- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
"Az új generációs Radeon pedig nem olyan, hogy ha nem stabil, akkor lefagy."
Nálam pedig olyan. Ha nem stabil a tuning lemerevedik a kép, aztán jó esetben driver restart (mint a korábbi kártyák esetén). De ezt már említettem korábban is. Nyilván van egy olyan tartomány, amiben igaz amit írsz, ha határon táncol a fesz/órajel párosítás, de nálam ilyen még nem fordult elő.
Az AB-re pedig igaz, amit az előbb írtam. Szóval ha nem eröltetjük az Unofficial Overclockingot, akkor szépen együttműködik a kártya a CCC és az AB.
-
szasanyi
félisten
Ezt a részét én sem értem (biztos, mert nem rajongok a tuningért éppen ilyen okokból), mert úgy tűnik a problémák zöme azoknál jelentkezik akik túlhajtják a VGA-t. Persze azt megértem, hogy ez nekik nem tetszik, és ebből a szempontból úgy látszik éppen nem jobb, hanem kimondottan rosszabb a GCN architektúra.
GTX680 és GTX670 esetében nincs hasonló probléma? Mondjuk ott is inkább csak a gyári OC érdekel, ami miatt jól jön az a kis plusz teljesítmény. De itt ugye az is lutri. -
-
TTomax
félisten
Persze,hogy töröltem... egyébként ha nem indul winnel szerintem nincs miről beszélni...
(#7596) Keldor papa
1.112VLátszólag tuning nélkül a vddc emelése megoldja a problémát.... úgy látom 1.175-ön mintha nem lenne a gond...persze ehhez kell még pár nap mire rá merem mondani... azért az szép,ha nekem kell 3rd programmal feszt adni,mert a CCC-ben nincs ilyen opció,de közben meg ilyet ne használja mert uuuu az beleszól a helyes működésbe enyje-bejnye... nincs garancia...
Én tudom,hogy az OC kártyákkal mindig csak a gond van,és gyakorlatilag sok csak egy bios OC-z kap amiért feláraz elkérni pofátlanság,de azért szerintem a normális működés elvárható. Ez nem csak azt a céget helyezi rossz megvilágításba akitől vettem,hanem azt a céget is aki ezt engedi... tehát ha a mezei user vesz egy OC kártyát is ilyet fog tapasztalni,akkor azt fogja mondani sz@r az nV,vagy sz@r az AMD... -
Pietrosz
addikt
Sajnálom, de az nálam nem kitesztelés, hogy feleslegesen járatjuk 3D órajeleken a kártyát.
Hogy mi a jó a kártyának az pont nem érdekel, felhasználói szemszögből pedig csak a gond van vele. (melegedés/hangosabb venti/fogyasztás). Azt hiszem itt le is zárhatjuk a dolgot, úgysem közelednek az álláspontok. -
Pietrosz
addikt
De azt is írtam, hogy milyen áron jó. Olyan áron meg nem kell, inkább villogjon, úgyis csak játék indításnál jelentkezik. Azt is írtam már neked hwsw-n, hogy számtalan programmal teszteltem, és mindenhol elég volt a 2D órajel. böngésző,flash,dvd/hd lejátszás stb. Ezek az új vga-k már olyan gyorsak, hogy még a cs source is elfut 100 fps körül 250/150 órajelen.
Ha a mobil rendszerek miatt olyan fontos ez a nagy gpu gyorsítás mánia, akkor csak azokra engedélyezzék, de desktopon ez felesleges. De nem kell, hogy ezzel egyetérts. Erre írtam azt, hogy rakják bele lehetőségként a katába, majd én eldöntöm milyen órajelen meg fesszel szeretnék filmet nézni. -
Pietrosz
addikt
A hardvernek fogalma sincs arról, hogy az én fülemnek mi felel meg és mi nem. Sőt még rá is játszik a felesleges 3d órajelen járatással. Én még a tuningot is lesz@rnám, elég a cata max, csak szabad venti vezérlés és stabil órajelek legyenek. Rakjanak egy ignore listet a catalystba, amibe a user tetszés szerint bepakolhatja azokat a progikat, ahol bőven elég a 2D órajel.
-
Cybertrone
veterán
Fasza hogy ok ilyen okosak... de mint latod az userek tobbseget az idegbe kergeti ez az ostoba dolog... plusz 15sec orajelmegmaradassal nem fog noni a fogyasztas... az ingadozas meg instabilitashoz vezet tuning alatt! A bugyuta catalistos tuningot meg haggyuk... mig nincs kezelofelulete se, sot mig normalisan gyari ventivezerlest se tudnak csinalni addig felejtos!
-
TTomax
félisten
Na most ezzel elég nehéz gariztatni,bár nem lehetetlen.Mit tehetek?Adok feszt 3D-re?Vagy kilövöm az ulps-t?Mert egyébként a kártya hibátlan,lehet ha letekerném 925-re akkor megszűnne a villogás,de akkor miért vettem OC-t??Nekem ez így nagyon tökéletes lenne ahogy most van,nagyon ritkán esik 100fps alá bf3-ban a beállításaimmal... persze 120 fölé meg én nem engedem,így nagyon smooth...
(#7561) Motion_Blur
Nekem mindkét BIOS OC-s... 1010Mhz-es...csak az egyik irható a másik nem... az irhatón már fenn van egy unlockolt asus bios,de a gpu tweak-et nem tudom megszokni... bugos vacak... a trixxel meg ha belövöm a feszt akkor mindig ott vonyít... 2D-ben is ami +10Cfok... afterburnert megint csak nem szeretem játékok közben nem szeretem ha fut valami a háttérben,nagyon háklis vagyok rá... ezért örültem a gyári OC-s karinak... nem akartam semmivel húzni,régen nagyon érdekelt,nyomultam,de most már ha gép elé jutok, azt nem azzal szeretném tölteni hogy álligatok,hanem JÁTSZOK!
-
-
TTomax
félisten
A villanás és a képszakadás azért van, mert a kártya resetelte magát, mert lefagyott.
Ezt igen rossz olvasni,főleg 2D-ben gyári órajeleken,és mindenféle piszka nélkül... pl most is villant egyet,pedig csak a firefox van nyitva abban is csak ez az egy oldal,se flash se semmi... mégis villant egyet egy vízszintes csík mellet,ami kb ugy néz ki mint amikor tv-n valami zavarja az adást...
12.4 WHQL.frissített win7... -
subaruwrc
félisten
persze, mert fikázni a legegyszerűbb, hogy így szar, úgy szar, de arra pl a 3dmarkolás is jó ( ami ugyebár sokak szerint haszontalan időpocsékolás ) hogyha nálam képhiba merülne fel tuningolt kártyával, elkezdenék azon gondolkozni, hogy vajon mi instabil, és nem rögtön az AMD anyját szídnám, hogy már megint csak ilyen szart volt képes előállítani ..
némelyik usernél úgytűnik inteligensebb a kártya is, lehet, hogy kezdődik a gépek lázadása ?*
* akkor egy páran csúnyán rá fognak b....ni
-
ffodi
veterán
Érdekes, ha rossz órajel/feszültség párost állítok be, értsd ez alatt nem stabil a tuning, akkor a játék vagy azonnal, vagy rövid időn belül lefagy. Megáll a kép, és hibával kidob, a tálcán pedig megjelenik a kis buborék, miszerint: "a vga driver nem válaszolt, majd helyreállt".
Úgy tapasztaltam, hogy 1-2 driver esetében nem működik megfelelően az "alvás".
-
Pietrosz
addikt
Ettől függetlenül amikor kilakatolod, akkor elfogadod, hogy bármi történik azon a felületen belül, az már nem az AMD felelőssége.
Ha ez így van akkor már olyan mind1, nyugodtan kitolhatnák a ccc maxot, meg egy feszemelést legördülő menüvel vagy mittudomén, a lényeg, hogy ne lehessen túl nagy értéket beírni. -
TESCO-Zsömle
titán
+1 Cybertrone-nak.
Amíg az OverDrive egy ilyen lagymatag játék gyerekeknek, addig nincs miről beszélni szvsz, mert nem alternatíva. A BIOS Editorral szemben se...
Mondjuk engem a víz miatt nem érint a szabályzás, de a tuning része annál inkább.
Ezért is lenne jó tudni, hogy BIOS moddal müxik-e a dolog.
-
odorgg
addikt
"Az Overdrive felület csak azért van, hogy megkönnyítsék az életed, mert látod, hogy a 3rd party programokkal nem vidám a dolog."
Vidám dolog lenne az, ha az AMD is úgy akarná, lásd 8.951-es elötti driverek, vagy épp konkurencia, ahol szintén vidáman állítgatja a hardvert az user, anélkül hogy az NV driveresen keresztbe tenne neki .
Persze megértem őket, de a felhasználók nagy része, szereti a fenenagy szabadságot, testreszabahatóságot, OC-val, vagy épp anélkül. Ha ezektöl megfosztják, akkor nem biztos hogy elégedett lessz a hardverrel, és lehet hogy szalad megvenni a konkurencia termékét, ahol nemtesznek neki szándékosan keresztbe.
-
Novver
senior tag
ergo ha nem akarunk mókolni semmit, csak egy stabil rendszert 7970-essel, szépen felrakjuk a legújabb catát, és kész
na , ennek örülökvészesen közeledik a májusi fizetés, és azzal együtt a Sapphire 7970 OC-m meg az új SSD-m
vártam már hogy legyen értelme szétkapni a gépet, kitakarítani, portalanítani, friss wint húzni .és várni a dio3-at meg a hots-t -
odorgg
addikt
Lap eddig tökéletesen ment, GTX580-al, 5870-el meg GT440-el is. Mindenesetre ma megnézem 1 másik konfigban, hogy pöcre indul e a VGA.
Én kompatibilitási, vagy VGA hibára tippelek egyébként, mert mint írtam, rögtön az első beüzemeléskór jelentkezett a hiba, előtte 10 percel kb még ment a gép másik VGA-val, úgyhogy csak a 7970-es vólt elötte hosszabb távon áram nélkül, amit azóta sem visel túl jól. -
ffodi
veterán
Az a baj, hogy nem. Kell az OSD, mert nagyon hasznos, hogy pl. játék vagy valamilyen 3D alkalmazás futtatása közben kiírja az aktuális órajeleket, feszültségeket, hőmérsékleteket stb. Emellett az egyedi ventiprofil is nagyon hasznos (amíg gyári még a cooler rajt), mert az alap profillal 85 °C-ig simán felengedi a GPU-t, nekem pedig az ugyancsak nem tetszik, és ha már ezeket itt állítom, akkor az órajelekkel nem teszek kivételt, nem beszélve arról, hogy ennek működni illik. Egy szó mint száz, marad a régi driver, frissítés csak akkor ha ez "javítva" lesz, vagy valamit kezdenek vele. (jut eszembe, a villódzásról ne is beszéljünk, mert attól is a falra mászok
)
-
ffodi
veterán
Írtam, hogy a feszültség alapértelmezésen van. Azért említettem, hogy a vram órajelét vettem picit lejjebb, mert az így már átlépte a CCC maxot, és hátha az okozott gondot.
"De mint mondtam a tuning az nem garantált szolgáltatás."
Ez természetesen egyértelmű, ezt nem is vitatom, csak az a bökkenő az egészben, hogy ami a korábbi driverekkel "garantált", az az újjal nem, és ez a bosszantó. Arról nem is beszélve, hogy eddig az összes ATI/AMD kártyám esetén nem volt ilyen jellegű gond a tuninggal, pedig mindegyik 100-150MHz-el magasabb órajelen ment 24/7-ben, mint az alapórajel. (persze ez új architektúra, nem lehet közvetlenül hasonlítani a korábbiakhoz etc........de akkor is......)
-
ffodi
veterán
Ez világos, de egy egészséges 1100/1600MHz-et lőttem be 1,12V-al, ami az alapértelmezett feszültség, és mégis az említett dolgot produkálja a legújabb whql driver. Ha a vramot 1575MHz-ig visszaveszem, ami ugye a CCC max, akkor is csinálja. Szerintem amellett, hogy a stabilitást minden körülmények között biztosítani akarták, el is csúszott 1-2 dolog abban a driverben, mert ez ilyen formában használhatatlan (számomra). Üresjáratban ordít a venti stb.... A 8.950.0 drivert vagyok kénytelen használni (amivel egyébként nincs gond), mert ez a fícsör nagyon nem tetszik.
Ilyesmire gondoltam egyébként én is a DLL-eket illetően, csak azt csodálom, hogy az új beta AB az új driver(ek) után jött ki, mégsem ismeri.
-
ffodi
veterán
A 12.3-as driverig minden rendben volt az ilyesfajta tuning esetén. Az odáig rendben van, hogy a 2D órajel inaktív lesz, ha pl. MSI Afterburnerrel tuningolom feszemeléssel (már a windows indulást követően, 12.3-as driver esetén), de akkor az miért van, hogyha ezután elindítok egy 3d alkalmazást, megy 0,5-1 percet, kilépek, és láss csodát visszavált 2D órajelre, és a magfeszültséget is szépen visszaskálázza? Illetve az új driverekből hiányzik 2db DLL is (atipdlxx.dll, atipdl64.dll), melyek nélkül az AB például nem is tudja kiolvasni az órajel/fesz. értékeket.
-
SzlobiG
félisten
Értem a működését mer 0%-on tényleg vissza veszi az órajelet furmark alatt, de 1200-as gpu-val +20%powerrel nem. Ellenben efölött akkor nem műkszik jól a dolog mert sose vette vissza hanem kifagyott. Valszeg azért amit írtál hogy ccc limit felett már más az élet...
Viszont az alacsonyvides dologgal nem tudsz mit csinálni...muszáj a fesz emelés.
-
odorgg
addikt
Az már igaz, hogy itt kicsit több kakaó van a bőgrében hagyva mint NV-nél, de én nagy naivan azt reméltem, hogy ugyanúgy fog müködni az oc mint 5870-nél, de sajna nem így v an.
Az rendben van hogy OC esetén fix lessz a fesz és az órajel, csak kényelmi szempontból ideálisabb, és megnyugtatóbb ha mondjuk 3d utánn viszaáll magától a VGA 2d-be(nem melegsziki+keveset fogyaszt), és nem kell ujraindítani a gépet hogy ez megtörténjen..Lényeg, a sok macera valóban elveszi az ember kedvét a tuningtól, ezáltal a terméktől is.
(#6487) SzlobiG:
Így van, az alacsony videsek szívnak,+akiknek menne CCC limit felett, a cucc azok is.
Biztos jó dolog a fix 3d, de hogy csak restartal lehet utánna visszatérni 2d-be, az elégé kiábrándítja az embert a tuningból. -
SzlobiG
félisten
Ez a tuning visszavétel amúgy jó nagy baromság nálam egyszer se vette vissza simán kifagyott amikor nem bírta már.
A másik meg a driver miért kell azt elb@szni ami idáig jó volt? Értem ezen azt hogy 2D-be indul ha tuningolva van.
A másik ccc-ig húzd maxra: Ez jó, de mi van egy alacsony vides kártyával? Ott szopó mert kevés a fesz szal állítani kell.
-
Pietrosz
addikt
Ez a fix 3D órajel ultragáz, akárhogy is magyarázod sajnos
Arra jó, hogy ne használja így senki, inkább vegyék vissza.
Egyébként meg miért nem lehet több lépcsőben emelni a feszt? Mert ha csak ez a gond simán megoldhatnák ezt is, de lehet ezt már driverből nem lehet megoldani. -
odorgg
addikt
Felhasználó szemszögböl kicseszés, mert pl Keldor esetében is, kis fesz emelésel vinné a kártya a CCC maxot, de ehhez sajna külső program szükséges (AB), viszont ha ezt használja hétköznapokon, nem csak alkalmilag tuningol, akkor folyamatossan szív az autómatikus 2d hiánya miatt. NV ilyen szempontból is sokkal vonzóbb, mert ott nincsenek ilyen villogási, illetve órajel visszavételi problémák, és nem korlátozzák az egészséges/problémamentes OC-re vágyó user lehetőségeit sem.
Az rendben van mi az AMD álláspontja, de ha kicseszik a 24/7-es OC-ra éhes vevőkkel, akkor a jövőben nem vesznek töle semmit. -
Pietrosz
addikt
-
Preset: Ultra
Renderer: DX11
Video mode: 1920x10804x MSAA
DX10.0 style MSAA
HDAO SSAO mode
Ultra SSAO quality
Enable tesselationTest Results
Day
Day Min FPS 65.0305
Day Avg FPS 146.9360
Day Max FPS 248.5149Night
Night Min FPS 64.0831
Night Avg FPS 135.3252
Night Max FPS 244.0237Rain
Rain Min FPS 50.7916
Rain Avg FPS 96.8083
Rain Max FPS 136.5462SunShafts
SunShafts Min FPS 66.9836
SunShafts Avg FPS 130.0077
SunShafts Max FPS 205.39047970 CrossfireX, órajelek CCC maxon: 1125/1575MHz
DX10.0-ba tesztelt ő is.
Itt a Crossfire-el lesz a gond, kezdeti driver probléma lehet, idővel szerintem javítják. Mire 7950 Crossfire-em lesz addig biztosan.
-
SzlobiG
félisten
Gondoltam hogy vmoddolva volt, de ezeket a képeket nem láttam csak az eredményeket, feltételezem a mod üti ki a védelmet is bár kínaiul nem tudok, de nem hinném hogy arról esett szó.
Kíváncsi leszek mikor jön olyan bios ahol ki lesz lőve a limit meg arra is, hogy a Sapphire Atomic verziója hogyan lesz megoldva gondolom ők kitesztelik és módosítják a limit értéket.
-
SzlobiG
félisten
Igen értem ezt, hogy a nyák mire van tervezve, de akkor az extrém tuningba hogy értek el 1.7GHz-es órajelet? Gondolom ki volt lőve a védelem,de az már bőven 400W felett is lehet és nitro-t a VRM-re nem szoktak pakolni tudomásom szerint szal akkor a NYÁK bírja a fesz emelést tuning mellett csak le van szabályozva 300W-ra. Na mind1 még nem érint a dolog engem viszont nem nagyon tetszik az, hogy beállítok egy értéket és a kártya vissza állítgatja amikor ő gondolja sokkal jobban szeretem azt ha én kitesztelek egy adott értéket és azon használom, de akkor tuti nincs vissza ugrás terhelés alatt. Szal ez olyan dolog hogy pl beállítok 1200MHz-et, de játék közbe az vissza veszi 1100MHz-re (most csak mondtam egy számot).
-
SzlobiG
félisten
Miért nem? A power tune a fagyást nem engedi ami lassulást eredményez mert kevés a fesz az adott Mhz-hez, ha többet ad neki akkor már valszeg nem fagyna, de mivel átlépi a limitet így megint csak lassulás lesz mert vissza veszi.
Ez olyan mint procinál nem bír egy adott értéket adsz neki feszt bírja...de itt ha bírná is lassulás lesz a limit miatt.
-
Cybertrone
veterán
-
kasa85
őstag
Köszi
Akkor van vajmi esély,hogy egy kicsivel többet kapjunk mint a DX10.1 esetében.
Keplernek nem nagyon néztem a várható tudását,de gondolom ott is lesz csík szélesség váltás.
Azt olvastam a múltkoriban,hogy 2011év végén azért nem jöttek ezek a termékek,mivel nem sikerült a csíkszélességet csökkenteniük,így várhatóan nem fog változni.
Bár ezt legalább fél éve olvastam valamelyik oldalon gondolom azóta,már változott ez a tény állás.
Minden esetben kíváncsi leszek mennyire fog a két gyártó össze dolgozni,ha ezt a technológiát teljes mértékben ki szeretnék használni.(#1470) polonic
Köszi a linket,akkor már ezt is tudjuk(#1473) polonic
Pontosabban AMD Radeon™.
Nekem az Ati jobban tetszik,és ahogy sokan másoknak is nem véletlen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest