-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #12787 üzenetére
Én nem tudom, hogy milyen trükközésre kell figyelni, de se nekem, se a tesztekben nem kell semmit állítani. Telepít és megy. Soha semmi gondunk nem volt ezzel kapcsolatban.
A Radeonok jóval jobban bírják az MSAA-t a Hitmanban. Radeon HD 7970-en még simán játszható, HD 7950-nel is. GTX 680 körül rezeg a léc, de még rá lehet mondani, ahogy a HD 7870-re is. Ez alá már tényleg kevés. Emellett nyilván számít, mert a post-porcess AA-k nem tökéletesek. Az FXAA-nak például az a nyűgje, hogy a 45 fok közeli szögben álló éleket egyszerűen nem tudja leszűrni. Az MLAA ebből a szempontból a rendszer fordítottja. Az a függőlegeshez és a vízszinteshez közeli élekkel nem tud mit kezdeni. Az MSAA mindkettőre jó, nem véletlen, hogy több játék is ennél maradt, vagy egy post-process AA mellé még használ MSAA-t.
(#12790) haddent: A multithread renderingre gondolsz DX11 alatt? Azt nem tudom, hogy ki írta, de marhaság, mert az AC3 nem támogatja. Jelenleg csak a Civ5 támogatja, de az AMD is tartalmaz rá egy specifikus módot. Másképp nem lenne esélye a Radeonnak megverni az árban hozzá mérhető GeForce-ot, márpedig megveri. Nézd meg az Intel HD Graphics 4000-et és a Radeon HD 7660D-t. A Civ 5-ben a Radeon 4x gyorsabb. Ez nem a hardver közötti különbség. Az jóval kisebb. Az eltérés abból ered, hogy a Catalystben is van multithread optimalizálás csak nincs általánosan engedélyezve. Azokban a játékokban viszont működik, amelyek kihasználják. Jelen esetben ugye csak a Civ 5, de a Far Cry 3 is támogatni fogja. A többi játék ezt a módot szimplán nem támogatja. Itt az okokba talán nem éri meg belemenni, mert bonyolult. Elég annyi, hogy nem minden szempontból előny. Van ahol az, és van ahol nem. Ezt a fejlesztőnek el kell döntenie, és eszerint támogatni, vagy esetleg tiltani.
(#12791) coonee: Nem tudom mi az ami kikészít, de eddig semmi példát nem tudtunk erre találni. A tesztekben senki sem számol be hibákról. Alapvetően mi sem látjuk a gondokat. Minden tesztelő vérbeli ATI user, hogy ezekről nem számol be?
Nem tudom, hogy mennyire szarják le. Igazából abból, hogy jelentősen növelték a játékfejlesztők támogatására szánt büdzsét szerintem pont, hogy most veszik igazán komolyan. Az amikor az AAA játékok 90%-a Gaming Evolved eléggé fura azt mondani, hogy leszarják. Alapvetően nem titok. Elárulom, hogy mi az, ami jövőre Gaming Evolved és ismertebb:
Fejlesztő oldaláról: BioShock Infinite, Tomb Raider, Total War: ROME 2, Company of Heroes 2, Carmageddon: Reincarnation, Grid 2,
Kiadó oldaláról: Aliens: Colonial Marines, Crysis 3, Dead Space 3
Nekem ebből teljesen más jön le. Majdnem az összes nagyobb bejelentett AAA cím. És ez nem az összes, de a többi az nagyobb titok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #12781 üzenetére
Az hibás teszt, már kérdeztük az Ubisoftot, hogy miért más itt és nálunk. Az Ubisoft megmondta, hogy a driverben nem szabad bekapcsolni az anizotropikus szűrést, mert a motor tartalmaz egy automatikus shaderes megoldást. Az AMD a PCGH tesztben egy extra sebességbüntetést kap, mert ők nem tiltják le driverből az AF aktiválását. Gyakorlatilag ezt a különbséget hozza ki a PCGH tesztje, míg a GameGPU.ru egyenlő beállításokat használ a driveren belül (ergo az AMD-t nem kényszerítik arra, hogy feleslegesen számoljon extraként). A PCGH-ra jellemző, hogy sok dolgot driverből kapcsolnak, pedig azt egy-egy program esetében már nem szabad, mert a semmiért csökkented a teljesítményt, illetve nem is biztos, hogy a driveres megoldás kompatibilis.
Elhiszem, hogy ezekre egy átlagfelhasználó nem figyel fel, de borzalmasan fontos különbségek, hiszen extra büntetést ró a rendszer a Radeonokra gyakorlatilag a semmiért.
A Guru3D a Hitmanben nem használt MSAA-t, és csak 8x volt az anizo szűrés. Az MSAA azért számít ennyit, mert egy speciális megoldás, ami DirectCompute shaderrel keresi egy render targeten azokat a részeket, ahol előny az MSAA bevetése. Ezeket bejelöli, és a rendszer a számítás későbbi szakaszában figyelembe veszi. Az AF 8x és 16x között is van különbség, ugyanis shader-alapú megoldás. Ezek szintén az eldugott részletek, amire egy átlagfelhasználó nem figyel fel.
-
haddent
addikt
válasz
SzlobiG #12772 üzenetére
Így van. Én régen (mondjuk azért koromra tekintettel érthető módon) csak majmoltam, hogy csak az intel csak az nvidia. Mostmár látom az összefüggéseket, és a technikai hátteret is. Persze még mindig nem átfogóan, elenyésző a tudásom elektronikában és amúgy processzor architektúrákban, hogy teljes bizonyossággal beszélhessek ilyesmiről, de a vezérvonalakat már látom legalább, és azt is, hogy mennyi mindent nem tudok még
Mint írtam is, sajnos teljesen csalódtam a "világban", nVidia részéről hardveresen, AMD részéről szoftveresen. Kár, hogy a rengeteg pénz, idő és kutatás arra megy ki, hogy egymást éppenhogy hajszállal mindig lenyomják, és nem arra, hogy (akár közösen) előre vigyék jelentősen a piacot. Nem feltétlen árcsökkenésre gondolok, sajnos azt kell mondjam, hogy arányaiban manapság talán a hardver az egyik legolcsóbb "árucikk".És igen jól mondtad, én singleről single gpura váltottam (folyamatban van) 7950 -> 670, amitől igazából főként idegbaj csökkenést, és valami csekély kis teljesítmény növekedést is várok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #12775 üzenetére
Az AC3 már gyorsabban fut a 12.11 béta 8 driverrel, mint az azonos áru GeForce-on. A béta 9 persze hoz még sebességjavulást, de már ma is van driver. Nem kell rá várni. Aztán, hogy ki mennyit javít még rajta ... igazából úgy vettem észre, hogy a legfőbb probléma nem a grafikai résszel van, hanem a rendszer erőforrás-kihasználásával. Ezen grafikus driver nem fog javítani.
A HD sorozat óta nem igazán volt az NVIDIA technológiailag az AMD előtt. A Fermivel volt egy egál, de a GCN elhúzott nagyon. Persze itt ismét figyelembe kell venni, hogy a Kepler a Tegrába készült. Másodlagos volt, hogy a Microsoft más irányba fejleszti a DirectX-et. Tekintve azt, hogy milyen ütemben szűkül a dGPU-k piaca ez mindenképpen jó döntés. Tulajdonképpen a GCN sem dGPU-nak készült, hanem az integrációra. Itt igazából az a fő különbség, hogy a GCN a megcélzott piacából kifolyólag jobban tudta követni a Microsoft irányát, míg az NV a mobil vonal miatt inkább elszakadt tőle. Az igazság az, hogy senki sem fejleszti már úgy az architektúráját, hogy tökéletes dGPU legyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #12772 üzenetére
Ez egyéni döntés inkább nem tény.
Az, hogy lecserél egy HD 7970-et két GTX 670-re, az gyorsít a feldolgozáson. De, ha egyre cseréled le, akkor más lassítasz, nem is kicsit. Ez az összehasonítás így értelmetlen, mert nem azonos áron történik. Ha két HD 7950-et vett volna azzal is gyorsabb lenne a rendszer egy HD 7970-nél.GCN-ről én már nem váltanék, mert túl sok címet zsebelt be az AMD, és túlságosan nyomják a compute vonalat, illetve emellett eléggé agresszívvá váltak. Ami ennél jobban eltántorít, hogy maga a DirectX fejlesztéseit is olyan irányba vitte az MS, hogy sokkal egyszerűbb legyen bonyolult compute shader kódot írni. Az AMD például kiszámítható, de egy fejlesztő nem. Le lehet beszélni fejlesztőket arról, hogy compute shaderrel gyorsítsák a játékok sebességét, de ez egyrészt az NV-nek is rossz, másrészt ha egy fejlesztő nem kész kódot kapott, hanem heteket rakott bele, akkor nyomós indok kell ehhez. Ami még érdekes kérdés, hogy a DirectX 11.1-et az agresszívá vált AMD mennyire fogja nyomni, mert komoly, akár többszörös sebességkülönbségeket is ki lehet építeni vele. Persze valószínűbb, hogy annyira lassú lesz egy-egy effekt DX11 alatt, hogy inkább kihagyják az implementálást.
-
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
SzlobiG #12673 üzenetére
Erre gondoltam:
You have never needed a nvidia card for physx. ANY game with physx you can have it offloaded to the cpu instead taking a identical performance hit as if I had a Nvidia card, less actually. See Physx on cpu sucked back on dual and single cores. Now adays with 4-12core cpus its not a issue. So dont buy into the Nvidia hype. You have never needed a nvidia card for physx, nor will you ever. Game devs just lock the option out for us AMD guys but a simple ini change fixes that. Enjoy!
C:\Users\USERNAME\Documents\My Games\Borderlands 2\WillowGame\Config\WillowEngine.ini
Search for:
PhysXLevel
Change
PhysXLevel=0 (low)
to either:
PhysXLevel=1 (mid)
or
PhysXLevel=2 (high)
For those wondering I have a 6850 with a i5 2500k
nézzétek meg a videót
-
-
TTomax
félisten
válasz
SzlobiG #12503 üzenetére
Áhhhh.... borzalmasan megy...Bostonban a rakparton forgolódva láttam még 29fps-t is... már a beta8-as drivert is felraktam,ezzel megszüntek a villogó hordók és az akadozás,most már konstans 98-99%-on terhel a játék,nagyon megfogott a hangulata,a zenék,a játékmenet sem rossz...na meg a grafika a szinek...franc egye meg,hogy pont ez nem megy normálisan....A Witcher2 nem ülteti le ennyire a gépem...
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
SzlobiG #12445 üzenetére
Igaz, már frissítettem, ugyanúgy 0-át mutat mint a catalyst, vagy az AB, csinálhatok bármit. Azért ez érdekelne, hogy hogy lehet az, hogy valakinél jelentkeznek ilyen bugok, valakinél nem, elvégre egyformák a kártyák, legalábbis gondolom, hogy nincs külömbség x és y 7970-e között. Ugyanez volt az órajelekkel, mindenkinek visszavette szépen az előző whql, leszámitva engem és még egy usert itt a topicban
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
SzlobiG #12437 üzenetére
Remélhetőleg csak ennyiről van szó.
Aztán majd kiderül a későbbiekben!
Most se nagyon akartam bf3 azni.. de "muszáj" volt..
Egyébként úgy döntöttem, hogy így fogom hagyni a vga t .
Tehát:1,2V 1100Mhz.
Mellé jön majd a másik kártya már bőven elég. Így max 65°C.. Bőven jó.
Egyébként is ami most benne van a gépben kártya annak a max amit kitudtam szedni a GPU ból, hogy ne legyen sehol semmi pixel ráfigyelve direkt erre. Azt csak így tudtam elérni! : 1,250V 1160mhz..Az a 60mhz kb mennyi FPS t jelenthet? én 3-5Fps is tippelnék.
Más, akinek sapi dual x van attól kérdeném, hogy nem pattogtak el a műanyag burkolat csavar behajtó pöckök amivel a hűtőbordára rögzíted? nekem 4 ből 3 volt/van törve. + még olyan is aminek semmi köze a rögzítéshez..
Elvannak durrogva.. szétszedtem összeragasztottam amennyire tudtam, erre ment el vagy fél délutánom.
De szerintem azóta megint csak széttört.. De hogy a fenébe.. Hőingadozás vagy mi? -
-
SSJmeszes
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
SzlobiG #12414 üzenetére
Nekem sajnos van egy sanda gyanúm, hogy nem ilyen egyszerű dologról van szó. Mióta kijött azóta használom. Akkor mi oka volt most az utóbbi 2-3 napban előjönni a hibának?
Teszteltem a CPU t is linx el 150 percig. Az teljesen oké volt.
És a VGA t is. Heavennel 1h15min. t és semmi..
Nem jelentkezett hiba.Ram csinálhat ilyen fagyásokat? ( Van mikor kékhalál, van mikor befagy kidob az asztalra mint ahogy többnyire szokta. Gears of War ban pl beakad több mp et aztán megint megy aztán megint beakad és így tovább!
De mind végig Vga ra van rálátás, mert volt ilyen hülye szöveg is, csak nem tudom már mi, hülyeséget meg nem akarok mondani. Annyit tudok, hogy jobb sarokban egy sárga 3 szög, ami Vga ra panaszkodott..
-
válasz
SzlobiG #12260 üzenetére
közben megtaláltam én is az aida64 -ben, régebben mikor még a HWINFO -t használtam erre, az aida nem tudott ilyet de akkor még talán everest volt a neve is
össze vissza kuszaság találd ki melyik érték micsoda a hw infónál azt írok ki vele és annyi sorba és oszlopba ahogy akarom tehát aida még e téren még csak óvodás kisfiú
-
-
-
-
-
-
-
mimic1979
aktív tag
válasz
SzlobiG #11733 üzenetére
Sziasztok! A következő a gondom: adott egy ilyen kártya, melyet feszemelés nélkül 1060Mhz. tudok húzni, utána már instabil. Melyik programmal tudom a feszt emelni neki! És meddig húzzam biztonságosan. Nem akarom 1500 járatni , de egy 1100-1150 tetszene. MSI Afterburneren nem lehet, a gyári progija nem ismeri fel kártyát.
-
-
válasz
SzlobiG #11677 üzenetére
Próbáltam úgyis,az AB-t eddig nem is használtam most raktam fel,hogy monitorozzam az fps-t. Gpu gyorsítás nélkül is csinálja.Próbáltam már mindent,ezért reméltem,hogyha meglesz a Crossfire mehet úgy,hogy : 1-1 monitor az 1-1 vga-ról,de a kolléga aztmondta nem megy,csak ha az egyik vga-ra dugja a monitorokat
-
válasz
SzlobiG #11675 üzenetére
500/1650-n megy ugye 2D-ben, videó alatt 500/1375-n (ergo nem is gyorsítás,de nemtudtam máshogy kifejezni..) És ugyebár ilyenkor villan eggyet a 2ik monitor, minden 3-4ik villanásnál meghal a fő monitor és szép kis diszkót meghazuttoló villoddzások kezdődnek meg, bezárom akkor 5ből 2x visszajön, 3x meg csak a reset segít.Ilyen semelyik más kártyámmal nem volt még
-
válasz
SzlobiG #11670 üzenetére
Nem mellesleg mi lehet a baja a cuccomnak:
gpu gyorsításnál minden 3-4ik vidinél behal a fő monitor hdmi-n és vibrál pirosan vagy feketén vagy ahogy kedve tartja, majd ha leállítom 30% eséllyel visszajön,a második monitornak semmi gondja,rohadt idegesítő kezd lenni,már ez van vagy 4 hónapja....
Powerdvd alatt is behal 30% eséllyel -
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
SzlobiG #11555 üzenetére
Igazad van! Ez tényleg siralmas!
Vagy inkább szánalmas, hogy ennyire fos a motor...
Nálam is kb így megy...
Ilyen konfigok alatt is lemegy hova! Mindegy végül is mert nem sokszor megy le ennyire.. de na.
Ugye csak elvárá az ember. Nem beszélve akkor nakos ról mit érezhetett, mikor meglátta, hogy kb semmi változás a GPU hoz képest a 4GPU!:-/ -
p87
senior tag
válasz
SzlobiG #11539 üzenetére
Azok a számok, ha jól látom Mobility 7970M-re vonatkoznak, ki tudja, ott lehet vannak ilyenek...
Ami minket érint:
-10%-15% more performance in Battlefield 3 in most cases
More than 20% in certain missions and sequences (Comrades)
-Up to 7% more performance in Metro 2033
-Up to 10% more performance in DIRT Showdown
-Up to 8% more performance in Sleeping Dogs
-Up to 12% more performance in Civilization V
-Up to 10% more performance in StarCraft II
-Up to 8% more performance in Sniper Elite: V2 -
ÁdiBá
veterán
válasz
SzlobiG #11366 üzenetére
Ez így van. Csak az a vicc hogy Kepleren is az a gond, haver rágja is a fülem ezerrel. Megöli azt is. Csak jobban...
Hamarosan sikerül letesztelnem az Sli 2560-ban is a Radeonhoz képest. Arra igazán kíváncsi leszek, meg persze a barátom is. Aki a GTX680 Sli oda passzolja nekem.Én szerintem ahol a kepler erősebb volt, pár tesztben fullHdban, ott már 2560 ban a radeon behozza azt az előnyt is. De majd kiderül.
Persze ezzel nem az a célom hogy fikázzam a keplert. Csak szimpla kíváncsiság, és a kapott tapasztalatokat szeretném itt megosztani. Ennyi az egész.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
SzlobiG #11352 üzenetére
Felraktam rá az F2-es bioszt, ami a gyári oldalon van, nem ismeri fel vele a kártyát, tehát hiába telepítem a drivert, felrakja, majd kiír egy hibaüzenetet.
A problémám(im) a ventilátorvezérléssel,annak kijelzésével, tuninggal(tehát feszültség emelésre semelyik programmal nem tudtam rávenni) Ráraktam egy gyári ATI biost, ami 1050MHz-es, és 1.256V-ot ad a kártyának, azzal pedig nem hajlandó elindulni egy játék sem.
Ha nvidiánál nem kellett szenvednem semmivel, akkor itt is elvárnám,hogy menjen normálisan, és ne írja senki,hogy ez user error, mert nem az, teljesen friss rendszer, ab is 2.2.4 volt fent, amivel kb semmi nem változott. Tehát teljesen mind1.Az,hogy 50%-on pörög,idle-ben, és nem megy lentebb, véleményem szerint elfogadhatatlan, mikor egy halk kártyát szerettem volna.
Lényegében ennyi, nem kell megindokolni az elállást, nem is írok én nekik semmit, visszaküldöm és kész.
Meg az,hogy itt olvastam fél éven keresztül,hogy cata max, 1.175V-os kariknál, ez 1050mhz-en már hibázik, 1070nél már fagy. Tudom,nincs garancia a további OC-ra, de ha a "mezei" refek mennek, akkor ez is menjen a csodanyákkal+hűtéssel. Meg ultradurablefícsőrextrával. De nem.
Veszek egy lightninget, vagy egy 670-et, és élek boldogan tovább, ezt meg betudom egy "tévedésnek".Köszönöm mindenkinek aki valamilyen módon segített volna a hibát megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged