- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
laca000
őstag
-
gabipaci
őstag
válasz
SSJmeszes #11846 üzenetére
Nem ugyanaz a bajunk. Win 7 alatt es frissen telepitett win 8-nal nem volt semmi gond. Siman hozta majjdnem a duplajat fps-ben a cf a sima 7970-el szemben.
Vagy valamit frissitett a win8 vagy virus, de mas nem lehet.
Bar most hogy belegondolok, akkor ment tonkre, mikor a dirt-et feltettem osszehasonlitaskepp a win7-hez kepest, es akadozott mint az okor. le is szedtem, mert csak biztonsagi masolat volt ugy is. Szerintem akkor hanyt be valami.Szlobi, most a helyigennyel van a gondom a legnagyobb, abban meg ugye az egy kartyara szeret dupla mag verhetetlen
Ez az fps dolog csak valami bug, javithato. De a PCI csatlakozo KELL!!!Nekem 3 monitorral CF-ben atlag fps 110 korul van mediumon. Es ultran is 70 korul... Mar mint a problema elott annyi volt...
-
TTomax
félisten
válasz
SSJmeszes #11722 üzenetére
Nem tudom milyen felbontáson játszol,de 7970CF-et 2560X felett illetve több monitorhoz érdemes venni... szerintem ez alatt sajnos nem nagyon... nekem pl 1920X -ban a bf3 alatt látok 50%gpu használatot is miközben a proci 20% körül terhelödik... és 150fps van éppen... hiába is huznék bármit nem menne 99%-on... érdekes dolgok ezek.
-
subaruwrc
félisten
válasz
SSJmeszes #11712 üzenetére
értsük már meg hogy a cf / sli nem jelent élből 2szeres fps számot. alapból sosem tud 100%-os közeli sem lenni a gyorsulás, arról nem beszélve hogy rengeteg egyéb körülménynek is létre kell jönnie mondjuk 40-50-60 esetleg 70%-os gyorsuláshoz képest. cpu-d gondolom azonos órajelű, felbontás, terhelés gondolom ugyanannyi. alapjáraton is erős kártyáról beszélünk, hova gyorsulna még ?
-
-
válasz
SSJmeszes #11548 üzenetére
Még mindig anomáliák állnak fennt nálad,ahogy látom
Nekem is gyorsult minden játék amivel játszom 10%-t,a BF3 meg +15fps akik játszák,egy februári tesztben(ami szvsz kezdetleges driver volt a 7s szériához) 75%-s volt a Crossfire hatásfoka BF3 multi alatt ami ma kb 90-95% lehet így hagyjuk már,hogy nem megy jól a multi gpu BF-ben
Ez nem a te szériád úgylátszik
-
TTomax
félisten
válasz
SSJmeszes #11550 üzenetére
Vagy adj egy kis feszt a kariknak vagy vegyél vissza az órajelböl.. ez a driver jobban használja a kártyát,ergo ami a 12.9-el elég volt,itt nem biztos hogy az lesz... egyébként a multiGPU-s rendszereknek soha nem volt eröségge a minfps.
Amugy karkand mappokon egy 690SLi sem megy sokkal jobban,nem tudjuk miért... -
kockaharcos
senior tag
válasz
SSJmeszes #11347 üzenetére
Tehát te is azt mondod,hogy Lightning, van-e már forgalomban Boost-os lightning vajon?
szerk: De akkor nem gondoltam,hogy a "spórolással" ekkora hibát követek el. Tehát most már az árat nem nézem, csak jó legyen végre.
egy kis finomság: durva nem?
-
szasanyi
félisten
válasz
SSJmeszes #11258 üzenetére
Gond biztosan nem lesz, de inkább a jó kérdés az: kit fog érinteni ez a kiadás? Ezt csilliárdos embereknek (vagy gyerekeinek) találták ki, akik nem mellesleg hw imádók - ti. nem elég, hogy anyagilag esetleg megteheti, azt akarni is köll ám ahhoz, hogy vki kifizessen és hazavigyen egy ilyet!
Hazai viszonylatban gondolom olyan vesz ilyet, akinél vasvillával kell forgatni a padláson a húszezreseket a bedohosodás ellen. Esetleg valami tehetős-, és vagy állami cégnél dolgozik vmilyen vezetőként, ahol megveszik a "munkagépébe". -
gabipaci
őstag
válasz
SSJmeszes #11124 üzenetére
anno a 4870x2 arctic cooling hutes volt. na az halk volt. ma csinalom egyebkent a teszteket, hogy mennyire terhelodik a kartya eyefinity alatt. hozzateszem hogy en eleg erzekeny vagyok a zajra, nem szeretem. es a nas is felkerult a padlasra hogy ne kelljen a kis ventit hallgatnom ami benne van...
SVLaller az emlitett arctic hutes is ott verzett el, de ott sem teljesen, csak a ref hutohoz kepest. minden mas ponton viszont csunyan ravert az artic a ref hutore.
-
-
ÁdiBá
veterán
-
Enclave
aktív tag
válasz
SSJmeszes #10698 üzenetére
Az előző vga-mon ki volt cserélve a gyári hűtés egy komolyabbra, aminek igencsak nagy súlya volt. Annyira,h. a kártya meg is hajlott, majdnem 1-2(!) centi szintkülönbség is volt a két vége között. Emiatt az asztalos ismerősömet megkértem,h. hulladékfából (nem túl elegáns viszont praktikus és mivel nem fém nincs gond ha hozzáér valamihez) csináljon valami támasztékot a pcie tápcsatik alá így már nem volt gond.
Ez sajnos nem volt jó de egy ehhez hasonlót terveztem szintén fából a Sapphire 7970 OC-hez, ami már passzolt (ez a kártya ugyan már merevítve van a ramok,gpu környékén a nyákon de akkor is hajlik egy kicsit ezért lett ehhez is ilyen támasztó). Akkor vettem észre nyáron levett házoldalnál, h. valami zörög. Rövidesen kiderült,h. az "új" támasztó miatt van. Valahogy túl jó v. túl feszes lett a támasztó, emiatt a hűtőborda és a műanyag keretes venti úgy látszik nem érintkezett elég feszesen, így rezonálhatott be.
Annyit csináltam,h. a támasztó feszességéből engedtem egy kicsit (egyszerűen le lett csiszolva belőle 1-2mm) így már nem tökéletesen merev de még így is támaszt, azóta nincs ilyen gondom.
A gyári fotókat megnézve valszeg hiányzik v. nem elég rezgéselnyelő anyagot tettek be a hűtőborda és a műanyag venti keretei közé. Utólag talán egy kis filc anyaggal v. valami gumival orvosolni lehetne, persze ennyi pénzért nem kéne,h. ilyesmi előforduljon egy kártyánál, másrészt ha jól láttam nem egyszerű szétszedni a hűtőt a nyákról való leszedése nélkül.
Úgy látszik másoknál talán jobban feszül a kártya vagy nem tudom, nálam az alátámasztás kicsi csökkentése megoldotta és így is alá van támasztva...
(#10699) Ric4m0nd:
Valószínűleg elég lesz, bár arra készülj fel,h. 100%-os gpu használattal fűteni fog rendesen a kártya... Legalábbis nálam Milkyway@home-al az volt, ilyen magas hőmérsékletet egy játék alatt sem produkál (71-72 fok volt igaz nyáron, normál játék alatt 63-65 körül van max, tuninggal), talán csak Furmark Xtreme burning-el lépi ezt túl
(#10717) ricshard444
Ha a Borderlands 2-ről van szó, akkor valszeg Unreal Engine lesz, amihez használható a ronda beépített élsimítás helyett az injectSMAA (ég és föld a különbség az utóbbival). Amúgy már az 1-nél is az volt,h. gondolom a gépigénye ne legyen magas, a vram is korlátozva van, emiatt sokszor kinyíló ládáknál is a textúrák életlenek pár pillanatig, ami szerintem manapság elég vicces... (a textúrák "swappelnek" elég látható módon játék közben)
Úgyhogy ezzel magyarázható a kevés vram használat, még ha nem is hihető...Nálam szétmoddolt (a játék könyvtára 25GB is megvan) Skyrim produkált már AB szerint 2200-2400 sőt 2600 mega vram használatot is. De ha van AB helyett megbízhatóbb mérőprogram, megnézem azt is majd...
-
Enclave
aktív tag
válasz
SSJmeszes #10682 üzenetére
"Nem is a venti lesz hangos, hanem berezonál maga az egész burkolat/hűtő!"
Ha a Sapphire Dual-x (vagy OC) 7970-ről van szó és ugyanarról a rezonáló hangról beszélünk, ilyenem van nekem is de egy kis kreativitással úgy néz ki, hogy sikerült megoldanom ezt a rezonanciát, legalábbis azóta nem hallottam...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #10663 üzenetére
1050/1500 használom a kártyákat, valamikor elfelejtem bekapcsolni AB a manuális ventilátor vezérlést. Meglátogatta már a felső HD7970-esem a 87 - 88 fokot. Alsó pár fokkal volt lemaradva, és semmi hiba, lassulás, pixelezést nem tapasztaltam.
Persze én is szeretek alacsonyabb hőfokon játszani, illetve túráztatni a gépet.
De ezt bírnia kell. -
odorgg
addikt
válasz
SSJmeszes #10672 üzenetére
Az a lényeg, te legyél elégedett a cuccal. Ha ehhez nincs szükség vízre, mert mondjuk nem zavar a ventik hangja, és a kívánt órajel/hőmérséklet is elérhetó némi fordulatszám, esetleg egészséges fesz emeléssel, akkor valóban csak felesleges pénzkidobás lenne a víz, ráadásúl nem kis macerával is jár.
Télen majd én is kiviszem a cuccot a hóra, azt elkenem a 680-as száját
-
odorgg
addikt
válasz
SSJmeszes #10670 üzenetére
Mi ebben a fura? Minnél alacsonyabb a hőmérséklet, annál magasabb órajelet lehet elérni, anélkül hogy hibázna a GPU. Az extreme OC is erről szól. De pl vízhütésnek is ez az eggyik előnye, hogy ha a VGA is úgy akarja, akkor nagyobb 24/7-es OC összehozható vele mint léggel.
-
peterm711
aktív tag
válasz
SSJmeszes #10663 üzenetére
Nincs semmi gond a 80+ °C hőmérséklettel, elvégre ezek a kártyák erre lettek tevezve, birniuk kell. Anno nekem is felszokott menni 80ig nyáron még fölé is, és nem volt semmi gond.
Szerintem a képhibákat nálad nem a hőmérséklet okozza, ott valami más gond lehet, CF elég kényes valami, bár asszem neked ezt nem kell magyarázni -
SSJmeszes
senior tag
válasz
SSJmeszes #10662 üzenetére
Nem tudom egyes emberek, hogy járathatják a kártyájukat (7970) 80-90°C közt! Nekem már 77°C jöttek elő a képhibák! ( pixelesedés, ilyen olyan színű bevillanások )! Így egyenlőre még visszadugtam az oldal lapi 2x12cm ventit.. Így nyerek -10°C vagy többet ami azért nem mindegy!
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes #10354 üzenetére
Több okból is. Én 100% stabilan ennyire tudtam beállítani a saját kártyáimat.
GTX680 Sli 1250 ről indult, fagyott rendesen, így pakoltuk le. 1230-1600 on is fagyott, ezért lett 1200 illetve 1575 a vége.Gondolkodtunk hogy azonos órajelre kellene beállítani a kártyákat, de azért döntöttünk a külön órajelek mellett hogy ne hogy az jöjjön le a tesztből. Azért gyorsabb a radeon mert csak 1160 mhz ment a kepler, bla bla bla.
Én úgy érzem, éreztem végig a tesztben hogy az nvidia drivere erős. Tényleg hozza azt amit az ember elvár az Sli-től.
Vicc hogy a két-két kártya mennyire hasonló teljesítményt nyújt. Kollégával húztuk egymásnak az x-eket hol jobb a kepler, hol a radeon. Végig úgy ment hogy egy ide, egy oda, egy ide egy oda. Stalkerban, például nem is tudtunk teljesen egyhangúan döntetni. Esőben és fényben radeon, másik két körülményben az nvidia lett jobb. -
-
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
SSJmeszes #9707 üzenetére
Hozott nekem is rendesen, 44 fokos a kicsike terhelés alatt
(#9708) sakal83: Attól függ, hogy milyen mértékű tuningot akarsz. Ha csak 24/7 re, akkor nem érdemes 3rd party tuning programokhoz nyúlni, simán elég a CCC. Ha ezen programok segitségével túlléped a catamax-ot akkor előjöhetnek bugok amik éléggé idegesitőek.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
SSJmeszes #9632 üzenetére
Nálam 28 fokban tetőzik a hőmérséklet, reggelre ez lemegy 25-re.
GPU ilyen viszonyok között se megy idle 38 fok alá, sőt inkább 40+ netezés közben. VRM alapból 80 fok.. de játék közeben nincs semmi gond, mondjuk el vagyok látva ventikkel
Neked meg kitartást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged