- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #11746 üzenetére
De ezt a %-os eltéréseket eddig is tudtuk
Oldalakon keresztül arról beszéltünk, hogy a tuning mennyire lutri, tehát most jön az, amit hangoztatni szoktam, hogy csak is az alap órejeles VGA-kból érdemes kiindulni, mert a tuningra nincs garancia....vagy tesztelt példányt kell venni......
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #11734 üzenetére
Most már akkor végkép nem értelek...ezt írtad a 7870-ről egy pár hsz-el feljebb :
"Meglepődtem, hogy alapon majdnem azt hozza, mint a 7850 1200-on."
Akkor mi itt a probléma ? Ennek alapján, ha elkezded tuningolni a 7870-et, akkor már 1150-en is érezhető kell hogy legyen a teljesítmény növekedés
-
sakal83
addikt
válasz
lowzor #11728 üzenetére
Hát igen, egy 1150/1350-en futó 7850-et vétek lecserélni egy hd7870-ért (én megtettem
, de egy napig maradt csak a 70-es), azért a 10% különbségért. Csak akkor, ha 10%-ot kellene ráfizetni.
Most beújítottam egy 7950-re. Na ott egy átlagos tuning mellet 40% a teljesítménydifi.
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor #11699 üzenetére
Megnéztem az általad írt órajeleken, nekem is akörül kap ( a procit visszavettem alapra)
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #11671 üzenetére
Jaja ég és föld a difi, engem spec épp ez zavart!
Doboza 2-3x akkora, hát ez egyszer érint engem mikor hazavittem és idegesített mert míg shappire simán belefér a hátitatyóba addig ezt kézben kellett hurcibálnom. A dobozban semmivel nincs több, csak éppen nagy...arról nem beszélve hogy átkellett kábelezni/szerelni a fél házat hogy elférjenLátod az én Shappire 7870 Ghz e. is kb ennyit fut 1200-on nem is igazán ment, én alapon használom, ha meg menőzni akarok 3d márkkal akkor 1150
Nálam ennyi a még stabil.
"Most belőttem 1,263V-ra és 1200/1400-ra."
És ott játék/bench/stb. minden stabil? SZóval mondjuk 2-3 óra masszív game után is?seederking:Az asus doboza igen menőn mutat a szekrény tetején, tuti nem adja flaskáért
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
lowzor #11671 üzenetére
Szerintem ez is szép eredmény, 1200mhz szvsz bőven elég, és alapfeszen se rossz az az 1175mhz.
Kíváncsi vagyok az enyém mit hoz, de nem várok sokat, nem vagyok szerencsés ilyen szempontból.
A 7850-től is azt vártam hogy mininum 7870 szintre tudjam húzni, hát közelébe se jutottam
-
sb
veterán
válasz
lowzor #11310 üzenetére
A hangot nyilván nem progi okozza, hanem fizikailag ilyen hangja van az induló ventinek.
De ez típusfüggő, ahogy írtam pl. az Asus 7770 amúgy hangtalan ventije is kihallatszott indulgatásnál.A folyamatos leállás-felkapcsolgatás viszont sajnos sw bug, amivel nem tudnak és nem is fognak semmit kezdeni. Ebben a formában az egész ZC elég halott dolog. Ha nem figyel rá az ember és vmi progi felébresztgeti a vga-t akkor ez van. A fogyasztásban mindenképp meglátszik, rosszabb esetben meg a venti is hallatszik. Ha nem az elején, sztem egy idő után akkor is fog, mert megviseli a folytonos indulgatás.
A gar viszont már önmagában elég a cseréhez. -
sb
veterán
válasz
lowzor #11303 üzenetére
A folyamatos leállás-felpörgés szerintem egyik vga-n sem hangtalan, a 7870-en sem lesz az.
Amúgy meg nem mindegy a hangtól függetlenül sem, nem hiszem, hogy jót tesz a cuccnak, a ventiknek fizikailag biztos nem. Plussz a fogyasztás is szarabb. Fel-le kapcsolgatva többet eszik, hogy simán idle-ben, szóval nemhogy a ZC hozna a fogyasztáson, de még ront is.
Ehhez nem kártyacsere lesz a megoldás, hanem meg kell keresni melyik progi okozza nálad és ki kell iktatni. Szerintem más megoldás nem nagyon van.
-
sb
veterán
válasz
lowzor #11291 üzenetére
Ja, hogy ennyi.
Viszont ezt a köv. 7xxx vga is csinálni fogja szvsz.
Nálam a 7770-nél tapasztaltam, hogy fel-le kapcsolgat, volt olyan, hogy kb. 5mp-enként kapcsolt be-ki és ezzel kattogott.A ZC elég érzékeny bármilyen aktivitásra, így ez szerintem csak sw-sen kiküszöbölhető probléma.
Pl. a Speedfan, vagy Afterburner a fentiek szerint be-ki kapcsolgatja a ZC-t. Ezek mellett nem működik rendesen sajnos. De bármi más, egy aktív böngésző, stb is megfogja, akkor nem is aktiválódik a ZC.
A legszarabb a Speedfan volt. Ez volt, ami 5mp-enként élesztette fel a vga-t. Akkor is, ha a tálcán a hőmérséklet-kijelzés le volt tiltva. Az Afterburner kb. percenként ébreszti fel.Seederking, mi ez az energia séma módosítás? A ZC komplett letiltására gondolsz a win energiabeállításokkal?
-
Chapel
addikt
-
Beze1974
csendes tag
válasz
lowzor #11210 üzenetére
MSI -re gondoltam és mindjárt egy 7870 ha lehet.
Illetve ez a kettő között vacilálok:
MSI PCI-E AMD HD7850 Twin Frozr (2048MB, GDDR5, 256bit, 900/4800Mhz, DVI, HDMI, 2xmDP, CF, Aktív)
MSI PCI-E AMD HD7870 Twin Frozr (2048MB, GDDR5, 256bit, 1050/4800Mhz, DVI, HDMI, mDP, CF, Aktív) -
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor #10764 üzenetére
Megnéztem megint, a 3DMark11 1335-ig lefut, a DiRT3 viszont 1301 felett fagy.
Az új 2.3-a msi AB már engedi állítani a memória feszültséget is, de azt még nem próbáltam mit bír.
-
seederking
őstag
válasz
lowzor #10798 üzenetére
Ajánlanám neked.Nem bánnád meg,ezt használom közel 2 éve és soha (kopp,kopp) nem volt rá panasz.Szerintem használtba elég jó áron kapnál.
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor #10764 üzenetére
Hát, amikor ez előtt néztem a DiRT3-mat, akkor 1300-ig bírta, de a 3DMark11 magasabb órajelen is lefutott.
De kíváncsi vagyok, megnézem most mi a helyzet ezzzel.
Igen, sajnos csíkozik, és a monitoromon csak D-Sub van, szóval szívás. Én talán jövő év elején tudok majd venni monitort, a Dell U2412M-t néztem ki. Most egy IISonic IIM24WB van.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
lowzor #10723 üzenetére
Most tettem be csak közben a fél házat át kellett rendeznem, mert ugye elég hosszú és a kártya vége meg egy 12cm-esnek 1mm híján nem ér neki.
Amúgy a csomagolás és a kidolgozottság nagyon ütős.
Itt van pár kép róla: [link], [link], [link], [link]
Na most irány pasziánszozni.
Melyik drivert érdemes feltenni? 12.11b7? Azzal működik a powerplay rendesen?
-
kisza25
félisten
válasz
lowzor #10667 üzenetére
nekem meg szinte mindig 90% felett teker fullHD med
Sondi1986: singli, vagy multiról beszélsz, mert multinál tuti nem hajtja ki
80% az már simán lehet CPU limites, 64 fő szerókon nem is tudtam játszani rendesen amíg az i3-540 volt meg, hiába ment 4Ghz-en olyan FPS droppok voltak, hogy ihaj, hiába volt 55-60 FPS átlagom -
Sondi1986
addikt
válasz
lowzor #10663 üzenetére
Honnét veszed hogy procid miatt esik le?
Minden hol kiemelik hogy játékra nem a proci erő számít hanem az erős vga.
Erre sok embernél i7 gépben ott ficeg a gtx550ti, mire megy az erős porcijával.
Haver Athlon x4 HD6950, elég szépen fut a BF3. multi.Amíg a vga-d 100% teker addig nincs proci limited.
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #10650 üzenetére
Nem a graf miatt szeretem, meg szerintem Te sem a sorozatot.
De mit ne mondjak, azért én is vágyom egyszer, egy full dx11es, tesszallált metropolisra, meg vidékreMP3 kimaradt, nem akart futni, így megvárom a wintersale-t, ott biztos lesz és megveszem mindenképp.
Általában dicsérik, meg jól optimaizáltnak írják le. -
kovsol
titán
válasz
lowzor #10608 üzenetére
1200/1450 amit próbáltam több napon át játékok alatt és gond nélkül ment, viszont itt már 1,225V -t adok neki. Ami jobban tetszik nekem az az 1150Mhz es gpu 1,15V mellett ! 1,138V az alapfesz.
(#10610) mrhitoshi milyen órajelen?
(#10613) asdxv ramokat nem szoktam amúgy 24/7 -re ennyire rakni, mert max csak a levegő amit ráfúj a bordák között az hűti ugye a 7850 kártyákon. Nem tudom mennyire forrósodik ilyen határon így 1350 fölé csak tesztek alatt rakom, játék alatt amúgy se a ram számít főként.
-
Prof
addikt
válasz
lowzor #10482 üzenetére
Akkor talán nézd meg a tesztet ami bizonyítja, hogy bizony elég. Van benne minden Metrotól BF3-ig.
2012-őt írunk, dinamikus memóriakezelés pont azért van, hogy ne kelljen sok VRAM.
A video driver hagyja az alkalmazást tölteni a rendelkezésre álló szabad ram-ot az egy dolog, az nem azt jelenti annyi kell az adott programnak a zökkenőmentes futáshoz, hanem azt hoyg a driver jól van megírva:
kihasználja a rendelkezésre álló erőforrásokat, ami egy 2GB-os kártyánál azt jelenti hogy azt látod megeszik 1.5GB VRAM-ot.
De attól még a dinamikus memóriakezelésnek köszönhetően ugyanolyan fps-el fog futni 1 GB-os karin is, egészen addig a pontig amíg már a dinamikusan mozgatott adatmennyiség olyan méretet nem ér el, ami már fps csökkenéshez vezet.A 2560x1600 az 2-szer annyi pixel, mint a Fullhd, oda már tényleg nem elég az 1GB, pláne sokszoros AA-val.
Full HD 8xAA-val és abszolút ultra beállításokon nagyon kevés játék van, ami jelentősen érezhető fps csökkenést produkál.
Más kérdés hogy fullhd-ban 4xaa és 8xaa között nem nagyon látod különbséget már a grafikán. -
-
válasz
lowzor #10458 üzenetére
Nekem ez az első "hideg" kártyám.
27 fokos, ha nem játszom és alig megy túl 50-en terhelés alatt (most hogy nem melegíti a fiziksz, mert kivettem).
Tök szar így télen, amikor belépek a fűtetlen szobába nem csak meg az a jó meleg amit a gépem árasztott eddig a régebbi vga-immal
Lehet kövezni, de én szeretem amikor egy kártya fűt mint állat és hallom hogy dolgozik
-
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10460 üzenetére
Persze egy GTX480 MSI Lightning
-
válasz
lowzor #10368 üzenetére
Ez számomra is érdekes
Az a **** gta4 99%-on pörög végig és 33-40 fps között mozog, ha mindent fullra húzok a beállításokban.Cry2-ben 50 fps alá nagyon ritkán megy (nincs dx11) és ugyanez a helyzet 3GHz-n is (lehet a hyper threading a hibás)
A cpu csak 20-25%-on pörög Cry2 alatt. -
synthattik
aktív tag
válasz
lowzor #10332 üzenetére
Nem hinném,hogy a proci miatt,mert alig használja a teszt,néztem én is i5-el 4ghz-en is,meg 4.4-en ,meg alapon és semmi változás nem volt az átlag fps-ben.
Eléggé a videókártyára megy a terhelés abban a bench-be.Meg ahogy néztem,majdnem 1300mb vram-ot benyel a teszt,úgyhogy azért nem is értem Tomix24 fórumtárs tesztjét,hogy lehet ennyivel jobb az átlag érték 1gb-os 7850-el.
Mert ezt nekem még 1200-as gpu-val sem sikerül,pedig 7870 van a gépházban. -
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor #10256 üzenetére
Nálam is 8300 körüli pontot kap a 7870-en 1150/1300-on, nem tudom miért olyan furcsa ez. (ez ma délutáni eredményem)
De nézzünk inkább valami játékot akkor, hogy eldöntsük azonos órajelen mégis mennyivel gyorsabb valódi használat mellett.
-
-
Alpachino
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Könyvajánló
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest