- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
emiki6 #23874 üzenetére
ezt a procit tuningold meg gyorsa, mert ez harmatos
(#23877) emiki6 sokan az input lag megnövekedésétől tartanak BF3 és egyéb játékok alatt bekapcsolt vsync melett, de pl a bf3 ban konzolból is lehet maximalizálni az fps -t mint a régebbi cod játékokban, és ilyenkor nincs ilyen gond.
-
Exelsior
őstag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
emiki6 #23333 üzenetére
Ja, majd lesz megint 5-8 % elorelepes CPU teren, es 15-20 % iGPU teren. Persze meg az alaplapokert el fogjak kerni a 15-20 % plusszba, mivel lesz rajta 1-2 usb 3 meg 2 s-ata6 a Z77/Z68-hoz viszonyitva. Plane ha olyan antituningos lesz mint az ivy, akkor remek lesz.
Szerintem azert ugy kb augusztus-szeptember amire az arak is nagyjabol a foldon fognak jarni.
(peldanak okaert mondom, amikor alaplapot akkartam venni a Sabertooth Z77 209,- font volt (marcius 2012) , akkor megvettem a maximus IV-et, aztan csere volt es vegul december 2012-ben megvettem a sabertooth Z77 174,- fontert. Azert az a 35 font kulombozet nem semmi. (12.241 Ft,- )
-
plekk
tag
válasz
emiki6 #23333 üzenetére
Nos, igen én is tervezgetek, de az az igazság hogy nem nagyon szeretnék az APU-k irányába tolódni.
Nekem CPU-lenne a legjobb.
Lehet majd akkor veszek egy komolyabb 1155-ös Ivy-t vagy pedig egy x79 es CPU-t. Hátha addigra lemegy az áruk valamennyire.
A 7870 esem még marad egy ideig valószínű. -
kovsol
titán
válasz
emiki6 #23153 üzenetére
Nem vészes egyáltalán a melegedése akármilyen órajelen is tolod a 7850 -t meg sokkal alacsonyabbra van maximalizálva a feszültség, mint a 7870 esetén. Na meg amúgy se melegedős széria a 78xx család.
Tuning témához: miért ne húzná az ember pl a 7850 -t, amikor driverből is akár két kattintással feltolhatod 860 ról 1050Mhz -re. És ez még csak a kezdet, érezni is a többlet erőt.
-
do3om
addikt
válasz
emiki6 #23016 üzenetére
Kivéve a faszopó konzolportok ahol 30FPS-re szinkronizál, rendesen szaggat.
Volt xboxom ott is éreztem hogy szaggat a játékAm konkrétan a dead space 3 amivel nyomom és tetszik is a játék nagyon. 100-200 fps-el megy és ha bekapcsolom a szinkronizációt 30-ra rakja, azonnal észrevenni hogy kezelhetetlen lesz az egész. Csak kikapcsolva 99%-on megy a kártya bekapcsolva (aminek nincs értelme ahogy írtam) ~21%-on.
-
-
-
macy
addikt
válasz
emiki6 #22858 üzenetére
Asus GPU TWeak-ben meg az órajelet nem tudom felvenni 1050-fölé. Azt meg csak MSI AB-ben lehet?
Más.
Két monitort szeretnék használni. LCD TV-n játszok, DVI to VGA átalakítóval van összekötve a cucc. A 19"-os monitorra HDMI to DVI, plusz még egy DVI to VGA átalakítóval akartam átvinni a képet. Ez így nem működik vagy valami gebasz van a kártyával és nem ad jelet a HDMI csatin. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #22795 üzenetére
Na nekem ez van beállítva:
1% = 40 RPM; 55°C fölé nem nagyon megy.
Tehát alapjáraton 1200 RPM (hangtalan a géphez képest) 55°C-on 2000 RPM (így már van egy kis hangja, de játék közben fejhallgatóval nem zavaró)
(MSI R7870 Twin Frozr III 1050/1200 Mhz 1219 mV helyett 1081 mV) -
HSM
félisten
válasz
emiki6 #22798 üzenetére
Butított Tahiti GPU van rajta pitcairn helyett. 1280 shader helyett 1536, textúrázókban is több, plussz 1200Mhz ram helyett 1500Mhz gyárilag. Kicsit tesztelgetve, alulfeszelve 850/1350Mhz-en hajtva hozta kb az 1050/1200-on hajtott gyári 7870 sebességét, kisebb fogyival. Ehhez képest röhögve viszi az 1050/1500-as órajeleket alulfeszelve, akármilyen helyzetben.
Ha ezt meg akarnád közelíteni egy sima 7870-el, akkor szénné feszelve, 1300Mhz fölött kéne legyen, amit az tuti nem szeretne már, meg nagyon tuningos memóriás példányt kellene bemákolnod, ami bírja az 1500 körüli órajeleket...
-
-
törölt tag
válasz
emiki6 #22751 üzenetére
" A gyári auto szerintem általában rossz. Alapjáraton nagyon hangos, játék közben meg nem hűt eléggé. "
Ezt szeretném megcáfolni!Mivel nekem is ugyan ilyen (MSI HD7870 Twin Forz III 2GB/OC) kártyám van,amit én is alulfeszelve hsználok. A korábbi HD6870-es Sapphire karinál használtam venti profilt az MSI AB-ben, mert az alap bios vezérlése úgy volt beállítva hogy baromira halk volt a kártya,csak épp 80°C-ig simán melegedett bármelyik játéknál.
Most az MSI 7870-nél ez nem így van, autón teljesen rendben működik,99%-os terheltség mellett sem melegszik 52-55°C-nál jobban,és ezt 45% max 50%-os (1800rpm körül) venti fordulat mellett tartja, átlagosan 25°C-os szobahőmérséklet mellett.Véletlenül sem kötekedés képen, csak azért hogy ellen példa is legyen!
-
do3om
addikt
válasz
emiki6 #22751 üzenetére
Nem tudom menyit jelent a hőfokra az alulfeszelés, de ezek a beállítások kibaszott hangosak lehetnek
Nekem auton 66 fokra megy fel, de bebaszna ha ott már 100%-on menne az kegyetlen hangos.
Ez a beállításod elég szarnak néz ki nem tudom hogy bírod, bár lehet a géped is egy porszívó hangú ki tudja -
Skimaster
senior tag
-
Arkennys
addikt
válasz
emiki6 #22678 üzenetére
Hát, ez is sokmindentől függ. Nekem a kártya hűtés sose megy egy bizonyos szint fölé, hangja meg nincs is kb. Mindehez van az, hogy a házban alapból a ventiknek köszönhetően egész jó légáramlás van kialakítva, na meg szerintem ez a windforce is pofás egy hűtésmód. Nem hiszem, hogy nem minőséginek vehetném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Synology NAS
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- gerner1
- ZIDOO médialejátszók
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest