- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
dragonfx #11862 üzenetére
a BF3 fut fullHD high beállításokkal 60FPS AVG, medium 80-85 AVG, low 100 AVG, majd legfeljebb BF4-et lowon nyomjuk húzott kártyával
mondjuk azon is gondolkoztam, hogy a tápom kevés lehetett a HD7850-hez, mert ugyanez a 350W Bequiet táp hajtotta azt is, bár 300W-ot tud 12V-on, és 80+ os,
nem ugyanaz az architektúra a két kártya, de azért furcsa, hogy ugyanannyi pontot értek el alapon és húzva sem nyert sokkal a HD7850 2GB -
-
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #11804 üzenetére
Csak mert nekem mindencsutkán ennyit bír 1080p, már megrémültem, hogy rossz vásár volt 42k-ért ...
-
bozont
veterán
válasz
dragonfx #11702 üzenetére
Halk nincs (leszámítva az olajfürdőt vagy a passzív megoldásokat, amit ekkora teljesítménynél már én sem tartok szerencsésnek), csak halkabb, ez a lényeg. A 70 fok meg simán tartható 30% körül egy jobban szellőző házban. Nekem nyáron tuning mellett (alapfeszen, ami 1,25v) 40% kell a 60-62fokhoz, itt még nem hallani a hangját, 50%-nál jön meg igazán. És jelenleg a két vinyó a leghangosabb a gépben, lehet ki is költöztettem őket.
-
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #11652 üzenetére
Ki mennyire kompromisszum képes. Engem pl nem érdekel ha 1-2 helyen érezhetően lassul de mondjuk a játék 70% ban türhető határok között mozog.
AF-et meg azért mondom mert kb anno 2002-2004 környékén számított jelentősebben a teljesítménybe manapság már nem terheli meg a VGA-kat.
Igaz legtöbb játék manapság már másféle LOD beállításokat használ és nem tapasztalható az a "sávosodás" mint a régi játékokban. (pl ami nem is annyira régi az a Counter-Strike Source, AF nélkül látod a földön hogy sávosan homályosodik/élesedik a textura, 16x AF nél meg szinte észre sem venni csak a nagyon távoli részeknél.más:
GRID 2 szépen fut max on (kivétel az inteles efektek persze), sőt inkább azt mondanm úgy fut mint a vízfolyás, régen éreztem egy autós játékot ennyire folyamatosnak és mikrolagg mentesnek, minden 1920-1080 ba. Ezen oknál fogva kíváncsian várom a DIRT sorozat következő részét ami remélehetőleg mostmár visszatér a rallyhoz és így eszméletlen részletességü tájakon száguldozhatunk
-
-
MrBrook
aktív tag
válasz
dragonfx #11630 üzenetére
nekem egyre jobban bejön a grid, kezdek ráérezni, és tényleg kurva jó arcadenak tünik már lassan, normális verdákkal.
egyébként 2xmsaa
avg:42.65
min: 34.77
max:54.03
ez már játszható kategória. és itt biztos nem a magok számítanak, kb 50% cpu usage van közben nálam.
szal ajánlom a grid 2őt, jó kis arcade, én alapból hardon kezdtem, 1-2 helyen 2. hellyel megelégedek 2-3próba után,ha nem megy jobban. na nyomom is félek ,hogy ma kipörgetem amíg bírom -
Mercutio_
félisten
válasz
dragonfx #11580 üzenetére
Van az, csak ritka és drága
PowerColor HD7750 1GB GDDR5 (AX7750 1GBD5-DH / AX7750 1GBD5-DHE)
Sapphire HD7750 LP (11202-10-20G)
-
ViZion
félisten
válasz
dragonfx #11490 üzenetére
Nem értesz hozzá.
Nem tesztelik külön, egyszerűen MÁS memória, MÁS VRM kerül az OC-re, ahogy ezt linkeltem is. Attól, h a síma megy az OC biossal, még nem ugyan az a HW. De Te ebben a topikban (is) megmondóember lettél, érezd magad jól, vezesd a néped. Vegyetek amit akartok, csak hagyd már abba ezeket az okosságokat, hogy síma = OC, meg az i3 a megváltó proci, ami mindenkinek, mindenre elég... Mert a f@sz tele van már, hogy örökké ezeket kell korrigálni. Ha annyira toppon lennél, már a helyesírás-ellenőrzőt megkereshetted és bekapcsolhattad volna. -
den dro
csendes tag
válasz
dragonfx #11440 üzenetére
Most per pillanat mindkét sapphire 29k körül van, egy százas különbséggel, így melyik éri meg jobban?
Néztem a 7790et is, most közel 37k, kicsit sok lenne, na meg nem tudom mennyire venném észre a különbséget, nem játszok túl sokat, az is max 1600*900ban, ennyit tud a monitorom. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
dragonfx #11444 üzenetére
Ne magyarázd meg, ha nem értesz hozzá.. Nem csak a hűtése miatt jobb a tuning potenciálja, hanem mert válogatott chipek kerülnek, mind gpu, mind memória téren.Még más pcb-t, jobb tápellátó áramköröket is kaphat esetlegesen egy ilyen "premium" darab a mezei darabokhoz képest.
-
Tankos5672
tag
-
neilszab
őstag
válasz
dragonfx #11419 üzenetére
Nem látni kell, érezni. Ezeknél a szimulációknál a fizika részletessége az FPS alapján számolódik, ami adott esetben a köridőben is megmutatkozhat.
De nem is ez a fő lényeg, hanem hogy a teljesítmény visszaesés sztem vmi hibára utal, most vettem észre például pár grafikai hiányosságot is, lehet hogy vmi driver probléma. Régebbi drivereket honnan lehet
biztonsággal leszedni?Köszi
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dragonfx #11332 üzenetére
Azért több játék is megfogja, mint gondolnátok.
Csak egy példa az új slender man, az se fut maxon a 7770-en.Mondjuk nagyon rosszul van optimizálva, erről nem a kártya tehet.
A lényeg, hogy van 5-10 olyan játék, amihez a 7770 nem elég még 1680x1050-en sem maximum grafihoz.
Kikapcsolt élsimítással és kicsit levett árnyékkal viszont mindent szépen visz.Crysis 3-at is viszi maxon, medium árnyékkal és medium post fx-el.
-
mackosajt
addikt
válasz
dragonfx #11276 üzenetére
Az a kérdés, hogy az a 3 év, az mennyire komoly?
Mert ha teljes gari, akkor az nem rossz.
Ugyanis ha teljes, akkor ugyanaz kéne legyen, mint amikor 1 évesen viszed be.
Vagyis, ha nem tudnak ugyanolyat adni, vagy javítani, akkor az értékét kéne visszakapni, ami a számlán szerepelt.Ne üssetek, én csak a sima, hazai garizást ismerem, illetve a logitech-et. Szerencsére eddig mindegyik jóra fordult, ha kellett.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dragonfx #11265 üzenetére
Azt hittem elég magyarázat a példa amit felhoztam. A rendszer ram téma eleve döglött részemről. Kanyarban sincs a vram sebességéhez képest. Látszólag elég lehet akár az 1GB. Ahogy írtad FC3-ban 600-ról 800-ra ugrott a használat, de ahogy linkeltem is annyit képes használni a program a vramból amennyi a rendelkezésre áll. Nyilván nem fogja koppra 1024MB-ra kitölteni egyszerre, mert kilapozza amit lehet, de igencsak szorongatja a limitet. Ha 3gigás kártyával mértél volna, akkor - gyanítom - a 3 gigához közelítő értéket láttál volna az OSD-n. Beállítás kérdése, szóval szinte bármekkora vram kapacitást meg lehet tölteni úgy, hogy elfogyjon és a rendszermemóriába kelljen lapozni. Bár talán Titannal nincsenek gondok.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dragonfx #11263 üzenetére
Valós...
Abu85 írta...
Még mindig a szoftvereknek hisztek. A valóság az, hogy a mai programok 90+%-a streamelést használ. Ezzel a módszerrel az alapvető adatok használata mellett a VRAM-ot addig használják, amíg be nem telik. Ha betelt, akkor a legrégebben használt adatok helyére másolják az új dolgokat. Ergo ha a kártyán 1 GB memória van, akkor annyit használ a program, ha 3 GB, akkor pedig azt tölti ki.
Olyankor kezdődnek a gondok, ha az alapvető dolgokra nem elég a VRAM, illetve a streamelés akadozó lesz.
(#11256)-ra:
Ez sem teljesen korrekt. Szintén a "páncélos pingvintől" az infó:Attól függ, hogy milyen a beállítás, de a BF3-ban a Caspian Border tipikusan olyan pálya, ami Full HD-ben is ki tud futni a 3 GB VRAM-ból. Erről egyébként tudnak a DICE-nál. Egyszerűen helyenként túl komplex a pálya.
-
dragonfx
veterán
válasz
dragonfx #11256 üzenetére
na megnéztema dirt3at 2 futamon.
1920 4msaa ultra high grafika(maximálisna beáűllitható)
2 mag terheltsége átlagban max 80-80%
ramhazsnálat 2300mb(csak mellékesként.
Gpu ram használat max 690mb!!!
Nem tudsz olyna beállitást eszközölni ahova kevés az 1Gb...
Sőt mikor 1440be toltam akkor még az 512mb.os vag is elég lett volna, néha hanfgyányit beröccent volna...átlagosan 480-530mb közt ugrált a ram. ja és mind2 esetben gpu terheltség 99%.
na így kéen az összes játékot emgcisnálni ne a proci terhelje hanema gpu.t. nem is értem mir emondják ekvés a ram sávszélessége.mire kevés?mikor kétharmados a kihazsnáltsága csak mig a gpu.é 99%. -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #11138 üzenetére
Elméletben sem hülyeség...
El lett már mondva ezerszer hogy, egy jó ideje már érdemesebb simán rátelepíteni (talán Win 7 strat óta).
Ez a törljük le meg takarító program (ami nem mellesleg több gondott okozott mint hasznot) hülyeség és még az XP-s korszakból marad vissza. -
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #11093 üzenetére
Ez lehet hülye kérdés, de ha jól emlékszem az auto pozicionálásra csak akkor van szükség ha D-SUB csatival csatlakoztatot a monitort illetve csak akkor engedi ezt a funkciót.
Neked HDMI/DVI/D-SUB al van csatlakoztatva a monitor?
Mert ha van rajta digitális bemenet és te az analogot hasznbálod akkor sürgősen váltanék a helyedbe. -
MrBrook
aktív tag
válasz
dragonfx #11114 üzenetére
most nem értem ezeket nekem ajánlottad?vagy valamit félre értettem
lol én ezt a gépet már nem fejlesztem tovább ami most van, vagy mire írtad? mostanitól azokhoz képest nem lennék előrébb, max egy jobb hűtővel 3.4ig felhúzom még tavaszig a procit azt jólvan, utána komplett újítást tervezek. majd akkor meglátom ,hogy mi hogy éri meg.
-
dragonfx
veterán
válasz
dragonfx #11113 üzenetére
Bár miost nem találok 32k.ért gtx650ti.t 35ért nem éri már meg mikor 37k.ért 7790 van.
ez a nyerő, befuto 7790 de szigoruan 37k.ért. aza baj emellé már csunya lenne G szériás intel de beleférhet amugy egy időre.4gb ram tiszta ügy.alaplap .bol ez...vagy ha tudod hogy belátható időn belül kb 1-1.5 év tudsz i5re cserélni akkor [link]
Az a lényeg ha látod hogy lesz pénzed i5re akkor vedd meg a G széria mellé a 7790et mert a vga.val már akkor nem kell törödnöd.ha sok a 37k vga.ra akkor maradj a 28k.s 7770nél...vagy ha találsz akkor 32k.s gtx650ti.nél....de 7790 mellé beraknál egy i3at akkor meg 2 évig is kihuzod szerintem. g2020 mellé a gtx650ti lenne a jo páros.
én ezt csinálnám. -
MrBrook
aktív tag
válasz
dragonfx #11104 üzenetére
már megbocsájts, de Te olyan koncepcióval építettél szerintem gépet anno, amikor Tetted, hogy jó alaplap, aztán belevetted a 7770et ,így a leggyöngébb láncszemed a proci maradt, szal szerintem direkt úgy csináltad, hogy majd azt akarod fejleszteni, szóval szerintem bírd ki a prociddal amíg bírod, hisz hangoztattad ,hogy 2 mag elég még, igen elég valamire, ha sokáig bírod őszre azok a procik mind egy 10-15 ezerrel olcsóbbak lesznek, tehát ,ha őszig kihúzod v. télig, tavaszig, jó áron tudsz majd hozzájutni 5x jobb procihoz és vgahoz egyaránt. én annó a vga -t választottam gyenge láncszemnek(2009-q9300 2x2gbddr2 3870 és tavaly októberben cseréltem 7770re. úgy néz ki jobban megéri egy új technológiás alaplap+egyebek mint egy új tech cpu, hisz neked cpu+vga cserével újra labdába rúghatsz majd ,míg nekem +alaplap+ram kiadással is járni fog az egész),de tavaszig én is kihúzom még teljesítményben.
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
dragonfx #11085 üzenetére
Én ha kisebb felbontásra állítom mint FHD akkor homályos a kép nem kristály tiszta ,meg ha már ilyen a monitor miért ne használnám ki
Én olyan sok különbséget nem látok grafikai beállítások között felteszem 1920x1080 high,very hihgra élsimítás nélkül és visz mindent gyönyörűen .
-
bignor
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autodesk - Revit
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest