- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Köszi mindkettőtöknek! Közben beléptem a Bios-ba és kiderült, hogy le volt tiltva az alaplapi hang! Hogy miért fogalmam sincs. Csak mi használjuk a gépet és szerelőnél sem volt soha...Nos visszakapcsoltam, így megy a hang alaplapról és így kivehettem a hangkártyát. Most már van hely
Köszi még egyszer, hogy ilyenkor foglalkoztatok a kérdéssel/karácsonyi ajándék beszerelésünkkel -
Goliat0720
csendes tag
Olvastam már erről is, h lehetne, mert van egy 4. "rejtett mag". Ettől függetlenül, azért nem próbáltam még, mert eddig csak játékok nélkül használtam a gépet, és így elég volt. Most úgy felkapott bennem a "gamer" láz, és ezért szeretnék egy vid.kártyát. Remélem nem döntök rosszul, mert valszeg lesz egy ilyen a gépemben... De hülyeséget sem szeretnék... Ezért érdekelnek a vélemények.
-
dragonfx
veterán
plusz feszt ad vagy csak emeli a mhz.ket?mennyire?
ezeket a catalyst alkalmazásprofilokat valaki használja?
segítsetek léci mi az ami nagyon lefogja a kártyát.most nfs hp.hez beállitottam anizotropot meg 2AA elméletbe.honnan tudom ez tényleg aktív e?vagy csak mikor elinditom akkor szivja be a profilbeállitást?ennyire intelligens a driver?bár 200mb.. -
andrasko
senior tag
(#5431) embe:
A Sapphire gpu-d teljes felülete érintkezik a réz heat-pipe-talppal.
Az ASUS DCU gpu felületének egy része az alubordával érintkezik, nem a DCU-val.
Tényleg kicsi a különbség, még a venti -1cm-rével is.
... de akár extrém körülmények esetén mérhető...(#5433) embe:
Egyébként le a kalappal az új technológiák előtt:
- HD7750 / HD7770
- i3 / i5 / i7 (gen3) -
andrasko
senior tag
Igen, igen... a kettőt összehasonlítva, az apró különbségek:
ASUS DCU:
előny: direct heat-pipe
hátrány: sajnos a direct heat-pipe nem fedi le a gpu teljes felületét.
hátrány: 8cm-es ventiSAPPHIRE OC:
hátrány: nem direct heat-pipe-os
előny: réztalpas és teljes hőátadó felületű gpu érintkezés
előny: 9cm-es ventiA fentiek nagyon pici eltérések... szinte elhanyagolhatóak.
Mindkettő jó választás:
- SAPPHIRE GHZ - ASUS DCU
- SAPPHIRE OC - ASUS DCU TOP
(talán a "nagyobb venti / alacsonyabb fordulat / halkabb megoldás" elvet követve a SAPPHIRE jobban ajánlott egy hajszállal.) -
repepe777
csendes tag
fenébe!én pont hétfőn vettem egy vaporos hd 7770et még 37800ftért!
a fene nem eszi meg.de látom estére visszament az ára
egyébként meglepődtem nagyon!
egy e8200as proci van a gépembe de ez a vidikari hatalmasat dobott rajta!ég és föld!
egyik játékom sem akad és a beállítások majdnemhogy maxon
jó kártya csak ajánlom! -
CoolBoy323
nagyúr
-
Sanyi19
őstag
Lehetséges, de az érdekes, hogy ha geforce vga-t rakok a gépbe akkor annál nem kell állítani. 4 radeonnal néztem, meg 4 geforce-al. (X1950Pro, 5670 512mb, 5670 1gb juniper, hd6570 @ 6670..., Geforce 7600GS, 8600GT,GT220, 9600GT) Ennyi videokártyát néztem eddig ezzel a monitorral. Ja meg haver gépét, GTS450, szintén nem kellett állítani a monitort, nem volt homályos. De hát annyi baj legyen, ez a gombnyomás a legkevesebb, most azért nem váltok geforce-ra vagy DVI-os monitorra. Az én monitorom már mondjuk 4 éves. Lehet nem mindegyik D-SUB-os csinálja. Az enyém igen és csak a radeonokkal.
-
mexel
veterán
Már volt egy ilyenem, és úgy döntöttem újból ilyet veszek. ( az hogy lebeszélnek egy dolog, de konkrét dolgot senki sem tud hogy tulajdonképpen mi is a nagy hiba a gigával - kivéve a rev1, aminek tudom a gondjait)
Szívesen vettem volna egy alap asust is de nincsen visszajelzésem arról, hogy vajon az porszívóz-e az indításkor. A gigáról tudom hogy nem.
zsole84: alapból szabályozza, de nekem hangosnak tűnik. Az új gazdája aki elvitte, szerinte nem hangos. -
mexel
veterán
Lehet. Az a baj, hogy már vettem mindenből sok cuccot most amiket el is kell adjak, mert nem pont azt kapom amit akarok. Úgy akarom összerakni a gépem, hogy egy darabig ellegyek vele, és minden passzoljon. Kártyából max 2 fért a keretbe, lapból a 3. van, prociból a második lesz, hűtőből is kb a 3. Jó lenne most előre kitalálni mi kell
Ha nem fárasztó a segítség másoknak akkor örül az ember.
(aminél tudok, és van tapasztalatom ott én is szoktam és mindig tanul valamit az ember mások tapasztalataiból is - ezért jó egy fórum. A netezésem kb 60-70%-át fórumok olvasása teszi ki) -
mexel
veterán
A fene essen az msi-be akkor. Olvastam ma a sok hsz-t de csak mobilon, most már mindent tudok az 5-7 voltokról és a portalanításról
A vége az lesz hogy veszek megint egy gigabyte-ot, és nem külső 7v-ot adok neki, hanem a kártya csatiján lévő feszt csökkentem, mert akkor megmarad a szabályozás is remélhetőleg.
Elektromos szakiktól kérdem: mit kell beiktatni és melyik ( + - ) vezetékbe, hogy kb 8-9V legyen az eredmény?
(úgy akarom, hogy lehúzom a kártyáról a csatit, és kártya kimenet és a venti csatlakozó közé iktatok egy másik csatis vezetéket amelyiknek az egyik szálán van valami ellenállás, vagy bármi ami leveszi a feszt 8-9V-ra. Ehhez nem annyira értek. Remélem a venti kijelzés és a szabályozás így megmarad) -
mexel
veterán
Köszi, néztem ilyesmit én is, és láttam passzív 7770-et is de irreálisan drága. Az utólagos hűtőknél meg ugorhat a gari sajnos.
ViZion: tuningnál egyértelmű hogy jó lap kell jó tápellátással, csak egy g860-hoz, i3 hoz és nem K-s intelhez nem biztos hogy kellenek a csúcs deszkák átlag usernek mégis sokszor olyat ajánlanak, feleslegesen. Az asus via hang codecje (B75 lap) számomra kataszrófális (SPDIF-es sztereó erősítőn hallgatózok sokat, nem tetszett), de a lap szolgáltatása azon kívül elég volt alap felhasználásnál. Persze minőségben szerintem messze elmaradnak a pár generációval ezelőtti lapoktól. De ez offLemondtam a passzív kariról, de egy nagyon leszabályozott asus vagy Sapphire ( a fene a 2 évjükbe, csak ez tart vissza) megfelene.
Atesz1978: köszi,utánaolvasok a kártyának, úgy emlékszem valaki linkelt is itt hangtesztet róla, visszakeresem.
-
mexel
veterán
Gondoltam én is belinkelek egy ilyen reklámot, de kihagytam. Akkor azért jól éreztem
Benjoe70: rev 1 vagy rev2 a kártya? Rev 1-nél (igaz csak az 1GB-osról tudtam) túl sok volt a gyári OC, a rev2-nél már visszavettek belőle. A rev1-hez pedig volt biosfrissítés ami megoldotta a hibát. éppen pár hsz-el feljebb írtam, de sajnos olyan sokat hogy ember nincs aki elolvassa
-
kerekfej
őstag
Közeledik a karácsony. A bevásárlóközpontokban a mikulások is előbb kezdtek.
Egyébként 44-ért már HD7850 1GB van.
-
bozont
veterán
Meg Vistara és Win8-ra is. Mondjuk ez csak a CoD Black Ops 2-ben javítja a CFX sebességét, szóval nem érdemes lecserélni a beta 6-os verziót.
mod.: A legjobb ahogy az AMD is előírja, uninstall és utána telepítés. Meg uninstall lelőtt érdemes még rábökni a "load default"-ra.
-
Silenzio
addikt
Szerintem se, de a legtöbben mégis annak tartják. Ha a 7850 a középkategória, ennek mégis alatta kell lennie.
Ezek a kategóriák átértékelődtek mostanság. Egy vga 2 év alatt teljesen kifulladt régebben, mostanság meg még 4-5 éves korában is használható. 8800GT-vel toltam végig az Alan Wake-et, Crysis 2-t, Max Payne 3-at, Arkham City-t, medium-high beállításokon, gond nélkül 1440*900-ban.(#4244) fatallerror: ha gondolod, mivel a Phenom II-esem Athlon X3 papíron, visszabutíthatom és csinálhatok egy mérési összehasonlítást. Csak mert olvastam, voltak ilyen kihajtási jellegű paráid.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Nekem 2 napja jött meg az email iPontól, miszerint se javítani se cserélni nem tudják a termékemet. (Sapphire 7770 OC) De beszámítják az árát másba ha akarom, vagy visszaadják kp-ben is. Nem értettem miért ne tudnák cserélni, ránéztem és aznap pont nem volt elérhető a termék, már kezdtem azt hinni, hogy valami széria gebasz volt vele, de ezek szerint csak nem szívesen cserélnék 38K értékűre amikor 34K-ért vettem. Ez mondjuk azért érdekes...
-
KAMELOT
titán
Köszi szépen! Majd utána olvasok érdemes e ezzel babrálni. Vagy hogy még van e másik lehetőség.
(#3844) fatallerror: addig fogsz szórakozni amíg 27k lesz a VGA
(#3831) NewmanHD: miután ezt leírtad inkább nem biosozok. Hagyom úgy ahogy van. Esetleg állítok még valamit. Aztán majd jövök az infókkal. De legalább a ramot tudtam húzni 1500-ra 1120-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Gyúrósok ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest