- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
Oliverda #2330 üzenetére
Nagyon szívesen, és örülök hogy a lapoddal ilyen szépen megy a proci.
Most már csak abban reménykedem hogx magamnak is tudok ilyen teljesítményű procit szerezni.
Az 1,55V-on milyen hőmérsékletű volt a proci? Kiváncsi vagyok a gyári adatok alapján a max javasolt 1,5V-ot tartósan hogyan viselné a proci. Persze nem azt akarom hogy ezt Te teszteld le.Majd én vízzel.
-
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda #2353 üzenetére
Azzal szórakoztam az előbb én is, nem volt vele gond, de feltettem az előbb a 2.1.5-öt (build 238). Kár volt, el sem indul, sőt megeszi a fél procit és ki sem lehet lőni
Még van egy 218-as build is belőle a gépemen, lehet adok neki egy esélyt.
szerk: Adtam, az sem jó...
Marad a 2.1.4 és persze a BIOS. -
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #2330 üzenetére
Grat
Viszont ezt a windows bepattan szemet szúrt nekem
Nekem a 3.2es Phenom 1 el kb bekapcsolástól számítva 4,5 másodperc múlva már felállt teljesen a gép.940Be procival meg 3.9en csak a windows betöltő csík ilyen 20 másodpercig megyProbáltam újratenni az oprendszert hátha az a baj de semmi változás
-
-
Konfigos
őstag
-
Cane
őstag
válasz
Oliverda #2194 üzenetére
tervben van.
daa-raa:
Előző lapom AX8 rev2 volt. A legmegbízhatóbb lap amit eddig valaha láttam, kifigástalan, ha nem kell extrém tuning. Az AX8-nál nem tudtam stabil 1T-t hozni a ramokból 260FSB felett, a tuning miatt cseréltem le egy NForce-osra, amely chipset igencsak hűtésre szorul és nyertem +200MHz-t
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Oliverda #2170 üzenetére
nem szeretném ha megbántódnál
Szal nem tudom mennyi idős vagy ....)
Viszont én "ismerem" ezt a gazembert
Volt idő mikor még büszke is voltam rá anno...talán PC guru című újságban olvashattunk róla
Persze ez évekkel ezelött volt ezért kérdeztem a korodat mert lehet akkoriban te még nem is gépeztél
Viszont most azt látom,hogy megint vérszemet kapott -
tomika
aktív tag
-
tomika
aktív tag
válasz
Oliverda #2126 üzenetére
Oliverda: Az AM3+ procik szerinted mikor fognak szállingózni? 2010 első féléve? Ezt hívják "Leo"-nak? Vagy ez a "Bulldozer"? Vagy erről még semmit sem tudni?
Tudom, hogy kicsit előreszaladtam, de ha ezek menni fognak a lassan megjelenő AM3 lapokban, akkor zseniálisan jó vétel most az AMD új platformja! -
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #2116 üzenetére
Nem felejtek el, remélem.
Hátha az enyém nem is olyan hétfői példány lesz, remélem nem szúrják ki a szemem, egy olyan ezer éves tervezői kiadással, ami alig döcög 6GHz-en.
Egyébkén kíváncsi leszek rá, hogy divx->dvd konvertálás, hogyan változik. Jó dolog a sok teszt, de én míndíg saját magam szeretem tapasztalni.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #2107 üzenetére
Namakaromtudni!
Csak azért, mert én tegnap kértem egyet, és hát olyan lesz amilyen.
Ma nem volt időm elmenni érte, de holnap elhozom. Amúgyis maceráns a proci csere, szét kell kapni az egész gépet, a hűtőt sem tudom levenni, úgy, hogy a házban van a lap. Holnap újjúlt erővel nekiesek.
A nagyja meló már megvolt mondjuk: a biost frissítettem a 940-hez.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Oliverda #2099 üzenetére
akkor elmagyarázom.
a htpc-mben lévő E1200@2600mhz dual celeront leváltanám valami alulfeszelt 4 magosra, (pl. a remélhetőleg nemsokára megjelenő 65w-os q7500-ra), mert a mostani cpu pár elqúrt kódolású 1080p-t pont a határon visz. azaz mindent lejátszik, de van, hogy ki kell mellette lőnöm minden mást....
a proci egy mini ninja-val megy félpasszív módban. 65w-os tdp-jű erősebb procit akarok. inkább 4 magosat, de csak akkor, ha a nálam van értelme. ha nincs, akkor csak valami kicsit erősebb 2 magosak közt keresgélek.
és máshol azt írják, hgoy a mpc használja mind a 4 magot...
ettől az offos magyarázattól akartam megóvni magam, ezért irányult a kérdés konkrétan csak arra, hogy hány magot használ a mpc, bspl pro? de 2 válasz - 2 ellentétes vélemény....
azért thx!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Oliverda #2097 üzenetére
abba most ne másszunk bele, hogy felesleges vagy sem, mert tudnék olyan példát hozni, amikor nem lenne az. (meg fulloff lenne...)
de ha biztos nem használ, csak 2 magot, nagy kár.... (nekem)
ha jól értem, ha a 2 mag kiakad, a másik 2 akkor sem indul be?
és van olyan mkv-t is lejátszó progi, ami 4 magot használ? -
szab.tam
nagyúr
válasz
Oliverda #2073 üzenetére
szép kis táblázat. 2 napig volt birtokomban a táblázat alján lévő nagyon piros valami.... képzelheted, hogy terhelés alatt, húzva mit csinált...
más:
2 magos cpu-im vannak, így kérdeném a gyakorlott 4 magosokat: médialejátszók, konkrétabban a media player classic, (nem win media player!), bs player pro használ-e 2-nél több magot?
-
-
Cadal
őstag
válasz
Oliverda #1863 üzenetére
Hát úgy néz ki, hogy ezzel az eredménnyel valami gond volt. A finn srácok maradtak a csúcstartók.
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #2021 üzenetére
Pontosan.4022mhz az 1.580 nem stabil valid.És a pime stabil meg látszodik a cpuz-n
#2018 de megy csak nem volt kedvem ahhoz hogy megint másfél óra után mondja be az unalmast
Egyébként meg 1.530V 3870mhz prime stabil bő másfél órát majd lehet késöbb ráküldöm újra hátha most nem indul majd tőle újra.És még volt egy 3930mhz prime stabil eredményem is 1.6 volton de azt csak fél órát futattam tehát nem merném azt álltani hogy teljesen stabil
#2026 Csak kihasználtam hogy asszony nincs itthon
Igazából úgy érzem hogy csak finomhangolás kérdése hogy menjen ez feljebb csak még rákell jönnöm.Szerintem mennie kell 1.6on feljebb is mint 4.1
-
törölt tag
válasz
Oliverda #2023 üzenetére
Igen, a borda mintegy presztizsnövelő.
Végül én is erre a következtetésre jutottam, lásd alúlról a harmadik bekezdést.
Viszont virtuális portokra lehet nem bíznék fontos adatokat. Olyan tesztet meg még nem találtam, amiben úgy tesztelnék a cuccot, hogy mind a négy virtuális SATA-n (alias GSATA) van vinyó, és próbálnak egyszerre mozgatni közöttük adatokat.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1952 üzenetére
Közben rájöttem, hogy hülye vagyok. Google-ba beírtam, hogy gigabyte sata2, majd képtalálatok, Nagyon nagy. Eredmény, a lényegi részt kivágva, és talpraállítva:
Szóval saját fejlesztés létére kicsit nagy a JM logo rajta. Figyelembe véve a tokozást (LQFP100) szinte biztos vagyok benne, hogy a GA-MA790XT-UD4P-n ez található: [link]
A GA-MA790FXT-UD5P-n viszont nem lehet ez. Két alapvető okból:
1: Még ha 180nm-en is készül és 3,3V feszültségről megy, a TDP-je nem hinném, hogy több, mint 1-2W.2: Ott alapból van két kétportos x1 PCI-E SATA vezérlő, amit valahogy rá kell kötni a SB x1 PCI-E vonalára (a blokkdiagram szerint ennyit használ). Na erre a JMicron nem kínál megoldást! Ehhez inkább a fentebb linkelt PCI-E switch kell. Viszont annak a chipnek is csak 1,5W a TDP-je. Ráadásul a chip 15x15mm² a területe, a borda ~30x30mm².
Bár belegondolva, van még egy lehetőség: A borda alatt tényleg a JMB363 van, akkor viszont a JMB322-k csak port replikátorok. Ezt a review-t olvasva tényleg ilyesmik. (Host-based Controller) Szóval az a négy port csak virtuális. Kérdés akkor mit mutathat teljesítményben 4 rákötött SATA vinyó társaságában...
Az EX58-Extreme is hasonló megoldású, ott a borda alatt tényleg a "Gigabyte SATA2" van. [link]
Összefoglalva: a jelek szerint választ adtam a saját magam által generált problémára...
-
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #1955 üzenetére
"Gyanítom hogy ezeknél a prociknál hamarabb fogja bemondani a lap az unalmasat (ref. clock - "FSB") mint maga a proci."
Érdekes lesz, az biztos. Kíváncsi leszek a 8xx széria darabjaira is, hogy mire képesek a 9xx-hez képest. Április környékére terveztem Phenom II-re váltást, ezek után már csak a drasztikus forint árfolyam teheti be a kiskaput, de remélem ennyi idő alatt azért észhez fog térni valamelyest.
AM3 ebben az évben biztosan kimarad, egyrészt teljes mértékig elégedett vagyok ezzel a lappal, nem hinném - őszintén remélem -, hogy a Phenom II tuningban sem fog hátráltatni; másrészt addigra remélhetőleg elfogadható szintre fog süllyedni mind az alaplapok, mind a DDR3-as modulok árai.
Templomegere: nekem jelenleg egy db 320-as WD van az asztali PC-ben, elférek rajta, ill. egy 250-es Samsung van még hálózati meghajtóként.
Jó ötlet a két-három "kicsit" egy jóval nagyobbra cserélni. -
bnss
veterán
válasz
Oliverda #1945 üzenetére
Egész szépen tuningolható a 910-es, 3,1GHz@1,248V igazán baráti. Viszont a CPU-Z szerint szó sincs új steppingről, viszont nem is igazán érdekel, ha ilyen szépen mennek az AM3-as processzorok.
Érdekes, amit az AM3 platform tuningolásáról ír, persze azért számszerűsítve leszek majd igazán kíváncsi rá. Az új processzorok árai is jól alakulhatnak, ahogy azt a Fudzillán is fejtegetik.
Templomegere: nem semmi HDD arzenál.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1950 üzenetére
Most már csak azt kellene tudni pontosan mi is az. Gyaníthatóan egy sima PCI-E bridge vagy inkább switch, a blokkdiagram is arra utal Pl egy ilyen.. Közben mondjuk én is lehúztam a kézikönyvet.
A bracket-et láttam én is. Már csak az a kérdés, hogy milyen csatlakozó van rajta. Belső, vagy eSATA. Előbbi kissé kókány megoldás (egyébként ilyen bracket már egyes K7 lapjaik mellé is volt.)
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1947 üzenetére
Saját fejlesztés? Még a Giga maga is JMicron JM322-t ír a deszka specifikációjában. (Amúgy elírták, mert JMB322 a pontos típusjele, a kézikönyvben is így szerepel).
Az általad linkelt tesztben is ott van, lefényképezve [link]. (A JMicron oldalán viszont nem szerepel, szóval ez is valami ALC889A jellegű gyártóspecifikus átnevezés lehet.) Viszont ez a két chip a borda mellett van. Szóval akkor nem az van a borda alatt. De akkor mi? Lehet a két vezérlő egy bridge chip közvetításável kap összesen 1-2 PCI-E sávot? Kellene valami értelmesebb kép a dologról. Vagy tudom utópisztikus gondolat, esetleg egy blokkdiagram a lapról. Ami azt illeti, a sok-sok SATA-ból kettőt akár rakhattak volna a hátlapra is...
A jelölésrendszer meg érdekes lesz, amikor esetleg kijönnek mondjuk 275, 280, 285, 290 és 875, 880, 895, 890 jelű procik. Nyilván nem fogja senki keverni őket első generációs Opteron DC-kkel.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #1935 üzenetére
Az hogy láttunk olyat, ami megy annyin még nem jelenti azt, hogy mindegyik menni fog. Erre láttunk már példát Phenom 1-nél is, amikor a tiéd simán megy 2400MHz-es NB-vel, míg az enyém 2200MHz-en már meg sem nyikkan.
yodee:
Én is a Freezer xTreme-t javasolom, vagy a CM Gemini II-jét (nem olyat, ami nekem van, bár valószínűleg ez is megbirkózik vele). -
-
Gerisz
addikt
válasz
Oliverda #1914 üzenetére
A Gamestar oldalán is ilyen i7-es rendszert lehetett nyerni (meg egyéb cuccot 800péz értékben) már el is képzeltem, ha én nyerem akkor eladom az egészet és micsoda Deneb csúcs rendszert veszek belőle
De komolyan, hát mikor használja azt ki az ember?
Én tuti 10 év múlva talán vagy se -
Cadal
őstag
válasz
Oliverda #1837 üzenetére
Hi! Befolyásol valamit is, hogy az NB frekvencia mennyire magas? Itt a finn srácoknál a 3Dmark eredmény elérésekor 3843Mhz volt az NB frekvencia. Igazából ennyire magas értékre nem emlékszem korábbról. Ez vajon a 790FX chipset érdeme, vagy a DFI-é? A Ph I-nél az volt a módi, hogy ezt az értéket 2000-2200Mhz környékén kellett tartani ha jól emlékszem!
Szóval számít valahol? -
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #1806 üzenetére
nem álltam neki a bordának , túl újak még ahhoz hogy emiatt elcsesszem a garanciáját . Kicseréltem még dél körül ezeket a crucialra , és most amikor hazaértem raktam vissza a gskill-t , de nem akart elindulni a gép , aztán az egyikkel elindult a másikkal nem , aztán egyszer elindult egyszer nem . Azóta ezt csinálja .
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest