- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
jones965 #4408 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki jó a M3A79-T deluxe, csak a Mushkinokat szvsz nem szereti. Még tesztelem a rendszert, azt is elmondom majd hogy miért.
Ylgram1 : Köszi, van lap, csak lehet nem jó egy M3A79-T Deluxe, lehet csak a 2GB-os Mushkinokat nem szereti, majd kiderül 1-2 napon belül. Kingmax-okkal úgy néz ki minden ok.
Rrről Gorneck barátom mondata jut eszembe : "Ha platformot váltasz, ne csak lapot+CPU-t hanem RAM-ot is cserélj !"
Amúgy megvan a 940BE.
HDZ940XCJ4DGI
CACZC AC 0918CPAW
9267902E90308 -
Joshi
titán
válasz
jones965 #4348 üzenetére
A hozzászólásom után vettem észre hogy van 550-es topik.
A 800-as ramok most akkor lassabbak lennének egy 1066-nál? Érdemes lecserélni a ramokat?"Egyébként biztos vagy abban a 4 magban?"
Ezt miért kérdezed?Ennyi pénzért(~27k) 4 magos procit nem kapok, ha pedig nem kell a 4 mag akkor egyszerűen kikapcsolom. Elméletileg ezek kipróbált és tesztelt procik.
-
Joshi
titán
válasz
jones965 #4345 üzenetére
Én most rendeltem egyet HERR Z-től amit talán a jövőhéten kézhez is kapok igaz még kell vennem egy alaplapot is hozzá.
Ha már társalgunk megkérdeznék pár dolgot. Ezek a procik(X2 550) támogatják az 1066-os DDR2-es memóriákat? Mert ugye a K8 csak max 800Mhz-ig támogatta. Tuningnál ez hogy néz ki? Arra gondolok hogy ha az fsb-t emelem akkor gondolom már magasabb órajelen megy a memória is ha nem osztom vissza, vagyis érdemesebb venni egy tuningos 1066-os ramot ami mondjuk megy 1100-1150Mhz-en is? Kb úgy működik mint a K8-nál? Vagy esetleg van valami változás ezeknél a Phenom II-es prociknál a tuning terén?
Egy uccsó kérdés, jelenleg egy 800Mhz-es cl4-es memóriám van ami feszemeléssel akár 1000Mhz-en is megy. Ez mennyivel lenne lassabb megoldás mint egy húzott 1066-os megoldás? Bocs hogy ide piszkítok a kérdésemmel, de itt van élet és én ezt a prockót 4 maggal fogom használni. -
-
slett27
addikt
válasz
jones965 #4308 üzenetére
Igen, csak nem EZ Flash-el. Floppy-s megoldás lesz. Valami régi AFUDOS-os flash progival.
De biztos a proci rossz, 3. lapban is ugyanaz hibajelenség.Most egy X2 5200+-osról írok.
Mivel benne van a 3 napban azonnali csere lesz sztem. Ha megkapom a cserét, széjjelcincálom az biztos.
-
slett27
addikt
válasz
jones965 #4303 üzenetére
Legújabb 1001-es BIOS van a lapon. Szokásos CMOS reset, elem kivét vár 10 percig, másik RAM, másik VGA, másik táp, sőt (elősző hsz-em) másik lap is volt. Ugyanaz volt a hibajelenség.
Te tudsz arról hogy ilyen proci rossz lett valakinek ?
Nagyon csodálkozom. Nézegettem a procit, semmi égési sérülés nincs a lábaknál. És vadi új, magyarországi nagykertől van, bontatlan volt a doboz. Nem az első gépet szerelem össze.
-
Pero
senior tag
válasz
jones965 #4159 üzenetére
nem am3as lap a többi sem. csak támogatják az am3as procikat, de ezek am2+os lapok
ami a kétségeket illeti az sztem az AMD mellet szól h ha most veszel vmi jó lapot akkor abba még egy jó darabig kapsz majd procit, míg egy 775ös lapba már nem fogsz kapni semmit a jelenlegieken kívűl.
-
loki22
tag
-
loki22
tag
válasz
jones965 #4159 üzenetére
Köszönöm a választ.Eddig még nem húztam soha processzort most egy p4 3ghzesem van immár 5éve és ennyit szeretnék a következőtől is. Én intel párti vagyok,de ez a a 940es phenom 2 szinte egy árban van a 3ghze8400zal és annál jóval jobb és értékállóbb.Amit adnak hozzá programot azzal simán fel tudom akkor húzni 10-20%ot anélkül,hogy feszt vagy mást emelnék???
-
antikomcsi
veterán
válasz
jones965 #4017 üzenetére
Bocsánat lejárt a szerkesztés.
Azért eléggé hasznos funkció a hibrid power, mert az órajelek levétele, közel sem hoz akkora fogyasztás csökkenést, mint a vga lekapcsolása.
9800GX2-vel próbáltam, hogy minimumra vettem a gpu-k és a memória órajelét, feszültséget nem tudtam állítani, és gyakorlatilag nem csökkent a fogyasztás, teljesítmény módból, energiatakarékosra váltáskor, viszont 265W-ról 163W-ra esik vissza a gép étvágya.
Elég jó dolog ez, főleg, hogy magától is kezeli a dolgokat, ha véletlen teljesítmény módban hagyom, és nem csinálok semmit 5 perc után lekapcsolja a vga-t.
Totálisan nem értem, hogy az ms miért nem támogatja tovább ezt a dolgot, és hagyja ki a win7-ből.
-
Joshi
titán
válasz
jones965 #3884 üzenetére
A DDR3 csak azért lenne célszerűbb választás mert az AM3 v LGA-1366 tokozás mégis csak időtállóbb megoldás lenne. A kérdés csak az hogy a Phenom II 955 mennyibe fog kerülni, de valószínű hogy olcsóbb lesz mint az Intel.
Intelt PIII óta nem ismerem csak amit itt-ott olvasgatok róla, ha viszont problémák adódnak vele akkor nincs is miről beszélni a választást illetően.
Köszönöm a felvilágosítást, megvárom a 955-öt aztán hajrá. -
Geller72
veterán
válasz
jones965 #3251 üzenetére
Nincs. Csak prt Screen. Egyébként sztem bug. Mégpedig a coretemp bugja. Először megmozgattam az egeret, hogy nem fagyott e meg, de nem. Csináltam a screenshotot, majd reboot. Utána gondolkoztam, hogy everestel is meg kellett volna néznem. Mind1. Szal sztem bug. Miután rebootoltam, ellenőriztem a biost. Auton volt minden. Most nem húztam. Azt majd hétvégén fogom. Akkor kiderül.
A reboot után viszaállt a coretemp is 15x200-ra. -
-
Oliverda
titán
válasz
jones965 #2877 üzenetére
Nagyon durva RAM késleltetést tud az a lap. Mondjuk ez már a PH! tesztben is látszott. Kerek 10 nanoszekundummal alacsonyabb a latency mint az én lapommal (meg mint úgy általában bármi mással), ráadásul úgy hogy nálam CL4-ben mentek a RAMok nálad pedig CL5. Nem hiszem hogy ennek bármi köze lenne a chipkészlethez, mivel nem abban van a vezérlő. Inkább a BIOS tartalmaz valami tweak-et amihez foghatót még más lapban nem nagyon láttam. Ha nem zabálna annyit akkor lehet hogy már rég vettem volna én is egy Crosshair II-t.
Majd ha lesz időd tekerd fel az NB-t 2.6-2-8-ra és nézd meg úgy aztán linkeld be ide is.
mod: Amúgy a DRAM: FSB ratio helyett mostmár ki lehet választani a North Bridge clock-ot az Everest-ben.
-
RexpecT
addikt
-
kawa
csendes tag
válasz
jones965 #2761 üzenetére
Párban vettem természetesen és a megoldás is megvan. Le van írva a használatiba csak nem hittem a szememnek.
Az alaplap a kisebb méretű modulokat dualban kezeli a nagyobbakat (2;4Gb) szingliben.
Sárga és fekete slotok vannak. A leírás szerint a sárga a biztosabb! Egyenként is próbáltam és összevissza csereberéltem a slotokban...
Aztán egy sorozatot végig csináltam úgy is, hogy közben reseteltem a biost.
Szopó...
Talán majd az újabb bios... -
Oliverda
titán
válasz
jones965 #2750 üzenetére
Nem igazán értem hogy mire gondolsz...
Felteszem mégegyszer. Ez az eredmény is 0852GPGW batch-os procival készült?
-
jones965
Modder
válasz
jones965 #2746 üzenetére
Most jut eszembe, hétvégén kicsi esélyt látok a tesztelésre, mert Ősembertől rendeltem SSD-t, és azon akarom már a teszteket lefuttatni.
Oliverda: természetesen lesz olyan is, no meg megnézem hogy a crosshair II-ben jobban megy-e a 9850 BE.Amennyiben igen, akkor a lap előző tulajainak egy kis szomorúságot okozok.
Amennyiben a screenshotra gondolsz, azt most fotóztam a linkelést megelőzőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest