- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
Későbbi biossal, szerintem ki lesz küszöbölve a dolog, addig meg valóban meg kell nézni, hogy melyik beállításhoz mi társúl valójában.
Szerinted én mennyire örültem ,amikor a proci végét kerestem (majdnem meg is találtam
) és 1.5V volt állítva biosban. Pont egy olyan szorzót állítottam be mellé ami +0.2V-ot ad, így megküldte 1.7V-al. Addig soha nem jutottam el, hogy biosban vissza vegyem, csak azt láttam, hogy mikor a fogyasztásmérő 320W-hoz ér (postolás alatt 0 terhelés) a védelem lelövi a gépet. Csak a bios reset segített, hiába lenne automata cpu visszaállítás.
Javaslom vedd le az fsb-t, hogy valami alacsony proci freki jöjjön ki mindíg, és nézd meg, hogy a szorzókhoz milyen feszültség társul. Lődd be a vcore-t, mentsd el, indítsd újra, és rögtön lépj be a biosba, és nézd meg a hw monitorral biosban a valós cpu feszültséget.
Ki lehet tapasztalni, ha rászánsz 15 percet.
-
antikomcsi
veterán
Próbáld ki azt, hogy a szorzót változtatod. Ne csinálj semmit, csak vedd lejebb a szorzót egyesével, és nézd a feszültséget.
Nekem ugyan nv-s asus lapom van 940BE-vel, de bizonyos szorzóknál 0.2V-al többet ad a procinak, mint amennyit beállítok vcore értéknek. Nem jöttem rá, hogy miért, de ha a szorzót állítom változik a vcore is.
-
kts88
aktív tag
Esetleg itt nézd meg:
belépsz a setupba=>AI tweaker=>Memory Configuration=>DCT Unganged mode
ott elvileg van auto, enabled, disabled állítás.
Gondolom a ganged (128bit) módhoz auto v disabled kell.
De próbáld ki az unganged módot is (2*64bit), elviekben ez jobb egy négymagos procinak
Egyébként ez benne van a kézikönyven is, 3.fejezet, 14. oldal -
kts88
aktív tag
Milyen üzemmódban megy a ram? GANGED v. UNGANED módban hajtod.
ganged mód= hétköznapi értelemben vett dual chanel.
unganded mód=két különálló 64 bites csatorna
Gyakorlatilag mindkettő ugyanolyan gyors.
Mivel nekem M3A79-T deszkám van, és 2Gb-os muduljaim vannak, kijelentem, hogy megy a hétköznapi értelemben vett dual channel ( vagyis ganged mód)
Az írásomban is látszik, hogy az olvasási teszt az egycsatornás (64bit) elméleti sávszélessége fölött van, tehát megy a dual. (800Mhz-es ramnál ez 6400MB)
De jobban tudnánk segíteni, ha közzétennél egy CPU-Z képet. Egyébként egy kis infoegyébként az unganged mód nem tévesztendő össze a mezei 64bites móddal
-
antikomcsi
veterán
Hol nézed?
Ha everestben nézed az SPD-nél akkor perszehogy 64 bites, az nem is fog változni, a modul sávszélessége 64 bit marad.
Nagyon egyszerű nézd meg a sebességnél a memória olvasást, és mond el nekünk oda mit ír ki.
Kizárt dolognak tartom egyébként, hogy az alaplap hibája lenne, főleg, mert a vezérlő a prociban van.
Ha nem megy a linkelés csak jelöld ki a sort aztán másolás, és illeszd be ide.
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Olvasási sebesség
Phenom 3500 MHz Asus M3N-HT Deluxe nForce780a-SLI Ext. Ganged Dual DDR2-1000 5-5-5-15 CR2 8312 MB/mp -
Oliverda
titán
1. Screenshot-ot esetleg csinlnál erről?
2. Hány darab modul van?
3. Ha kettől akkor ugye azok a 2 sárga slotban vannak?
4. A legutolsó 0801-es BIOS van fent?
Semmi köze a modulok méretének ahhoz hogy dual vagy single channel-ben kezeli őket a memóriavezérlő. Azt is megmutathatnád hogy pontosan hol írják azt hogy csak 1 gigás modulokkal megy dual channel-ben...
-
TomBoy1986
veterán
Az ASUS még mindig meg tud nevettetni... szánalom
Nekem is 2x2GB van, s természetesen Dualban mennek.Oliverda:
Olvasd el a 2. mondatát is kawanak.
Bocs, harmadikatA 2GB-os 4GB-os modulokat írta. Egyébként könnyen le lehet zárni a dolgot. => kawa: mondd meg kérlek, hogy hányadik oldalon szerepel a bejegyzés a manuálban.
-
Oliverda
titán
Ez hülyeség. Hanyadik oldalon van ez leírva?
2 vagy 4 modul? CPU-Z mit ír?
TomBoy1986: Még eddig hasonló probléma senkinél nem jött elő, tehát eléggé júzer error szagú a dolog.
Elolvastam. Nem lettem okosabb. Mutasson egy CPU-Z screenshot-ot vagy töltse le a legújabb Everest-et és csináljon egy report-ot.
-
-
antikomcsi
veterán
Na ezekre a memókra 2.2-2.4V-ot ír a gyártó, de mivel egyenlőre a cpu végét kéne megkeresni, maradj a kisebb memória frekin, 1000 környékén. Ehhez állítsd 5-5-5-15-re, és 2.2V-ra.
Innét lehet emelgetni az fsb-t, és ha már nem megy, akkor egy kis plusz feszt adni a procinak.
Hajrá!
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Mennyit megy egy 940 alapon? Változó, de a 3.5GHz átlagosnak mondható.
HT-t nem érdemes piszkálni, az olyan amilyen 1800-2200MHz között 99.99999%, hogy alap feszültség is elég. Az FSB-t az érdemes úgy belőni, hogy a ramok névleges értékükhöz közeli frekin menjenek.
Milyenek azok az 1066-os ramok? Az oké, hogy geil, de milyenek. Egy átlag ultra 1100 környékén megy 5-5-5-15-el, de ne felejtsd el a feszültségét beállítani. Alapon lehet el sem indúl majd, 2.2V-ra ezt fel kell tolni. A Geil márcsak ilyen.
Álltalános dolgokat lehet írni, de igazából Neked kell kitapasztalni, hogy mit bír a géped, és min fogod járatni napi használatra.
Egy tutit mondok Neked.
proci 14x250, 1.375V HT szorzó 8, memória manualra 800-ra állítva, cnq-t ne felejtsd el kikapcsolni.
Eredménye, cpu 3.5GHz, HT 2GHz, memória 1000MHz Ez tuti 100% stabil 24/7 beállítás.
-
Wukiwo
senior tag
-
antikomcsi
veterán
Lehet?
Az amd imádat nem fanság, hanem életforma!
Egyébként az a mostani barci szerintem még sse2-t is tud, csak cod5-nek már sse3 kell.
Kb, azt fogod érezni, mint mikor K6-2-ről erre a konfigra váltottál.
Használd egészséggel majd, és oszd meg velünk tapasztalataid.
Rám is hosszú hétvége vár még.
szerk:
(#2275) Bon3ss
Dehogy kell eltávolítani a DCO-t, mégegy példányban kell telepíteni!
-
Tenken
őstag
Ha hosszú távú a dolog akkor egyértelmű AMD, nem tudom pontosan, de ha jól sejtem akkor akár ha most veszed meg gyorsan a ddr2-es lapot még úgy is bele tudod majd tenni akár a következő generációs AM3-as processzorokat is...
- de javítsanak ki ha tévedek. Abból gondoltam, hogy ha a foglalat marad, akkor azok is nyilván hajthatóak lesznek majd a régebbi cumókban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest