- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beef
őstag
válasz ScomComputer #4399 üzenetére
Aki már ígérni sem tud az szegény ember.
-
ScomComputer
veterán
Még 6800-6900-et sem lehet venni világszerte, oszt már indítani akarja a 6700XT-t márciusban....
[link] -
Géjza
őstag
válasz thomasvold #4396 üzenetére
250-260 körül még lehet rá is nyomtam volna egyre. De ennyiért...
De hamarosan aprón újra elérhetőek lesznek
-
Géjza
őstag
Alzán giga 6800, 335-ért... Még 5 db.
-
őstag
6800 xt vagy 6800-as kártyákhoz kell külön tartó vagy csak rögzítem a helyére és kész? (Nitro+ van nálam előnyben ha veszek)
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
Pro!Petya
addikt
Én szerintem maradok az alphacool-nál mindenem tőlük van és eddig megvagyok velük elégedve. Na jó, a Mo-Ra 3 360pro az nem
131-ért ez sem rossz : [Alphacool Eisblock Aurora Acryl]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Úgy néz ki kezd alakulni a holnapi napom
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Pro!Petya #4387 üzenetére
EKWB - túlárazott
AC - nem tetszik bár a radiátorjaim tőlük vannak.
Az összes csatlakozó nálam Bykski meg más is van tőlök, elég jó és megbízható cuccok jó áron. Eddig az EKBW cuccaimat össze kellett mindet raknom újra mert mind leakes volt. A 6900XT waterblock premium szállítással együtt 40ezerből kijött Aliexpressről.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
AtHoS
nagyúr
válasz r3v0Lut10n #4388 üzenetére
Nekem más ötletem nem volt, de ez így jónak kellene lennie....esetleg átrakod autora és megnézed úgy produkálódik-e. Legfeljebb visszaállítod utána
read-only mode on the forum
-
r3v0Lut10n
senior tag
Manuálisra van állítva de 16Gb-ra és fizikai memória is 16Gb, így 32-ból el kéne garázdálkodnia .. Normál napi használat mellett (szokásos progik futnak, böngésző pár ablakkal, és vmi játék még sem szaladok 12-14Gb fölé (swapot nem is érint ekkor még))
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 7 5700X3D - Thermalright Phantom Spirit 120 - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - WD_Black SN850X - 2x 6TB Storage
-
Pro!Petya
addikt
Mindfactory
ma reggel érkezett szállítmány, úgy fogy mint a cukor csak ebből elment 70+ db és az 6900xt ből 190+ csak reggel óta#4385sutatokisr
Thx#4386Dolpa
Egy ideig még biztos marad léggel. (Legalább is még találok normális blokkot rá )
De tényleg jól néz ki!!
EK vagy Alphacool-ról vélemény? Mi miatt választottad a Bykski-t?[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz r3v0Lut10n #4375 üzenetére
Virtuális memória nincs véletlenül kézire állítva? Ha nem win kezeli automatán, akkor szokott ilyen hibaüzenetet dobálni. Chrome-ban is dobja a kevés memória hibaüzenetet ilyenkor
read-only mode on the forum
-
tusi_
addikt
válasz AsakuraDave #4378 üzenetére
Tudtuk elore, hogy szivas lesz...
Halistennek nem a kennyerrel tortent ezCasekingen megint kahatoak pl a ryzen 5xxx-k "jo" arban. Aztan majd megint felmegy az ara, ha kiraboljak oket.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
őstag
-
AsakuraDave
őstag
Miért kellene, hogy ettől boldogabb legyen? Pont, hogy elszomorító, hogy egy árba megy a két kártya mikor MSRP árak között is van difi így eléggé érdekes, hogy AIB kártyák miért ilyen drágák... A ref modell is egyszer volt elérhető 260-270.000 körül azt egy kb nem is jobb hűtéssel ellátott AIB +100.000,-
Alzán volt egy nagy 3080 drop de az Inno3D és EVGA modelleken kívűl minden drágult 400.000+ felett volt egy Gainward is...[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
tusi_
addikt
válasz AsakuraDave #4376 üzenetére
Aki itt van ebben a topikban - kis kivetellel - nem lett boldogabb ettol.
eat, sleep, play, replay
-
r3v0Lut10n
senior tag
Lehet hogy off topic a kérdésem, de már totál tanácstalan vagyok így kérdezem itt is - előre is bocsi
Adott egy H2-es Windows 10, minden driver legfrisebb de valamiért totál random időnként van hogy naponta többször / van hogy napokig semmi .. lehal "out of memory" hibával. Eleinte Chrome 78-ra gondoltam, mert több helyen jeleztek ilyen fajta hibát vele - így prbóbálom kerülni .. Aztán még gondoltam cpu overclockra, de ez szintén nem tűnik lehetséges oknak mivel orákon át futtatott Aida64 v Prime95 és semmi gond. Lehet ugye még a memória, de XMP profilon fut és szintén hasalna fenti tesztekben ha gond lenne.
Aztán utolsó 5letem hogy GPU illetve pontosabban a drivere .. Valaki tapasztalt hasonló problémát, vagy van bármi 5lete mit kéne keresnem vagy mivel próbálkozzak hogy megtaláljam a probéma forrását?
be quiet! Silent Base 801 - Asus X570-Plus TUF Gaming - AMD Ryzen 7 5700X3D - Thermalright Phantom Spirit 120 - Corsair LPX Vengeance 4x8 Gb 3200 CL16 RAM - PowerColor Hellhound 7900XT - WD_Black SN850X - 2x 6TB Storage
-
tusi_
addikt
-
őstag
Olcsóbb mint a 3080 :D (Remélem akkor is olcsóbb lesz mikor az árak már abbahagyták a hegymászást)
RI/OS
Szerény véleményem szerint így csak 50 ezerrel drágább mint a normál ára.
$649 az msrp, euróban 1:1 234,279 Ft (mint áfa az euba)[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
warcat
veterán
[GIGABYTE Radeon RX 6800 XT GAMING OC 16G] 364 890 Ft
1 darab van, gyorsan el fog tűnni.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
amstorm
aktív tag
válasz Bazijoe73 #4366 üzenetére
szokott a játékoknál beépített fps számláló is lenni, Originnek is van, Steamnek is, Uplaynek is beállításokba be tudod kapcsolni. HWInfo + rivatuner, MSI afterburner + rivatuner, néhány monitornak is van fps számlálója, a menüjében bekapcsolható.
Efficiency is clever laziness.
-
Bazijoe73
senior tag
Fps-t mivel lehet meg nézni játékok alatt?
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
denx1992
tag
Hát reméljük később többet hoz... Mert én valamilyen szinten erre alapoztam a konfigom jelenleg.
ROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
denx1992
tag
Most akkor ezek szerint lófaszt nem ér a Smart Acces Memory?
ROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
őstag
válasz Malibutomi #4342 üzenetére
Én pl: 1440p-ben játszom és ez így elég szomorú. A gyorsulás nulla!
“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
-
tusi_
addikt
Kezin volt es ennek ellenere sem lehet attenni. Most CVT van, jo hogy visszaveszi az orajelet.
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Nagyon kösz sracok, mindjart ra nezek.
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Az normalis, hogy csak 6 bites szinmelysegem van. Hiaba teszem at 8ra, nem fogadja el...
eat, sleep, play, replay
-
-
KAMELOT
titán
-
imi123
őstag
válasz Malibutomi #4342 üzenetére
Nem rossz.
Látszik hogy a modern engineknél szépen hoz a minimum Fps-en, ami nekem többet jelent mint a max.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Malibutomi
nagyúr
-
tusi_
addikt
válasz padam87 #4334 üzenetére
Asszem megvan a megoldas, de a barkacsolos kategoria.
Van egy olyan csuszka a teljesitmeny ful alatt, hogy minimum orajel. Ezt felvittem 2199-re igy a gyari plusz szaz mhz-val, amit automatikusan hozza ad, kijon a 2299 maxra.
Eddig mukodik. 2 D alatt ugyanugy leveszi 0-ra az orajelet.
Tesztelgetem....eat, sleep, play, replay
-
-
Krisz0418
őstag
válasz padam87 #4336 üzenetére
Meglesem, anno en is sokat szenvedtem az 5700ammal. En meg a feketekepernyos, orajelet nem visszavevos korszakban vettem, talan megjelenés utan egy honappal. Pfuu de sokat szidtam erte magamat
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #4335 üzenetére
Hát az szomorú.
Ezt pár napja posztolták redditre: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/kle43b/radeonclockenforcer_v100_alternative_to/
Nem próbáltam, de elmentettem, mert sajnos emlékszem arra az időszakra amikor ezzel bajlódtam.
-
Krisz0418
őstag
válasz padam87 #4334 üzenetére
Ocsem sima 5700a a mai napig ilyen, 800-1300mhz kozott ugral. Papiron leirt boostot szokoevente közeliti meg. Fps meg a foldalatt van kb..
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
tusi_
addikt
Ez a driver problema egyre idegesitobb. Most mar rendszeresn marad 500 mhz-en a kartya es nem kapcsol feljebb egyaltalan, csak ha kilepek a programbol es vissza.
Egy rohadt 3 dmarkot nem lehet lenyomatni, mert a valtasok kozott lerakja magat es nem megy vissza a kovetkezo tesztnel.
Megtanulhatnanak mar drivert irni!eat, sleep, play, replay
-
david_97
senior tag
Azért mi megy itt aprón, pofám leszakadna, 350-400k között árulnak sima 6800-at. 3 hete vettem 3080-at 325-ért. Nagyon amd-t szerettem volna, de így... Nekem kellemetlen
-
Laja333
őstag
válasz ScomComputer #4304 üzenetére
Nincs RT teszt? RIP Benchmark channel.
-
tag
Teljesen reset bug mentes.
# lspci -xxvvs 44:00.0 | grep -i status
Status: D3 NoSoftRst+ PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Akárhányszor el tudom indítani bármilyen VM-hez, mondjuk D3 alatt a ventik mennek minimális fordulaton, de még nagyon új a kártya, kell hozzá frissebb kernel. Ennek ellenére eddig a legjobb kártya amit valaha is használtam virtualizáció alatt.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tusi_
addikt
Nalam Ryzen balnced van es az orajel minimum 10%, a max 100% cpu-ra.
VGA nal meg nam talaltam meg a helyes opciokat, pislogok mint beka a levesben, hogy mit kene allitanom.Masik jateknal meg nem lattam ilyet, de ez a cim, amit emlitettem, kulon allatfaj
Ennel sem mindig csinalja, csak ha sokat vagyok menuben pl....
Majd rajovok
eat, sleep, play, replay
-
tag
Ez nem tudom mitől lehet nálad, de már máshol is olvastam erről, hogy későn megy maxra fel a GPU órajale. Én jelenleg a Horizon Zero Dawn és CP2077-el játszom, ezeknél én nem tapasztaltam ilyet, de mivel az én környezetem nem éppen hétköznapi, ezért nem tekinthető általánosnak, az biztos, hogy nálam pl. a windows10 power management performance van állítva mivel nem éri el közvetlenül a hardvert, és mindent az alatta lévő linux kezel.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
Krisz0418
őstag
Amd-nel nincs kulon idle allapot amikor pl asztalon vagy akkor kb 3-400mhz a kartya, amint elinditok valami jatekot egybol fixen 1800mhzre ugrik, es amint mar maga a gameplay megy beall a rendes orajelre. Amdnel ez hogy mukodik? (Zoldeknel vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Assetto corsa competizione es kb masfel kor utan ment fel a normalra, ami 2:xx percet jelent. Azert ezt nem neveznem kis delaynek Addig 500 mhz-n ment es 99% lasttal, 45 fps-el.
Sima normal modban hasznalom, csak a venti profilt bizgattam, mert idle 62 fok volt a kartya - zero fan mode vagy mi a gyik - es allitottam a fan curven, hogy terheles alatt is 5x fokon menjen. Ja meg fixaltam a VRAM-ot. Alap beallitason ugralt 1988-1995 kozott. Most fixaltam 2000-re. Semmi mast nem allitottam es nem is akarok, ez igy jo ahogy van
Egyelore imadom a kartyat, huvos, eros, halk.....
eat, sleep, play, replay
-
tag
Én nem érzem magam annyira profinak, de ezért válaszolok.
1. Miért kell, hogy rögtön 100%-on tekerjen, szerintem mire a játék betöltődik meg elindul az akció már fullosan megy a kártya. Én még RX 480-as időben használtam tartósan AMD kártyát, azóta csak pár napot voltak nála, de az AB-t sosem szerette egyik AMD kártya sem, legalább is nekem mindig volt vele valami gond, legtöbbször kifagyott, de lehet, hogy azóta már ez nem gond.
2. Milyen módban megy a kártya? Én sima default módban használom, rage módot sem kapcsoltam be egyelőre, majd ha lesz rajta vízes blokk megnézem jobban mire képes. Egyelőre nekem driver crash sem volt.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tusi_
addikt
Ket kerdesem lenne a profikhoz.
1- hogy tudom azt megoldani, hogy a kartya egybol bevetesre kesz legyen es ne malmozzon par masodpercig, esetleg 10 mp-ig alacsony frekin. MSI Afterburnerben egy profil segithet 3d alkalmazasokhoz es egy a 2d-hez? Adrenalinnal meg nem vagyunk haverok, ismerkednem kene vele...
2- Tegnap csinaltam osszehasonlito - f.sz meregeto - teszteket 3dmarkban es a portroyal alatt ki crashel. 3x probaltam, mind3x kilepett es a "go to support" uzenet jott. Ez vmi driver hiba?eat, sleep, play, replay
-
ScomComputer
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egérpad topik
- Autós topik
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest