- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
padam87
tag
válasz padam87 #30517 üzenetére
Úgy is kezdik a szakaszt a cikkben, hogy "On the AMD Radeon RX 6800 XT"...
Nyilván hiba, ott kép.
Még a nitro bios sem megy 1025 fölé.
https://www.techpowerup.com/vgabios/248918/sapphire-rx6800-16384-201125-1
Nyilván le kell zárni, nehogy utolérje az XT-t.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz RetepNyaraB #30518 üzenetére
Legalább olvasnál utána mielőtt baromságokkal jössz.
A 6800 nál 1025 a gyári. 1150 az valszeg az XT lesz, kevered.
-
padam87
tag
válasz RetepNyaraB #30516 üzenetére
A ref modellek fesze ennyi.
https://www.thefpsreview.com/2020/12/29/amd-radeon-rx-6800-overclocking/
Azért alacsonyabb, mert a PL fogja alapból.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
2400 mhz, 900mv, +10% PL, 25% fan.
-
padam87
tag
válasz RetepNyaraB #30513 üzenetére
Gyári fesz a képeken. (1025)
-
padam87
tag
Vettem alzán egy ilyen 6800-at felbontott állapotban.
Csináltam tesztet, ha valakit érdekel.
Stock
Mivel alapból az átlag venti sebesség 575 (!) rpm, a hőmérsékleteket pedig elengedi sokáig, így kicsit csalóka.
Csináltam egy másik tesztet is fix 25% os ventivel.A kártya így is hangtalan, coil whine minimális (bár a time spy nem a legjobb teszt coil whine szempontjából)
Még tesztelgetem, mert fogalmam sincs miért küldte vissza az eredeti tulaj. A dobozt mondjuk úgy nyitotta ki mint egy részeg csimpánz...
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Nálam járt a Merc, Giga gaming, és a Nitro
Én a nitrot tudnám ajánlani mindenkinek, persze a merc-et is, de arról mindenki tudja, hogy jó.
A nitronál viszont úgy látom sokakból kibújuk a szovjet elvtárs, és ami ilyen könnyű az nem lehet jó alapon lehúzzák. Hát kérem, jobb mint a Merc.
Amit a nitro nagyon eltalált az a fin density. Alacsony venti fordulaton a merc nem fújja át a bordát, a nitro viszont igen. Odarakod a kezed a kivágáshoz és egyértelmű, és meggyőző különbséget tapasztalsz.
Kitolt power limittel csökken a nitro előnye, mert ott már kell az RPM a ventiknek.
A gyári 290W al így néz ki.
330W ig megy, ott is hasonlóak a számok, de a venti RPM már inkább 2800 körül van.
Ez a 20-21-22 fok difi az általános a hotspothoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz DroiDMester #12519 üzenetére
Ennyire azért nem rossz a helyzet. Minőségileg igen, ugyanaz a fos műanyag mint a shroud.
De hangban annyira nem vészes, simán volt rosszabb kártya mostanában.
Persze én sem ezt venném ha van választás.
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #12517 üzenetére
Az Aorus teljesen más tészta szerintem, bár olyanom még nem volt mostanában. Egy 570 4GB volt az utolsó Aorus kártyám, az jó volt.
A Giga viszont egész más szint szerintem, csak akkor venném ha jó az ár.
De ebben egyébként nincs semmi rossz amit írtam, minden márka szegmentál, és az alsóbb termékeken ki vannak spórolva dolgok. A giga legalább "csak" a műanyagon spórolt, hány olyan eset volt amikor thermal pad hiányzott, vagy réz helyett alu coldplate lett rárakva a budget kategóriás kártyára. MSI mech, evoke meg társaik.
-
padam87
tag
Volt nálam 3:
Merc: Impresszív minden téren. Óriási, nehéz, van benne anyag. Egy apró design probléma szerintem, hogy a ventijei nem biztos, hogy eléggé static pressure-re optimalizáltak, alig nyomják át a levegőt a bordán. Ha mondjuk nézed ezt a képet, akkor a hátlapi kivágáson alig jön át valami, elszökik oldalt. Ennek ellenére halk és hűvös.
Nitro: Engineering szempontból a legbrutálisabb kártya. Könnyű, de mégis jól hűt. A bordája nem olyan sűrű, és itt a ventik is kaptak egy gyűrűt, simán átfúj, és baromi jól hűt. Nincs benne annyi anyag mint a többiben, de ha nézel noise normalized teszteket, akkor ez is ott van mint a többi, köszönhetően az előbb írtaknak.
Gigabyte Gaming OC: Meglepően jó kártya, csak kicsit putirán... olyan igazi gigabyetos. Benne van az anyag, frankó réz lap, sok borda, és képesek elszúrni a legótvarabb kopogós műanyaggal amit össze lehet szedni. Ha ez nem annyira szempont, akkor nyugodtan vedd.
Coil whine (0: nincs, 10: elviselhetetlen) - maxolt power limittel
XFX: 6
Nitro: 5
Giga: 4A TUF-ot szívesen kipróbálnám... tesztek és felépítés alapján is jónak tűnik. ASUS nagyon eltalálta azokat a ventiket.
A nitrot tartottam meg egyébként, overall legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Nem tudom XFX merc 6800 XT volt-e már, de pár dolog róla :
(most kaptam meg, egyelőre ennyire van időm)
Hardware Unboxed review-ja ismét tökéletes, azt megnézve képben is vagy róla.
Ott a black edition lett tesztelve, nekem pedig a core edition van.
A kettő közötti különbség annyi, hogy a black 5 hőcsővel és magasabb clock-al jön. A core 4 hőcső.
Dual biosos, de ha jól látom csak a venti profil változik, a silent pár fokkal tovább engedi a kártyát.
Ha már hőfokok: Ahogy a reviewban is elhangzik nem ez lesz a leghűvösebb kártya, viszont csendes. Nálam a fan speed 1400 körül van, valszeg ez a -1 hőcsőnek tudható be.
~72 / ~90 fokot hoz, ~70 es memóriával. A silent biossal 75 fokig megy fel.
Build quality: Hát... Ez messze a legjobb kártya ami valaha a kezeim közé került ebből a szempontból. (Pedig nem ma kezdtem, és most is elég sok karit megnéztem) Minden anyag minőség rajta. Alu szinte az egész, egyedül a szürke trim műanyag, de az is nagyon jó minőségű. Az egész kártyát fogja egy fém keret, hasonlóan mint a STRIX-eken, így semmi sag, annak ellenére hogy 34 cm hosszú.
Ami furcsa nekem picit az a boost logic. Azt írják hogy "Boost Clock, Up To 2250 MHz", de alapjáraton is 2350-2400 között járkál.
OC-t még nem nagyon néztem, csak kihúztam a driverben 2600 ig a maxot, meg a memóriát fullra, úgy ment.
Ha lesz több időm akkor jövök majd részletesebb dolgokkal is, egyelőre ez csak ilyen first impressions... most sajnos meló van.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Sontir Fel #6053 üzenetére
Én nem, mert a képen egy 390 toxic van
https://www.techpowerup.com/222135/sapphire-unveils-the-radeon-r9-390-toxic-graphics-card
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #5975 üzenetére
Most egy 5600xt-t nyúzok (NEM lesz eladó bányászok), ezzel nincs gond szerencsére. Remélem a 6800 XT is jó lesz.
A MERC meg tényleg a legjobbnak tűnik, bár azért van benne némi cink, mert a black editiont nem sikerült megszereztem, csak a sima core edition lett.
Egyel kevesebb heatpipe, meg nincs dual bios. De ha pár fokkal több és ugyanolyan csöndes mint a black akkor teljesen jó. Ha meg nem akkor úgyis elviszi valaki...
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #5973 üzenetére
A kiváncsiság mindenképp, de igazából az, hogy a 3080 FTW3 szerintem semmi extra. Jó kártya meg minden, de úgy meh. Build quality nem volt a helyén szerintem (EVGA elolcsósodik szép lassan, 10 es széria óta lejtő), szóval úgy igazából nem ragaszkodtam hozzá.
Emellett volt egy olyan probléma, hogy a monitorom freesync-es, és ugyan megy a gsync, de amikor elalszik a monitor kikapcsol a gsync, nem kapcsol vissza restartig. (Ezt már 5 éve mondogatják bizonyos monitorokra - nvidia nem fogja rendberakni). Szóval emiatt meg az amd szimpatikusabb volt.
A játékokat amit akartam végigtoltam, úgy voltam csapjunk bele. Németből én tudok szerezni magamnak, szóval az a veszély nem fenyeget, hogy nem lesz kártyám... miért ne?
-
padam87
tag
válasz ScomComputer #4497 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz tisztelturam #4488 üzenetére
https://www.alza.hu/amd-radeon-rx-6000-videokartyak/18884217.htm#f&cst=1&cud=0&pg=1&prod=
Itt az árcsúszkával játszva látod, hogy mi mennyi. Pontos szokott lenni, de változni is szokott az euróval, meg most az MSRP is változhatott.
-
padam87
tag
https://ipon.hu/shop/termek/asus-tuf-rx6800-o16g-gaming-rx-6800-16gb-gddr6-tuf-gaming-pcie/1887010
A 250k feletti 3 év garis dolog margójára: beszarás ez az ország, kiskapuk állandóan.
(Ha esetleg később levennék)
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ezt a terméket fogyasztók részére nem értékesítjük. Amennyiben Ön a Ptk. szerint fogyasztónak minősülő magánszemély, ezt a terméket sajnos nem vásárolhatja meg, ezért kérjük, kínálatunk azon részéből válasszon, melyeknél nem szerepel ilyen korlátozás. A kötelező jótállásról szóló 2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról) 2.§- ában foglalt jótállási időtartamok a fentiek miatt a jelen termék esetén nem kerülnek alkalmazásra. További tájékoztatást az ÁSZF-ben olvashat.
[ Szerkesztve ]
-
-
padam87
tag
válasz Krisz0418 #4335 üzenetére
Hát az szomorú.
Ezt pár napja posztolták redditre: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/kle43b/radeonclockenforcer_v100_alternative_to/
Nem próbáltam, de elmentettem, mert sajnos emlékszem arra az időszakra amikor ezzel bajlódtam.
-
-
padam87
tag
válasz AsakuraDave #4229 üzenetére
Hát igen, még a 3080 360k-s árát oda is adnám egy 6800XT partner kártyáért, de többet semmiképp.
-
padam87
tag
válasz Chiller #4225 üzenetére
Két háromszor volt stock alzán, míg nvidiából szinte minden hétköznap jön valami.
Ipontól is viszik a cuccot azért, most is vettek páran a 450k-s 1 év garis 6900XT-ből, el is fogyott. (Ha nem 1 év garis lenne én is vettem volna egyet)
https://ipon.hu/shop/termek/asus-rx6900xt-16g-rx-6900-xt-16gb-gddr6-pcie/1890507
4 darab volt ezek szerint, de pár napja volt asrock is.
Én úgy vettem észre, hogy alza valahogy nem annyira erős radeonból mint az ipon....
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Valaki bennfentes nem tudja véletlen, hogy az alzán miért nincsenek (illetve alig-alig vannak) 6000 szériás radeonok?
Nvidia készletben és árakban messze verik a magyar mezőnyt, viszont radeonból többet láttam iponon... persze a jó kis iponos árakkal.
-
padam87
tag
-
padam87
tag
válasz DeathAdder #2831 üzenetére
Pont így jártam, szentségeltem is rendesen. Elég pofátlanság úgy törölni, hogy nincs, nem is lesz, aztán másnap ottvan ugyanaz csak más dobozzal...
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz szasanyi #2761 üzenetére
Persze, hogy fontos.
Nézd meg az úgy játékokat. Watch Dogs Legion 1440p-ben a 3090 tud mindössze 90 (!) FPS-t.Bejönnek majd az olyan gamek mint a Cyberpunk, Dying Light 2 ahol kell az FPS is, meg mostmár RT-t is akar a többség... na hát oda kell a DLSS. Ez a jövő, nem azt kell nézni, hogy az STOR mennyit megy.
-
padam87
tag
válasz Hubba12 #2754 üzenetére
A SAM-et kiveheted az egyenletből. Lesz nvidiára is. A resizable BAR univerzális, a SAM elnevezés csak az AMD brandingje.
GamersNexus @GamersNexus
From NVIDIA, re:SAM: “The capability for resizable BAR is part of the PCI Express spec. NVIDIA hardware supports this functionality and will enable it on Ampere GPUs through future software updates. We have it working internally and are seeing similar performance results."Szerintem azért nem olyan nehéz a választás
4k vagy RTX -> Nvidia. Egyébként AMD.Persze nem mintha számítana, egyik sincs.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Hubba12 #2748 üzenetére
Architekturális oka van.
Az nvidia 128 cuda / SM - re váltott az eddigi 64 ről. (Az eredeti leakek szerint ezért volt fele annyi cuda core mint a valóságban, mindenki 64-el számolt.)
Legnagyobb részben ez az oka annak, hogy 4K-ban elhúz. Itt tudja rendesen kihasználni a cuda számot. Ezért is teljesen hülyeség volt csak 10 giga ramot rárakni, mert az 4K hoz necces lesz.
Sokkal jobb lett volna, hogyha elfelejtik ezt a drága GDDR6X-et, és a 10 helyett 12 giga sima G6-al adják a kártyát. A teljes sávszélesség még nagyobb is lett volna, a helye pedig ott van a PCB-n.
12GB GDDR6 384 bit 16Ghz = 768 GB/s a mostani 760 helyett. Olcsóbb is lett volna, mert a G6X drága.
3070 TI lehet nagyon nagyon jó kártya, ha ésszel csinálják, a 3080TI nál valszeg ragaszkodni fognak a GDDR6X-hez. (Ami persze jobb, de drágább)
-
padam87
tag
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a tököm kivan ezzel az egésszel. Persze takaróznak itt a koronával, meg mentegetőznek, de valahogy azért mindenki csak nyerészkedik. A chip gyártótól az AIB-ken át a scalperekig.
-
padam87
tag
válasz _Horka_ #1901 üzenetére
Én néztem a mindfactory-t, mert van ha lenne készlet be tudnám hozatni, de ott sem volt sokkal jobb a helyzet. Pont annyival volt több mint amennyivel nagyobb az ország...
Árban általában jobb a német egy 10%-al, de készletben, skalpolásban pont ugyanaz ment mint itthon szerintem.
-
padam87
tag
válasz Sontir Fel #1674 üzenetére
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/cj3ha3/5700_xt_fluctuations/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/epp3vc/rx_5700xt_downclockingpowersaving_issue/Rengeteg van, ha gondolod keress rá. Nem típustól függő probléma volt egyébként, nálam 3 teljesen különböző is ezt csinálta, azért lett inkább egy 2070S a végén.
-
padam87
tag
válasz Sontir Fel #1656 üzenetére
Néha "elaludt" a kártya, de csak kör elején és 500 Mhzen ment vagy 20 másodpercig,
Ó, ezt ne, hasonló hülyeség miatt nagyon sokat szívtam az 5700 XT vel. Ott is nagyon sok esetben nem volt hajlandó észrevenni, hogy dolgozni kéne. -
padam87
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest