- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
Mire vagyok irigy ember közel ugyan annyiért vettem a 6900-at mint amennyiért te a 6800-at árulod.
Akkor szted nem tudtam volna akár a tiédet megvenni a 6900 helyett?
Istenem komolyan
Irigy vagyok meg troll is vagyok persze.
Helyesírásomal nincs baja senkinek?"Szobahőmérsékleten 40 perc után.."
Na erről van szó ezt pofázom, hogy a 10%-od csak eddig tart.
Persze megveszek azért egy garis VGA-t hogy aztán szétszedjem elbukva a garit.
De még ezen sem lehet spórolni mert nem elég, hogy óverprised a VGA-d még komplett vízhűtést is építsek a gépbe, hogy megmaradjon a 10% különbség.
Mennyit is költöttem pluszba erre?
Na egy sima mezei 6900-at meg beleteszem a gépbe aztán megy ahogy kell nem kell szétszednem széthúznom és meg van a +10%-om is. (és még olcsóbban is jöttem ki)Nem keresek rá senki nevére én nagyon örülök annak, hogy egyesek ráernek egésznap bencsmárkolni olyan eszközökkel amik játékra lettek kitalálva.
Ne érts félre én tisztelem azt ha valaki elér valamit tényleg meglepő szép tuning eredmény, de ettől én még feleslegesnek fogom tartani és csak ezért nem venném meg.
A hirdetéseidet betettem kedvencekbe kíváncsi leszek mire fogod eladni ár csökkentés nélkül.
Na megyek mer dógom van. Elő kell készítenem a PC-t az AMD fogadására.
Remélem ennyi NV után nem fogja kiköpni magából.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
BeZol
őstag
válasz NvidiaRTX #5692 üzenetére
Szerinted kifagyna.
Én meg kipróbáltam és nem találgatok...
Szobahőmérsékleten 40 perc után fagyott ki a Metro Exodus max. grafikán, ami nem egy pekmen-szerű terheltség. Egy vizes blokkal ilyen probléma nem lenne.
Egy olyan tuningbeállításról beszélünk most, ami 10ből 1szer futott le 3dmark time spy-ban!!!
Amikor hideg levegőt kapott a kártya, akkor minden 2. lefut már
Hirdetésben is vízhűtéses embereknek ajánlom, nem értem mire föl a kötekedés.Én tudom mi ez: egyszerű irigység. Örülnél egy ilyen kártyának, de sajnálod rá a pénzt, ezért idesírod nemtetszésedet. Ha lehet, kíméld meg a topicot ettől. Biztos hallottál már kereslet-kínálat kapcsolatáról. Ebben az esetben én kínálom te meg csak szépen magyarosan "keresletelnéd", de ennyit sajnálsz rá és ez nem is baj, más meg lehet nem fog.
Nekem nincsenek anyagi problémáim h sos legyen az értékesítés + mivel ennyire jó darab, ez az az ár, ami mellett nyugodt szívvel válok meg tőle (amivel nem kell egyetérteni).
Kész, történet vége.Amúgy jó hogy azzal nem jössz, hogy ha valaki megvenné a kártyát, akkor egy másik nitro+ kártyát adnék oda... Eszem megáll rajtad.
Nem követtem tevékenységeidet hajszál pontosan, de ne keverd össze az nvidiát az amd-vel.
Ezt jól tanuld meg:
Egy kimaxolt nvidia-tuning szinte kizárólag benchmarkstabil, de nem játékstabil (5percen belül crash).
Legtöbbször akár 2-3 fokozattal (vagy többel) is visszább kell venni az nvidia kártyákat, hogy játékban is stabilak legyenek!
Még mielőtt jönnél azzal h "szerinted" mi meg hogy: leteszteltem személyesen magamnak, és ezek a tapasztalatok. Nem netes review és marikanéni sarki meséje. Saját tapasztalat. Ott voltam, tudom mit csináltam, kötekedni lehet, de csak szánalmas vergődésnek érzem.Amit viszont az amd jelenlegi kártyáival megtapasztaltam az az, hogy ha a 3dmark time spy lefut, akkor az játékban is stabil lesz. Ehhez szélsőségesebb tuning esetén dukál a jó hűtés ez tény, és ilyenkor hangos is, de nvidiánál is az lenne... csak ott meg nem lesz stabil.
Igen, tudom, minek tuningoljuk szénné bla-bla. Senki sem szegez fegyverd a fejedhez h kimaxolva használj egy kártyát, de sokakat érdekel kimaxolva mit tudhat (jó hűtéssel 24/7), majd szépen minden beállítja egy arany-középútra. Van akinek ez lejjebb lesz magasabb feszültséggel, van akinek meg feljebb alacsonyabb feszültséggel, mert itt is számít milyen kártyát fogtál ki, nem csak a szénné tuningnál.
Ha már ennyire rámkattantál, akkor szűrjél rá a nevemre a topicban és olvasdgasd vissza az összes hozzászólásomat, és akkor majd megérted miért érdemesebb 6800 XT-t venni a 6900 XT ellenében, és akkor helyére kerülnek a dolgok, nem fogsz zöldségeket írni.
Részemről innentől kezdve teljes mértékben ignorálva leszel mert csak kelted itt a feszültséget, mikor teljesen jó volt a hangulat.
Jacek:
Szuper! Köszönjük. Akkor 92 vs 100fps a vége, majdnem kijön a 10% akkor, csak ugye itt a te kártyád is jó darabnak számít világranglista 10. helyezettként
Majd egyik este lehet újra rámérek hideg levegővel, hátha számítA jövőben privátot írjon akinek kérdése lesz, nem fogom követni a topicot.
[ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
Mondjuk ebben van valami. Jelenleg nagyon nincs is olyan game ami érdekelne.
Így a 6900 csak egy előrelátás lesz a gépben.
A Cybert már kitoltam 3080-al a sok remastered meg hidegen hagy mert anno végigtolta őket az ember.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
NvidiaRTX
őstag
BeZol BeZol, ismerős a neved. Ja te vagy az aki a világranglista VGA-kat árulod fél millárt az aprón.
Ha azok a VGA-k hozzák a 6900XT szintjét akkor mi a fenének kell egyáltalán bárkinek is 6900-at vennie hisz vesz 350-ért egy 6800XT-t aztán felrángatja a végletekig.
Kíváncsi vagyok hány játékban tesztelted azokat a VGA-kat azon világ csúcs tuningon és hány órán át.
Mert az mind szép és jó hogy BENCSMÁRK de sztem pár játékban instant fagyna ki az egész úgy ahogy van.
3070 topic-ban leírtam már ezt szal láthattad mi a helyzet.
Az hogy stabil a pekmenben az nem jelenti azt hogy másban is a lesz.Engem nem győzöl meg ilyen szoba hőmérsékletű szintetikus tesztekkel, nyáron 30 fok van a szobámban akkor is garantálod, hogy a VGA mit tőled vettem hozza majd azt a szintet és nem fog 100%-on pörögni rajta a venti?
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
BeZol
őstag
Amit linkeltél, ez az 1050mV maximum voltage csak decemberi driverig működik, egyébként 1025mV-ra vissza kell tegyed.
Azért lockolódtál 1018mV-ra, mert ezt feljebb raktad, vagy máshol állítottál el vmit, de alapvetően ez a fő bűn (esetleg SoC voltage is lehetett a ludas, én azt nem piszkálom).TDC limitet nyugodtan vedd vissza 300 környékére, bár sztem nem oszt nem szoroz sehol.
TDP keret szép nagy, ennyit sztem semmilyen körülmények között nem fog soha enni egy sima 6800as , de ezt úgyis látod GPU-Z adatokból vagy hwinfo-ban mi volt a max.Már csak Wattmanban kell a gpu órajeledet 100-as távolságra állítani, tehát
2400-2500
2450-2550
2500-2600
Ha lemegy a 3dmark time spy, akkor mehetsz feljebb, ha nem, akkor 10-es lépcsőkkel irány visszább.
Emellé Wattmanban is tudsz vmilyen szinten játszani a feszültséggel, mert ha alacsonyabbra veszed és közben a valóságban (gpu-z) nem veszi le terheléskor annyira, akkor ezzel a gpu órajelének a boostját "korlátozod". Magyarul egy jól megválaszott wattmanbeli feszültségértékkel (legyen pl. 950mV, csak sajnos ez driverenként eltérő... ki kell tesztelni, nálam dec. 18as 900mV-nál is megadja a valós 1150mV-ot) eléred azt, hogy a beállított órajel-tartományban "optimálisban" legyen.Nálam erre példa, hogy pl. 900mV alá ha megyek, akkor példa kedvéért egy 2500-2600-as beállítás esetén 2400MHzre is beesne az órajel és alapvetően csak 2500 körül lenne.
HA 900-965mV-ot állítottam be, akkor 2550 körül volt, de inkább 2525-2545 között. A lényeg itt az, hogy nem boostolt fel 2580+MHz-re, mert ahhoz az MPT-ben beállított feszültség esélyesen kevés!
Ha pedig 965mV fölé mentem, akkor mindig volt vmilyen jelenet, ahol felboostolt a 2600MHz környékére és összecsuklott. Ezt kell elkerülni.EZT a finomhangolgatást minden egyes drivernél ki kell tapasztalni!!! Úgy kell venni, hogy ez a voltage/frequency curve editor
AuraSync:
Van játék, ami Intel procival jobb, van játék ami AMD-n.
Az 5xxx ryzen szériával már inkább több játék van, ami AMD-vel jobb, mint Intellel (11xxx érkezése majd ezen változtathat).
Aki csak xy játékkal nyomja megnézi melyik a jobb oda és megveszi azt, vagy pénztárca dönt.
Videókártyák terén ugyanez van, ha xy játék amivel 90%-ban játszol jobb nvidiával, akkor azt érdemesebb venni, ha meg amd-vel, akkor amazt, de lehet h a végén a pénztárca dönt egyik-másik mellett.
Van olyan eset, amikor kb mindenben dominál egyik a másik felet, de nagyjából minden procinak/videókártyának megvan a helye mind árban, mind teljesítményben az árpiramisban.A linkelgetett külföldi tesztek java része miután mélyebben beleásod magad a dolgokba, rájössz h FELÜLETES. Elég sok gamersnexus, hardwareunboxed, jayz2cents és társait nézek, és még a mélyebb verziók sem mondanak el teljesen mindent. Erre így 5db RTX 3070, 1db rx 6800 és 1db rx 6800 xt tesztelgetése után jöttem rá.
Ezek már mint a droidok gyártják a tartalmakat, elfityegnek 1-2 napot a kártyával aztán kövi témára kell menniük. Egyszerűen nincs értelme elmélyülniük jobban a napi használatokban, mélyebb finomhangolgatásokban, egyszerűen túl sok idő, egyszerűen minimális a hozzáadott értéke és én ezt teljes mértékben meg is értem.
Szóval az összes teszt felületes vmilyen szinten. A hajadra kenheted a teszteredményeket ha nálad nem azt produkálja.
Mi fog számítani a végén? Az, hogy mit mutat a teszt? Kétlem. Az fog érdekelni h hogyan muzsikál a gépedben amit vettél. Kiinduló-pontnak jók a tesztek, aztán élesben kiderül a sok kis apróság is, legyen az pozitív vagy negatív.Fanatikuskodással itt szerintem nem lehet senkit sem vádolni (sokan pont nvidiáról váltottak), de szép h te kezded a kötekedést és még neked áll utána feljebb. Láttam másik topicban is hoztad a formát, szóval kicsit nézz magadba, lehet nálad van a hiba. Én is jártam már így másik topicban, ott nem bennem volt a hiba
Tuningra és benchmarkra áttérve. Itt megint csak neked nem tetszik, hogy benchelgetnek az emberek mert ez nem a te stílusod annyi ideig mint ahogy mi hasonlítgatjuk egymás e-péniszét. Persze, fejtsd ki nyugodtan a véleményed, csak na...
CPU-hőfokokra is rátérve. Világ legjobb léghűtése Noctua NH-D15 vagy D15S. Nekem ez van a 8700K-n ami deliddelve is van, tehát -15 fok a gyárihoz képest.
Teljes 100%-os terhelésen szépen tartja tuning mellett (5.2ghz all core sok-sok fesszel) a teszem azt 85 fokot (egyébként 65fokon használom 4.7ghz-en), és szépen hozza a netes tesztekben látható hőfokokat a hűtő. Eddig minden szép rózsaszín
Meddig is vannak a netes tesztek?! 15perc, jobb esetben 30percig mérik a hőfokokat, mert ugye "beállt" a hőfok.
Ez nálam is így van, csak akkor miért van az, hogy 45-48 perc elteltével egyszer csak ugrik 8-9 fokot a hőmérséklet 93 fokra (ami már soknak számít, bár a 85 is ), és utána ezt fogja tartani?! Lehet van az +13 fok is, 3 éve teszteltem ki, nem emlékszem pontosan, de 3ból 3szor előfordult és nem, nem melegedett el a gépházban a levegő, mert jó a szellőzése!
Utánaolvasva elvileg ezekben a hőcsövekben gázok vannak ami az alján felforr és gőzként felszökik, ott lecsapódik, majd folyadékként visszacsorog lentre és kezdődik előlről. Ha viszont túl magas lesz a hőmérséklet, akkor már nem tud a párából folyadékká visszacsapódni és elszáll a hőfok.
Mai napig nem találtam olyan procihűtős review-t, ahol idáig eljutottak volna (bár tény h elmúlt 3 évben nem is kerestem már), szóval röviden tömören ennyit a világ legjobb léghűtéséről ha tartósan nagy terhelésnek tennéd ki (hiába hozza hőfokokban az aio-k szintjét is). AIO-val és custom loopokkal nincs tapasztalatom, de ott meg a víz melegedhet el nagyon ahogy olvastam, de nem értek hozzá, szóval nem ítélkezem.Nálam ez a procihűtős téma volt az egyik ilyen első felismerés, hogy igenis felületes az összes review, az meg hogy végignézz 10+ netes review-t mert hátha a 11.-nél ott lesz vmi ici-pici extra infómorzsa hát elég időrabló...
Úgyhogy ez van, el kell fogadni ezt is, meg el kell fogadni azt is, hogy nem kell mindent elhinni a netes teszteknek/youtubereknek. Erre is jó példa egy hitman 3 teszt. Jan. 25-ödikén jött ki talán az új amd driver. Van feltöltve jan. 28as videó, amiben hitman 3azik a srác side by side 6800 xt és 3080-assal, és FIXEN még a régi driverrel (mert kevés a különbség), csak ez sincs leírva sehova, mert az újjal +10% fps... És akkor több százezres tömeg lehet ez alapján ítélkezik tévesen... Tök gáz az egész.
-
Pro!Petya
addikt
válasz NvidiaRTX #5685 üzenetére
Ha jól emlékszem pont te kértél ma valakitől egy mérést ,de közben ekézed itt a forumozókat a benchmark meg az Oc miatt. Ez olyan ironikus nem?!
A játékot a studiónak kell optimalizálni és nem a felhasználónak, az már régen rossz ha itt ott butítani és egyéb tweaket kell alkalmazni hogy valami elfogadhatóan fusson.
A többit már nem is kommentálom. Mert vicc.
Amúgy te trollkodsz?[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz NvidiaRTX #5687 üzenetére
300? sajnos majdnem a duplája.
Egyébként a szuper updateek miatt fizessek erte?
De jo igazad van, megveszem akkorMegvasarolva!
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
Ismét egy kis off
Most a gépen az amd procis windows van még, meg nv driverek stb. Intel procival bebootol a gep ettol függetlenül ügye? Csak szeretnem "megvenni" abban a bizonyos boltban a Windows telepitot aztán megy fel a friss
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
NvidiaRTX
őstag
válasz AsakuraDave #5683 üzenetére
Alap órajelen azt nem lehet tuningolni. Asszem all core 4,6Ghz.
Azt tudom hogy a 3080-hoz lazán elég volt 1440p-4K játékban.Amúgy ez a tuningoljunk sz@rrá mindent mizéria kezd röhejes lenni. Minek? +5FPS-ért?
Az már mellékes hogy több lesz a hő, hangosabb lesz a venti, több lesz a fogyasztás, az alkatrészek előbb tönkre mennek, stb.Még az alulfeszelésnek látom értelmét, de az ellenkezőjének nem igazán.
A játékokat kell optimalizálni emberek és nem a hardver-t kell agyon húzni.
Az általatok fentebb készített bencsmárk eredmények nagyon jók de a gyakorlati hasznuk nulla.
Miért? Mert egy bizonyos jelenetet vizsgál meg újra és újra.
Nos egy Open World játékban nagyon könnyű olyan szituációt teremteni amikor jóval több dolog van a képernyőn egyszerre nem úgy mint a FIX bencsmárkban.
Huhú bencs 141FPS átlag, aztán a játékban meg egy egy jelenetnél még a 60 sincsen meg.Én a VGA-imat játékra veszem, bencsmárkoljon az aki növelni akarja ezzel az epéniszét meg az ego-ját meg tudom is én miét.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz Pro!Petya #5680 üzenetére
Guru3D: [link]
We make use of a 240mm LCS cooler, you can see that the processor runs ~73C, under heavy load.
Tehát amelyik weboldal azt írja, hogy meleg az AMD CPU az mind gagyi oldal meg hazudnak?
Azért ennyire nem kell AMD fanatikusnak lenni.
Nyilván ezeket a nagy és híres teszt oldalakat nem 15 évesek működtetik szal inkább hiszek nekik mint a gagyi iPon-os és PH-s teszteknek.
A iPon-os 6900XT tesztben minden IS elveri azt a VGA-t, de érdekes máshol meg nem ez a helyzet.
Saját tapasztalat: i9 9900 AIO-val alap venti sebességen (~450RPM) 56 fok full terhelésen.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Pro!Petya
addikt
válasz NvidiaRTX #5676 üzenetére
Ohh az a techpowerup-os teszt !!
nagyon valid....... főleg hogy 1080p-ben még a 10600K és a mezei 10700 meg a 9900K & 8700K is előtte végez. Sőt 1440p-ben még a 10400F is beelőzi ... ahh no comment!
Ha nem lenne kismillió egyéb teszt meg review a neten még hihető is lenne![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NvidiaRTX #5662 üzenetére
Nem is tudom miért hallod ezt mindenhonnan?!
Az már más kérdés hogy 8 magos létére az 5800X majd olyan jó mint a 10 magos 10900K ezért hasonlítja mindenki ahhoz , pedig a kategóriájában "igazi" ellenfele a 10700K lenne csak hát az elég egyoldalú mérleg lenne mindenféle szempontból nézve legyen az game ,bench,konvertálás, tömörítés, render stb stb
Szval van alapja annak amiket hallasz.
---------------------------------------------------------------------------------------------Akinek linkelted a videóját annak érdemes adni a beállításaira, főleg ami a registry / win egyéb tweaket illeti. ISLC -t sok videójában említi az mondjuk nálam is alap progi. Asszem az a Cod-os videójában van talán. Az input lag-ra is kitér már azt nem tudom melyik részben, az is hasznos nagyon.
Az adott programról amit meg elemez és optimizál meg mindenki eltudja dönteni hogy mire van szüksége mert minden opciót részletesen elmagyaráz.#5671fisi
Custom venti profil (ami nem fix 100% ) , egy kis alulfeszelés + a házam tényleg jól szellőzik meg hát a Red Devil sem egy apróság ..., van rajta ami elvezesse a hőt
(kártya előtt közvetlen 2db 14-es venti , 1db 14-es a seggén ami meg lehúzza róla kifelé)
Pl nekem idle van 500-as rpm belőve neki így kapásból nem 55+ fokról indul a móka ha kap terhelést. /MPT-vel 20% -ot állítasz minimumnak és kész, a gyári min 35% v 40% helyett/ -
Krisz0418
őstag
válasz Alogonomus #5675 üzenetére
Simán lehet, anno nem volt valami olyasmi tema hogy a ryzeneket nehezkes hűteni mert olyan kicsi a hoatadao felulet? A chiplet dizajn miatt mashogy vannak elosztva a magok mint az intelben ezaltal mashogy adja le a hőt.
Magambol kiindulva egy 4,2ghz-en jaratott 3600 egy 280as aioval is 60-65fok volt es fel-fel ugralt terhelestol fuggoen.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz Alogonomus #5675 üzenetére
We used a Noctua NH-U14S to measure the CPU temperature while running Blender. We picked an actual application as that better reflects real-life usage than a stress-testing application like Prime95.
Forrás: [link]S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
NvidiaRTX
őstag
válasz Alogonomus #5669 üzenetére
Ugyan az a hűtő van mindegyiken.
#5671 fisi:
Jó venti profil=60fokon már 100%-on forog a venti.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Krisz0418
őstag
Jol szellozo hazban, jo ventiprofillal kicsit alulfeszelve siman. Nalam a 3080 45-53fok volt egy egesz estes warzone parti utan
-
Alogonomus
őstag
válasz NvidiaRTX #5662 üzenetére
Azért a tesztek eredményeihez azt kalkuláld hozzá, hogy az Intel processzorok a Ryzeneket adott esetben elverő csúcsteljesítményt az x90-es alaplapokban tudják megfutni, és alapesetben maximum pár perc erejéig. A tesztekben elért maximális értéket csak komoly hűtővel megtámogatva tudják stabilan biztosítani.
-
őstag
Köszönöm, jól kitapostad, kitapostátok az ösvényt, amúgy még decemberi shopping eredmény, látom most nagyon elszálltak az árak
Korábban írtad, hogy az MPT-nek lelke van, rendesen belefutottam én is, minden gép restart után más mV-t adott a kártyának, hiába állítottam, fix 1.018mV fölé nem akart menni, most hybrid MPT értékekkel megy a decemberi driverrel, keverék 6800XT és 6900XT adatokkal , a januári driver nálam full bug-os volt mind Steam PUBG multiban (FPS beesés, textura eltűnés) mind BF5 64 fős multiban, a februárit nem merem feltenni, csak rosszat olvastam róla
Sok infó lemaradt az első posztomból, jól kisasoltad, hogy decemberi a driver, a giga z490 gaming x is megkapta az uccsó béta SAM-es bios-t (F20b), az ON, nem vagyok egy mai csirke, de jobb a min és stabilabb átlag FPS-eket látok
MPT ( Wattman-ban 2200 a min és 2400 a max freki 15% áramkorláttal)
-
Sontir Fel
őstag
válasz AsakuraDave #5655 üzenetére
A beforgatás nem számít, ha úgy nézem akkor ingyen van lassan a 6800xtm
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
BeZol
őstag
válasz NvidiaRTX #5659 üzenetére
Én meg előbb néztem linustechtips videót pci-e 4.0 vs 3.0 tesztre, és cs:go-ban akár +20-30% is lehet az extra fps 4.0-val.
A másik, bár kevésbé érdekes dolog, hogy vagy egyformák voltak játékokban az fps-ek, vagy mindig +1 fps volt a 4.0 javára.
Ryzen 5xxx-el mértek értelem-szerűen, majd 11xxx Inteleknél revisitelik a témát. -
BeZol
őstag
válasz Krisz0418 #5654 üzenetére
Ha jó a chipje, akkor annyiért mostani hardveraprós árak alapján teljesen jó vételnek tartom.
Ha csak 2600MHz-es átlagot tudna time spy-ban, fixen eladnám, 2650MHz-nél rezegne a léc, 2700MHz-nél már sztem megtartanám. Enyém most 2735-2745MHz-el fut le, de nem vizes
Annyira levizezném, de ez már túlmegy a anyagi kereteimen és racionálisan nézve stabil +5% kakaó nem ér ennyit. Viszont tuti verném a fejem a falba, ha vizezett rendszerem lenne és kifognék egy gyenge chipet3dMark Time Spy dec. 18as driverrel adja a legtöbb pontot sztem, de pl. hitman 3 miatt tedd fel a januári drivert, +10% fps, aztán h feb.-ban épp miben lett javulás, azt nézd meg magad.
Ubi82:
gratula a 6800-ashoz! Látom sikerült 1050mV-ra feljebb lőni a decemberi driverrel, tökéletes munka!
Az órajeleken még dolgozhatsz felfele, több embernek is sikerült 1025mV mellett 2500-2600MHz-es csúszkára beállítani, ami 2550MHz-es átlagot jelentene.
3dMark Time Spy-al teszteld ki és linkelgesd be az online eredményeket, hátha tudunk rajta még együtt faragni.
Ne feledd, a januári driverrel már csak 1025mV-ig mehetsz, a feb.-t egyelőre passzolom.Jacek:
áprilisban érkezik az amd-féle dlss.AuraSync:
játékfüggő, de Battlefield 64fős multira lehet kevés a 9700-as, ill. több játék is van ami mellett így 3080/6800XT vonaltól már cpu-limit van csúcsprocikkal is 1440p-ben
Tekintve h sima 9700-as, biztos jobban hagy a kártyában tartalékot ilyen esetekben, mint egy 4.7+ GHz-re húzott proci.
Én a helyedben megvárnám az új 11xxx szériát, elvileg 5xxx ryzeneket ütni fogja minimálisan, és lehet akkor már platformot cserélnék, de ezt neked kell tudni. Én pl. terveztem h fixen váltok 8700K-ról majd 9900K-ra, ezért is vettem anno drága alaplapot, erre Z370-es létére nem kap SAM funkciót, úgyhogy első és utolsó volt, hogy drága alaplapot vettem, szóval részemről teljes platformcsere lesz majd ha egyszer annyira kevés lesz a proci, hogy a proci miatt akad a játék és nem a gpu miatt. Amíg ez nem történik meg, addig nem zavar h hagy vmennyit a kártyában. -
NvidiaRTX
őstag
válasz Pro!Petya #5661 üzenetére
Jó csak mást sem hallottam mostanában csak azt, hogy az új Rizen megeszi reggelire az Intelt. Bencsmárkokban lehet ez történik meg CPU-s videó konvertálásnál is de játékokban fordul a kocka.
Videót konvertálni meg GPU-val szokás abban még mindig az NV a nyerő a CUDA-val.
Ehhez mit szólsz Petya? Érdemes ilyen videókat nézegetni? Vagy ez olyan egyéni tapasztalatos dolog?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Krisz0418
őstag
válasz NvidiaRTX #5659 üzenetére
Persze nyilvan jatekfuggo, amikkel en játszok ott semmit vagy alig hozott változást. Borderlands 3, ac odyssey, codok.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz Krisz0418 #5658 üzenetére
Rengeteg tesztet megnéztem erről a CPU dologról és van ahol 7FPS-t vert az Intel az AMD-re pont az említett 10900K egy 5800X-re. Az azért nem elhanyagolható érték.
Igaz ez játék függő is meg felbontás is.
Egyedüli érv az AMD mellett ez a SAM lenne de ahogy fent láttam megy valamilyen szinten Intel CPU-val is szal.. érted Krisz.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Krisz0418
őstag
válasz NvidiaRTX #5657 üzenetére
Nem eri meg 9900k-ra cserélni. A ryzen 3600 ugyanazt tudja 1440p-ben mint a 10900k-m. Par játékban minimálisan nőtt az fps.
-
NvidiaRTX
őstag
Am nem is kérdeztem még, egy i7 9700 elég lesz 1440p-be a 6900XT-hez?
Persze később csere lesz 9900K-ra, de jelenleg csak ez van.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
veterán
válasz AsakuraDave #5655 üzenetére
Kíváncsi vagyok jövő hónapban ha kiadják a DLSS ellenfelét, tartom valószínűnek hogy nem lesz annyira jó de megy elvben mindenben.
Én natív 4k vagyok mind moncsin mind VR-ben. -
AsakuraDave
őstag
Hát én ugye megjelenés napján vettem egyből, Aqua-ba mondta is a srác, hogy kb én lehetek a 2. ember itthon akinek van mert pont elöttem jöttek egy ilyen kártyáért meg, hogy dugjam el me megkéselnek érte a keletinél :Đ Azt megforgattam és vettem egy FTW3 Ultra -t úgy, hogy még maradt is pénzem az eladott első 3080-asamból így jön ki, hogy effektív 280.000 saját forintomba "fájt" a kártya.
Hát most vehetnék helyette profittal 6800XT vagy ugyan annyiért vagy csak minimális profittal 6900XT de ha nem tudom letesztelni előre, hogy CW-s e akkor nem megyek bele mert engem k.vára idegesít ha CW-zik. Másfelől meg nekem bejön a RayTracing már ódákat zengettem itt a Cyberpunk példáimmal meg, hogy mit is tud a DLSS alatta. DLSS nélkül meg kb minden más RT-s játék elfut 1440p-n rajta kivéve a Medium.
Talán egy TUF -ra becserélném mert az legalább 5fokkal hűvösebb, hiába csak 2x8pin eddigi tapasztalataim alapján sokkal jobb az UV+OC és a hőfok többet számít mint a TDP limit, hogy 2000+Mhz-en ketyegjen mert most is .925V és 2025-2040Mhz azt max ilyen 320W-ot benyal Cyber alatt minden RT finomsággal annyit meg egy 2x8pin-es is felvesz.[link] Raszterba meg amúgy oly mindegy melyik kártyád van ezek közül. Valhalla ahol tényleg eltudnak húzni a pirosak de 4K-n már nincs sok előny én meg ingame res. scale miatt úgy is kb 4K renderbe tolom a Valhalla-át. De legalább néhány bányászni vágyó nem tud nyugodtan aludni mert nem tudja mikor jöhetne már végre a kártyámért De persze vonz a profit egy 6800XT -re váltásra de mint írtam ott az a fránya CW és ref. modellel már megjártam egyszer...
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Krisz0418
őstag
Jo de en 530ert adtam el a 3080at, es 530ert vettem a vizezett strix 6800xt-t. 360ert vettem meg decemberben a 3080 egyébként. Szoval tényleg nem baráti áron vettem
-
NvidiaRTX
őstag
Én meg 430-ért adtam el a 3080-at aztán miután már le volt beszélve az eladás valaki rám írt, hogy ő 450-et adna érte.
Ha ezzel várok később 500k-ért tudtam volna eladni vagy többért.
Ki mennyiért vette a 6900XT-jét? Én 520k. (már ha publik)S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
őstag
Sziasztok,
Közel 8 év és állandó ph fórum olvasás ( supergamez-en anno tag voltam, hátha valaki mond valamit ) után végre csatlakozom a klubba egy "sima" nitro+ -al, i5 2500k->i7 10700k és hd 7970-et váltottak, eszement kraft van a kártyában, Dolpa és BeZol MPT útmutatói alapján kapott egy kis tuningot, van még benne tartalék, sajnos csak full hd eredményekkel tudok szolgálni
Agyalok egy alphacool block-on, csak hát a garancia a 2db csavar matricával, de a kis ördög ott bújkál Remélem nem untatom a társaságot, kép beillesztés lámaságait nézzétek el nekem
Chernobylite ultra
SOTTR ultra
GPU-Z
HWiNFO
-
veterán
válasz AsakuraDave #5650 üzenetére
Eladtad már? Én elkotyavetyéltem még 460-ért igaz 325-ért vettem
-
BeZol
őstag
Na végre megszületett
Hát igen, játékverziónk egyezik, már csak a driververzió más.
Tehát az én 92 és kollega 93fps-éhez képest nem jön ki nálad sem a 10% előny, hiába mutat 4k superpozi 10%-nál nagyobb eltérést is.Most már játsszatok is a kártyákkal, ne csak bencheljetek
-
fisi
senior tag
válasz NvidiaRTX #5540 üzenetére
Szia!
Nekem egy Sapphire Nitro + Oc 6900 xt- m van , biztos hozza amit a tesztekben írtak, nem értek hozzá. Rt is megy szerintem tűrhetően, nyilván nem 144 fps el néhol. Melegedés, csúcson hajtva a 3 d markban 70 fok volt a kártya- a hotspotot nem is nézem mert csak idegesíteném vele magam
Mint utólag kiderült még tűrhető áron sikerült megszerezni, főleg, hogy most már 700 ezerért is láttam az Iponnál pl.
Amd driver tök jó- fene se tudja mi- mit kapcsol marad a játék- normál- energiatakarékos kapcsolgatás. -
őstag
válasz A.tessz #5631 üzenetére
De van itt teljesítmény mondom csak bekell konfigolni, nekem FTW3 ultrával DLSS-el volt codban 180-200 fps-em. Itt még DLSS-nélkül volt ahogy 220-ra is felment viszont volt ahogy 100-ra leesett de még nincs OC sem rajta meg semmi. Még most állítgatom és tesztelgetem.
¯\_(ツ)_/¯
-
Krisz0418
őstag
válasz A.tessz #5631 üzenetére
Hat igen, detto. De ugy erzem nem fogom megbanni. Holnap neki is allok, komplett geposszerakas lesz, mert nem csak kartya lett cserelve
-
A.tessz
senior tag
Én is így lettem 6800xt tulaj, beteg áron elvitték a 3080at. (Ftw3 volt)
6800xt volt az értelmes választás! 6800xt aorus master lett belőle így!
(Cicereg ez is , kicsit meghajtottam, állítgattam... egy fokkal jobb) -
Krisz0418
őstag
válasz pRoject22 #5625 üzenetére
Most nezem, neked is ugyanaz a kollega vette meg a 3080at mint nekem es egy masik itteninek is mindezt 3nap leforgasa alatt
-
BeZol
őstag
válasz Pro!Petya #5614 üzenetére
Mind a ketten procilimitesek vagytok, mert összességében 67 ill. 77%-os gpu-kihasználtsággal futtattátok a benchet (ezért is kell 4K-ban mérni a játékot 1440p helyett).
Tehát csak 5600X vs 5800X különbséget láthatunk az eredményeitekben.Tök jó a 4k-s 93fps, nálam csak 92 volt, igaz másik driverrel és másik játékverzióval, szóval ez sem 1:1-hez összehasonlítható
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz pRoject22 #5617 üzenetére
Az ftw 3080 nekem is cw-s volt sok fps-nel, de csak ha levolt veve az üveg es kozel hajoltam akkor volt eszreveheto.
-
Krisz0418
őstag
válasz pRoject22 #5616 üzenetére
Ez nyugtato, azt hittem az van mint az 5ezres szerianal, nem tudom mennyire vagod az akkori szitut.
Mas jatekban egyébként stabil az fps? Nincsenek nagy kilengesek? Talan nv topikban olvastam hogy amdnel nagyobbak az fps kilengesek, de azert nem egy 100assal
-
őstag
válasz AsakuraDave #5605 üzenetére
Nem tudom, sokan írják, hogy nekik a 3080/3090 is coil whine-os, szóval ez csak szerencse kérdése, viszont most ,hogy a gépház oldala fent van nem is nagyon hallom.
Majd meghajtom valamivel rendesen hátha beáll
¯\_(ツ)_/¯
-
Pro!Petya
addikt
válasz AsakuraDave #5613 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz AsakuraDave #5611 üzenetére
Minnél kéne még többet kapnunk?!
Customban azt állítok amit akarok mivel nem mutatja a részleteket a bench végén, jah de mutatja.
Viszont azért mérünk standard hogy valid legyen és hogy össze lehessen vetni a többiek mérésével. Pont emiatt is egyszerűbb gyorsabb és nem kell mókolni a grafikai opciókkal.
Az összes tesztelő így mér szval hozzájuk is tudunk így hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Pro!Petya #5610 üzenetére
Milyen standard?
400-600k-s videókártyák nehogy már gagyi presetekre mérjünk mikor az nem kimaxolt grafika...
Ott van minden advanced beállítás a képemen az RT OFF természetesen.
Több FPS-t kellene kapjatok így is mivel nekem csak egy sima ref. kártyám volt readás out-of-box eredmény semmi finomhangolás vagy OC nem volt a kártyán +régebbi driver.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
BeZol
őstag
Nem tudok erről nyilatkozni, mert mikor teszteltem, akkor igpu-ra kötöttem a kijelzőt, szóval a dedikált kártyák tényleg semmit sem csináltak a bányán kívül, tehát passz h játék ment volna-e. Ez egyébként meg sem fordult a fejemben akkor
Én már biztos nem állok neki újra berakni másik kártyát + belőni megint mindent elölről , ezt az utat neked kell kitaposni.
Azt sem tudom van-e olyan h csak egyik kártya bányásszon másik meg nem, de játék mellett a 750W-os tápommal ilyet nem vállalnék be amúgy sem. -
AsakuraDave
őstag
válasz pRoject22 #5600 üzenetére
[link] Még ha zárt gépház mellett nem is hallom annyira, maga a tudod az örületbe kergetett főleg, hogy a 3080-am meg se nyikkan 0cw. Full MLCC-s 3080-akra panaszkodnak CW-re 6xxx -ből meg nincs különböző verzió mind azzal a sok kis pici cuccal van a chip mögött felszerelve. CW-t amúgy meg a vcore/vmem-ekbe lévő tekercs zajra mondják de szerintem ez kvára nem attól van hanem a chip mögötti rész mert onnan hallottam a legjobban(ahol a kondik vannak amiből volt katyvasz hogy az a jó 3080 amin ott csak MLCC kondik vannak..)
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Krisz0418
őstag
válasz pRoject22 #5596 üzenetére
Mondjuk az kellemes, en is nyomom a cw-t. Ftw3 nekem is cw-s volt de csak ha kozel hajoltam.
A dlss sokat dob 30-40fpst siman codban. Dlss nelkul nekem olyan 150-180 között ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest