- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Hát én 70 foknál többet nem szivesen látok GPU-n
Nitro+ 6800XT és ref. 6900XT között vacilálok.
Lehet a Nitro+ eléri a ref 6900XT -t mivel jobban tuningolható de akkor meg hőfok,zaj kb ugyan ott leszek viszont alapon meg biztos halkabb meg minden.
A ref meg széééép de akkor erre meg mehetne majd víz csak még nem láttam v. hallottam olyanról mint pl. az EVGA hogy kiad csak AIO Hybrid kitet a kártyáihoz. Ahogy látom csak rendes épített vízzel lehetne AIO max ilyen AIO+NZXT G12 akármi.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
tag
válasz AsakuraDave #5086 üzenetére
ASUS ref. 6900XT out of box eléggé visszafogott, 5 perces teszt alatt 256W fölé nem ment.
Az hogy a kártya mennyit bír, mennyire melegszik, hogyan skálázódik meg egyelőre tök random nálam, ahogy a wattman-nak éppen milyen kedve van. Minden a TDP limiten múlik csak, hogy abba hogyan fér bele a kártya. Ezt meg egyelőre csak MPT-vel lehet állítani.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
Danex
addikt
válasz AsakuraDave #5096 üzenetére
6800 lényegesen keskenyebb kártya, talán 2 slot összesen.
-
AsakuraDave
őstag
Ez "csak" sima 6800 nem XT.
6800 ref a legforrób amúgy is amit nem értek mert a legkisebb tdp meg magszámú.
Illetve nekem a TPU tesztjei nem teljesen fedik a valóságot 5600X mellé volt nálam 6800XT ref meg 3080FTW3Ultra és az ő teszjeik eléggé más eredményeket mutatnak. Míg egy HUB, GamerNexus közelebb állt sokkal az én méréseimhez.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #5093 üzenetére
Most is felül tudja bírálni sztem (főleg az új beta 5-tel), de nem lehet annyi mindent állítani benne mint Wattmanban, ezért is írtam, hogy az AB-t ha felraktad, csak a rivatuner miatt használd h élőben kövesd a hőfokokat/órajeleket, a finomhangolást wattmanban végezd.
Utólagos hőfok/órajelvisszatekintésre pedig GPU-Z-t használj (sensor fül).
-
addikt
válasz AsakuraDave #5086 üzenetére
Közben rájöttem ,hogy az nem XT.
Nem ittam még meg a reggeli kávét.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #5088 üzenetére
AB-t ne használj csak órajelek és társai nyomonkövetésére bench alatt.
Minden tuningot Wattman-ban csinálj.
Aztán ha kifújt a TDP-keret, elő kell venni a MorePowerTool programot.
Én GPU-Z-ben monitoronám mikor épp mennyin megy a kártya.AsakuraDave:
Német fórumok alapján a hotspot hőmérséklet borzalmasan alakul a ref kártyáknál ha el kezded feljebb pöckölni őket, ill. a hangerő is hamarabb megjön.
Röviden tömören ha nem tuningolsz semmit akkor elég a ref kártya, mert kicsit undervoltolva még halkabb és hűvösebb is lehet, vagy picit több kijöhet ugyanolyan hangerő és hőfok mellett. Ha már jobban megtekered, akkor elégtelen lesz a hűtés.Hangerővel kapcsolatosan nézzél normalizált hangerőteszteket, mert hiába pörög gyorsabban a sapphire, ugyanolyan hőfokot és hangerőt produkál 1,25kg-osan mint az 1,85kg-os xfx.
Én annyi különbséget azért felfedeztem más videók alapján ref és custom kártyák között, hogy a customok egy része nagyobb TDP limittel érkezik (teszteken nem mindig ez a bios van használva!), ezért a 2350MHz környéke helyett 2435-2450MHz-en mennek out of the box és teszik mindezt halkabb és jobb hőfokokkal (de itt még csak 1-2 fok sokszor a különbség gpu hőfokban, de a hot spot már itt is eltérhet jobban).
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ref kártyával nagy a valószínűsége, hogy a hot spot értéked borzalmas lesz (ezért szét kéne szedni a kártyát és megbuherálni h jó legyen), ellenben egy custom kártyánál ez az eddigi olvasmányaim alapján bazi ritka h ne legyen jó.
Tehát ref kártyát csak akkor, ha nincs tuning, csak undervoltos finomhangolás, ill. ha vizezve lesz a kártya.
Anno írtam h ref 6800-as is jó vétel, de mivel elég szépen feljebb lehet azokat is húzni, aki ezt ki akarja aknázni, oda sem árt egy custom kártya, de akkor meg már karnyújtásnyira van egy 6800 XT custom kártya is, az sztem kb. mindig megéri már ilyenkor a felárat.
Hát a 6900 XT az már rendesen túl van árazva. Praktikusan 10%-kal tud többet egy 6800 XT-nél, de ez "szénné" tuningolva is ennyi marad. Annyi, hogy az órajel-skála 3000MHz-ig állítható és 1175mV mehet a kártyának, ugyanakkor a picivel több feszültséggel sem jut a többség 2750MHz fölé benchekben (de van 2800MHz-es max értékük mellé).
4K superpozi nálam kb. 16.000-16.100 pont, 6900XT-vel 17.800-17.900
Akinek van 6900 XT-je, esetleg megpróbálhatja a német srác értékeit reprodukálni, legalább 2 hete izmozik és finomhangolgat, most lyukadt ki erre (de h most januári vagy még decemberi driverrel, az passz).
És igen, nem használja ki mind az 1175mV-ot és a SoC feszültségből is lejjebb vett + a memória sincs maxra húzva. Korábban maxra húzott értékekkel sosem jutott 17.600 környéki pont fölé.
Majd egyik este kipakolom a panelerkélyre a gépet, aztán megpróbálom megdönteni a korábbi pontszámaimat
-
AsakuraDave
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ScomComputer #5085 üzenetére
Hát az úgy volt, hogy hát.. Mákosgubavolt.
Kérdés, ha wattman automatikuson van (kapcsolók off), és AB-ben kitolom 15%-ra a TDP-t, akkor az érvényben marad?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
BeZol
őstag
válasz hackeeeee #5083 üzenetére
Tudom, ezért írtam h huzigáld meg a bajszát, főleg h érdekel mi vizezve a teteje + hőfok és hangerő mellé
Nálam 3DMark alatt 10-20MHz-et lehetne még nyerni mostani biosok és driverek mellett, és lehet h csak azon múlna, hogy hűvösebb legyen a kártya. Mivel a tied vizezett, ezért x fokkal hűvösebb vagy és emiatt nagyobb potenciál lehet a kártyában. Várom a fejleményeket!barabasb:
Ha magyar címre küldik, akkor magyar áfa megy rá.
Ha német címre küldik, német áfa, stb. -
AsakuraDave
őstag
Átnyálaztam pár HUB -os 6800XT tesztet és mivel volt ref. 6800XT -m azt kell mondjam out of box egyik AIB kártya se sokkal jobb a ref modellnél. SOTTR bench alatt nekem 1000rpm max 75fok végig és has onló 23xxMhz -en ment.
99%, hogy silicon lottery de a Red Devil a legjobb OC kártya vagyis még ott az AIO -os Asus de úgy kb egyre mennek talán még a Sapphire Nitro+ se olyan rossz bár az XFX biztos halkabb üzemeléssel tudja ugyan azt hozni. Viszont tuti nem tudnék választani melyiket vegyem.
Ref. 6900XT -ről van valakinek tapasztalata hogy out of box hőfok, zaj(fan rpm), órajelek hogy alakulnak? Illetve AIB 6900XT?[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Asus ROG Strix AMD Radeon 6800 XT LC (default - TDP is) vs. Asus Rog Strix RTX 2080 Ti A11G @O11G (125% TDP limit):
3Dmark Firestrike
3Dmark Firestrike Extreme
3Dmark TimeSpy
3Dmark TimeSpy ExtremeTegnap ennyire volt időm a Ti-től mielőtt kiszedtem.
Véleményem szubjektív...
-
BeZol
őstag
válasz tisztelturam #5078 üzenetére
Magyar szállítással (és emiatt magyar áfával) amit most látok legolcsóbb verziók:
Kb. 350ezer egy 6800-as Gigabyte Gaming OC.
Kb. 430ezer egy 6800 XT Gigabyte Aourus.Ennyiért nem éri meg, ill. gondolom a német gariztatás is macerásabb.
Egyszerűbb hardverapróról szemezgetni magyar garival, ott is ekörüli árak mennek, eladni is könnyebb lesz később.Azért ha látsz még ilyet, nyugodtan dobd fel ide
[ Szerkesztve ]
-
tisztelturam
aktív tag
Caseking-en most érkezhetett szállítmány mert a 3070-ek mellett 6800-ak is elérhtőek. Hátha érdekel valakit
-
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #5073 üzenetére
Tényleg nem engedi így direkt-linkelve.
Itt a guru3d-s fórumlink: [link]
A 2907-es hozzászólásban van a link, azzal működik -
kicsako
őstag
Sziasztok!
Egy gyors TLDR-t valaki tudna dobni a topicról? Mennyire megbízható a 6800as? Driverek, előforduló hibák stb.
Épp ma rendeltem be egy RTX 3070-est, de csak most látom hogy az RX 6800as csak 30K HUF-al lenne drágább. Lehet ezt továbbadom, és a különbözetből jön a vörös démon ha már eddig is csak AMD-m volt -
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #5070 üzenetére
"The first build with initial AMD 6x00 family support is ready. Many useful changes for both AMD and NV GPU owners. MSI Afterburner 4.6.3 beta 5 buil 16041 includes the following changes:
- AMD Navi 21 GPU architecture support
- New hybrid automatic software fan control mode. This mode allows you to combine default hardware fan curve and user defined software fan curve and dynamically switch between those two modes on temperature threshold. Such implementation can be useful on the cards with limited software fan control range (on both AMD and NVIDIA hardware) if you wish to use deault hardware fan curve (with active native fan stop technology) in lower temperatre range and use customized software fan curve in higher temperature zone. This is acheived by new option called "Override zero fan speed with hardware curve" option. When this option is enabled, you're telling MSI Afterburner to engage default fan control mode in zero fan speed zone of your custom fan curve.
- Added "Use firmware control mode" option to software automatic fan control module. This option allows customizing fan curve at GPU firmware level instead of doing it entirely in software, so it doesn't require keeping MSI Afterburner loaded in memory in order to get custom fan curve working. Also this option can be used to bypass various third party issues related to broken fixed fan speed programming API in some display drivers (e.g. Overdrive8 API related screen flickering on some AMD GPUs). New option is only supported on limited set of modern GPUs (Vega and newer AMD GPU families, Ampere and newer NVIDIA GPU families) and it has multipe GPU firmware based limitations such as limited maximum supported number of nodes for the curve (quad slope curve and up to 5 curve nodes on AMD, dual slope curve and up to 3 curve nodes on NVIDIA), lack of step/linear mode switching support, lack of hysteresis adjustment support etc. Please refer to new option context help to get more details.
- "Erase autosaved startup settings" option is now disabled by default in AMD compatibility properties
- Process specific memory and videomemory usage performance counters, introduced in the previos beta, are now disabled by default. The counters rely of RTSS, so enabling them will also cause RTSS to be autoloaded with MSI Afterburner similar to the rest RTSS based functionality (such as framerate or frametime monitoring).
- Improved backward comaptibility, fixed MSI Afterburner crashing when using it with older versions of RTSS without process specific memory and videomemory performance counters support.
- Fixed monitoring window display in minimized state on the first detach.
- Updated bundled MSI OC Scanner application. Fake error 22h, which can be reported by NVAPI on early callback function calls, is now supressed and ignored.
- Unlocked old alternate clock monitoring functionality from original RivaTuner era. Power users may switch to PLL clock monitoring mode instead of default target clock monitoring mode on NVIDIA GPUs
- RivaTuner Statistics Server has been upgraded to v7.3.0 beta 10https://download-eu2.guru3d.com/rtss/[Guru3D.com]-MSIAfterburnerSetup463Beta5Build16041.rar
Important note of AMD 6800/6900 series support: MSI AB's settings are ignored if you set <Tuning control> to <Preset> mode in Adrenalin control panel. <Tuning control> must be set to <Manual> there in order to allow applying custom GPU settings.
Also, probably some of you noticed it, but we have a bit more of skin magic created by Drerex - AMD Big Navi themed skin. It was also unofficially included in the previous MSI AB beta, be we never documented it. "
Még túl friss a cucc, de ez már a beta 5, nem a dec. végi beta 4, és ma postolta a srác.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
BeZol
őstag
Van új béta MSI Afterburner, ami már jobban támogatja az új AMD kártyákat.
Alapvetően még mindig érdemesebb Wattmanban finomhangolni, de már ki tudod mutatni rivatunerben a feszültséget és a hotspotot. Ezt a kettőt eddig azt hiszem nem lehetett. -
privacy99
senior tag
válasz thomasvold #5064 üzenetére
+1 Nálam is kifogástalan.
-
-
barabasb
tag
válasz Alogonomus #5060 üzenetére
Nem, windows clean install utan akartam telepiteni.
-
-
barabasb
tag
Sziasztok, vettem egg Gigabyte radeon rx 6800 xt-t. Windows 10 64, msi mpg x570 gaming alaplap, kingston A2000 1tb m.2 ssd, crucial ballistix memoria, amd 5600x proc. Letoltottem a driver csomagot a videokartyahoz es amikor elkezdem telepiteni, 56% korul leall, de teljesen. Probaltam windows reinstallt es amikor probaltam ismet drivert installalni, megint leallt. Tehat ott akad meg. Van valami tipp, hogy mi lehet a gond?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Monitorokban az Adaptive sync-nek bekapcsolva kell lenni a freesync-hez?
Véleményem szubjektív...
-
BeZol
őstag
-
BeZol
őstag
Csináltam 2db Shadow of the Tomb Raider mérést is a felhúzott 6800 XT-vel (2680-2780MHz) a guru3d-s beállításokkal:
-
tisztelturam
aktív tag
válasz zsirfecske #5044 üzenetére
Ha és ismétlem HA valaha helyre fog állni bármi kiváncsi leszek milyen áron fognak akkor menni a VGA-k. Egy 6800XT-ért szó nélkül fizetnék 270k-t...de érzésre ez csak ez örök álom marad
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
és ennyiért még nincs is, csak nagyon várt termék
-
MODERÁTOR
válasz zsirfecske #5044 üzenetére
A 1660 az korrekt
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
zsirfecske
addikt
AZIGEN! komoly árak vannak, 6900 xt-re is, meg egyéb karikra is (nem kaphatók, de hírdetéses banner beárazza szokás szerint, rendre balról-jobbra, fentről-le, és ezek "normális", alzás árak, tehát nincs rajtuk irracionális haszon és ha raktárra kerülnek, ennyiért vehetők):
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6800 XT 16G - 343 490 Ft
SAPPHIRE AMD Radeon RX 6900 XT 16G - 534 190 Ft
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5500 XT 8G Special Edition - 102 590 Ft (!!)
SAPPHIRE NITRO + Radeon RX 6900 XT 16G - 599 090 Ft
ASROCK Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming D 16G OC - 540 190 Ft
GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC 6G - 181 290 Ft (!!!!)a 1660 super brutális, pont duplája mint tavaly októberben, mikor legutóbb néztem...
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #5041 üzenetére
Amúgy, olyan van hogy én annó 5700-ról váltottam 1080ti-re, és a hang a játékokban teljesen más lett. Erőteljesebb és mintha tisztább lett volna minden. Ilyen létezik?
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #5039 üzenetére
Nem akarom lelőni a poént, de azért akkora ugrásra ne számíts se nvidiaval se amd-vel Játéktól függően 15-30fps nagyon max.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
-
BeZol
őstag
Na megelőzőtt egy orosz srác, 21.145 pontos score-omat verte 21.216 ponttal.
Ami viszont kemény, hogy 31 fokos volt a kártyája átlaghőmérséklete
Az alattam levő srác is gyanús volt eddig a 47 fokjával (gondolom vizezett volt), mert nekem 100%-os ventikkel 61 fok volt az átlag gyári léghűtéssel, de az a 31 fok... Tuti kipakolta a gépet az orosz télbe
Eddig nem akartam kipakolni a gépet az erkélyre...M0ng00se:
Minden vajsima. Pár db RTX 3070-es is megfordult a gépemben, nincs stuttering, de ami ilyet produkál (volt használt gtx 680-asom, az ilyen volt), az esélyesen hibás darab! A stuttering egyébként abból is fakadhat, hogy bedroppol az órajel az elégtelen hűtés miatt, nálam a ref 5700 XT ilyen volt, amíg nem finomhangoltam, utána "kisimult"[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz M0ng00se #5032 üzenetére
Én csak a COD WZnél tapasztaltam, de az tudomásom szerint nvidia kártyánál is előfordulhat. Egy ini fileban egy számot módosítani szoktam és megszűnik. Más játékban se ezzel, se az 5700xtvel sem tapasztaltam.
A "beragadó" órajel is megszűnt az első driver frissítésnél, még tavaly.
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Krisz0418
őstag
válasz M0ng00se #5032 üzenetére
Ahogy napi szinten olvasom ezt a topikot is, már nincsenek 800mhzig droppoló órajel meg ingadozó órajel. Stuttering sincs szerintem de az sok mindentől függhet. De majd egy itteni amd-s tag megmondja pontosabban.
-
M0ng00se
őstag
Hello tagok!
Ennél a szériánál mennyire jellemző a stuttering, mint az előzőnél? Én ezekért a microlag dolgokért váltam meg a kártyámtól.Az új kártyák bejönnek, de majd csak a kisebb kategóriásak (vagy csak ha normalizálódnak az árak) feltéve ha ez a "bug" már nincsen...V6
-
llacee
őstag
Mostanság mennyiért szokott felvillanni alzán a 6800xt?
-
NoMix
tag
válasz Krisz0418 #5027 üzenetére
Nálam most egy 1kW FSP szerver táp teljesít szolgálatot és ki hagyták belőle a biztosítékot mert itt át áltak relére amit egy csip vezérel. számomra ez nem új keletű mert a Seasonic már csinált ijet 1987-ben egy IBM 80 386-os modellnek a táp szabványa az XT volt.
Kontárok klubbja chat oldal.
-
Krisz0418
őstag
Na ezt jó tudni. Köszi.
Nálam nem cicereg semmi, se a táp se a kártya. Pedig 8éves v1200 platinum tápom van És nem is amd-m van, csak szoktam követni ezt is.
-
NoMix
tag
válasz Krisz0418 #4992 üzenetére
Ha a táp cicereg az terhelés miatt van és kevés a táp neki. Lehet hogy olyan tápot fogtál ki mi felül van műszakilag becsülve, tehát 650W van az oldalára írva de csak 550W az elektronika maximális terhelése, nyúlj hátra és ha melegnek érzed az baj lesz hosszútávon. Ha nem az a baja akkor szedd szét a tápot és pucold is ki hátha túlságosan poros és a por fel töltődik elektrosztatikusan és át húz valahol. Majd mielőtt össze raknád helyezd áram alá a tápot és kapcsold be a zöld kábelt a GND-re kötve. Ha továbbra is cicereg akkor a trafó lesz a gond nem a kicsi hanem a nagy. Valószínűleg meg van hasadva benne a hitperszil vas mag és azt te nem is tudod javítani... (a vasmag hasadás valószínűleg szállítási baleset következménye tehát le esett a készülék. Mivel ez egy igen rideg vasmag ezért törékeny is de ha a videokártya zizeg akkor a tekercsnek a vasmagjában van a hajszál repedés. Ezt lehet cserélni forrasztó páka és egy jó pár nagyobb tekercsel is neki eshetsz mivel nagyon kicsik a tekercsek néhány mikró Henry ez OHM-ban is csak mikró ohmot fog eredményezni.)
[ Szerkesztve ]
Kontárok klubbja chat oldal.
-
Pro!Petya
addikt
Nekem 318W a plafon TS alatt. Valami nem enged efölé, állíthatok akármit mpt-ben.
Próbáltam a te profiloddal is de mintha be sem venné , pedig restart után mutatja a már megemelt limteket az mpt , viszont semmin nem változtat mert ugyanannyit megy a kártya default biossal - kitolt limittel is.
Csak azt veszi be amiben korlátozok értéket, Pl max voltage 1.15V-ról 1-re stbstb. -
fisi
senior tag
válasz AsakuraDave #5005 üzenetére
Iponon mentek a gyönyörű ref- ek jó áron:
A Sapphire az 442 volt
Asus meg 456 ezer, de kár hogy nem volt lehetőség venne belőlük..
[link] -
BeZol
őstag
válasz Pro!Petya #4996 üzenetére
Futtattam most 3DMarkot, direkt monitoroztam MSI Afterburnerrel, és a Graphics Test 1 során főleg 330-340W-ot eszik a kártya, kivéve az utolsó jelenet előtt, ott fellő 350W fölé picivel.
A Graphics Test 2 elején már kapásból 350W környéki értékek vannak, és most ugyan lecrashelt (2700-2800MHz-en volt végig 2745MHz körül járva), de éppen 363W-os maximum-ba nyalt bele kb 10 másodpercnél (és ekkor éppen 2735MHz-en ment csak). Gondolom az ennél is nagyobb terhelés később érkezik.
Szóval nagyon terhelésfüggő a dolog, 4k Superpoziban nálam 338W-os maximum van csak, most néztem azt is
Hát amúgy ha a pontszámok megvannak, akkor inkább örülj h kevesebbet eszik
Nekem akkor sem jön ki a matek, még tápveszteséggel együtt sem. -
Krisz0418
őstag
Illetve ahogy eszrevettem leginkább nálunk a mem tuning dobja meg a benchmark szamokat. +1000mhz memmel a superpos dobott majdnem 16500 pontot. A 3dmark es jatek viszont azonnal fagyott.
-
-
Krisz0418
őstag
-
tag
válasz Laja333 #5006 üzenetére
Tehát akkor nem az új táptól javult meg, hanem hogy rendesen be lett kötve 2db PCIe8pin-el, és nem egy Y kábelen hajtottad, ahogy sokan csinálják helytelenül, mert hogy abból biztos nem lesz meg a 300W 25A.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #5009 üzenetére
Na most igy hirtelen nem értem a gs-ts dolgot
3080nal alig tudsz alap biossal powerlimitet emelni, nalam az evganal 107%volt a max, most 118%.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #5002 üzenetére
Rákérdezek, itt most milyen GS-ekről van szó? Sima TS?
Sorry ha egyértelmű csak nekem nem az.
Amúgy érdekes ez..
A 2080 Ti-vel minden extra biosmod nélkül meg tudtam etetni 350W+-t. Pedig, semmi biosmod nincs rajta, csak kitolt tdp limit volt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
válasz Pro!Petya #5007 üzenetére
Azaz, nalam is 450es bios van. De ugye ezt csak 3x8pineseknel tudod es tudtommal evgara vannak csak. El is megy 430-440ig 3dmarkba siman oc-val
3090re van 1000w-os bios is asszem
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
-
AsakuraDave
őstag
Ref. modell 6900XT milyen árakon volt kapható a legelső darabok úgy kb?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
BeZol
őstag
válasz Krisz0418 #5002 üzenetére
Igen, a topicot bújva nekem is ez jött le, hogy 19k score a teteje a 3080asoknak, ugyanakkor vannak amik 21.566 pontra is képesek , gondolom shunt modosak (még több áramot vehetnek fel) meg folyékony nitrogénnel hűtöttek.
AMD-nél azért vagyok (még) első, mert itt ez a módszer nem működik egyelőre.Egyébként játékokban kb. egyforma a két kártya, kivétel persze van, amikor egyik-másik akár 20%-ot is ver a másikra, vagy mint konzolos címekben h sima rx 6800 szintet hoz csak a 3080-as, szóval érdekességek vannak/voltak/lesznek.
Az biztos, hogy eladás esetén jobban jársz a 3080-assal per pillanat, hiszen felszippantják a bányászok, ugyanakkor hosszú távon ugyanaz lesz mint 1080Ti-okkal, hogy el lesz árasztva velük a piac és az eredeti árához képest elég nyomott árakon lehet majd csak eladni őket.
A nagy kérdés, hogy amikor ez majd bekövetkezik, ezt mennyire követi le (már csak a teljesítményből adódóan is) az RX 6800 XT, vagy úgy eleve az egész piac.
Esélyesen hackintosh építőknek lehet még jó az RX 6xxx széria, ha majd támogatott lesz (egyelőre még nem az, de úgy néz ki az lesz), és akkor az RX 5700 XT-ket váltják erre (persze sokan gyengébb kártyával nyomják).
-
Krisz0418
őstag
tegnap vagy 5-6órán keresztül próbálgattam az oc-t. Super meg 3dmarkot néztem leginkább. meg volt 30perc chernobylite is. Emelgettem a memóriákat szépen le is futott a superpos mindig, 3dmark graphics test 2 azonnal kivágott Szóval a vége 2085mhz core és 20500mhz mem clock lett. 19k graphics pont lett a vége 3dmarkban ami le is futott. Igy egy stock 3090-et hozott Tudom ez amd topik, de na..
-
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #4998 üzenetére
Parancsolj.
Ezzel az MPT beállításokkal és a decemberi 2. (csak 6800XT és 6900XT) driverrel volt meg a 20.961 pont.
Wattmanban 2690-2790MHz
Memória 2150MHz fast timinggal.
Feszültség pedig 915-965mV-os beállítások között össze-vissza, tekintve h kb. 5-10 alkalomból 1szer nem crashelt ki így, ezzel vigasztaltam magam h finomhangolok vmit
Ventiket lehet h ekkor csak 60%-on használtam, utána már mindig 100%-ra raktam őket biztos ami biztos alapon, és a 21.145 pontos eredmény biztosan 100%-os ventikkel volt (meg ugye ott már pci-express x8 helyett x16 sávszélességgel, kiszedtem a wifis kártyámat).RI/OS:
jöhetnek a 3DMark Time Spy eredmények![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest