- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
válasz Shkiz0 #10372 üzenetére
Köszönöm , hogy javítottad , engem meg a telefonom.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
Krisz0418
őstag
Nem semmi baja a tápomnak, csak tudod hátha engem is megszánnak egy masterwatt maker titanium táppal a platinum helyett
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
aham, utána néztem én is és tényleg van trio x meg strix is. Mondjuk teljesen mind1 milyen kártyák vannak, az ember annak örül ha bármelyiket is megtudja venni
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
tlac
nagyúr
Vannak jó fej gyártók akik sokszor az oda vissza utat intézik, neked csak csomagolni kell, de van ahol a visszaküldésed a te költséged.
utóbbi esetben is esetben van, hogy elég ha kicsit "sírsz", hogy nagyon drága a szállítás és akkor segítenek neked (corsairnél működött)
-
MPowerPH
félisten
Erdekes ez, mert az EVGA backplate -je egy semmire se jo valami, mig a Strix -en a 3090 mem. junction temp is alacsonyabb, mint az EVGA 3080 -on.
FTW3 nem azert teljesit jobban, mert veletlenul nagyobb a power limitje? A Strix -emen en is EVGA BIOS -t hasznalok. VRM biztosan birja, mert az EVGA -hoz kepest azert erosebb, es ketszer dragabb, ha osszeszamolod a komponensek bekerulesi erteket.
Mondjuk ettol meg igaz az, hogy az EVGA -k hullanak most, mint a legyek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Krisz0418
őstag
Hat igen ott voltak gondok asusnal. De minden szerianal mas es más hogy melyik hogy sikerül. pl az evga a másik oldalon, most az egyik hanem a legjobban sikerült darab lett az ftw3
-
BullKoxa
őstag
ha már PowerColor , Ezért bizakodom benne !
-
Mumee
őstag
Mondjuk sok embernek a dizájn nem számít, mert nem nézik a VGA-t miután a gépbe kerül.
Lásd nekem is Asrock 6900XT van, de RGB -t instant kikapcsoltam és amúgy sincs az arcomban a gépház.
Ettől függetlenül egyetértek a dizájn az tré szerintem is, bár kinek mi.Minőségben/hőmérsékletben pedig inkább adott gyártó adott szériáját érdemes nézni.
Lásd 5700 Asus TUF egy trágya volt, míg az Nvidia3000 és AMD6000 szériájuk meg jó.Asrock 6000-es széria is jó, sőt igazából most mindegyik jó, talán csak a Gigabyte lóg ki kicsit a negatív oldalra.
-
BeZol
őstag
Én nem vagyok annyira benne a témában, de elviekben más coinokra jobbak az nvidiák, tehát ha egyszer véget érne az ETH láz, akkor nagyobbat koppannak az amd tulajok. Ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom sajnos.
Az viszont biztos, hogy kényelmesebb MSI Afterburnerben behangolni az Nvidiákat, az AMD-nél trükközni kell MPT-vel + Wattmant hozzállítani.
A régebbi AMD-knél lehet az MPT-vel mókolt beállításokat feltolni biosnak a kártyákra és működik más környezetben is úgy ahogy kell, a mostaniak ezt (még) nem tudják, ahogy a memória-időzítéseket sem lehet finomhangolni.
A komolyabb bányászok nem windowst használnak, hanem hiveOS-t, ahol sztem nem lehet MPT-vel mókolni mert az windowsra van csak
Továbbá rengeteg Nvidia fanatikus van, hiába mondod nekik h RTX 3070-hez képest +10% zsetonért kap 6800 XT-t ami 30-50%-ot tutira ráver a kártyájára, nem érdekli, neki Nvidia kell és kész.
Egy további ok az Nvidia mellett, hogy elvileg streamelésre jobbak, de ezt sem tudom cáfolni/megerősíteni.
Aztán még ott vannak a driver kérdések is. Nekem pl. sosem volt problémám nvidia driverekkel (tudom, voltak rossz db-ok pedig), az AMD driverek pedig háááát fogalmazzunk úgy h le vannak olykor rendesen maradva.Nekem az örök tüske még a Battlefied Bad Company 2, ami a bétában ment a HD 4870 + HD 4890 Hibrid Crossfire rendszeremmel kvázi dupla fps-el, majd mikor megjelent a végleges játék, akkor még ment (de rá 2 hónapra ami jött driver azzal már nem), és 1,5 évvel később jött olyan driver, amivel végre működött a dolog újra, csak hát időközben jöttek ki más játékok amikhez kellett az akkori új driver, és így konkrétan volt időszak h 3 játékkal toltam párhuzamosan, és ahhoz h a multi-gpu működjön, mindig másik drivert kellett felraknom, továbbá rengeteget cs:source-oztam, ott pedig nuke-on ott volt minden létező amd kártyával egy extra fénycsík amit sztem soha nem orvosoltak... Ja és mikor 1 gpu-ra váltottam, akkor jöttem rá (gtx 680, ami önmagában 2szer gyorsabb volt mint a régi 2 kártya együtt fele akkora fogyival), hogy addig mikrolaggolt nálam minden játék a crossfire miatt
-
South Velen
addikt
AMD alatt szinte semmi esés nincs. (kb 1 mh/s).
Ezért se értem miért egy áron megy aprón a sima 6800 meg a 3070, sőt, még utóbbi általában drágább is, a boltokban meg még olcsóbb is a 6800. Pedig miningra ha egy hajszállal is de jobb a 6800, MPT-vel meg kevesebbet is eszik, és most a mining irányítja az árakat.
Talán az hogy a kalkulátor oldalakon még mindig ilyen 160-180W-okat írnak 62mhs-hez a 6800 mellé. Na de nem baj, több marad a gamereknek.[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
nem. Loloztam közbe és semmi beesés, 62-63-at tartotta. Egésznap twitch-et néztem közbe ráadásul 2x megnyitva és akkor sem esett be semmit.
[ Szerkesztve ]
-
gaspargeri
csendes tag
Na akkor kár hogy anno nem tudtam 1 rohadt évet várni XD
Amúgy annyira jól néz ki az 1440p is a 2018-as q9fn-en, hogy tuti valahogy felskálázza a tv.
Haverom 1440p monitorján darabosabb a kép 34-es méretben.
Sikerült végül összelőni rendesen az Rx 6800-al a tv-t!
Vajsima a kép freesynccel a 48-120-as tartományon belül minden játéknál, és tudja mindezt hdr mellett is nyönyörűen. -
FeRRaR1
őstag
Nem mondom hogy nem vagyok meggyőzhető $$$$$
Ubi82
Annyira nem tartanék tőle. (Mármint a kártyától )
2 ismerősnek is volt tavaly 2070 Super ami visított, és mind a kettő jó lett csere után. Sajnos ez van, profit mindenek felett QC a béka segge alatt néha. Viszont ez nem most kezdődött évekkel ezelőtt is ki lehetett fogni ilyet.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Ez a tápom van 3 VGA óta és mindig síri csend volt körülötte. Mindig. Komoly tuning alatt is. Bekerült a VGA és visít. CS GO és Warzonet próbáltam eddig. De pl aida 64 VGA benchmarkban nem minden típusú terhelésnél csinálja, videó kódolás és hasnál csendes, játékba kb kibírhatatlan.
AuraSync
Ha egy új PC-ről beszélünk akkor lehet táp is a ludas. Abban is vannak tekercsek amik ciripelhetnek terhelésnél. De ha egy meglévő csendes gaming PC-ben cserélted le a VGA-t és akkor kezdődött akkor 99% hogy VGA de inkább 100% ha ennyire hangos. Kapott már a tápom 600 watt feletti terhelés is és akkor is síri csendben volt, most kb 550 watt és visít a VGA mint a fába szorult féreg.
UPDATE: Felhívtam a boltot, mondták küldenek prepaid postát, csak vigyem el egy dropoff pointra és küldenek másikat 3-5 munka nap.
Red Devil amit akartam még mindig out of stock
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Ha az msi-nel a "MOS" (mint mosfet) takarja a vrm hofokot hwinfoba akkor 62,5fok volt a max 5,2ghzen. Cpu meg 89fok volt a max geekbench alatt.
Nyomtam most egy jo 30-40perc borderlands 3at, ott 45-47fok kozotr volt a proci. Nyilvan nem ez a leg proci igényesebb jatek
Most belovom a kártyát,aztan procira ranezek meg.
-
BeZol
őstag
Köszi!
Akkor 12V 60A ami 720W, de ezt írja is.
Szerencsére nem limitál semmi, mert ha a táp lenne kevés, praktikusan vagy le kéne kapcsolnia, vagy újra kéne indulnia, de egyik sem történt még meg egyszer semMetro Exodust felraktam, most keresem más milyen presettel tesztelt, hogy össze lehessen hasonlítani.
-
AsakuraDave
őstag
Én most azon agyalok, hogy pl [itt] a 6800XT ugyan annyit vagy többet is eszik mint a 3080, mindkettő out-of box.
Most nekem a FTW3 Ultra 250-300Watt között zabál .925V/2025Mhz-es görbén 60-65fokon auto alap venti profillal ami kb 0zaj. Oké ehhez hozzá kellett nyúljak és kicsit tesztelgetni de egy jobb teljesítményt értem el mint out of box aminél eszik 350+ Wattot jobban melegszik és ugrál az órajele ami el se éri a 2025-öt. Most meg fixen 2025Mhz-en ketyeg, kevesebbet fogyaszt, hűvősebb és halkabb readás jobban futnak a játékok mert mondjuk temp miatt nem esik le 1800-as órajelekre. 6800XT -ket mennyire lehet alulfeszelni és mellé növelni vagy ugyanott tartani az órajelet/teljesítményt?
Én nehezen fogom fel pl az én 3080-am mit csinál out-of-box és kicsit finomhangolt beállítások mellett, mert mi ez, hogy vissza veszem a feszt erre egy jobb kártyát kapok? Teljesitmény csökkenést várnék, persze minimálisat de nem még jobb is lett...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Krisz0418
őstag
persze, 0,9v 1950mhz. 60fok alatt (cod maraton után 52-54fok). Fogyi meg 220-250w körül.
Itt arról volt szó mennyit eszik teljesen alapon kitolt limittel, 450es biossal.AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Pro!Petya
addikt
Működni működik, csak a kijelzése "bugos" ami meg nem biztos hogy nem direkt ilyen mert ha változtatod a min vagy a max frekit akkor már más fesz értéket mutat ugyanazon a csúszkaálláson. (nem a gyári programban persze)
Amúgy hwinfoval monitorozva könnyen belőhető a kívánt fesz a csúszkával.[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Én is játszogattam most ezzel.
A tapasztalatom az, hogy az MPT-vel vmilyen szinten tényleg ki lehet tolni a TDP-t (vagy TGP, épp ami a neve), és tényleg javul pár %-ot az eredmény.
Én azt értem el vele, hogy a superposition 4k optimized teszten nem fluktuált az órajel 2100-2350MHz között (átlag 2200MHz talán), hanem fixen tartotta a 2350-2380MHz-t. Ez ugye elég nagy terheléses benchmark. (12.522 pont lett egyébként)
A probléma az, hogy hiába állítom a feszültséget, látom nálad is 1.018V volt a max. amit a kártya kap (esélyesen nálad is végig ennyit kapott se többet, se kevesebbet), tehát a felemelt MPT-s powerlimittel ez az új korlátozó tényező. Hiába állítom 1075 vagy 1150es határig, akkor is 1.018V-ot ad.Azt hittem a decemberi driver-ben korlátozták a dolgokat, ezért felraktam a novemberit, de ezzel sem jó, tehát állítható a feszültség, csak nem állítja sehova
Tehát per pillanat az egész MPT-t dolog arra jó, hogy ne legyen power limit 1.018V használata mellett.
Duplán ellenőriztem, mert tényleg lesz vmekkora extra power felvétel és javulnak az órajelek MPT-vel, de az állíthatatlan (ami állítható, csak nem teszi a dolgát) feszültségérték a limit.
Pár napos külföldi fórumpostok alapján bios modolni és 6800-asra 6800XT biost feltenni sem lehet (még).
De ha valaki talált már megoldást, ne tartsa magában!
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Msi-vel ki lehet iratni a tényleges vram hasznalatot. Nalam anno amikor ezt nem tudtam a 1080ti mind a 11gb vramjat hasznalta a warzone. Aztán amikor megtudtam hogy ki lehet íratni a tényleges használatot/folyamat maris boven 11gb alatt volt 1440p-ben. Ertsd hogy pl 7et hasznalt ténylegesen de le volt foglalva mind a 11.
-
-
addikt
Csak lefoglalta.
Tesztek alapján én még egyetlen játékot sem láttam ahol a 3080 10GB Vramja elfogyott volna.
3070 esetében a Doom 4K valamilyen textúra beállítása megette a 8GB-t. Itt emiatt a 3070 csak a 3060Ti fps számait tudta hozni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
thomasvold
őstag
TUF 6800-as már van fenn Ipon-on elfogadható áron. Azért ez is érdekes, valahogy AMD vonalon AIB kártyák hűtései sose brillíroztak annyira, mint Nvidia oldalon. Nem tudom mi a különbség fejlesztés terén, ami miatt pl. az általad említett TUF hűtések piros oldalon gyengébbek, mint zöld oldalon. Meglátjuk milyen lesz most a piros TUF.
Sapphire-nál azért durva lenne, ha a referencia kártya hűtése jobb lenne, mint a Pulse. Akár még ez is megtörténhet, tesztek alapján elég jó lett a ref. hűtése.
-
r3v0Lut10n
senior tag
-
Refurb82
újonc
Egy 2600 MHz szerintem minden XT kártyába benne van. Legyen az aib, vagy ref. Fölötte lehetséges a szilícium lottó.
Hozzászólásom arra irányult hogy hiába a bika aib pcb ha a gpuk sacc egymáshoz közel teljesítenek.
Tesztekben én max 20-30 MHz szórást ha látok. Az meg a teljesítményben nem szól bele.
A 6800xt-n a 2800mhz lock azért van SZERINTEM hogy maradjon tér a 6900xt-nek. Így se sok értelmét látom msrp áron se, de ha alulról popsi paskolja a kisteso főleg nem.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
De itt emelted az első 2 értéket is ahogy látom. Legalábbis most a neten található 6800 bios-t töltöttem be, ott a GFX votlage 1025mV, a SoC pedig 1050mV.
A powerlimit meg ahogy nézem megegyezik most az XT verzióéval pontosan és ehhez adódik hozzá a még 15% amit csúszkázni lehet.
Igor nem azt írta, hogy 35-40W-nál többet ne nagyon adjunk?
Mert ugye akkor a gyári az 203W*1.15 = 233W
itt meg 255W*1.15 = 293WAzaz már inkább 60W.
------------------------------------------
Vagy neked mivel talán nem referencia kártyád van ezért lenne megadva már alapból az XT feszültsége?[ Szerkesztve ]
-
Refurb82
újonc
-
Refurb82
újonc
Nagyon szép eredmény egy 6800-tol! Jól megtapostad
Hogy látod ez vagy a 3070?Sonrir Fel
Nagyon szívesen, van még benne tartalék, 1.125v-al meg nem fog számodtevően jobban melegedni, és akkor még 2600-ig elmehetsz halkabb venti profillal Fölötte érdemesebb a halksagot feláldozni, és had szóljon. A lényeg hogy a hotspot 95 alatt legyen, 95 fok fölött elkezdi vissza venni az órajelet .
A meghajtó bírja, olyan 2750tol kezd instabillá válni, ott már crashelget .
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Vmiert karcsunak tunik az a superpozition 1080extreme teszt. Masnal is ilyen pontok vannak? Atit akarok 3080 helyett de 3000 res ramokkal 3080 al 11 200 as ertek jott ki. Vagy ebben a tesztben ennyit tud a 6800? Bar ha jol emlekszem neked nem xt van. Vkinek 6800xt superpozition 1080pextreme eredmeny?
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Vitee
aktív tag
Hmm nekem az 5700xt soha nem vette vissza, csak ha nem 144hz-en használtam, most kipróbáltam ezt mint amit te, csak én CVT-csökkentett kihagyásra mentem, mert a másikon nem engedte, így már nekem is visszavette a memóriát az asztalon
Idle 6-7 fokkal hűvösebb is a kártya.
Ez a csökkentett kihagyás mit jelent a valóságban?[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
nagyúr
-
_Horka_
aktív tag
Óhhh... te mákos!
Nekem az NH-D15 és a TUF 3070 nem fér el vertical mount-al az FD Meshify S2-ben... a fene enné meg!
Na nem baj, csak jönne már meg a 360-as játékvíz... Úgy már patent lenne...[ Szerkesztve ]
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest