- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Realme GT 5G - versenyképes
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pahli
tag
"nem fejlesztő függő lesz" szerintem ez a kijelentés nem állja meg a helyét. Egyenlőre indie-deveknél nagyon úgy tűnik hogy ez a ray-tracing és dlss valahogy a Nvidia-hairwork kategóriában fogja végezni.
DLSS: fogalmunk sincs hogy hogyan működik. Mivel a "deep learning neural network" bla-bla oké, hogy tudom implementálni UE4-be? "Register here to request access to the DLSS beta program" já hát akkor ez heavyLOL. Egyáltalán új textúrákat bele lehet-e rakni a játékba miután szuperfelbontáson mintát vett az nvdia szerverpark? Ezernyi kérdés, 0 válasz.
Ray-trace: állati cucc kár hogy nem lehet target 60fps/4k-re optimalizálni mert kenterbe veri a teljesítményt, ezért nem használták realt-time renderelésnél.
Inkább arra leszek kíváncsi AMD/Nvidia fronton az UE-ben a Lumen technológiát real-time dynamic lighting system és multi-bounce global illumination-t, hogy fogják tudni kezelni. Szerintem ez inkább a filmes ipart fogja támogatni, de játékoknál is biztos kapunk valami gyengébb verziót.
Jelenleg az használja a RT/dlss-t akinek fizet az nvidia. Nem úgy tűnik, hogy ebből bármi komolyabb is lesz. Bár annyira nem értek a technikai részéhez, meglehet hogy tévedek szóval. -
=WiNTeR=
senior tag
Az "ott kapcsolod be ahol szeretnéd" részről tudnál linkelni valahol forrást? Mert amennyire emlékszem, annyi lesz a különbség a DLSS-sel szemben, hogy nyílt technológia lesz (GPUOpen), de a játékok fejlesztőinek ugyanúgy implementálnia kell majd, nem fog "magától" menni.
#4195Krisz0418: Igen. Illetve ha érdekel a RayTracing akkor is a zöldek a nyerők, AMD egy generációnyi lemaradásban van jelenleg. Menni megy, de lassan.
[ Szerkesztve ]
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Krisz0418
őstag
-
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Krisz0418 #4191 üzenetére
6800XT vs 3080 között az egyetlen és jelentős különbség a 16GB VRAM vs DLSS + RayTracing. Azonos áron a 3080 a nyerő, ez no-brainer, a VRAM különbség pedig teljesen mindegy, mire oda jutunk, hogy a memória kevés lesz mindkét generáció már elavult lesz.
6800XT tulaj vagyok, tegnap kipróbáltam egy 3080-at is, semmi eltérést nem tapasztaltam, viszont Quality DLSS-t bekapcsolva CP2077-ben 1440p mellett (RT off) drasztikus teljesítmény különbség volt, míg a látvány maradt ugyanaz.
Ha az AMD nem kapja össze magát és hoz ki egy saját DLSS-t amit ténylegesen használni is fognak a fejlesztők nagy égés lesz igen hamar.
[ Szerkesztve ]
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
hadogabi1
senior tag
Szerintem nincs. Kb ugyanazt tudja. 6900xt mar talan de azt se mondanan biztosra. Attol fugg mivel jatszol erdekel e RT pl.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Hátha volt már valakinek itt 3080 és 6800xt-je is. Illetve azoktól kérdezem akik tisztán látják a dolgokat. Megéri egy 3080-at leváltani egy 6800xt-re? 1440p 165hz-en játszok. Egy 10850k procival. Van köztük észrevehető különbség?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
boogie84
veterán
válasz Malibutomi #4188 üzenetére
Azt hogy latod h mukodik? Kapcsolni kell vmit?
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Malibutomi
nagyúr
Na csak infokepp, a Giga lapomra feltettem az uj biost es mukodik 3700X-el a SAM
Csak maga a bios egy fos, ugyhogy amig jon nembeta addig visszament a regi
-
tusi_
addikt
Remelem azert nem lehetett kapni amd karit, mert az ittlevok barat/noi, felesegei felvasaroltak oket es most mindenki epp bontja kifele :)
Boldog karácsonyteat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Oda szvsz mind1, a 2070s is eleg jol viszi a dolgot, oda baszo cpu kell inkabb....
3 monitoros setupban siman vitte a 90 fps-t is a 2070s, kb 20 AI-val.
Meg nincs eldobva az 5600x sem, esetleg ha lemegy az ara, akkor minimalis veszteseggel tudnam cserelnieat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Ööö. Tegnap eszrevettem, hogy az egyik windows update visszakapcsolta a game mode-t, meg valami monitor frissites frekvencia bizbasz ficsor is jott a h20-al.. Kikapcsoltam - megint - es most sokkal simabban megy a CB2077.
Azt nem ertem M$ miert frissitgeti a szarat, ha csak egyre rosszabb lesz. Olyan, mint a Cisco, ha vmi nem mukodik, inkabb kikerulom, minthogy TAC nyissak, vagy plane Feature Requestet .
Megnezem majd....[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Fuu, ne haragudj. Te hatalmas melot vegeztel a cpu cserevel, de nalam le van szedve az ACC es nem is akarom visszatenni. Gondolkodom az egesz Fanatec cucc eladasaval is, nem kot mar le a szimezes.
De majd lehet vmikor teszt jeleggel visszarakom, csak helyet kell neki csinalni
eat, sleep, play, replay
-
bunfi
őstag
Semmi rosszindulatnem vezetett, amikor írtam, de ha a Maxvell-Pascal-Ampere topic keménymagáját keverjük egy Radeon témával abból nem sül ki semmi jó. Már így is állandóan a DLSS-RT vs. natív-render tengelyen megy a fingfűrészelés (nem csak itt, hanem mindenhol), én magam önzőségében inkább olyan apró-cseprő dolgokat olvasnék inkább, ami csak lakva ismerszik meg az új Radeonokról.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
ÁdiBá
veterán
Nem, minden második HSZ-re Nvidiáról beszélgetnek, gondoltam bekapcsolodok, nem én sirok hogy nincs DLSS meg RT ON sebességgel, hanem itt minden második HSZ arról szól. Azt ráadásul hülyeségeket is irnak... Mindegy befejeztem...
Devid_81: Mióta igérgették az RDN2? 2éve?!
Felejtsd el, ez a cég 2022 ig hoz valami újat....
Egyedül amiben most kimagaslóak az a CPU...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #4169 üzenetére
Persze, addigra itt lesz a Hopper chip azt megint vehetünk 600 ezeré RTX4080 Ti kártyákat... AMD nél most 3 évig bekell osztani a 6800XT.
Most valamilyen szinten kialakult egy árverseny 5 év után, meddig tart... hát ha igazak a hirek jövőre a hopper asztalra csap, akkor ennyi volt az árverseny.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
Elobb utobb osszeszedik magukat RT fronton is.
Persze kozben a zoldek sem fognak aludni.Egyetlen "elony" lehet hamarosan, AMD next gen ugy fest MCM design lesz, nVidianal viszont eltoltak ezt es bejon valami "fel generacio" meg elotte.
Ugyan RT-ben nem varok csodat, de ha alapbol nagyon eros lesz az uj AMD RDNA 3.0 akkor abbol a teljesitmenybol konnyebben legyintunk ha oda tobb mint a fele az RT on mellett....
-
tusi_
addikt
válasz AsakuraDave #4159 üzenetére
Amugy is a szeretet unnepe van
Nalam is buggos a jatek, neha focizni lehet az elhalalozott ellensegekkel, ahogy lepkedek elore, ugy taszajtgatom elore oket. Granat semmit nem hasznal, mellette robban de meg csak meg se rezzen De hangulatban nekem nagyon bejon, Night City gyonyorure sikeredett, a tobbit meg majd javitjak.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Omli85
őstag
válasz Devid_81 #4160 üzenetére
Amúgy rt lemaradás kb olyan mint ryzent első gen egyszalas teljesítmény elmaradás az akkori konkurenciához. Meg két széria és nem lepodnek meg ha ez a helyzet nem változna de leheteg annyi se lesz..
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Laja333
őstag
Egyébként a proci limitre én is kíváncsi voltam, és futtattam egy overhead tesztet 3DMarkban mind2 kártyával.
Sajnos a képet nem mentettem le de azt jött ki, hogy DX11-ben kb 2x jobb benne a 3080, Vulkanban és DX12-ben viszont egy kicsivel jobb a 6800XT.Edit: Ja semmi, 3Dmark menti magának az eredményt
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Igen, és az teljesen mérvadó lesz, hogy a TE rendszeredben a vizezett 3080 hogyan viszonyul az én rendszeremben lévő ref 6800XT-hez.
Nem is az mérvadó, hogy nálam hogyan futott a két kártya.
Azt ki merem jelenteni, hogy még az 5800X-el is REF6800XT > Custom 3080 1440p-ben.A hőmérséklet is teljesen irreleváns, a hőtermelés fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
2% WQHD ban, úgy hogy nem megy se RT se DLSS... nem szép dolog.
Mellesleg igen csak fej fej mellett teljesitenek, csak a zöldek mellé sokkal több támogatást kapsz szoftveresen.
4K - ban meg 5% gyorsabb a 3080 ott.
Amugy érdekesek ezek a tesztek is, lassan hiba határon belül vannak.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
AsakuraDave
őstag
*High Quality azért ott van
Ez sok játékban nem a MAX grafika, erre csak akkor jöttem rá mikor teszteltem a 6800XT és RTX3080-akat egyszerre. Pl SOTTR High preset-tel ugyan azokat a számokat kaptam mint a HUB videóban szerepelnek de amint felraktam MAX-ra a grafikát mert manuál vannak opciók amiket rakhatsz feljebb de nincs magasabb preset mint HIGH és úgy már a teljesítmény előnyök kicsit megváltoznak*szerk.:
Ezért ultra gáz számomra, hogy akiknek ez a munkájuk annyi erőfeszítést nem tesznek, hogy ne csak egyetlen beállításon zongorázzanak végig hanem manual max-ra tegyék a játékot.. Persze egy preset-et gyorsabb váltogatni mint egyesével a beállításokat, csak nem mérvadó mert ilyen kártyán én mindent ki akarnék maxolni...[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Devid_81
félisten
Nem nem, nagyon attol fugg milyen tesztet nezel.
A Techpowerup-bol ne indulj ki, 20 eves jatekokkal tesztelnek meg mindig.
Minden masik oldalon kb egalban vannak a 6800XT es a 3080.
Csak 4K-ban erosebb a 3080 itt ott par FPS-el.RT-t ne rakjuk ide, mert abban latszik a generacionyi lemaradasa az AMD-nek.
[ Szerkesztve ]
...
-
AsakuraDave
őstag
Jól van akkor örüljé a kártyádnak, béke
Amúgy én refundoltam a CB2077-et, ultra gáz a játék állapota még PC-n is..
Azért [ez] sokat megmutat, hogy mennyire inkonzisztens egy csomó minden, főleg a fizikai dolgok.. Tök jó, hogy realisztikus minden RT-vel de mellé egy gránát robbanástól meg se rezzen egy kocsi sőt még egy kaktusznak se lesz semmi baja..
21,000 steam-en nevetséges érte, max 10k...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
tusi_
addikt
válasz AsakuraDave #4155 üzenetére
""Nem kell RTX meg ultra grafika" de kell a "high" grafika Nem gond, hogy az ultra és high között is nagyítóval kell keresni a különbséget amit inkabb csak az fps szám csökkenésében látsz "
Dehat pont ezt magyarazom, hogy nem kell az ultra, hanem eleg a high is.
Tegnap leszedtem, a Metro2033-at, mert ingyenes volt par napig
Gondoltam, na most tolok egy max-ot mindenre, egy 7-8 eves jatek suhanni fog egy mai gepen. Hat Ultra grafon kaptam 37 fps-t, mig hghban folamatosan a leszabalyzasban ment a game, 117 fps. A fejlesztok tudomasom szerint high grafra optimalizalnak, az ultra mar csak egy kicsivel tobb mindenbol, Post Processing, shadow, tokrozodes....Az, hogy ar/ertek aranyban mi a jo, az engem hidegen hagy. Ami engem erdekel, hogy en mit erzek.
eat, sleep, play, replay
-
-
tusi_
addikt
Ez igy van. De engem kevesbe erdekel, hogy a GPU-m ki van-e hajtva.
Ami engem erdekel, hogy a min fps, vagy akar a 0.1 LOW az olyan tartomanyban legyen, hogy szep smoothos legyen a kep.
Az Nv-tol nagyon rendes dolog volt, hogy elerhetove tette a Gsyncet freesynchez, de szvsz nem problemamentes, Hogy ez az NV driveren mulik, vagy a Monitirom nem toppos, most kiderul majd, ha megjon a 6800 as kari.Az egyetlen lehetosegem, hogy makulatlan legyen, az az, hogy mondjuk 120-nal csinalok egy fps cuttot es se feljebb, se lejjebb nem megy.
Ha ezzel elerem, hogy igy nekem elvezheto, mitobb, szep legyen a kep, akkor ez az ara. Ha tenyleg csak egy erosebb cpu hajtja ki, akkor legkozelebb mar csak egy erosebb proci kell es kesz az updateeat, sleep, play, replay
-
AsakuraDave
őstag
Arra mi a francnak 200-300k kártya? FullHD-ra persze, hogy RDNA2 de hogy minek az egy nagyon jó kérdés. Ár/értékben nagyon gáz.
Ha a CB20770, RDR2 1080p-n med grafon csak annyival fut akkor mondjuk jobban is be lehetett volna osztani a kártya árát és venni egy nagyon erős procit mert 1440p max és 1,5x res scale-el ment 55-60fps-el az RDR2 még 6800XT-n is, 3080-on meg 60-70fps.
"Nem kell RTX meg ultra grafika" de kell a "high" grafika Nem gond, hogy az ultra és high között is nagyítóval kell keresni a különbséget amit inkabb csak az fps szám csökkenésében látsz akkor már a high graf+rt effektek sokkal többet érnek mert azok legalább hozzá adnak láthatóan, persze tudom neked egy real time reflection meg minden egyéb ami pl a CB2077-ben benne van nem változtatnak semmit a garfikán és keresni kell pl a valósághű reflekciókat a tükrözödő felületeken
Ez a 640x480 de 8K textúra legyen szindróma...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ÁdiBá
veterán
A gond az, hogy a kártyák felépitése is olyan, hogy fullhdban valami cefetül erős processzor kell, 5,5 Ghz Intel vagy az új Ryzen 5 ghz fölött...
6800-6800XT még ezekkel a procikkal is cpu limites lehet.
Azért van rengeteg teszt, hogy a 3090-3080-6800XT-6900XT megáll 5 fps tartományban egymás között...
Elfogy a proci, igazi hova nem elég 170 fps?Sokkal egyszerűbb kihajtani ezeket a kártyákat WQHD vagy 4K. Mellesleg százszor jobban nézki egy játék WQHD-ban, inkább a grafikát állitanám médiumra WQHD-ra mint FullHD-ban maxra.
Erről ez az én véleményem.
Professzionális gémerek meg úgy is Lowon játszanak 360 Fps el.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
tusi_
addikt
En pl, meg ugy kb a jatekosok fele.
Es az itteni okolszabaly szerint, ezek, mint 30-as illetve 6e es szeria nem fhd kartya, pedig igenis az. Vki nem e a pixel surusegre hegyezi a cerkat, hanem a folyos, smoothos kepre. Ezt sajnos mar egy 2070S szintu kartyaval, ami par honapja meg a 4-5. volt a ranglistan sebessegben, nem kapod meg.Szamomra az RTX, meg az ultra grafika nem palya, egybol azzal kezdem, hogy ezek off, illetve grafik high. Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy high grafikan 100 fps korul menjen a game, mert zavar, ha 70-80 korul fut. Az en szememet ez b..ssza, masoket meg a pixelek nagysaga
A cb 2077, de mar a RDR2 is med grafika korul fut 80 koruli fps-el, ami mar souknknak keves.
eat, sleep, play, replay
-
Danex
addikt
Ugy az emberek legalább 2/3ad része még fullHD-n játszik...
Fél millios setuppal (custom vizhutes) akarod összemérni a referencia kártyát?
Mivel kb alig nehany embernek van igy nem nagyon van baszkuralva az undervolt, de annyire nem is feltétlenül szükséges mivel nem fél kW-ot fogyaszt a kártya.
Kihúzott powerlimittel, OC-val jatek közben nem sokat van 200W felett a 6800, illetve egy normalisabb ventiprofillal is 70ish a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz Laja333 #4140 üzenetére
Pedig 1440p gyorsabb az Ampere. Mindenhól ez jön le a tesztekben...
FullHD-ban nagyon megy a Radeon. De kijátszik FullHDban?
Nekem vízes Ek blokkos 3080 asom van szivesen futtatok tesztet a vasad ellen.Amugy radeonokat mennyire szoktátok alul feszelni? Kiváncsi vagyok mennyire melegek.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Omli85
őstag
No karácsonyra azért csak gyarapodott a topicklakók kártyakészlete
Gratula és Kellemes Karácsonyt mindenkinekASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
tusi_
addikt
válasz zsirfecske #4138 üzenetére
788€ volt. Az egyetlen elerheto kartya volt az oldalon es mint kiderult az egyetlen darab is, mert most megint nem kaphato.
Elobb kaptam e-mailt, hogy mar feldolgozas alatt van...
Sajnos nem talalok sok infot rola a neten, hogy milyen, annyit talaltam, hogy 3 pipeval kevesebb van rajta, mint a Nitron. Mivel en semmi tuningot nem akarok es jol szellozo hazam van, szvsz eleg lesz. Ha nem, akkor e-bay, vagy return 14 napon belul. Megirom, hogy milyen, ha megerkezik...
ps: ja es nincs rajta RGB Mar most imadom
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
zsirfecske
addikt
akkor az ugyanaz mint a korábban itt is linkelt iponos, főleg hogy ők is onnan veszik. náluk 286k volt, németeknél mennyi?
amúgy én magamtól is sime pulse 6600/6700xt-t vennék majd ha egyszer lesz. a pulse hűtése minden szériában csendes volt, bár mostanra már a ref karik is csendesek, szóval ki tudja. de nekem bejön a pulse design és alu blackplate. lásd sapphire termékoldal.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Sontir Fel #4136 üzenetére
Igen, tudom, hogy annyi volt, csak nem akartam kiírni Jóval többért elmenne
-
Sontir Fel
őstag
válasz thomasvold #4123 üzenetére
268 volt. Gyanítom annyiért, talán kicsit többért elmenne mind1, majd eldöntöm még. 5600x az elképzelés, ahhoz jobban passzolna a 6809xt
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
tusi_
addikt
válasz thomasvold #4133 üzenetére
Na akkor egy SAMre valo geped lesz
En kartyam majd jon vmikor, jo nemet szokas szerint lassan keszitik elo es raadasul a DHL mostanaban csak ledobja a foldre a HAZ ELOTT a dobozt es onnantol az kezbesitve van. Ha vki elviszi, te bajod...
szerk: ha nem olyan nagy durranas, akkor lehet visszakuldom 14 napon belul es megvarom normalis aron. Egy honapja vagyok szabin, hetfotol melozom megint es pont most sikerult leakasztani egyet
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz thomasvold #4130 üzenetére
Gratulalok. Pont ebben a pillanatban csekkoltam a casekinget es sikerult leakasztani egy Pulse 6800 OC-t.
Nemtom az milyen, de mar nincs is tobb az oldalukon.eat, sleep, play, replay
-
imi123
őstag
válasz thomasvold #4130 üzenetére
Gratulálok.Legyen sok örömöd benne.
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
tusi_
addikt
Ha en NV-t vennek, akkor az a RT miatt lenne. Metroban ultra gaz volt szerintem es nem is nagyon fogott meg, de CB 2077 ben dob az elmenyen, csak a 2070s el nem tudom hasznalni. Meg ugy nagyjabol semmit sem, orulok, ha megvan a 90 fps low detailben.
Szvsz a 16 Gb tok felesleges, nem nagyon hasznalja ki semmi sem, ha jatekrol van szo.
En nyitott vagyok mind2re, csak legyen mar
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz AsakuraDave #4125 üzenetére
"Kevesebbet fogyaszt?! Láttad a teszteket vagy csak csukott szemmel nézted vagy akkor azért te se hiszel teljsen a diagramoknak?"
Enyem nyitva volt, tied?
10.55 tol tartsd nyitva.
Tegnap lattam egy tesztet, azt visszakeresem neked. MSI vel kint van a fogyasztas is...
""LENNE" baromi nagy betűkkel igen Eddig egy cent-tel sem olcsóbbak itthon a 6800-as kártyák mint a vele "versenyző" ampere ami legalább így vagy úgy de kapható. "
Az lehet, hogy Mo-n kaphato es olcsobb, de en No-ban elek es itt nem is kaphato es az arak is ugy vannak kint, hogy az utolso keszlet alapjan. Ha jon, majd frissitik.
2 hete neztem 5600x-et, 330€ ert volt kirakva, ismeretlen szallitassal. Masnap jott nekik es mar 440€ volt. Errol ennyit.
eat, sleep, play, replay
-
AsakuraDave
őstag
Hát ha HW Unboxed tesztek alapján neked az jött le, hogy a 6800XT > RTX3080 1440p-n akkor nézd meg még párszor a videót Illetve ők csak alap preseteken tesztelnek, és minnél jobban kimaxolod a játékot annál jobban billen a teljesitmény előnye az ampere arhitektura felé. Illetve már volt itt elvakult társ aki nem volt képes elfogadni, hogy Legion RT-ben a 6800XT jóval gyengébb mint a 3080. De miután beraktam a bench képeket, videót már más lett a téma. Jah, és rá pár napra jött az infó, hogy amúgy a teszt oldalakon még egy olyan driver/játék patch? alatt ment a teszt ami alatt az RT nem is ment az AMD kártyán. Csak tudnám mi a jó anyjáért fizetik ha a teszt alatt nem veszi észre hogy jah amúgy nincs is RT effekt..(nagyon profi khmm)
"LENNE" baromi nagy betűkkel igen Eddig egy cent-tel sem olcsóbbak itthon a 6800-as kártyák mint a vele "versenyző" ampere ami legalább így vagy úgy de kapható. Kevesebbet fogyaszt?! Láttad a teszteket vagy csak csukott szemmel nézted vagy akkor azért te se hiszel teljsen a diagramoknak? Az AIB 6800XT-k többet esznek mint a 3080FE ergo ugyan az mint az AIB 3080. Vagy az adatokat honnan szerezted mert pedig Jay-t leszámítva nemes tesztelőket soroltál fel.
Jah és én főleg 6800XT/RTX3080 -as párosról beszélek az ez alatti teljesitményű kártyák nem izgattak így még csak egy tesztet se néztem róluk. (5600X/RTX3080/6800XT szóval láttam mit tudnak ezek +SAM on/off) De tippre inkább vennék 6800 -as kártyát mint 3070-et mert azon még DLSS-el se biztos, hogy menne minden RT max-al a játék akkor meg inkább kell az a +fps raszterben.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ÁdiBá
veterán
Én is azért vásároltam nvidiát mert sokkal több program támogatja és sokkal több extra elérhető az új driverekekkel, RT magokat bármire befoghatod most már, zajszüréstől kezdve amit akarsz...
Nyilván AMD oldalon meg ott van a 16 Gb memória, illetve 7 nano méter által nyujtott magas órajelek.
Kinek mi tetszik.
Fogyasztás, szerintem meg engedjük el ilyen kártyáknál...ÁdiBá
-
thomasvold
őstag
válasz Sontir Fel #4115 üzenetére
Szerintem már Alzáról sem tudsz kifogni olyan jó áron, hogy megérje leváltani 3080-ra. Kb tudom mennyiért vetted az XT-t, még Alzán is 320 a legalja a 3080-nak, de azt én biztos nem venném...
-
őstag
válasz Malibutomi #4121 üzenetére
mert nekem van ilyen sam-os bios updatem, de nem raktam fel mert beta ja és még nincs új vga sem...
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
őstag
válasz Malibutomi #4119 üzenetére
550-es chipen is? külön kell majd biosban engedélyezni?
[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
Malibutomi
nagyúr
válasz amstorm #4112 üzenetére
Epp arrol menenk a hirek hetek ota hogy mindenen mukodik, csak engedelyezniuk kell ha jol tudom
ASUS motherboard supports Resizable BAR (AMD SAM) in a Ryzen 7 1700
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz thomasvold #4096 üzenetére
Elégedett vagyok vele, de el tudok képzelni olyan forgatókönyvet, hogy megérje a váltást. (Alzáról kifogni egy jó árú példányt, amennyiért vagy kicsit többért ettől meg lehetne válni ) Mind1, macerás vagyok, sok még a nyitott kérdés. Ha külföldre költözök az biztos, hogy legalább 1 VGA-t viszek magammal, majd ott építek köré új gépet
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
-
tusi_
addikt
válasz AsakuraDave #4108 üzenetére
Egyik sem volt a kezemben, de nem ertem mennyivel lenne masabb, ha lett volna? A tesztek alapjan, amiket nalam, nalad profibbak csinaltak, ezek az eredmenyek jottek ki. (Ha csak nem tartod magad profibbnak, mint a HW Unboxed, vagy Jayz, Igor, esetleg... )
Mennyiben befolyasolja a tesztek hitelesseget, ha en csinalom meg ugyanezt?
Az NV jobb a ficsurokben, van RT, DLSS, van streamer chip .... AMD sima gamer kartya. De attol meg jatekra, ha nincs a felsorolt extrakra szukseg, akkor jobb vetel LENNE, mert olcsobb, kevesebbet fogyaszt, jobban tuningolhato.....
eat, sleep, play, replay
-
amstorm
aktív tag
-
Malibutomi
nagyúr
Most akkor a SAM a 3000-es procikon hogy van? Kell uj biost felrakni hozza vagy mi a helyzet?
-
őstag
válasz Malibutomi #4109 üzenetére
Hogy is van a mondás, a több néha kevesebb
5000-es amd procikkal lettek próbálva? nem segít?https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
AsakuraDave
őstag
1440p egál a két kártya, egyik itt gyorsabb másik ott, van ahol meg ugyan azt tudják. Nálam járt mindkettő Valhalla és Dirt 5 ahol elhúz köszönhetően a SAM optimalizálásnak de ugye meglátjuk ha tényleg lesz BAR nVidia kártyákra akkor azzal betudja-e hozni magát kicsit az nV ezeken a címeken.
A jelenlegi árak/készlet mellett igazából egyik se éri meg De mivel AIB 6800XT árak = AIB RTX3080 árak, sőt még Alza listázott árai alapján akár még drágább is így DLSS nélkül és lassabb RT -vel a 3080 jobb vétek IMO.
Mindenki azt vesz amit akar de ne beszéljünk már a 2 kártya teljesítményéről badarságokat főleg ha még egyik se volt a kezedbeThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
tusi_
addikt
1080p ben es 1440p ben jobb a 6800xt, 4k ban, rt ben a 3080.
Regen neztem teszteket, de 1440p volt az, ahol meg a 6800 is megutotte neha a 3080-t, volt, hogy meg a 3090-t IS.
Akinek Gsyncje van tenyleg NV kell, akinek freesync, annak meg AMD. A gsync, freesync monitoron nagyon kompromisszumos, mondom ezt egy GTX 1070 es 2070S tapasztalattal. Mukodik, de egyaltalan nem hibatlanul.
Freesync monitor jo par ropogos ezressel olcsobb, raadasul meg a kartya maga is olcsobb. Kiveve a 6800/3070-t, de ott meg annyival lassabb a 3070, mint egy 6800 hogy inkabb budget megoldas.
Felreertes ne essek, nem NV eke a reszemrol, siman elfogadnek egyet, de venni a masik oldalt vennem.
eat, sleep, play, replay
-
Zorel
senior tag
"Ha DLSS, vagy RT kell, akkor NV, ha ezek nem erdekelnek, akkor AMD!!"
Azért nem ennyi! Akinek G-sync-es monitorja van szintén NV, illetve aki 4K-ba szeretne játszani szintén NV. 4k-ba nagyon kevés olyan cím van, ahol a 6800 XT gyorsabb a 3080-nál 1440p esetén is már inkább a 3080. -
tusi_
addikt
A 6800 nem a 3080 ellenfele, hanem a 3070-e. A 3070 mindenhol alulmarad a 6800 al szemben, kiveve RT, ami kb senkit nem erdekel. Viszont egy-ket jatekban a sima 6800 is megeszi a 3080-t, az XT rendszeresen, sot meg a 3090-t is megkupolja neha.
Amellett vagy 100w-tal tobbet eszik. Ha DLSS, vagy RT kell, akkor NV, ha ezek nem erdekelnek, akkor AMD!!
Ne a mostani arakat nezd, tobben akarnak AMD-t mint NV-t, azert ennyi.
eat, sleep, play, replay
-
thomasvold
őstag
Igen, játékfüggő, kinek mi. Engem pont nem érdekel a Cyberpunk, viszont az Assassin's Creed Valhalla annál inkább ,az pedig AMD sponzored, jobban is megy vele.
Sugárkövetés engem hidegen hagy, nem fogom a játékban vizslatni, keresgetni a fényeket, hogy éppen hol reális, hol nem.
A 3080 lehet kettéhugyozza, de a 3070-et a 6800 hugyozza ketté (Az RT-t hagyjuk most figyelmen kívül és a SAM-et is már akkor ugyebár) egy normálisabb 3070 250-től kezdődik, a 6800 pedig szintén 250-ért lehet elkapni, legalábbis nekem sikerült.
Mondjuk 250-ért én sem láttam még 3080-at... és nem is illik a 6800-at a 3080-hoz hasonlítani, inkább az XT verziót.
De ezt csak én látom így, nekem nagyságrendekkel többet ér a 6800, mint egy 3070 az én kritériumaim alapján mind árban, mind teljesítményben.
-
Tyrel
őstag
Igen...
Ma én is csatlakozok végre a klubhoz ezzel, drágának drága, scalpernek is scalper (mondjuk ahhoz mérten még a korrektebbek közül való), meg amúgy is XT-t akartam, de már a tököm tele van vele hogy nem lehet sehol megvenni ezt a szart... Rohadjon ketté az AMD a TSMC-vel meg a bányászokkal karöltve...
Sajnálatos, hogy jelen piaci helyzetben még a fenti is viszonylag jó vételnek minősül...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Tomato firmware
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nintendo Switch 2
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...