- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
Nekem csak az a gondom, hogy nem teljesen tölti be az OC profile-t, de mivel nálam MPT is van, így lehet, hogy az kavar be. Amúgy szerintem talán eddig ez a legjobb, legalább is nekem ami játékban volt gond az most megszünt.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
Remek, akkor ezt elcseszték, most nálam sem működik rendesen, legutolsó verzió 21.2.3 van fent.
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
tag
Én azért vettem annak idején 6900XT-t, mert én csak is 4K-ban játszom és már az elején is az volt a pletyka, hogy oda a 6900XT kell. Itt a legtöbben csak WQHD vagy FHD-ban teszteltek, ott hamarabb van CPU limit. Szerintem a 6900XT előnye 4K-ban jöhet ki a magasabb órajellel és a +512 shader-el, mert különben tényleg akkor semmi értelme. Nekem szerencsém volt, mert 452-ért vettem, annyiért a legjobb üzlet volt.
-
tag
Különbséget kell tenni teljesen poweroff és standby között.
Azt kell tudni, hogy a gép indulásnál a VGA kártya kiolvassa a megjelenítőből az EDID infót, ami alapján tudja, hogy a kijelző milyen felbontásokat/frissítéseket tud, ha ezt nem éri el, akkor azt feltételezi, hogy nincs kijelző és nem is tudja, hogy milyen folbontásra kellene neki beállnia. Ilyenkor alaplapi BIOS-tól és beállítástól függően sípolhat, hogy nincs VGA kiemenet, de ettől még az Oprendszer elindulhat.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz hackeeeee #6853 üzenetére
Az alaplapi speakerre gondolsz? Annak mi köze a képhez?
Amúgy nekem is TV az alap mejelenítőm, de van egy másik monitor is ami szintén rá van kötve a VGA-ra, extended desktop módban használom.
Ha egyik sincs bekapcsolva a gép indulásakor, akkor a VGA BIOS nem töltődik be és később sem lesz kép egyiken sem. Ha csak az egyiket kapcsolom be a kettő közül akkor később is lesz kép a másikon ha azt is bekapcsolom, mert a VGA BIOS detektálja a jelet.
Tehát induláskor ha a VGA nem lát jelet, akkor nincs VGA BIOS és később sem fogja detektálni a jelet. Ha csak egy kijelző is működik induláskor akkor később is lesz jel a másikon. Persze ez az egész attól is függ milyen BIOS-a van a VGA-nak, csak legacy vagy uefi, esetleg mindkettő?Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
Sokan azt hiszik, hogy ha már be tudnak rakni a gépbe egy VGA kártyát, akkor már szakértők, mindent is tudnak.
A PC szerelés/tuningolás is egy "szakma", persze lehet hobby szinten is jól művelni ugyanúgy mint pl. az autószerelést. Azért mert én meg tudom tankolni a kocsimat, eszembe nem jutna nekiállni szerelgetni meg tuningolni, mert hülye vagyok hozzá. Elviszem a szerelőhöz, szopjon vele ő.Ha meg a "user error" tanácsokat kap, azt inkább meg kell köszönni és nem hátat fordítani vagy struccot játszani. Na ennyit a Vasárnapi miséről.
-
tag
Lehet, hogy nem jött át, de nekem az előtte/utána rendszer is OC-s volt maxolva, 355W-on. Alapvetően a WK, az AC és a Bykski is ugyanúgy néz ki, ugyanakkora lefedettsége van, sok különbség nincs köztük, max kicsit máshogy rakják fel a thermal padeket, máshogy húzzák meg a csavarokat.
Azt jó volna tudni, mit mér GPU hotspotnak? Lehet, hogy a nyáknak egy olyan részét, ami nincs rendesen lefedve a blokkal, vagy nem úgy ahogy kellene. Végeredményben kevesebb lett és max 82-ig ment fel, ami bőven alatta van a max 110-nek.
Egyébként a tesztek alatt max 2822MHz volt a GPU utána már kifagy vagy driver reset van.
Azt a német csókát néztem én is néztem, elég sokat bénázott a Bykski felrakása közben, meg nem is jó csavarokat rakott nem is jó helyre, szóval ebből nem vonnék le sok következtetést.
-
tag
Így van nem az árát kell nézni, ez olyan mint másnak az autó/motor/sport hobby/muka, ha neked örömödre szolgál, akkor hajrá. Sok ember elissza/(f)elszívja/elqrvázza a pénzét, végül is az is az örömszerzésről szól.
A lényeg, hogy neked jó legyen és maradjon a családra is.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Krisz0418 #6782 üzenetére
Attól függ melyik hotspot? A hwinfo szerint van valami GPU hotspot (fogalmam sincs melyik rész lehet az), meg van az a magyarul "elágazás hőmérséklet" (ezen mindig felröhögök) angolul junction.
Előbbi 95/82, utóbbi 75/46 (gyári/vizes).Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Highend55 #6774 üzenetére
Nem igazán találtam a neten arról infót, hogy pl. TS alatt az a max 56°C mennyire jó?
Bár ha vízzel csak max 15-20°C nyerhető, akkor az azt jelenti, hogy a gyári és a custom hűtési megoldások is nagyon jók.Meg azért nem csak ez a 15-20°C fok a nyereség, hanem belül sokkal szellősebb és hűvösebb lett a gép többi alkatrésze is, ami szintén nem elhanyagolható előny.
Sajnos annyira rá voltam izgulva a cserére meg nem is volt sok időm mert kellett a gép, hogy képeket el is felejtettem lőni közben, már csak a végén jutott eszembe, de akkor már nem akartam szétszedni.
-
tag
válasz NvidiaRTX #6772 üzenetére
A vízhűtés az már meg volt eddig is, most csak a VGA(452ezer)+blokk(30ezer) volt, a gép többi része az meg az évek alatt, de azt inkább nem számolom ki. De mivel nekem ez a gép hobby+munka eszköz is, így már többszörösen megtérült.
Ha meg megnézem a mostani 6900XT árakat nekem még vízhűtéssel együtt is olcsóbb volt.
-
tag
Hali,
Ígértem a hétvégére 6900XT ref vizes blokk teszteket. Az biztos, hogy ez a chip is igen melegre sikerült, mint általában az eddigiek, talán a Fury volt viszonylag hűvös.
A nálam lévő kártya egy ASUS RX6900XT ref, rajta a vapor chamberes hűtés, ami szerintem igen jóra sikerült, jobb mint ami régi blower tipusúak.
Na jöjjenek a száraz adatok.
Szobahőmérséklet: 22°C
Radiátorok: 2db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper X-Flow 360mm
Radiátor ventik: 6db BeQuiet Silent Wings 3 120mm PWM BL070
GPU blokk: Bykski 6900XT Ref
Pumpa+tartály: EKWB EK-Quantum Kinetic FLT 240 D5 PWM
Pumpa ford: 2500rpm
Vízszállítás: ~2.1 L/min
Víz hőfoka: 28°C teszt közben ~ 30°C
Ventik ford: 1300rpm
Az még fontos, hogy a vízhűtés közös az EPYC cpu-val ami egy PHANTEKS Glacier D140 Distro Plate segítségével van leosztva.És akkor a hőfok különbség TS alatt:
A minimum kb. 10°C-al volt alacsonyabb, a maximum pedig 15-20°C-al volt alacsonyabb.
Bevallom én azért kicsit többre számítottam, bár az is lehet, hogy a Bykski blokk nem a legpengébb.
Annyi még fontos, hogy nem a GPU blokkal jött thermal pad-et raktam fel, mert az csak 1,2 W/mK hővezetésű, hanem a Thermal Grizzly Minus Pad 8 félét mert annak ugyanez 8.0 W/mK.
Játékok alatt egyébként nem olyan rossz a helyzet, 4K-ban szoktam tolni bár egyelőre még CPU limitem van az első generációs EPYC miatt, de az biztos, hogy jóval csendesebb lett.
A ház egyébként egy Phantek Enthoo 719 antracit.2 kép játék alatt, bench eredményeket felesleges kitennem, mert egyrészt szinte mindegyik érvénytelen a virtualizációs környezet miatt (3DMark még az EPYC processzort sem ismeri fel) meg most nem is ez a fontos.
A képeken a CPU fogyasztás kicsit bugos, az nem 999W.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Highend55 #6699 üzenetére
A radiátor az 2db Alphacool NexXxoS XT45 360mm.
A táp egy Corsair HX1200i, de most szervízben van mert instabil a 12V-os ág, most egy HX850i van bent, óvatosan jelenleg ez is elég, mert eddig max. 750W-ot láttam full CPU+GPU terhelésen, de azért az ide már kevés. A következő fokozat már MO-RA3 lesz, ha ez nem lesz elég.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Highend55 #6683 üzenetére
Igen Bykski a blokk, hétvégén most már lesz időm, majd csinálok hőfokos tesztet, hogy mennyi a különbség a gyári wapor chamber-hez képest.
Most már értem, hogy miért csináltak ilyen komoly hűtést ennek a chipnek, nagyon nehéz lehűteni még vízzel is.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Krisz0418 #6676 üzenetére
Igen, a munkám nagy része virtualizációs környezetben van és otthon is sok ilyen dolgot csinálok, főleg most hogy mindenki home office-ban van. Igazából csak egy nagy gépem van, az a firewall, a NAS, a desktop, a labor meg még jó pár dolog. Tudom beteg dolog, de öreg korára az ember már meghülyül.
Most éppen így néz ki. (Figyelem, a következő kép egyeseket érzékenyen érinthet.)
@Jacek: Na megszólalt a vén trottyos is
-
tag
válasz NvidiaRTX #6658 üzenetére
Peace, no offense!
De azért valld be, hogy pár nap alatt itt a konzervatív csak játszani akarok, minek a teszt-ből átestél a ló túloldalára, miközben itt mindenki segíteni akar neked, részedről meg csak az értetlenkedés, a kötekedés és támadás van.Mint pl. ez a hozzászólásod, a kötekedő kölkök meg kicsit degradáló és magasló effektus a részedről, miközben fogalmad sincs, hogy akihez beszélsz, az kicsoda és mennyi idős, akár a faterod is lehetne.
-
tag
válasz NvidiaRTX #6608 üzenetére
Ezt írtad pár napja:
"a TájmSzpáj éppen csak megadja a 17k GPU pontot.
Ha Win reinstall nem oldja meg ezt a problémámat akkor estére a VGA fel lesz téve apróra.
Ennyi befejeztem a bohóckodást.
Szopok itt egy sz@ros AMD-vel mint valami kezdő aki most nyúl először PC-hez...
Nevetséges.
Fogadni merek Win reinstall után még ennyi pontot sem fogok majd kapni. "Most meg a GS 18320, tehát jobb lett win reinstall után. Most akkor nem értelek?
Mi is a problémád? Mindenkit lehordasz itt aki tesztel, utána meg elkezdesz vadul tesztelni és rájössz, hogy nálad valami nem stimmel. Tehát mégis csak jó ha tesztelsz. Biztos itt mindenki hülye csak te vagy helikopter.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz FeRRaR1 #6546 üzenetére
Régi műszaki tanárom mondta mindig:
"Egy mérés nem mérés".
Legalább 3x kell mérni, megismételve a teljes mérési folyamatot.
Tehát gép indítás, megvárni amíg minden sz@r a háttérben megnyugszik és mérni. Majd restart, újra nyugodt mérés és ugyan ezt még legalább 1x.
Ha nem így teszel akkor a mérésed is kb. sz@rt sem ér.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Piszmaty76 #6480 üzenetére
Kedvet kapott hozzá. Ha már a játékok nem jól futnak.
-
tag
válasz Krisz0418 #6446 üzenetére
Hmmm. Ez így ebben a formában nem teljesen igaz...
Próbáld ki, BIOS-ban vedd le a CPU max órajelét mondjuk 500MHz-el és kevesebb lesz a GS score is.
Én már néztem ilyet pár hete, mert én is erősen CPU limites vagyok az első generációs EPYC miatt, és kiváncsi voltam, hogy csak az órajel különbség mennyit szól bele a GS score-ba. Pár százalék a különbség, de azért van.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
Aki eddig csak Nvidia kártyákat használt mindig és egyszer csak kicseréli AMD-re, az számoljon azzal, hogy nem minden fog klappolni. Ugyanis a régi nvida mindenhol a shadereket cache-li és oda is betelepszik, ahova nem is gondolnád.
Az egyedüli tiszta megoldás régen is az volt, hogy ha windows alatt piros/zöld csere volt, akkor windows teljes újratelepítés a játék könyvtárakkal együtt!
Esetleg meg lehet próbálni a Global Graphics menüben lévő "Reset Shader Cache".-t nyomni.
-
tag
válasz Krisz0418 #5903 üzenetére
Én nem veszek észre semmilyen input lagot, fordulásnál minden sima, nem törik meg sehol a kép. Ráadásul nálam CPU limit is van, így 50-120 között ingadozik minden játék.
WoW, RDR2 vagy HZD alatt néztem OLED55C9 TV-n.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
-
tag
válasz Krisz0418 #5573 üzenetére
Terhelés alatt óvatosan fogd meg a PCIe8pin kábeleket, hogy mennyire érzed melegnek/forrónak, ha nem annyira gáz és szellősen vannak a kábelek, nem valahova bezsúfolva, akkor lehet jó.
De én biztos külön ágon vezetném inkább.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
És ez működött nálad mint SAM ON? Mert ez már egy elég régi opció, még az én szerver alaplapomban is van ilyen és arra való pl. hogy a 2. vagy 3. VGA kártyát el lehessen indítani VM alatt és hozzá lehessen férni a teljes VGA memóriához. Az igaz, hogy ez eddig inkább csak a drágább alaplapokban volt jelen, ahova eleve is több VGA-t lehetett belepakolni, mert oda is kellett ez az opció.
Ha ez műdödik mint resizable bar, akkor ez az egész SAM dolog csak egy régóta létező de nem nagyon használt átnevezett feature.
-
tag
válasz NvidiaRTX #5544 üzenetére
Itt nem igazán a túlterhelésről van szó, hanem a kábelek minőségéről, egy ágon mekkora áramot tud átvinni biztonságosan, minél nagyobb az áram annál jobban melegszik a kábel, ha rosszul van elvezetve és/vagy zsúfolt helyen van, akkor az nem szerencsés, mert így járhatsz:
És ez nem egy gagyi táp, hanem EVGA.Nálam a custom kábel kb. 2x vastagabb mint a gyári (és nem a harisnya miatt):
Szóval, inkább a biztonságot tartsd szem előtt és ne az esztétikát.
-
tag
válasz NvidiaRTX #5540 üzenetére
Freesync helyett nekem OLED-en variable refresh rate van, az teljesen jól működik.
Amd driverben nem kell kapcsolgatni semmit, out of box megy jól, lehet kapcsolgatni sok mindent, de olvass utána mi mire jó.
Az ASUS ref. kártya nálam hozza azt amit vártam, kis tuning is megy, de amíg nem lesz vizes blokk feltéve és rendes CPU, addig én nem játszadozok vele.
NV-re semmi pénzért nem váltanék, ez a hybrid RT annyira meg nem hat meg, egyedül CP2077-ben hiányzott kicsit, de anélkül is szép a játék.
AMD DLSS meg kész lesz, amikor kész lesz.
Én 2 ágon viszem a PCIe8pint, mert bár vastag custom kábelt használok, fő a biztonság. Nem biztos hogy nálad egy kábel elbírja a 25-30A-t, tuninghoz meg még többet.Nekem is lenne kérdésem. Miért váltottál 3080-ról 3070-re, majd miért nyargaltál át AMD-re?
-
tag
Azt azért ne felejtsd el, hogy a 6900XT -nél nem azért van 1175mV hogy gyorsabb legyen és magasabb órajelen menjen, hanem +512 shaderrel többet kell etetni és ahhoz kell több kakaó, de jobban is melegszik emiatt.
-
tag
válasz ScomComputer #5302 üzenetére
Driver frissítés előtt Delete SPPT, restart, driver install, reset drivers settings, majd újra Write SPPT, restart.
-
tag
válasz ScomComputer #5297 üzenetére
21.2.1 van fent most. Az mit jelent, hogy megbolondul?
Nekem egyetlen gondom van, hogy a venti profile minden újra indulás után kisimul full 30%-ra, mint a halott EKG-ja, de ez már az előző verzióban is így volt.
Más minden ugyanaz marad, amit beállítottam. Egy load profile megoldja és a képen láthatóan rendben lesz.Én 2 napja használom, de eddig nem volt vele gondom RDR2 meg WoW alatt.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Egyszerű még Te is meg fogod érteni.
1. GPU-Z-vel lemented a GPU BIOS-t
2. MPT progit elindítod, felső listában a felismert GPU-t kiválasztod
3. Alul LOAD-al betöltöd a lementett BIOS-t, ekkor aktívak lesznek a mezők
3. Első körben szerintem csak a Power and Voltage oldalon állítsd a Power limitet, arányaiban valahogy így (nekem alapból 255 és 320 volt)
4. Save gombal ha elmented valami.mpt-re, akkor később már elég ezt betölteni mert a beállítások már benne lesznek, nem kell újra a BIOS-t betölteni és allítgatni.
5. Write SPPT gombot megnyomod, ekkor lementi a Power Tablet, ezután kell neki egy restart.Ha mindent jól csináltál és a Radeon Software-ben a Tuning alatt be van kapcsolva a +15% Power Tuning, akkor legalább 350W-ig fog felmenni a fogyasztás. Ha már ezt eléred a továbbiakban már lehet finomhangolni CSAKIS saját felelősségre.
Nekem egyébként jelenleg így néz ki a Tuning oldal:
Na hajrá! Remélem nem hagytam ki semmit, majd valaki kijavít ha igen.
[ Szerkesztve ]
-
tag
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz AsakuraDave #5100 üzenetére
Nem is lesz az 70 fokos, most úgy bele van dobva a szerverbe, de ma jött meg a vizesblokk csak egyelőre leak teszt alatt van.
-
tag
válasz AsakuraDave #5086 üzenetére
ASUS ref. 6900XT out of box eléggé visszafogott, 5 perces teszt alatt 256W fölé nem ment.
Az hogy a kártya mennyit bír, mennyire melegszik, hogyan skálázódik meg egyelőre tök random nálam, ahogy a wattman-nak éppen milyen kedve van. Minden a TDP limiten múlik csak, hogy abba hogyan fér bele a kártya. Ezt meg egyelőre csak MPT-vel lehet állítani.
-
-
tag
válasz Laja333 #5006 üzenetére
Tehát akkor nem az új táptól javult meg, hanem hogy rendesen be lett kötve 2db PCIe8pin-el, és nem egy Y kábelen hajtottad, ahogy sokan csinálják helytelenül, mert hogy abból biztos nem lesz meg a 300W 25A.
-
tag
válasz Krisz0418 #4985 üzenetére
Semmi.
Az induktív tekercsen áthaladó áram okozza a rezgést és a magas hangot. Minél jobban van meghajtva a VGA, annál több áram folyik, annál hangosabb lehet a ciripelés. Ezt okozhatja rossza forrasztás is, de általában nem ez a gond. Ezen egy jobb és/vagy másik táp nem fog segíteni. Ugyanaz a VGA másik gépben máshogy kaphat tertehelést, ezért lehetséges hogy az egyik gépben jobban hallatszik mint a másikban. Védekezni ellene igazából csak hangszigeteléssel lehet, főleg a tekercseket kell jól szigetelni, hővezető burokkal.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Pro!Petya #4779 üzenetére
Ezeknek a kártyáknak 300W a DTP ha alapon hagyom a beállításokat, ehhez képest a 240W az -25%, szimpla matek bár ez nézőpont kérdése, honnan nézzük.
Amúgy azt nézem, hogy nálad sok helyen teljesen más szenzorok vannak, pl. mi az a ASIC power, nálam ilyen nincs viszont van helyette SocketPower. A PPT meg elég kicsi nálam. De amúgy említettem már párszor, hogy én nem vagyok etalon ilyen téren, mert virtuális környezetben használom a kártyát, nem baremetal van használva.Én a régi RTX2080S-hez tudok viszonyítani, mert az is ilyen környezetben futott. És ahhoz képest is kevesebbet fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Pro!Petya #4775 üzenetére
Bizony. Nem is tudom érdemes e OC-zni léghűtéssel? Most nálam max 2500Mhz beállításokkal TimeSpy alatt max. 240W, ventik max, 1400rpm (alig hallani, hogy mennek) és csak 68 fokra megy fel, cserébe csak -5% FPS veszteség szemben azzal hogy -25% power, kevesebb hőtermelés.
Amúgy tegnap este néztem a 6900XT 2850Mhz felett szált el driver szinten, az 1.175V ennyire elég, e felett már több kellene neki, de az csak majd BIOS modding-al fog menni.
-
tag
válasz Krisz0418 #4725 üzenetére
Nyilván függ a gépháztól és a környezettől is, nálam szoba most 24 fokos, CPU WB + 2 360mm-es radiátor. A VGA blokk még nem jött meg, majd akkor még hűvösebb lesz.
Igazából csak arra reflektáltam, hogy a forrótól azért ez a mostani ref 6xxxx sorozat messze van, az előző generációk sokkal jobban melegedtek. Sőt az AIB kártyák még hűvösebbek, igaz batyár méretes hűtés van rajtuk.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz AsakuraDave #4711 üzenetére
Definiáld mi nálad a forró fogalma?
Mert nálam ref 6900xt:
- baromi kicsi kártya, kisebb mint a leköszönő Gigabyte RTX2080S
- 2!!! slotos, 270mm hosszú és 105mm magas
- kicsit kevesebbet is fogyaszt
- ehhez képest jelenleg defaulton ezt produkálja TimeSpy alatt.
A rezsó az a forró, főleg ha rátenyerelsz, de nem ez.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz zsirfecske #4696 üzenetére
Most néztem meg én is Steve videóját, jó ez a diagramm.
Hát ja, arról csak nem beszélhetett Lisa Su 1 órán keresztűl, hogy mennyi mindent bejelentettek tavaly év végén de semmit nem lehet kapni. De most már legalább tudjuk miért.Szerintem az összes portálon kapni fogja az ívet erre a keynote-ra az AMD, de azért lehetett látni, hogy Lisa Su is kényelmetlenül érzi magát és nem volt annyira lelkes.
-
tag
Ez egy ilyen neszesemmifogdmegjól, értelme nem sok volt.
-
tag
válasz =WiNTeR= #4655 üzenetére
A videó az fontos, hogy 1000fps-el menjen Miért nem korlátozod a monitorod tudására? Annál több fps-t hiába nyom ki a kártya, ha a monitor nem 1000Hz-es értelme nem sok van, csak eszi a záramot.
-
tag
válasz Pro!Petya #4654 üzenetére
Ezek nagyon jó értékek,emlékszem a Radeon VII meg a Vega64 is egy kazán volt.
Coil Whine-hoz: kb. én is így vagyok vele. Főleg játékok alatt pláne fülessel nem tudom ki hallja ezt meg, bár lehet hogy már én az öregkorral süketülök.
-
tag
válasz AsakuraDave #4639 üzenetére
Akkor Te pont kifogtál valami selejtesebb darabot.
Persze ha úgy játszanék, hogy közben az asztal alatt kuporgok és levett oldallappal hallgatózok, úgy biztos nálam is visítana, de a max. 1500-as ventik alapból elnyomják azt a minimálisat is ami van, de az is csak 120Hz felett volt közelről hallható. Az is igaz, hogy nem használok 144+ monitort.
Tényleg, akinek van kártyája, kinél mennyire hallható/zavaró a coil whine? Ez ilyen felmérés lenne. Köszi előre is aki válaszol.
-
tag
válasz Krisz0418 #4634 üzenetére
El kell döntened, hogy miért akarsz cserélni, de ha a mostanival meg vagy elégedve, akkor ne cserélj. Nekem is régen volt bajom a driverekkel és az 5700XT-vel is, de most nekem egyelőre semmi gondom nincs semmivel, sőt én speciális virtuális környezetben használom a kártyát, amiben a régebbi kártyákkal eddig csak szívtam (ezért sem voltak nálam sokáig) és sehogy sem működtek megfelelően.
Amióta megvan, kisimultak a ráncaim és sokkal nyugodtabbam alszom.
A függőleges elhelyezéshez egy képet mellékelek, amíg nincs meg a WC blokk, addig nekem is így van a gépben és eddig nem panaszkodott hogy nem érzi jól magát.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
Ma az összes kártya, ami képes a játékokban/tesztekben magas FPS-t produkálni kisebb-nagyobb mértékben coil whine-os, amit a VRM tekercsek magas rezgése okoz. Ez ellen egyetlen normális védekezés az izoláció, legalább 1 méterre, ha lehet akkor asztal alá, lehetőleg ne nyitott házban menjen az a VGA. Sokat segít, ha valamennyire hangszigetelt a ház. Régen volt urbán legenda, hogy 24 órás VGA stressz csökkentette a coil white-ot, de azért ez tudományosan nem igazolt.
Az enyém (ref 6900XT) is coil whine-os, de csak akkor hallom, ha kinyitom a ház oldalát és közel hajolok.
Emiatt nem venni ma VGA-t kb olyan mintha azt mondanád, hogy azért nem veszel autót mert elégeti az üzemanyagot.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Pro!Petya #4599 üzenetére
6900 XT-n az lesz a max fesz amit beállítok, 1 mV-al sem lépi túl. Lehet hogy a ref kártyákban stabilabb a VRM rész.
Amúgy 1.175V a max feszültség amit enged és 3000MHz a max GPU órajel.
80 CU-ra már nálam kevés a 1.0V 2500MHz-hez, mert a TimeSpy nem fut el. És az is érdekes, hogy hiába van +15% power limit, a 300W-ot soha nem lépi át, inkább lejjebb feszi az órajelet.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Pro!Petya #4563 üzenetére
Poénból sem megy, mert a TV-re nem tudok kiküldeni 4K-nál kisebb jelet, akármekkora a desktop felbontás a kiküldött jel 4K-s marad.
Amúgy ezen a MPT-n már rajta vagyok, de majd csak akkor módosítom, ha rajta van a wb.
-
tag
válasz Locutus #4566 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy azért nem nagyon erőltetik azt a mem órajel visszavételt, hogy elkerüljék a képben az artifactokat és más egyéb kép hibát, amit az órajel ugrások okozhatnak.
Mondjuk ebben van valami, lehet hogy nem is nagyon foglalkozom vele. Bár azért jól nézett ki, hogy 4K 120Hz-es képet nézel és csak 7W-ot fogyaszt a kártya.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Pro!Petya #4559 üzenetére
Most csak az LG OLED van rákötve HDMI-n, 3840x2160@120Hz.
De megnéztem hogy csak a másik AOC monitoron DP-on 3840x2160@60Hz, ott néha lemegy 788MHz-re, de inkább marad 2140MHz-en.(Most nézem, hogy a 120Hz desktop után a 60Hz nagyon sz@r érzés, mint ha le lenne lassúlva gép :)
-
tag
válasz Pro!Petya #4482 üzenetére
Mivel ez egy olyan dolog, ami eddig is létezett csak nem érted el a teljes területet, hanem csak egy kisebb részét. Ott ahol ez ront a helyzeten, ott szerintem a programozók bacctak el valamit, de nagyon.
Szóval nem kikapcsolni kellene, hanem felnőni a lehetőséghez.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz ScomComputer #4448 üzenetére
Ezt én is ismerem, de ettől nálam szétcsúszik a kép és használhatatlan lesz tőle.
Egyébként meg mindegy, hogy 8-10-12 bit van beállítva, nálam csak 59.940Hz-en veszi vissza az órajalet, minden más variáció hatástalan.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz ScomComputer #4443 üzenetére
Jajj dehogy bugos, csak olyan kicsi hogy szinte 0 és lefelé kerekít a progi.
-
tag
válasz Pro!Petya #4438 üzenetére
Gondolom visszavetted a képfrissítést, ha én visszaveszem 59.940 Hz-re akkor nekem is visszaveszi a memória órajelét, na de akkor nem használom ki a 120Hz-es OLED-et?
Sajnos 119.880Hz-nél nem veszi vissza, pedig azzal jobban megbarátkoznék.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Pro!Petya #4425 üzenetére
Nagyon jó az a hűtés, hogy idle csak 33 fokos.
Nekem a ref. 6900xt 45 idle, mondjuk más a fan curve, nem ilyen agresszív.A mem órajel nekem is maxon fut mindig, CVT-re nálam szétcsúszik a kép 120Hz-en, de 60Hz-en is hiába állíton kisebbre.
-
tag
válasz ScomComputer #4399 üzenetére
Ha egyszer benne van az ütemtervben.
Nem baj, legalább azt sem lehet majd kapni, eloszlik a hiány.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz Pro!Petya #4387 üzenetére
EKWB - túlárazott
AC - nem tetszik bár a radiátorjaim tőlük vannak.
Az összes csatlakozó nálam Bykski meg más is van tőlök, elég jó és megbízható cuccok jó áron. Eddig az EKBW cuccaimat össze kellett mindet raknom újra mert mind leakes volt. A 6900XT waterblock premium szállítással együtt 40ezerből kijött Aliexpressről.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
Teljesen reset bug mentes.
# lspci -xxvvs 44:00.0 | grep -i status
Status: D3 NoSoftRst+ PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Akárhányszor el tudom indítani bármilyen VM-hez, mondjuk D3 alatt a ventik mennek minimális fordulaton, de még nagyon új a kártya, kell hozzá frissebb kernel. Ennek ellenére eddig a legjobb kártya amit valaha is használtam virtualizáció alatt.
-
tag
Ez nem tudom mitől lehet nálad, de már máshol is olvastam erről, hogy későn megy maxra fel a GPU órajale. Én jelenleg a Horizon Zero Dawn és CP2077-el játszom, ezeknél én nem tapasztaltam ilyet, de mivel az én környezetem nem éppen hétköznapi, ezért nem tekinthető általánosnak, az biztos, hogy nálam pl. a windows10 power management performance van állítva mivel nem éri el közvetlenül a hardvert, és mindent az alatta lévő linux kezel.
-
tag
Én nem érzem magam annyira profinak, de ezért válaszolok.
1. Miért kell, hogy rögtön 100%-on tekerjen, szerintem mire a játék betöltődik meg elindul az akció már fullosan megy a kártya. Én még RX 480-as időben használtam tartósan AMD kártyát, azóta csak pár napot voltak nála, de az AB-t sosem szerette egyik AMD kártya sem, legalább is nekem mindig volt vele valami gond, legtöbbször kifagyott, de lehet, hogy azóta már ez nem gond.
2. Milyen módban megy a kártya? Én sima default módban használom, rage módot sem kapcsoltam be egyelőre, majd ha lesz rajta vízes blokk megnézem jobban mire képes. Egyelőre nekem driver crash sem volt.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
válasz ScomComputer #4267 üzenetére
3DMark alatti Time Spy HWINFO, az eredmény, bár érdekes mert az oldal 6800 XT-nek ismeri fel, az EPYC procit meg fel sem ismeri, mondjuk virtual Windows csak 12 magot kapott. És azt sem tudom, hogy miért írja azt hogy "Hardware monitoring was disabled", pedig nem. Ennek megfelelően kezeljétek a 3DMark eredményt, KVM linux virtualizáció (Proxmox VE) alatt kb. 3-5% az overhead, azaz kb. ennyivel kevesebb minden benchmark eredmény, akár CPU akár GPU. Ráadásul mivel az új EPYC Milant is elhalasztották, a CPU csere csak jövőre lesz, a mostani egy 2.3GHz alapórajeles 1 generációs AMD EPYC 7451 szerver proci.
-
tag
válasz ScomComputer #4267 üzenetére
Azért nem nagyon írtam ide teszteket, mert az én környezetem nem mérvadó. Virtuális szerverem van EPYC processzorral, ECC RAM-ok, ZFS fájlrendszer, szóval nem egy gamer környezet. Ebben használok virtuális Linux/Windows10/MacOS desktopokat.
Az AMD Ellesmere óta nem volt olyan AMD GPU ami hibátlanul működött volna virtual környezetben, sajnos azóta mindegyik reset bugos volt, aminek az a lényege, hogy ha egyszer elíndítottál egy desktop VM-et, ami használta a GPU-t utána beragadt S3 státuszban és többet használhatatlan volt, az egész virtual szervert újra kellett indítani, az meg szervernél nem éppen idealis eset, hogy naponta restartolni kell. Ezért az utóbbi pár évben NVIDIA karikat használtam, azok viszont nem szeretik a virtual környezet (a híres code43 driver hiba), szóval csak a gond volt velük, ráadásul az NVIDIA képe nekem ratyi
Most ezért örültem, hogy végre újra egy olyan AMD GPU család, ami gond nélkül használható virtual környezetben. Ezért is volt másodlagos nekem az ára, persze ésszerű határon belül. Sajnos úgy néz ki, hogy pár hónapig nem fog rendeződni a piaci ellátás és nekem már augusztus óta szét van bombázva a gépem, mert a custom vízhűtés alkatrészei is hónapokat késtek/vagy nem volt kapható, de most már szeretnék rendesen dolgozni rajta ezért ahogy tudtam beszereztem egy 6900 XT-t.
Hőmérséklet és órajel adatokat este csinálok, eddig ilyeneket nem is néztem, ment aztán jóvan. Amit néztem főleg compute tesztek ott +50% volt az előző Gigabyte RTX 2080S-hez képest még RT-ben is. Azon is meglepődtem, hogy mennyire kicsi a kártya, viszont erezhetően súlyosabb mint az NVIDIA.
Egyetlen negatívumot tapasztaltam, de ez minden mai kártyát érint valamennyire és ez a Coil Whine. Magas FPS melett kicsit hallható és csak nyitott házban közelről, de jelen van ez tény.
-
tag
Te miről beszélsz? Pár napja vettem iponon 3 év garanciával 6900XT-t, a garancia papíron is 36 hónap van, az akárhogy számolom gyakorlatilag is 3 év.
Linkeltem is garancia lapon mi van, persze a write only egyszerübb mint érdeklődni az üzletben vagy utána olvasni.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
tag
-
tag
válasz Krisz0418 #4209 üzenetére
"Szoval az en es szerintem aki realisan latja a dolgokat annak a véleménye meg mindig legalabb 1generacioval le van maradva az amd."
Szerintem ehhez nem kell vélemény, mert ez tény hogy az AMD-nek ez az első RT próbálkozása míg az NVIDIA már a második verziónál tart. Ehhez kell viszonyítani és aki reálisan gondolkodott az tudta, hogy most sem fog az AMD sokkal jobb kártyát csinálni mint az NVIDIA. De szerintem az elmúlt évekhez képest, amikor mindig csak a felső közép kategóriában mozogtak, most az AMD kártyái nyers teljesítményben ott vannak a csúcson.
Nyilván a driverek is fognak fejlődni, itt is lehet optimalizáltabb RT meg DLSS-hez hasonló trükkök.Most aki RT-t meg DLSS-t akar magának az nem az AMD kártyát fogja választani, de sok embernek nem szimpatikus az NVIDIA különböző okok miatt, azoknak most ezek az új kártyák megváltás. Én az Ellesmere óta várok olyan AMD kártyát ami virtuális környezetben megfelelően működik és most végre itt van. Az sajnos balszerencse, hogy pont most van hiány mindenből, de ez idővel rendeződni fog és mindenki megkapja azt amivel boldog.
Kellemes Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- OLED TV topic
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Python programozás
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest