- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
26.-án volt utoljára "készlet", akkor is csak pár darab?... Azóta semmi?...
Turenkarn
-
AsakuraDave
őstag
válasz ScomComputer #2793 üzenetére
Azt illene megemlítened, hogy az én tesztem az out of box értékek, azaz semmi OC semmi tune nincs a procin sem a videókártyán. De tény, hogy 5xxx-res procival valami nincs rendbe ez a játék benchmarkja alatt.
Javíts ki ha tévedek de neked úgy látom 5Ghz(all core?) a proci és a videókártya is húzva van 2100+Mhz-re. Odyssey meg köztudott, hogy iszonyat proci éhes játék de ezt leszámítva a gameplay teljesen más,jobb adatokat adott nekem csak ez a bench rossz.
*szerk.:
Teszteknél törekedjünk már az out-of box élményre. Sokat számít a chip, hogy kinek mit tud mikor húzva vannak de csak a dobozból kivéve alapon nem kéne, hogy lássunk difiket.[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ScomComputer
veterán
válasz hadogabi1 #2794 üzenetére
Én csak azért dobtam be mert ez vót...szerencsére Gabo csinált képet....
Meg..hogy legyen már egy kis ON IS, a sok sírás,pityogás,miért nincs ,miért nem kapható,szófosás között...#2799AsakuraDave:
Az a baj,hogy csak a szád jár...de it ahová való lenne még egy tesztet,képet,videót sem tettél be....
Na akkor hajrá nyomassad,kíváncsian várjuk...[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Regebbi jatekot nem talaltatok? :)
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
ScomComputer
veterán
Kis összehasonlítás, ha megengeditek....
Saját vga:10700K+3070
gabo423...5800x+6800xt:
Asakura: 5600x+3080:
-
kris8360
csendes tag
alzán nem is voltak vehető aib kártyák 25-én?
én csak annyit láttam hogy kirakták de még csak ár sem volt, mint a reference megjelenéskor.
sikerült valakinek vennie?
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
Van esetleg valakinek infója arról, hogy mikorra várható idén még stock 6800 XT-ből Alzára vagy máshova esetleg?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
törölt tag
Ez milyen ország? Nem lakik itt valamelyikőtök ?
LINK -
beci43
senior tag
Urak, van esetleg tapasztalata valakinek 6800 XT Vr ügyben? Úgy értem vannak-e bugok, vagy bármilyen probléma?Közben feljebb olvastam róla, tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Afelett a VR felett elsiklottam... És igen, a startot követő kupleráj (készlethiány és árak) valóban felháborító. Mindezek úgy, hogy a képünkbe nyilatkozzák (hazudták) az ellenkezőjét, bár azért gyanítom vmi nagyon félrecsúszhatott, mert év végére / karácsonyra aligha ilyen startot akartak. És ahogy mondod, ez nem jó senkinek ezért is gondolom, hogy nem ez volt a nagy terv.
Viszont annyit megtehettek volna (meg kellett volna tenniük!) hogy utólag pontosítanak, és legalább korrekt előrejelzést adnának mégis mi várható (ha már sűrű bocsánatkérések közepette nem esdekelnek). -
veterán
válasz szasanyi #2769 üzenetére
Nem tudom máskánt értelmezni hogy leírta hogy kb 4K és VR-re kell neki így azt gondoltam én botor hogy számít a VR
Nyugodj meg pofátlan mind a két gyártó
Mert szerintem az is minimum pofánrúgást érdemelne hogy a FER start útán még lenyilatkozzák hogy óó lesz kártya, start és nulla azaz nulla kártya van Mire jó ez kérdem én? Várják az emberek és nulla készlet.. -
szasanyi
félisten
VR nem szempont nálam (és még sokaknál) így arról megfeledkeztem említeni, bár azt nem tudom neki ez befolyásol-e bármit. A jelenlegi játékok egy része alatt gyorsabb, igen.. de ez változhat az újabb játékok esetén (egyes játékok alatt jelentősen) és ott a továbbra is korlátoázott 10GB VRAM-ja (ami ha most nem is, később gond lesz, tehát véletlenül lesznek újabb NV típusok több VRAM-mal)
Véleményem szerint felháborító az NV üzletpolitikája amiért egy ilyen erős, új típusra (az árat nem is említve) nem tett többet. Ja, az majd az utódjára kerül (bármi is lesz a neve) és valszeg még drágábban. Pofátlanság, és lehúzás, amiben most szintén rekordot döntöttek.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Tomdriver #2764 üzenetére
Véleményem szerint a 6800XT jobb választás, főként ha 4K lesz. 16GB VRAM nem lesz kevés sosem (a kártya élettartama alatt) de a 10GB előbb utóbb biztosan limitálni fog.
A fogyasztás/teljesítmény arány szinte megegyezik, de az AMD kártyái (technológiai felépítés, RDNA2) korszerűbbek és némileg időállóbban tűnnek.
2 olyan különbség van (DLSS, RT) ahol jelentős eltérés mutatható ki (jelenleg, mert ez később javulhat) szóval azt érdemes leginkább megfontolni, hogy azok mennyire fontosan számodra. -
Tomdriver
őstag
Ehhez a "4K-ban melyik erősebb" témához, de lehet hülyeséget kérdezek: nekem 5120x1440 felbontású monitorom van, az ugye Dual QHD. Pixel számot tekintve közelít a 4K-hoz, tehát ha csak ezt nézem, akkor 3080 jobb választás lehet? Plusz nálam ott a VR is.
Tetszik ez a 6800 XT, meg teljesítményben nagyon ott van, csak még hezitálok... -
szasanyi
félisten
válasz padam87 #2757 üzenetére
És az fontos? egyrészt a 6800/XT nagyon erős, tehát a megfelelő VGA-t a megfelelő felbontáshoz választva biztosan nem lesz különösebb gond. Másrészt ez már olyan mint a konzolok, nem natív. Viszont az legalább - ezekhez képest - sokkel kisebb fogyasztású és jelentősen olcsóbb , tehát érthető ha ott "trükköznek".
-
arn
félisten
válasz Hubba12 #2748 üzenetére
Gyorsabb rajta a ram. De amugy meg sok tesztben a 3080 kisebb felbontasban is gyorsabb, attol fugg milyen gamepakkot allitasz ossze, amivel nezed. [link]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #2755 üzenetére
"SAM" lesz Nvidia-ra, "DLSS" lesz AMD-re.
A kérdés, hogy melyik mikor.Bár NV oldalon szerintem nem fogja megkapni a processzor a teljes VRAM címzést, csak többet mint a jelenlegi 256MB. Elvileg mondjuk nem kellene nagyon számítson egy adott méreten túl jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Hubba12 #2754 üzenetére
A SAM-et kiveheted az egyenletből. Lesz nvidiára is. A resizable BAR univerzális, a SAM elnevezés csak az AMD brandingje.
GamersNexus @GamersNexus
From NVIDIA, re:SAM: “The capability for resizable BAR is part of the PCI Express spec. NVIDIA hardware supports this functionality and will enable it on Ampere GPUs through future software updates. We have it working internally and are seeing similar performance results."Szerintem azért nem olyan nehéz a választás
4k vagy RTX -> Nvidia. Egyébként AMD.Persze nem mintha számítana, egyik sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Hubba12
senior tag
válasz padam87 #2753 üzenetére
DeathAdder: köszönöm.
Emiatt az rtx3080 nagyon megnehezíti a döntést. Keves rajta a vram, de erősebb 4kban a 6800xt-tol.(+DLSS) Hát igen kellene egy olyan rtx amin több a vram es akkor maradnék az nvnel. De a 6800xtnel meg ott a sam. Á anyám 😂 3090 nem opció annyiért.
[ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
padam87
tag
válasz Hubba12 #2748 üzenetére
Architekturális oka van.
Az nvidia 128 cuda / SM - re váltott az eddigi 64 ről. (Az eredeti leakek szerint ezért volt fele annyi cuda core mint a valóságban, mindenki 64-el számolt.)
Legnagyobb részben ez az oka annak, hogy 4K-ban elhúz. Itt tudja rendesen kihasználni a cuda számot. Ezért is teljesen hülyeség volt csak 10 giga ramot rárakni, mert az 4K hoz necces lesz.
Sokkal jobb lett volna, hogyha elfelejtik ezt a drága GDDR6X-et, és a 10 helyett 12 giga sima G6-al adják a kártyát. A teljes sávszélesség még nagyobb is lett volna, a helye pedig ott van a PCB-n.
12GB GDDR6 384 bit 16Ghz = 768 GB/s a mostani 760 helyett. Olcsóbb is lett volna, mert a G6X drága.
3070 TI lehet nagyon nagyon jó kártya, ha ésszel csinálják, a 3080TI nál valszeg ragaszkodni fognak a GDDR6X-hez. (Ami persze jobb, de drágább)
-
Hubba12
senior tag
Mi lehet az oka annak hogy az rtx 3080 4k-ban erősebb? Ez változhat driver illetve patchel? 4k-ra kéne de fogalmam sincs melyik lenne jobb választás. (X570+ryzen5600x a konfig)
Csak az ASUS!
-
gabo423
tag
Lehet megveszem meg a godfallt is holnap. A ref kartya nagyon jo lett 70 es 73 fok max a gpu jatekok alatt es nem hallom. 2525 mhz en raprobaltam a firestrike ra lefutott. Pozitivak az eddigi tapasztalatok. Meg annyit hogy joval tobbszor lattam a doom ethernalt 300 fps felett menni wqhd max grafikan mint rtx 3080 al.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Gomez1984 #2717 üzenetére
Persze, hogy fekszik, amikor az egészet Infinity Cache-re és SAM-re optimalizálták. Így azért nem nehéz. Az Infinity Cache-ből főleg sokat lehet nyerni, ha úgy írják meg a leképezőt, hogy feküdjön neki.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
gabo423
tag
Mára kb ennyi fért bele holnap folyt köv.
-
DeathAdder
veterán
50+ komment... azt hittem már valami happening van, erre csak egy szerencsés felhasználó kapott egy kártyát
Amúgy miért jó ennyire penetrálni szegény usert? pontosan tudjuk, mert kismillió tesztet látni, hogy 4k-t leszámítva 1080p és 1440p-ben is veri a 3080-at
-
gabo423
tag
válasz Komplikato #2737 üzenetére
Az eredeti verziót már az rx 480 is 4kban futtatta szépen 4 magos procival.
-
Komplikato
veterán
válasz gabo423 #2736 üzenetére
Kár, hogy a "remastered" a szénné butított PlayStation 3 verzió alapján készűlt, akár csak a Switch kiadás, így lényegsen rondább és butább, mint az eredeti, de laglább a gépigénye se kisebb. Én megnéznék egy tesztet eredeti verzió + fotó/cinema modokkal inkább.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gabo423
tag
válasz tupacamaru #2731 üzenetére
Köszi. Amúgy a crysis remastered-hez jött ki update. Nagyot gyorsulnak vele a régi navi kártyák is. Ma megnézem mit megy a 6800 xt-vel.
KAMELOT
félistenWarzone-t megnézem még ma szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
-
gabo423
tag
-
aktív tag
-
gabo423
tag
válasz Sontir Fel #2721 üzenetére
Van warzone meg cod bo cold war is.
-
arn
félisten
válasz gabo423 #2710 üzenetére
gratula - Mennyi volt? Alzas?
hogy szakadna rajuk egy mazsa sz*r, nekem egy nappal korabban toroltek a kifizetett rendelesemet a sapphirera, de eszukbe nem jutott volna mondani, masnap kapunk asrockot
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
JohnX
tag
válasz AsakuraDave #2708 üzenetére
Én csak csendben sóvárgok.
-
JohnX
tag
válasz AsakuraDave #2703 üzenetére
Neked könnyű, már nem csak a nyáladat csorgatod rá, én/mi meg kergetjük a reményhalat...
-
D013
aktív tag
+ 1 - tessék hátradőlni, februárban, márciusban, esetleg áprilisban meg tudjátok venni a kártyákat. Mintha még nem szoktuk volna meg hogy valamire mindig várunk. A Cyberpunkot meg ne akarjátok 4k-ban tolni, 2k-ban egy 2070/super/5700XT elég hozzá.
-
Devid_81
félisten
Tartsd meg mindkettot es cserelgesd jatekfuggoen, van akinek az jon be
...
-
AsakuraDave
őstag
válasz snecy20 #2702 üzenetére
Lassan minden topikot átlehetne nevezni nyammogás mindenféle random híren aminek a hitelessége megkérdőjelezhető.
Miért ugrotok rá minden hírre azonnal?
Üljetek le a hátatokra és a tényeket nézzétek.
Van Amper készlet? Minimális és drága is, pont.
AMD launch bénább eddig mint az nV? Eddig nagyon csúnyán, pont.
AMD hasonló tendenciát mutat MSRP árakat nézve mint az nVidia? Igen persze, de ezek profitorientált cégek egyik se fogja jelentősen olcsóbban adni a kártyáját főleg mikor ennyire hasonló a teljesítményük gaming-ben.
Mindkét kártya nagyon jó 3080, 6800XT.
Megvan az előnye és hátránya mindkettőnek.
Jelenleg nem is tudom még hogy melyik marad a gépben.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gumi és felni topik
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GTA V