- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puro
aktív tag
válasz raziel01 #28955 üzenetére
Valamit biztosan változik, mert a hotspot 95-ről 91-re csökkent, és érdekes módon hatásosabb valóban az oc+uv. Cyberpunkban például +3 FPS -15W-al, bár én megelékszek a 60Hz-el, de ott tényleg látni javulást a hőfokot illetően. Wattmanban állítgatom inkább, mert hiába van 1080mV-on, ha kell feltolja 1150-re is, mpt-vel fixálva 5 perc játék után kifagy gpu 2800MHz fesz 1080mV ram 2220MHz. 3DMark teszten a stock pontszám 9200, oc+uv 10200, csak oc esetén +20% áramkorláttal 9800 (itt a hotspot 107fok, 175W fogyasztás mellett). Szerintem ennyit sikerült belőle kihoznom többet nem igazán bír.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Most vettem egy mozizásra használatos RX 6400 Sapphire Pulse kártyát. Van rajta egy DP és egy HDMI kimenet. Egyiken megy a 4K 60Hz jel a tévémbe, a másik kimeneten a házimozi processzoromba a jel és itt megy ki a hangfalakra a hang. A képpel semmi baj, de hang nincs, mert az audio eszközöknél nem aktív a kimeneti eszköz. Felcseréltem a két kimenetet és úgyis ez a helyzet, tehát mindkét kimenet jól működik. Úgy tűnik, mintha egyszerre a két kimenet nem akarna szimultán működni. Windows 11 23H2 legfrissebb az AMD driver is friss: 23.11.1. Még megvan a régi kártyám is, RX 460 személyében, ezzel gond nélkül működik.
A házimozi processzort felismerte, ki is írja: HARMAN AVR745
A VGA kimenet: HDMI 2.0 / DP 1.4
A házimozi processzor bemenete: HDMI 1.4
Mit tegyek? [kép][ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
raziel01
veterán
.törölhető
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz RetepNyaraB #28995 üzenetére
Valami biztos hogy lesz. Jön a BF...Ez itthon viszont nem sokat fog jelenteni. Akinél játszik egy külföldi beszerzés annak lehet kis kedvezmény de csodák nem lesznek sztem.
-
-
Pakmara
őstag
válasz RetepNyaraB #28992 üzenetére
MSRP-hez képest, nem tegnapról mára.
6800XT 499 helyett most 489 usd
[ Szerkesztve ]
-
air76
tag
Kivettem a kártyát a gépből,holnap viszem az Aqua-ba.Nagyon rosszakat olvastam a garanciális probléma kezelésükről.
-
KAMELOT
titán
Lehet vásárolni
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Csinálj egy TimeSpy tesztet + hwinfo és tedd be ide!
Esetleg egy 30p játék + hwinfo is jöhet.
Onnét ki lehet olvasni pontosan az adatokat!
Itt egyik tagnak volt GIGA 6600XT[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bobalazs
nagyúr
válasz ScomComputer #28981 üzenetére
November 9th -
What’s New?
Improvements to driver stability during task switching. Improvements to resolve cases of AMD Software: Adrenalin Edition™ intermittently crashing, or failing to display metrics.
Újításokl
Az illesztőprogram stabilitásának javítása feladatváltás közben. Az AMD szoftverrel kapcsolatos esetek megoldásának javítása: Adrenalin Edition™ időnkénti összeomlása vagy a mérési adatok megjelenítésének elmaradása esetén. -
Henker2
addikt
-
ScomComputer
veterán
-
Pakmara
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz kolopele #28977 üzenetére
Ok
Úgy látszik van aki égeti a szilíciumot... Igaz megteheti.Azért ha az enyém lenne már rég nem használnám, még muszájból sem. Vagy gariztatás alatt lenne vagy már szét kaptam volna. Ott vagy fólia van a chip és a hűtő között, vagy sivatag.
Esetleg ennyire hibásA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
kolopele
nagyúr
Nálam sem mennek a ház ventik nagyobb fordulaton, mégsem magasabb a kártya hőfoka 75-80 foknál. Itt más baj lesz. Az mondjuk tény, közel 4000 rpm nem semmi, már 2000 is sok (főleg ha azt nézem, a Red Devil 1100 rpm környékén tartja azt a max. 80 fok hot spotot).
[ Szerkesztve ]
-
air76
tag
Thermaltake Versa H26 házban van.Elöl kettő venti,hátul egy.Leszedett oldal lappal se volt jobb a helyzet.Meg engem az aggaszt hogy 50 fok difi van a gpu temp,ill a hotspot között.
Igazából amíg jobb idő volt,én mindíg a vizen voltam.Agusztusba szereltük be.Én azthittem ez normális.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Nem normális. Viszont a házról és ventilátorairol nem esett szó. Pedig ha nincs megfelelő szellőzés a házban, akkor az megdobja a hőfokot.
Simán elképzelhetőnek tartom továbbá hogy valami silent ventilátor profil van beállítva esetleg "extrém alacsony" ~500 rpm
Eddig amúgy nem nézted a hőfokot és nem hallottad a felszállni készülő vadászgépet
Tehát a kezdetektől ilyen. Magától nem lesz jobb, sokáig tarthatott felismerni.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Scooby
aktív tag
-
air76
tag
Szerintetek ez normális?Gigabyte Rx6750xt(vadi új) júniusi vásárlású kártya.
[ Szerkesztve ]
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #28965 üzenetére
Nos akkor miért, gyárilag ennyire csendesre
állítják a venti profilt, hogy engedi 90-100 fokra a hotspotot? -
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #28962 üzenetére
Miért sülnének meg? Az AMD eleve 110 fokig adta meg a maximális hot spot értéket, nem is értem miért kell ennyire parázni a 90 foktól. Már olyan ez mint a proci, jaj istenem, felment 80 fokig, mindjárt robban..........Van ezekben védelem meg minden, és az UV megoldja ezeket a hőmérséklet problémákat ráadásul, plusz a venti hangossága is szabályozható ezáltal. Az MPT egy remek kis program, csodákra képes. Semmi garancia nincs arra sem, hogy egy új AMD kártya majd más lesz, ezek ilyenek, vagy elfogadja az ember ezeket a hőfokokat, vagy tesz érte hogy kevesebb legyen (vagy ott a másik oldal ugye).
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Mans20 #28962 üzenetére
Tudom, sokszor türelemjáték a beszerzés. Én pl. RX 6700 XT vonalon egyedül az MSI féle Gaming X-et szeretném, de nem akarok érte 135k-t kiadni. 100k-nál meghúztam a határt, majd csak lesz egyszer. Ha meg nem, elvagyok a pöttöm EVGA RTX 3060Ti-mmel is.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz bobalazs #28959 üzenetére
Óóó, szimplán tesztadatokat közöltem.
Ez a levedlett VGA-m, ami az Asszonykám Kolink Satellite-jában landolt. Egy i3-10105F társaságában duruzsol szép csendben az UV profil mellett. YT, szövegszerkesztés, stb.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Mans20 #28957 üzenetére
Olyan nincsen. Két ventisekből nem lesz halk és erős hűtésű, az ajánlottak komolyabbak és mind három ventis hűtésű.
Vigneau
Az a 90-100 fokos hotspot a referencia hőfokaira emlékeztet, amit szintén alulfeszelni kellett.
Nem a világ vége egyébként, simán üzemel még évekig ezekkel a hőfokokkal. -
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #28952 üzenetére
XFX RX 6600 SWFT # Adrenalin 23.11.1 (driver only) + MSI Afterburner
3DMARK Time Spy:
stock (1150mV # ASIC 101W):
1856RPM # GPU/HS: 65/90°Cstock +20% TDP (1150mV # ASIC 120W):
2330RPM # GPU/HS: 68/101°CUV (1075mV # ASIC 74W):
1306RPM # GPU/HS: 63/78°C[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
6600XT-vel próbálok uv+oc beállítani, de a feszültséget hiába viszem lentebb, terhelés alatt megkapja az 1150mV-ot wattman szerint. 1070mV csúszkaállás mellett kezd csökkenni 1125-re. Miért?
-
Vigneau
félisten
válasz Mans20 #28936 üzenetére
Szia!
Az XFX SWFT gyári ventiprofillal azért tud hangoskodni, legalábbis az én fülem szerint. Time Spy alatt akár 2200RPM-en is forgott anno. Viszont a manuális ventiprofil, valamint az UV sokat segít(het) rajta.
Vigi
-
veterán
válasz Istvan2020 #28945 üzenetére
Szia,
Milyen konkrét játékokkal szeretnél játszani és mi a configod többi része? Milyen felbontáson vagy és milyen monitorral?
Olvass el több véleményt is, mielőtt döntenél, több szem többet lát.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
TeeBee73
veterán
Melyik játékokban, milyen beállításokkal?
Nagyon nem mindegy."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
kolopele
nagyúr
Ez erősen játék függő azért. Nyilván az Alan Wake 2 - ben nem, ott egy 6700XT is csak low beállítás mellett tartja, csak ott a low ugyanúgy néz ki kb. mint egy AC high - on. Az esetek 90% - ában viszont tudja tartani, persze nem ultrán minden játékban, de a teszteket láthattad, egyedül a Plague az ahol kissé szenvedett, de ez beállítás kérdése nagyrészt, azért medium-high mellett FHD - n általában meglesz simán a 60 fps, még több is. Mondjuk egy 6700 vagy 6700XT jobb választás hosszabb távon FHD 60 fps - hez szerintem, 90-100k körül kapsz már használtan.
-
Istvan2020
aktív tag
Mennyire jó a 6600 full hd ban játékra? 60 fpst lehet tartani?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mans20 #28939 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs mennyin. Adrenalin százalékban írja, de a gyári profil kb. 38%-on tartja 70 fok hotspotig. Azt meg undervolttal nem nagyon lépi át. Van egy alap motorhang, mikor bekapcsol és az hallható a csupa luk házban, a fejem mellett. 🤷 Játék közben pedig a zero fan üzemet úgyis ajánlott kikapcsolni.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
HoaryFox
őstag
Szerintem nem az én felelősségem, mondhatta volna az Amazon, hogy nem refundolják, mert úton van a csomag, igaz, ~3 hetet töltött San Francisco-ban. Oké, utána megjött a csomag, de nem írtak, hogy "hé, akkor perkáljál". Úgy néz ki ezt ők most benyelték.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
kolopele
nagyúr
válasz Istvan2020 #28940 üzenetére
A 6600 nagyon minimálisat veszít a teljesítményéből, mondhatni semmit, 1-2 fps átlagban. Egyedül a Spiderman esetében van kicsit nagyobb eltérés. A 6500 amit nem szabad megvenni.
[link][ Szerkesztve ]
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok a xfx 6600 nak is ajánlott a pcx 4.0 vagy elmegy 3.0 val is? Mert ugye azt olvastam, hogy a 6500 nál nagyon ajánlott a 4.0 foglalat.
-
Mans20
addikt
válasz RetepNyaraB #28938 üzenetére
Köszi. Ami van nálad hellhound? mennyin forog a ventije?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mans20 #28936 üzenetére
Mivel a 6600-as alig vesz fel áramot, igazából egy leszabályzott, csendes kavaró is elég neki. Pláne némi undervolttal. A powercolor pl. gyárilag elég soft profilt használ és az elég is. Fightert konkrétan nem tudom, de az a legkisebb hűtés, ez tény.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Ha sikerül magam rávenni egy 6600-ra, akkor a speedster 210 verzió mennyire ajánlott? Itt rákeresve nem sok infó van. 2 ventiset kersek és a leghalkabbak között. Egy tesztben 1400RPM körül megy terhelve a ventije, elvileg nem hangos. Pulse nem kell a 2200-et forgó ventikkel, a powercolor fighter ami még halk a TPU teszt szerint. A hellhound esetleg?
-
HoaryFox
őstag
válasz spleenszuru #28922 üzenetére
Júli 12-én rendeltem, 1 hónapig seholsem volt a csomag, így kértem refundot, majd azután ~1 héttel megjött, így ingyé' kaptam 2x2g pasztát
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
spleenszuru
őstag
válasz Henker2 #28926 üzenetére
No, nekem most ilyen, ami sokaknak már túl agresszív lehet, mert van, aki csak 50%-ig engedi a PWM-et, vagy addig sem.
A zero RPM kilövés ill. a minimum PWM állítás pedig itt van pl., de mint látod, mást is lehet itt variálni.
(A zero RPM a features fülön is kikapcsolható).Malaka!
-
Henker2
addikt
válasz Askformore #28930 üzenetére
Köszi
KAMELOT: Délután készítem a képet a tesztről. Valami ventibeállítást csináljak előtte?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
válasz spleenszuru #28925 üzenetére
Most ismerkedek ezekkel a venti beállításokkal is. Köszi az infókat. Majd ha sikerül és odaérsz, ezekről elfogadok pár képet.
-
spleenszuru
őstag
válasz Henker2 #28924 üzenetére
Úgy gondolom, az jó gyárilag is.
Viszont személy szerint nem támogatom, nem lenne jobb egy minimum RPM-en futó venti, míg el nem ér egy magasabb hőmérsékletet a HS-ed?
MPT-ben gyökerestől kilőhető a zero RPM, illetve a minimum PWM% is állítható, a Fan menüben.
Nekem pl. az most 30%, és 60 fokig úgy is tartom a görbém.
100 C fokon 65%-ra van állítva, ezek között pedig kb. egyenletesen emelkedik a görbém.
Nem tudok képet küldeni, nem vagyok otthon.Malaka!
-
spleenszuru
őstag
válasz forguet #28914 üzenetére
A Red Devillel ezen ne lepődj meg.
Azon a feszültségen amúgy a 86 fokos - gondolom hotspot értéked? - még belefér.
Igaz nem -10% TDP-vel szerintem..
A 2100 RPM sem kevés. Azért én tolnék egy default 0% verziót is, könnyen lehet, hogy már felszalad majd a hotspotod. :/
Mennyi a deltád?Javaslom a GPU-Z-t is megnyitni mellé, ott a max, MPT-ben belőtt értéked fog megjelenni majd.
Pasztázáshoz: sajnos meglehet, hogy de, de kívánom, hogy ne kelljen.
Esetemben már 3x volt szétkapva, 1 év alatt.[ Szerkesztve ]
Malaka!
-
Henker2
addikt
Elsőre az XFX QICK 6700XT nem tűnik rossznak
MTP-ben levettem a gyári 1200 feszt 1080-ra.
Viszont az órajelet úgy néz ki, sikerült 2550-2600MHz közé belőni ezzel a résszel. Így kb. 140W-ot fogyaszt terhelve a kártya.
Heaven szépen lefutott. A Driver saját stressz tesztje is.
Illetve jó pár játék alatt nem jelentkezett semmilyen hibajelenség.
Viszont a ventiszabályzáshoz még nem nyúltam.
Ezt a próbát tegnap csináltam.
Köszönet a segítségért kolopele kollégának![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz knoxhu #28919 üzenetére
Szerintem nem is a gyártó az igazi kérdés, hanem adott gyártónak melyik modellje? Bár a 6800-nál a Powercolor fapadosabb Fighter kártyájára is mondták többen is, hogy jó, mert inkább az RGB-t meg a hasonló másodlagos fícsöröket spórolták ki, de a büdzséhez képest kapott a kártya egy rendes hűtést.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
knoxhu
senior tag
6800 / 6800 XT kártyák esetén melyik gyártókat tudnátok javasolni?
-
bobalazs
nagyúr
válasz Istvan2020 #28915 üzenetére
Ez mindig így van, mélyen nyomott áron akarják megvenni az eladók a cserekártyádat.
Jövedelmezőbb magadnak eladni és a plusz pénzt hozzáadva megvenni az új kártyát.
Lehet kijön úgy 20 ezer ráfizetéssel ami barátibb. -
mpierre
veterán
válasz Istvan2020 #28913 üzenetére
Aha. Én pl 2 hónapja "beszélgetek magammal meg a pénztárcámmal", hogy: Nem kell még egy 6700xt a gépbe. Blokk is van, víz is van. Tápot kellene cserélni talán.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Istvan2020
aktív tag
válasz bobalazs #28910 üzenetére
Xfx-Xfx-re.
mpirre: Csak felvetődés...
raziel01: Úgy jön ki, hogy ennyit kérnének rá +ba
Új hozzászólás Kedvencekhez adom Emailt kérek Aktív témák -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Játszadozok undervolttal.
MPT-vel 1100-ra állítottam a max feszt, de Timespy alatt a max fesz HWinfo szerint nem éri el a 1V-ot sem, ez nem fura?
Illetve nem kéne ennél hűvösebbnek lennie (86 fok volt a csúcs)? Főleg úgy hogy -10% power limitet is adtam neki, és látható h a ventinél is bőkezű voltam, 2100-on tekert a csúcson.
Nem hinném h pár hónapos kártyánál pasztázással kéne játszani (újonnan vettem augusztusban)Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Istvan2020
aktív tag
-
raziel01
veterán
válasz Istvan2020 #28909 üzenetére
Az hogy jön ki 30 ezer Ft-ra? Használtan? Mert akkor a 6700 XT-re esetleg 100k körül.
De gondolom el is kell adni a régit ami olyan 55-60 körül megy aprón. Nem egy nagy váltás. Nekem is 6600 van. Ha váltok akkor 6800-ra fogok vagy hasonló teljesítményűre ha jön ki valami addig. De 1 évig még tuti el leszek vele.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Már felvetődött benned a "kérdés"... Erősen ápgréditisz szaga van a dolognak.Tehát neked "tetszene" a váltás. Így "érzelmi" döntés.
Ha reálisan nézzük, akkor bobalazs megválaszolta a kérdést.Amúgy sima 6700-ra, vagy 6700xt-re?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
bobalazs
nagyúr
20% plusz, 30 ezer plusszért. Szerintem nem éri meg. Melyik típusról váltasz és mire?
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok, kérdésem egy 6600ról való váltás 6700ra megér 30ft plusz kiadást? full-hd-n.
-
adler741
tag
Felraktam a legfrissebb 23.11.1 drivert és a resident evil 4-nél megszüntek az fps droppok Remélem nem csak nálam (win11+Asus 6650xt)
-
fejesg2
senior tag
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Askformore #28903 üzenetére
Igen tudom, mert egy jó ideig nem volt vele probléma, de aztán annál is fogta magát egyszer csak és kezdte ledobálni a játékokat az asztalra, aztán feltettem egy régebbit. Most fenn van az új, és lekopogom, egyelőre minden oké.
-
Henker2
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest