- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris82
senior tag
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #45597 üzenetére
begyujtottem jopar fele sb16ot, mind ment ugyanazzal a beallitassal. ami meglepett, hogy a vibra talan a legkompatiblitsebb... talaltam olyan jatekot, ami a masodik generacioson fagy, vagy nincs hangja (elvileg siman sbt tamogat a jatek, de a vibran kuvul semmi massal nem szolalt meg, sbproval sem).
-
Chris82
senior tag
válasz
DarthSun #45572 üzenetére
Még nem tudtam megoldani a cd rom telepítést....
A telepítő amit adtál oké, csak én amikor a laptopon leszedem a netről és pendrive-on átviszem a windows98-as gépre, hogy floppíra átmásoljam, a sys file-ok mindig eltűnnek, nem látszódnak és nem is tudom másolni.
Ez mitől lehet???? -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #45572 üzenetére
Anno Fracint alatt sokat segített a 8087 is, én marha meg nem tartottam meg... Viszont más hasznát tényleg nem veszem, a 286-osban most nincs is FPU, mert amikor semmit nem csinál, akkor is forró. Bezzeg a 387...
287 van itt 3db, mindegyik Intel (egyikük Dupli Kata, mondhatni tesztpéldány). Jó lenne egy kis változatosság. Ejj, az a Cyrix...
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #45569 üzenetére
Természetesen arra, hogy ha a 40 és 32 MHz-es oszcillátorok cserélhetők lennének, milyen tökéletes kis tesztlap lenne, ha már a CPU is foglalatban van, nem csak az FPU
Az enyémen a CPU forrasztott, így csak pár 287-et tudtam benne próbálni, és puszta szerencse, hogy bírták a 12MHz-et, amit kaptak.
A tieden a 40MHz tiszta sor, az eteti (felezve) a CPU-t. A 32-t nem nagyon tudom hova tenni, 16-ot adna az FPU-nak? Az elég sok, nekem 8 és 10MHz-re hitelesített 287-eseim vannak csak.
-
-
válasz
DarthSun #45526 üzenetére
Igen 32 megás FPM-ek, azóta csak pár példánnyal (ill. azóta van épkézláb VIP-es 486-os-os lapom is) bővült a gyűjtemény (Visionből van 864 és 964 is), igazából csak egy vezás Matrox ami még kellett volna / kellene a nagy megateszthez, de az olyan elvetemült árakon láttam csak e-bay-en, hogy köszönöm annyiért nem kérem, ill. volt egy delikvens aki ígért egyet kölcsönbe, aztán jól eltűnt.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #45507 üzenetére
Csinálok majd egy FTP-t valamelyik nap, ha már egyszer kikerültek hosting-ba a szervereim.
Aztán ott fent lesznek a régi driverek, amiket az évek alatt szedtem össze.(abit ftp,falconfly.de,etc)
Aki igényel hozzá, annak adok majd hozzáférést.
1-2 arcnak pedig, mint pl Te, feltöltési jogot is adnék, hogy lehesssen bővíteni.Meg szeretnék felrakni régi driver CD image-eket, mint pl az sb5.1 CD-nek az image-e.
-
Chris82
senior tag
válasz
DarthSun #45453 üzenetére
A sys c-t próbáltam. 8 gb-ot lát a dos, csináltam 4 particiot, egyik sem nagyobb kettőnél.
Lehet hogy az a gond, hogy 80gb-os alapesetben a hdd?
Jumperrel 32gb-ra limitaltam a bios miatt.
A dos telepito szépen felrakja, ha lemezrol bootolok, tudom használni a c-t. Lehet hogy a betöltő szektorral van gond? -
-
válasz
DarthSun #45447 üzenetére
nekem is egy 2GB- os van, beletettem azért, így most egy különleges 10MB- os Matroxom lett
Én is próbáltam ilyet, de az érzékelte hogy benne van, márpedig ami belevaló az 8-as, ki is írta hogy 16 mega van.
Aztán csak lestem amikor 3D-ben a textúrák érdekesek voltak - dolgoztatta volna a kártya a hiányzó 6 megát is de nem jött össze neki valahogy a számolás -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #45447 üzenetére
286 lapba? Mármint az alaplapba? Ez a modul megegyezik valamivel? Egér által elintézett 486-ból és 386-ból van cache-em. De gondolom az nem jó bele.
Természetesen kellene, az egy régi vágyam. Gyerekkoromtól elkísért az a kártya, megvan az esély hogy az első alaplapot visszatéve újraélesszem. 486DX4-ként érte utol a végzet. Ahhoz csak egy alaplap kellene, a többit megtartottam. 64MB FPM meg 100MHz-es CPU.
-
válasz
DarthSun #45433 üzenetére
Trident 8900D nem is tud 256 színnél többet, azt pedig, hogy ezt milyen felbontásban tudja vram mennyiség függő, driverből 93 előtti kell hozzá (abban még nincsenek 386-os kódok), ha nagyon nem találod majd elkotrom vhonnan, ahogy SB16-oshoz is vmi korai verziót vadássz csak azzal fog menni (vhol ez is megvan, de vhol jó mélyen
, Vogonson érdemes körül nézned).
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #45402 üzenetére
Egy jó HDD is sokat dob a rendszeren, használhatósági komfortban.
"FX5700 jól illik hozzá, bár én kicseréltem 6600GT- re,"
Geforce 6xxx széria a retró felső harmada sztem, felépítésre hatalmas ugrás volt akkor még a rivális Ati-hoz mérve is, + az FX-ek az átlagnál is gyengébbre sikerültek.
Az igazi vinage VGA-k még ISA buszosak voltak. -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #45394 üzenetére
Nnnna...! 1.0-val 6.4fps, 2.0-val 52.9. Nem mintha ránézésre egy centivel is gyorsabb lenne, csak bug. Újabbaknál (pl. 486) viszont pontosabb a 2.0, nem ad folyton egyforma értékeket.
Citygate chipes TD60C, Harris286/25@20 (WTF?) WDC VGA-val, ami 2.4k körül hoz landmarkban ebben a lapban. Lehet, hogy a lap lassú (20-as 286-nak nem kéne hasítani mint állat?), meg nem is indul mindig, de legalább van és hellyel-közzel működik. Meg kicsi és SIMM RAM megy bele, ezeket én nagyra értékelem. A 47-es típusú vinyó nélkül meg végképp meg lennék lőve. Folyton keresem az üzembiztos utódját, de jól működő, elemkár nélküli 286-ot nem egyszerű leakasztani
-
-
válasz
DarthSun #45387 üzenetére
A 3DBench2- őt futtattam, gyors 486- hoz vagy felfelé jó, de úgylátszik cserébe 286- on fals eredményt ad. Ha valakinél van kéznél hadrafogható 286, légyszi nézze meg ellenörzésképp a 3DBench2- vel. A program asszem ingyenes, ezért ha nincs meg, ide feltöltöttem . Valószínűsítem hogy a 2- es változattal másnál is ilyen magas eredményt fog adni.
A Maxtor diskmanager helyfolalása kereken 4 Kb, tehát kellemesen karcsú.
-
válasz
DarthSun #45369 üzenetére
HT18 az nem tud hardveresen ems-t, viszont umb-t igen, ehhez a rom shadowingot (vga-ra, alaplapi romra érdemes is sebesség szempontjából is) engedélyezned kell, és szükséged lesz a Last Byte Memory Manager-re, az ismeri tutira ezt a chipsetet, és máris lesz egy szép kövér umb-t amibe töltheted a drivereket, tsr-ket, ems-t csak emulálni tudsz, de az emm286-ot ha jól rémlik csak akkor tudod feltölteni az umb-e, ha az E000-EFFF szegmenst nem foglalod le az umb driverrel, egyébként baromi sokat lezabálna konvencionálisból, ilyen szempontból jobb az Umb_Drvr, mert annak saját bejáratú ems emulációja van, csak az meg nem hiszem, hogy támogatja chipsetet, hacsak nem tudod esetleg kézi vezérléssel belőni, persze legjobb a hardveres ems.
Ja ez a 3Dbench eredmény tényleg bugosnak tűnik, erősebb 286-osknál is ilyen max 20 FPS körül rémlik.Chris82: Win95 OS2.x vagy 98x 7.1-es Dosa használható stand alone is (így a Win 3.x is feltehető rá akár), az már tudja a FAT32-őt és akkor azzal nincs ilyen korlátod és az 100% MS kompatibilis (nem találkoztam még olyan Dosos játékkal ami ne ment volna rajta), ellenben a FreeDossal, ami viszont elég gyatrán áll ilyen szempontból.
Disk manager verzió függő mennyi ramot eszik a régebbiek (max 8GB korlát) ilyen 6-8kb körül, az újabbak (120GB-os korlát) többet, talán 20kb körül, de az umb-be szépen feltölthetőek. -
válasz
DarthSun #45367 üzenetére
Chipset függően van hardveres ems (Pchips-nek vn néhány pl Neat, Hedaka D60 me még vmi. ami nem ugrik be, ill a Headland HT12, meg vmilyen Suntac chipset is tudja) is 286-osokhoz, ami ezt tudja az hardveres umb-t is tud, ha viszont nem tud hardveres ems-t, akkor ha tud rom shadowingot (biosban tudod engedélyezni ha van, ezt ált az "újabb" 286-os chipsetek szinte mind tudják, tehát 91-es biosos lap szvsz tuti), akkor szinte biztos van hozzá hardveres umb driver, amivel utána tudsz ems-t emulálni, ill. létezik egy emu386 nevű driver, ami real módban emulál 386-os utásításokat, így pl. PNP is kari éleszthetővé válik, meg még jónéhány progi ami amúgy csak 386-ossal futna, de nem igényel protected módot, csak realt.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #45348 üzenetére
Jo lenne tudni, hogy ilyenkor mi tortenik... Milyen idozitesekkel, orajelen jarhat. Bar gyanitom a legbiztosabb, ha gyarilag 2ms 45nsos, tsengnel elvileg szamit, hogy 1 v 2m. Bar pl a trional is szamitana, hogy 64 v 32 bit, aztan kozben semmi elteres dos alatt.
A normalisabb vlbs s3asok is olyan ritkak mar, mint a feher hollo.
-
RexMaximus
senior tag
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #45317 üzenetére
SB2.0? Mert arról természetes, hogy "hiányzik" 3 IC. Most keletkezett nálam is egy (ami végre nem féloldalasan szól), vihető is (csak nem hirdetem), dettó ugyanez van vele. Azok a CMS IC-i lennének, de az SB2.0-nál opcionális. Újabbakról már le is hagyták.
Új érdekességek, majd ki kell élvezni, bár már nem az igazi retró vonal: 423 (ez még retró, de már nincs rajta ISA slot - van viszont egy marék nagyon jól kinéző proc) és FM2 (na ez már kevésbé, és egyelőre egyetlen darab van hozzá, egy A6-5400 - de ez a legelső procim a Bulldozer kládból!
)
-
-
arn
félisten
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #45194 üzenetére
Huhh, nekem pont ezt csinálta egy DS12887-es. Cseréltem 12887A-ra, azzal megjegyzi, csak kikapcsoláskor felejti el a tartalmát. Már csak az a kérdés, hogy ez ilyen (ebben az esetben végülis használható, nem nagy kunszt beállítgatni bekapcs után egy GA-486AM/S-t) vagy ennyi maradék delej van benne, aztán ha ez is kiszökik, ugyanolyan szemét lesz, mint a másik
Mert akkor viszont nekem is ki kell lyukasztanom az oldalát...
-
-
válasz
DarthSun #45172 üzenetére
bezony ám, oylan faja az a proci, hogy léggel is postol 200-on
Persze úgy még a DOS-ig is nem, vagy csak ritkán jut el, de 0 fok alá hűtve beton stabil
Még van egy másik ami így lehűtve elindul 200-on, de bootoláskor lefagy, a többi még képet sem ad, vagy egyből lefagy... -
válasz
DarthSun #45094 üzenetére
A Phenom-II- re fel akartam tenni a toronyhűtőt. Még jó hogy megnéztem előtte a lefogatót egy AM2+ laphoz passzintva, rájöttem hogy rövid, ez csak 478, 462 és 754- re jó. Ideiglenesen megoldottam a rajta levő hűtővel. A venti tetejére csavaroztam még egy ventit
. Olyan 10 fokot csökkent terhelés alatt. Így feltettem 3200- ról 3600- ra az órajelet. Ez még szépen megy alapfeszen és elég is lesz.
Asszem a Bartonon is alkalmazom ezt a duplaventis sufnituningot
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #45031 üzenetére
Siman bele lehet rakni oket egymas melle. Sot, ha a live drvere detektalja, hogy van sb16, nem is aktivalja az emulaciot.
Az mas kerdes, hogy a vibrabol ketfelet lattam - ahol normalisabb es zajmentesebb a digi, ott nincs opl3, ahol meg van (vibra s melle kell, nincs cqm), ott meg zajos a digitalis resze. Jobbak a masodik generacios sb16ok a ct1747tel... Ct22x0
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #44996 üzenetére
A Win98 alatt az SB Live! a "LiveWare" nevü meghajtó programot szokta komálni, nekem még nem volt olyan, hogy ne indult volna el. Már csak azért is, mert az akkori konfigom:
- ASUS P3V4X
- 550-es Katmai
- GeForce 2 Pro (ASUS)
- SB Live!
- Win98 SEA Half-Life fantasztikusan szólt EAX-al.
Az Audigy-nél nézd meg, hogy a -PCI- érintkezők tetejénél nincs-e NYÁK szakadás.
Kár lenne érte, mert nagyon jó kis cucc. -
unclefucka
senior tag
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44896 üzenetére
jah kb a 8x volt az ami meg allando sebessegu volt, nehany haver anno vissza is valtott rajuk. de meglepodtem, mert pl a 97es 22x sony cdrom szinten csendes - lehet nem veletlen, mert a belso szektorokban ez epp 8x.
ps: wiki szerint a 12x a leggyorsabb allando sebessegu.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44878 üzenetére
visszafele mindent szabad
2002ben miert ne hasznalhattal volna egy korabbi kartyat?
nekem is az athlonban volt utoljara (asszem kt133a + tbird), a kesobbi lapok mar nem tamogattak isat. amugy rendesen megy benne? komolyan mondom, nekem semmi sem remlik ezekbol az isas mizeriakbol. a gus szepen vegigkiserte az sb16-live stb vonalat, amig lehetett. igaz az 3.4es volt, ez meg 3.74es. a 486ban rendesen mukodik, igy a p3 a guspnpt nyerte meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Építő/felújító topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SUSE Linux
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest