- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #51272 üzenetére
Nem tudom, hogy találkoztam-e Phenom II-nél nagyobb szórású típussal. Kb. 12-15 db. 550 és 555 -öst próbáltam ki eddig. Ezek közt volt a borzasztótól a könnyfakasztóan jóig minden. Volt olyan, ami minden téren épp csak képes volt kiizzadni a specifikációt. 1333-as ram fölött gyakorlatilag nem volt képes posztra sem, stb. Óriási szerencsémre viszont volt köztük kettő, amik úgy mennek, ahogy csak a legjobb Phenom II-esek. Írtó nagy élmény találni egy ilyen kvalitású procit !
Mindkettő C3-as és kiemelkedően alacsony vid-es. Nem mondom, hogy ez minden esetben jó procit takar, de az én tizenpár darabos mintámból úgy tűnik. -
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51322 üzenetére
Hát ezek már csak az én plussz elvárásaim, hogy a relative olcsób kategóriába is kerüljün valamelyik
Én a G-Syncet preferálnám leginkább, mert nvidia kártyával hajtanám (nem feltétlen a jelenlegi gt 430 al xD )
Háát már egy Bloomfield-et, 940 / 960 már lehet 10k tól is kapni. Retró i7, de a fogyasztása is az (130W)
875k sem rossz (Lynnfield), egy jó vízhűtés, azt mehet neki az OC
Sandy Bridge meg még nagyon újvagyis szerintem (Bár én egy 2700k val elporoszkálnék
)
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51320 üzenetére
Énis bőven elégedett lennék egy 75Hz es LG vel, bár lehetnének G-Sync esek inkább, a Free Sync helyett, ennyi a belekötni valóm csak, de amúgy szuper monitorokat gyártanak összeségében. Suliban is LG 24" es, ránézésre TN paneles monitorok vannak, de azoknál amit a legjobban utálok csak az a Dinamikus Kontraszt,... filmnézésnél elég zavaró tud lenni.
Hát igen
Viszont néha néha jólenne a 2-4k tartalomra való hardverek is/periféériák is
Milyen i7 et tervezel amúgy?
Hát az biztos, screenshoot a legjobb bizonyíték. Nekem elég gyérűl sikerült, olyan 20-25 között xd
Sokadjára csak sikerül elküldenem ezt a HSZ-t,is... 408 as errort dobálgat fel/I]
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51306 üzenetére
Ezigen
Gratulálok!
Jókis szerkezetek ezek még a mai napig
Háátsz ha azt nézzük, nekemis van egy laposom itt mellettem, amit legutoljára tételezésre használtam
Iletve legutóbb lett ráhúzva a Win 10 kíváncsiságból, hogy hogy fut 1.7GHz es Pentium M és 2GB ra bővített ram mal (HP nc6220) de azonkívűl nemigen szoktam használni
csak ilyen test bulid, megha valami gubanc van esetleg a main pc vel, akkor azért ottvan ez
Sharkoon házak elég jók
legalábbis designra nekem nagyon bejönnek. Bár nekem a sajátomnál (ebbe most egy NAS nak való van építve) sikerűlt egy távtartót megszakítani, de ezt leszámítva jókis doboz. Csavarmentes szerelés, zőld LED, kell még más
Pont ilyen 27"es LG-t nézegettem énis tegnap
M4A88TD-V EVO/USB3 lapos gépen, azért már a 2k/4k is eldöcögne film ügyileg ha jól sejtem?
Sajna nekem a 2k már felejtős, telóm még tudom nézni, de gépen már nem -
Ry0K3N
senior tag
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #51197 üzenetére
Milyen prescott es milyen barton?
a tortenet meg 2002ben indult 1700+ tbreddel, ami 2500mhzen ment. Volt kesobb bartonom is, de nem remlik, hogy tobbet ki lehetett belole hozni. A prescott vmi korai db volt 3 gigas, vizzel sem ment tobbon, mint 3.6. Nem a cpublokk volt meleg, hanem a tapellato reszek sultek meg, igy nem keves feszt kaphatott.
Folyamatosan hasznalt orajelekrol beszelek
-
-
erer1000
őstag
válasz
DarthSun #51198 üzenetére
Nekem sikerült innen HW apróról azt hiszem 3 ezerért gyári bontatlan dobozos HD 3450 et vennem, 512MB
Erősen overkill az athlon xp 2500+ @2.1GHZ-hez , de legalább nem GPU limit lesz
HD 4650 hez nem is tudom mi illene cpu ban. De az már nem annyira retro, mert yt megy vele
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #51171 üzenetére
Nem semmi, hogy így emlékszel miket írtam anno.
Egyszer rászántam magam a q6600 tuningra, de sehogy nem bírtam rábírni a P5N-E SLI lap biosát, hogy meg tudjam piszkálni.
Ha minden igaz veszek egy QX6850-et mellé/helyette. Így kicsit drágább a tuning, mint biosban turkálni. -
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #51071 üzenetére
Nem az volt a szándékod, de én neked se akartam rosszat, hogy leégjen a kártyád... csak aztán jöttél az Akygás marketingdumával meg a többi hülyeséggel. Addig neked akartam jót, hogy lecseréld, meggondold magad, utána csak annyit, hogy legyen egy racionális ellenvélemény. Mert úgy bevetted a marketinget, mint a huzat.
Itt és itt is arra utalsz, hogy az Akyga különb mint a többi hasonló árban legyártott szemét, pedig ezt mindössze a saját elvakult önigazolásod támasztja alá, semmi más. Ez probléma. Ja és nem azt akarom mondani, hogy az adott Chiefteked jó, vagy hogy egy alap Corsair jó, mert azok is gagyik, ráadásul se Chieftek se Corsair táp nincs, olyan belet raknak bele amit találnak.
Nekem is az XFX450 v2 tápom az egy herélt verzió certificate nélkül ahhoz képest ami lement a sajtóban tesztre, a kondikat eggyel rosszabbra cserélték benne és 80Plusja sincs hivatalosan. Őket csak a profit érdekli,
én meg a saját bőrömön tapasztaltam, hogy új tápokat tekintve 18k HUF még mindig csak a belépőszint erős kompromisszumokkal (FSP Hyper széria)Az alaplap + Aidás feszültségmérés meg a fetrengveröhögős kategória. Az táponként eltérő teljesen és köszönőviszonyban nincs a valósággal akkora szórása van. Simán írhat olyan feszültségeket, aminél már nem is menne az eszköz (nálam a 11.5V és a 13V volt ilyen).
Dugjál be a molexbe egy normálisabb multimétert (nem a piacos 2000Ft-os, ha mégis, akkor most bontott elemmel). Az már mérvadóbb. Az igazi meg az lenne, ha az alaplapi ATX menne keresztül egy mérőeszközön.Másik, túlterhelés miatt tápegység NEM ÉG LE. Csak a hulladék ég le. A tápegység lekapcsol. persze hogy hülye, aki olyan gépbe Akygát rakott, de ettől még a gyártó a hibás, hogy egyáltalán ilyen balesetveszélyes terméket forgalomka hoz.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #51068 üzenetére
Homokba dughatod a fejedet, engem nem érdekel. Én megadom a lehetőséget hogy más elgondolkozzon rajta, hogy ő ilyet valaha választana-e.
ATX szabványos dolgot beszopáltam, azzal nem függ össze, nincs specifikálva az ágak kötelező eloszlása.
Ennek ellenére az egy koros, 2000 körüli design, amelyik 3.3V és 5V heavy. AMD K8 és Core2 óta kb csak a 12V számít, és 5V-ot a meghajtók esznek.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #51062 üzenetére
Rövidzár-elleni védelem az easy, még a Mercurykban is volt. Thermal protection viszont tuti nincs benne, mint ahogy overload protection se, és hálózati ingadozás esetén vagy nagyobb terhelésnél kilép az ATX szabvány adta feszültségértékekből. Elpukkanásnál meg nem leold, mint egy FSP, hanem beletolja az ampert az alaplapba és a többibe.
A filléres nagyon ígérő még nagyobbat hazudó tápok mind ilyenek.Egy belépő Seasonic a ráírt értékek felett 20-30W-al még sokszor stabil
Egy ilyen szemét meg jó ha tudja a felét, háromnegyedét a 12V-ra írt teljesítménynek.
Ugye itt él még az a 6 csillió éves trükk, hogy régi ATX szabványú táp és ami 500W Akygáéknál, az már a címkén is csak 250 12V-on.Ez egy fizetett hirdetés kb. De az egyik "komolyabb" tápjuk aminek ölég érdekes bele van. Cserébe még ennél a tesztnél is igen nagy a feszültségek kilengése. Ajánlom az utolsó 3 kommentet alul.
Ja a 80Plus is hazugság, certificate-je nincs és nem vizsgálták be, csak rá van nyomva a logo a dobozra...
Itt is látszik a gyenge 12V-os ág. A hőcsöves belső is egy WTF, de a bemeneti filter is gagyi, csak 85°C-os gagyi (pedig rá szokták hazudni a 105°C-ot is), és még mellette is van egy hőgyár. Garantálja a rövid életet kb.Nehéz előszedni egy rendes tesztet, ez KáEurópában megy csak, jonnygurunak úgy kéne küldeni egyet postán...
-
erer1000
őstag
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #51058 üzenetére
Ez már arra megy ki inkább, hogy mennyire szeretnéd használni a konfigot. Meg, hogy mennyire értékes neked. Tehát egy SS7 konfigot nem fogok egy Kodegány-al használni. De egy újabb sli-s rendszert se fogok egy 800w-os M-Tech táppal használni. Viszont ha az ember bele fog egy rendesebb tápba.. Jó esetben 5k-6k ki lehet fogni az 500/600w-os minőségi, de nem csúcs tápokat.
-
erer1000
őstag
válasz
DarthSun #51050 üzenetére
anyám barátnője kért meg nézzem meg a gépét, jó öreg s478.
egy Codegen volt benne. azért panaszkodott, mert rendszeresen újraindult,boot közben is stb.
HDD-n 1 szektor hiba, és 339 felpörgési hiba.HDD-t használom azóta, hogy produkál-e valamit, de tökéletes, felpörgési hiba nincs.
alaplap cpu-val működik , csak rendes táp kellett.de múgy ezen kívül nem volt bajom még Mercury és tsaival, pedig 2 gépben is az szolgált kb 10évig itthon
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #51050 üzenetére
Majd ha tápteszterrel letesztelted, akkor szóljál. Most csak annyit tudok, hogy bátor vagy (másképp is lehet mondani). Egy HKC-t is ha túlterhelsz akkor visz mindent, nincs benne védelem.
Én Mercuryval jártam úgy, hogy a hálózati áramlöket belement a vinyóba, pedig a táp azóta is meg egy 400-as Celeronba. Csak a vinyókat dobhattam ki, 200GB IDE az akkor nem jött jól... (HDD 5V-on tud maflást kapni mert szűretlen, a fejszervó ment szét mindkettő vinyóban).Ha szeretsz kockáztatni, lelked rajta. Egy valamit kérek, ne védd a terméket. Esetleg ha egy elismert tápteszternek oda tudnánk adni a feladatot, az jó lenne, de ők ritkán tűzijátékoznak.
Ezt a szemetet a PH! is reklámozta. Haveromnak 3 vinyóját nyírta ki. azt is fogtam
Akyga ATX-et nem fogtam de nagy igényem sincs rá, tudom hogy hulladék.Narancs 300-am nekem is van, azt cseréltem az FSP400-ra mikor megkaptam az AMD gépet (K8-Upgrade-NF3). Ilyen Acorp gépekbe bele is teszem, de értékesebbe vagy komolyabb TDP mellé őrültség.
Most itthon max az XFX450 van, ha majd az FSP nem bírja, legfeljebb veszek tápot. Inkább mint elfüstöljön, ebből a gépből AGP király lesz majd (2 magos AMD proci és most vett HD4650). De szerintem még bele fog férni, sokkal kevesebbet kér, mint a GTS450. -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #51047 üzenetére
Használtan vettem. De mivel kétágas és gyárilag nem PCI-E-s szerintem sikerült akkor pont egy ágat terhelni. Tudja a fene.
Napi használatban van egy Athlon 64-es gépben, tavaly nyáron szenvedtettem az én gépemen.Persze, csak ha egy táp hazudik és nincs benne védelem az később drága lehet. Én már megtanultam a saját káromon. HKC-m is halk volt és hűvös, de az csak azt jelentette, hogy szar volt a légelvezetése és nem volt igazán hatékony.
11k-ért már tápot is lehet venni nem csak szemetet...
Akkor már inkább egy indiai Corsai VS450 de komolyan.Ja és volt már Akyga tápom, laptophoz, újonnan. Valami embertelen rossz, életveszélyes darab volt (forró és pehelykönnyű). De csak arra kellett hogy túladjak a laposon, mert két egyforma lapos és egy töltő volt csak.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #51041 üzenetére
Annyira nem vészes szerintem. 200W a max fogyasztása. Nagyon szigorú ocp-jük van, (sajna) tuninggal hamar belefutsz. 760 - 770 mhz Gpu körül szokott lelőni. Alapórajelen kb. 160 - 180 W lehet max. Az sli-be még tompulhat is picit, szóval annyira nem vészes. Egy értelmes 500-600W -os táp is elboldogulhat velük ha összehozható a 4 db. 6 pin-es csati.
A 850-es tápommal toltam erősen tuningolt 4790K mellett (5.8 Ghz cpu) Gtx 580 sli-t is. Ami azért röhögve rádupláz 285-re, ha fogyasztani kell.
Az 580-as, na az nem szégyenlős. 300-400W-ot különösebb megerőltetés nélkül vesz fel. -
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51030 üzenetére
Hát igen, azért egy GTX285 SLI sem lehet kutya fogyasztásba is
Mondjuk oda már lehet mégerősebb táp is kellene
Nemértem ezt az Abit lapot... manualba, 4x1GB RAM ot kezel max, beletettem, 2GB ot ha látott belőle. Aztán próbáltam, 2x1et 2x512re cserélni, csak azok 500MHzesek, de kisípolta őket, miközben jók.
Most 2x1GB Kingston zakatol benne, Dual Ch-t felismerte a BIOS, de a Windows csak 1GB lát belőle (Win 7 Ult SP1 x86) viszont szűzen, egész használható.És az OC-t sem kedveli
2.66GHz ugye a main clock, ezt ha emelem, 2.7en megy, de 2.8on már a BIOS lassan detecteli az IDE/SATA cuccokat, és ilyenkor már a SATA system HDD-t felsem smeri...visszarakom, auto ra az órajelet akkor megy ugyanugy f@szán.
Ezzekkel tudok valamit kezdeni? -
krisz67
tag
válasz
DarthSun #51024 üzenetére
DarthSun & arn
Hát igen
Bár még mindig nemértem hogy hova kellet ekkora táp bele.
Engem a zöld kis LED je győzött meg ami megvilágítja a procit és a környékét
Sapphire HD 2600 xt van még benne, illetve 2db ODD, 1 SATA/MOLEX kombó táp csatis Hitachi DeskStar SATA adatcsatis HDD, meg egy Creative CT4810, illetve egy SL7NV 2.66GHz cpu, és 2x256 + 1GB RAM társaságában, mindez egy egész tágas házikóban, ABIT IS7 deszkán.A hűtőt azért mondhatom jó sufni tuningosan rögzítették fel
átlósan 1-1 sarkánál kis dróttal (nekem ránézésre a kis szaloncukor akasztó drót jutott eszembe róla, lehet pont az is) és ebből is csak a VGA felöli fogta valamennyireÍgyhát ha fektetve volt a gép, akkor ráfeküdt valamennyire a bordára ugye, ha pedig állítva, akkor meg a VGA PCB je tartotta meg
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #50955 üzenetére
Már DX7-en is ocsmány, de már mondtam hogy ez proof of concept és az az élvezeti értéke hogy nem arra tervezték és borzasztó.
Mint amikor a lowspecgamer a GPD Win gépen 30%-os leskálázással kockul.Celeron 2,6GHz és 4200Ti kombóval már éppen végig lehetett vinni a HL2-t és a Portalt is. Én azzal tettem meg először. DX8-ban nem volt ocsmány. Framerate a 30FPS-nél billegett, de ez van.
-
zoltanz
nagyúr
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #50867 üzenetére
Axle TNT2 Ultra 32MB van nekem. Axle meg még most is létezik. GTX1060 kártyát is gyártanak...
Pont az a lényeg, hogy DX6.0-s kártyával menjen elfogadható framerate mellett. Ez kísérlet, proof of concept. Mokó is foglalkozott a témával.
Legjobb AGP-s kártyáim az Inno3d 6600GT meg a Radeon HD3450. Azon kívül van FX5500 meg FX5700 és anno amivel először kivittem a HL2-t, a 4200Ti. -
flymi
addikt
válasz
DarthSun #50837 üzenetére
Talán sosem tudjuk meg mink van.
De azért majd még áttúrom a netet.
Milyen s mekora tápot érdemes tenni egy majdnem csúcs s370 és egy s478 konfig alá? Olyan 300-400w között kellene gondolom.
Codegány vagy valami hasonló korhű cuccra gondoltam, de egy fsp-ben jobban bízom. Talán egy psu-nak nem is kell feltétlen annyira korhűnek lennie.1.4 Tua
Asus Tusl2-c
egyenlőre kérdéses mennyiségű ram
valami komolyabb 2000-2002 közti vga-valGigabyte P4 Titan GA-8IPE1000-G (ez van most az Abit IS7-E helyett egyenlőre, mert a legutóbbi használatkor valami nem stimmelt, de nem volt időm kideríteni mi...)
3.4 Prescott
2x512 ram
valami 2004-es vga, mert 2003-as fx széria nem hatott meg -
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #50702 üzenetére
mBartonbol nekem volt 2500-as ami eleg sokaig dolgozott nalam (NF7-S v2.0 mellett). Nem remlik, hogy kulonosebben melegedett volna. Arra viszont nem emlekszem, hogy milyen hutovel. Igaz egy full ventis dragonban csucsult, lehet ez is segitett rajta
. Valahol van kepem rola, de most nem talaltam...
Az is lehet, hogy egy 7000-es Alcu vagy CU Zalman volt rajta (?) (akkor megvan miert nem melegedett
)
Igy, hogy emlegetjuk az mBartont, volt 478-as procibol is mobil valltozat, csak a bios nem ismerte fel (manualisan kellett beloni). Olyanom is volt de nem emlekszem mi let vele. Ez pont az a korszak volt amikor adtam vettem es kb mindent kiprobaltam.
TUSL2-C-t nem volt szivem eladni sokaig, de aztan csak elkovettem azt a hulyeseget, hogy eladtam, Full dobozos peldanyt. Vlsz nem is sokert, gondolom ilyen 6k korul mert dobozos. Ma is adnek erte annyit
Ez a gpades dolog viszont Prescott, Athlon, nomeg Pentium D eseten mar hasznosnak tunik
. Gigabyte DS3 - DS4 lapoknal is ugy remlik melegszik, abbol mindig hutobordas valltozatom volt, na ott is kiprobalnam.
Prescott hoatadasan mennyi javit a kupaktalanitas? Ilyet sose vallaltam be, talan a polirozasig jutottam el. (keverednek a dologk, intenziv idoszak volt
)
Abit GF3 Ti 200-as hutoje az nem igazan a jok koze tartozott. Azon is csodalkozom itt, hogy gyari venti meg megvan. Mind lehallt. Persze kenessel meg mentheto volt egy reszuk. GF4 Ti 4200-ason is ezt a megoldast kovettek. Ehhez hasonlo felepites es venti. Arrol is mind lehalt kb. Tobbiekhez viszonyitva eleg gyorsan.
-
RexMaximus
senior tag
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
DarthSun #50616 üzenetére
ABIT KG7
Már azt hittem kinyiffantottam a V2est hogy áttettem a másik lapba. Olvastam valahol olyat hogy az újabb lapokban magasabb frekin mennek a PCI slotok. Összegányoltam gyorsan a régi socket 7 es lapot és semmi baja.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
DarthSun #50614 üzenetére
Kész én feladom ezzel a lappal. Most odáig jutott hogy le sem áll a gép hanem leragad a "windows 98 leáll" képernyőnél. Próbáltam másik PCI slotba tenni a kártyát de az sem használt. Próbáltam BIOS-ban állítani a videót PCI/AGP-n de ott sem hozott semmi eredményt. Van egy régebbi Abit lapom megpróbálom azon összehozni.
-
Ry0K3N
senior tag
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #50602 üzenetére
Valoban, de olyan erzes mintha evek ota tortent volna ez
Megneztem mind a harom cikket, idoben valoban slider szeru ha az eveket nezem alkatreszenkent
Nem zavarodsz bele ilyenkor?
En meg kozben ezt kutatom ezerrel, hogy mi micsoda es mikor jelent meg es egy konfig lehetoleg egy idos alkatreszekbol alljon ossze stb
Asszony meg is jegyezte, hogy tokmindegy mit csinalok, azt mindig ilyen megaloman modjan teszem... nem tudom mire gondol
SS7 konfig tervem is alakul. '98-as atx torony, MSI MS-5169, K6 II 400 lesz az alapja ezzel meg 98 kozepet celzom meg. Ebbe BH6-ot tennek bele meg szivesen, de egy idoben minek epitsek ket ilyen csucskonfigot.
(Asus P2B-F is varat magara)(#50600) arn
Szorgalmasan gugliztam, a ket laprol 99-es anyagokat nem nagyon talaltam. 2000 elejerol kezdtek irni roluk. Bar lapokat meg nem neztem at tuzetesen datumra vadaszva. Eszembe se jutott ugy rakaresni, hogy 1999-et datumkent beirjam kulcsszo melle... Alaposabb lett volna, igy is rakeresek majd a cuccokra a jovoben, hogy jobban szurjem a korokat. (AOpen hazaknal pedig igy csinaltam)Ket Asus V7700-es van, azokat szannam bele egyenlore, azokrol is 2000 elejen irnak foleg
Meg mind a kettobe megy egy SB Live 5.1, Liver Drive-al. Egy rack, optikai meghajto eseten vlsz egy CD iro es talan DVD olvaso - de nem tudom akkor voltak e. Meg nem kerestem ra erre sem.
Ezeket igyekeztem beloni ido szerint, ez is megterhelo volt mar
(meg milyen cpu, vga hozzajuk)
Asus K7M
Slot A 650Mhz
Asus P3B-F
Asus P2B-F
Asus Cusl2-C
Asus Tusl2-C
Abit BH6 -
Ry0K3N
senior tag
válasz
DarthSun #50599 üzenetére
Köszi megpróbálom ezt a sorrendet most, a gondom igazán az hogy ha 3DFX játékot vagy progit indítok szétfagyasztja a rendszert. Nvidia driverből melyiket ajánlod? Több verziót is leszedtem ( 43.54 // 44.03 // 45.23 // 81.98-> ez legutóbb összehányt nekem mindent)
Monitorral nem volt gondom,meg ha lenne is nem kár érte. Lassan 20 éves lesz.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #50525 üzenetére
Az a baj, egérből nemnagyon találtam ami faxa lenne hozzá, Genius Gm-6 om van egy csomó, de azok Win 9x alatt sem mentek, így kipróbálni nemtudtam őket.
Hát akkor a RAM ot szerintem hanyagolom picit.
LAN meg egér lenne a fontosabb
Aztán gaming time xd
A bill már megvan hozzá, Ciff + IBM level 1 jelenlegDe mégegyszer átkell menjek a billentyűkön, makacs szennyeződések nehezen jönnek le level 1 nél, de majd a 2 lehozza
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #50517 üzenetére
Úgyse akar működni
Nemértem... átraktam arra amit mondtál, az foglalt volt, átraktam 10re azt elfogadta, save. Resi után viszont ugyanaz a üzi fogadott.
AIDA ban nemírta az IRQ-t, csak a listában zöldel jelezte hogy NE2000 compatile.Beleraktam most egy D-Link et, ezt felismerte Ne1000-nek, de annál is ugyanezt a hibát írja.
A Win32s-t és a TCP32 t leszedtem.Másik hálókarit meg nemakarok berakni... pl.: a Novell-eset, mert azon nincs RJ45, csak BNC asszem, de most meg rra egy BNC to RJ45..áhh :/ Nemigazán lenne értelme szerintem.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #50093 üzenetére
A modemet azert hagytam benne, mert a tobbi alkatresszel egyutt toltotte osszeszerelesuk ota az idot. Ugyanaz a grajegy es datum van rajta mint a tobbi alkatreszen. Nem volt szivem igy kiszedni.
Amugy tok fura volt hasznalni. Majdnem kereken 20 eve volt ilyen konfigom. Osszel szereztem be '97-ben. Poen, akkoriban a szomszedunk kb annyi idos lehetett mint most en es szinten szamteches arc volt. Egyutt rohogtunk az akkor megjelent Carmageddon-on ami mar ezen futott, azota is szaloige szeruseg lett a buuu tehen hang meg hasonlok
.
Meg ekkor volt elosszor ket konfigom egyidoben VGA monitorokkal. Jartak at hozzam a haverol "lanozni". Azert idezojel mert soros-parhuzamos portot meritette ki es azon Doomoztunk. Ezeket azota is emlegetik
-
RexMaximus
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #50080 üzenetére
Érdekes. Képen a nyák is görbének tűnik, amiatt gondoltam, hogy gáz van.
Semmi értelmes ötletem nincs igazán, csak guszutstalan házibarkács. Ráadásul pont ott van a venti is...
Vagy a HDD tartóra függeszteném rá valahogy, vagy a 2,5"-es tartók fölötti peremre valami madzaggal, lényeg, hogy ne a gravitáció húzza lefelé. Csúnya lenne, ha állásában elrepedne a nyák.
De mondom én csak a képet láttam, ami nekem így lógott az egyáltalán nem volt merev.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #49987 üzenetére
Én is várok szerintem az LGA1366 tesztekkel legalább október végéig
De van itt pár Prescott, azoktól is félek.
Mondjuk ilyen durva videokátyám nincs egy se, nem hogy 3-way SLI... A szobámat azért megbírja egy ilyen CPU radiátor helyett, amíg nincs kemény tél, elég rendesen leszigeteltük a házat
K7-től is féltem kicsit így nyáron, de szódával még elment. Lehet megpróbálom egy lockmentes Bartonnal 1-1.5GHz-en alulfeszelve, memóriatesztre is jó lesz. Úgy tűnik, hogy Tualatin-szerű órajeleken és feszültségeken azért nem olyan vészes, egész összemérhető a kettő. A Tbird/Palomino sokkal durvább.
Túl sokat azért azt se akarom járatni, meleget csinál. A monitoromat kéne igazából cserélni, nem csak 50 wattal fűt, de minden baja van már amúgy is így 10 éves korára.
-
Laraxior
titán
válasz
DarthSun #49987 üzenetére
Egy 850-es EVGA táp van a nagy gépemben, de megmondom őszintén, nincsen kedvem kibelezni azért a gépet. Egyedul a net kabelt dugiszalom at mindig, mert nincs hely az alaplapon az Ultrák miatt, hogy még egy wifi kartyat bele tudjak tenni.
Mondjuk időnek is híján vagyok, mert augusztus 20tol szabin vagyok, elotte mindig olyan frankon sokat kell dolgozni... "Majd kipihened a szabin..." Koszi.Mondjuk arra még nem jottem ra, hogy miert fagy merevre 3dmark kozben.... 2VGAnak csak eleg a 650-es tap.
Aztan a masik, biosban belottem 1.41V-ot a CPUnak. Egy kis terheles, es mar le is esett 1.32-re.
Ramoknal fogalmam sincsen mi ez a linked, unlinked mód, azt sem tiszta, hogy kekhalal utan miert all be az egesz rendszer ramhibaval, bootnal a ramtesztnél.
Szoval ezert nem akarok a nagy gephez hozzanyulni, mert nem sok turelmem van egy huzamban.De azert jo bohockodni vele... Mivel masik hazam nincs, ezert belepattintottam abba a dobozba amibe az arc küldte az EVGA 780i alaplapot.
-
Laraxior
titán
válasz
DarthSun #49985 üzenetére
Ment az 4200-t is már az 1080Ti-vel a P35 alaplapban az a QX9770
De keves neki a hűtőm. Meg szerintem a tap is karcsú lesz 3 VGAval...
Igazabol kicsit csalodott vagyok, mert az Intel chipsetet sokkal konnyebb tuningolni, itt meg allandoan beüt valami.
Ugyhogy valoszinuleg nem lesz egy tartós projekt.
Na meg ezek az Ultrák is. Hiaba csak 170W a TDPje, mégis belenéz 70+°C-ba simán. Lehet, hogy inkabb télen kellene elővenni újra, mert kint is 35°C van...
Nem akarok egy vagyont kolteni a hutesre. -
Laraxior
titán
válasz
DarthSun #49970 üzenetére
Persze hogy lenyomja, ne viccelj mar.
A 8800 szeria utan jott a 280, azzal még talan egy szinten vannak, de a javitott valtozatat a 285-öt szerintem mar nem tudják beérni.
Aztan utána kovetkezett a hirhedten meleg GTX480...
Na es csak azutan erkezett az 580...
Egy olyan SLi sincs ami beéri az utana következő harmadik generációt.Meg mintha lett volna a 9800 szeria is, ott talan a GX2 volt a csúcs. Tehat 4 generacio. Csak eltelt koztuk 3 év. Kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged