- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
Amúgy teljesen igazad van.
Miután kijöttek az olyan kártyák 1997-ben, mint például a riva128, a permedia2, ati rage pro, egész egyszerűen a 3dfx kártyák már nem voltak olyan jó vételek a felhasználók döntő többsége számára.
Hiszen ezek is elég gyorsak voltak 3D-ben, ráadásul tudtak 2D-t, ablakos 3D-t, és a kártyák fizikai mérete is kicsi volt (így befétek minden gépbe).
A voodoo2 kártyákat a fent említett kicsi driver overhead miatt vették, és a 3dfx-et vitte a lendület, a rajongói tábor szivesen frissített a Voodooról az új Voodoo2-re, és triplázta meg a teljesítményt.
Azonban 1997-től a legtöbb gyártó már tudott 24 bitet, és 512x512-es textúrákat is, ami csodát tett néhány játékban. A 98ban meg már tnt és g200 is volt. Emlékszem, hogy közeledve az ezredfordulóhoz főleg 233MMX-es gépekbe dobálták bele a voodoo2 kártyákat, de ekkor már csak a 3dfx fanok használták ezeket, hiszen senki se akart már társkártyákat. Volt, aki váltott voodoo3-ra, amikor az megjelent, azt már tipikusan 400 mhz körüli celeronokban használták akkoriban, de néhány hónap után általában megszabadultak tőle, és átmentek nvidiára.
-
KROK640
nagyúr
SW mód : A Midtown Madnesstől a Carmagedon 2 át, Blood, Streets of SimCity stb, volt futtatva szoftveresen is. 320×200 vagy alig jobb felbontás minden pixel rengeteg. Ég és föld volt a játékok között szoftverben és glide módban. Mind grafikában mind sebességben. (SW mód ugye eléggé a procit terhelte, ha nem volt elég gyors a proci, akkor nem csak csúnyább volt a játék, de akadozni is képes volt).
-
KROK640
nagyúr
Blood, Carmageddon, Grand Theft Auto, Ignition, Mig-29: Fulcrum, Need For Speed II: Special Edition, Pandemonium 1-2, Red Baron 3D, Shadow Warrior, Streets of SimCity, Test Drive 4 ... csak ezekkel a játékokkal játszottam a listáról rendszeresen
Szóval nekem nagyon is megérte a plusz kártya a gépbe. -
Fücsök007
őstag
Ahogy DarthSun is írta a multi API-s játékok még támogatták a kártyát, mivel még 2001-ben is jelentek még meg ilyenek, később már nem. Igen a V5 megjelenése után 1 évvel már elavult lett, mert már DX7 volt a fősodorban támogatott, és volt már DX8.1-is. Viszont pont a Rampage tudott volna technológiai szinten több korlátot megugrani ami a korábbi kártyákban alapból benne volt! A ma új nyákkal és kézzel összerakott példányok sem tudnak natív X4-es AGP-t V5 6K esetében, hiába a jobb kondik és modern kimenetek, a GPU-k 66MHz-es PCI módban kommunikálnak egymással.
-
-
Pikari
veterán
A 3dfx voodoo2 azért volt jobb bizonyos szempontból, mint a kortársai, mert nagyon lightweight driverei voltak, így egy socket7 gépben le tudta adni azt a teljesítményt, amihez a kortársainak egy felhúzott celeron kellett. Ez d3d-re és openglre is vonatkozik, nem csak glidere.
A voodoo3-ra, és későbbi kártyákra ez már nem igaz, azok jobban zabálják a gépet, mint pl a TNT1.
-
Fücsök007
őstag
Azért a voodoo 5 DX6-ig jó képet ad, és OpenGL támogatása is jó, továbbá Glide alatt mindig elveri a konkurenciáját képminőségben és sebességben is. Ha elkészült volna a rampage, akkor az lett volna a legjobb DX8.1-es kártya win98SE alá megfelelően gyors 2X64MB DDR rammal, már a prototípus natív X4-es AGP portos volt!
-
KROK640
nagyúr
Ezzel kicsit vitába szállnék :
1. A korabeli címek közül tapasztalataim szerint, amiknek igazán kell a 3DFX Glide, azoknak elég egy darab Voodoo 2 is, de egy SLIvel már tényleg minden beéri. Ergo a Voodoo 3 plusszát nemigazán használják ki
2. Ugyanakkor tehető mellé GeForce Mx 400 is (nekem is az volt mellette) vagy akár egy mai VGA is. Ezzel szemben a Voodoo 3 teljes értékű VGA próbál lenni, és ugyan a 3DFX támogatása miatt érdekes, de amúgy felejthető VGA -
-
envagyok
veterán
Amennyivel többet eszik Idle-ben, annyival kevesebbet terhelve
Nálam nem sokáig húzta a HD4870, kb 2 év alatt feldobta a pacskert, hd6850-est kellett s.o.s. vennem, ami viszont kihúzta a 1050ti-ig, igaz abból gyorsan 1060, majd 1080ti lett
Jó tudni ezt a HD4890 javítást.
Én mennyit szórakoztam a HD4870-el, hogy menjem végre a powerplay meg nem süvöltsön fel időnként a ventilátor.
Próbáltam biost is moddolni. -
-
De-de. IBM P76.
Nem mehetett valami sokat, mert nem sok por van benne.
Na jó, nem _csak_ ezért utaztam ennyit, a családot is eldobtam rokonokhoz út közben, de igazság szerint csak ezért is mentem volna, mert minden pipát csekkol amit szeretek:
- nem túl nagy
- AG
- bézs
- IBM bradelt -
Brand gépben megy a 100- as(cache IC- k nélkül kaptam, nincs is belevaló), itt meg a 471- ben a PODP. A kisebbeket asszem nem is próbáltam.
-
sidi
aktív tag
Volt nekem DX4ODP100, az 169 pines, kicsit több mint egy éve elcseréltem, mert nem volt hozzá való működő lapom.
DarthSun:
ODP az 169 pines
ODPR a 168 pines, innen lehet tudni. -
envagyok
veterán
Én most az Acer Aspire G7700 Predatorral szívok rendesen.
Konkrétan ez a 2. estém, egyszerűen nem lehet feltelepíteni rá a Vistát
Próbáltam sp2-es írott lemezzel, ott olvasási hiba, próbáltam gyári lemezzel, ott meg a telepítés elején dob egy szép kék halált.
Próbáltam a benne lévő blu-raj és hd-dvd meghajtóval, de rádugtam a tuti jó usb-s samsung írómat is. -
Nekem is volt ilyen élményben részem, nem állt össze a P1 (korábban említettem), gondoltam jó akkor lapcsere és ha már lúd, legyen super socket 7, vettem is lapot, az meg nem fért bele a házba a HDD tartó egyik elemtől
Aztán más bajom is volt vele, úgyhogy nem flexeltem ki...
Úgyhogy a GUS+Tseng ment a Klamath IBM-be (amihez jött a hétvégén hozzá passzoló IBM Trinitron is, így nagyon cukik együtt), ebben a cuki fekvő házban pedig 486-os lesz majd egyszer™.
-
Socket4 az nagy királyság.
Apró probléma, a te precízségeddel hamar megoldod.
S4 jött volna nekem is, ill fórumtársnak ígértem, de sajnos aki küldte volna, írta hogy SMS- t küldjél, már beszélni sem tudok, úgy megromlott az egészségem. Aztán írtam neki hogy nem is zavarom, ha esetleg javul a helyzet, jelentkezzen. Már 3 éve be sem loggolt a PH- ra...
Így most parlagon van az egyetlen S4 procim, bár a gyűjteményt azért ékesíti. -
Így van, de ne feldd az egyik hasznos jellemvonást. A siker elérésben és fenntartásában is segít, ha valaki konok. Ha nem jön össze elsőre, akkor addig ismételni makacs kitartással amíg nem koronázza siker az erőfeszítéseket. De ha egyszer összejött, akkor is ez a teendő, ha azt akarjuk, hogy 1-2 évtized után is fusson a szekér.
-
Az a kapcsolat jól jött, de nem lett volna elég. Szoktam mondani, hogy minden ember életében van 2-3 esély, lehetőség. De ezekért tenni kell, meg kell ragadni és befektetni a munkát, időt, energiát esetleg gerincet.
Az IBM-nél azért fogadták el, mint a BASIC beszállítót, mert addigra tucatnyi cégnek szállított már. Ehez ezt meg kellett írni, átírni több gépre, azokhoz illeszteni, céget építeni stb. Az OS-t eredetileg Kildall szállította volna, őt pont Gates ajánlotta. Kildall és a felesége elpuskázták ezt a lehetőséget, így került vissza a labda az MS-hez. A jó szerződést megkötéséhez érdemes tudni, hogy egy korábbi üzlet után tanult a saját hibájából. Tramiel egyszeri összeget fizetett ki a BASIC-ért amit aztán milliós mennyiségben használtak fel. Ha gépenként csak 1$ lett volna a licenc, akkor is nagyságrendekkel több pénzt látott volna belőle az MS.
Szóval tömören összefoglalva: Gates beletette a munkát, ha nincs az extra lehetőség akkor is milliós céget épített volna, a lehetősége(ke)t jól megragadva pedig milliárdost. A többes szám alatt értem a Xeroxtól érkezett Simonyi felvételét, az Apple együttműködést stb. stb.
DarthSun:
Akkor az 1200- as végülis hasonló a PC vonalhoz, utóbbihoz is fejlesztik a retró oprendszereket, meg még a régi játékokat is kiadják feltuningolva.
Még az OS-t is frissítik. Képzeld el, mintha jönne DOS 7.1.2, 7.2... De azért egy Amigát egy IBM PC-hez hasonlítani?!!?
Ez az ESS meg elég érdekesen néz ki. Valami nagyon a vége kivitel.
-
Ma is sikerre lehet vinni új ötletet és fel lehet emelkedni. A bajt inkább ott látom, hogy a jó ötletet egyszerűen sok-sok lóvéért megveszik, vagy ha nem lehet, akkor lemásolják a már meglévő nagyok és víz alatt tartják az új fejét. Samsung, Apple már jó ideje nem hoz nagyon újat, inkább követnek, mint diktálnak.
Ezt leírhantád, hogy mit értesz jó kapcsolatok alatt. Volt egy stabil családi támogatás, de nem értem mire gondolsz.
Chris82: Gratulálok, ez szép darab! Milyen scaler van benne?
-
Aki ennyi területen fel tudta ismerni, hogy miben van a jövő technológiája és meg volt hozzá a makacssága, hogy az akaratát sikerre vigye (persze ez 5-ből 1 esetben sikerült, de ha nem, akkor megint nekifutott) az ma is sikeres lenne újrakezdve.
Nézd meg hogy került vissza. Nem ő miatta vették vissza, hanem az operációs rendszer miatt amit alkotott. Előtte próbáltak más utakat az almánál, de nem ment. Előtte kirúgták, mert ki akarta túrni a CEO-t. Amikor kellett az OS amit alkotott és visszavették megszerezte a CEO pozícióját. OK, egy kicsit (nem kicsit) akarnok, zsarnok és pszichopata volt a fickó, de az biztos, hogy valamilyen téren zseni. Gates is hasonló zseni, csak kicsit jobb természettel áldotta meg az ég. Egyikük sem véletlenül lett sikeres.
sidi: C64-hez csak külső floppy van. Nézz meg egy PET-hez való duplát. Na az egy szép méretes darab.
Volt olyan streamer ami floppy interface-t használt. Semmi nem tiltja meg, elvégre mágneses jel tárolás az is.
Czo: A PC egy összeollózott valami. Még az összemásolgatásban is követtek el hibát. Valahogy mégis sikeres lett.
-
-
-
tzoli79
tag
Köszi. Fényezni jobb lenne? A ház fém vázát napokban csiszoltam fel, kap egy alapozót és fényt, azon gondolkozom fehér legyen vagy az eredeti szürke színű maradjon a váz. Burkolatot is kezelni kell, tetején egy sávba lejött a festék és rozsdás lett ez biztos tiszta fehér selyemmatt lesz, lehet akkor az előlap is megkapja ezt az árnyalatot. Egyébként e P1 kerül bele, alkatrészek már összeálltak működnek. Ez a ház még gyerekkoromból maradt meg akkor is egy P1 kuckója volt.
-
Köszi!
Hát a ház típusát nem tudom megmondani, mert nincs rajta semmiféle azonosító, ha volt is, rég lekopott
Odomi giga kupacából néztem ki magamnak.
Itt erősen foglalkozós dolgok vannak de megtetszett a formája, úgyhogy ez lett. Fél nap sikamika után a kádban egész jó lett.Később rájöttem hogy miért tetszett meg pont ez a tudatalattimnak... Eszembe jutott hogy régesrég apámnak volt egy 386-osa, amin ugyanilyen formájú gombok voltak, ugyanígy narancssárga bekapcsológombbal... csak az a ház vékonyabb volt ennél, úgyhogy sanszos hogy abban fektetve voltak a kártyák.
Hátha egyszer találok egy olyat is, és akkor folytatódhat a retardáció a csak még egy pécét témakörben -
envagyok
veterán
-
-
A tobbseg ezek alapjan tajekozodott (felre) BBS, diskmag, de meg a 90-es evek vegen az internet is ismeretlen volt a tomegeknek. Sokszor szembejon, hogy milyen butasagokat irtak le anno...
Szoktam ekezni a sulinet programot, de azt be kell latni, hogy a sok hulladek eladasa mellett egy jo adag ember kezdett el netezni. Mas ertelmezesben: rank szabaditottak az idiota sulinetes tiniket.
-
tzoli79
tag
Nagyon gyerek voltam még ebben az időben most felnőt fejjel fogom fel milyen lehetőségek, technikák voltak amit nem ismertem meg. Nem vagyok annyira vájtfülű hellyel közzel az AWE64-el is elvagyok csak a DOS4GW játékok amik nem támogatnak AWE-t hanem csak GM-it ott nem él a midi hang lehetősége ezt szeretném megoldani. X2GS SE még mindig sokkal jobb árban megkapom mint bármilyen ROLAND cuccot ami már az egekben van, videók alapján nekem tetszik a hangja is és ha már adott ez az SB16 ami a polcon pihen akkor miért ne.
-
arn
félisten
Jah ezt csak azert linkeltem, mert jo pelda, hogy az atlag jatekos hogy viszonyult akkoriban a gushoz.
Az mar szomorubb, hogy egy szakmai ujsag, se a gyartoval, se a kartya kepessegeivel, felepitesevel vagy kulonlegessegevel nincs tisztaban
az sbos es a 8 bites felvetel alapjan iteltek meg az egeszet, hwmix, hullamtabla, ram, interpolacio, stb ismeretlen. A gyarto eleg pocsek munkat vegezhetett a kartya nepszerusiteset illetoen. A korabeli pcmagban is hasonloan leszerepelt.
Ugyanebben a tesztben az sb16 asp vegzett az elso helyen, pedig aztan az elso generacios verziojat nehez kitenni az ablakba, mint jo kartyat.
-
Ezek miert jobbak, mint pl scarton?
A scart RGB a jobb. De egy C64-en vagy korai Apple II-nél nincs RGB. Kompozit, esetleg S-Video van. Tehát abból kell főzni.
Azt a reszet nem ertem, hogy miert nem pontos, a sima ossc doubler, de a pro scaler, es legeneralja neked az egesz kepet zajtol mentesen.
Nem az OSSC a baj, hanem az ami a kompozitot RGB-re konvertálja. Az összes mai áramkör digitálisan működik és a belső órajelük eltér a gép pixel órajelétől. Ezért aztán bármit csinálsz, az RGB-re konverzió már elrontotta a képedet.
A PC már teljesen más világ. A 8 biteseknél elég érdekes megoldások, kompromisszumok születtek. Pont most irogatok róla, majd a hónap végére talán elkészülök vele. Amikor egy órajellel akarsz mindent megoldani, akkor nem biztos, hogy jól jön ki a kép/sor/pixel/burst... frekvencia. A képnél a keretnek is meg volt az oka. Arra is figyelni kell, hogy a többi résznek ne legyen túl gyors, vagy lassú... Szóval vannak érdekes hákolások
-
Nem ugyanarrol beszelunk. Az OSSC nem is eszi meg se a kompozit se az S-Video jelet. A PAL/NTS helyes dekodolasa a problema, RGB-t mar siman tudok digitalizalni pixelre pontosan. Az OSSC-hez ajanlott Koryuu vagy barmi mas modernebb cucc azzal indit, hogy ratol egy D/A-t es abbol allitja vissza az RGB-t. Ezzel ki is nyirjak a pontos kep visszaallitasat. Az idealis az lenne, ha az S-VIDEO jelenel a vilagossag es a szin jelet is pixel pontosan digizne valami, majd ezekbol es a burst pontos detektalasabol kepezne szines kepet. Nem megoldhatatlan, de senki nem vette eddig ra a faradtsagot, inkabb guminot ajanlanak.
-
-
-
Borzasztó sokat elmennek még napizva is amúgy.... ez tévékre fokozottan igaz mert azok baromi primitívek szoktak lenni, de "ismerek" egy lengyel srácot egy 2000 körüli Trinitronnal amit vagy 20 éve napizik és a moncsi köszöni jól van. Mutatta valamelyik discordon az óraszámot benne és elég hihetetlen szám volt. Kérdezem lol ezt hogy, annyit írt csak hogy 4 óránál alacsonyabb sessionre be se kapcsolja, illetve részletezte miket csinált benne windassal még új korában, hogy ne terhelje túlságosan a flybacket és az electron gunokat, szerintem az a moncsi még sokat fog menni.
Ha olyat fog ki az ember ami folyton kapcsolgatva volt és sokat ment max fényen, rosszabbak az esélyei.Szóval azok a beállítások, melyekkel lehet spórolni, sokat számítanak. Ne hajtsd max fényen, ne legyen sokáig ugyanaz a kontent megjelenítve, ne kapcsolgasd ki-be sokszor (kártékonyabb napi néhány bekapcsolás, mintha egész nap menne közepes fényen), stb.
Nem árt ha nem hagyod a belsejét porban állni, a hőleadást is zavarja, 1-2 évente illik megnézni rendben vannak-e a capek, stb.
Én néhány alkatrészre tettem nagyobb bordát is, mert borzasztó forrók voltak. Az hiányzik még hogy a képcső kiváló, de kiszarjon valami olyan dolog a pcb-n amit már nem kapni. -
A relatíve újabb CRT- im hamar megpusztultak. Van még a szekrény tetején egy full retró IBM, meg egy későbbi Targa, azok még működtek, nem dobtam ki.
Az LCD- k is változatosak, a retró 19" HP kiváló, a 17" HP megpusztult, kidobtam. Most meg az LG tévé lilul a jobb felső sarokban.Tippre látni a grafikonokon is hogy ezeket a mesterséges, fokozott elavultatás módszerével gyártják.
-
-
-
-
-
-
-
Pikari
veterán
Onnan, hogy az elmúlt 4-5 évben több tucat retró számítógép tematikájú angol chatszobában és közösségben voltam tag. Kb a közösség 10%-a volt 40 fölötti, 40% volt a 30 körüliek, és 50%-uk 20 év körüli volt.
Muszáj leírnom. Nem akarok politizálni, de amikor elkezdtek megjelenni az ukrán és szivárványos zászlók mindenki profiljában, meg napi 500 olyan üzenet érkezett a chatszobákba, a moderátorok bíztatásával és egyetértésével, hogy be kell küldeni a natot ukrajnába, a náci homofób magyarországot le kell rombolni, halál az oroszokra, stb stb, akkor úgy döntöttem, hogy eljött az idő a lelépésre. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy miért.Szóval lényegében te a jéghegy csúcsát láttad, és szerencsés vagy.
-
Ez biztos, csak nem tudtam sajna kinyomozni, mi az a gebasz pontosan
Csak a sima Underground csinálja, a második rész nem, és a többi játék is megfelelően működik.
Addig tudtam visszavezetni, hogy admin jogosultsággal szeret futni az a foshalom, és bizonyos pontjain a kampánynak amiatt crashel, hogy nincs joga bizonyos dolgokat csinálni.
Pl tudok menteni, de csak addig, amíg az összes mentés slot be nem telik, mert felülírni már nem tudok mentést.
Szóval azt elengedtem, modern gépen állat király, azon viszem végig. -
Fücsök007
őstag
Szándékosan nem játékokat írtam, mert nem csak amiatt van haszna a mostani trendnek. Nem lehet és nem is fognak minden programot/driver-t megírni modern gépekre, és jóval olcsóbb ha modern vason megoldható hogy fusson az adott eszköz, pl. ahol robotkarokat vezérel a program teljesen máshogy esik minden. Ezért nincs igazad, van ipari megfontolás is mögötte, a retó játék elég kis szelet.
-
-
RyZen/DOS/Win98 is
? Ugyanez Haswell Xeonon
Ezek mostanában terjednek. A DOS is terjed nem régóta sokfelé, modern gépen, mióta az alaplapi hang megoldott. Win98/Zen csak nálam van, írnak róla, próbálgatják, de nem tudják feltenni. Alder/Raptoron láttam képmentést, meg itt a topikban is van Core i5/7- el.
XP már régóta megy, főleg a HardOC- seknél, de ők lepusztult telepítést használnak, de fokozatosan látni itt és külföldön is rendes telepítéseket, teljes funkcionalitással. Zone94 és az Olaszok is készítenek már modern telepítőket, full driverezéssel, ide a topikba én hoztam először modern verziót, a korai Fernando féle moddolt AHCI drivereknek köszönhetően.
-
Fücsök007
őstag
Viszont sokszor wrapper módban és nem natívan. Emulálva ha van elég nyers erő bármi megoldható, csak nem nagyon éri meg optimalizáció nélkül ha olyat kellene emulálni ami alapból nagy erősforrásokat kér. Natív módnál sosem lesz ilyen probléma, és a stabil driver is marad win98/Xp-s eszközökhöz. Igen rétegigény, de mindekttőhöz vannak speckó programok és hardverek amik egyes cégeknek még mindig szükségesek és nem nagyon lehet hatékonyan vagy olcsón emulálni, mivel nincs újabb OS-re alternatíva.
-
Most már én is ide jutottam, mert az Underground folyamat crashelt a korhű gépen, úgyhogy gondoltam csessze meg akkor, feltettem eredeti lemezekről a Win11 gépemre, felpatcheltem, no-cd crack, dxvk (vulkan wrapper), 1600x1200 103Hz CRT sötétben, és hibátlan.
Elképesztő motion clarity, ugye ez régi engine, semmiféle beépített kikapcsolhatatlan motion blur nincs benne, mint sok modern játékban, úgyhogy a CRT minden előnye érvényesülni tud.Szóval a konklúzióm a játszós P4-gyel hogy ugyan lehet rajta játszani, de azok a játékok amik P4 (vagy inkább XP, úgy mondom) éra, azok mennek normálisan modern gépen, és akkor nincs sok értelme mondjuk P4-et építeni, mert azon azért elő fog fordulni framedrop vagy helyenként lagok, míg modern gépen nem.
Mondom ezt azután hogy hetekig építgettem a magamét és elbontani se fogom mert túl szép lett, de pár játéktól eltekintve nem nagyon használom.Lehet generációeltolásos módszerrel kell retrózni, hogy P3 éra játékai P4-en, P4 éra játékai valami annál modernebb gépen, bááár ha visszafelé megyünk az időben, nem biztos hogy mondjuk a 486 éra játékai jól mennének P1-en, túl gyorsak lennének, vagy el sem indulnának, úgyhogy ez sem univerzális szabály.
-
-
Egymás hegyén hátán, ahogy illik, this is the way.
Nálam ma fehérítési műveletek folytatódtak, jó szar a fény de talán látszik hogy ez a ház is pöpec lett:
A gombjait mondjuk pont úgy elfelejtettem kitenni, mint az előzőnél
Na majd holnap délelőtt.
És a P1 is kész lesz a héten, ez lesz a build:
- ismeretlen P1 proci (lappal jött még nem kaptam szét)
- 16 MB EDO
- Tseng ET-6000
- SB 16
- GUS ACE
- a nyitogatós Mitsumi CD +vezérlőjeA ház+táp még úton van ide, remélem szépen megtisztul majd, mert nagyon tetszik a formája.
Illetve majd ha találok V1-et nem aranyért, esetleg kap egyet.
DOS 6.22-t tervezek rá, vannak is eredeti lemezeim hozzá, illetve Win 3.11-hez is vannak, bár nem tudom, van-e egyáltalán értelme azt feltenni, ha a cél gyakorlatilag csak DOS géming.
Vagy Win 95 menjen rá? -
Na megjött, egy USB-s egér, de adnak vele PS/2 átalakítót, úgyhogy nem "natív" PS/2-es.
A szenzor nem egy nagy eresztés, a random fekete IBM egér amit eddig használtam, pontosabbnak, finomabbnak érződik, de a célnak megfelel.
Valami szintén PS/2 gumidómos billzet még lehet kellene mellé, ezt a furcsa kiosztású IBM-et nem sikerült megszeretnem pedig jól néz ki és new old stockból vettem pár hónapja. -
MrSalieri
csendes tag
Igen a Porsche abszolút Win98 korszak, azóta játszom vele! :-) Szerintem erősebb P3-on simán megy. Ahhoz képest nem semmi, hogy Win XP-n is megy szépen. A későbbi XP címekkel meg tényleg nincs már semmi gond, főleg amik már SP3 XP-re jöttek ki, azok bármin mennek Vistától-Win11-ig.
-
MrSalieri
csendes tag
Szia,
NFS Porsche fut ugyan modern gépen, de csak Open GL alatt (legalábbi nekem úgy sikerült összehozni), úgy meg csúnyácska, még úgy is, hogy modern gépekre való javítás fent van hozzá.
A Far Cry 1 is fut modern gépen, de ha kilépsz az induló barlangból, akkor sokkal szebb XP-n, mint újabb Windows alatt. Erről a philscomputerlab-nak is van Youtube videója, ő csak ezért rakott össze egy Core2 gépet.
Meg nekem a Morrowind sem jött össze újabb Windows alatt, addig megy amíg nem magyarítom, de magyarítással nálam csak XP alatt megy.
Tudom ezek rétegigények, de nekem könnyebb volt egy XP-alatt kínódás mentesen játszani ezekkel!
-
envagyok
veterán
-
Bile Demon
őstag
A 980Ti szerintem overkill retrozásra.
Tavaly a Hogwarts-ot meg a Chernobilyte-ot nyomtam rajta. Nem gyenge.
Lehet belőle alap órajelest csinálni. Hozzám is 1000MHz-s alap BIOS-al érkezett.Most pont egy 4K OLED TV-t hajt. Böngésző, HTPC meg ilyen SSAM HD szintű játékok mennek rajta.
-
Hogyne, csak az problem, hogy az anno ilyen videókártyákkal szerelt retró gép, a retrókockás magas felbontás esetén diavetítés. Még ha az LFB/WC on, akkor is
.
És nemcsak sztem, hanem más kolléga esetén is a magas felbontású retrókockás nagyobb élmény a retrózónak, mint a Win alatti 3D gyorsítós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged