- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114182 üzenetére
Megnéztem a Lynnfielden a 03-at 2 maggal. Érdekes a kép, 2-2 alkalommal futtattam HT nélkül és HT-val. Egyrészt relatív nagy különbség van mindkét esetben a két mérés között, főleg HT nélkül. Másrészt 2 mag HT-val megverte a natív 4 magot. Gyanítom, hogy mindegyik esetben a turbo lehet a ludas. Pár mérésnél próbáltam figyelni a processzor órajelét, de az Afterburner hibás értéket, fix 1995 MHz-et írt ki. Másik monitort most nem tudok bevetni, hogy azon figyeljem a cpuz-t.
2C2T 1. mérés
2C2T 2. mérés
2C4T 1. mérés
2C4T 2. mérés
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114171 üzenetére
Sajnos a Lynnfieldbe nem tudok most erősebb processzort tenni. Nem monitoroztam, hogy mekkora órajelet tartott a turbo, még ma megnézem 2 maggal, hátha jobb lesz az eredmény. A 970 erősebb minden téren a 1650-nél, úgyhogy ha egy szálas proci teljesítményben beérem a tiédet, akkor pontban is be kell érjem az eredményedet.
A 2066-os 06-ban HT-vel ~34e pontot hozott a P1000-rel, ha jól emlékszek (HT-s teszt volt, csak HT nélküli nem). 4C8T, 4 GHz alap, 4,5 GHz turbo. Ennél se monitoroztam az órajelet menet közben. Jóval gyengébb vga-val is lenyomja az X99-et, ez engem meglep egy kicsit. Nem gondoltam volna, hogy ennyire számít a processzorerő egy elsősorban grafikai tesztprogramban.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #114136 üzenetére
Megnéztem a Lynnfielden a 03-at és a 06-ot HT-val és nélküle. Processzorban nyilvánvalóan sokkal gyengébb, vga-ban viszont sokkal erősebb. A 06 hozza is az elvártat, a gyengébb processzor miatt sokkal kevesebb pontot kap, mint a Skylake-W az erősebb vga ellenére is. A HT kicsit javít a helyzeten. A 03 inkább a vga-ból profitál, HT-val közelíti a fiatalabb munkaállomás HT nélküli eredményét, HT nélkül el is veri.
-
válasz
DarthSun #114135 üzenetére
Mik ki nem derülnek. A ModPlugPlayer fut Win11 alatt, a JetAudio4.81 pedig nem(Win10 alatt még igen). A későbbi JetAudio már nem jó, annak fapados kinézete van.
Mindegy, átbootolok XP alá, felpakolom ott. Van azért 1-2 érdekesség ami miatt nem árt a modern gépre Win98/XP. -
válasz
DarthSun #114122 üzenetére
Amikor tesztelem a hangkártyáimat, meghallgatok ilyen-olyan midi fájlokat (ugye itt a wavetable kártyák az érdekesek), és azokhoz képest új magasságokba emeli a ColomboGMGS2 ezeket a zenéket. És akkor ilyen '90-es években készült direkt midi zenékre gondolok, nem a pop-rock átiratokra meg játék zenékre, tehát (komoly) zenei tudással rendelkező valakik írták 30 éve ezeket a zenéket midi formátumban.
-
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
DarthSun #114047 üzenetére
Igazad van
a 486-osomban volt a DX2-es, majd a DX4-es 100MHz, az szakított rendesen...és én nem álltam át az "ellenséghez" soha nem volt 5x86-os AMD-m (vagy mi is volt az), hanem évekkel később ugrottam a PII-es Celeron-ra (ekkor történt meg életem első tuningja is, mikor a 66MHz-es FSB-t felhúztam 100MHz-re, így lett a Celeron 266MHz -- > 400MHz-es) majd ezt váltotta a PIII-as Katmai (350MHz-es volt "csak", de agyonverte a Celeron-t főleg FPU teljesítményben). Na, ez volt az első igazán durva CPU-m.
szerk: amúgy config.sys meg autoexec.bat file-ok írásával nagyon sokat szórakoztam én is, volt is menüs DOS-om nekem is!
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #114033 üzenetére
Ez egy mezei AHCI driver, aminek semmi koze a korabban beszelt dolgokhoz, mert sajat PDR-t hoz (tehat onmaga tartalmaz mindent a nagy lemezek tamogatasahoz, nem hasznalja az ESDI_506-ot, igy indifferens szamara, hogy at patcheled-e vagy nem). '17-18 korul megvettem, mert ez tette lehetove egy specko ipari vezerlo gep "megjavitasat". Kihullott az ocska PC, a hidegtartalek ocskapc szikrakkal es pukkanassal indult (robbant?), a gyarto pedig 1 eves leadtimeot adott a komplett berendezes cserejere, igy uj alkatreszekbol kellett annyira osszekuzdeni egy 95-ot, hogy elinduljon es ne legyen felkialtojeles a disk vezerlo (a szoftver nem indult el felkialtojeles disk vezerlovel...). Majd kb 1 ev mulva ment az egesz a kukaba.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #114012 üzenetére
Senki sem beszem semmilyen madness dologrol. Nem egy P3-rol beszelgetunk, amire nem akarja felrakni az unofficial service packet? Oda irtam, hogy a takolmany helyett, kulon-kulon milyen komponenseket rakhat fel, amikkel el tudja erni a kivant funkcionalitast. Nincs modern gepem, amire kellene Win98-at hakolni, nem is akarok emiatt gepet venni, nekem boven jo a Win98 a regi alkatreszeken, ott kepvisel erteket, modern gepre nem latom ertelmet felkuzdeni, mert nem lehet kihasznalni a modern gepet vele, akkor pedig, minek szorakozzon ezzel az ember?
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #114008 üzenetére
Linket irj pliz, mert kivancsi vagyok. Ha az eszkozod ESDI_506-ot hasznal, akkor ott, az ESDI_506-ot kell patchelni, ha nem hasznalja, akkor annak kell jonak lennie, amit hasznal. Sima patcheletlen 98-ra, ha radugsz egy 1 TB meretu Firewire HDD-t, ami FAT32-re van formazva, akkor azt mindenfele problema es nehezseg nelkul kezeli, hiszen nem erintett abban, hogy az ESDI_506-nal 28 bites LBA van implementalva.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #114001 üzenetére
Mire gondolsz konkretan?
A Leow patch tovabbra is csak az ESD_506 drivert patcheli, ha a SATA/SAS/SCSI kontroller amit hasznalsz, az nem ezt hasznalja, hanem sajat drivert telepit (VIA SATA kartyak, HPT ATA66/100/133 es SATA vezerlok, Silicon Image PATA es SATA kartyak, Initio SCSI kartyak, Adaptec SCSI kartyak, LSI SAS es SCSI kontrollerek, stb) akkor tok mind1, hogy patchelve van-e az ESDI_506 driver vagy nincs, hiszen az nem fog betoltodni.
Ha fogsz egy i810/i850 lapot es felrakod az Intel driveret hozza, akkor megint nem kell patchelned az ESDI_506-ot, mert a felrakott driver nem hasznalja mar a gyari ESDI drivert, hoz sajatot es az tartalmaz LBA48-at. Ilyen esetben, semmi 3rd party takolmanyra nincs szukseg.
Az is igaz, hogy magaban az OS-ben nincs semmilyen limit, technikailag az ESDI_506 driverben sincs limit, a kiadaskori specifikacioban nem volt 28 bit feletti cimzes. Ha lett volna, implementaljak, nem volt, nem implementaltak.
Ezen informaciok melyik resze avult el?
-
-
-
válasz
DarthSun #113976 üzenetére
Megoldottam azzal, hogy nyomtam neki egy reset gombot az eset után.
Lévén a Windows leállításkor ment rá az ikon pozikra. Bejött a tippem, scandisk és új betöltés után minden szépen a helyén volt.Amúgy ja, párnaponta mentem az egész C meghajtót rendszerestől, játékostól a D-re, onnan pedig hálózaton a modern gépemre.
Amikor egy nap sok játékot telepítek, és túlélte a rendszer, akkor még aznap este megy egy image.2 db 80-as HDD van most benne, mekkorát kezel max a Win98? Lehet, inkább tennék bele egy 120-ast vagy 160-ast D-nek, úgy lenne hely pár backupnak, játék kollekciónak, stb
-
válasz
DarthSun #113981 üzenetére
Szerintem mehet, ha valaki naptározni akar... ha van hozzá kedve, ideje, tudása, anyagi és egyáltalán minden egyébféle erőforrása, akkor tolja bátran. Én pl. mindig szívesen látom, ha ennek következményeként valaki előjön olyan régi HW cuccokkal (fényképekkel, hát hogyne!), amikre én annak idején csak csorgattam a nyálam.
Na most azzal kapcsolatban, hogy szofferesen mi régi cuccot lehet ráerőszakolni újkeletűbb gépekre... az is érdekes, persze, de - bocsánat - ez engem nem igazán mozgat meg. Konkrét példa - nekem az egyik örök kedvencem, amikor a Doom 3-at rák*rták a Voodoo2-re. Na, az akármilyen fosul is nézett ki, de mégiscsak teljesítmény.
-
válasz
DarthSun #113979 üzenetére
Ha beleszólhatok... szerintem bő 11k hsz után hagyjuk ezt meg úgy, ahogy van.
Lecsekkoltam privát brózing alatt - ha fórumban rákeresel, hogy "retro", akkor ez az első találat. Persze ha konkrétan ékezettel "retró"-ra keresel, akkor mindenféle lófütyi jön elő... de ez már a kereső motor hibája, nem a topic elnevezéséből ered.
-
válasz
DarthSun #113918 üzenetére
Főleg a DN, CTRL+O, és az egész zöldesre állítva, VAX stílusban, DOS akármelyik verzióban. Így kint szoktam hagyni a nappaliban, az alsó-felső státuszsorral, meg a villogó kurzorral. Állat jól néz ki, ennél már csak az brutál retrósabb, ha átkapcsolom a monitort grayscalera, fekete-fehérre, az Acer mérnökei erre is gondoltak a modern VA monitor tervezésénél.
Sajnos a bűnbarlangban levő két LCD- n még nincs ilyen fekete-fehérre kapcsoló modern lehetőség.
-
-
válasz
DarthSun #113900 üzenetére
9800Pro-val sok helyen lassabb lesz a k6-x a driver overhead okán, ráadásul a fentiek nem is a legjobb tesztek ennek kimutatására (opengl és szintetikus tesztek), de a quake2-őt és a 3dmark99-et én is belevettem és lassabb (6x100 vs 112-x5,5) beállítás mellett is jobb eredményt kaptam bennünk a korai driverekkel egy gf256-al vagy gf2 gts-el is, bár a kettő között már nincs igazán különbség, sőt tnt2 pro nagyon korai driverrel 4569 pöttyöt ment 3Dmark99-ben, szóval még az is veri 9800Prot k6-x mellett
.
Topiknév nekem mindegy olyan szempontból, hogy elfogadom a többség döntését, viszont ha változtatás mellett döntenétek, akkor jó lenne ha benne maradna a topik nevében az utalás a korábbi nevére pl a végén ex K6-III topik megnevezéssel. Azt jogos érvnek fogadom el (a változtatni kívánók részéről), hogy már régóta nemcsak erről van itt szó, sőt gyakran nem is retró a téma (én max az agp éráig érzem annak), az ilyen igazi hard retróbb nem x86 témák jóval ritkábban kerülnek elő, pedig azokkal is foglalkoznék szívesen (anno volt Enterprise128-asom), de mivel ezek szinte beszerezhetetlenek értelmezhető áron, inkább csak emulátorozok velük jobb híján, persze úgy is jó móka, meg kényelmes, de a real öreg vas azért más érzés.
Ranagol_5: Akosf logautjai még elérhetőek, ha név szerint emlékszel és keresel a topik nevére akkor kiadja. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #113894 üzenetére
Ákos elképesztően rendes srác volt, én is vettem tőle annó pár dolgot, amikor elkezdte felszámolni a cuccait és adott még hozzá egy valag tartozékot meg mást is teljesen ingyen. Ráadásul brutál low level tudása volt és baromi érdekes dolgokat hoztak össze a Bacsissal. Sajnálom is, hogy a logout-ja eltűnt.
-
-
válasz
DarthSun #113829 üzenetére
Ez jó lesz +1-nek a kipróbálandó játékok listámra, eddig nem ismertem.
Szerencsére abandonware, úgyhogy hozzáférhető.Tegnap pl ezt találtam meg, totál alsó polcos game, béna ütközési fizikával, de real-time árnyékokat tud (Geforce 2-n is!), és nagyon jó sebességérzetet, tök jól szórakozom vele.
A kampánya nagyon rövid, fél óra alatt kész voltam vele, pár verseny az egész.#113850 DarthSun : +1 a névváltoztatásra, valami generic retro pc / micro és tuning vagy ilyesmi jobban működne arra, ami itt zajlik.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #113894 üzenetére
Oh, ezt nem tudtam. Gondolkoztam is rajta, hogy hova tűnhetett, mert régebben gyűjtögetett ezt-azt. De így már minden értelmet nyert
Amúgy végülis nem modoltam meg azt a procit, és nem is fogom megmodolni, azóta is az van a retró gépben állandóra építve 5.5*105-ön járatva. De be kellett a gép elejére raknom egy ventit, ami befúj neki némi levegőt, mert eléggé termeli a hőt.
-
válasz
DarthSun #113881 üzenetére
Volt 1-2 ember aki elöl lovagolt pénz nem számít alapon. A többiek meg tőlük vették meg a cuccost. Nem is olyan régen kitárgyaltuk, hogy miként lett P3-mam 2000-ben, meg azt is, hogy milyen más vasak potyogtak még le gyártás közben.
arn: Pályakezdő tanárként még annyit sem 99-ben.
Én egy jó ösztöndíjas, melós húzásnak köszönhetően 98 Karácsonyára már megléptem a 300A-t. De felénk a budget nem ez volt: 99-ben elején a budget volt az MMX. Természetesen a turkálóból beszerezve, a korábbi cuccost otthagyva. Amikor megjelent a használt részlegen, akkor lett sláger a koliban sláger a 300A, ez kb. 1 évvel volt az után amit írtál tehát 99 utolsó harmadában.
Pikari: Csóri haverod jól átbaszták. Pont volt egy komment a videó alatt, hogy valakinek 386SX-et adtak el DX-ként. Mindig voltak ügyeskedők...
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #113838 üzenetére
Hát, én is úgy csinálnám meg, ha lenne egy forrás txt, ahol meg van pl, hogy az A241343.exe az igazából a forceware 55.54-es nvidia whql driver. Azzal már lehetne kezdeni valamit egy script-tel.
#113840 Darthsun: Toljad csak, simán mehet. Én is a napokban küldtem fel rá 1-200GB-nyi ftp mirror-t, meg driver-t. Most kb 500G hely van még, de jövőhéten megküldöm még 2TB-tal.
Jelenleg linkelni nem lehet belőle, de le fogom cseréni egy modern megoldásra és annak lesz GUI-ja, amin már lehet linkelni.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #113851 üzenetére
Na igen, 2000-ben már más kérdés, egyrészt ott vadul elkezdtek emelkedni a fizetések, másrészt akkor már az volt, hogy kiment az ember az ócskapiacra, és 5000 ft alatt megkapott egy 400as celeron procit alaplappal, hűtéssel, szerencsés esetben használható mennyiségű rammal együtt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #113822 üzenetére
Az SW racer az egy fanatasztikus játék, hihetetlen jó sebességérzetet adott akkoriban és már egy 233-as + Voodoo 1-el is szépen ment. Celeron 366, 96MB RAM, TNT1 kombón meg már nagyon szép is volt mellé. Aztán később a Celeron 466, 192MB RAM, TNT2 M64-en kb ugyanúgy ment, szép és gyors is volt.
-
válasz
DarthSun #113838 üzenetére
A madness SSD- t feltöltöm majd, ha nincs ellenedre. DOS7.1 menüzve/SBEmu/VSBHDA/VSBHDASF. CPUSpd - XT--->mai sebesség.
Gondolom 1 filet is meg tudsz osztani külön accountra, akkor bárki letöltheti.szerk : 100GB lesz kb ISO- ban.
Mondjuk senki nem jelezte hogy érdekli, de legalább meglesz az FTPden is. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #113822 üzenetére
igen, mindig nekiáll töltögetni, főleg, ha a pályaelemeket kell betöltögetnie, kb ilyen gta feelinges betöltögetés
ez pont akkor történik, amikor kanyarodsz, manőverezel a többiek körül
ezt azzal lehet mérsékelni, ha a draw distancet maximumra teszed, persze akkor meg erősebb videókártya kell hozzá (pl a már szóban forgó voodoo2/tnt1).
hogy ilyen processzora és videókártyája 1999-ben kinek volt? hát annak, aki fél éven keresztül nem evett, és erre keresett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #113811 üzenetére
és #113810 Pikari : Itt valami nagyon nem stimmel.
99 végén játszottama Revoltal (több egyéb emlék támasztja ezt alá) de legyen, hogy 2000 végén játszottam vele : Akkor pedig Celeron 366-osom volt 96MB RAM-al, és TNT1-esem... még 2000 végén is maximum álmomban volt 1GHZ-es PIII-asom, de még ott sem nagyon.Ráadásul megnézve a Revolt gépigényét még az ajánlottnál is 266-os PII szerepel, 64MB RAM mellett és "second generation 3D acc card" ami a 8MB-os kártyákat jelentette.
Tehát ehhez képest egy 100MHZ-el gyorsabb CPU, 32MB-al több RAM, és egy polccal fentebbi VGA-n mégiscsak illett volna már jól fusson.Azt elfogadom, hogy esetleg 640-ben játszottam, a 16 bites színmélység az tuti, mert nagyon sokáig a 32 bitet tök fölöslegesnek tartottam, sőt a grafikát sem tekertem fel, általában maximum a felbontást növeltem, hogy szebb legyen a grafika. Nem az volt mint ma (pl Marvel Spiderman 2-nél) hogy mindent ultrára, ray tracing on, DLSS ki, hogy minél szebb legyen minden, aztán adjad neki úgyis megvan a 60fps. Meg mondjuk akkoriban én már 18-20FPS-t is folyamatosnak láttam
Szóval az igazság valahol félúton is lehet, és könnyen lehet, hogy nekem is megszépültek a futásáról az emlékek, de én akkor is úgy emlékszem, hogy jól ment. (akkoriban a jól a 24FPS-t jelentette)De biztos, hogy ti nem valami GOG-os verzióra gondoltok? '99-ben nagyon durva lett volna egy ilyen gépigény.
(Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy mivel megvan nekem az eredeti régi, lekorlátozom az Athlon XP-t 600MHZ-re (lejjebb nem tudom, mondjuk az IPC-je és az órajele is, így is messze verné a 366-os Celeront) és megnézem mit tud, de rájöttem, hogy GeForce 3 Ti200 128MB-nál gyengébb VGA-t nem tudok belerakni, akkor meg mindegy... Ráadásul így jobban végig gondolva extrém macerás is lett volna)
-
-
válasz
DarthSun #113773 üzenetére
Szerinted miért álltam neki TVC-t tuningolni? Azt mondták, hogy nem lehet. Ilyet nem mondunk egy mérnöknek., mert jön a fogd csak meg a söröm!
Ezek tartják szerintem frissen az agyat, mert fantáziát, kreativitást, meglévő alapokat, új dolgok elsajátítását és más észjárásának a megértését is megkövetelik. Na meg az sem egy hátrány, hogy amikor vagizni akar a kölyök a frissen tanultakkal, akkor fel lehet tenni a kérdést: Te ezt hogyan oldanád meg? Egyrészt visszavesz, másrészt kénytelen a tanultakon mélyebben elgondolkozni.
Azt a foglalatot is le lehet cserélni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #113761 üzenetére
Anno mikor a 10th gen-t vettem akkor gondolkodtam X99 + Xeon kombóba is, hobizoli nagyon ajánlotta is, de egy idő után már magáról a Haswellről is elakartam váltani, és azért nem bántam meg. Xeonokból a legtöbb 4C8T vagy 6C12T lett volna, de azok már alacsonyabb órajellel. Mondjuk az olcsó RAM jó lett volna.
Nem tettem le egy X99-es gépről, de annyira nem is nagy vágyam, főleg, hogy a Z97-be is tudok Xeont dobni, és terv is, azzal meg eléggé ki tudom maxolni a Haswell vonalat.#113760 vrob : De az X99 csúcs szerver lap, a mezei H-s, B és Z-s Haswellekhez való chipsetes alaplapokon nem volt jellemző az M2.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #113761 üzenetére
X79-be modBIOS-al sikerült megoldanom az AXAGON M2 nVME SSD-t átalakítóval, mármint a modBIOS ahhoz kellett hogy bootolható legyen, háttértárként alapból is faján ment.
M2 SATA eszközt simán besorolta előtte is a boot listába amit az AXAGON adapterbe illesztettem szintén, itt az adapternek csak annyi a dolga, hogy a kraftot ráadja a pci-e sínen keresztül, az adat részt a SATA kábeles átkötés a SATA portra adja. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #113753 üzenetére
Aha.
Nekem pont a 4th gen volt ez eddigi leghosszabb ideig használt platformom, 2014 január elejétől 2021 márciusig, de másodlagosnak még most is ott van. Ráadásul több CPUval (i3-ak, I5, I7) is volt szerencsém kipróbálni.
Az M2 nem volt rajtuk jellemző a maguk korában, ahogy írtam 6th gennel jött be, és 7th gennel kezdett elterjedni. Egyébként pont ez volt az egyik oka a sokból, amiért Haswellről elváltottam. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #113705 üzenetére
De leginkább csak a Xeonos 4th gen lapokon. Mainstreambe a 6-7th gennel jöttek be, és kezdtek elterjedni.
Egyébként én is azt gondoltam, de tavaly mikor megdöglött az M2 SSD-m, és előbb HDD-re aztán SATA SSD-re kellett visszaállnom, akkor jöttem rá, hogy mikor meglett az M2 alig vettem észre lassulást, de amikor M2-ről SAT SSD-re vált az ember nagyon is észreveszi a lassulást. -
válasz
DarthSun #113731 üzenetére
Igen, nálam is ez jött ki, 40-es fsb vlb-vel kb mindig stabil, mindenféle válogatás nélkül legfeszesebb beállításokkal is, míg elméletben az 50-es fsb jobb lenne, de ott már annyira kell válogatni az alkatrészeket, hogy a feszes időzítést is bírja, hogy nem éri még a strapát, szinte lehetetlen igazán beton-stabillá tenni úgy, + időzítésekkel ok, de úgy meg már lassabb mint a 40 feszessel, de kb frescho is ezt írta, szóval ebben akkor egyeznek a tapasztalatok.
-
válasz
DarthSun #113653 üzenetére
Vlb vga kihasználáshoz teljes értékű 486-os kell, akár 486SX is jó legalább 33Mhz-en. Ott már jóval gyorsabb egy isás vganal, 386-osoknál, meg ilyen nem teljes értékű 486-osoknál mint a 486dlc/slc minimális gyorsulást hoz csak a vlb, nem csoda hisz a vlb eredendően natívan a 486-os buszához lett készítve, 386 vagy Pentium alatt is csak töredék teljesítményt hoz 486-hoz képest...
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #113661 üzenetére
Ott van a benchmark tablaban x fele kartya, latod mekkorak a kulonbsegek. A tseng nem gagyi, csak tulertekelt, mert dos alatt sokmindent bugos vele.
Az ark a leggyorsabb dosos vlbs kartya, ha sebesseg a szempont, de igazabol ezek nem tul nagy kulonbsegek a procilimit miatt. Mittomen egy 160ra huzott 5x alatt jobban kijonnenek az elteresek, en dx4 en neztem, mert azt hasznalom, abba kellett.
-
válasz
DarthSun #113472 üzenetére
VSBHDASF folytatása : tökéletesen működik az SB0060- al is.
Ja és míg el nem felejtem, aki használja: a Doom setupban természetesen a General Midi kiválasztása, meg amelyik játékban még beállítható, úgy szólal meg a feltöltött font.
Stabilitás jónak néz ki, most a Roland fonttal megy a Doom2, de ehhez fülre jobban illik a Gmg165mg minta sztem. -
válasz
DarthSun #113622 üzenetére
A csudákat. Egy dupla órán olyan kemény feladatot kellene elvégezni, ami akár 5 perc maximum. Excelben ott az adat -> CSV -> mysql-be betölt -> adatkonverziós hibákat felismerni -> javítás -> újabb CSV import -> 3-4 SQL query. Mindez még csak nem is CLI-ben, mert phpmyadminnal lehet kalamolni.
Estére dobok be olvasni valót
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #113616 üzenetére
Azt hozza kell tenni, hogy apple tapipad mukodik marha jol, amiket pckbe raknak az kevesbe. Telodon hianyzik a drvtelepites?
Ez regi kep, vagy ket eves. Meg a pcm teteje is benne van, azota kb az asztal maradt csak. Parhuzamosan megvolt sokaig mindketto, de be sem kapcsoltam a modern pct.
-
válasz
DarthSun #113613 üzenetére
Előbújik belőlem a tanár amikor a butaságokat (a súgó is hülye) ismétlik az emberek. Tegnap már 3-man álltak a végén a táblánál. mert ha már súg, akokro talán jobban tudja. Nem tudta...
A nincsenek driverekt úgy értsd: Nem kell vele foglalkoznod, mert az OS része és egész jól működik, nem úgy mint Win alatt. Amire oda van írva, hogy Mac támogatott azt bedugod és megy.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #113608 üzenetére
Minden csak gyakorlas kerdese, nalam is a ceges gep volt az elso, ott bele voltam kenyszeritve. Bar ott a wines resz volt a kinlodas, hogy sokminden csak wsl alol ment. Ez altalaban nativan mukodik mac alol, anelkul, hogy linuxhoz hasonloan folyamatosan a konzollal kellene magadat szivatnod - jol tolti ki a rest ebbol a szempontbol a win es a linux kozott. Ha akarom linux szeru konzolon, ha nem, winszeru az ablakozas. Nincs teli lyukakkal, mint a linuxos megoldasok, de nem is olyan verziosan osszevissza, mint a win11. Szamomra hihetetlen, hogy elinditok 5 fele programot (akar az os reszet kepzo toolokat), aztan verziotol fuggoen lehet ugy nez ki, mintha 1999 lenne.
Az atlagos usereknek nagy konnyebbseg, hogy gyk nincsenek drvek, es az os csak van, szerves resze a gepnek, nem valami telepitendo dolog. Ez a telefonokon mar magatol ertetodo. -
válasz
DarthSun #113589 üzenetére
Aki ordas nagy baromságokat mondott. Egymás mellett van az asztalon a két telefon. Van amiben az egyik, van amiben a másik jobb. De ha nem lehetne normálisan menteni, akkor tuti nem használnám egyiket sem.
Androidra sokkal több hulladék van, de nincs amit ne tudnál megoldani iOS-en. Az, hogy nem ismered és nem is vagy hajlandó megtanulni nem az almák, linuxok stb. stb. hibája. Ami időt befektettél a Win 98 unretrósításába bármit meg tudnál oldani.
Például linux alatt használom a DA kártyát, telefonnal és fényképezővel készítek videókat. Az utóbbival további képeket. De ha nagyobb felbontás kell, akkor az almát kapom elő. ipad-on nézem a grafikonokat. Bármelyik eszközön tudom rögzíteni a bench eredményeket és végül Win alatt vágom össze az egészet.
Czo: Azt se hagyd ki, hogy az MS és a google dolgokhoz is van kliens az almákon. Nagyjából bármit bármivel össze lehet hozni, csak akarni kell. Házi backup szerver építése is egy laza délutáni mutatvány.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #113591 üzenetére
Hasznaltad huzamosabb ideig mindket okosszisztemat? Rakjuk melleje a linuxot is.
Maga az eszkozok egyuttmukodese az applenel fenyevekkel van az android-pc elott, a masik hogy amiert a userek szeretik, hogy intuitivabb es kevesbe kell hozza erteni, kb ennyi a csoda. De altalaban azok szidjak a masik rendszert, akiknek felszines ismereteik vannak rola. Mindegyikkel meg lehet szinte mindent oldani, max kicsit mashogy.
Ha nagyon rugalmas akarsz lenni, hasznalj linuxot, ott tenyleg mindent lehet, winnel max hozzaszoktal a korlataihoz. Es persze mindegyiken lehet peldakat hozni, hogy melyiken mi a jobb, vagy esetleg nem vagy nem ugy lehetseges a masikon, de a rendszerek kozotti atjarhatosag megvan, manapsag nem kotelezo egyikhez sem kotni magad. Megteheted, hogy 90%ra egyiket hasznalod, 10%ra meg veszel mast.
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #113585 üzenetére
Így van, bármilyen IDE csatolós eszköz rádugható, az EEPROM-ban lévő szoftver univerzális, így modern HDD, CF, IDE-SD és akár IDE-SATA átalakítóval SSD-t is kezel.
Ha a flash EEPROM-ot ablakos UV EEPROM-ra cserélnék (már akinek van hozzá írója), akkor teljes mértékben korhű lenne, mert ezen kívül csak logikai IC-k vannak rajta,
maga a szoftver egy BIOS kiterjesztés, ami az XT CPU-n fut. (vagy újabb AT-n is)Igen emlékszem a kis modern XT lapodra.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #113582 üzenetére
Ahhoz képest, hogy az Athlon XP az elmúlt 1-2 évben elkezdett kultusz cuccá kinövekedni, szegény 478 továbbra is kukaszökevény kategória maradt
Nehéz meglátni abban a platformban a lehetőségeket, az biztos. Engem abszolút nem vonz.
A közvélekedéssel ellentétben annyira azért nem lassú a northwood mag, főleg, hogy 2002 végén elérték a 3 ghz-et is, úgy meg már verik a thoroughbred és palomino magokat.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #113545 üzenetére
Miert ne lehetne gepre backupolni iPhonet? Megnyomsz 1 darab gombot a gepeden, es keszul egy backup a gepre dugott telefonrol. Bepipalsz 1 darab pipat ugyonott es minden gepredugasnal kerdes nelkul keszul az automata backup a gepedre. Ha ezeket a backupokat te is backupolod idonkent (a Time Machine is menti minden menteskor nyilvanvaloan; de a kezzel keszitett backupok nem is irjak felul egymast), akkor az osszes igy meglevo backupodra barmikor restoreolhatod a keszuleket. Ezen kivul, kerhetsz backupot iCloud tarhelyre is, amit minden nap elvegez a keszulek. Az igy keszitett backupokat (akar a gepeset, akar az iCloud tarhelyre keszultet) barmikor vissza tudod allitani egy keszulekre, csak annyi a feltetel, hogy azonos, vagy ujabb OS verzio legyen azon az eszkozon, amire vissza akarsz allni. Siman restoreolhatsz telefon backupot tabletre is vagy forditva. Gepre torteno backup az elso iPhone ota, 2007 ota van (az volt mindig is), iCloud tarhelyre torteno backup pedig, 2011 ota.
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #113579 üzenetére
MFM HDD-t én is elengedtem, most kell eladni amíg még működnek,
itt van az XT IDE, ami ráadásul teljesen beleillik egy XT-be mert minden furat szerelt rajta.
Van aki ragaszkodik az eredeti vashoz, de érdemes elengedni az egyetlen bizonytalan mechanikus elemet, a HDD-t és kiváltani egy olyan kártyával ami legalább ránézésre beleillik a korba. [kép]Ezek szerint valószínűleg túlhallásod van, sajnos ismerős, nekem is vannak zajok amit tuti felerősítve hallok, más észre sem veszi, mondjuk az ST-225 monoton hangja pont nem ilyen, legalábbis nálam, de elhiszem, hogy Neked pont az kelt elviselhetetlen zajterhelést.
-
sidi
aktív tag
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #113564 üzenetére
A 75 éves nyugger a windowst se tudja feltenni, mindenképp hozzáértő kezek segítségére lesz szüksége. A legtöbb esetben mindegy neki az oprendszer, inkább magát a funkcionalitást és a megszokott felületeket keresi, esetleg van mondjuk egy nyomtatója, amivel nyomtatni akar, stb.
Mondjuk a nyuggereknek inkább az Android a menő ma már, arra vannak ráfüggve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Energiaital topic
- Mozilla Thunderbird
- Anime filmek és sorozatok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest