- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78617 üzenetére
Nekem is az az időszak a kedvencem, és részben ezért is. Imádtam, hogyha valamiből új gen jött ki, akkor az tényleg komoly előrelépés volt, aztán generáción belül is (elég ha csak a korai P3-asokat a Tulatinokhoz hasonlítjuk, mekkora előrelépés már? De a korai S423-as Wilamette és a csúcs Prescottok között is mekkora különbség volt? stb. )
Volt 20 ezred VGA-ra, vártál 2 hónapot, és kétszer olyan jót vettél... Most van 200 ezred VGA-ra (mindenki körberöhög, hogy csak ennyi?), vársz két hónapot, és kétszer annyiért veheted meg ugyanaztMásik oldalról, alig bírtam anyagilag (ma már nem is bírnám, annyi más mindenre is kell a pénz), és örültem volna egy kis technológiai lassulásnak.
Egyébként 2004-tőúl fokozatosan kezdtem is lemaradozni, bár 2007ben vettem 7300GT-t bele, 2009-re lényegében véve súlyosan elavult technikával nyomtam, annak ellenére is, hogy addigra a fejlődés jelentősen lassult, és korai A64-eseket reggelizett a gépem. (AZ SSE2 hiánya tett be elsősorban, másodsorban szép óvatosan kezdett hiányozni egy második mag is ... )
Ami elindult az minden röccenés mentesen futott, de egyre több játék volt, ami el sem volt hajlandó indulni... -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78569 üzenetére
Igen, azokban az időkben egy nagy mákjuk volt a fejlesztőknek. Az aktuális csúcsgépen is szaggat? Sebaj, két év múlva átlag gépen is jól fog menni.
Ott van az Ultima IX, ami a saját idejében elképesztő gépigénnyel rendelkezett, a minimumja sem volt semmi, de az ajánlottja, Pentium III 600MHZ, meg 512MB RAM(!) volt, azokban az időkben, mikor 128MB RAM is sokanak számított, és PIII 500-ast se nagyon láttunk. VGAból pedig 32MB-os Glide(!) volt neki ajánlva, de akkoriban még a 16MB-os Voodoo 3 is csak a nagyon szerencséseknek adatott meg. 2 évvel később, igaz nem volt 32MB-os glideos kártya, de az 1300MHZ-es Tualatinon és 1700MHZ-es Celeronok korában, amiknél 256MB alap volt, jobban felszerelteknél az 512MB és már a közép kategóriában is volt 32MB-os VGA, mi több egy ilyesmi gépigény leginkább kezdett természetes lenni, nem pedig legendásan elrettentő.Manapság azért eléggé lelassult a fejlődés (lásd azt a tényt, hogy tavalyelőtt ilyenkorig nem volt nagyon komoly fejlődés 2010től, egy 1st gen I5-össel lényegében ugyanúgy el lehetett lenni mint egy 7th gen I5-el - ha úgy fejlődnénk mint akkoriban, vagyis a 2000-2002 közötti szakaszon, hogy 2 évente lényegében 3× annyi lett a CPU órajele, akkor mostanra nagyjából 64GHZ+ -es CPU-k lennének, 1024 maggal, (a memóriák mérete évente dumplázódott kb, vagyis az elmúlt 10 évben 4GB RAMmal számolva ma) 4 TB-nyi memóriákkal, és szuperszámítógépeket lealázó fillérekbe kerülő VGAkkal); annyi mindenképp, hogy egy hasonlóan hatalmas gépigény ne 1-2 évre hanem sokkal hosszabb időre is megbosszulja magát.
-
-
-
válasz
Fred23 #78565 üzenetére
Nem ismerem, de sztem ahhoz a játékhoz nagyon erős a C2Duo, még az 5900- al is - végülis 4-3-8-4 szervezésű, 256bit DDR kártya, nem valószínű hogy beesik az FPS a kritikus helyeken sem. Tesztekben gyengébb mint a R9800Pro, de játékokban hasít, és szép a képe is, az elfuserált széria ellenére is.
-
válasz
Fred23 #78559 üzenetére
Igen, próbáltam az AGP- st, gyenge, nincs TL sem. DOS alá jó, de úgy meg foglalja az AGP portot. A PCI viszont király, ahol nincs AGP - sima S7, vagy pld nálam a PPro mellett van, azon a lapon sincs AGP.
Kipróbálom majd a Deus Ex- et, az E6600+FX5900XT- n sztem már repeszteni fog.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78491 üzenetére
Aha, így már értem.
Geode NX-re meg nagyon kiváncsi leszek. Tartósabban csak egyhez volt szerencsém a "NIO"-hoz.
Ha minden jól megy ezzel a "NIO" nevű CPUhoz még itt a topciban nektek is lesz szerencsétek ...(már egyezkedek a gazdájával, hogy egy kicsit hagy kaphassam meg - csak még nem nagyon hajlik rá)
Egyébként ezek nagyon komolyak, mert van amelyik 1,25V-ról indul (mint pl a NIO) csak elképesztően ritka. Néhány esetben waffer közepi 2000+ vagy 2200+-osok, nagyon komoly tunning potenciállal.
Gyakorlatilag az az igazi ellenfele az általam ismert BE(A)STeknek.Nem tudom, hogy csak a NIO tulajdonsága-e de minél jobban "fázik" annál rettenetesebb szörnyeteg válik belőle.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78401 üzenetére
Huh, ehhez képest milyen későn kezdtem SSD-zésbe.
Ugyan már 2003-ban hallottam 4GB-osról (amit persze nem lehetett megvenni, csak hogy van), de kinevettem az egészet.
Először SSD-t 2011-ben láttam 32GB-osat, és még annak az évnek a végén elkezdtem gyűjteni egy 64GB-osra. Persze nem lett belőle semmi, végül 2015ig kellett várnom egy OCZ Agility 3 120GB SSDre. Imádtam, nagyon gyors volt (most is megvan és napira használódik öcsémnél) csak a mérete volt kicsi. 2018ban aztán megjött a mostani 480GB-os ADATA, ami eskü érzésre lassabb mint az OCZ volt, viszont elfogadható méretű. M2-es SSD lesz majd következő fokozat 1TB körül. -
válasz
Fred23 #78401 üzenetére
Legelső korai SSD-m Dell core2 notebookban volt valami samsung p akármi jelzésű de az már aránylag modernek számít. Illetve atomhulladék eeepc-ben de az csak mmc volt 2gb és hulladéknak számít.
arn
Bibi nekem a Skylake xeonom (Gold 6138) ami régebbi az meg supportedazaz lenne ha kész lenne hozzá a bios ami a proci tpmjét engedi, valahogy nem akarok venni 20-30eft ért egy párcm-es tpm-es nyákot amin van egy 10 forintos alkatrész.
-
válasz
Fred23 #78392 üzenetére
Nekem a retró az hardverfüggő inkább.
Videókártyáknál dx12-es kártyákig (AMD-nél GCN)
Prociknál az intel i széria megjelenéséig (bár az első gen nem volt igazán nagy eresztés asztali fronton, lga1366 viszont jól sikerült) AMD-nél pedig K10ig azaz Deneb-ig. Itt is az első széria FX-ek szerintem gyengék voltak.
Háttértárolóknál pedig a kommerszen elterjed SSD-kig.
Azaz úgy írnám le hogy amit még ma aránylag kevés kompromisszummal használni lehet. (értsd driverek*) Prociknál ez nálam valahogy Westmere-Sandy Bridge, videókártyáknál meg mondjuk GCN-es AMD-k és azoknak megfelelő GTX-ek. (persze nyilván akár low grafikán ha játékról van szó de legalább elinduljanak a dx12-es címek)
Szóval olyan 2010 környékén ha durván akarnék határt húzni.*A win11-nél a WDDM verzió nagyobb megkövetelése miatt lesz majd szakadék, nálam a HD7850-es drivere már hibásan jelenik meg win11-nél pedig az modern kártya.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78343 üzenetére
Mi durva, ilyenkor jövök rá, hogy egy időben hogy le voltam maradva. Nekem még (úgy hogy használhattam is) még a 950-es Athlon is 2002 tavasza. A 566@850 Celeronok és társai akkor terjedtek el (meg a 7-800-asok)
Egyedül Náci haveromnak volt már 2001 nyarának 766 Celeronja, 128MB RAMmal meg asszem GeF1-el 30GB HDD-vel. Nagy király is volt ő akkor ezzel. (én meg a 466-osomnak örültem). Még Pitta haveromnak is csak pár hóónappal lett rá valami olcsó VIA-s lapban 667MHZ-es Celeron, de az meg ment 1000-en...2002 nyarára aztán eljutottam (sajátként) a 1700-as Celeronig (az akkor új dolog volt) meg az 1200-1400-as Tualatinokig, persze ezek leginkább Celeronok voltak.
(most mikor vettem a 10400F-et, még up-to-date technika volt 2021 március 1-én, erre majd november elején már két(!) gennel leszek lemaradva. Az mondjuk más dolog, hogy erről nemigazán érné meg átállni se 11th genre (kevéske, nem érné meg még akkor sem ha teli áron eladnám a mostani CPU-t) 12th genre meg pláne nem, az már lapcserét is hozna nekem).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #78315 üzenetére
Csont véletlenül csöppentem bele a PC világába, 2000-ben még - ekkor lett véve a máig (hugom egyetemre ment és gép kellett) kedvenc BX 440 alapokon nyugvó PII-es (400-as cerkával első körben), és rögtön megtetszett, pláne amikor rátaláltam az 1998-as StarCraft + Broodwar game-re.
1986-tól 2000-ig csak a 8 bit (1991-től sajátgépen végre, 1996-ban sikerült vennem hozzá egy gyári dupla 5'25-ös FDD-t is), Videoton TV-Computer, megfűszerezve cimboránál egykis C64-el.
Azóta meg osztom a PC-s "fertőzést" a mai napig is. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78290 üzenetére
"200 Ft alatt maradt a tárcámban, mikor kiléptem a boltból, de az az érzés fantasztikus volt." - pont így éreztem amikor megvettem a GeForce 3 Ti200-at., amiről tudtam h menni fog 500-on is simán, ráadásul 128MBos volt. Az ismerősi kör tele volt GeF2MX 400-al, egy valakinek sima GeF3, meg volt egy 64MBos Ti200... nekem meg 128-as Ti500-am lett gyakorlatilag.
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78155 üzenetére
Nekem az üzletelés, gépjavítás, telepítés később indult el, 2000-ben is csinálgattam már, de még ingyen / tábla csokiért. (ez egyébként annyiban hibás döntés volt, hogy sokan később is elvárták volna, hogy ingyen csináljam)
2002-ben egyébként nagyon meg is szívtam, mert májusban eladtam a 466-ost, de sajnos nem volt még elég pénzem az áhított 1700-as Celeronra, úgyhogy több mint egy hónapig teljesen gép nélkül kellett legyek (rettenetes volt) ráadásul ennek egy része már belecsúszott a nyári szünetbe, utána meg meglett a gép, csak épp sajnos VGAra nem telt, így egy 2MB-os "Ati Turbo" nevű kölcsön VGAval voltam, és megállapítottam, hogy hiába a bika proci nem lesz nagy játszogatás, komoly visszalépés volt a TNT2 után. Nyár végére összejött pénzem a GeForce 2-esre, és aug 31-én meg is tudtam venni, a suli meg kezdődött. Nagyon (nem) örültem.
A legjobb időszak ilyen szempontból 2003-2004 volt, akkoriban viszont nem gépre költöttem, mivel a széttuningolt Athlon XP-mmel úgy éreztem, hogy pénzkidobás lenne egy 754-es vagy egy 939-es A64, mivel előfordult, hogy ilyeneket reggelizett a gépem
De jó volt másra a pénz, akkoriban sokat utazgattam (Balaton, Ukrajna, Szlovákia, Málta), meg pénzt raktam félre, ilyesmik. -
válasz
Fred23 #78161 üzenetére
Rákerestem most alaposabban, anno az ECS Elitegroup K7S5A lappal (DDR/SD foglalat is van rajta) teszteltem elsőként az Athlon sort. Valami Cheepobios- t is írtam bele.
Megtaláltam kettő eredményt a 128bites 9550- ről is, igaz ezek "csak" @4GHz Prescott mellett futottak, nem pedig E6600- al, de hátha ez is támpontot ad - [link], [link].
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #78163 üzenetére
Pöpec !
Az NF7 is okés ?
Bedobtam még tesztre a maradék 3 AGP-s Radeon-t.
9250-es normál is LP: kuka
9550-es: ez indul, felált a rendszer, bár kicsit érdekes a képe, CRT feelinges vibrálást látok.
Ránéztem AIDA-ból és ezt láttam:
Csakhogy a kártya nyákján ez van: R9550GU REV 2.2.
Átflashalt VGA lenne ?Ati Tray Tools nem látja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78141 üzenetére
Ami földi halandóknak megvehető volt ....
ehhez képest még Athlonból is 950MHZ-eset csak 2001 tavaszán láttam. (Pentium III 1000-et viszont még 2000-ben, de abból is 1-2t elvétve)
2000-ben felénk az über a cucc a 566-os Celeronból 850-re kihajtott CPU-k voltak, a másik oldalon meg 600-700MHZ-es Duronok. Egyik osztálytársamnak lett akkor vagy 2001 elején 550-es Athlonja, ami így visszanézve messze nem volt akkorára tartva mint amennyit ténylegesen ért.Alsóközéposztálybeli fiatal diákokként általában ha valamit megláttunk az árlista tetején, akkor örültünk ha egy év múlva megvolt valami hasonló teljesítményű (mert ugye csúcs HW-ket nemigen engedhettünk meg magunknak). Épp ezért sokszor reálisan nem is tekingettünk felfelé a lista tetejére, hanem inkább a közép, felső-közép réteget céloztuk meg.
-
válasz
Fred23 #78125 üzenetére
Én egy kisebb csoportot tesztelgettem 4 éve, gépbe végül a 3000+ M-Barton került.
All : az ajándékba felajánlott procik mehetnek, csak oda kell írni célirányosan az ajándék szót, ezeket most nem, de pld a cserés hsz- t töröltem. Az ajándék megjelölés hiánya is törlést fog eredményezni ezentúl, emlegettem gyakran, de innentől már tényleg kommentár nélkül törlöm a szabályzatba ütközőket.
-
Czo
addikt
válasz
Fred23 #78125 üzenetére
Nem vagy budapesti veletlenul? Mert ha igen, akkor ha eljossz kobanyara, megdoblak egy CPU-val. Volt hozza egy nem mukodo alaplapom (A7V133, a VRM boardon ami kipukkadhatott, az ki volt pukkadva), de a CPU-rol semmit nem tudok. Az aljan volt egy cimke, amit a szentlelek tartott, azt leszedve latszik egy kis barnulas, szoval siman lehet, hogy az alaplappal egyutt halt meg. Sose lattam mukodni, csak nalammaradt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #78057 üzenetére
Köszönöm.
Gratulálok a kitartásodhoz és az eredményhez iss.
Hogy sikerült rávenni a 2000-et ?
AM4-es gépemen a 2001SE ugyan felment, de induláskor eldobja magát, az után hogy kidobja, hogy a 3600X nem tudja az MMX-et.
Ez után már csak a task managerben látom hogy fut, azt kézzel kell kilőni onnan.A 2003 gond nélkül lefutott, annak ellenére, hogy már telepítésnél kidobta az MMX hiánya dumát, a CPU véresen kevés pontot kapott ezért. De az RX 480 8 GB hozta a pontot, úgy 133000 körül.
-
alvaro
senior tag
válasz
Fred23 #78000 üzenetére
Huhh, mostanában arra sincs időm, hogy a topikkal lépést tartsak... De egy új szerzeményről mégis be kell számoljak. Ez pedig egy Soyo 032A2 lap.
Mondhatni áttörés, ez az első Socket 4 lapom, amihez nem kell riser, hanem rendes, szabvány AT formátumú a szükséges csatlakozókkal. SiS501/502/503 chipsetes, ami elég korai darab. Hagyományos aszinkron cache chipeket támogat, a PCI is elég kiforratlan rajta, pl. egy Riva128-as kártyával szót se bír érteni. Jó kis S3 Trio vagy Virge viszont megy benne gond nélkül, a GUS 3.74-re erősen hajazó Primax hangkártya is, szóval korabeli demókra jó lesz.
A teljesítménye mondjuk egyáltalán nem áttörés, ha lehet, még lassabb, mint a VLSI chipes Digital Celebris lapom (lapjaim). Különösen a PCI VGA kezelése lesújtó. Így Quake alatt ugyan megvillantja P66-tal egy Am5x86 sebességét, viszont minden másban (pl. Doom vagy demók) úgy tűnik, hogy egy normális alaplapba helyezett DX4-100 is elkalapálja.
Érdekességnek viszont nagyon jó, meg még próbálok csiszolni a sebességén, pl. a 256k cache-t raktárról fel tudom hozni 512-re, lehetőleg válogatott chipekkel (mondjuk jó kérdés, hogy mire elég, ha Opti895-ben 40MHz/2-1-1-1-et vittek), hátha elérek vele valamit.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #77988 üzenetére
2001SE megy W10x64 PRO alatt, kis rábeszéléssel:
A telepítőn magán is kell a kompatibilitás és a rendszergazdaként való futtatás, majd a telepítetten szintén.
#77992quailstorm: igen, ez így van.
De a kapott FPS az nem smafu akkor sem.Lássuk csak, W10x64 PRO, i5-7600k 3,8@4,5 GHZ, Intel HD 630 Graphics vs. nVidia 9600GT 512 MB GDDR3 256 bit:
-
-
válasz
Fred23 #77971 üzenetére
Elő kéne keresnem a kártyát, a tesztje után szépen vissza lett pakolva vagy 100 VGA közé, állítva vannak ESD- ben, úgyhogy óvatosan szabad kiemelgetni, de megoldom idővel. Most nem mert egyrészt blogírás, közben pedig a Ghost lement, mehet a DVD- re kiírás vinyóról. De ehhez már bebootoltattam az XP- t a Ti4200- al, és így át is álltam nV- re.
Ha majd meglesz a kártya, max az általam jelzett órajellel mehet mérés, mivel azon is van már kis tuning. 325- re nem tenném, legalább ennek ne legyen baja, a 9xxx sorozatot eléggé kedvelem én is. elvileg strapabíró példány lehet pedig, mert az Inno borda+ventit már én tettem rá, beragadt ventivel használták, ahonnan jött.
@3.3GHz Prescott mellett van amúgy 2001 eredménye : 10170 . - ebben a táblázatomban megtekinthető pár más kártyához viszonyítva is.
Gratulálok, jó az az 5. hely, bekerültél legalább, és nem is kell mindíg maximalistának lenni.
-
válasz
Fred23 #77968 üzenetére
Ezek vannak : 9550 @263/209 *DDR 128bit, 9600 @338/199 *DDR 64bit, meg az egzotikus Medion9600TX a P4- ben, de utóbbi gyorsabb a 9600XT- nél - kiteszteltem.
-
válasz
Fred23 #77960 üzenetére
Nemtom én sem, APU nélküli Zen- em van, jelenleg még retro videoval(de nemsokára talán lesz hozzáillő).
Viszonylag gyorsak már CPUbeli VGA- k.
Dedikált video+3DM03 eredményem van néhány, viszonyítási pontnak talán jók : FX+HD6850, Phenom-II+GTX580, FX+GTX1060. -
válasz
Fred23 #77944 üzenetére
Tényleg, csak magasabb pontnál többnek tűnt.
+ALL :
Ki akartam próbálni hogy az E6600 mit hoz a R9600XT- vel, de asszem rosált a kártya. Csíkok és sorminta. Beletettem most egy Ti4200- at, abból van több tartalék. Azt ki kell hogy hajtsa teljesen, tehát arra számítok hogy így látni mennyi a vége, legalább ennek kártyának.
Meg a Corsair helyett, 2x512 KingMax. Időzítéseket hagytam, hogy ki tudja-e váltani a jobb RAM- okat.
- piros nyákos KingMax nem bírta.
- 2x1GB Samu TCCC chipes nem bírta
- Kingston sem
- valami noname, de pici BGA chippekkel szerelt is rosált
Nem könnyű az élet az E6600 mellett
- kék nyákos 2x512 KingMax bírja, hagytam is, amíg aludtam lefutott sokszor.Bár ha átment is, az még nem biztosíték hogy Win 3D alatt is bírni fogja.
Amiatt a mutatvány, mivel a 9800 és a Corsairok maradnának szabadon/tesztpéldánynak, ha gépet építek a 775- ből. 2x512 elég bele, a 2x1GB KingMax is bírja, de az is marad tesztelni.
Mielőtt nV- re cserélem a drivert, mindegyik rendszerről tolok egy Ghost-imaget.(#77954) jokeph :
Nem jelzi, de számol vele, hiszen 3DM2001- el már a PH listában is 188440 a csúcs - by Eldiablo, és ott figyelnek a képmentésen a 2000FPS feletti értékek.
A 3DM2000 szintén, ott is limitált a képernyőre írt érték, de szintén számolja. -
-
Czo
addikt
válasz
Fred23 #77949 üzenetére
Ah, az barbarsag. Nezd meg jol a nyakot, foleg a labakat. Keress beforraszthato, 90 fokos DE-15 csatit, majd vesd ossze a nyakot ezekkel a labakkal. Ha tenyleg olyan a kialakitas, hogy a kiforrasztva a meglevo csatit, be tudsz ultetni egy megfelelo DE-15-ot, akkor annak neki lehet esni. En vennek hozza egy ilyet, mert a kulon paka es a kulon onszippanto elegge nehezkesen hasznalhato ehhez kepest, majd ha kivettem a regit, akkor egyszeruen beraknam az ujat. De en tovabbra se hiszem, hogy ez ilyen szepen megoldhato. Ha pedig nem oldhato meg, akkor en nem is kiserleteznek vele.
-
-
-
válasz
Fred23 #77884 üzenetére
Nincsmit, gyakran említettem hogy öröm, ha valakit érdekelnek a (sokszor nem szabványos, nem időrendes) retro agymenéseim. Konfig általános használatra lett belőve, leggyakrabban erre vagyok kíváncsi, hogy mit tud ha minden elérhető. Driverben szoktam kicsit optimalizálni, az nem üti a napi használat szerinti élményt sztem. Ha bevetek néhány HOC trükköt(titkosak, csak párat tudok), akkor sztem menne kb 30k- t is, de úgy meg nem tükrözi a használhatóságot.
RDRAM : P4- től találkoztam vele. 4x128MB/800MHz- es jött ajándékba a P4T- vel, szépek, 2metálkék+2ezüstmetál, így még a DCh is stilszerű. A hozzá tartozó Villi konfigot esetleg egy tuningolt Tua- hoz tudom majd hasonlítani, de fene tudja hogy abban kiderül-e hogy az SDRAM-RDRAM erőviszonya hogy néz ki.
-
-
-
batyuska100
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #77836 üzenetére
Vagy te voltál gazdag, vagy én költöttem sokat winyóra
Nekem ugyanis már a 466-os Celeronhoz 2db 20GB-os volt, ami 2db 40GB-osra cserélődött a végefelé (akkor volt pont nagy vágyam egy 900-as Athlon / 7-800-as Duron legalább) aztán az 1700-as Celeron 2×40GBát hamar 2×80-ra váltotta...
(akkoriban tátottam a számat a PC játékbarlangban arra, hogy az Athlon 950MHZ és a GeF2 mit művel a Serious SAM2-vel (nekem diavetítés volt minimumon), el is határoztam, hogy azon a nyáron mindneképp gépet cserélek. 466, már elavult volt)
-
Czo
addikt
válasz
Fred23 #77705 üzenetére
Nem a low-profile volt a lenyeg. Hanem, az adott tipusu 6200-hoz, amin pont azok a ramok, pont azok a csatlakozok, pont abban a konfiguracioban volt, ahhoz volt PowerPC processzoros BIOS. Tehat ott ugy vadasztam a VGA-t, hogy volt egy mareknyi kartya, ami szoba johet, amikhez volt BIOS es azokat a kartyakat kellett megtalalni es megvasarolni.
-
válasz
Fred23 #77664 üzenetére
Megint spec LP kártya. Előbb-utóbb úgyis beszerzed, ilyen ez a hobbi
(#77665) frescho : FTP szerver elérése nem gond, csak éppen saját szervert nem készítettem még, bár biztos utána lehet nézni a neten, de még nem volt szükségem rá.
(#77666) Lalaland : evvel a lappal még szebb az eredményed, a 3850- ednek meg a def gyári órajele is magasabb mint az enyémnek, de magasabbra nem merem tuningolni, mert féltem, nemtom milyen ramok vannak rajta, lehet hogy gyengébbek, amiatt vésték a firmwaret gyárilag 700- ra. Ó, egy szabályos képmentés, kössz
. Az összes teszpontot nem futtattad, de nem kötözködök tovább, elfogadva. Látom 133- ra osztottad vissza a ramokat és onnan tuningoltad a procit, mely szintén erősebb mint nálam. Érdekes stratégia, lehet hogy jobb is, rá tudok próbálni. Talán majd az E6600- al magasabb eredményem lesz, de sztem a 47ezres magasságot az életben nem fogja elérni, ahhoz kéne az enyémbe is egy ilyen QX6800
.
Tehát grat az eredményhezJokeph- nek amúgy más a lapja, hasonló kategória, de hibrid.
(#77673) jokeph : szuper, kíváncsi vagyok működni fog-e ?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #77587 üzenetére
Nekem szinte napra pontosan 2 hónapig volt GeF2 MX400-asom (64MB ASUS V7100). Aztán lehetőségem adódott némi ráfizetéssel átállni GeF3Ti200 @ 500 128MB-ra. (igazából most is simán odaadnám +20 ezer ft-al együtt a GTX950-esemet egy RTX2080 -ért vagy egy GTX1080-ért is. Mert ez akkoriban kb olyan volt... ), és a sebesség mellet a DX8 miatt is inkább "előre menekültem".
Annak idején az húzott fel hogy a 4-es szériában a kicsi modellek nem átcimkézett feljavított 3-asok voltak, vagy butított GeF-esek (de voltak ezek is, lásd Ti4400 és Ti4200) hanem gyakorlatilag GeF2-esek. Ma már látom benne a logikát ami nagyon is megvolt : nyilván rengeteg GeF2 maradt a gyártók nyakán, amit a GeF4-esek és a(z öregedő közel 1 éves) GeForce 3-asok árnyékában már igencsak nehéz lett volna eladni, több mint 1,5 éves kártyaként. Mindeztek mellett ugyanakkor még játszható volt velük a legtöbb játék, pláne, hogy amennyire emlékszem a 420 kivételével (annak volt valami komoly defektje, talán h SD RAMos volt DDR helyett?) mindegyik emelt órajelű volt az MX400-hoz képest.
-
envagyok
veterán
válasz
Fred23 #77385 üzenetére
Ezek mikor drágultak meg ennyire?
Még szerencse hogy régebben 2db x6800-át bezsákoltam.
Én a helyedben vennék qx6700-át 7-8000ft-ért (egyelőre)
Aztán ha x6800-át akarsz, letiltasz 2 magot a biosban.
De amúgy is az e6700 e6850 fillérekből megvan.
Tuningolni meg ugyanannyira tudod ezeket is.Nekem a s478 és a s775 pentium 4 ee és pentium d ee procik tűnnek reménytelenül elérhetetlennek.
-
válasz
Fred23 #77220 üzenetére
Viszonylag drága, a hivatalos utolsó új ár is alacsonyabb volt. De viszonylag olcsó is, ha azt nézzük hogy az egyik leggyorsabb cucc Win98- hoz, bár lehet hogy van még gyorsabb lap+proci is ehhez, annyira nem néztem utána.
A Ver2.x- ek is irgalmatlan gyorsak lesznek Conroe- val(de még az említett kisebb procikkal is), nekem bőven elég, a 2 lap+2 proci 7k+posta volt. Jó ár itteni kollégától (nevét nem tudom hogy említhetem-e, nem kérdeztem). Ilyen ár nem pénz érte, hogy a kedvenc oprendszerem száguldani fog rajta - van hivatalos 98 drivere. Természetesen egy méggyorsabb 775lap+proci nyilván jobb, de már XP kell hozzá, 98 alá nem sokat ér, ha nincs driver.A kód-magyarázat jó, bár a kollekciómból mindössze 1db- on van FRU címke, az is Copper...tehát csak azt tudom behatárolni. Nálam viszont nem is nagyon van jelentősége, működjön jól, aztán hogy mikori, meg egyéb adat nemigen izgat.
-
válasz
Fred23 #77210 üzenetére
Valóban, Árukereső szerint az utolsó ismert ár 2021. 03. 28.- i dátummal volt. Nem is gondoltam volna, de mindegy is, a 2db feleannyiba került procikkal együtt, mint az 1db új proci nélkül. Conroe megy bennük, az a lényeg, úgyis az volt a célom.
Az 1133- as Tua gondolom az időrend miatt, azért nem 1400- ast választottál pld.
Az 5200- as meg meglepően jól megy tényleg, UnrealTournament 2004 1024x768 def DM-Deck17 FPS demo : 40.45 FPS lett vele(ehhez találtam LP hátlapot, bár már említettem párszor). -
-
ityam
őstag
válasz
Fred23 #77127 üzenetére
Szia!
Ha jól látom a 7 linkben 4 különböző progi volt. 3 az csak ismétlés.
A tömörített firefox kicsomagolva nem akart elindulni nekem.
Chrome feltelepült. Google Update feladatkezelőben egy ideig ment, de maga a Chrome nem indul el egy pillanatra sem.
A K-meleon,és a Palemoon rendesen települt és tökéletes működik. Kmeleon ahogy látom kevesebb memóriát zabál. PH forum ha meg van nyitva akkor a K-Meleon 120MB ramot eszik, a Palemoon 180 at kb.
Sebességre mind2t megfelelőnek találom. Annyi kiegészítés hogy PCIos hálókarit hirtelen nem találtam itthon és ezen az alaplapon nincs hálókari így egy talált 54 Mites PCIos Wifi kártyát használok. De teljesen emészthető a sebesség. Valszeg azért sokat visszafog a sebességből a WIFI a kábelhez képest, de még használható.Köszi mégegyszer a linkeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged