- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79352 üzenetére
Ezzel a ... összeállítással már lehet W98EE minősítésre nevezni?
HÁZ: 0,3m2-es kupac
TÁP: Power Man 350W 12V/18A 5V/30A
LAP: Asus A8V deluxe-WiFi
CPU: Athlon 64 X2 4400+ @ stock + OEM cooler @ max. rpm.
RAM: 1024MB Adata DDR 500 Dual CH
VGA: Albatron TI4200 Turbo 64MB
SSD (W98): Kingston 120GB SandForce MLC
HDD (XP): 160GB Seagate Barracuda 7200.7
ODD: LG DWD-RW
Hang: Aopen Yamaha YMF744BSajnos se az X800XT Platinum Edition, se a 9800PRO nem ment 3D-ben. A Geforce 4 meg egyből.
Eszközök:
Nem tudom miért ír Windows ME-t. Nem tettem fel semmi hekket. Alap Win98 SE.
Hang cuccok (elég jól szól, tiszta, dinamikus és hangos fülesen):
3D Markok:
Hangkártya:
DOS:
Van hang Doom is zenél és lövéshang is van. Szerintem jobban szól, mint az SB16-al.
SSD DOS-ban:
(Középen rosszul írja ki, nem fér ki a nagyságrend.jobb oldalt látszik a pár mp-es adatmennyiség)
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79349 üzenetére
Most sikerült bootolható W98 CD-t írni.
Win10 jobb klikk "Burn disk image".
Az ISO a lényeg, hogy az jó legyen. (Virtualboxban teszteltem.)Igen, indítani W98 CD-t CD-ROM supporttal. Átmásolni a C:-re a WIN98 könyvtárat és onnan telepíteni.
Fent van a 98 és indul (Athlon 64-en).Most jön a neheze:
-chipset (egér nélkül)
-USB egér support
-pendrive support
-VGA driver
...Ha már egyszer W98 EE, akkor nem csalok PS/2 egérrel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #79342 üzenetére
Persze, ahogy a gépek fejlődtek, egyre több mindent lehetett csinálni CD írás közben, eleinte csak egyszerűbb dolgokat, aztán emlékszem mikor már Quake 3-azni is tudtam CD írás közben (ahhoz mondjuk már az 1700-as Celeronom és a combo driveom volt). Ráadásul idővel a meghajtók is különféle technológiákkal védték a buffer underrun-t, miközben egyre gyorsult az írás, szóval egy idő után már nem volt olyan "nagy dolog" az egész.
Az első CDimet még 40 perc alatt írta meg a gép és közben hozzá sem szabadott érni, meg mindent is ki és lekapcsolni, a végén meg már pár perc alatt megvoltak, úgy, hogy közben simán játszhatott is az ember.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79336 üzenetére
Lesz-lesz.
Ez a 9600GT egy igazi csemege.
Kár, hogy nem volt meg már előbb, akkor ezzel nyomtam volna le a tesztköröket az E6700+Giga P35C párossal is.Az Athlon 64 3500+ és a Pentium Dual-Core E5200 esetén mérésnél nem kellett visszacsípjek a Shader CLK-ból 100 MHZ-et, az X2 4400+-nál lefutott kis képi hibával, az i5-7600k esetében már hajajj, mert jöttek csúnyán a random képi hibák mindenféle alakú oda nemillő háromszögek képében és játéknál is nem csak tesztnél.
Mondjuk, az E5200-nál ugye csak pci-e 1.1 van 4 sávval, ez tuti viszafogja már a 9600GT-t.Lássuk tehát a difit (kihajcsaaa-e):
#79339DarthSun: az benne a legjobb, hogy van hozzá XP driver és akár W10x64 is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79328 üzenetére
Az 1998-as kiadású Matsushita SCSI író amúgy 4x-es volt, és az volt benne a király, hogy a külön vezérlő miatt nem zabálta a gépet, így azon írás közben simán tudtam böngészni vagy zenét hallgatni,de akár szkennelni/nyomtatni is.
Később még szerváltam az író mellé 2 db 40x-es SCSI CD-R/DVD-R kombó drive-ot, nagyon mentek.
Később elkerültek tőlem, azóta se láttam őket, a 2 db IBM DNES 9 és 18 GB-os SCSI HDD-kkel együtt.Cimbinek ebben az időben szintúgy Matsushita 4x-es írója volt, de IDE-s, az mellett még a winamp futtatása is kockázatos volt, magában hordozta a buffer underrun hiba lehetőségét csúnyán.
Retro DFI NF4 konfig:
Közbe átpakoltam az SSD-t ebbe és kapott egy vadiúj XP SP 3-at, meg megtaláltam a lemezeim között az első angol W7x86-os DVD-t, ezt is gyorsan felnyomtam rá.USB-ről valamiért nem tudtam a W7x64-et feltenni, egyszerűen nem volt hajlandó a háttértár felismerése után továbblépni a particókiválasztásnál (akármit is követtem el vele).
Egyelőre a 9600GT a favorit VGA, megteszteletem a DFI NF4-ben az Athlon 64 3500+/Athlon 64 X2 4400+ párossal, valamint az Asrock 4core lapban E5200 mellett és a Z170-es lapban is i5-7600k-val.
#79335arn: hát, azt nem tudom, rég volt már - és én csak 2000 óta foglakozom PC-vel és WIN-el.
A SCSI miatt én nem voltam érintett.
DMA-val előszőr a másik cimbinél küzdöttünk, mert piszok lassan ment a CD rippelés, és bántotta a fantáziánkat, végül meglett, hogy PIO 4 módban ment az ODD (2003-ban, XP alatt) és nem a BIOS beállításokkal volt a gond.
Végül WIN alól sikerült bekapcsolni a DMA módot, méghozzá a Cyberlink Power DVD progijával. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79315 üzenetére
Ezeréves LG ODD-im vannak, vegyesen CD-R/RW és DVD-R/RW, bírják a gyűrődést még.
Meg egy "fiatal" LG BD-RW is, ezt beépítem a legerősebb gépembe hamarosan.
Anno jó áron jutottam hozzá, egy újraírható lemezen gyakoroltam, azt azóta függőbe van a történet, nagyon drágák voltak a lemezek hozzá még.Fred23#79313: PII-es géppel 2001-ben kezdtem meg a CD-égetést, 100 lemezre jutott talán egy rontott, úgy, hogy az íróban még puffer-túlcsordulás védelem sem volt.
5k-ért jutottam hozzá egy elfuserált cd íróhoz,amit másik 5k-ért sikerült a az akkori munkahelyemen lévő szakival megjavíttatnom.
Ez egy 1998-as Matsushita (Panasonic) SCSI író volt, 50pin szalagkábellel és egy Adaptec AHA-2140 pci vezérlővel.
Aktív hűtéssel rendelkezett az író, 7 éven keresztül használtam írásra PII majd P4-es gépeimben. -
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #79310 üzenetére
Retro az szerintem. Nekem a 2008-as MacBook Pro-ban egy Panasonic UJ-215-os BD iro van, de soha sem latott ures BD lemezt. Hugomek eskuvojenek BD felvetelet akartuk megnezni, de azt nem olvasta, mig a playstation igen. De mire ez kiderult, mar reg nem volt ra garancia. Gyarilag egyebkent egy UJ-875-os iro volt benne, meg az is megvan valahol. Egyebkent az a "vad", hogy ez egy Penrynes notebook, es az abban az idoben megszokott modon, a merevlemez SATA de az optikai drive PATA csatolos, igy mind az UJ-215 mind az UJ-875-os drive is PATA feluletet hasznal.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79312 üzenetére
Ja én is. Nekem volt 1x-es Caddys Creative meghajtóm is, 1994-ben, igaz már akkor avitos volt. 1993-ban hallottam róla először.
EPROM-ot használtam előtte is (C64-hez), de a CD-ROM elég bizarul hangzott ahhoz képest.Más.
Elfogyott az MX-4 a múlt heti próbálkozásokkor.
Berendeltem az Arctic MX-5 pasztát.Tapasztalatok:
-világos kékes szín
-elég jól terül
-hajszálvékony szálat húz, nehéz megszakjtani, mint a rántott sajt.
-gyorsan rászárad, ahol ilyen vékony izé ráment (ujjak, foglalat köré)
-hűtőt próbáltam 2 óra használat után leszedni az A64-ről, hát óvatos voltam, forgattam, tologattam, amit a keret engedett, miközben folyamatos húzásnak tettem ki. Nem engedett. Mint a rágógumi olyan. (kijött a foglalatból a CPU).
-ami kinyomódott a kupak körül az nem folyik, marad egyben, rágógumi állagNem ajánlom ilyen gyors próbákhoz. Inkább MX-2 vagy MX-4. Fixre összerakni valamit jó lehet.
-
válasz
DarthSun #79312 üzenetére
A CD olvasók korától tartok tőlük. Az írások alatt végig félek, hogy most rontja majd el. Lehet, meg kellett volna vennem először a legjobbat, talán most másként viszonyulnék hozzájuk. Rengeteg elrontott lemez van a múltamban.
Amúgy gratula hozzá, és gondolom, ez még nem hibázott, és talán nagyon sokáig nem is fog!
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79310 üzenetére
Szép és dobozos... {irigykedős smiley helye}
Gratula hozzá és a döntéshez is!Pár éve én is beszerveztem egy mindent is tudó Pioneer BD-RW-t. Mondjuk nekem csak BD-RE lemezeim vannak hozzá. Többrétegűek.
Gondoltam, majd Archválok rá. De arra kissé lassú...
Inkább HDD-re. (MG06A Toshibák vannak offline backupra.) 256MB cache 7200rpm, nehéz tömör, van benne anyag. Valós 230MB/s. Hamar végez.
Ja és mentes a lufigáztól és cserépfedésmentéstől is.A BD íróval leginkább CD-t írok (az autórádióba) illetve retró gép telepítéshez. Mondjuk már, amit csak lehet USB-ről szoktam telepíteni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79308 üzenetére
Értem. Neked 1:1 mennek (290FSB) én meg a 2:1-et kajtatom (200FSB) mellett, de nem igazán ment egyik RAM-al se. Picit visszaoztva már OK.
A Dual CH CL2-2-2-5 nem rossz az... Sőt, lehet többet ér, mint a 400MHz CL3-4-4-8.
Amúgy én nem akarom a határokat feszegetni, csak azért megy a stab teszt, hogy alapon tényleg stabil e. Mert ha XP alatt is elszáll 1 órán belül a P95 (mint ahogy most a 400-as RAM-al), akkor nem várhatom el a W98 EE#3-tól sem azt, hogy stabil legyen...
-
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #79290 üzenetére
Lokál topikokban is engedélyezett a hirdetés, ha hardverapróra is felkerül.
Lehet itt is engedélyezni kellene a keresést vagy cserét. Eladást nem.
Mondjuk off-ba rakva, mellette feltéve ha-ra.
Csak egy példa.
Valaki összerak egy komplett gépet és ráebred, hogy nincs hozzá scsi kábele...vagy a procihűtője szar, mert zörög a venti. Pl slot1,p3-ra.
Ilyeneket senki se hirdet, mert ritka rá a kereslet, meg nem nagy érték. Hardveraprón, jofogáson, vaterán esélytelen. Viszont itt a tárdaságban sok mindenkinek lehet otthon, hisz ez a hobbink, sokat tudnánk segíteni egymáson.
Az se megoldás, ha csak hardveraprón keres, mert azt meg nem mindenki böngèszi naprakészen. -
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
DarthSun #79289 üzenetére
A játékok még hagyján, bár unokatesómmal komoly csatákat vívtunk Stunts-ban, azoknak a fileoknak, meg hasonló szentimenti kis szaroknak tudnék örülni. Meg pár ősi pascal progimnak. A franc emlékszik már, mik lehetnek még ott
De ha nem is találok rajtuk semmit, még akkor is poén lenne végignyálazni őket.
#79284 quailstorm
Bár elég kevés esélyt látok rá, mindenesetre a felajánlást köszönöm!#79285 DarthSun
Oké...Bár, bevallom, nem olvastam el a hozzászólásaidat, így írhattad akár milliárdszor is. Általános, elmélázó kérdés formájában esetleg? "Vajon lehet kapni" kezdettel? Ha ezt is törlöd, legalább küldd már el előtte priviben a hsz-t, hogy ne kelljen újra bepötyögnöm..
Szóval akkor huszadjára: Kéne nekem egy 5.25-ös 1.2-es floppy drive, annyira vágyom rá, hogy a gyerekkori floppijaimat átnézhessem! Bárcsak hozna Mikulás, vagy Jézus, vagy valaki megajándékozna vele! De olvasd el az alírásomat is!
Lol, de tényleg..
u.i.: Apropó, ha keresek, tehát nincs, de HA-ra kötelező legalább egy képet feltölteni*, akkor hogy kéne eljárnom? Előbb vásároljak egy képet egy floppy meghajtóról?
* "Kijelentem, hogy a feltöltött kép jogtisztaságát ellenőriztem: a kép felhasználási jogosultságával rendelkezem (ha forrásmegjelölés szükséges, azt megteszem). A kép feltöltéséért a teljes jogi és anyagi felelősséget vállalom."
-
válasz
DarthSun #79285 üzenetére
Jut eszembe, amúgy meg lehet hogy a már valszeg bizonytalanul olvasható floppyk helyett jobb lenne letölteni az ilyen régi játékokat. Ezek már mind freeware/abadonware/kutyát sem érdekli licensszel rendelkeznek. A 80- as évektől kezdve minden megvan, bármit be tudok linkelni, FTP- t adni, felhőbe tölteni...
-
-
válasz
DarthSun #79285 üzenetére
Nem kötekedés, tudod úgyis...
Kéne neki, értelemszerűen vagy kölcsön vagy ajándékba, mert ugye mindenki tisztában van vele hogy csak úgy lehet
Ugyanígy nem írja ki senki hogy nem eladni van az alaplapja amikor jelzi hogy van ilyen vagy olyan alaplapja, mégis mindenki tudja hogy nem eladásra van neki.
Kivéve egyeseket de most nem rólam van szó
Vagyis naívak is lehetünk, meg értelmezhetjük a dolgokat jóhiszeműen, amennyiben nincs odaírva konkrétan hogy venne vagy eladna -
válasz
DarthSun #79262 üzenetére
Na a már itt tartunk, akkor kellene nekem ajcsiba ha van valakinek elfekvőben.
Maxtor PATA 133 80GB Diamondmax 16 szériából egy 100/100as példány.#mostmártényleg felcsinálom véglegesre a PIII-amat a RAID lappal és ebből a HDD-ből kéne még egy.
Vagy ha lehet RAID-et csinálni különböző HDD-kből is, akkor egy akármilyen ajcsi 80-as PATA HDD is érdekel!
-
-
-
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79233 üzenetére
Akkor okés, ezentúl CPU-Z lesz 3 ablakkal (azért kérdeztem rá, ha egyszer felhasználnád a méréseimet cikkíráshoz, ez ne legyen gátja).
Sajnálom az AIDA 64-et, de valamiért úgy tűnik nagyon nem fér össze a 2 nForce-os konfigommal, abban az esetben ha 3DMark is fut. Bármi más mehet, akkor nincs gond.THX !
#79232gban: hasonló AGP reteszelést Brand HP P4-ben láttam, csak az zöld színű volt.
-
válasz
DarthSun #79209 üzenetére
Spec - pont ez a bajom nekem is
A nagytudású előző tulaja használta sok évig, tőlem kapta, majd nem is tudom miért, kivette a ramokat, majd visszatette - fordítva az egyiket.
El is füstölt a 939-es ramjának a 8 lábú chipje, így most csak a 754-es rész használható.
Pihen már jópár éve nálam, de azóta se találok ilyen chipet semmi régi lapon (ugyanaz van a 754-es oldalon is így a típus beazonosítása egyszerű volt).
Mondjuk lehet hogy erősen csökkenti a találati valószínűséget hogy nem annyira mozgok AMD vonalon, így a lapok 95%-a is inteles ami jön
Bár ez akár lehet azonos is inteles meg amd-s lapokon. -
válasz
DarthSun #79207 üzenetére
K8 Combo-Z-n pl. egyforma van a 939-es és a 754-es foglalaton, ráadásul olyanok hogy 478-as hűtőt is bele lehet pakolni
Ez a keret akkor jött jól egy 754-es lapra rátéve amikor 478-as hűtővel tudtam csak hűteni egy mobil 754-es procit, mert az kupak nélküli, és csak ez ért le a magig, a többi felfeküdt ezen és a szabvány 754-es kereten is, értelemszerűen a nemlétező kupak magasságában. -
válasz
DarthSun #79126 üzenetére
Kellett finomítgatnom kissé, 3GHz- en Win feláll, általános használat ok, de 3D alatt már nem stabil. Pontos végét nem keresgettem, 2.9GHz- re állítottam, itt teljesen stabil, mondjuk ez is elég jó a def órajelhez képest, ha nem is kimagasló a procim, de jó példánynak mondható. SATA driver bekever 98 alatt, nem szedtem le, csak tiltottam az eszközkezelőben. Hőfokok teljesen jók a hőcsövessel, a gyárilag mellékelttel simán 60 fölé ment anno, evvel meg 50 alatt marad stressben, idle meg 32.
A 6800GT- t már nem szedem ki az EE#1- esből, a 9800Pro a tesztpad mellett van, majd avval is lemérem, de előbb evvel a teljes tesztsort, utána jöhet az erősebb video. Bár amúgy a szerényebb FX5900XT- vel is simán, bőven jók a Win98 alatt futtatható gamek. A 9800- al meg lehet majd hasonlítani C2Duo eredményeihez. A 120GB- os diskre meg majd megy egy XP, azon is ugyanezt végigzongorázom. 1 konfig, 2 videokártya, de el lehet molyolni evvel is egy darabig
.
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79190 üzenetére
Hamarosan elválik, NF3 AGP tesztpad szétszedve, elcsomagolva, NF4 összerakva.
NF4-ben ezidáig 500 GB-os SATA HDD -n van az XP és egy W7 is, de azért felcsatoltam az NF3-as tesztpad 80 GB-os Maxtor IDE HDD-t és az utoljára rendszermeghajtónak használt Patriot Burst SATA SSD-t is, már csak a rajtuk lévő adatok miatt is.Amit moddoltam az eredeti felálláshoz képest még: 2*256 MB ram párost kicseréltem az NF3-ban használt 2*1 GB-os párosra, így most 2*1 GB Kingmax + 2*512 MB Corsair Platinum van egyben.
Nem tudom, itt mennyit számít hogy a ramok mennyin mennek, a korábbi setupnál 260 MHZ-en tekertek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79186 üzenetére
Kereszttesztelés megvolt 2 procival, az NF3 ramjaival, több VGA-val, az MSI sanszosan parkolóra megy, semmi fejlemény.
DFI NF3-ba visszapakolva minden makulátlan.
Hát, az MSi lap+X2 4400+ occsó'n jött anno, de legalább a proci jó.Ideje átpakolnom az X2-est az NF4-be.
Szerintem átrakom az SSD-t is, elképesztően gyorsan feláll vele az XP.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #79186 üzenetére
Az kimaradt, hogy a procit az NF3-ból emeltem át (Athlon 64 3500+) és ebben tárolás közben végig az Athlon 64 X2 4400+ volt benne ami azóta átkerült az NF3-ba és végig teszteltem vele 2. körként az érdemesebb AGP VGA-kat.
A procin passszív borda van, ami szépen át is langyul, elvileg akkor a proci él.
NF3 PCH lelőtt venti mellett szintén átlangyítja a feltett hűtőbordát.Nem gondolom hogy a CPU problémás lenne, de azért ki veszem mégegyszer.
#79188Bile Demon: sajna nincs fütty, semmilyen.
Akkor ez sanszosan félig dög, megy vissza a helyére a tárolóba.
Kár érte, de az NF3,-mas DFI-nek jobban örülök azért hogy mene. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79165 üzenetére
Én olyan 4-est adnék erre a forrasztásra.
Funkcióját ellátja, biztos nem hidegforrasztás lett, jól átmelegítettem (idő), hogy a furatba is bemenjen, de nem mindenütt fut fel hegyes szögben.A lényeg, hogy stabilnak tűnik.
Furcsa, hogy nem melegszik a CPU és a VRM se, kb. 40 fok, pedig 1.84V-ot mérek a VRM kimeneten (mind a 3 fázis dolgozik) és fut a P95.
A gépházat is előkerestem hozzá, de babonából nem hoztam még haza... (2001 kék gombos Mercury, amit az 1000-es Tbird-höz vettem annó, baromi sárga lett, ami nem zavar, van benne egy TEAC DVD ROM/CDRW kombó optika is és 1.44MB FDD).
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79155 üzenetére
Easy 2 Boot-ot használtam, hogy XP-t telepítsek a P5Q deluxe + Q9650-re (no optika). - Sikeres volt. Akkor láttam, hogy tud 98 telepítőt is bootolni.
Tiny Win98-at telepítettem a P5Q-PL-AM + E8500-ra.
Úgy emlékszem DOS promptig bootolt és lehetett HDD-re másolni és onnan telepíteni. Pontosan már nem emlékszem, de sikeres volt a telepítés, csak éppen 640x480 16 szín miatt hanyagoltam (integrált VGA). Mondjuk eg PCI S3-at betehettem volna...Tegnapelőtt meg a Rufusszal csináltam bootolható Freedom-ot! (tnx!)
Az is feltelepült, de restart után nem bootolt be. Ki tudja mi miatt. De a restartig minden jó volt. Látta a HDD-t, lehetett particionálni, formázni, rámásolta.Szóval ezeket érdemes próbálni USB boot témában. Újabb (2008-2009-es lapokon működtek). S939-el meg félsiker volt csak.
Az A8V megnyekkent. Azóta se indul.
Szorítsatok, mert munkaasztalon az EPoX lap és a kondik!
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79126 üzenetére
Ügyes! Sejtettem, hogy menni fog a Win98-as tapasztalatoddal.
Köszönöm a linkelt CD-t !
Én addig jutottam, hogy:
Cseréltem CPU-t. A Sempron és Athlon64 után beletettem az X2-t.
Az Adaták helyére valami konzervatív CL3-as inifineont 1db-ot. Rövid memtest OK.USB telepítő megtalálta az ISO-kat a pendrájvon, de aztán ugyanúgy elakadt (más gépre telepítettem már róla XP-t és Win98-at is az E8500-ra...működött, de nem volt PCIe support).
Na mindegy elővettem egy optikát és arról felment az XP a klasszikus módon.Aztán USB külső HDD-ről telepeítettem a P95-öt. AIDA64-et. És semmi mást...
Elindult, kalkulált. CPU 47 és 56 fok a két mag. Elég eltérő pedig normálisan pasztáztam.
Elindítottam egy másolást a külső HDD-ről a belsőre. Nem akart haladni, mindegy ráhagytam.
Aztán bealudtam. Nem emlékszem semmire.3-4 óra múlva felébredtem, ránéztem. Futott szépen, hiba nélkül a P95.
A másolás meg valam túl mély elérési út vagy hasonló hibával állt le.
Mindegy nekem első körben elég volt stab tesztnek. Kikapcsoltam.
Szépen mindent bezárt, de a végén a tápot nem kapcsolta le.5 perc után lekapcsoltam a betápot.
Azóta nem kapcsol be.
-power switch-nek semmi hatása, csavarhúzóval se
-külön a táp gemkapoccsal indítva jó, feszültségek megvannak
-CLRTC megvoltHát ennyi...
-
válasz
DarthSun #79112 üzenetére
Telepítés ->Loew driver fel ->2x256MB csere 2x1GB- ra, ahogy tippeltem, perfekt
Alapmodell - a már sokszor linkelt telepítési ajánlásom. Viszont ezen konfig esetén ez már nem teljesen elegendő, sokat kellett taktikázni. Most mondom, ha valaki a rutin és az évek nélkül nekiáll, nem fog sikerülni (ha éppen a doktoriját írja, akkor sem). Elakadás esetén persze help kérhető...
Következnek majd a tesztek.A8V CD - [link]
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79109 üzenetére
4in1: Innen kiválasztva a W98SE-t ajánl pár fajtát: [link]
K8T800PRO-hoz a legfrissebbet akár 5.24A
KT133A-hoz inkább a 4.43-atÉrdekes ez az AMD-s socket evolúció...
Alaplapból van: AM2 AM2+ AM3 AM3+
Processzorból: AM2 AM2+ AM3 AM3+
De pl. az AM3 Phenom II x4 CPU elvileg megy AM2+, AM3, AM3+ lapban is. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79096 üzenetére
Én Balassagyarmatra mentem az oltásé
én nem látom a helyét, csak másnap belázasodtam + hidegrázás. Aznap a kocsiban is fűtöttem, pedig csak akkor szoktam, ha kell, értsd jégolvasztás, páramentesítés. Szóval aznap érkezett meg kb. minden, és csak fotózni volt erőm... Másnap reggelre kutya bajom nem volt (36.0 oC). 1db lázcsillapító + hűvös fürdő után.
Nem tudom mi az a ERed, de jó célra fordítottad, gratula a cuccokhoz!
W98 telepítés: az a része menni fog, régen is fixen ott volt a HDD-n a Winstall könyvtár. + lementett telepítendő cuccok. Asztal ikonok mappa.
A next-next-usernév-finish részét is el tudom rontani? Itt is kell valamire ügyelni, hogy jó legyen az eredmény?Ami kérdéses utána driverek:
TI4200-hoz
VIA 4in1-ből a chipsethez ajánlott optimális utolsó.
LAN
HANG
Utóbbi kettőt az ASUS oldalról leszedettel kezdeném.Adata RAM, az volt kéznél, múlt hétvégén sokat teszteltem őket, gond nélkül mentek 266MHz-n CL2, majd 400MHz-n CL 2.5 a Bartonnal nForce2 lapban 2.44V-on. P95 és memtest stabilan. 420-on is stabil volt, de aztán a 2500+ Bartonnak vége lett.. (alapfesz).
Most kicserélem, más faajtára, hátha nem komálja az Athlon 64 IMC-jét.
Aztán kis extra fesz a CPU-nak RAM-nak meg amit enged a lap. Tesztnek, tudja e stabilizálnii egyáltalán.Más: ma újítottam lapot a Phenom II-höz, a kerület túlsó végéből. Láttam működni személyesen.
Nem akartam, hogy a HT fogja vissza szegényt egy középszerű AM2+ lapban.
AM3+ lap lett, van benne egy FX-8120-as Bulldozer is.
(Hallottam róla jó régen, de én messze elkerültem, úgyhogy ismeretlen számomra, mit tud.) -
r0b3r
senior tag
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #79080 üzenetére
Tegnapelőtt nem igazán voltam kedvem az "oltási reakciók", miatt, de tegnap bekapcsoltam.
A TI4200 jónak tűnik. Már amennyi lefutott a 3DMarkból, mielőtt kiszállt, az jól nézett ki...Közben én is ismerkedtem a Win98 EE#xx lehetőségekkel...
(xx: nem tudom, milyen szám marad nekem, de nem félek, van elég.)Most lehet, hogy nem fog összejönni sajnos, ott tartok, hogy Memtest stabil, mind a 4 RAM slot, dual ch-ban is a lapon. USB-ről nem tudtam rá telepíteni. Telepítő elindul tervezetten újraindul, ahol kell, de utána nem is próbál HDD-ről bootolni. Ez inkább az USB telepítő hibája lehet...
Másik HDD-ről indul az XP, de nem P95 stabil...Este cserélgetek CPU-t és RAM-ot, de szerintem ez alaplap elfáradás lesz...
A lapon 2007 vagy 2008-as évjáratú beta BIOS van. Szóval vagy sokat tartották életben, amíg ki nem hullott, vagy már másik gyűjtő kiköpte...A kondik viszont nem néznek ki rosszul.
Nem tudom, miért gyorsabb a Sempron memóriaátvitele, mint az Athlon64-nek? Minden auto és csak CPU-t cseréltem.
Neked is a Deluxe lap van, vagy a sima?
-
-
válasz
DarthSun #79057 üzenetére
Telóról voltam, de a 3DM99 alatt is jónak kell lennie, nálam legalábbis semmi képhiba nem volt. GLQuake is jó a tesztelésre, az amúgyis 640x480- ban indul(Voodoo1 annyit tud max), ha nincs megadva más parancssori paraméter.
Persze most is megemlítem, hogy Win98 alatt akkor problémamentes ez is, ha a már sokszor ajánlott telepítési módszerem szerint van feltéve. -
-
-
-
válasz
DarthSun #78992 üzenetére
Wow, gratulálok akkor! Azt hittem valamiért, sokkal fiatalabb vagy. Szöveg alapján simán letagadhatsz akár 25-öt is.
Megnéztem most a 462-es lapom, elvileg állíthatok szorzót, és 8,5-tel ott lenne, ahol a PIII-S. De nem indul e beállítás után, abszolút semmi. Lehet, az L1 hidak átvágatlansága dacára szorzólockos a procim?
Majd átnézem a BIOS-t meg a lap kézikönyvét.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78993 üzenetére
Mega-teszt: most kicsit lassabban haladok, de alakul.
7800GS a DFI NF3+X2 4400+ tesztpadon, ezen felül még várat magára a 7600GT, 7600GS, FX5900, FX5200 és a GF3 Ti 200.Ezután ellenőrzés, és a szükséges pótlások.
1-et már találtam, pont a 7800GS-nél elmaradt/felüljrattam mentésnél a 3500+-al való 2000-es mérést.
Ez után X2 4400+ megy a DFI NF4-be, és jöhetnek a PCI-e mérések vele is (ez jóval kevesebb az AGP-s tesztcsokornál).E5200-al még lóg az X1950GT (amikor mértem, még kétséges volt hogy jó e a kari, UT2004 és 99MAX mérés van csak meg.
E5200-al kapcsolatosan is kell még visszaellenőriznem a méréseket,lehet más is hiányzik.Ha minden okés, akkor itt is CPU csere lesz, C2D E7500-ra, majd újramérem az összes AGP/PCI-e VGA-t ezzel is.
Távlati tervek: PCI-e megateszt a következő platformokon:
s775 P35 és X38 Xeon X3360-al
s1366 X58 Xeon X5677-el
s2011 X79 Xeon E5-1620v1-vel és 1650v2-velMind a 3 esetben tervezek egy alap és egy OC-s mérést is.
Az utolsó 3 rendszernél (P35-X38/X58/X79) törekszem hogy mindenképpen ne csak W10-el legyen mérés, hanem amelyik régebbi OS-el sikerül, XP és/vagy 2003 Server Enterprise - ez utóbbi támogat sok ramot és magot rendesen, az XP felől nem vagyok ennyire biztos.
Kíváncsi vagyok, hogy a Radeon VGA-k drivereit fel tudom-e majd tenni rendesen, anno ez nem sikerült, csak az nVidia VGA-k mentek vele rendesen.
E témákban majd még ásnom kell ha odaérek.
Eme rendszerekbe tervezem modernebb VGA-k bevetését is, azaz reményeim szerint a résztvevők:
Sapphire Pulse RX 550 4 GB, Gigabyte Windforce OC RX 460 4 GB, Sapphire Nitro+ RX 480 8 GB, Asus Strix Radeon R9 380 4 GB és Asus ROG Strix GTX 1070 OC 8 GB.Illetve W10x64 esetén beveszem a tesztsorba a 3DMark11-et is.
Mindenesetre érdekes és nagyon hosszú szórakozás lesz.
A DFI NF3 lappal nagyon hasít az XP SP 3 a SATA SSD-ről.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78930 üzenetére
Nem is a procit féltem, azok szokták bírni, hanem a DFI NF3-at.
Nagy retro VGA teszt:
X2 4400+-al lefelének Radeonból 7500-ig mentem, GeForce-ból a 3 Ti 200 lesz az alja.
Bár a tesztek elemzése alapján az X2 csak a legerősebb X1950GT/HD3850 párosnál dobott plussz pontokat, jellemzően ott is 3DMark 2001SE és felfelének.
Az UT2004-ben ugyan nem nőtt az AVG szinte semmit, de a min FPS igen. -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78899 üzenetére
Szerintem is.
A durva hardver változásokat eddig maradéktalanul egyedül a W10 kezelte le nálam.
Annak aztán mindegy hogy mi meg mennyi változott egyszerre is akár.FSB: az NF3-ban 400+ érték is van, de nem mertem nagyon piszkálni még.
X2 4400+:
az a vicc, hogy most is "drága".Az MSI K8N NEO2-vel együtt jött nekem, sok-sok éve, akkor még apróért.
XP re: sikeres felrakás SSD-re, most teszem fel amik kellenek még.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78876 üzenetére
Arra jutottam, hogy ideje felrakni egy friss XP-t.
A CPU-t visszarakva 2,2 GHZ-re (erre állt be magától), már újra ment a CPU-Z,de random elkezdett kifagyni így is az egész gép.
3 VGA-val is.
80 GB-os MAXTOR IDE HDD-t egyelőre félretettem, minden progi hibátlannak írja, de akkor iss, az első XP már eldöglött (sanszosan a sok VGA driver csere-berének köszönhetően), és volt kis kuszaság már rajta így a dupla XP rendszerrel.Előhúztam az időközben kiselejtezett céges gépbe rakott 240 GB-os Patriot Burst SSD-t, és most nyomok arra egy friss XP-t - ezt már úgyis régóta ki akartam próbálni.
Adatvesztés nincs, minden mérés megvan.
Néztem a mentéseket, és feltűnt hogy az X2 4400+ kevesebb Vcore-al megy mint a 3500+.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #78871 üzenetére
KT133: Ja tényleg... ki is ment a fejemből, hogy részben az ISA és Win98 miatt került elő az egész. Azért jó lenne, ha használható lenne. Az 1400-as TB nem igazán való nForce 2-be...
TI4200: működött rendesen a hűtése és overclockolva se volt nálam soha, mondjuk kb. fél éve került hozzám és csak kipróbálva volt.
10fps: A GTA 3-nál is szenvedés volt az olyan szintű szaggatás miatti késés...
#78873 jokeph: Próbáld ki az v1.74-et, nekem az oldotta meg ezt a problémát (NF7-S-nél) illetve, ha betettem egy 3. RAM-ot ott az is tünetileg kezelte.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78871 üzenetére
Közbe érdekes hibába futottam az NF3+X2 4400+ párossal...
Mindegy melyik verziójú CPU-Z progit elindítom, többnyire be sem tölt és kifagy az egész gép - BSOD nincs. És töbnyire a processzor résznél dobja el magát.
Ilyenbe még sosem futottam, ezt mi okozhatja ?AIDA stresszteszt alatt semmi baja nincs.
#78875DarthSun: a gyüjteményedből próbáltam régivel is, azzal is csinálja.
Eddig egy Asrock OC Formula skines 1.95-ös-t használtam, és nem volt vele baj (vagy malacom volt). -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78869 üzenetére
No, majd az NF4-ben kivallatom.
NF3-ban 210-es FSB-vel megvan a gyári 2300 MHZ (pontosabban 2311 MHZ), ramjaim (2*1 GB kék nyákos Kingmax is 200 (400) helyett 211 (422) MHZ-en járnak, de ezt bírják.
PSU csere megvolt, FSP Fortron 250W - FSP HEXA+ PRO 600W.Mivel az utolsó VGA a Sapphire X1950GT volt, ezért most ez lesz az első.
Érdekes, azt hittem anno hogy sokat esznek a gépeim, pedig hát... ráaggattam a Voltcraft Energy Logger 4000-et, a 250W-os táppal idle 125-130W, bench alatt kiment 170W-ig, így jobbnak láttam lecserélni, 600W-osal meg idle 105-108W, bench alatt 160W maximum.
A 2 mérés között csak a PSU ami különbözik. Hatékonyság ?
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #78864 üzenetére
Az S939 lapnál számítottam rá, hogy nem lesz jó. Eladó állítása: "Nem tudtam kipróbálni VGA hiányában." , miközben ott volt a hirdetései közt egy konfig AGP -s Trio 3D-vel.
A hűtő és RAM-ok árában volt, és azok jók. A CPU is lehet még jó.Mindegy, úton van egy másik fajta lap . Érzem, hogy jó lesz...
Egyelőre az 1400-as TB-vel szórakozok. Prime 95 alatt se ment 48 fok fölé. (a földön, ház nélkül, 20 fokos szoba).
Az NForce-os lapban:
P95 stabil
Memtest OK
3Dmark2001 loop is OK.
Szóval van egy jó 1400-as Thunderbird-öm. Az a kis csorbulás tényleg csak esztétikai dolog.Eddig a jó hír.
A KT133A-s EPOX-hoz is rendeltem kondikat. (3800Ft + posta!) elég húzós 400Ft egy kondi úghogy csak annyit vettem, ami kell. 7db a CPU VRM-nél és 2db a RAM-ok mellett.
Az egész lap nem ér ennyit nekem + a munkát ami lesz vele, de meg akarom nézni, hogy ettől visszanyeri e a stabilitását...Memtest alatt jó volt a kép, utána volt XP telepítés az is, eleinte nem volt semmi gond. Aztán a desktopon álltó helyében elkezdett pöttyözni az egér körül... restart és a boot képernyőn a szöveg is krix kraxos lett. Kivesz megsimogat visszarak, átpasztáz, nem segít.
Abit Siluro TI 4200 R.I.P.
Betettem az első AGP-s kártyát, ami a kezembe akadt: az RV350-es 9800 PRO-t.
Az Audigy SE kártyát is kipróbáltam. Tényleg másik driver kell hozzá. A hangja eddig OK, bár csak játékkal teszteltem.
Kipróbáltam a GTA III-at. Hát elég jól megy 1024-ben 32 biten. (Feljebb nem próbáltam). Utoljára, amikor játszottam vele 20 éve, akkor 1000-es Athlon és Diamond V770 volt a gépemben. Eléggé khm. volt, de örültem, hogy van és megy. Talán 10fps volt átlagban és a kanyarodás az ... predikciót igényelt. De végigvittem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78864 üzenetére
Asszem 24 VGA lett a vége AGP-ből. TNT2-től a HD3850-ig.
A 4400+ érdekes jószág, órajelben majdnem ugyanaz mint a 3500+ (2,2 GHZ vs 2,3 GHZ) csak 2 mag.
Valamiért 2,2 GHZ-en megy, még utána kell piszkáljak, illetve ideje van a táp cseréjének is.
VIA: volt pár VIA-s lap nálam, mindig tudták a kötelezőt, de azt nagyon stabilan, extrát többnyire nem sikerült kicsolgatni belölük, nekem legalábbis.
NV-ből nálam 7800GS a vége. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78801 üzenetére
Fordulóponthoz érkeztem AGP-s fronton.
A fellelt és jó VGA-im mind végigteszteltem a DFI NF3 lapban végre.
Asrock 4core lapban még az X1950GT van vissza - erről hittem hogy félig rossz, pedig nem, DFI-ben hibátlanul sikerült végigtesztelnem, még picit játszottam is vele nosztalgiából.Itt az idő az Athlon 64 X2 4400+ kipróbálására az NF3-as lapban - remélem műkszik.
Update: X2 4400+ működik.
-
-
válasz
DarthSun #78808 üzenetére
A visszavett fogyasztás jót tesz, de ha nem tolod a procit, akkor a mostani energiamanagementes cuccokkal alig eszik valamit a gép. A hűtés hasznos, mert nem áll meg ott a meleg, de ha nem tuningolod, akkor egy kis légterelő is elég. A másik oldal: FX-nél a jól meghúzáshoz a VRM hűtés legalább annyira fontos, mint a CPU. Ha nem hűtöd trhrottilingolni fog. De ezt te is tudod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest