- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pikari #115755 üzenetére
Mondjuk gyakorlati tapasztalat nincs, a netről vettem a viszonyító számokat. Bár a saját tesztpadomon produkáltakat veszem irányadónak.
Hát...most nem csak a local tesztpad, hanem egyéb saját futtatások, beillesztett vas esetén.
GTX1650 - full HW 4k irányadó, kb minimális CPU használat. Hasonlítás/RX580 - ja hát persze gamekban elég jó, de hát a videó-támogatás, az kb nulla, mármint a mai setekre viszonyítva. -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari #115746 üzenetére
a GF3 ujan siman tobbe kerult...sot a GF2 is
a 32MB-s GF2GTS-t hasznaltan vettem 38k-ert 2001 nyaran es ott orultem neki, hogy fude olcso volt, mert mar 40k alatt is meg lehet venni
akkor egy 64MB-s GF2Pro vagy GF2Ultra lazan verte az 50k-s arcedulat hasznaltan is (hiszen tipikusan a netto aron cserel gazdat
ahhoz kepest a GF4Ti4200 egyatalan nem volt draga bo fel evvel a megjelenese utan
megneztem 2001-ben "mar csak" 180-200USD volt ujan egy GF2Pro 64MB netto aron az USA-ban, kartyagyarto fuggoen
az akkori USDHUF 280-s mellett 50-55k netto ar, szoval itt kerult 65-70k-ba kiskerben
Apr 27, 2001
I am planning on purchasing a Leadtek GF2Pro. Price for the 32MB version is about $150, whereas the 64MB version costs $190. I typically use 1280x1024 resolution.
USA-ban mindenhol netto arakat irnak ki, hiszen az AFA ott tagallam fuggo
GF2Ultra sokk: 500 bucks for a video card is something really horrifying
2000 oszen a megjelenesekor ez az ar eleg meredek volt -
gban
veterán
válasz
Pikari #115711 üzenetére
Igen, VLB-s trident ami nemrég nálam volt az is csíkos volt, de közel sem ennyire.
VLB Cirrus Logic bezzeg nem volt csíkos...
És ami fura, az i-s 9000 se csíkoz semmit.
Mondjuk az gyanítom fejlettebb, azon már csak 1 bios-forma chip van, nincs már külön UM70C171 : Color Palette With Triple 6-Bit DAC chip, ha jól rémlik amit itt írtatok, annál már a gpu-ban van ez. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115639 üzenetére
Vannak szerencsésebb darabok.
pl én itt a fórumon akárhányszor felfedem, hogy van egy működő GeF3-asom ami ráadásul Ti500 128MB, rögtön jön 1-2-3 PM, hogy megvennék. A lelkesedés akkor szokott alább hagyni, amikor kifejtem, hogy 20 ezer ft-os ajánlatra is mondtam NEM-et, mert egyrészt használom, másrészt úgyis ugyanilyen keresnék a helyére, és azt, hogy vadásszak egy másik ugyan ilyesmi jót, azt meg kell fizetni. Mindenki jobban jár, ha megtartomA HD4850-esek elég jól bírták. A tied milyen? 512-es vagy 1GB-os?
-
czundermák
aktív tag
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115623 üzenetére
Vagy nem, mert csak annyira lesz érdekes mint mondjuk egy 1930-as Cadillac. Szép, szép, de sok pénzt nem adunk érte.
ne felejtsd el, hogy nekik még nosztalgia faktor sem lesz, csak azt fogják látni, hogy mennyi mindenre NEM JÓ.
Ez kicsit olyan mint az én esetem a 2-3-486-osokkal. Itt a topicban nagy kultuszuk van bizonyos emberek között, számomra meg értéktelen szemét, mert már mire bekapcsolódtam a PC-s világban elavult vackok voltak, mindenki húzta rájuk a száját, és kb akkora megbecsülésük volt mint most egy 3d gen I3-asnak ...
Szóval én nekem amellett, hogy a maguk korában kimaradtak, már eleve az volt az élmény, hogy az az amivel foglalkozni sem érdemes. Még a kései 486-osoknak Win 95-el, úgy ahogy, de amikor utána 1-2 évvel DOSos 386-osokon tanultunk a suliba, és a tanár is elismerte, hogy ezek már rég szemétbe valók, akkor pláne tovább romlott bennem az amúgy sem hízelgő kép.
Na most egy mai fiatalnak egy P4 vagy egy Athlon XP mit fog jelenteni? Mire tudatára ébredt, már elavult gépeknek számítottak. Ne felejtsd, idén az is 20 éves lesz, aki 2005-ben született, szóval jó esetben ezeknek már a C2D is szemét lesz csak. És az árukon is látszik, 1-1 ritkább C2D-től eltekintve egy kiló kenyeret nem nagyon érnek. -
válasz
Pikari #115648 üzenetére
Ez oké, de onnan indultunk, hogy "Ha a retró alkatrészek pusztulása nagymértékű lesz."
Természetes módon, a legutolsók az XT/286/386/486-ok lesznek, már ha az aksival éppen nem maratták szét őket.
Vagyis ha nagyon hosszú távon meg akarjuk őrizni, még mindig a valódi retróval érünk el a legbiztosabban sikert szerintem.
-
válasz
Pikari #115639 üzenetére
A 8800GTX- et nem is merném bevállalni, XP- hez helyettesítettem a Giga HD6870- el. A 3ventis szörnyet pasztáztam, padoztam, így talán elmegy hosszabb távon. Amúgy paszta-pad nélkül érkezett
, és a 100fok feletti próbafutást is túlélte
.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari #115623 üzenetére
Elég nehéz megmondani milyen kereslet lesz addigra, de a többség sosem lesz gyűjtő. Ahogy nő a szoftveres emulálás hatékonysága, úgy sokaknak érdektelenné válik a retró hardver, mellette DOS korszakból van sok klón is, ami kiváltja a kihalófélben lévő eredeti cuccokat.
-
válasz
Pikari #115608 üzenetére
Amúgy a kinyílt tető még a jobbik eset, mert az igazán alattomos az, aminek a teteje nem nyílik, viszont maga alá ereszt és korrodálja az ereket a pcb-n.
Ha ezeket nem csípjük el időben, könnyű totálkárossá tenni az eszközt.
Láttam már olyat aminél csak a szagból tudtam hogy gáz van, leszedve a kondikat már alatta látszott a szürkülő trace. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115555 üzenetére
A HD4890 volt messze a legjobb a HD4000-es szériából (jó sok volt belőle nekem, HD4200, HD4850 512MB, HD4850 1GB, HD4870 1GB, HD4890 1GB).
Az már kicsit HD félig 5000-es volt. Ráadásul anno egész tűrhető ára volt csúcskártyához képest.
Ennek ellenére nekem is egy HD6850 maradt meg végül, ami két gennel később volt a sweetpot, és ami kb ugyanazt tudta sebességben, csak némileg újabb technológiával, és jóval (73W-al) kevesebb fogyasztással. Logikailag sokkal jobban jártam, hogy azt tartottam meg. Ugyanakkor a HD6850 egy unalmas középkategória, míg a HD4890 egy csúcskártya volt. -
-
válasz
Pikari #115512 üzenetére
1.90-es biossal jött alapból ez a lap (illetve a rev szám is nagyobb mint 1.04), ez le is fedi mind a 6 processzoromat. Persze felraktam rá a legfrissebbet, de akkor is csak a Pentium D 805-tel nyekkent meg, a többivel nem, még a Celeronokkal sem.
Mindegy nem gáz, most egy Pentium D 925 van benne (ezzel jött), ez is bőven jó.
#115513 KROK640: Sok embertől hallottam ezt, hogy egyedül tartott el egy bizonyos ideig több családtagot és őszintén mondom le a kalappal az ilyen emberek előtt. Nyilván nem tapasztaltam én ezt a helyzetet, így számomra nehéz róla beszélni de gondolom, hogy nem egy könnyű dolog. Downgrade nálam is volt párszor, épp meguntam a gépet és kellett máshoz, de nem érzem úgy, hogy bármelyiket is megbántam volna.
Így alakult aztán kész.
Elvileg támogatnia kéne, de valahogy mégsem megy egyik sem. Egyenlőre elraktam kicsit pihenni, ha megjönnek hozzá a vga-k akkor úgyis előveszem (Windows XP telepítés, stb.).
-
válasz
Pikari #115505 üzenetére
Nekem az első 775-ös gépem összerakása a cél, aztán utána szerintem én is elengedtem (de majd még meglátom).
Sajnos a 6 procimból összesen 2 ment a lapban, úgy néz ki a 630-as is "kuka".
Mondjuk csak az alaplapi integrálttal tudtam kipróbálni videókártya hiányában, de videókártyával sem adok neki sok esélyt (pedig utoljára talán még egy P35-ben ki lett próbálva, mondjuk az már jó pár éve volt
).
#115507 KROK640: Nekem meg most kéne, de inkább távol tartom magamat, jelenleg nem kell egy plusz "teher" a nyakamra.
Pontosan ezt az olyan anyagi helyzetet szeretném elkerülni én is, csak ugye ezt nem úgy működik, hogy akkor most ezt lesz, hanem jöhet bármi olyan aztán gatya az egész.
Én egyenlőre pont az ára miatt mondtam le erről a kártyáról, majd talán egyszer.
#115509 arn: Nyugi nálam nem öregebb.
-
válasz
Pikari #115469 üzenetére
775-ből nekem ezek maradtak meg, a 630-as az használva volt általam, a többiről semmit nem tudok.
Van 2 vagy 3 478-asom is, azokról meg aztán tényleg semmi emlékem (775-ös előtti gépemre abszolút nem emlékszek, Win95 futott rajta amin Warcraft 2, Duke Nukem 3D illetve a Wolfenstein 3D-t nyomattam, ennyi maradt meg.
).
#115475 KROK640: Nyugi nekem is akkor lett Q6600-am (meg Core 2 Duo is) amikor már majdnem 10 éves volt a proci.
Összesen két Up to Date gépem volt ami újonnan is lett véve, az egyik 775 másik meg AM4. Közötte csak használt cuccaim voltak illetve már rég elavultak (nem volt péz
). Erről az egész dologról mondjuk nekem furább beszélnem, amikor a fentebb bedobott procik kijöttek akkor én például még csak egy sz*ros gyerek voltam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115469 üzenetére
Ez így maximum a Core2Quad korszakot.
Maga a Core 2 korszak az első variáns E6300/E6400-al esetleg egy E6600-al lenne lefedhető mint kezdet (ezek jelentek meg először), a végére a Q9300 egész jó, bár egy Q9650 még jobb lenne talán, ha már tényleg eleje-vége.
ha pedig alapórajeles teljesítményben fednéd le a két végét a spektrumnak, akkor C2D E2140 és Q9650. -
válasz
Pikari #115456 üzenetére
Nemrég írtam hogy tisztelegjünk Loew mester előtt, a video/512MB/Win98 modja miatt is.
A PTCHNVSZ- el a 7900GTX/512MB vígan megy, a 8600GTS/512MB pedig védelmi hibát dob. Loew mester is jelezte a driverében hogy 7900- ig ok.
Sőt a 8000- es sort még senkinek a világon nem sikerült elindítani, a 82.69 driverbe csak beírták, de nem működik, a szerző ki sem próbálta. -
gban
veterán
válasz
Pikari #115448 üzenetére
Túrtam, mert rémlett, van ilyesmi nagy IC a dobozban.
Az XT lapban AMD 8 MHz-es proci van, 8087-est nem találtam de egy Siemens szintén 8 MHz-es procit igen.
Nem is tudtam hogy ők is gyártottak procit.
Gyakorlatilag tökugyanaz a kettő vagy lehet sebességben eltérés?
Landmark értékeit gondoltam meglesem, hátha látni különbséget a két proci között. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari #115450 üzenetére
ááá, ezek 286-s PC-k voltak, Aztech meg Olivetti
BIOS-ban low level format is volt... nem tudtuk mire jo eloszor, de az egyik vatta uj Aztech gepen elmult a HDD-rol a particio miatta
neztek is szamteches tanarok, hogy jott kb ~30 csitti uj gep es az egyik 3-4 nap utan nem indul el vmiert -
válasz
Pikari #115430 üzenetére
Miért baj az ?
1,43-ig jutottam vele, tovább nem lehet mert nem elég a gyári hűtés.
#115436 KROK640: Én szívem szerint megtartottam volna mindegyiket, bár lehet úgyis ugyan úgy mentek volna eladásra.
Kicsit utánanéztem, létezik már olyan kártya amin van.
Személy szerint engem annyira nem vonz a dolog, max egy vízhűtésen tudom elképzelni, máson számomra felesleges lenne. Tápegységen mondjuk még nem láttam, írja hogy mennyi a fogyasztás vagy micsoda ?
-
válasz
Pikari #115355 üzenetére
Pedig milyeneket lehetne bizniszelni ilyen emberekkel.
#115356 DarthSun: Én most egyenlőre tényleg elengedtem a dolgot, jó nekem X1000 széria felett, régebbieket rátok hagyom.
Most jelenleg egy HD 3870-et nyúzok, próbálom kihozni belőle a maximumot kisebb-nagyobb sikerekkel.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115303 üzenetére
Egy hete mindennap többször szembe jön velem a hír.
Én 20 éve szinte naponta használom, szóval engem eléggé érint a változás. Amúgy amit imádtam a skypeban egy idő után, hogy saját magadnak is küldhettél linkeket, üzeneteket, így egyfajta noteszként is működött, és mivel szerkeszthető, minden eszközről elérem és csak én látom, így erre is kell majd keresnem valami külön megoldást
Szóval engem különösen zavar, mert anno a szép emlékű Windows MSN Messenger azért szűnt meg, merthogy majd a skype átveszi a helyét, és milyen jó lesz. -
válasz
Pikari #115300 üzenetére
Ezt már párszor levezettem itt, de nekem a retro PC hobbi nagy része a CRT. Ez adja meg a jellegét, az egyediségét. Hogy miért, azt is levezettem már, fölösleges még egyszer.
Az, hogy LCD-t dugnék akármelyik régi gépemre, megölné az egész feelinget.Egy amber CRT-t, lehetőleg valami IBM terminál társaságában viszont, elfogadnék én is.
Nincsenek aprón... most van pár monokróm, de az nekem uncsi.
-
válasz
Pikari #115292 üzenetére
Amúgy abban nincs nézetkülönbségünk, hogy rém túlárazott az Eizo ha az eredeti árakat nézzük, bár én az LCD korszakban kerültem vele először kapcsolatba, és valóban, se panelt, se csövet nem gyártottak ők maguk, mindig a szolgáltatásokban és vezérlésben tették hozzá a magukét, de hogy ez a felárat megérte-e valaha... ezt csak cégek tudnák megmondani, lévén az Eizo inkább a corpo (cad, grafika stb) szektorra lőtt a termékeivel, semmint (az akkor még nem is létező) youtuberekre és egyéni felhasználókra.
Az mondjuk biztos, hogy mind a CRT-ik, mind a laposaik szupik, ennyi év távlatából pedig az eredeti áruk már nem sokat jelent.
A fő LCD-m jelenleg is egy Eizo IPS, használtan már olcsó volt, és semmi gémer dolgot nem tud, cserébe jó a képe. Nem tudom, milyen panel lehet benne, de LG-re tippelnék.Szóval ha valahol látsz eladó Eizo CRT-t, csak dobjál rám egy üzit és megtetted, amit megkövetelt a haza.
Most már hogy van tőlük nagy és közepes AG is, jó lenne egy kisebb, esetleg shadow maskos változat (ebből is volt fent aprón, bár Nyíregyháza környékén, 22k lett volna a benya +a moncsi párezer Forintos ára, ezt még én se vállaltam be).A házba csak sínnel tehetők meghajtók az 5.25 slotokba.
Nem tudok annyi sínt adni, amennyi slot van, de azért jár vele néhány.
Lehet amúgy 3D nyomtatni is ilyen síneket (Thingiversen vannal úgy emlékszem), én is azt akartam, csak aztán találtam egy marékkal aprón, úgyhogy megvettem azt. -
válasz
Pikari #115292 üzenetére
Ja hogy akkor nem is valami kereskedelmi tapasztalat, hanem járt nálad egy hibás darab, és abból extrapolálsz mindegyikre.
Húbaz+.
Hót ugyanaz a belük mint a Sonynak.
Ugyanaz a neckboard, ugyanaz a flyback, ugyanaz a tápkör, komponensek szintjén ha egymás mellé tenném a két alaplapot, nem tudnád megmondani, melyik melyik.
Az Eizo hozzáadott értéke a vezérlése, és a firmware szokott lenni. -
válasz
Pikari #115287 üzenetére
Minden bizonnyal ezért szerepelnek a CRT használók legkeresettebb koronaékszerei között az Eizo CRT-k, és nyilván ezért mennek a scene-ben köztudottan bőven a cső tervezett élettartama felett úgy, hogy nem kell hozzájuk nyúlni egyáltalán, még kondizni se. Ez órák tízezreit jelenti.
Elhiszem hogy a vidékimen IT-s pályafutásod alatt lecsapódott nálad a kotvány mindenből is, de ilyen ordító tájékozatlanságokkal légyszi ne fárassz már.
A Sony csöves Eizok gyakorlatilag jobban ajánlhatóak retro használatra, mint a Sony saját, ugyanarra a csőre épülő monitorai, lévén a Sony imádta lekorlátozni a user hozzáférését a mélyebb beállításokhoz, az Eizoban egy billkombóval bent vagy, nem kell serial interface +Windas és ilyen körülményességek (persze ha ez a kinked, a connector ott van az alaplapon hozzá).
Ráadásul sok Sony G2 voltage driftelni fog, Eizon ez sincs, legalábbis nem találkoztam még vele, és senkiről sem tudok, aki ilyet használ, és előjött volna.Szó szerint az összes Eizo barn find amiről láttam posztokat vagy személyesen hallottam, pöcc-röff ment és megy azóta is.
Szóval oké, elhiszem, hogy lehetett 1-2 rossz sorozat, amibe a beszállító mondjuk béna flybacket épített, de 1. ez minden más CRT gyártóval is megeshetett (valszeg meg is esett), 2, ami eddig nem szállt szét, nem valószínű hogy mostanában fog.
Több éve kezdtem beleásódni a CRT hobbiba ismét, több tucat PC CRT ment át a kezemen is elég beágyazott vagyok a nemzetközi scene-en belül is, tudnék róla, ha az Eizo szar lenne.
Nem az, és sose volt.A PC ház méretet amit kérdeztél majd küldöm, de nem találom a mérőszagalom, megint elcsórta a gyerek, és nem tudom hová dugta el
-
válasz
Pikari #115278 üzenetére
B*sznak a retrózásra.
Mondjuk ameddig elérhető egy régebbi verzió addig nincs gond, jelen esetben GPU-Z-nél is nem feltétlen kell a legfrissebbet használni egy retro konfignal.
#115279 jokeph: Elég sok konfigurációba járt már a kicsike, ahogy látom.
Én AGP-s kártyát utoljára mèg az első gépemnél használtam, azóta egyet se.
Viszont van pár, amiket szívesen visszaszereznék, meg úgy az egész akkori gépemet újraépíteném, csak aztán mindig lemondok róla (az akkori procim pedig még meg is van)
Drága lenne, fogalmazzunk úgy, meg például olyan alaplapot ami kéne (775i65G vagy 775VM800, nem emlékszek rá pontosan), nem mostanában láttam HA-n, videókártyákról meg ne is beszéljünk.
Na mindegy, majd talán egyszer.
-
válasz
Pikari #115275 üzenetére
Sok dologgal nem vagyok tisztában, mint ahogy ezzel sem voltam.
Végén azért csak meg lett a megoldás.
#115276 jokeph: Jó amúgy, hogy ez így előjött, magamtól biztos nem próbáltam volna meg régebbi verziót.
Biztos van egy bizonyos verzió ameddig kiírja, vagy nem tudom, de egyébként szép!
-
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115130 üzenetére
Valóban, akkor benéztem valamit, lehet 176-os volt 8 bites.
Ezek 18 bites RAMDAC-ok, [link] de DOS-on csak 16 bitet tudtam kihozni belőle.
476-osból hiányzik valami Overlay Palette SRAM.
Gondolom Te véletlen lehagytál egy 1-est a 8-as elől.Valószínűleg gban-nak igaza lesz és a BIOS szoftveren múlik.
univbe-t próbáltad? -
sidi
aktív tag
-
válasz
Pikari #115100 üzenetére
Aha, vagy csak beleszartak mindenbe. Adatlap? Hagyjál már! RAM késleltetés, hogy kiszolgáljuk a nagyobb felbontást/színmélységet? Ugyanmár! Minőség biztosítást rábízták az ankh-morporki Chungra akit kerülgetett a köszvény és jól nyomta a Doomot, tehát ment neki a biztos-irtás. A 300ms-es utánhúzású 14-es monitorán nem látszódtak se sávok, se remegés, tehát az is jóvót úgy!
Ez a PC-nél az egyik legmélyebb időszak. Még elég egyszerű volt, hogy másolható legyen és már elég nagy volt rá az igény, ezért gyártotta boldog-boldogtalan a harmadik dzsunka mögött is. Aristo, Tomato és volt még az ezeknél is lejjebb...
DarthSun: Azért egy EE-t duzzogva felraknék a polcra és megvárnám amíg kanonizálja a vének tanácsa. (khmmm. elszóltam magam
)
sidi: Simán be kell írni 2x 16k-ra kipadelve a 12k-s verziót. De ha 16k-s ROM-ot vár a kártya, akkor 0-ra érdemes lehúzni a 256kbites ROM plusz cím lábát, hogy ne lebegjen. Elvileg amúgy H-ba megy, de ez már okozott nekem hibát. Monjuk ha 0-ra van húzva a legfelső cím, akkor elég csak a ROM elejébe beégetni 1x a 12k-s bin-t. Ja és a lehúzást én úgy szoktam, hogy azt a lábat finoman kihajtom a foglalatból, hogy tuti ne legyen valami más funkciója aztán hirtelen kijöjjön a füst. De rá is lehet mérni. Arra tippelek, hogy mivel az a 27-es pin és a 27c128-nál /PGM-nek írja, ezért H-ra lesz kötve. Ha így van és nem lebeg, akkor viszont a megfelelően igazított dupla ROM tartalom is elég.
Na ez kaotikus lett, ha nem érted szólj, leírom értelmesebben.
-
gban
veterán
válasz
Pikari #115085 üzenetére
Egy hirdetésemhez teszteltem régebben a Trident 9000-eseket (lehet amit én biosnak hívok az ramdac vagy mi):
TVGA9000C chip
Néhány DOS módban enyhén csíkos a képe, nem ramhibásan hanem olyan 'árnyékszerűen'
Win95 alatt 800*600 / 256 színben is megfelelő a frekvencia az LCD-nek
Trident BIOS, felkészítve a 16 bitre is
TVGA9000i chip
DOS módokban a csíkosság nagyon minimális
Win95 alatt 800*600 / 256 színben nem megfelelő a frekvencia az LCD-nek (out of range)
640*480 / 256 vagy 800*600 / 16 szín ok az LCD-nek
Quadtel BIOS, nincs felkészítve a 16 bitre, olyan ott a képe mintha RAMhibás lenne, de bios csere (pl. a következő kártyáéval) után látszik hogy nem hardverhiba okozza a jelenséget
TVGA9000i - 3 chip
DOS módokban a csíkosság nagyon minimális
Win95 alatt 800*600 / 256 színben nem megfelelő a frekvencia az LCD-nek (out of range)
640*480 / 256 vagy 800*600 / 16 szín ok az LCD-nek
Trident BIOS, felkészítve a 16 bitre is -
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115079 üzenetére
Nézd meg a 476-os RAMDAC az 8 bites, nem fog tudni 16 bitet.
Sőt az a tapasztalatom, hogy pl. Trident 8900CL-B chipsetű kártyába hiába teszek 16 bites (171-es) RAMDAC-ot, nem tudja, csak a 8900CL-C végű chip és 60 ns memóriával az igazi, 70 ns-al is megy, de azzal még szemetel. -
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115060 üzenetére
Mindenképp küldj képet, érdekelne milyen VGA kártya az.
Ha netán tényleg kidobnád, akkor inkább hozzám.Itt egy videó tantál kondi robbanásról, aki ne tudná elképzelni: [link]
Ez egész jól visszaadja, látszik, hogy kilövell magából darabokat ez is, mielőtt láva jön, valami ilyesmi volt a munkahelyemen is csak az még nagyobb kapacitású és látványosabb, inkább félelmetesebb volt...
Kicsit parázok, hogy itthon mikor robban valamelyik a hálószobában lévő íróasztalon... -
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #115058 üzenetére
Küldj róla képet, lássuk hogy néz ki most.
Szerintem simán meglehet javítani, ezek még csak 2 rétegű nyákok, itt még nem éghet össze belső réteggel, valószínűleg csak a kondihoz menő VIA-k égtek meg.Munkahelyi reakció a tantál kondi robbanásra:
szerintem ha még egy kicsit hagyjuk, akkor beáll a plazmaállapot és elindul a fúzió... -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #115044 üzenetére
Jujj, a tracek égése tényleg nem jó jel, lehet, hogy a kártyának totál annyi lett.
ISA Trident volt 20-30 ezer ft? Vagy ez valami Pikari árazás?Egyébként érdekes, hogy az én Tridentem is csúnyán halálozott el, csak azt egy csőtörés miatt árasztotta el a víz, és sajnos működés közben.
-
-
arn
félisten
válasz
Pikari #115025 üzenetére
Sikon azert mas… Aki csak keveset teker (mint en), az is 30-80kmeket megy. Toredeke pulzussal tekersz egy ebikeal, alig magasabb mint seta kozben. Haromfele ebikeos szokott aszfalton tekerni az elso az kb 15kmh, ok akik setalni is lustak, gurulo fotelnek hasznaljak. Aztan van a 25kmh limiten tekerok, akik latszolag mindent beleadnak, de azert nem mennek tobbel, mint amennyire a motor van korlatozva. De a kedvenceim a motorozok, akik 30-40kmh mellett imitaljak a tekerest (gyk olyan mint a gazkar).
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #114967 üzenetére
Az a baj, hogy az a csúcs kártya AGP-re. A maga idejében is eléggé drágának számított, de ahogy kezdett ritkulni, úgy repült még feljebb az ára. Előbb azért, mert menteni lehetett vele a még AGP-s rendszert, később meg a retro értéke miatt is.
Igazából ha gyors AGP-s kártya kell akkor emlékeim szerint a 6600GT-ből is volt AGP-s.Volt egy X800GTO aminek az egyik végén AGP a másikon PCI-E volt, na azt meg én húznám be szívesen, anno kerestem is olyat. Mondván ha majd váltok, akkor VGA-t nem kell venni.
Amúgy érdekes volt ez az AGP kivezetés is, eléggé mesterségesen limitálták, hogy az igazán jó kártyákat már nem adták ki AGP-re az adott genből. Amiből meg jött ki AGP és PCI-E is, ott megfigyeltem azt az érdekességet, hogy a PCI-E verziók kicsit magasabb órajeln mentek. Kb pont annyival, amennyivel gyorsabbak voltak tesztekben AGP-s társaiktól. Erről még - sok-sok méréssel - anno egy cikk szerű fórumposztot is írtam, hogy "something rotten in PCI-E land". Akkor arra jutottam, hogy azonos körülmények között a korai PCI-E kártyák semmivel sem gyorsabbak az AGP-snél, és a fejlődés látszatának fentartása érdekében emelt órajellel dobják be a ringe a PCI-E kártyákat.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #114986 üzenetére
Idealista vagy
Volt is, van is motorom kb 40 éve, jó dolog, szeretem, de olcsónak nem mondanám.
Nézz kicsit körül, kellékek (cdozma, ruha, sosak) kisebb vagyonért mennek, szerviz iszonyat drága, és ugyanúgy viszed műszakira, fizeted a kötelezőt, mi t egy autónál.
Krosszmotor szezononként minimum 100k a szerviz, ha te csinálod: gumik, lánc, olajcsere üzemóránként, de ha szivárog a teló, tegyél hozzá még 1x annyit.
Múltkor a 22 éves BMW R1200C-ben tönkrement az ABS, gyári szervízt meg se mertem kérdezni, kb 600k lett volna a javítás.
Abból 3 voodoo5-öst veszel, és ez csak egy átlagos szervízköltség.
Spórolni nem szabad, mert az életed kockáztatod vele.Horgászat.
Ott is nézd meg a felszerelés fogyóeszköz árakat, plusz horgászengedély országos+területi, magántónál +belépő+ha kifogod, a hal ára.
Meg gondolom nem a szomszédban van a tó, oda elautózol, ha nem fogsz semmit, akkor az a pár ezer ft el is ment a semmire, olcsóbb a boltban megvenni.Régen repülőmodelleztem, nagyon olcsó akkor se volt, de most egy nem játék belépő modell 7 számjegyű, mire feláll, aztán elég egy rossz mozdulat, és megy a lecsóba. Múltkor elmentem a régi klubomba, aztán nem győztem hüledezni, mikor mondták, hogy ez 1 millió, az 2 millió.
Szóval ezekhez képest egy voodooért, vagy egy hd3850agp-ért 20-50k aprópénz.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #114971 üzenetére
Szerintem nem drága ez a hobbi.
Nézd meg mennyiből jön ki egy nap sielés szállással, étkezéssel Ausztriában, vagy motorozásnál, krosszmotorozásnál a pálya és benzinköltség, na meg egy motor ára, wakeboardozásnál 60 perc motorcsónakos vontatás ára, vagy kábelpályánál napijegy.
Esetleg egy nap a Balcsin útiköltséggel, strandbelépővel, meg ha már nyaralsz, nem spúroskodsz, és eszel egy lángost, hozzá sört, később egy fagyit.
Amiket itt felsoroltam, egyenként árukból a legdrágább retró cuccokat veheted, viszont egy napig örülhetsz neki, másnapra csak emlék marad, míg a retró cucc marad.
Persze biztos van olcsóbbnak gondolt hobbi, pl futás, kerékpározás, de ha ott is utánamész mindennek, horror árak jönnek ki.
Egy átlagos bicikli több 100k, egy olyan futócipő, ami nem teszi tönkre a lábad, kb 50k, és ha használod, 2-3 havonta csere, mert 7-800km bírnak a jobbak is csak.
Horgász ismerős mesélte, hogy ott is mi pénz most a felszerelés, fogyóeszköz, horgászjegy, seggreültem.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a kaja mennyi hetente.
Úgy gondolom, hogy a fentiekhez képest, mondjuk 20-30-40k egy 3dfx v1,v2,v3 kártyáért, vagy egy ritkább régi hangkártyáért aprópénz. -
ata99
tag
válasz
Pikari #114971 üzenetére
Nekem azért van több. Télen előszedem, leporolom és ha évközben sikerült beszerezni valamit hozzájuk, akkor belerakom, átépitem. Van egy alaplapra ráforrasztott amd-s 386-osom, na ahhoz vagy 15 éve hozzá sem nyúltam. Át kellene installálni. Azok az MS DOS 5.0-ás floppyk, amik vannak hozzá, azok talán még az eredetiek. Lehet, nyugdij előtt kedvem sem lesz hozzá...
-
ata99
tag
-
gban
veterán
válasz
Pikari #114959 üzenetére
Érdekes ez az AGP tervezés a 462-es lapokon...
Sokszor tapasztaltam, 3DMarkok vagy kifagynak de leginkább resetelik a gépet egy erősebb proci és vga mellett bizonyos lapokban, itt is beszámoltam hasonlóról párszor, ekkor mondta a főni hogy nem kap elég mannát a proci vagy még inkább az agp, vagy mindkettő.
És nem csak a CPU segédtáp nélkülieken.Valóban nem a 3,3-as AGP-re írtam hogy lehet találni, egyértelműen már azoknál a lapoknál sem amik nem is tudnak 200-as FSB-t a 3200+ -hoz.
-
válasz
Pikari #114888 üzenetére
OK, van a woodoo két floppy-s trükk. Kell hozzá valami kellően gyors gép ami képes rendesen kezelni két meghajtót. Elég gyors, hogy bit abngelni tudja a DMA vezérlőn keresztül a floppy meghajtót, de elég öreg, hogy elfusson rajta a program. Kb. 5 gépből egyen tudtam életre imádkozni, inkább soros kábelezek...
szerk: Na már be is linkelték. Sok sikert sidi, majg számolj be ha sikerül, mert eléggé nagy taknyolás amit csinál a progi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Facebook és Messenger
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Órajelrekord született 256 GB-nyi G.Skill R-DIMM memóriával
- Steam topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R7 3700X / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest