- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yutani #37394 üzenetére
Az Audigy2ZSPlatinumPro simán megy Win7 alatt a Daniel K féle csomaggal, Win8/10 alatt nemtom mi a helyzet. Ezt a kártyát nem cserélem le PCIe- re.
+ bacsis is: Win 8/10- hez meg vannak külső hangkártyáim, ezeknek ugye megvan az az előnyük hogy laposra is vagy bármelyik desktopra csak bedug aztán go.
-
-
válasz
Yutani #37040 üzenetére
akkor viszont ON-ba raktalak
más!
Ez biza alaplap hiba lesz, a kondik is púposak, mindenesetre érdekes, ilyen hibával ebben a formában még nem láttam!
A gépen Windows 7 futott... azt valami áramszünet volt állítólag, utána meg már nem akart betölteni az OS...Oké nézzük: Windows indul, starting windows felirat, majd mikor megjelenne a logó és kezdene összeállni, puff lekapcsol... ugyanez a történet ha pendrive-ról vagy ODD-ről bootolom a Win7 telepítőjét...
Próbáltam másik táppal, másik rammal, másik VGA-val, de még úgy is, hogy lehúztam a HDD-t a lapról, tehát csak az ODD maradt a gépben, ugye bootolni lemezről úgy is tud... mindig puff, hajszál pontosan, mindegy miről bootol a gép ott KIKAPCSOL! tehát nem kékhalál, nem lefagy, hanem leáll... ellenőríztem a hőfokot, végig 30-35 fok körül van a 2600+-os S754-es Sempron...
Miután mindent kipróbáltam, csak a lapot/procit nem így elég egyértelmű... de így hogy lekapcsol bootolás közben egy gép... ilyent még nem láttam -
-
-
válasz
Yutani #36111 üzenetére
vízzel
de ez energia takarékos proci, 95W-os a TDP-je, tehát léggel is lehet még hűteni iylen órajelen... 1,42V-ot kap jelenleg...
sanchezsa ! Azt elfelejtettem mondani hogy ezt a proit 3 éve vettem 25-értakkor mennyi is volt egy sandy i5?
jóóó, azóta eléggé lement a sandy i5 ára, ennek a Phenom II X6-nak meg már nem nagyon csökkent az ára.... viszont 3 éve boldog tulajdonosa vagyok, mindenféle opós gép fejlesztés mentesen
Ganz-[HUN]! NA igen.. a másik sose fog tudni elavulni platform -
válasz
Yutani #36093 üzenetére
Ésszerűség.
Én csak azért rakok össze dual 771-et mert a teljesítménye nekem elég. Kb ugyan abból a pénzből össze lehetne rakni sandy-t is K-s procival habár kevesebb rammal.
De rohadt jól mutat majd 32gb ram és 8 mag, még ha egy sandy i7 szintjén is van. Most így belegondolva egy ramon van 36 chip az ecc miatt, akkor 8db ramon 288db ramchip van.
Nagyrészt csak netezek, meg pár régi játék, az újabbak nem kötnek le.
De majd egyszer ha eljutnak oda hogy 8 magot meghajtson egy játék (talán BF multi tudja?) akkor lehet előnybe leszek egy mai i3-al szemben. -
gerlaip
addikt
válasz
Yutani #36074 üzenetére
Gratulálok hozzá! :-)
Én a socket 939 idejében csalódtam az AMD-ben, azóta csak a nosztalgia gépemben van AMD. A 3200+ ra épített rendszert megborította a Colin McRae 2005 DVD védelme, olyan laggolást levágott az egér, amilyet soha addig nem tapasztaltam. Pedig eredeti volt a DVD, de amíg leellenőrizte, hogy tényleg az, addig még az egeret sem tudtam mozgatni, annyira multitasking beteg volt a rendszer. Hyperthreadinges socket 478-as P4 jobban bírta ugyanezt. -
MurdR
veterán
válasz
Yutani #36074 üzenetére
Többet sem lesz AMD-d
Régen én is nagy AMD párti voltam, amikor még a (h)őskorát élte. Egy 1000es AMD váltotta a Celeron600-amat, azzal szerettem meg a három betűs céget. Legutoljára 3800+ -om volt, azt G3420 követte, majd az i5.
Viszont nem tágítok a cégtől, a VGA az AMDMondjuk nagyon kevés asztalim volt, én amint tettem notira váltottam (vagyis azt használtam fő gépemnek, mert évekig Pécs és Bp között ingáztam.
-
-
-
válasz
Yutani #35716 üzenetére
Van egy Ti4200is ha jól emlékszem, de már azt sem linkeltem, az MX440 meg még ahhoz képest is tömegcikk, nemhogy az 5900XT-hez képest.
De én is szerettem ezeket, a GF2-ket is meg a 4-eseket is, de utóbbiból is inkább a 128 biteseket, amik simán verték a 64 bites FX5200-akat. (a linkelt MX440-nél pont ezt nem írják, bár szerintem többen megmondják ezt a sebességekből - de itt a mem sebesség is hiányzik)
Tényleg, FX5200 volt 128 bites (persze olyan ami "elterjedt" is volt)? -
-
-
-
válasz
Yutani #35637 üzenetére
Bakker....
Időgépe nincs valakinek?(#35638) bacsis: Igen, AGP nem feltétel, úgyis Tseng ET6000-t szertenék beletenni.
Az a célom, hogy egy K6-III procim legyen, és szaladjanak rajta az ősöreg DOS-os játékok, assembly demók tökéletesen folyamatosan.
Végső esetben egy K6-2 is megteszi - amíg nem találok egy III-ast. -
zotyesz66
őstag
válasz
Yutani #35591 üzenetére
MX400 meg olyan 2000 körül, de inkább 2001-ben. '99-ben a GeForce 256 jött ki asszem olyan szeptemberben. Emlékszem az első MX kártyámra, egy Leadtek volt és bazi drága, több, mint 40k-t adtam érte, persze egy 120k-s GTS-hez képest "olcsó" volt.
Amúgy PII procik se nagyon voltak még '96-ban, max PPro nem egészen emberi áron. -
-
-
-
-
gerlaip
addikt
válasz
Yutani #35211 üzenetére
A kiherélt GPU-t arra értettem, hogy a G92-es 9600GT-ben a GPU felépítése 64:32:16, a G92-es 8800GTS-nek, amit utána használtam, 128:64:16. A különbséget zongorázni lehetett.
Azért is írtam a szerkesztést, hogy rosszul emlékeztem: a 9600GT 256 bites volt, nem ott volt a szűkítés benne, hanem a GPU-ban.
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani #35186 üzenetére
Mivel gyakorlatilag az egész pontatlan. Ez csak nagyjából tesz egyenlőséget a kártyák közé. A hiba itt abban keresendő, hogy a "19"-es párost valahova a 16-osba kellett vola betenni.
Azért pont a 6800 LE nem volt annyira elmaradva a 9800PRO-tól. Sőt ezek szinte tök egyformák voltak. 8x1 futószalag, 256 bit DDR1: [link]
A 6600GT nyilván fürgébb volt náluk. Nem is volt éppen ezért a 9800-ak ellenfele. Nem is egy korosztály. Az tény, hogy mindenki ahoz hasonlította, mert az FX-ekhez nem hasonlíthattak 9800-at, mert nem volt sok értelme. -
válasz
Yutani #34898 üzenetére
Én most csináltam
leadtam a méhbe pár olyan dolgot amit tuti nem fogok tudni felhasználni már... nyugííí, még mielőtt megköveznétek, döglött monitorokat adtam le, meg döglött szünetmentes tápokat, VHS lejátszót, na ezért lehet hogy még kapok a VHS fanoktól
meg szétbarmolt széthullot gépházakat... szal most most újabb gépek kerülhetnek a gyűjteménybe -
-
gerlaip
addikt
válasz
Yutani #34564 üzenetére
Mindig van, aki nagy pénzt akar csinálni filléres dolgokból. Még azt megértem, hogy egy Voodoo 5 5500-at 100-ért árul valaki - habár az sem ér annyit, na de egy ilyen geforce-ért, ami az nvidia FX-es mélyrepülése után azért a kilábalás volt, de mégsem egy forradalmi kártya - nem értem miért vár 50 ezret...
Ráadásul teszteletlen, nem vállal garanciát. Ennek tényleg elgurult valami...
-
-
-
-
válasz
Yutani #33998 üzenetére
Mégcsak AM2+ sem feltétlen kell, nekem egy legalább 8 éves Asrock AM2-es lapom van, amiben egy AM3-as X2 240-es megy alulfeszelve E (45W) szintűre, persze nem minden AM2-es lapban megy AM3-as proci (leginkább bios függő és ált max csak 95W-ig, tehát nagyobb X4-es, X6-os kilőve), de pl tavaly húgoméknak szintén olcsó (4K) AM2 lap (Msi K9N Neo-V2) és AM3 X2 245E-re (szintén 4K volt) upgrédeltem a korosodó egymagos 754-es rendszert, szinte 0 ráfordítással, ill. elég sok 775-ös rendszert is pakoltam össze alap Core2 ready lapokkal (3-5K között mentek), amibe procik tényleg bagóért vannak 1K körül E2000-es széria, 2K körül E5000-es széria stb...
-
Rive
veterán
válasz
Yutani #34001 üzenetére
Én is ~ így gondolom (ezért is van még ez a lap, fene tudja mióta), csak közben a sok netes sz*tyok erőforrásigénye igencsak megnőtt, úgyhogy ha 1-2 böngészőablak nyitva van akkor mostanra már szaggat a játék...
Nem vagyok nagyigényű, ugyanazzal a néhány játékkal szórakozom már évek óta (jellemzően az Egosoft-féle X sorozattal, ezért is kell nagy egyszálú teljesítmény - régi a játék), de a jelenlegi állapot már elfogadhatatlan
Ui.: jelen állapot szerint X2/2.5G-n három giga memóriával 2-3 böngészőtab mellett már kicsivel rosszabbul fut most a játék mint anno Tua 1.4-en másfél giga SD-vel...
-
válasz
Yutani #33993 üzenetére
Értelemszerűen ugyanazt mondjuk, nem véletlenül, csak a sorminta teteje mindig aránytalanul drágább
Ezért is írtam az árakat, nem véletlenül vettem mindegyikből eggyel kisebbet
Meg mondjuk ez volt eladó és hely szempontjából is ideális.
De valóban egyik sem a leggyorsabb a sorban, lehet gyorsabbat is találni, vagy még megoldás lehet ugyanezek Xeon változata, még olcsóbban talán. -
-
válasz
Yutani #33670 üzenetére
Jobban megnéztem, 200-on indul (3x66), 210-en indul (2,5x83), de 225-ön (3x75) már nem.
233-on meg eleve nem tudom megnézni, mert ugye a szorzó ugyanaz mint 100-on (1,5 és 3,5 ugyanaz az állás), és akkor 100-on indul - ezt már akkoriban sem tudtuk, hogy honnan tudja a lap hogy mennyit akarok. -
-
-
válasz
Yutani #33620 üzenetére
Úgy tudom Athlon II x4 Propus egyszerűen fogalmazva L3 nélküli Phenom II x4 Deneb. Azaz volt belőlük L3 letiltott és olyan ami eleve L3 nélküli. Tehát az extra teljesítményt az L3 adhatja.
Meg kellene nézni hogy azonos volt-e az NB (+L3) és ram órajel mert az ilyenkor még többet számít. -
Vladi
nagyúr
válasz
Yutani #33342 üzenetére
Én az egyik 939-es gépet, a k6-2-t és talán a celeront tartanám meg.
(#33348) MasterDeeJay:
Ha eladásra szánod, akkor szerintem ssd-t neki. Így még használhatóbb és akár profitra is számíthatsz.
Egyébként a t41-el csak óvatosan, gyárilag el szoktak engedni a chipek. Valamelyik az alaplapon. Abból látod, hogy nem megy az usb 2-, csak 1.0 üzemmódban. Na akkor a vége közeledik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Le Mans Ultimate
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest