- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #82740 üzenetére
Igen, általában 30-50 fps között elkolbászolok vele; csak egyes helyeken beesik 26-27-28-ra. A szoborra nézve a legrosszabb. De ez már így nekem nagyjából oké, hozza a régi élmény kissé javított feelingjét. 900-as Athlonnal már neki se állnék, majd lemérem egyszer tesztelési célból, de ennyi. Huzamosabb ideig nem játszok vele. Pedig ez volt A kedvenc procim, mert akkor nekem minden másra elég volt.
Bile Demon: Ez bug, ahogy FoxiestFox is mondja. Nekem akkor jött elő, mikor egy alaplapi SiS Mirage-t teszteltem: kép. Ryzen 9 5950x, 300+ fps?!
-
-
válasz
DarthSun #82731 üzenetére
A vga drivert lusta voltam átállítgatni (vsync offon van, eggyel a legmagasabb minőségen, és aniso x8)
A játszós notimon is cpu limitesnek tűnik arra a pontra nézve. 92 fps
eredeti felbontásA konfig (kis grafikus oc van rajta)
Szemfülesek észrevehetnek valami érdekeset ezen a konfigon.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #82711 üzenetére
Megvan.
Viszont 60FPS a maxom, a VGA driverben kikapcsolt v-sync ellenére is.Ahhoz képest hogy milyen régi a játék, nyöszörgés nélkül pattan egy akkoriban nemlétező konfigon és OS-en.
Mik a grafikai beállítások ?
Alapból 640*480-on volt.#82723DarthSun: ahamm. az előbb nézegettem, hogy ha nem teljes ablakba megyen, akkor elszabadul az FPS.
És gondololom a render az ez esetben Direct 3D lesz. -
-
válasz
DarthSun #82706 üzenetére
Én emlékszem még rá mert először egy 1 gigás Celeronon Radi 7500-zal találkoztam vele, és játszható volt, bár erősen cpu limites.
Csak akkor még én voltam béna a játékhoz, angolom is gyenge volt, nem boldogultam benne igazán.
Aztán ahogy kinőttem a tinikorból, és lett jobb angolom is, felismertem hogy milyen hatalmas cucc.Kár hogy a későbbi Deus Exeket nem ilyenre csinálták már. Azok is nagyon jó játékok, de az a komplexitás és rétegzettség úgy történetben, mint játékmenetben, egyikben sincs már meg.
Angolosoknak itt egy laza 3.5 órás videó amiben a 2011-es DX Human Revolution van összehasonítva az első DX játékkal, itt pedig egy előadás amin a játék szellemi atyja meséli el, hogyan fejlesztették annak idején.
-
válasz
DarthSun #82703 üzenetére
Nem kell neki akkora gép.
Egy erősebb PIII + Radeon 7500 kombó 256 mega rammal már elég 1024-en neki a normális játékélményhez.A játékmenet semmit sem profitál abból, hogy 356487854678 fps van, én fix 60-ra szoktam belőni, ha lcd-n játszom, 120hz-re, ha crt-n.
Legutóbb ezen játszottam végig, már ez is bőven overkill volt a játéknak.
-
válasz
DarthSun #82697 üzenetére
Köszi!
Nézted, hogy "Core7 - 92%"?! Sok ilyet láttam már Deus Ex-nél.
Nekem az integrált Vega11 mellett 1024x768-ban 172 fps lett csak, tettem róla képet nem túl rég. 3700 MHz az alapórajele a 3400G-nek, de mondjuk a PBO miatt nekem most ugrál kábé 1300 és 41xx között.Mértem az előbb az Athlon 1333-mal is Deus Ex-ben, 26 fps. Ott a VGA mindegy GF2 MX400 szinttől. 6600 GT-vel se több vagy kevesebb. Mondjuk unified shaderes GPU-val nem néztem.
-
válasz
DarthSun #82697 üzenetére
RyZen5/1600AF/@3,5GHz allcore/GTX1650/Deus/1024x768/Window/Win10/64 Enterprise - 177 FPS
- újabb videot nem kedveli
- 128bit kontra 256bites video, ez döntene itt ?
- tök mindegy volt itt hogy hova állítottam a videokártya frekijét, van egy custom takarékos módom definiálva, de azon is ugyanennyit mutat Deus alatt
- még az is kiderülhet hogy a Zen magok gyengébbek, mint a régebbi robosztus Xeon magok -
válasz
DarthSun #82659 üzenetére
Mivel most kiterjesztett képernyővel nyomulok, megnéztem mennyi szálat hajtanak a korabeli cuccok. Erre régóta kíváncsi voltam. A 2. képernyőn az erőfigyelő futott, ahogy a Deus tesztnél is.
E5-2640v3_HD6850_HTon_W10/64 Enterprise
3DMark2001 : 1 szál 100%- ra
3DMark03 : 1 szál közepesen
3DMark06 : 2 szál ~50 %- ra
DeusEx : 2 szál 60-70% körül
UT2004 : 1 szál ~90%
UT3(2007) : 4 szál ~60%, 4 szál ~10-15% körül
SSam SE HD : 2 szál 50- 60% , 2 szál : ~10% -
válasz
DarthSun #82659 üzenetére
Mintha régebben olvastam volna vmi olyat, hogy a Win10 és Win11 job alapú rendszer már teljesen, vagyis a szálkezelése sokkal jobb, mint a korábbi rendszereké. Nincs is már sok értelme szálakról beszélni. Aztán nem tudom, mi az igazság, majd rákeresek. De más magyarázatot nem nagyon látok arra, miért kapsz jelentősen több fps-t 3000 MHz-en; a sok cache persze ér valamit, de ilyen régi játékoknál azt mondják, hogy nem sokat.
Fura, hogy az E5-2640v3 leveri a 3400G-t egy régi játékban. -
válasz
DarthSun #82654 üzenetére
megint @Fred23, és persze bárki, akit érdekel még.
Úgy látszik a DeusEx a Win10- et jobban kedveli. Amiatt mértem először XP alatt, mivel az XP közeli retrok jobban kedvelték a korábbi rendszert. Itt más a helyzet.
A Fraps- ot használtam kijelzésre, mivel a sajátja, a kiterjesztett képernyőn már elég apró karaktereket ad, így viszont jobban látszik.E5-2640v3_HD6850_HTon_W10/64 Enterprise_DeusEx_1024x768_Window - 220 FPS :
E5-2640v3_HD6850_HToff_W10/64 Enterprise_DeusEx_1024x768_Window - 226 FPS
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #82586 üzenetére
A 6600GT-t anno én azért nem szerettem, mert hihetetlenül sok meghibásodott példánnyal találkoztam Lésőbb ezért is vettem inkább 7300GT-t. Abból viszont a leggyorsabbat a Zalmann hűtős Galaxy-ot aminek jó kis tuningpotenciája is volt. (fun fact : Az a kártya mai napig használatban van Sopronban)
A többi részére a hozzászólásodnak : Semmi kifogásom az ellen, hogy hogy csinálod, vagy miként osztályozod. Leírtam nekem miért úgy, ahogy. Az eltéréseinket pedig elfogadtam, nem támadom, vagy ilyesmi. Sőt, többször említettem, hogy értékelem a munkásságodat, szóval abba ne hagyd!
(nem értettél félre valamit? totál furán nézek erre a kommentre)A kínai lap+Xeon meg nekem is bakancslistás.
(Attól, hogy momentán még fél retronak sem tekintem (még!) az életkora miatt a Haswell alapú Xeont, még bőven elfér itt a topicban, és bőven szájtátós, főleg régebbi VGAval vagy akármilyen kiépítésben).
Szóval semmi para, peace van
-
-
válasz
DarthSun #82651 üzenetére
Most allcore OC helyett fogyasztásra kihegyezett PBO-t használtam, vagyis a -folyamatosan változó- órajelet a fogyasztási keretem alapján lövi be a rendszer. Ezzel lett 800x600-ban 176 fps-em, és 1024x768-ban 172 fps-em. Mindegyik ablakban.
Vagyis arra célzok, hogy igen, itt már számít a felbontás is.
Erős táp hiányában az erőműved lenyomja a 3400G-t Deus Ex-ben. Ha elvihetném a fogyasztást akár 150W-ra is, talán nálam is meglenne a 183 fps... -de nem vihetem.
800x600-ról kép, és 1024x768-ról is. -
-
válasz
DarthSun #82641 üzenetére
Szokás szerint a hsz- emhez láncolva - blog miatt
@Fred23 :
Tényleg nem sokat nőtt a talapzatnál, 162FPS lett, arról nem is készítettem újabb mentést. Ellenben úgynézem a videokártya is számít ezen a szinten már eléggé, bár a HD6850 még mindíg gyengébb mint a Vega11, de hozott a konyhára, 183 FPS :Kiterjesztett képernyőt használtam, singleben lehet mégtöbb lenne, mert itt még az erőfigyelőt is futtattam, látszik hogy a 7/8. magokra esik terhelés(HT off). Gondolom akkor 2magot hajt a game, vagy nemtom, lehet hogy az egyiket a system, bár az több magra osztana azért sztem...
-
válasz
DarthSun #82643 üzenetére
A talapzatnál szoktam mérni, és eddig nem tűnt fel, hogy feljebb kevesebb lenne, de ennyi fps-nél már tényleg érdemes lesz kipróbálni.
3700 MHz-en a 3400G-vel még 160 alatt vagyok kicsivel, ahogy emelem a proci órajelét, nő az fps.
Gonosz kis játék ez, mert még SSE támogatás sincs benne. Ha lesz valamikor egy 5700G-m, azzal se fogok szerintem 250 fps fölé menni még húzva se.
Ja, és FRAPS nélkül is nyersz pár fps-t, ha csak a játékkal mérsz. Illetve én most ehhez a biztonság kedvéért még a Vega11 driverét is megbirizgáltam kicsit -de mint kiderült, itt tényleg proci a lényeg. Mondjuk kellhet kis proci egy-egy képminőséget javító opcióhoz is, szóval nem árt azért lehúzni a VGA driverben, amit lehet, kis fps-t ezzel is lehet tán nyerni.Tán megpróbálom majd 3900 MHz-en is a Ryzen-nel, csak sajna 120W-os picoPSU van a gépemben.
-
válasz
DarthSun #82641 üzenetére
Köszi!
Nagyon erős, de nekem 3400G-vel kicsit fölé tud még menni. 164 fps 3400G-vel:
Windows 11-en.Ha a játékot a -hax0r megjegyzéssel indítod a parancsikonján, aztán megnyomod benne a T-t, a felugró szöveget törlöd, majd beírod a helyére, hogy timedemo 1 vagy timedemo true, egy enter után kiírja az fps-t, FRAPS se kell.
-
válasz
DarthSun #82607 üzenetére
A korábbi hsz- omhoz linkelem, de @Fred23- nak ajánlva(meg persze akit még esetleg érdekel).
DeusEx, éjszakai kilátás a szoborra
E5-2640v3/HToff-8C/8T+6600GT/XP/32 SP3 :Említetted, lehet hogy itt már videolimitbe fut a 6600GT- vel. A korábbi mérések alapján úgynézki nem. 160FPS nem volt sehol, még Zen- el sem. Itt fix 2.6GHz- en is brutális magerő van. Egyre jobban kedvelem a v3- as Xeont.
szerk : game : 1024x768 - all-full - window
-
válasz
DarthSun #82621 üzenetére
Vaterán láttam meg Zsofi95 hirdetését, de nem ott, hanem itt a PH!-n priviztem rá, noha HA-ra nem tette fel pont ezeket (csak már utólag az UT-t, hogy értékelhessem az üzletet). 2,5k az UT, 1,5k a Deus Ex + pk. Deus Ex-ből mondjuk fogok még majd venni egyet eBay-ről is, de ráér. Legalább 4 változatát láttam már. Ez a képen látható abszolút nem különleges darab, viszont remek állapotban van.
-
válasz
DarthSun #82522 üzenetére
Folytatás...
Dualvideo az X99- ben
6600GT retro + HD6850 félretro kártyák egymás mellett, egy alaplapban XP és Win10 alattHát ez zökkenőmentesen ment, mindkét oprendszer alatt. Néhány 3DMarkot újrafuttattam, sebességet nem vesztett a rendszer, a két kártya ellenére sem. Radeon és nVidia driverek, ControllCenter és Kezelőpult fullban fent, szintén egymás mellett, szépen lehet variálni a kártyákat, kijelzőket, semmi anomália, semmi összeakadás.
XP 2 monitorra kiterjesztve :
Ugyanez Win10 alatt :Már kettő gyufaskatulya kellett, a 2. már csak ferdén fér oda
Következik a házba pakolás. Ha a fővideo változna, már házban is könnyen cserélhető. Meg a hűtés is, 2011 esetén még toronyhűtőhöz sem kell kiemelni a lapot, pár perc alatt felpattintható.Ja, meg még fel kell néznem a Szabadság szoborra a 6600GT- vel
-
törölt tag
válasz
DarthSun #82595 üzenetére
Én 250 dollárért vettem meg az egyiket lealkudva, így is magas nyilván, de ahogy feljebb is írtam, ez a main munka, játék és retro / zeneszerkesztő gépem, csak ezekre a célokra 3-4 gépet kéne fenntartani, arról nem is beszélve hogy az elmúlt 40 év játékainak ennyire natívhoz közeli / teljesen natív futtatásához mennyi külön gép és konzol lenne csak elég.
Amire nem elég a natív retro hardver, (illetve majd ha a Voodoo5 megjön nem lesz elég), azokra a proci nagy teljesítménye miatt pontos emulátorokat is tudok futtatni, koncertképes a gitárszerkóm részeként és amúgy azok a cloudok amiben mostanában dolgozom (AWS, GCP, stb) is teljesen jól mennek.
Nem volt olcsó, de a rozoga T430-asommal is már abszolút profitábilis volt (60k) volt és 4 éve dolgozok és egyetemezek rajta, ezalatt visszahoza az árának kb százszorosát - így nem sok egy-egy drágább gép.
A jól optimalizált Linux kernel buildemmel és BSD alatt, illetve a herélt Win10 alatt repül,, az AMD RX 6600 XT még 4k-ban is egész jól teljesít, procilimit van ugyan, de nem is brutális, öcsém 5600G gépében is nagyjából így teljesítettt ez a kártya, raytracing alatt meg 60% kihasználtságon van a processzor - nem egészen ezt vártam miután már azt mondták nekem hogy a GTX 1060 is sok lesz mellé.
Nyilván egy rémálom volt erőforráskiosztás és OS-telepítés szempontjából, de szántam rá időt, és megvan egy működő image, amin már csak a Linux frissítések jönnek, a játék és util könyvtár a NAS-on van, Win10-ből meg kiszedtem az update servicet, szóval azt hiszem be vagyok biztosítva. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #82580 üzenetére
Nekem most az a szempontom, hogy ami 10 éves az már fél retro, 15 felett meg ugye full retro (és van az attól régebbi "oldskool", de zet már kifejtettem itt nemrég).
Ez, ha így nézzük, akkor a 1st és 2nd gen I széria is (fél)retro már, de a 3rd gen még nem az.De egy-két év múlva már a Haswell is az lesz. Itt egyébként alapvetően a megjelenéskorát nézem, tehát a Xeon alapú Haswellek lehet, hogy csak 2025ben lesznek félretrok, mert úgy emlékszem, hogy azok mintha 2015-ösök lennének, legalábbis néhány. (ugyanakkor a 4330-as pl 2013 Q3, vagyis jövőre már félretro lesz... )
Ugyanakkor Zoltán haverom napi gépét (C2Q 8400 ami 2009-es) vagy a C2Djeimet (E6700 nem tudom mikori, E2140 (2007 Q2) és az Athlon XP-t (2003 Q1) már simán retronak tekintem. (pláne, hogy at Athlon XP-m nemrélg betöltötte a 19.-ik életévét... Egy vele egyidős csaj már bőven legális
(Ha az asszony nem tudja meg
)
-
válasz
DarthSun #82554 üzenetére
Igen, kinek mi. Csak itt 2 nap alatt a leírások önellentmondásba kerültek. Simán elfogadom ,hogy nosztalgikus valakinek egy 939, de egy sokak által ma is használt core i-nél nem látom a retró faktort. A különlegességet, mint a kínai lapot elolvasom és az tényleg vicces mit összehoztak, ahogy a PCE-ből ISA átalakítást is. Teljesen jó, hogy itt vannak, mert nem egysíkú a beszélgetés. De ezek akkor is inkább érdekességek, mint retró cuccok. Amúgy én is hoztam már hasonló témát, pl. a 3d nyomtatást.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #82565 üzenetére
Simán.
#82568MasterDeeJay: jaja, a PCH csak az elérhető porokért/köcölékekért felel eme vasakon.
Kjnai lapomban a BIOS (AMI Aptio x.x) engedi a tuningot, nem is ez a gátja leginkább hanem a "puding" VRM és a kapcsoló feszszabályozó részek.
E5-1620v1 ment benne 4,1-et AC, E5-1650V már csak 3,9-et bírt AC. (Rendes lapban mindegyik tud alhangon 4,4-4,5-öt). -
törölt tag
válasz
DarthSun #82562 üzenetére
Az volt a celom hogy egyben legyen a napi desktopom es a "jatszos" gepem. Az XT-tol a Windows 10 jatekokig mindent lefed, (5 hangkaresz - SB16 ASP - FM , GUS PNP - Wavetable, Auzentech X-fi prelude - EAX, Diamond MX300 - A3D. es egy Behringer UMC204HD a zongoramnak es a JBL studio parnak. Videobol egy Changeling Voodoo-ra varok de egyelore nincs orosz posta es Paypal, most egy 6600 xt van benne es az alaplapi, 98 ala egy Matrox g200, ezt valtja majd a Voodoo. DOS 6.22 es 98 egy 120as SSD-n, Windows 10 meg RAID0-n. (2x120g), valahogy meg USB 3.0t akarok varazsolni ra (lattam pci kartyat ami usb 3.0 de veszett draga volt). A Win10en es a beepitett Linux kornyezeten tudok dolgozni vagy egy kis Raytracinges Doom Eternalt tolni, de egy gyors reboot utan mehet a Settlers vagy a Z. Ha erdekel irok rola cikket de azert hogy senki ne olvassa el vagy csak a flame legyen, nem akarok raszanni idot, szivtam eleget az utkozesekkel es a szoftver setupokkal mar
-
válasz
DarthSun #82531 üzenetére
Cégnél 4-6gen i5-ök vannak 4-8gb rammal vegyesen.Win10+office 19, 10+gb levelezés (2-6 fiókkal), 4-8 tab, flottamanager progi (gps nyomkövetés, több google map, üzenetküldő) skype, sms küldő, legalább 2 excel nyitva, saját progijaim...köszönik szépen nem mondja senki hogy lassú a gép aki a fentieknél kevesebbet (felét) használja ott van core2 is de azokba 8gb ram (4x2gb ddr2 e6600-asok)
Csak azért cserélgetem a hardvereket mert bedöglenek (lc power, npower tápok) illetve megtellik 120gb ssd és az cserés nagyobbra. 4-8gb között irodai munkára nem jelentős a difi.
Rosszul megírt weboldalak (facebook jó példa, erős memory leak chromenál) és játékokkal van gond 4gb ramnál. -
jokeph
nagyúr
válasz
Én az X79-el vagyok így, roppant sajnáltaos, hogy a C1-es slotba ramot téve (mindegy milyet) elkezd hibázni (REG ECC-vel) vagy instan halál/el se indul (normál ram), így max 28 GB a használható (7*4), nincsenek 8 GB-os moduljaim.
Most egy Alseye X120T a hűtő, de nem vagyok vele megelégedve teljesen, az Asus P6T Deluxe lap nem tudja szabályozni a ventijét (2 pines!), X79-es Asrock Extreme 9-ben BIOS szinten is szabályozható.
A borda és a talp remek cucc, sanszosan a ventit ledobom róla és modding lesz. -
Czo
addikt
válasz
P43/P45-os 775-be siman lehet 16 GB RAM. Nekem van egy Gigabyte a szekreny tetejen, 12 GB van benne (de korabban hasznaltunk 16GB RAM-val tobb ugyonilyen Gigabyte lapot vagy MSI lapot is). 16 GB pedig meg ma is eleg szerintem kb barmire. Nekem 8GB van a mindennap hasznalt gepemben (munka es otthoni gep), 50-60% korul van a "memory pressure", akkor szoktam elgondolkodni a bovitesen, ha 70%-75%-ra felcsuszik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #82522 üzenetére
Épp az s1366-ot büvöltem, CPU csere megvolt, gyors nyomtam is egy 3DMark 06-ot erre az örömre:
A HD6850 és az RX 550 között nyes GPU erőben marginális a difi, korban és egyéb ficsőrőkben annál több.
Az X5690 is jól fut.
OC nincs, minden alapon, még a ramok is csak 1333-on futnak (6*2 GB), ez is alap itt.
OS: W10x64 PRO 20H2.Mondjuk, hogy az RX 550 az miért 4 sávon megy, rejtély.
-
válasz
DarthSun #82472 üzenetére
A folytatásban a HD6850 méréssorai, immár a 2640- el. Mivel a HT_on/off beállítások között különbségek vannak, nem kerestem meg hogy hol, melyik teszt a jobb, hanem lemértem on/off/XP/W10 alatt is. Így egyszerűbb volt, de azért eltartott egy ideig a 4 méréssor. Valamint ad egy közvetlen rálátást a HT hatására retro/félretro tesztekkel, gamekkal.
Táblázat frissítve(és néhány hiba volt benne előzőleg, javítva - tizedesvessző helyett pont volt, akkor nem számolja bele a cellát az összegbe - a sorrendet viszont nem befolyásolta).
A mostani méréseket is egymás mellé másoltam, jobban látszik a lényeg :
W10 alatt kicsivel a HTon nyert, XP alatt pedig naggyal a HToff. Összesítésben pedig az XP_HToff nyert. De csak a 3DM2001/03 dobta meg, látszik hogy a game tesztek rendre jobbak W10 alatt. Lényegében nem sokat számít, a retro gamek játszhatóságával semmi gond nincs egyik beállításban sem. Elvi és teszt-jelentősége van, kíváncsi voltam hogy mennyit jelent. HTon marad, nem fogom kapcsolgatni, felesleges. Többi BIOS set is jó lett XP/W10- re is, úgyhogy nem kell belépkednem, átbootoláskor elég az F11/bootmenüt berántani és választani.
Pár 3DMarkról készítettem képmentést, a táblázatból beránthatók. Két mentést - W10_HTon/XP_HToff- ot dísznek beszúrok közvetlenül is :
Következik a 2 eltérő dualvideos kísérlet.
-
fatpingvin
addikt
válasz
DarthSun #82505 üzenetére
jó ez nyilván más kérdés. Linus sem véletlenül Threadripper workstationt használ
nyilván szempont hogy ne kelljen kimenni főzni egy kávét mire lepörög egy kernel fordítás.
amit én csinálok az abszolút nem a lokál gépen fut, leginkább jupyter notebookban egy távoli szerver futtatja amit én a böngészőben pitonban bepötyögök... mondjuk az más kérdés hogy ezt nem igazán nevezzük programozásnak.
mondjuk a másik kérdés én kifejezetten szeretek gyenge vasakon dolgozni egyszerűbb dolgokra. segít észben tartani hogy nem mindenkinek jut a jóból.
-
fatpingvin
addikt
válasz
DarthSun #82498 üzenetére
az attól függ azért
én mondjuk bioinfós vagyok ami kicsit más tészta, de őszintén szólva nem szeretnék olyan vasat asztali gépnek amin egy komolyabb work unit kényelmesen le tud futni. az a szerverterembe való egy storage arrayre kötve
ami agymunka, arra lokálban igazából elég bármi amin van egy használható webböngésző és egy terminál -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #82498 üzenetére
Ismerek programozókat és IT-s felhős üzemeltetőket, akik gyengébb gépeken szüttyögnek, mint én. Ilyen i5-6200u, meg hasonló u procis laptopok.
Most azon túl, hogy erre nem szívesen költ a cég, nincs rá szükségem.
Eclipse CDT elfut, C fordító elfut, Visual Studio Code elfut, PowerShell 5.1 elfut, WPF fejlesztés VS 2019-ben elfut, MSOffice elfut, OBS-sel fel tudok venni desktopot, mert még a HD2000-ben is van QuickSync enkóder.
SSD van (az is retro, régi Intel), 16GB 1333-as DDR3 van. Ezzel el lehet létezni, ez nem a virtualizálós webappos világ, amiben én vagyok. -
válasz
DarthSun #82481 üzenetére
Jaja. Gef3-nak már szép képe volt.
Szerintem ha 2D-s képminőség és megjelenítési képminőség akkor Dimond Stealth III S540, Savege4, vagy egy Matrox, pl egy G400. Nekem is volt Matroxom volt valami egy milliárd szín opció analógon, igaz nem láttam különbséget a monitoromon, de jól hangzott
De annak aztán tényleg szép képe volt Parphelia utáni kártyám volt. Nagyon jó volt, de tényleg nem tudott már sokat 3D-ban.
Atikról nem tudok nyilatkozni képminőségben. Az első ATI-m az az X800 Pro volt. Tyű de penge állat volt, imádtam azt is, HL2 milyen szépen ment vele. -
válasz
DarthSun #82449 üzenetére
A ChineBench pedig úgy gyorsabb ha a HT be van kapcsolva.
Custom energiaprofilt meg hiába készítek, pld CPU power/60/60%, akkor is ugrál a freki 1.2-3.4GHz között. AMD Phenom-II/FX/Zen procik eseteén pedig működik a custom fix. Xeon esetén csak akkor nem ugrál, ha az energiatakarékost kapcsolom be, akkor marad fix 1.2GHz- en. Lehet hogy a BIOS- ban kell valamit belőni ehhez
-
válasz
DarthSun #82455 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor az még az ATI saját kártyája volt. Amit az OEM-ek árultak 64 MB-osból, azok csak 166 MHz-en jártak, mint az összes 32 MB-os.
Én 2001 tavaszán egy MX400-at vettem, mert a 32 MB-os Radeon DDR is drágább lett volna. Emlékeim szerint kábé 5k-val csak, de szeretném biztosra tudni, mert sajna nem emlékszem pontosan. Lehet az 10k is. Végig a Radeon-t akartam, de aztán meggyőzött az ár, meg az is, hogy ott is van T&L. Arra valamiért nagyon rá voltam kattanva, talán mert még viszonylag új technológiának számított, és olyan jövőízt sugárzott. (TNT2-t simán csak azért lesz@roztam, mert az nem tudta.
)
-
-
válasz
DarthSun #82427 üzenetére
Kicsit megakadtam, tanakodtam.
-XP és Win10 alatt is magasabb eredményeket hoznak a retro tesztek, ha a BIOS- ban a HT ki van kapcsolva, újabb tesztnek, pld Aida sebességméréseknek mindegy
-XP alatt nem megy a turbo, de fix 2.6GHz- en is többet hoznak a retro tesztek, mint Win10 alatt turbo 3.4GHz- el
Érdekesség, de végülis nem gond. Majd utánanézek azért, hogy van-e valamiféle variáció/setelési mód. A gépezet XP/fix 2.6GHz- en is egész közel van a 4GHz- en pörgő 1366- oshoz. GAI tesztjéhez tudtam viszonyítani, konfigja :Alaplap: ASUS Rampage III Extreme
CPU: Intel Core i7-960 @ 4 GHz
RAM: 6 GB (3x2 GB) Corsair XMS DDR3-1600 (Triple Channel)
Hűtő: Noctua NH-C12P SE14
Táp: Cooler Master Silent Pro Gold 600W
Op. rendszer: Windows 7
HD 6850- el, a 3DM06 eredménye : 22876 lett3DM2001 is gyorsult rendesen, a 999FPS befigyelt gyakran, addig jelez, de számol felette is.
Hasonlítgatásban elég jól lefedi a Core2 konfigokat is. Valamint a Xeont nem kell 4GHz- re tuningolni, alapórajelen is lazán teljesít, és 1V fesszel is beéri.
Modernebb, többmagot támogató játékokban, meg szintén ok, bár oda meg újabb videokártya kell, de én inkább félretrora utaztam, arra sikerült is bepótolnom Intel- ben a hiányt. Tetszik, hozza az elvárásaimat. -
válasz
DarthSun #82420 üzenetére
Jajaja, nekem mindig is a VIA volt a nyerő egyedül az nforce hangkártyája volt ami megvett engem kilóra. Persze így utólag nem hiszemj, hogy volt értelme leváltani rá a Live-ot, de ez van. Asszem azért kellett, mert fejhallgatót kötöttem rá meg kétszer sztereo-t 3d hangzással. Azt meg ha jól rmélik nem tudta a Live, de lehet más oka volt, nem emlékszem már pontosan.
De ma ha retróra adnám a fejem akkor VIA 600 lenne a befutó egy barton 3200+ mellé. -
válasz
DarthSun #82429 üzenetére
Számozás kissé becsapós T2450 az kb T7200, T5800 stb szint (~-10%). Meg ugye 533-as fsb amit gond nélkül rakható 667-re azaz 2.5ghz-re így gyakorlatilag a legnagyobb teljesítményű x86 (értsd nem 64bites) proci lesz belőle és verseny képes a nagyobb mobil core2-essekel is. (na persze nem a legnagyobbakkal)
Core1 duo igazából nem nagyon marad el a Core2-től. Nem noti megfelelője Sossaman xeon volt csak.
64bit hiányának itt nincs igazán jelentősége.Valami az akksival van mert nem töltődik fel 36% fölé pedig 6% elhasználódást ír Aida64.
-
válasz
DarthSun #82418 üzenetére
Upgradeltem
E5-2640 v3 Sep 2014 Socket 2011-3 8 16 2600 3400 20480 90 [link] - Jézusom, 8C/16T, 20MB L3, lehet itt építkezni...legalábbis ma már, mivel a bevezető 939$- os árára nem biztos hogy lett volna lóvém
Úgy döntöttem hogy nekem ez a közepes modell, a 90W TDP- vel tökéletesen elegendő, jóval nagyobb teljesítményű mint a 2609, mégis VRM kímélő. A szokásos kipróbálási teszteket elvégeztem, kifogástalan példányt kaptam. Egész éjszaka ment a MemTest, aztán délelőtt 3DMarkok, gameLoopok, majd Aida stress, stb. 3.4GHz turbo megy rendesen, allcore terhelésen meg a 2.8- at tartja. Elegendő, az allcore turbo mod nem is kell nekem.
SSam HD terheléssel CPU 43fok, GPU 46fok. Elég a hűtő is, még nyáron is ok lesz, jól szellőző házba kerül.Képmentés - összesítő és Aida teszt, sztem jól hasít :
Következik a 2 tesztsor a HD6850- el...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #82418 üzenetére
Ismét gratula !
Az első képen a gyufáskatula mindent is visz, mintha magam csináltam volna.
s2011 socket lock mechanika: über megoldás, tényleg bitang erő kell a záráshoz, személyes kedvencem ez a megoldás.
A hűtés felfogatás pedig a létező legkarajabb.
A desktop LGA mechanikához nézve olyan mint a fogpiszkáló vs petrencés rúd. -
válasz
DarthSun #82369 üzenetére
Procicsere előtt még sikerült 2 viszonyítási sort lemérnem a 2609- el.
Added video :
Radeon HD6850
Szemre nem is tűnt fel, de a fotón látszik hogy elég sok por van már a hűtőlamellák között, ezt tisztítanom kell.Tesztsorok :
E5-2609v3/1.9GHz/HD6850/WinXP/32 Pro SP3
E5-2609v3/1.9GHz/HD6850/Win10/64 Enterprise
Táblázat frissítve.Egy kis retro ébredő erő mindössze 1.9GHz !!! - en, ismét el kell mondanom hogy a v3 nem xarral dobálózik. A 3DM2001- eket szúrom be, látszik hogy retro tesztnél mennyi a teljesítményvesztés Win10 esetén, ennél van igen nagy eltérés.
XP :
W10 :Valamint az XP alatti 3DM03 is közel 4000 pöttyel jobb mint a W10- es, már korábban is észrevettem hogy ebben is látszik különbség. A 62376 pötty is sztem brutál jó a foglalatvédővel.
Egymás mellé másoltam a két oprendszer eredményeit a jobb átláthatóság miatt :
Összesítésben persze nem sokkal vesztett a Win10, és ha 2010 utáni programokkal tesztelnénk akkor pedig nyerne.
A 2609- et kiemeltem, ment a fiókba - tartalék/gyűjteményi darab - következik a procicserés élmény... -
válasz
DarthSun #82411 üzenetére
Csodálatos! Hogy van időd és hogy csinálod nekünk a showt!
Ismerem az Epox-ot, szerintem azt is adtam itt valakinek, azt hittem neked, de úgylátszik az máshoz került, ellenben egyik jó barátomnak volt és imádta nagyon. Qrva stabil! Ő is csak ódákat mesélt róla, nekem nem volt elég dellám ATX-re váltani ezért maradtam a rev 1.03-as Asusnál
Abban az Epox-ban van a bios-ban ilyen reset számláló vagy az valami modernebb lap volt? -
válasz
DarthSun #82405 üzenetére
Fasza teszt, nekem tetszett.
Időrendi sorrend szerintem sem egy sarkalatos pontja a tesztnek.
Azért meredek, hogy a 100mhz-es fsb mekkorát dobott a dolgon.
ASUS p5-ab a legjobb lapom ami volt. Abban azért macera lett volna tesztelni, vehetted volna ki a VGA-t minden proci cserénél, a ram hűtő miatt.
Következő nagy szám lap nálam az az MSI KT3 Ultra2, imádtam azt is, de az már az első Athlon/Athlon XP-imet hajtotta. Az uccsó olyan igazán velős/ütős tuningos lapom meg valami Nforce 2-es lap volt, rosseb tudja már micsoda. Valszeg MSI abból is, mert a KT3 nagyon gyalult. De itt már volt annak idején annyi minden, DFI--től kezdve minden volt.
Intelnél P2/3, meg csak az Abit, abból is intel chipset.
Via chipes lapokkal csak a szívás volt. Sok instabilitási probléma volt velük ha nem valami jóféle lapról volt szó, de az ritka volt, a tápos lapok általában intel chipsettel jöttek.Mi lett végül a Tua teszteddel? Várható még, vagy a Xeon elvette az erőforrásokat onnan?
-
válasz
DarthSun #82388 üzenetére
Elég beteg kombó a 9800Pro egy P54c mellé
Leglább mmx-es lenne a proci! Ráadásul az MVP3 az a K6 sorozatnak fekszik leginkább, vagyis a K6-2eseknek.
Gyárilag mi ez 166-os? Érdekes még számomra, hogy a CPU-z nem tudja megmondani a szorzót meg az alap órajelet. Ez alaplap specifikus?
Nem is értettem miért nincs GPU-z, de gondolom a hangsúly a cpu húzáson volt.Amúgy ezek a tesztek nem futnak jobban egy DX5-6-os kártyával, valami TNT magasságúval?
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #82365 üzenetére
Ha a feature set fontosabb, mint a sebesseg, akkor a GeForce 6200 -bol is akad olyan, ami 2x/4x kepes.
Anno PowerMacba kimondottan vadasztuk a PNY 6200-as tipusat. Ugyan nem volt egy erogep, de az Fx szeriaval szemben tud valodi OpenGL 2.x-t (a GeForce Fx valojaban csak 1.5-ot tud, SW-s rasegitessel megy neki a 2.1), igy megjelent minden OpenGL 2.0-t hasznalo effekt, amit a desktop compositor nyujtott.
-
válasz
DarthSun #82239 üzenetére
X99 folytatás
Nemsokára procicsere(aztán már nem cserélem vissza), mivel ki kell próbálnom az érkezőt, előtte a 2609- el lett 2 méréssor, 2 kártya, 2 oprendszer, valamennyi viszonyítási pontot azért adnak hogy a nagyobb CPU mennyit képes majd plusszolni.Lemérve :
E5-2609v3/1.9GHz/nV8600GTS/Win10/64 Enterprise
E5-2609v3/1.9GHz/nV6600GT/WinXP/32 Pro SP3Táblázat itt, ide kerül majd a többi méréssor is.
-
válasz
DarthSun #82330 üzenetére
Ezek a 2011-XP pár is "edge case" amit csak pár elvetemült próbálgat. Ez a 8 biteseknél is így van. Egy C64, Speccy vagy akár BBC Micro is jól dokumentált, sok szoftver elérhető. Még a bővítőkártyák, pl. egy REU is. De amikor valami helyi utángyártott cuccot talál az ember, akkor lehet tippelgetni fél információk, cikkben megemlítések alapján.
Aztán sokszor átértékeli magában az ember a dolgokat miután olvasgat kicsit. Sokszor dicsértem már nektek az Amigát. Amit nem tudom írtam-e, hogy az Apple II tudása már 87-ben mennyire megközelítette azt. Persze brute force módon közelítették meg a dolgot, mert mindent CPU-ból kellett megoldania, de a grafikai és hang képességei partiban voltak. Ha az alap gépeket nézzük, akkor kompenzálta az A2000 lassabb procijához képest a cca. 2-3x gyorsabb 68020-as. Ha az árat is nézzük, akkor az Amigát szépen ki lehetett stafírungozni, erős turbókártyával mindennel ismét átvette a vezetést. Amit még így utólag lehet látni, hogy ezen a ponton kellett volna a Commodore-nak nagyon gyorsan a lovak közé csapni a fejlesztéssel, hogy a még meglévő előnyük megtartsák.
-
válasz
DarthSun #82324 üzenetére
Na ja, csak PC-hez találsz dokumentációt. Pl. a csomagszerkesztéshez biztos lehet szoftvert meg valami leírást találni. Amikor mondjuk egy Apple II europlus frankofón átalakítása van az asztalon ami a korai II átalakításának valamelyik helyi nagykeres átberhelése, na akkor mehet a vakaródzás és kapcsolási rajz nézegetés. Térképes hasonlattal, ha el is tévedsz legalább valami régi térképet elő lehet túrni, a másiknál meg valami monda szerűségből kéne kitalálni, hogy mist a kerekerdő melyik szegletében megy a rohangálás. Ja és mielőtt panasznak venné valaki, én így szoktam leszállni és még élvezem is.
-
-
válasz
DarthSun #82288 üzenetére
Van 3 átkötőm, minddel ilyen úgyhogy azt már kizártam. PCI slot problémát is, minden slotban ez van, illetve más kártyák működnek rendben.
Magukon a kártyákon a hardverhibát azért zárnám ki, mert ez kellően furcsa hiba ahhoz, hogy kétszer két ugyanolyan kártyán megtörténjen tök egyszerre (mint írtam, volt már ugyanezekkel a kártyákkal hibátlan a kép).A táp kellően erős kell legyen, egy Core2 érabeli FSP van benne, de van valahol egy IBM ATX szervertápom, ha lesz energiám szétborítani az egészet, végső megoldásként kipróbálom azzal.
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #82268 üzenetére
Na, az nekem kimaradt, de volt egy idő mikor ha a YT ablak nem volt az aktív ablak, akkor megállt a lejátszás ... Az volt az első amire azt mondtam, hogy ez a rendszer rossz irányba megy.
Na, az menő. Kár h személyre regelt, mert tuti elkértem volna a telepítőt különben. így nyilván nem aktuális.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #82262 üzenetére
Igen, annak idején a 366-466-osomon elég volt a DX6.1-es. Emlékszem, később (azt nem tudom h Win 98 volt-e még?) DX7.0-át fel kellett nyomatni.
directx_aug2009_redist.exe már az Athlon XP-men rajta volt természetesenSőt, most is rajta van. DX2010-es az már inkább a Phenom 9500-ról rémlik. Nem nagyon emlékszem már.
a Driver updateet lőttek ki csak vagy az összes frissítést is?
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #82261 üzenetére
Majd lehet, hogy felteszem valamikor az Athlon XP-s XP-re (
) aztán szórakozok vele egy jót
Azért fényévekkel szebb mint a sima XP.
Itt látszik, hogy 2009-ben már bőven skineltem a rendszert (és még ontopic kép is) (nem emlékszem már a program nevére), de ezen a képen látszik, hogy már 2007 szeptemberében skinelt Win XP-m volt (szintén ontopic kép Orthossal)
Sajnos Win10-re nem nagyon találtam megoldást, pedig nézegettem még mielőtt áttértem Win10-re. Az a baj, hogy olvastam olyanról is amelyiket a frissítgetés állandóan kinyír részlegesen vagy teljesen, ez eléggé elvette a kedvemet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged