- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megmondom én... De figyelmetlenek vagytok!
Az a három foglalat, három KÜLÖNBÖZŐ foglalat...
1, 132-es 386/486DLC foglalat
2, 68-as 387 foglalat
3, 121-es 3167 Weitek foglalatA 3167-es Weitek tulajdonképpen nem más mint egy felturbózott 387 ami szélesebb adatbusszal rendelkezik.
-
törölt tag
Szia!
Mester, köszönöm, hogy gondoltál rám, de az egyetlen ilyen régi lap amit még keresek az egy OPTI495SLC-3/486WB. Esetleg valami ehhez hasonló lapot, hogy 64-128MB RAM-mal tesztelhessem a 386-os procijaimat. De azért megköszönném azt is, ha mutatnál errpl a csodáról is egy fotót!
-
znagyznagy2
csendes tag
1/a. Tehát hiába találok 400-as 3200+-t, azzal nem működne, ugye? Egyébként 333as 3200+-ról még nem hallottam, de utána nézek. 10k-ért újat kapok vagy használtat?
1/b tuningra térjünk vissza, ha eldől, hogy marad-e a 2500+ vagy sem.
2. Erre nem kaptam választ. (vagy csak nem értettem :-) )
3. Akkor feleslegesen vettem 2-szer 1 giga PC3200-t, elég lett volna a pc2700M?
4. Ha jól értem, akkor valójában nem támogatja a 400MHZ-es RAM-ot, csak mondjuk úgy hogy megtűri?
5. Erre sem érzem, hogy választ kaptam volna.
6. Lásd 4? Jól vettem ki?
7.Ez is lásd 4?
Új kérdésként merült fel:
8. System Bus=FSB (Front side bus)?
9. Hol lehet felszorozni 333-ról 400-ra a Biosban?
Bár nem tűnik úgy, de haladunk a megértés felé!
-
-
Ranagol_5
senior tag
Ha neked nem menne, én szivesen átkondizom egy fél óra alatt.
Szerk.: Bacsis hozzászólásához még annyit, hogy az NF7 simán viszi a 400Mhz-es FSB-t alapból, nekem volt már vagy 3-4 ilyen lapom, szóval tapasztalat.
Azonkívül némely 2500+-os bartonnál felkínálja alapból a 3200+-os opciót, ami alapból 400as FSB-t jelent, az az a biosban 200-at. Remélem érthető voltam.
-
neduddki
nagyúr
HI!
-cga a monitor
-nem maganudv
neduddki
p.s. beleturok a ganaklyudomba oszt szetnezek, de Nked krell elgyunni ide irte ha lesz , de gimicsmaba gyere mert a szarle befojjik az cipube:- ) /gyere el valogass az asztal alol es takarics el inne a franbs a Tied (van vagy 30 doglott tap az ne mkell???:- ))))/
-
törölt tag
(#7692) bacsis: "miért írja ki a dual p3, mert már csak azon van LPT portom, hogy a portmeghajtót nem lehet beolvasni?"
A Windows 3.1/95/98 idejében divat volt úgy kezelni a portokat, hogy simán átnyúlt a programozó az operációs rendszer felett és direktbe macerálgatta a portokat. Ha egy ilyen programot akarsz használni Win2000/XP/Vista akkor az nem fog menni. Ilyenkor előfordulhat, hogy csodálkozik a program a beintés miatt. Nem lehet, hogy ilyesmibe futottál bele? Próbáld meg Win98 alatt a dolgot...
-
törölt tag
Ezen "megoldások" mindegyikével van egy kis gond:
1: Valamit csinálnom kell velük, mert kell a hely.
2: Padlás is, pince is tele van ( nem csak az én cuccaimmal ).
3: Ráadásul ezeket már unom, nincs rá szükségem. Inkább mással foglalkoznék ..Szóval továbbra is ott tartok, hogy valahogy meg kellene szabadulnom tőlük...
-
törölt tag
Miért, szerinted mit kellene tennem olyan cuccokkal amelyek már egy éve csak porosodnak nálam?
szerk.: Épp most gondolkodom azon, hogy felrakjam-e a projektoromat is vaterára. Összesen ha 10 órát használtam. Sajnos nem jó arra, hogy 1600x1200-es felbontásban programozzon rajta az ember. Viszont profi cucc... pl. mozizni vagy forma-1-et nézni.
-
törölt tag
Kínlódik vele tovább a... fene.
Holnap reggel még kap egy esélyt, hátha úgy járok vele mint Te a DFI lappal. Ha akkor sem megy tovább, akkor szélnek eresztem...
Illetve ha valakit érdekel és tud adni valami érdekeset cserébe ( pl. valami olyan procit ami még nincs a gyűjteményemben ) akkor elcserélem vele.
-
törölt tag
Figyelj mester!
Van egy olyan dual Pentium III lapom mint neked, de nem akar elindulni. Párszor cserélgettem benne a HD3850-es meg egy AGP csatolós S3-at. Az S3-mal elindult, de a HD3850-nel nem. Végül úgy döntöttem sebaj, felrakom az oprendszert az S3-mal, majd utána kísérletezek tovább. Viszont azóta az alaplapon csak a négy piros LED világít. Mit lehet ilyenkor tenni? ( A manual szerint rosszul van a CPU installálva. Csakhogy ahhoz nem nyúltam hozzá. ) CMOS reset nem segített.
-
törölt tag
Persze, nem olyan könnyű beszerezni mintha bemennél a boltba. Hiszen már nem gyártják. De mint látod, még mindig nem olyan nehéz találni. Csak keresni kell. Az emberek nem nagyon tartogatják a SlotA cuccokat. ( Nálam is van két K7M és már gondolkodom rajta, hogy mi legyen a sorsuk. Tegnap két bazi nagy kartondoboz töltöttem meg hasonló cipőben járó alaplapokkal... )
-
-
Penyus
senior tag
Nekem volt gyari floppys win95om. 1.7re voltak formazva a lemezek. Azert volt akkora a cab. asszem 32 vagy 38 lemez volt. Parszor raktam fel. Egyszer 386ra egyszer 486dx2re. Aztan mar felmasoltam az egesz szart a gepre es ugy. Aztan meg bedoglott par lemez. ennyi.
De CDn meg megvan.
Marmint a lemezek kopiaja.
-
zoltanz
nagyúr
-
XP (asszem vistán is kell lennie) telepítő lemeze berak, elindít. Aztán ott lesz hogy javítás, majd bejelentkeztet a windowsod-ba karakteres felületen és egy konzol jön elő. De ez nem egy közönséges Dos parancssor, hanem a windows konzolos módja. (szegénynek olyan is van)
Másik megoldás, ha nem indulna CD ről:
Fel lehet telepíteni külön. Berakod a CD-t és kiadsz egy ilyen parancsot futtatásba:
x:\i386\winnt32.exe /cmdcons
(x a cd meghajtó betűje)
A konzol feltelepül és indításkor F8-at nyomkodva megjelenik a többi menü között. -
-
Amiatt van mert az új lapnál az oprendszer nem ugyanazon fizikai partícióra került. Arra figyelj hogy ugyanaz a sorszámú meghajtó legyen az oprendszert tartalmazó HDD mint az előző lapnál.A logikai meghajtó betűjel is számíthat.NT alapú oprendszernek ha elindult a kernele rögtön megkerüli a BIOS- t és a saját driverén keresztül kommunikál.Ha az előző lapnál a HDD mondjuk 2. fizikai HDD volt, itt is az kell legyen.Win98 és Me esetén ez nem számít, ott lehet tolni az aktív partíciókat, csak a megfelelő partíciót kell felbootolni, a többi meghajtót berendezi sorban utána.
-
-
törölt tag
A PODP-nek 1x / 2,5x lehet a szorzója. 2,5 x 40 = 100 MHz-en elketyeg, de csak ha külön hűti az ember ( pl. esti fagy segít ), különben 5-10 perc után behal a gép.
A Final Reality elindult az S3 VirgeDX-en, a 3DMark2003 viszont indítás utáni néhány képernyővel hibára futott. A kedvedért most kipróbálom a 3DMark99-et, de nem sok reményt fűzök hozzá. Ez a program eddig még egyik gépemen sem futott le ( K6, Core2, stb. )
-
törölt tag
Nem mondtam, hogy gond.
Csak szeretném megtudni, hogy mi a maximum amit ki lehet hozni egy 486-osból. Persze mindezt úgy, hogy nem csak a hasamra csapok egy "azt hiszem" kíséretében.
Szerinted a Riva128 és a Voodoo2 SLI menne a 486-osban?
Milyen szoftvereket kellene feltelepíteni mellé?Egyelőre az alábbi "benchmarkokat" sikerült összeszednem:
- Doom 1.9s,
- SuperPI,
- CPUMark 99,
- WinRar 3.90Jó lenne ötödiknek feléleszteni egy 3DMark99-et vagy valami DirectX-es dolgot...
szerk.: Érdekes, hogy nálam a 486-oson simán fut a SuperPI 1.5 is, míg nálad a 2MB-os EPOX lapodon a K6-III+al is csak az 1.1 volt hajlandó elindulni.
-
-
-
törölt tag
Én biztosan nem feledkeztem meg a versenyről.
Csak épp másképp ügyködöm rajta.Erről jut eszembe, hogy össze kellene végre szedni mondjuk 5 benchmarkot, ami biztosan fut 486-oson is. Ezeket venném be a honlapomon a benchmark tesztekbe. Természetesen aki regisztrál az maga is felviheti majd a saját konfigjának az eredményeit.
Eddig ezek a benchmarkok biztosak:
( de lehet akár több is mint 5, csak legyen végre eldöntve )- SuperPI ( mindegy, hogy 1.1, 1.4 vagy 1.5 verzió az eredmények ugyanazok ),
- Doom1.9s ( "doom.exe -timedemo demo3" realtics eredmény )
- ... -
-
-
-
Javaslom NEM indítani SS7 ellen Slot1 cuccokat, mert egyrészt chipset terén sokkal gyorsabb a Slot1 (BX), valamint FPU terén is jobbak a PII-Celeron procik.
Ha Super Socket 7, akkor legyen csak az, ne versenyeztessünk mást ellene. Ha valakinek nincs, azt sajnálom, de ne akarjunk egyenlőtlen küzdelmet!
-
Nowhereman
őstag
Esetleg Slot A is? Nem! Csak Super 7!
Arra meg előre is fogadok, Ali csipszetes lesz a nyerő.- Nekem van egy fullos márkás VIA-s és egy fapados Ali-m. A fele chache ellenére alaposan szégyenben hagyja a burzsuj ellenlábast. /mem teszt 50%! - és nem volt olyan, ahol nem lett volna egy masszív 20-as az előny...
-
törölt tag
Természetesen benne vagyok abban, hogy legyenek szabályok. Például:
- Super Socket 7 lap eredeti állapotában, volt mod és egyéb mókolás nélkül,
- csak léghűtés használható ( ez mindenki számára könnyebben elérhető ),
- szoftveres tuning nélkül ( pl. friss windows xp + driver telepítés után ahogy van a gép )
- ...Valamint jó nekem az is, hogy ha a pontok itt kerülnek bemondására és a "hitelesítésére" is hozunk szabályokat... Bár én jobban örülnék valami személyes összejövetel szerű dolognak, ahol meg is lehet csodálni meg tapogatni a másik cuccait. Egyrész így nem csábít senkit sem az, hogy blöfföljön. Másfelől az, hogy megint elkönyvelem magamnak, hogy én vagyok a legjobb, nem jelent túl nagy élményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged