- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
Nowhereman #16162 üzenetére
Nálam ilyen esetben lehet hogy az előző 34 floppy is "megsérülne"
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Nowhereman #15790 üzenetére
Az FX 5200-nek meg volt DX 9 támogatása, cserébe diafilmként futtata azokat. Az MX440 -en ua. a játék DX 7 -esént ment, de mint a szél.
-
laci1128
tag
válasz
Nowhereman #15725 üzenetére
Azért fogyasztáskritikus helyeken a PowerVR és annak a tileing rendszere gyakran kerül licencelésre. Emellett úgy rémlik, hogy az új Intel Atomba sem merték a régi GMA-t belerakni (ideje is volt már ennek a lépésnek!), ha jól tévedek PowerVR tervekre épülő videovezérlő került bele.
Meg azért szerintem a szoftverfejlesztők sem igazán makulátlanok ha erőforrás pazarlásról van szó. -
zoltanz
nagyúr
válasz
"Kyro-k tileing rendszerét átnyálazni még lenne értelme"
Mondjuk még belépőszinten lehet értelme, de inkább a vevő nézze meg mit vesz kicsit és nem lesz gondja.
Az élsimításokhoz meg ma főleg post process megoldásokat alkalmaznak, de azért lenne még értelme vagy menekülőútnak jó.
-
Weißturul
senior tag
válasz
ha te kitalálnál egy nagyon okos dolgot azt te levédetnéd, nem? anno ha az emlékezetem nem csal eleinte sokan licencelték az s3tc-t, de ha még jobban nem csal az agyam tudtommal a dx9be be is építették
(bocs ha vmi fent nem stimmel)
-
válasz
Nowhereman #15721 üzenetére
Abba az awe32-be is be lehetne tenni?
-
válasz
Nowhereman #14917 üzenetére
re: (#14917) Nowhereman
Hááát végül nem paszta lett hanem olivás kézkrém... picit vizes, de ez jónak tűnik. Nem rakok belőle túl sokat, csak egy kis cseppecskét. Ippeg, hogy legyen valamicske rajta.re: (#14921) sladka_pani
na mi az ilyesmit is visszük vasba... nagyon sok van belőlük, ezért kellett is a torx készletre: (#14934) telescreener
Okés, hogy ezek elfutnak rajta, de mit csináljon vele? Mire használhatja? Igazán semmire, cserébe gondolom azért az is eszik egy vagonnal a konnektorból.
Mennyit ehet egy átlag 3/4/586-os?re: (#14951) Penyus
Keményebb vagy mint Rambó és Csákk Nórisz együtt véve! X64+xt paralell port-on!
Le a kalappal! Tiszteletem!re: (#14957) DarthSun
ez is jó Win 3.1 VS 7
Ezt már Én is kivitelezhetném, csak a türelem és az idő hiányzik hozzá.re: (#14967) peti_s
Grat hozzá! Én most egy 452-ről írok, az se kutya!re: (#14964) sladka_pani
Rengeteg SB16,AWE 32/64m GUS-on van 3W-os(ha jól emléxem) erősítő. Még nagyobb hangszórókat is képes elhajtani. Nem egy rossz megoldás. Sajna manapság kiment a divatból ez az elgondolás. Pedig nem egyszer jól lehetne használni.
szerk: látom megelőztek... azaz nem olvastam végig a totyikotmás:
Megvagyok a tesztekkel, majd tolom az eredményeket.
Végül sikerült 6 gépet összetákolni. A P4-esekről úgy döntöttem, hogy kuka. Pár procit eltettem, hátha lesz rá vevő. ISA-s hangkarikat nem tudtam még tesztelni. Majd... Van egy P3-as alaplapom proci teszthez, egy P4-es lapot is eltettem ugyan ezért.
A 6 gép-ből 4-ben egy giga ram van és 3x00+-os Athlon64, vagy integrált vagy ati9200 körüli vga-val. 60-80gigás wincsikkel szerelve. A másik kettő már más, mnert azok DDR2-es ramokkal futnak, az egyik egy ASUS nforce-os lap egy Sempron 2800+-as 512ram társaságában a másik egy szintén ASUS de AMD760G chipset-es masina 1,5gb ram-al és egy Sempron x140-el. Sajnos a legfrissebb BIOS-ban sincs magfeloldás opció. Majd megpróbálom az AMD Overdrive-al vagy a K10Stat-al(ha jól emléxem van benne ilyesmi, aztán lehet rosszul rémlik... rég volt az április, ugyanis akkor volt utoljára Athlon II a kezeim között).
Fotókat is csináltam(PPro és az Athlon), de nem volt időm még feltenni. A héten biztos írok még. -
válasz
Nowhereman #14752 üzenetére
Lattam mar par rendszert, aminek az allasidejet nem kis penzekben merik.
Nem ertem, mintha nem olvasnatok el amit irok. Megismetlem: Meglevo rendszernel egyertelmu, hogy valaki ilyet vesz, de uj fejlesztesnel gyakorlatilag semmi elonye ipari kornyezetben.
-
válasz
Nowhereman #14109 üzenetére
Hát azért inkább közelebb van a 386-oshoz mnint a 486-oshoz, azért mert van a CPU-ban 1Kb L2 Cache, még nem egy power 486-os
többnyire hozza a 25-ös 486SX szintet, ennyi -
zoltanz
nagyúr
válasz
Nowhereman #14013 üzenetére
Kérdés hányszor alakítod át a félanalógszerű kilvasással pl SACD -ről nyert jelet, (sztem max egyszer kivitelezhető normáisan).
A végén nagyon tré lesz az eredmény, még akkor is ha egyforma gyártója a D/A, A/D átalakítóknak, annyi veszteség keletkezik, nembezélve a hosszú vezetékekben lévő szennyezőanyagok mennyiségéről. -
törölt tag
válasz
Nowhereman #14013 üzenetére
Utálom a hü...
Mi a fenét kevered ide a kimenet? Nem is arról volt eddig szó.
Előbb értsd meg miről beszélünk, aztán nyugtatgass... -
törölt tag
válasz
Nowhereman #14010 üzenetére
(#14010) Nowhereman: "Bocs, de most milyen jelforrásra gondolsz?"
Annak jelnek a forrásáról beszéltem amit ha felerősítesz és kikötöd egy hangszóróra, akkor hallod is. Vagy Te nem a hangkártyákról beszélsz?
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #13979 üzenetére
Programoztam már pár hangchipet ( kezdve a SID-től a SoundBlaster-ekig ), de ez nekem is magas.
-
válasz
Nowhereman #13979 üzenetére
"Elég sok szoftver az analóg szinti vezérlése helyett SB anyagot kreált, amit utána visszaGUS-osított."
Öööö....WTF?
Analóg szintetizátor az, amin JMJ, Kraftwerk, Kitaro, Tangerine Dream, Klaus Schulze, Peru, és még sorolhatnám kicsodák játszottak. Analóg időzítő áramkörökkel, modulálással, feszültségbemenettel, és kimenettel.Te analóg szintetizátort nem találsz hangkártyán. Hát még MIDI-ként használt wave eszközt
A "visszaGUS-ítást" meg már feldolgozni se tudom, aka syntax error. -
adrian87
tag
válasz
Nowhereman #13799 üzenetére
Mi köze van az Ubuntu.hu -nak a muzeális értékű gépemhez?
Most annyival lettem okosabb, hogy az egyik ram hibás... ha csak az van benne akkor 2 hosszút sípol lassan egymásután.
Viszont még mindig nem frankó.
Tovább megy, illetve nagyjából 5 percig tölt Ubuntunál (eközben az ubuntu logója látható), aztán a bal felső sarokban egy gondolatjel villog sokáig egymagában. XP telepítőnél meg ezt írja ki amikor már elkezdődött a telepítés:
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
....
Stop: 0x000000A5 (0x00000011, 0x00000006, 0x00000000)Magyar telepítőnél azt írja ilyenkor, hogy a BIOS-t frissíteni kéne.
Eközben végig nyitott az egész ház és szilikon aeroszollal a videó, hang és processzoros kártyák és RAM-ok foglalatait kifújtam és kitöröltem a port is.
Vajon így akkor csak a processzor melegszik és azért nem csinál semmit látszólag vagy a 2x128mb-s 133mhz-ess sd RAM lassú és csak várnom kéne nagyon sokat (a processzor 667 Mhz-es)? Talán 30 percig hagytam menni. -
válasz
Nowhereman #13698 üzenetére
Ez hasznos info.Köszi.Valszeg azonban nem fogom levenni
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #13597 üzenetére
Csak régi lejátszókat nehéz beszerezni, újak meg nem mennek fel az i686 miatt :/
Egyébként nálam csak a Win jöhet szóba, mert semmilyen Linuxos ismeretem nincs (1x telepitettem és 1x láttam hogy működik), és nincs időm beletanulni, illetve a nosztalgia gép pont hogy régi játékokra is van, tehát Linux alatt nem tudnám őket futtatni. Igen, vagy egyik-vagy másik, de jó lenne mindenre használni, a filmezést úgy is a főgépemen vagy laptopomon művelném, de milyen jó lenne ha elvinné ez is -
laci1128
tag
válasz
Nowhereman #13439 üzenetére
Az új cuccok már tetris szintnél is alapnak veszik 2G ram, SSE2 meglétét...
Valóban így van. Steam-ről valami arcade játékot szedtem le az asztali gépemre (Clawhammer 1800 MHz - bár ez már tudja az SSE2-t, 1 GB memória, R9800), szörnyen gyatrán futott.
Furcsán vannak hangolva már a 2D-s játékok is. -
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #13440 üzenetére
Értem, köszi. Azt hittem valami más kompatibilitás van a dologban
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Nowhereman #13439 üzenetére
Köszi, engem főleg az UT3 érdekel (ami most is megy így).
A neten a Windows XP keresi meg? (Az érdekes mert nekem a Vista volt az egyedüli ami talált is valamit) -
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #13437 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, bár nem tudna mit kezdeni a pluszos procikkal szerintem. Mindegy, ki nem dobom, hátha még jó lesz valakinek valamire
-
laci1128
tag
válasz
Nowhereman #13203 üzenetére
Én a "natív" (már ha lehet ezt a szót használni) AGP-s kártya alatt azt értem, hogy a GPU nem egy PCI Express-AGP fordítón át kommunikál a külvilággal. A tesztből kiderül, hogy az X1000-eseknél AGP-re tervezett GPU helyett a Rialto chip-et használják "fordítónak". Na meg látszik is a táblázatból, hogy R500 óta már nincsen külön AGP-s és PCI Express-es GPU, ellenben az R400-nál még külön GPU-t kaptak az AGP-sek, tehát igen nagy valószínűséggel a referencia kártyán is Rialto-t használtak.
Persze, lehet, hogy csak az én fóbiám ez a Rialto, de nekem eddig messze az AGP-s HD 3650-el volt a legtöbb problémám, a fórumot olvasva pedig szintén ez jön le, a PCI Expresses HD 3650-ekkel kapcsolatban mintha kevesebb kérdés jött volna
(egyébként még a Mobility X1400-as is problémamentesnek mondható Windows 7 alatt, hozzá képest)
Ha múltkor eszembe jutott volna ez a táblázat, akkor legalább egyel kevesebb marhaságot írtam volna.
-
telescreener
tag
válasz
Nowhereman #13203 üzenetére
Én mondjuk az X1950XTX-et az van AGPbe és PCI-Eben is.
-
Ákostoth
csendes tag
válasz
Nowhereman #13176 üzenetére
turbo ra van állítva a memória időzítés de nem indul be az xp már vele!
Mindenkitől kérném valki nem tud nekem linkelni egy magyar windows- milleniumot mert ME-t akarok xp helyett a retró konfigomra! -
djculture
félisten
válasz
Nowhereman #13170 üzenetére
Nvidia chipszetű alaplappal volt bajuk mással nem nagyon,abbol is nf2 inkább .
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #13030 üzenetére
A Windows 8 2012-re van tervezve, az még több, mint egy teljes év...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #13004 üzenetére
Én úgy emlékszem a Windows Me specialitása az volt, hogy elvétve működött.
-
válasz
Nowhereman #12862 üzenetére
Kapcsold ki a 3Dmarkban az uccsó 2 tesztet, ugyanúgy megkapod a pöttyöt, max a pörgő-forgó pacit nem látod na bumm
-
válasz
Nowhereman #12675 üzenetére
Nem biosban kell kapcsolni a cache-t 386oson, és gyakorlatilag semmit sem számít a mennyisége, nem hogy 3-4x különbséget. A cache sebessége (időzítése) sokkal fontosabb, illetve az hogy legyen valamennyi (ezért tetűlassúak az sx-ek). 128k és 256k közt alig van differencia már. 64k és 128k közt lehet markánsabb a különbség.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #12580 üzenetére
Nem lepődtem meg. Nem én vagyok az a fórumtárs aki szerint ez a minimális különbség nem is olyan minimális...
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #12575 üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha az operációs rendszert csak bootlásra használnád...
Esetleg nem lehet, hogy a Win7 jóval több dolgot támogat, mint egy Win2K és azért tart tovább a bootolás?
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #12331 üzenetére
Biztos ismered azt a mondást, miszerint: "Minden valamirevaló program tartalmaz legalább egy változót, egy ciklust és egy hibát."
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #12305 üzenetére
Quantum Fireball 6.4 és ugyanez 7.5-össel simán mentek, Maxtor Diamond plus 8 40GB slim, és Seagate 4.3 GB, Maxtor 80 GB -ezekkel próbáltam utóra, és ezekkel nem ment már. Pedig amúgy mind tökéletesen megy máshol.
Sajna csak nVidiakhoz jutok hozzá, de már próbáltam egy 8 megás 3Dfx karival, azzal meg nem ment a 8-as DirectX sem, szóval nem nagyon tudtam tesztelniMost a drivert próbálom meg amint megtalálom az enyémhez valót.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #12304 üzenetére
Pontosan, annyira szerettem a K6-2-t, hogy nem válnék meg tőle Intelért, max P3, mert azok is kedvesek voltak a szívemnek, de itt most a Socket 7 a cél, az számomra a csúcs retro
Szóval bocsi djculture, tudom hogy csak jót akarsz
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #12279 üzenetére
Tudom-tudom, de érdekes módon számomra csodákat tudtam kihozni ezzel a procival is, amíg ment a régi konfig. Pl. számomra csoda volt Max Payne 2-zni 550 MHz-en 256 rammal 1024-es felbontásban mediumon akadásmentesen, mindezt XP-n, holott azelőtt 750-es Duronon akadozott 256 ram meg 64-es kártya mellett. Érdekes volt, most meg nem akar beindulni egy No One Lives Forever 1, aminek 350 mhz kell normális játszáshoz.. vicces
-
válasz
Nowhereman #12266 üzenetére
A 9800PRO még simán belemegy
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Nowhereman #12262 üzenetére
Nem teljesen értelek, de nem sikerült belerakni a kölcsönkért ATi kártyát, mert nem megy bele AGP 2x-es slotba, így majd vadászhatok valami GF2 után...
-
válasz
Nowhereman #12162 üzenetére
Hát azért a csúcstól távol áll minden téren az awe32. Hangminősége pcmben lehetne jobb (túl nagy, túl sok "felesleges" eszköz rajta, túl nagy zaj), a emu midije meg...hát olyan amilyen.
Yamaha is csak azért tetszik, mert daughterboard jellegű dolgom még nincs, ahogy gm yamaha se.
Inkább windows alól egy Vibra CX (ha jól emlékszem, a kis chipes) isa sb16 vibra + yamaha softsynth ha ezt akarjuk nagyobb minőségben. Csak hát ehhez már windows kell, natív dos alól ez nem játszik -
peti_s
addikt
válasz
Nowhereman #12028 üzenetére
Nem láttam még MGTSZ tápot, de eddig jópárat láttam már, és egytől egyik Made in China felirat volt rajtuk.
-
snake1977
őstag
válasz
Nowhereman #12023 üzenetére
-
snake1977
őstag
válasz
Nowhereman #12000 üzenetére
Nekem az első saját pénzből vett gépemben volt Acorp táp, az még AT-s volt és semmi gondom nem volt vele.
Oliverda nekem van p75-ös procim, ezzel esetleg egy kisérlet? Elviekben 1,5-es szorzót használ 50Mhz-es fsb-hez, érdekes téma lehetne ha elindulna a lapodban.
-
válasz
Nekem volt is egy ATX-es 250w-os, a legkönnyebb táp volt amit valaha láttam. Vargánénál is kevesebb alkatrész volt benne. Ment is jól de csak tartalék volt P3-asokhoz. Valahol talán még megvan.
-
peti_s
addikt
válasz
Én láttam, és egyből cseréltem is le, folyamat lekapcsolt a gép tőle, lefagyott, stb, tápcsere után semmi ilyen gondja nem volt.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #11979 üzenetére
Menet közbe lett cserélve VGA is és úgy is fagyott a gép, viszont alacsonyabb hőfokon vagy alacsonyabb tuninggal nem fagyott gép, szóval én a procira szavazok, mert amikor picit nagyobb FSB-vel, mint most (149 MHz) egy 800-as Celeront hajtottam, akkor nem volt fagyás, pedig ott durvább volt a tuning (100@149 MHz) és az alaplap vagy a PCI-os cuccok ugyanúgy fagytak volna, mint most.
-
Oti86
tag
válasz
Nowhereman #11908 üzenetére
Pontosan ugyanilyen az enyém is. Ki nem néztem volna belőle, hogy ennyit bír, vagy egyáltalán bármit is. Természetesen kicsit rásegítettem. Terrem egy 4cm-s ventit a borda elé, meg a ramokra ramsüniket.
Van egy 16 megás változat is. A GPU-ja bírja 154-ig (eddig engedi) de a RAM-ot 130 fölé nem lehet feltolni, azonnal fagy a 3dmark -
törölt tag
válasz
Nowhereman #11833 üzenetére
Szerintem ezt más is meg tudja csinálni. Miért épp rám gondoltál?
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11509 üzenetére
Ha már kicsempészted, jöhet, lesz külön kategóra
.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #11474 üzenetére
pontosan. raadasul ha a memoria-savszelt nem is, de a kesleltetest eleg szepen le lehet szoritani idozitesekkel, ami megintcsak eredmenyez egy kis gyorsulast.
a masodik gep otthon egy mobil barton (2400+, nem tuningbarat) egy agp-s 3650-nel. 2G memoriaval es filmet nezni, nfs-ezni, netezni, zenet szerkeszteni, stb mindenre jo. egyelore picit ugralnak a hd filmek gyorsabb reszeknel (talan agp driver hiba), de megy 1080p is.
egyszeruen jol hasznalhato a gep. egyetlen dolog lehetne jobb: ketmagosban lenne az igazi -
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #11474 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
Nowhereman #11460 üzenetére
Erős cucc de az sse2 hiánya miatt ma már semmire se jó,én is kénytelen voltam tavaly lecserélni a 3200+ osomat.Nyavaja sse2 mindenhez kell már.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #11431 üzenetére
Van lapod is a 60MHz-es Pentiumhoz?
Esetleg eladó? -
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11431 üzenetére
Nem igazán értettem amit akartál, milyen ónozás vagy mi?
. Meg ősrégi p1 alaplap 1x agp-vel? Az ár akkor hogy is alakul?
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11429 üzenetére
Felesleges szerintem, radeon 9200SE-t megeszik minden, az össszes fajta agp-be működik hálistennek
.
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11403 üzenetére
Milyen árat gondoltál érte? Nincs Kecskemét közelében semmi rokonom.
Többiekhez: S3 trio 64v2/dx kártyák támogatták a többkártyás üzemmódot? vagy akármelyik s3 trio vagy virge. Meg még annyit, hogy kaptam 2 1 megás trio64 kártyát, ezek a kártyák még ugye bővíthetős memóriásak, és az S3 virge-met elvileg 4 megáig lehet tolni. Szeritntetek hogy ha a 2 1 megásról leszedném a 2-2 memóriamodult és beletolnám a 2 megásba, akkor működne? csak mert nem egyforma a memória típusa, vagy ez akkoriba még annyira nem volt fontos tényező?
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11397 üzenetére
Nekem eddig feladott dolgaimból nem tűnt el semmi, pedig utazott eddig: foxconn 915-ös lap dobozostul, 2x512 ram, 2.8-as cerka proci, 2x128mb sdram+667P3, w580i, 2 hangváltó, 3850, 9600gt, 8800gtx, x1900xt és egy kisebb hardvercsomag 2 vinyóval, meg pár bordával. Azt hozzáteszem, egyik sem csomagban, hanem levélként feladva. Azt én sem tudom mennyit ér a lap, de a posta szerintem meglenne 500-ból, mivel gondolom még at-s, azért nem nagy, gyári dobozába sima levélként(tehát nem csomag) normálisan becsomagolva gond nélkül utazik. Lehet csomag, és azért bontják fel a postások(tisztelet a kivételnek). A levél nem annyira "érdekes".
-
Davidof92
senior tag
válasz
Nowhereman #11388 üzenetére
Posta?
Ha becsomagolja az ember nem lesz baja.
(#11383) frescho: De azokban a gépekben rage pro volt, nekem csak rage xl-em van. Nem tudom mennyi lehet a különbség a 2 között.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #11220 üzenetére
Egy Sapphire HD3850-esem van, de azt eddig csak egy dual socketes MSI K7D Master-L lapban használtam. Abban tökéletesen működött Windows Vistával. Sajnos WindowsXP-vel nem.
szerk.: Egy CPU-val WindowsXP alatt is működik.
-
válasz
Nowhereman #11220 üzenetére
Nekem is végigfut HD3850- el a 2001. Igaz nem socket7- ben hanem 939 X2- ben.
Sőt abszolút világrekordot tartok nem is tudom hány százmillió pöttyel, amit még senki nem überelt -
törölt tag
válasz
Nowhereman #11174 üzenetére
Szóval egy kicsit lehetetlen igazolnod, hogy MX440-es többet szaladt 3DMark2001 alatt egy K6-2/500-assal, mint nálam a K6-III+/600-on. Ok, ez van, el kell fogadni, az ég világon nincs ezzel semmi bajom. De ebben az esetben egyelőre marad az MX440 + socket7 párosítás mellett a 1552 pontos rekord.
A többieknek mondom, hogy ez jó alkalom arra, hogy szervezzünk egy kis versenyt. Aki akar és tud, az nevezhet egy 3DMark2001 eredménnyel. A feltételek a socket7-es alaplap és lehetőleg egy MX440-es használata.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #11165 üzenetére
Hm... már rengeteg kombinációval próbálkoztam. De mégsem kaptam jobb eredményeket. Esetleg tudnál egy képernyőmentést mutatni (lehetőleg CPUZ és GPUZ ablakokkal), hogy megismételhessem?
-
peti_s
addikt
válasz
Nowhereman #11165 üzenetére
Mert ott 512 kB az alaplapi cache, gondolom azért.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Nowhereman #10791 üzenetére
Hidd el, ha az lett volna a célom, hogy egy K6-ossal CAD-ezek, akkor abba raktam volna. Egyébként egy Xeon szerverbe raktam anno. Én pl irreális pénzeket adok ki szerver alkatrészekért, hogy miért? Mert ez a hobbim. Van 4 szerverem meg két fél. Nem használom őket, csak van. Remélem így már érted.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #10781 üzenetére
E-bay. Több tucat van belőle, de kb. 200 USD mire posta, ÁFA, stb...
-
peti_s
addikt
válasz
Nowhereman #10781 üzenetére
A hol az sztem egyértelmű hogy ebay, azt hogy mennyiért már nem tudom.
Találtam egy két hasonlót.Ezen nincs AGP 2X/1X.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #10767 üzenetére
Egy 650W-os táp van az MVP3G5 mellett. A legtöbb SS7-es lap ATX tápcsatis.
Szeretnék összerakni egy minél erősebb SS7-es konfigot. Megpróbálhatsz eltántorítani, de szerintem hasztalan. Kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni egy K6-III-ból.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #10758 üzenetére
Honnan lehet megállapítani, hogy egy kártya támogatja az AGP 2x-et? Úgy tudtam, hogy a nagyobbak lefelé kompatibilisek. Tkp. egy AGP 8x kártya akár 1x-es sebességes is járatható. Az rémlik, hogy a buszsebessége csak az AGP busz órajelétől függ.
Viszont a 3,3V illetve 1,5V-os bevágás fontosságára már rájöttem. Ha nincs 3,3V-os bevágás az élcsatlakozón, akkor nem lehet beletenni a lapba ( EPOX EP-MVP3G5 ).
Sajnos a PCI-os lowprofile 9500GT nem indult el. De szemezek egy 7800GS-sel amin van 3,3V-os bevágás... Vajon elindul a AGP 2x-es alaplapban? ( ~ 200 USD )
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #10375 üzenetére
Hajjaj, tegnapig lehetett új jelölteket nevezni, de téged azért még felveszlek a listára egye fene.
-
válasz
Nowhereman #10303 üzenetére
Jogos a ket pont. Az egy jo kerdes, hogy a dekodert es a mikrokodot meg tudjak-e ugy valositani, hogy ki tudja hajtani ezt a dupla magot. (+FPU)
-
válasz
Nowhereman #10258 üzenetére
Hmm. Ha megnezed egy erosen multithreaded alkalmazassal, akkor latni fogod az L3 elonyet. Nem is kicsit, csak ne homePC vonalon keresgelj
A buldozerben nem az int vegrehajtok lesznek tobbszorozve (ezt mar az SS7 korszakban is nyomtak) hanem kompletten a dekodertol es onnan lefele es a cache lesz teljesen kozos.
-
válasz
Nowhereman #10259 üzenetére
Ezt én is akartam már korábban írni, hogy pontosítani kéne, hogy mire szavazhatunk:
- Konkrét CPU? (PIII-S 1400 MHz)
- CPU típus? (PIII)
- CPU altípus? (PIII Tualatin)Ez nagyon megbonyolítja a dolgot, mert pl. K7-ből is volt millió (Argon, Pluto, Thunderbird/Spitfire/Morgan, Palomino, Thoroughbred A-B/Applebred, Barton, Athlon és Duron együtt), vagy a PIII-ból is létezett háromféle.
-
válasz
Nowhereman #10240 üzenetére
Nem a K8-ra gondoltam. Ott teljesen egyetertek, hogy a 10.5-ig nem tortent semmi valtoztatas. A Phenom II viszont jo lett volna, ha rogton azt dobjak piacra, nem az elso verziot. Az X6 szerintem inkabb csak a Phenomok miatt jott ki.
-
válasz
Nowhereman #10197 üzenetére
Ne szepitgesd. Az AMD nem volt kepes lepest tartani az Intellel. Remelem a Buldozerrel megint sikerul nagyot dobni, nem csak utolerik az i5-7-9 sorozatot.
DBob: jol irod. A mai Core procinak is annyi koze van a PProhoz, mint egy mai Mercedesnek egy regi 200 Dezsohoz. 4 kereke van, motor hajtja es dizellel megy...
Videokartya:
No.1. Trident 8900CL 256kb
No.2. Riva 128 -
válasz
Nowhereman #10111 üzenetére
A RAM -384M- Win98-hoz elég volt, de a P5AB csak 64- et cachel, a K6-2- ben meg nincs L2.Lehet hogy ez is közrejátszott.K62+ - al lehet jobb lenne, de bacsis szerint avval meg rejtélyes módon visszalassul.Ja és a pontot az i-re az tette fel hogy nem ment fel a Daemontools.Copper mellett - ugyanaz a Win98SE maradt, nem húztam újra - simán felment.Epox- ra is felmegy.Mindegy így jártam, most eltettem ALi- t pihenni.
-
válasz
Nowhereman #10105 üzenetére
Nekem is elég vegyesek most a tapasztalataim az SS7-el kapcsolatban.Az ALi- t kivettem a hadrendből, eddig jól működött / P5AB+K62/500 /, de nemrég installáltam pár progit - gamek, Opera - és rejtélyes hibák, leállások jöttek elő. Ugyanezt végigzongoráztam Epox MVP3 + K62+/500, itt nem volt gond. Ali helyett TUSL2C + 900@1100 copperCerka ment be, minden más maradt és a hibák megszűntek.
-
válasz
Nowhereman #9759 üzenetére
de az úgy nem feelinges
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Nowhereman #7242 üzenetére
Milyen chipset -tel van? ATi?
A Athlon XP-M "Barton" LV csak ami 35 W -os fogyasztású olyanod van ?Nem hiszem el...
Sokat számítanak a memória időzítések is. -
válasz
Nowhereman #7241 üzenetére
szerintem a duron meg a slot-a cucc már nagyon erős lenne
javaslom ezt hagyjuk ki az első versenyből, de természetesen ez után jöhet egy verseny, ahol lehet Slot-a meg socket370 socket462 -
törölt tag
válasz
Nowhereman #949 üzenetére
Glikollal.
-
válasz
Nowhereman #458 üzenetére
Köszi az infot! Az AGP sebesség dologgal tisztában vagyok (ha megnézed, a fent felsorolt kártyák mind 2-4-8xAGP kompatibilisek), és remélem, hogy a friss meghajtókkal nem lesz gond. A P5A lapom is elvileg olyan revízió, amiben már nincs AGP-kompatibilitási probléma.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Nowhereman #458 üzenetére
Ja annyit lehagytam a proci K6/2-500, az öszmókolás, hogy 2,2V helyett 2,0V-al etettem...
-
mongi
senior tag
válasz
Nowhereman #93 üzenetére
hát sajna a vaterán elkelt 6k-ért, szal ennyit a licitről
az szinte helyben lenne a melóhelyemnél, így marad az a verzsön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged