-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #83865 üzenetére
Win11-el 3dmark01se. Sem a proci sem a videókártya nem ment rendesen csak az m2000-est amint netezésre és videókra használok (kb GTX950 alatt van valamivel) ismeri a program hiába erőszakoltam rá a nagy tesla kártyát.. Affinitással szórakoztam de semmi, turbó sem működött mintha nem lenne terhelés. HT off, de ilyen 2ghz körül ment a proci nem mintha az nem hajtaná ki.
Procit celeronnak ismeri.
Úgy néz ki win11 nem barátja a 3dmark01se-nek. Grafikai hiba nem volt, fps kijelzés is jónak tűnt bár 999-nél többet nem írt ki. -
fatpingvin
addikt
válasz
DarthSun #83925 üzenetére
ó ez nálunk is volt
Édesapám kezdett Linuxszal foglalkozni nem sokkal azután hogy én születtem (igen, kicsivagyok, majdmegnövök) és elég sokáig ő csinált minden ilyesmit a családban, engem viszont meg totál nem érdekelt, csak annyit jegyeztem meg a dolgokból ami az alapokhoz kellett. Majd amikor elkezdtem az egyetemet, akkor úgy voltam vele hogy oké akkor most már ideje ezt nekem is megtanulni és a saját laptopomon (eleinte nyilván az öregem iránymuitatásával) elkezdtem kitanulni mélyebben is a dolgokat. most meg itt vagyunk hogy én vagyok az ügyeletes pingvines -
válasz
DarthSun #83772 üzenetére
A Zenről az utolsó OFFflexelés. Sokat nem variáltam vele, a változásokat ki is kell tesztelni, jó játék, de kell rá egy kis idő. RAM esetén a páros időzítés/1T command nyert, kicsi a különbség, sok jelentősége nincs, a moduljaim időzítése gyenge, de ettől még bőven gyors a gép.
BIOS default/CPU 3900/4550/RAM DOCP on/3666/CL20-20-20/T1/NB_1833 - stabil, mentve a BIOS User setek közé. Hogy valamennyire maradjak a retronál erről egy 3DM2000- et mentettem. Az 1600AF és a Xeon konfiggal a 2000 anomáliába futott Win10 alatt(hibás pontozás), érdekes módon itt jónak látszik, ebben a tesztben ennyit soha nem értem el, főleg 128bites videoval :
BIOS default/CPU 3900/4500/RAM DOCP on/3600/CL20-20-20/T1/NB_1800 - stabil , mentve. Két retro teszt :
És a félretro CB15 :
A 06 és a Vantage is plusszolt elég jól de arról majd a blogban esetleg.Korábbi mentés :
BIOS PB_PBO off/CPU 4000_AllCoreFix_1,12V/RAM DOCP off/Auto/T1/NB_1600 - stabil24/7- re, alulhajtom alaposan. Viszonylag erős proci, visszafogva, mert ez is elegendő :
BIOS PB_PBO off/CPU 3700_AllCoreFix_1,08V/RAM 2133/CL16-15-15/T1/NB_1066 - stabil
A CB15 nem sokkal lett kevesebb. látszik a fenti mentésen : 2144/2180. Mondjuk a retro tesztek jóval alacsonyabbak, de így is elegendő.Lett tehát gyorsban 4 beállítás. A gép költözik vissza a helyére. A próbapadon pedig ellenőriznem kell a két félretro Phenom-II- es gépet, majd folytatom a Win98EE#2 projectet.
-
válasz
DarthSun #83913 üzenetére
A gépekhez kénytelen voltam megismerni kicsit a kapcsoló üzemű tápok lelkivilágát. Nagyon jól jön amikor mondjuk egy elpukkant Almának a tápegységét kell javítani, 3D nyomtatónak tápot gányolni, vagy a fiamat kell kicsit terelgetni az elektromos bringa világában. Annak a töltője és a vezérlése is szép kapcsolóüzemű és a kicsi kínai pilicka vezetéken és megfelelő hűtés nélkül akar több Ampert átszuszakolni.
XT BIOS-hoz: Van olyan, de ritka. A legtöbb esetben a HDD vezérlőn van az MFM kezeléséhez szükséges ROM, azt is debugerrel kell meghívni.
-
-
válasz
DarthSun #83919 üzenetére
Update: van egy FDC-122 kártya is a csomagban, elsőre CD vezérlőnek néztem, de gondoltam egyet és rádugtam a kisfloppy-t.
Ki is írja hogy 80 track fdd, vagyis valahogy felismeri.
Aztán bootolna róla, de kiírja, tegyek be lemezt, amikor benne van.
720-asra kellene formázni a lemezt?
Illetve azt írja tegyek be lemezt és nyomjak egy gombot.
Ekkor nyomok bill-t, a nem XT billentyűzeten, és újra keresi a lemezt, vagyis veszi a bill jelét.Még egy kérdés, biosba be lehet menni, van ennek olyan? Mármint amibe be lehet lépni.
Ha igen, melyik bill lehet a nyerő? -
válasz
DarthSun #83917 üzenetére
Na el is jutottam a maximumig.
Trident 8900-assal jumperelés nélkül simán megy a 8 bites slotban, 9000-rel nem indul.
Közben azt is elfelejtettem hogy ehhez átkapcsolós bill kell, ami nincs, szóval jelenleg ennyi.
Keresi a floppy-t, kiírja hogy kbd 101/102 gombos de error, 640k-ig számolja a memóriát. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83890 üzenetére
Ha szeretsz kísérletezni, megnézheted hogy megy-e ugyanez 1T-vel.
Ha ez is megy, a többi finomítás már tényleg időrabló tevékenység, ami vagy hoz vagy nem a konyhára.
Magam részéről többnyire megelégszem az XMP profillal és a GDM OFF-al páratlan CL-es ramoknál.
Ha nem megy az 1T, az se tragédia. -
Bile Demon
őstag
-
törölt tag
válasz
DarthSun #83881 üzenetére
A RAM es az Infinity Fabric-al valo jatek az nagy gyorsulast tud hozni, gyakorlatilag mindig megnezem a RAM-nal hogy a legmagasabb kibirt orajel mellett milyen idoziteseket es subtimingokat tud - ez pepecselos de igy az osszes teljesitmeny ki van sajtolva belole.
Iinfinity Fabric tapasztalat szerint ugy a legjobb ha aranyos a RAM orajelevel, volt errol is cikk de mar nem emlekszem miert. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83880 üzenetére
" B450 lappal visszazavarnának a retro topicba" -
Csak nem, nekem az egyik lapom AM4-es lapom X370-es.Zen 2-nél (is) kulcsfontosságú a jó hűtés, aki maximalista annak meg az épített víz.
Sajnos a gyenge pont a CPU-n belül van, túl kicsi a hőátadási felület a prociban, ezért lehet pikk-pakk "felforrtyantani" 90 fok köré.3600X-em akkor ment a legjobban amikor fűtéscsere okán 2 éve januárban 1 hétig nem volt fűtésem, és 12 fok volt a szobában - szépen kitartotta a 4,4 GHZ-es boost clk-t.
Normál szobahőn (22 fok nálam) már csak 4,325 GHZ-re volt hajlandó boostolni.#83881DarthSun: "visszavágja CL20- ra" - páratlan CL értékhez kell a GDM OFF., mint nemrég írtam.
Csak nem minden konfig bírja a GDM OFF-ot stabilan, ezt is ki kell tapasztalni. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83876 üzenetére
"Különösen az eddig összegyűjtött LN2-eredmények fényében úgy tűnik, hogy a PBO értelmetlen."
hát. ha valaki ln2 -vel tolja, oda tenyleg ertelmetlen, azt ugyanis jobb korokben extreme tuningnak hívják
@#83877 : nalam single core terhelesen 4.7 fole is megy
( lasd : core1 max. )
@arn : reszemrol befejeztem, ha DarthSunt erdekli a tema, majd a Zen2 vagy Zen3 topicban folytatjuk.
-
törölt tag
válasz
DarthSun #83876 üzenetére
Hat ez lehet folyékony nitrogénnel így van, de egy 5700G kiengedett PBO-val fel tud menni 4.6-ig és bizony lehet érezni/látni hirtelen terhelésnél.
Összeszedhetsz a netről olyan infókat amik téged igazolnak 1-1 sarkos esetben és szembemehetsz az összes tesztoldal és az AMD ajánlásával, de magad alatt vágod a fát vele, hiszen teljesítményt hagysz az asztalon, amikor meg nem is kéne az allcore magas órajel, akkor meg feleslegesen fogyaszt... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83857 üzenetére
"Néztem a 3700X- et is amúgy, de az most érdekes módon drágább mint a 3800X."
ezek szvsz mar beragadt keszletek, ha mindenigaz, 2021 Januarban vettem a 3800XT -t, ( az elozo oldalon linkeltem az elso elmenyemet, ott a datum ) amit kb. 2020 Aug tajan jelentettek be ; a "sima" 3xxx az jo 8-10 honappal elotte jelent meg ; az 5xxx is mar tobb, mint 1 eve piacon van.
-
törölt tag
válasz
DarthSun #83853 üzenetére
Ezt mondtam én is, gyakorlatilag az OC beállítások mókusvakításnak vannak a Ryzen lapok BIOS-aiban, ha beállítod az XMP-t a memóriára, és a Precision Boost Overdrive-ot a procira, akkor még alulfeszelni lehet érdemes, mert ott bőven van hely kísérletezésre általában és a hőfokcsökkenés tud jelentős lenni, sokkal fejlettebben tudja magát szabályozgatni a proci mint bármi kézi nyüstölés.
A VRM témáról az a személyes tapasztalatom (megkövezni ér, mert ez minden tudományos megközelítést nélkülöz, csak tapasztalaton alapul), hogy iszonyat mód túl van lihegve, egy-egy FX és I9 9900k gépnél láttam throttlingot és VRM fuldoklást, de ezek mind széthajtott esetek voltak alapból hírhedt szériákból.
Nem azt mondom, hogy hű de fasza dolog 5950-et pakolni A320 lapba, de sokkal kisebb gyakorlati jelentőségét tapasztaltam, mint amekkora segget kerítenek neki.... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83854 üzenetére
sokadszor hangsulyozom, alapon hasznalva.
ppt-tdc-edc plusz a homerseklet ezek a fo limitek.
de ! ha attersz manualis modba, akkor semelyik limitet nem checkeli."szerk : a linkelt táblázatban viszont az OC 5950- hez tartozik egy 200A- es oszlop "
a kulcsszó : OC
-
válasz
DarthSun #83850 üzenetére
A nagygép ami a profilomon van. Lga3647 skylake-sp, quadro, tesla..
Ház chieftek kukázott. Tesla meg titanx(m)-vé lett moddolva azaz annál jobb picivel (árban 63eft+áfa volt) arányaiban halk olcsó arctic p8 ventikkel.
A kínai x99 jingsha lapot visszasírom azért a 18 magos 2686v3-al meg ddr3 ecc reg-el allcore 3.5ghz jól ment.
Kínai lapokról csak jót tudok mondani, talán a 10-20eft közötti kategória volt gyenge de az érthető. V3 xeonok szerintem a 3gen ryzenig best buyok voltak játékra most inkább csak többszálú dolgokban érik meg. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83848 üzenetére
200A -s keretu proci nincs, PBOval ha jolemlexem 140A az EDC, es ez az 5950 -re is megall.
igyekszik betartani, de megegyszer : ha alapon hasznalod, akkor 105W es betartja.
boosttal 142W es azt is tartja.
de ez nem ilyen fix szamitas, a terheles fuggvenyeben valtoztat mindent ; ugye ha elkezded terhelni, akkor megemeli a frekit, ha tenyleges terheles van, akkor nő az amper, meg a proci ellenallasa ezert esik a fesz ; errol szol az egesz boost rendszer, hogy masodpercenkent ezerszer ujraszamolja, hogy mi a megfejtes.
no mind1, már tényleg nem idevalo, itt az oldalon ha jolemlexem a 2xxx szeria tesztjenel le lett irva a boost ( avfs/pb/xfr/pbo ) mukodese, most eppen nemvagyok search & link allapotban - ha erdekel majd utanamesz. -
válasz
DarthSun #83845 üzenetére
A táblázat megvan. Mondjuk ebben 100A- ig kisebb légárammal, 150A- ig nagyobbal elmennek a nagyobb procik is. 200A már nem javasolt.
P=UxI
105=1,12xI
I=105/1,12=93,75A - ha betartja a 105W- otAMD esetén betartja ?
A hsz- eket már nem találtam meg, reménytelen ekkora előzménylista esetén...
(#83846) hokuszpk : nem tartja be eszerint, mivel a szimpla CPU kijelzésed is 174W, a 2700 pedig 65W- os a gyári spec szerint.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83838 üzenetére
abba a boltba ne menj tobbet. fesz es homerseklet tuskek valoban vannak, de TDP tuskek nemleteznek, meg van adva, mennyi a TDP, annyibol altalaban meg is all a mutatvany.
PBOval tobbet eszik, de ott is meg vagyon adva, hogy 142W a teteje, ha nem piszkalod, akkor az is megall kb. ott ; ezt a legdzsunkabb A320 lap is tudja kezelni.
ha meg tuningolsz, az egy masik kerdes, nezd meg mennyi van megadva az Alderre PL2 limit cimszo alatt; oszt az még nem is tuning.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83825 üzenetére
szerencsére a procim nem olvasta azt a tesztet
rátettem az addig is használt Freezer 33 Plust aztán rácsodálkoztam."A neten láttam 2 táblázatot is, hogy az XT már nem ajánlott a lapomba(azt már régebben vettem, de jól tettem, mert már kifogyott az árukereső szerint),"
nekem B350 PC-Mateban volt, melyik lap, amibe nem ajanljak ?
-
válasz
DarthSun #83823 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy nincs játékokra ultimate tesztprogi. Legjobb azzal mérni konkrétan, amivel az ember játszik. Mégis tökre örülnék, ha nem így lenne, ha lenne valami olyan, aminek a számaira valóban lehet hagyatkozni, amivel mérve a konfigok közti erősorrend pontosan, arányosan látszik.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #83817 üzenetére
3600 CL18 v CL17 (ha bírja) jobb lenne a 3200 CL16-nál. A magasabb órajel miatti nagyobb sávszélesség a legfontosabb. A késleltetés meg kb. ugyanannyi. Azt is tudni kell, hogy a ZEN handicappel indul mem. késleltetésben, mert az adatnak át kell menni a CCD és IOD között is, ami extra idő és ezen az extra késleltetésen javítani az FCLK=MEMCLK növelésével lehet valamelyest.
-
jokeph
nagyúr
válasz
kínaiba a 1680v2-őt nem merném cibálni.
1650v2-nek is 3,9 GHZ a vége all-core, és érezhetően melegebb a VRM hűtője mint a 1620 esetén (kapott is aktív hűtést).
1620v2 sem ment többet 4,0 GHZ-nél all-core, vagy tényleg a VRM limitál és/vagy a BIOS (is).
Combos X79-es lapban ezek simán mennek erőlködés nélkül 4,2-4,6 között.
Az E5-1xxx széria a kedvencem, mert vagy részben vagy teljesen szorzózár mentesek, illetve alapból nagyobb base és turbó CLK - ezt sok program szeresse. U:CB teszt: nem foglalkozik a ram setuppal, akár alapon is lehet (2133MHZ), azt nem méri csak a CPU nyers számítási kapacitását.
MaxxMem2: ez meg csak a ramot áteresztőképesságát vizslatja.Zen2: de, van páratlan CL is, nálam pl CL17 van a 3600X-nél, a ramok is CL17-esek (GDM OFF kell hozzá) - bár sokan panaszkodtak hogy nem megy vagy nem stabil, lehet nekem csak mákom van a 4*8 GB ramommal (sanszosan a lap is besegít ebben - Asus CH VI Extreme).
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
" köszi a viszonyítási alapot, ez szuper, tehát ha engedélyezem a turbót, meg be tudok lőni egy elfogadható RAMsetet, akkor 2322- őt legalább illik hoznia "
ezt igy ebben a formaban... nembiztos, en 3800XT -rol regeltem, neked sima "X" van, az XT picit magasabbra turbozik, meg szerintem tovabb is tudja tartani.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83761 üzenetére
Hát, nem a fogyasztás a fő szempont ez esetben.
Bár megjegyezném, hogy az idle fogyijuk nem vészes, még az s1366-nak sem (cirka 80W körül), az s2011v1 is bekér ennyit idle-ben QC -ben REG ECC ramokkal.
A fő gépem idle fogyija 60W körül van (aláírásomban), minden gépemben csak a rendszer SSD van méréskor. Ha lenne rajta 6 HDD, tuti lökne rajta még.
Ennél kevesebbel csak a B450+R3 2200G érte be idle-ben, 40W se.s1366-ból X5677 volt az előd, az X5690 ugyanez csak +2C/4T, és ez is belefér a 130W TDP-be.
Néztem HWINFO64-ben, még LinX-es mérésnél is kitartotta az összes magon a 3,6 GHZ-es órajelet.
Sokan X5650/X5660-at vettek anno (occsó és tutira húzható), de azok sokkal kisebb alap órajelűek bár rendre mennek 4 GHZ-et (vagy 4,2+-ot is).s2011v1: E5-1650v2 - ez nálam a titkos favorit, 3,5 GHZ base CLK, és 3,9 GHZ turbó CLK - all-core a 3,9 GHZ-et még a gyenge VRM-es kínai lapban is megyen, egy rendes VRM-es lapban játszik a 4,3-4,5 GHZ.
s1366/s2011v1 teljesítmény viszonyok:
X5677 rojtosra húzva (4,5 GHZ AC OC+HT) tud annyit mint az E5-1620v2 alapon.
RyZen 3800X AC OC 4 GHZ: tetszetős értékek.
Pontosan milyen ram van benne ?
A ram 3200-as effektív értéke látom megvan, az IF=UCLK 1:1-ben megy és 1600 MHZ valósi órajelen, ez is stimmel.
De miért ilyen hurkák az időzítések (CL20-19-19...) ?Egy CB23-nak örülnék (régóta ezzel mérek, és így lenne viszonyítási alapom), meg egy AIDA64 ram tesztnek.
Illetve még nyomhatnál egy MaxxMem2 tesztet is. -
válasz
DarthSun #83723 üzenetére
Mai menü akkor. Jelenlegi setekkel ellenőrzés. CPUVDD a lap szerint 1.1V, akkor elvileg ez az alapfesz
(sehol nem látom hogy mennyi fesz kell a RyZeneknek, még az AMD sem adja meg). 0.02 offsetet engedélyeztem, 1.12V elvileg. Valahol benthagytam valami regular 1- et, asszem LLC, nem indítottam most újra hogy megnézzem hol van. Gondolom emiatt néhány századdal plusszol, ha úgy látja jónak
Mindegy is, a szenzor státuszon látszik az egész, többen értetek hozzá, meg kéne szakérteni, hogy akkor jó-e így(gép stabil mindenesetre). Persze most erre a speciális esetre értem, tehát fix 4GHz allcore.
Idle - a core ablakban EffectiveClock kijelzést állítottam be, látszik hogy tök nyugiban van a CPU - 33 fok :
Stress - 60 fok :
Szépen kivágja az összes magot 4GHz- re, a hőfok gyorsan emelkedik, venti enyhén hangosodik, 60 fokot elég hamar eléri, de azt tartja. Ramok csak olyan 4-5 fokkal lettek melegebbek.Game (SSamHD SE) - látszik hogy az Aida terhelése gyilkos, game alatt mérsékelt core intenzitás van - 44 fok :
A jelenlegi beállításokat elmentettem a lap User konfig első sorába, 4GHzAllCore néven. Ha szerintetek jó, akkor így is marad.
Következik majd a boost setelés, a második mentési sor arra vár...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83756 üzenetére
2000-ben kezdtem a PC-t, PII-es géppel, 286/386/486/P1 teljesen kimaradt.
1986-tól TVC -1990-től már saját géppel 2000-ig.
Kinai cucc nálam is vírit, Shenzen Tech E5 3.2 S1 X79-es PCH helyett Q67, Quad-CH megy, SATA 3 és USB 3.0 OK, 4*4 GB REG ECC 1600CL13 ramokkal, Xeon E5-1650v2-vel és megy az NVMe SSD-vel a boot is.
Normál X79-es lapomba fincsi lenne egy E5-1680v2. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83749 üzenetére
Az s1366-ot azért kedvelem nagyon mert az utolsó legacy BIOS-os platform, egyszerű mint a faék, a setupja sem ördöngös, pár szabályt kell csak betartani OC-nál is.
Az AMI Aptio V BIOS-os kínai lapok bár már UEFI, de ugyanilyen spártai egyszerű felépítésüek és kinézetűek.
Érdekes, hogy az s478 P4 NW-vel jött a HT, amit aztán s775-nél mellőztek, majd s1366-on ismét behozták. -
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83681 üzenetére
"Curve Optimizer az program vagy a biosban van ?"
curve optimizer a biosban, de szerintem az az 5xxx procik kivaltsaga.
"én meg pont a turbot kapcsoltam ki kapásból
, nem szívesen látok 4.5GHz- es boostokat(szubjektív hepp), bár lehet kipróbálom majd."
pedig ezekben a procikban pont az a plusz, hogy ha kell, akkor kimaxolja magat amennyire lehet.mondjuk ha neked eleg a fix 4G, azon sem tudok fennakadni, mert az esetek 99% -ban nekem is boven sok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83723 üzenetére
"Xar fotó, látszik hogy már nem volt itthon whisky
" kezdek megnyugodni, hogy nem csak én szoktam fogyasztani a topic olvasása(/írása) közben
Amúgy gratula! (tyűűű 8C16T 3900MHZ, 32MB L3 ... hát ez jóval erősebb mint a 10400F-em paraméterek és ár alapján is (121 ezer) )
És azt is megtudtuk, hogy a Foxxconnál voltál, amit eddig úgy ismertem, hogy az egyik legrosszabbul bánik a dolgozóival, igaz gondolom a sori melósokkal és nem a board tagjaival ami te lehettél (vagy vezető mérnök?)Nekem nem jönnek be az új házak,. Ami nekem van az felső tápos még (fontos szempont nekem), van benne ODD hely (még fontosabb!) és hát gyönyörűen airbrusholt ami miatt olykor többet ér, mint a benne lévő hardver
Igaz már 13 éves ház, de ha lehet még ennyit kihúznék vele legalább.
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #83720 üzenetére
A HTon az egyik Win10 biztonsági frissítés miatt lassít, állítólag.
Kikapcsolható a szándékos rendszert avultató lassítás ezzel: InSpectre.exe [link]
#83723 DarthSun
Szép az összkép. Összeillő alaplap - VGA páros. A táp színvilága is passzol. Talán a RAM-ok, amik kicsit kilógnak, de azok is maradhatnak () , ha jól mennek.
A D.O.C.P bekapcsolása úgy látom annyit csinált:
0. MEM CLK: 3200MHz, FCLK: 1600MHz (nekem 3200/CL16 RAM-om van)
1. VDIMM: 1.35V
2. Az első kb. 5 RAM időzítést beállítja az XMP profilnak megfelelően, többi auto.Én inkább NEM használom a D.O.C.P-t, mert nem az XMP órajelet akarom használni. Manuálisan belőttem:
0. MEM CLK: 3600MHz, FCLK: 1800MHz
1. VDIMM: 1.325V-ra
2. Első 5 RAM időzítés a 3200MHz-hez tartozó értékekre. Aztán a CL-en meg még a TRCD-n kellett egyet növelni.(Aztán kitesztelés után 1.35V 3666MHz-nél állapodtam meg, itt a leg alacsonyabb a késleltetés 1.35V VDIMM mellett.)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83720 üzenetére
Azt nem tettem hozzá a HT témához, hogy ez csak az Inteleimet érinti RTCW esetén, a Ryzenjeimet nem (itt SMT a neve), ezt sosem kapcsolom ki, régebben kísérleteztem vele, de úgy láttam hogy jobb az bekapcsolva és be is van mind a 3 esetben kapcsolva (R3 3300x, R5 3600X és R5 5600X), az RTCW-t a 2 R5-ön játszom egyelőre, vajsima.
Watt kijelzés: a HWINFO64-ben a PPT mező érdekes meg a Core+soc.
PB mód: itt annyi a dolgod, hogy defultra teszed a BIOS-t, ramokat belövöd (XMP-vel (D.O.C.P.) vagy kézzel ha nem megy XMP-vel hibátlanul), illetve a Global C State-t szoktam engedélyezni. Aztán ellenőrzés hogy megy e a boost. CB jól prezentálja pl.
Az egyik lapom nekem is Asus, az alapok sanszosan ugyanazok a 2 lap esetében.#83723DarthSun: úgy néz ki, kimaxoltad közel a ház lehetőségeit.
Whisky - jöhet, de tisztán, behűtve vagy behűtőtt pohárba. -
válasz
DarthSun #83722 üzenetére
Xar fotó, látszik hogy már nem volt itthon whisky
, viszont bal felül látni hogy a volt cégem gyártotta a foglalatot
, a legkirályabb multi, én elfogult vagyok, jól bántak velem, de jellemző hogy aki dolgozik rendesen, azt megbecsülik
.
A táp harisnyázott kábeleinek jórészét ismét meg sem próbáltam átfűzni, jó az ott alul tömörítve. A VG5W ház viszont az elforgatott drivekosárral hatékonyabb mint a VG7W újszerű rendszere (az újabb házak csak bonyolítanak, modernebbek akarnak lenni, de semmi előnyük nincs), utóbbi xarabb, viszont a javára írható a fullplexi oldallap, mely prímán néz ki, mintha üveg lenne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83715 üzenetére
Az i3-7350k az utolsó "igazi" 2/4-es i3 és unlocked.
A kövi gen i3-8350k az gyakorlatilag egy frissített i5-7600k - 4c/4t.
Sajna a kaby i3 mellé nem tudok nagyobb VGA-t betenni, az ITX házba nem fér be nagyobb VGA mint az RX 460 Gigabyte VGA, a többi erősebb VGA-m 28cm hossz feletti.Amúgy vicces, de az RTCW sokkal gördülékenyebben megy az i5-7600k-n, még ha nincs megrántva akkor is (mondjuk alapon is erősebb mint az i3-7350k 4,5 GHZ-re húzva), HD6850-el is (ami jóval gyengébb az RX 460-nál azért). 21 éves game, az az érzésem hogy a HT-val nincs kibékülve - ránéztem X5690 Xeon alatt is RX 550-el (ez is erősebb némileg a HD6850-nél, azaz nem valószínű a VGA limitációja), alapon megy, HT ON, és roppant hullámzó az FPS menet közben (FPS kijelzés nélkül is érzékelhető "lagg" formájában).
Tapasztalataim alapján a rizsák a legjobb egymagos teljesítményt az alap "PB" módban érik el, ez felett van a "PBO" ami a gyári boost megplusszolása, amennyiben a lap tápellátása és a hűtés is bírja, dob még rá valamennyit (többnyire elenyésző mértékben).
Ramokkal lehet még sokat nyerni, de ez felhasználás/játék függő többnyire (CB tesztben pl. semmit nem hoz) - ideális a 3600/3733/3800-as frekis ram használata, IF=UCLK 1:1 módban hajtva.A 3/5/7/9 teljesítményszintet/osztályt takar, ugyanúgy mint Intelnél a Core i 3/5/7/9.
Amúgy lófüttyöt nem esznek, alap PB-vel a 3600X-em megáll 95-105W körül (ezt megette a P4 2,8 Prescott is anno és még sokan mások az elmúlt 20 évben), az 5600X meg 80W alatt van valamennyivel (HWINFO64 kijelzése alapján, ez a CPU max. teljes fogyasztása).
Ha tudja tartani egyszálas mérésnél/1-2 magot használó játéknál a boost clk-t, az sokat tud dobni ilyen esetekben.
Van pár game, ami viszont jobban kedveli a manuális AC OC beállítást, ezt minden esetben érdemes kitesztelni.Az Alder-ek kétségtelenül erősre sikeredtek (erősebbre mint a Ryzen 5xxx széria azaz a ZEN3, ami egyszálon érdemben erősebb a Ryzen 3xxx szériánál azaz a ZEN2-nél).
Majd kíváncsi leszek a ZEN4-re (AM5 LGA tokozással és DDR5-el) mit virít.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83681 üzenetére
Nálam Intel és AMD oldalról is 6/12-es CPU a max jelenleg.
Megfutattam a kedvenc i3-as procimat, RX 460-al (jelenleg ezt használom a cégnél saját gépnek):
Nem toltam ki a szemét, elég a 4,5 GHZ is, 4,8 lenne a vége, de az ITX házban nagyon "izzad" már 4,8 GHZ-en."Nagy feszt ad neki":
Igen, képes odalökni egy magos boostnál 1,5 Volt környékét is, de ez itt üzemszerű.
Ha viszont kiterheled az összes magot, a Vcore és a freki lemegy szépen ahogy kell.A nevezéktan valóban lehetne picit egyszerűbb.
ZEN = Ryzen 1xxx - 14 nm - pci-e 3.0
ZEN+ = Ryzen 2xxx - 12 nm (ide tartozik a kakukktojás R5 1600AF is) - pci-e 3.0
ZEN 2: = Rxzen 3xxx - 7nm - pci-e 4.0
ZEN 3 = Ryzen 5xxx - 7nm - pci-e 4.0Ez eddig egyszerű, az igazi kavalkád a "G"-s APU-k körül van.
Ami a "G" jelű APU-kban közös, az az hogy kivétel nélkül a mai napig az összes pci-e 3.0-ás sávokat biztosít.De ha van kérdésed, a ZEN2 topik keblére ölel.
#83691DarthSun: szerintem az rendben van.
LinX-el kiterhelve menniyre mennek fel a hőfokok ? -
válasz
DarthSun #83690 üzenetére
1.1V / 4GHz allcore...az jó ? Lejjebb nem merem venni egyelőre, nem szeretném ha pld íráshibát okozna a viszonylag már belakott SSD- ken.
3DM06 - stabil futás. A gép olyan 2019/20- as évnek felel meg, 16 év után kaptam egy olyan eredményt, amilyet régebben szerettem volna.
A procilimites 06- ot csakazértis megpörgette az erős proci. -
hege8888
aktív tag
-
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #83613 üzenetére
Ez szerintem kamu, marmint a 144x.
Az 1x DVD sebesseg maximalis atviteli rataja 1350 kByte/s, ha nalad 21MByte/s van, akkor az baratok kozott is ~15.5x sebesseg (ez egy 16x DVD drive?), nem pedig 144x. A CD-nel volt nagyjabol 44100*2*2 byte a standard atviteli sebesseg (1x), azaz nagyjabol175 Kbyte (ugye 44.1kHz, 16bit, 2 csatorna). Igy volt a 4x CD ~600 KByte, a 8x CD pedig 1.2 MByte/sec. Az elso DVD driveok 1x sebessege az kozel 9x CD sebesseg volt. A 2x-es driveom az meg SONY volt, ami kikopte a talcat (CDU-33 talan), a 4x-es driveom mar ATA volt, de meg nem volt UDMA kepes, ezutan nagyreszt irokat vettem, SCSI interfaceval, IDE driveom legkozelebb talan 12-18x sebesseg korul volt, az pedig mar DMA kepes volt. Egyebkent, a 16x DVD sebesseg is boven belefert volna a PATA UDMA33-ba.
-
fatpingvin
addikt
válasz
DarthSun #83595 üzenetére
passzolom a kérdést, már csak azért is mert ugye ott elvileg nem szabadna olyan áramoknak mennie amik leolvasztják a szigetelést és elégetik a drótot... egy másik 80 pinessel működik, passzolom a kérdést hogy mi lehetett az oka.
(ugyanitt meg kéne találnom végre a nyomorult ZIP meghajtómat, itt van egy rakás ZIP drive amit le kéne menteni...)
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #83588 üzenetére
Ennek pedig illene mukodnie, kiveve ha valami egy vendor lock-ines szemet hardver, vagy valamelyik eszkoz hibas. Pl, valamelyik brand gyartonal futottam bele abba, hogy az UDMA/66 csak akkor ment, ha a gep sajat 80 eres kabelet (amin volt kek, fekete es szurke csati), a sajat merevlemezevel hasznaltam. Ha kicsereltem a merevlemezt egy masikra, sirt, hogy nem jo a kabel. Ha a feketerol a szurke slavere dugtam a merevlemezt, sirt, hogy nem jo a kabel. Ha kicsereltem a kabelt, akkor nemhogy az ATA66, de az ATA33 sem ment, azzal a merevlemezzel (de masik lemezzel, minden mukodott). Tuzetesen megnezve, kiderult, hogy a kek kabelben nincs GND-re kotve a 34-es PIN (szabvany ATA66 kabelnel a 34-es lab GND-re van huzva) es a fekete kabelben ki van vezetekezve a 34-es PINa diskhez (szabvany kabelnel, se a szurke, se a fekete kabelen nincs kivezetekezve a 34-es lab) es a merevlemez az, ami firmwarebol megnezte van-e logikai 1 a 34-es labon es ha nem volt, akkor nem ment a DMA, ha pedig volt, akkor GND-re huzta (igy az alaplap is latta a kabelt). Na, az ilyen kabeltol es merevlemeztol meg kell szabadulni...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83545 üzenetére
az elobb elkuldtem Frednek privatban, de
ha neked sincs, akkor talan kozkinccse teszem.amugy a Chip 106 -os sorszamu cd mellekleten van rajta.
* Fred aszondja hibas, sem megerositeni, sem cafolni nemtudom, most masoltam ki az emlitett chip cdrol.
-
válasz
DarthSun #83393 üzenetére
GameRun tesztek folytatása. Ma négyet néztem meg.
HalfLife1(1998)
RogueSquadron(1998)
Turok2Remastered(2017)
Turok1EX(2015)Fut mindegyik W10 alatt is, de jellemző a kikapcsolhatatlan VSync. Lényeg hogy futnak, játék alatt nem lényeg ha nincs VSync off, inkább tesztekhez kell.
Táblázat frissítve, linkesítve.
HalfLife1 - nem menthető kép, PrtScr és Fraps sem tudta menteni, másik 3 gameről 4 képmentést direktben is beszúrom :
-
válasz
DarthSun #83494 üzenetére
Köszi, eddig én is csak olvastam róla, még élőben se láttam soha senkinél!
Viszont tévedtem a 16 bites szuper képével kapcsolatban, egyszerűen arról volt szó, hogy a játék .ini-jét átírtam, és nem lehetett már 16 bitet beállítani sehogy, csak ezt elfelejtettem.
Úgy derült ki, hogy meg akartam nézni a GF2-t is 16 biten, és az is szép volt. Elkezdtem gondolkodni, merthogy mintha mindegyik 32 bit lenne ránézésre, aztán beugrott, hogy úgy 50 helyen átírtam már a játék inijét.
Szóval most megcsináltam, hogy legyen megint 16 bites kép, és bár jobb, mint amit ilyen színmélységnél a GF2 MX ad, még mindig nem elég számomra. Szóval itt is kell a 32 bit. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83499 üzenetére
Meg is válaszoltad az egyik kérdésemet, ami az lett volna, hogy ugye jól gondolom, hogya Win98 az E6600-ból is csak egy szálat lát?
Biztos rakéta lehet, ha belegondolok nekem már anno a Celeron 466@585MHZ, 192MB RAM, 2×20GB HDD mellett is nagyon pattogós volt. A sima Win98. A SE meg a ME érezhetően lomhább volt, viszont a ME az nekem nagyon bejött. Sokáig volt dual oprendszer része, előbb W98 és ME majd később az XP mellett a ME, egészen 2006-ig(!) (Az már az Athlon XP-s korszak) volt a Win ME mint másodlagos oprendszer. Ha belegondolok brutális overkill volt már az Athlon XP is a WinME mellé, hiszen a végén már 1466@2669MHZ, 1GB RAM, GeForce 3 és 2×120GB HDD társasága jutott a WinME-nek, ami szokatlan, ha belegondolok, hogy még bőven a PII-es időszakban jelent meg.Igen, én is így érzem, hogy jobban ettem, hogy egy modern alapra cseréltem a gépet. Először is, sokkal pörgősebb (bár ezt pici részben betudom az új Windowsnak is, az előző 2014-es telepítésű volt), de tényleg minden gyorsabb még a másolás is (ezt a HDD érdemének tudom be részben, hiszen az is új), másrészt a GTX950 is megtáltosodott. Megint kezdem kicsit a kései Athlon XP-s korszakban érezni magam, amikor kétféle játék volt, ami elindulva fullon gyönyörűen futott, és ami el sem indult. Igaz akkor a proci, most a VGA a limitáló tényező.
Kivéve persze a Wr Thundert, mert az menni megy, csak jól nem fut, de azzal a játékkal fullon az MSI MPG Z590, INTEL Core i7-11700K 3.60 @ 5 GHz (8C16T), 128GB DDR4 RAM, GeForce RTX 3090 24GB, (9TB SSD, 36TB HDD) konfigurációnak sem sikerült megkűzdenie amikor rápróbáltunk.Viszont örömtelien állapítottam meg tegnap este is (sokadjára), hogy a Just Cause 3 szépen csendben átcsapott a tökéletesen furt kategóriába. Anno az I3 + 8GB RAMmal a játszhatóság határán voltam, de a 16GB RAM lehetővé tette, hogy már helyváltoztatás közben ne szaggasson a játék, a 10400F pedig azt, hogy harcokban és robbanásokban ne essen le az FPS ... És hát a GTX950 sosem látott FPS számokat és eredményeket hoz a játékokban az új CPU mellett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83494 üzenetére
Az E6600-aknak a tényleges végét én sem tudom, de egyszer láttam egyet élőben bőven 5GHZ felett is, szóval nem hiszem, hogy a szerencsésebb példányok rosszak lennének
Amúgy fura mert nekem az E6600-hoz már bőven az XP passzol, sőt inkább a (kimaradt) Vista, de ha ma építenék vele gépet, akkor már inkább Win7 lenne ... Win98, gondolom a perverzió () miatt van, de amúgy eszembe se jutn ilyesmit rakni egy ilyen gépre
Na amúgy furák vagyunk, mert egész életemben azt mondtam h sok RAM meg erős proci legyen, aztán majd a VGA-t is megoldja az ember. így volt átmenetileg az 1700-as Celeronomban (lol, mint erős CPU XD ) 2MB-os ATI VGA hetekig. De ha azt vesszük most is ezt a figurát játszom, 10400F mellett a GTX950-el xD Egyébként itt anno fordíthattam volna, mert megfordult a fejemben h marad a I3 4330, és megy mellé valami erős 8GB-os VGA, de úgy voltam vele ha már egy komplett gép árát elköltöm csak VGA-ra akkor inkább az alap legyen modern - Na meg ugye a Phenom 9500nál megtanultam, hogy lehet akármilyen erős VGAd (ugye 3870X2, 4850, 4890) ha a proci limit miatt mindegyik "ugyanaz" érzetre.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83457 üzenetére
Na, hát igen, az ilyen random extrák, hogy driverek, minden mit milyen sorrendben, biztos nem kevés meló ez.
E6600... Béla haverom E6600-asa jut eszembe, ami simán ment 4800MHZ-en is. HD5870-el iszonyat durva gép volt a maga idejében.
A Duke Nukem Forever azért nem olyan régi játék, emlékeim szerint 2011-ben játszottam vele amikor megjelent, és az már bőven Windows 7 időszak, sőt, majdnem Win8 (2012).
-
válasz
DarthSun #83454 üzenetére
Ez az amd 6600k gyenge mint a harmat, hiába 4ghz+ core2 ipc sincs egy szálon. Viszont furcsa módon win7-el olyan gyors hogy nem is láttam még ilyen gyors win7-et. Win11 nagyon visszafogja.
Totál stabil úgyhogy nem hiszem hogy ez lenne a vége csak elfogyott a csúszka a progiból. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83414 üzenetére
Igen, határozottan az.
#83417KROK640: RTCW (2001) kifejetten jól fut W10x64 alatt, pici móddal (kompatibilitást W98/ME-re kell állítani), meg célszerű feltenni az 1.42-es patch-et, aztán mehet a magyarítás is fel (Steam-en keresztül nyomom).
Patch után be lehet állítani már a 16:10 és 16:9-es felbontásokat is, egészen 4K-ig.
S.W.I.N.E. is fut (2001), ebből van HD remastered is, de anno egy korai W10 buildon az eredetit futattam.
És a S.W.I.N.E. teljesen magyarul is elérhető (hang és szöveg). -
válasz
DarthSun #83419 üzenetére
Ott volt a GPUz is, csak az eltérő felbontások miatt kitolódott a kiterjesztett képből is. Huh, nem könnyű lementeni, az elsődlegesnek belőtt kártyán indul a retro game, 640x480 felbontásra vágja a screent, emiatt a kiterjesztett részen elcsúsznak az előre beállított ablakok. Kísérleteztem, és sikerült a hiteles DS komp save. A főképernyőn marad fekete sáv, a retro game felbontás miatt, de ez már mellékes sztem.
TehátC612/Xeon E5-2640v3/GTX1650/Win10 Enterprise-64/Turok1(1997) perfect run :
Vajsimán megy. Valami egyedi belépési pontja lehet egy talán elfelejtett/ottfelejtett API public fejlécébe, emiatt sajna a Fraps és az RTSS sem jelzi az OSD sávot, nemtom mennyivel mehet, min párszáz FPS, de inkább 2-3ezer lenne sztem...
Így hát elkezdődött a project final fázisa, ha jól írom csekély English tudásommal, akkor a mottó most ez :
If I do work, and it’s just as fun as being retired. Even on a modern machine, retro is king, as I am myself. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83419 üzenetére
Mielőtt kimentem Ausztriába előtte nyáron néztem 1600AF+lap+8GB RAM kijött volna 80 ezerből. Mire hazajöttem annak is felment az ára (elvesztette bestbuy jellegét) ahogy a VGAknak is (azoknak most is magas
).
Mivel a költségvetésem is megnőtt a tevezetthez képest, elkezdtem felfelé terjeszkedni, így lett 10400F ... És mivel VGA ígyse úgyse fért bele (még 10100F-el és olcsóbb lappal sem), a még feljebb ugrás (I5 10500, ami kemény 200MHZ-el lett volna gyorsabb, de ott már képben lett volna a Ryzen 3600X annak mindenével) meg nem érte volna meg, így lett a gép mellé még egy 4TB-os HDD, amit abszolút nem bántam meg, sőt a legjobb döntés volt(így lett a gépben 2TB-ról 4+2TB-ra bővítve)
De emlékszem, hogy voltak idők mikor a 1600AF bitang jó vétel volt.
A 10400F is bitang egy proci, óriási gyorsulást tapasztalatam mikor erre átálltam a Core I3 4330-ról de hát 2C4T + DDR3 után 6C12T + DDR4 ez hogy úgymondjam alapelvárás is volt. 6 év és eggyel feljebbi kategória/osztály van a két proci között. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83411 üzenetére
Persze, hogy nem csak sima átszámozás.
Hacsak nincs nagyon jó áron 3XXX-es Ryzen, akkor már egyértelműen 5XXX felé érdemes nyitni.(Amúgy mikor hazajöttem Ausztriában én is 1600AF-ben gondolkodtam, de akkoriban nagyon magas volt az ára, és érdemes volt ár/teljesítmény viszonylatban felugranom a 10100F-re, onnan meg a 10400F-re méginkább, végül ezutóbbit vettem meg. (A 3600-as Ryzen lett volna még, de az akkoriban 25 ezerrel volt drágább mint a 10400F, ennyit nem ért a 10-essel olcsóbb lap).
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #83393 üzenetére
Fura, hogya Turok pl fut Win10 alatt.
A C&C Generals (2003-2004) pl csak komoly mókolással megy Win10 alatt, de véglis megy. (10400F + GTX950)
A Midtown Madness-t nem tudtam elindítani, a Flat Out 1 mókolós, ellenben a Flat Out ultimate Carnage (2009) meg a Sabotuer (2009) pl megy, bár az utóbbi nagyon instabil, de az a maga korában még XP-n is az volt. Blur (2010) szépen megy gond nélkül. Worms Aramagedon is megy (1999), meg az első Unreal Tournament is (1999). Itt szerintem a modern oprendszer VS régi szoftver csatája lesz főképp. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83405 üzenetére
"Az 5800X a leírása alapján ugyanaz mint a 3800XT"
nemegeszen, a 3800XT 2ccx fabriccal osszedrotozva, azaz emiatt "2x4 mag 2x16MB cache" mig az 5800X -ben belul nincs fabric, a magok a cachen keresztul latjak egymast, es ossze van tolva egy nagy 32MB -s blokkba az osszes cache. Terhelestol valtozoan ~10-25% gyorsabb...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #83405 üzenetére
Háát, azért van difi kalácsban.
1600AF-et nem ismer a passmark, ezért raktam be a 2600-at helyette, kb. ua.
Gyakorlatban az 5xxx-nek a mem. vezérlője is jobb lett, már ha ez számít.#83406DarthSun: valami oknál fogva 4 db USB 3.0-ás port nem ment (egyszerűen nem tudtam telepíteni), illetve a wifi modul sem, mert mint kiderült az W10x64 only driver szinten.
Nem nagyon zavart, így van még a hátulján 4 usb 2.0 és 1+1 USB 3.1. Az előlapi USB-ket nem teszteltem. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83402 üzenetére
csak arra akartam rávilágítani, hogy perpill a 3800XT túlárazott, kb. abban az árban gyorsabb/jobb alternatíva ; persze ha van rá keret, és nemkell az IGP, akkor az 5xxxX is frankó.
ha nemsurgos, akkor B350 + 3800XT win7 tesztet tudok csinálni, de az nem ezen a héten lesz, mert kb. jövőhét szerdáig örülök, hogy élek. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83400 üzenetére
3800XT : Zen2
ma mar nem ajanlom a procit, boltbol az 5700G is kb. hasonlo aron megy, es single hatarozottan gyorsabb ( 580 koruli cb20 pont alapon ) multiban meg kb. egal ; raadasul a 3800XT 105W -s proci, az 5700G meg 65... es meg egy igp -t is kapsz bonuszban.
osszefoglalva : ha a lapod viszi, akkor inkabb az 5700G; meg kell nezni, elvileg a B450 lapokhoz erkeznek beta jelzessel 5xxx biosok.szvsz a win7 support nem a procitol fugg, bar az ujabbakra valami frissites utan zaklat, hogy "nem supportalt processzor", de ettol meg elketyeg, nomeg le is lehet szedni azt az updatet.
az biztos, hogy a Vega Igphez nemlesz hivatalos driver. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #83395 üzenetére
konkretan van 3800XT -m, Artic Freezer 33 Plus ; Artic Xtreme 2 es Pure Rock alatt is hasit mint atom.
by default bepattintva ment egy 540-es cb20 single scoret, B350 lappal tortent kooperacioban.
neha belevert a 4.8 -ba is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest