- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #76710 üzenetére
Az NT- s ?, az nem biztos hogy jó, inkább az Win2000- es szokott jó lenni az XP- hez, de csak tipp, nem biztos.
Verziókat most nincs időm detektálgatni, válogasd ki Te, hátha jó valamelyik, feltöltöttem ide mindet, becsomagolva.
-
válasz
FoxiestFox #76708 üzenetére
Há' megnéztem minden driveremet - offline, felhő, FTP - sehol ez a verzió, mindenhol NT és Win9x van csak.
-
válasz
FoxiestFox #76695 üzenetére
Senki? Pedig nektek minden is megvan, nem?
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76696 üzenetére
Apropó wrapperek : a Win10-em frissült egyet és azóta nem megy a glide
a GTX950-en.
Eddig egy DGVodoo nevű wrappert használtam, de most a játékok nem akarják látni vele a glide-ot, de az is lehet h én csinálok valamit rosszul
Szóval van valami alternatíva? Vagy valamit én nem tudok?
Régen frankón működött (Win7 alatt még tutira), mindegyik régi játék látta a glideot. -
válasz
FoxiestFox #76677 üzenetére
Valszeg a kinézet miatt döntött a 4 kávédaráló mellett, így jobban látszik a korabeli 4GPU. Pozitívum még a PCIe 6pin tápcsati, valamint PCI buszcsati. Így viszonylag modernebb lapba is beledobható, amin még van PCI busz. Elképzelem hogy pld az
AM3+AM3- ba (a + - os az már az FX, de még asszem abba is beférne) pattintanám a GTX580 mellé. -
válasz
FoxiestFox #76668 üzenetére
Én ebben a hűtést értem legkevésbé - banyek, ekkora nyákra simán rá lehetett volna pakolni rendes bordát, meg egy-két nagyobb ventit. Hogy pont a négy külön kis kávédarálót akarja valaki reprodukálni... számomra ez felfoghatatlan. Én már a korszakban is (nyilván nem konkrétan ezzel a kártyával) azon moddoltam, hogy a gyári olcsójános fiszfasz hűtéseket valami halkabb, hatékonyabb megoldásra cseréljem - erre most meg az a nagy truváj, hogy direkt elbénázza a hűtést...? Hát, lelke rajta.
-
válasz
FoxiestFox #76671 üzenetére
A szín nem lényeges sztem. Bár nekem pont ez a fekete jobban tetszik. Értelme sem sok van, hiszen egy Ti4200 is lenyomja. Inkább feeling, ha eltalálnák a lottószámaimat, rendelném is
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76668 üzenetére
A k6-3 is nepszeru, amibol azert van keves, mert szarabb volt mint a konkurencia
ne keress logikat ebben. Vagy a tseng, ami gyors, de van hasonloan gyors, csak nem bugos (ark, riva), etc.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76603 üzenetére
Tudom, anno mindkettő volt felbontásom. Emlékszem a 640 után a 800×600-at is milyen gyönyörűnek tartottam, az 1024-re meg azt mondtam minden olyan kis kicsi lett.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76600 üzenetére
Vmelyik drvben le lehet tiltani a d3dt, es akkor csak glidenal aktiv.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76600 üzenetére
Nincs a natív glide-al baj, csak szerintem 2db fölösleges belőle. De mint írtam, te géped, te döntésed.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76595 üzenetére
Jah 1200-as Cerka. Aha, csak több project is futr itt a topciban is hirtelen nem tudm ez épp melyik?
Amúgy ha rámhallgatsz akkor hanyagolod a 2db Voodoo2-t főleg GeForce 2 mellett. Én is úgy használtam (igaz 1700-as Celeron mellett) és már írtam miért nem volt jó móka.
A legtöbb játék akkor is a Voodo2 SLI-t találta meg ha a GeF2-esen lényegesen jopbban futott volna (volt amikor konkrétan emiatt tiltanom is kellett a Vodoo-kat); ugyanakkor azok a játékok amiket voodo-n érdemes futattni, pedig az erős proci miatt (kivéve az 1024-es felbontás) már szerintem semmit sem fognak profitálni. Mindeközben tele lesz a gépházadTe géped, te döntésed, de én inkább még 128-256MB RAMot tennék bele (hogy platform maximum legyen, vagy legalább egy "élethű" RAM bővített gép (384MB) ) és örülnék neki ahogy van.
Na meg ugye valami korhű 30-40-60GB (maximum) 80GB körüli HDD se ártana bele.Amúgy FATA kis cucc lett.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76595 üzenetére
Nekem az összes Slot1 lapom 440BX, azok vannak a komplett gépekben. Szerencsére még gyakran találni és tényleg nagyon jó stabilak.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76591 üzenetére
Nagyon jó!!! És még jobban is hasonlít az eredetire...
A venti szabályzó is nagyon jól néz ki és praktikus. Nem tudom hogy meghagynám, vagy cserélném Zip-re... nehéz kérdés. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76591 üzenetére
F@sza! Végül akkor pontosan mi ez? Mármint a konfig
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76582 üzenetére
jól van, na, megszokás. ugattak már le érte
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76580 üzenetére
van egy ilyenem és csak a táv hiányzik hozzá.
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76578 üzenetére
lomizott gépből mindig megmentettem őket különben ment volna üres házzal együtt vasba. ha mégis kellene szólj
én meg Creative CD olvasóhoz keresek távirányítót, de nem találok sehol.
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76576 üzenetére
Live Drive a Sound Blasterhez kapott előlap kivezetéssel? ha jól emlékszem van pár darab Audigy és SB Live kártyákhoz ami jó állapotban van.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76542 üzenetére
A retro topiktol sose allt messze az onszopatas
-
válasz
FoxiestFox #76542 üzenetére
IRC-zni egy 486sx25-el is tudtam anno, Win3.11 alól. De menne gyengébb gépről is.
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox #76514 üzenetére
A jónevű X-Fi XtremeGamer Fatal1ty kártyát (de ezt már írtam discordon).
Alaplapi Realteknél sokkal jobb, egyrészt nem szedi fel a környezeti zajt, másrészt van rendes dinamikája és képes értékelhetően visszajátszani egy zongorát.De havonta egy kékhalált okoz kb.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76511 üzenetére
Fogalmam nincs mi van a drvcdn. Meg nem az szamit, hogy minel koraibb legyen. Minel nagyobb az idobeli katyvasz, annal valoszinubb hogy nem mukodik vmi vmivel egyutt. Hasonlo kort celozz be, ha lehetseges.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76506 üzenetére
A korabeli drvekkel altalaban jobban jarsz.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #76502 üzenetére
a Live! egy iszonyat bug-os kártya, a PCI implementációja se normális, anomáliákat csinál olyan chipsetes lapokban amiket nem szeret, a drivere egy rakás szemét bloatware, és 98 alá alapból a WDM drivert rakja fel, ami csúnyán lelassítja a játékokat, de a driver CD-n van VxD driver is, azzal próbálkozz.
Van még egy third-party driver, a kX driverpack a Live-hoz, ami tök jól működik és kicsi, csak az EAX nem működik vele, ami fontos lenne azért egy korhű gépen, de amikor netezős gépbe kell hangkeltő, akkor azt rakom fel. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76502 üzenetére
Akkor sokmindent nem tudsz vele csinalni, a drv rendesen tamogatja azt a kartya verziot? Sok olyan oem volt, amihez kulon drveket adtak ki (mas pci id). De pl a liveware3 tamogatta az elso aranycsatis es lite verziot is.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76498 üzenetére
Nem tudsz mast csinalni, minthogy kiveszel mindent, es egyenkent elkezded visszapakolni, es tesztelni.
-
válasz
FoxiestFox #76483 üzenetére
Nekem is 0060-as volt a dobozos 5.1-em anno, majd amikor az megmakkant, 0100-ra csereltek.
-
válasz
FoxiestFox #76483 üzenetére
Akkor lehet hogy volt belőle 5.1 is
, vagy hamisítvány(bár ez nem valószínű).
-
válasz
FoxiestFox #76481 üzenetére
A CT4760 sem 5.1- es, ahogy a 0060 sem. Valószínűsítem hogy nem megfelelő driver volt fent, az okozta a problémát.
-
válasz
FoxiestFox #76479 üzenetére
És mit takar ?, ezeket nem csekkoltam soha.
-
válasz
FoxiestFox #76477 üzenetére
Nem nyitja a Chrome *Blocked
-
válasz
FoxiestFox #76462 üzenetére
Hoppá, akkor valami anomália van, nálam a 0060 nem is 5.1, hanem a sima 4.0 verzió, 5.1 is van belőle, vagy hogy is van ez ?
Valamint a sima 4.0 Live gyári telepítő jár hozzá, és azt is tettem fel.
A SlotA- ban tanyázik, a GUSClassic mellett, aztán látszik az önteszten/képmentésen is hogy minden rendben. Használat közben is ok, bár Carmageddont nem futtattam, de Win alatt (Live), DOS alatt (GUS), semmi gond. DOS alatt talán ezen próbáltam a legtöbb demot.
Itt a listás tool is ér, ahogy nézem, van egy POST képmentés, melyen látszik az ősi technikám, háló IRQ9, VGA 11, Live 10, USB 10(megfér a hang mellett), LPT letiltva, a helyén IRQ7- en a GUS. -
válasz
FoxiestFox #76458 üzenetére
Nagyon jó a fotód, de pont nem látom hogy 0100 vagy 0220 a Live. Alapvetően más driver kell hozzájuk, nálam megvan mindegyikhez a gyári CD.
A listás analizálást akkor ki is hagyom, nem is tudom hogy lenne-e rá holnap időm vagy energiám. Most végeztem az alapvető tennivalókkal (mosás, kerti meló, stb, pihenni is kéne kicsit. Mindenesetre ha a TUSL2C kerül majd fel (sokára), azért majd megnézem ezt, mindenfajta Live- ból halmoztam fel tartalékot.
Amúgy meg igen, a BX a valaha is létezett legstabilabb, leghibatűrőbb retro platform. Bár nekem a Tua konfig sem okoz gondot, de mint hangsúlyoztam, most a Via- s van fent, a 815- öt ujra kell csekkolnom, avval már régen foglalkoztam. -
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76458 üzenetére
Nekem is BX440 van, kettő is, és a nagyobbikon W2k megy.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76449 üzenetére
Amikor megjelent a pas16 es az sbpro2 jelentette a csucsot. Retro gamingre sose volt jo, max ami modulokat tamogat, de ott meg nincs jobb nala.
-
válasz
FoxiestFox #76449 üzenetére
Hát ami támogatja, ott marha jól szól, sztem a fantasztikus felé hajlik inkább a hangja, legalábbis a korához képest.
-
válasz
FoxiestFox #76447 üzenetére
Általában drága. Azért én 2007- ben is láttam hogy értékes lesz, de ennyire...
Classic és MAX ingyé jött, a PnP- ért fizettem, persze reális, nem mai elvadult összeget. -
válasz
FoxiestFox #76444 üzenetére
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #76444 üzenetére
Nincs még egy eladód ?
-
válasz
FoxiestFox #76442 üzenetére
Az hát, van rajta külön ellenállás mert elviselhetetlen. De szép és megtartottam.
-
válasz
FoxiestFox #76437 üzenetére
jV16PowerTools- al csontra ki lehet szedni bármit.
-
válasz
FoxiestFox #76431 üzenetére
Úgy értettem hogy IRQ10- re tedd, a DOS emuláció menjen 5- re. Másik driver próbája is hozhat eredményt, Live esetén nem mindegy melyik van fent.
-
válasz
FoxiestFox #76431 üzenetére
Mivel kerul a Live! "kozos" IRQ-ra? Lehet a masik kartya nem hagyja szohozjutni. PCI-nal nincs mar "klasszikus" IRQ utkozes. Ott van 4 db interrupt vonal a fizikai sloton (INT A, INT B, INT C es INT D) es a BIOS-ban azt tudod bemapelni, hogy ez a 4 INT vonal, melyik klasszikus IRQ-ra fusson be. Az alaplapok az egyenletes elosztas miatt el szoktak csusztatni ezeket (azaz az elso sloton A,B,C,D a sorrend, a masodikon B,C,D,A, a harmadikon C,D,A,B es igy tovabb). A kartyak legtobbje csak az INT-A vonalat hasznalja (azaz elsot, ami ugye az elso slotnal A, a masodiknal B stb), igy a "keveres" miatt kb mindegyik INT vonal egyforman terhelt lesz. Mivel egy INT vonalon tobb kartya is van, ezert minden egyes INTx vonal aktivalasakor van egy tobb masik vonal, amibol a PCI controller megtudja, hogy melyik eszkoz volt a tenyleges kerelmezo. Pl PCI Expressnel mar csak 1db INT vonal van, az osszes slotra. Ami viszont itt fontos, hogy lehtoleg ne keruljon egy vonalra tobb nagyetvagyu kartya. Az alaplapod leirasa leirja, hogy melyik slotnal kozos az INT-A vonal a tobbi slottal, ezert pl javasolt az SB Live! melle olyan karyat helyezni, ami alig vagy egyaltalan nem hasznal IRQ-t. Pl a Voodoo nem hasznal IRQ-t, tehat az tokeletes valasztas a Live! melle. A Live! kb minden egyes sample szelet letolasa utan tol IRQ-t tehat igen sokat general. A "melle" itt nem a fizikai kozelseget, hanem az INT-A szerinti logikait jelenti. A manual azt is leirja, hogy az integralt eszkozok, pl USB, LAN, extra IDE vagy SATA vezerlo melyik INT vonalra van kotve, azaz onnan latszik, hogy melyik slottal kerulnek "egybe".
-
válasz
FoxiestFox #76403 üzenetére
Elkezdtem mindent kipenderíteni a gépből, és láss csodát, az SB live okozza a galibát.
Miután kiszedtem, megszűntek a Carma 2 lagok.
Keresek hozzá másik drivert, remélhetőleg az megoldja a problémáját.5-ös IRQ-ra tenni és meghagyni azt az IRQ-t csak neki nem vezetett sajna eredményre, úgyhogy már csak a driver lehet.
Aztán ha ez sem, megpróbálom másik slotokban is, csak a gép hátfalának kimenetei miatt szeretném ha az alján lenne a két hangkártya, s nem mondjuk középen, vagy a V2 mellett -
válasz
FoxiestFox #76422 üzenetére
Általános ökölszabályokat már javasolgattam itt és blogokban is. Alaplaponként azért lehetnek változatosságok. Konkrétumot pontosan hétvégén lesz esetleg időm, a jelenleg fent levő konfigról, megnézem a BIOS- t, oprendszert, listázom a beállításokat.
-
válasz
Carmageddon 2 lagol
2 hangkártya esetén - soros2+LPT letiltása(DMA- t nem jelzi ütközésnek néha)
IRQ9- en inkább csak a háló legyen, ha van
SB Live SB16 DOS emuláció
EMM386 kell
Inteles lappal (PCI/ISA) megy még P4- en is, legjobb ha a Live bázisa IRQ10, az emuláció pedig IRQ5- re esik, AthlonXP mellett nem éledt fel nálam. valamint PCIe/PCI fronton sem (C2Duo). A Live dosdriver fileok a SET változóban megadott könyvtárban legyenek. Az install sem mindíg zökkenőmentes, van hogy manuálisan kell szerkeszteni az ini filet.(#76411) Spet : akkor eszerint ingyen adod, mert ha nem akkor burkolt hirdetés. Nekem nem kell, csak úgy kérdeztem
-
válasz
FoxiestFox #76412 üzenetére
Na és ki a másik?
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76409 üzenetére
Akkor nem tudom. Nekem állandó jelenség volt, minden programban, játékban.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Nem valami kínai ssd-ről megy véletlenül?
Nekem akkor volt ugyanez a hibajelenség, mikor PI és PII gépekre kötöttem Sil 3114 SATA Raid vezérlőt és egy olcsó kínai 1,8" 32Gb-os SSD-t. De aztán kiderült, hogy Sata vinyóval is ugyanígy laggolt. Pár másodpercenként kurzor megáll, mintha lefagyott volna, aztán újra működött pár mp-ig. Remélem #76405 MasterDeeJay nem fogsz ugyanígy járni.
-
MMIX
addikt
válasz
FoxiestFox #76328 üzenetére
Jőnek majd a fórumtársak addig is hangkártya. Diamond Monster Sound MX300
-----------
Viszonylag retró, friss teszt 2020, mire jók ezek a vasak.
Test: AMD FX-4100 v roce 2020 - aneb zase ta čtyři jádra
Test: AMD Phenom II X6 1100T a Phenom II X4 965 BE v roce 2020
www.diit.cz
---------------
Az Athlon 64 s939 ASUS lapomon púposodnak a kondik hát még retróbb gépekben.
Athlon XP Barton meg barnul a tápcsati a +5V (ezekkel voltam itt régebben a topikban) -
válasz
FoxiestFox #76311 üzenetére
Valamelyik 815- ösben nálam is MX300 van, viszont Live- al kombinálva nem csekkoltam még, elvileg mennie kéne. Nem megfelelő driver üzenet - gyanítom hogy jogos a Win reklamációja, melyik Live, és milyen drivert telepítettél ?
(#76313) MasterDeeJay : ha nem érkezik meg, a lóvét sem kapod vissza, vagy hogy is van ez ?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76311 üzenetére
A live jobban mukodik tobb kartyaval egyutt, mint az mx300.
-
válasz
FoxiestFox #76309 üzenetére
Hajrá, legyen happyend !
-
válasz
FoxiestFox #76307 üzenetére
Akkor a hőfok is pipa.
-
válasz
FoxiestFox #76304 üzenetére
Hőfokok jók ?, most pld már eléggé felmelegedett a lakás nálam is. Persze ha mondjuk van klímád, akkor tárgytalan a kérdés.
-
válasz
FoxiestFox #76302 üzenetére
Ha esetleg mégis kivételt tennék, sajna mostanában időhiány miatt nem menne.
-
válasz
FoxiestFox #76300 üzenetére
Szerintem is valami a telepítés közben megy félre, de nem olyan alapvető, mint amire utaltál
-
válasz
FoxiestFox #76298 üzenetére
Jóhát...persze. De, tegyük fel hogy hardveresen minden komponensed jó, ezesetben ha előttem lenne a gép, installálnám és működne is minden(és szerény vagyok
), de már régóta nem vállalok telepítgetést.
-
válasz
FoxiestFox #76296 üzenetére
Jóég tudja, tippem szerint, ha annyit tesztelted, akkor jó az alaplap
-
válasz
FoxiestFox #76292 üzenetére
Valami nem ok - BIOS set - telepítés(sorrend) - driverek - DirectX - stb, nemtom, távolból nehéz/nehéz lenne lenyomozni mi a bibi. Leírtam többször a Win98 telepítési folyamatának ajánlását, ha aszerint végezted, jónak kéne lennie, hacsak nem hibás valamelyik hardver-komponens. Ez is Tua, igaz még a Via- s van fent, látszik hogy minden pöpecül a helyén van. A TUSL2C majd ezután jön (most ennek a folytatására sincs időm/energiám), de anno annál is hasonlóan tiszta eszközkezelővel tettem pihenni a gépet. Tehát sokadszorra is egy emlékeztető, a Win98SE teljesen jól működik ha a hardver és driver/szoftver szinten is minden megfelelő(tehát Nálad rejtőzik valami, mely a hibát okozza), ezt számtalan teszttel és képmentéssel kommentáltam már.
-
válasz
FoxiestFox #76292 üzenetére
Rendezd át a pci slotokat. W98 hisztis volt rá, hogy mi-mivel osztozik. Én ezzel kezdenék driver installálgatás helyett. Az alaplapi eszközöknek nincs külön sávja, osztoznak a pci foglalatokkal, így ha van bennük valami, ütközhetnek.
-
válasz
FoxiestFox #76274 üzenetére
gban jól mondja, ilyeneket gyűjtök leginkább, és persze vékony, pici gépekbe kerülnek.
Nem kell, hogy erősebb legyen a konfig amúgy se, így retrózgatva úgyis hajlamos arra az ember, hogy beszerezze mindenből a régen volt sajátjánál sokkal erősebbet. A HD 2600 XT-t ráadásul szerettem, bár csak egy évig volt nekem. Ez a halálfejes meg aztán különösen bejön, olyan kalózos. -
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #76274 üzenetére
A kolléga LP-fan (bár elsőre a fan helyett más szót írtam
), gyűjti ezeket.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76248 üzenetére
Az a baj, hogy most a 12db régi kazettából nem merek kipróbálni többet, nem tudom hogy esetleg melyik lehet még rossz.
Nincs valami mód esetleg arra, hogy meghajtó nélkül kipróbáljam melyik szalag málik?
-
válasz
FoxiestFox #76240 üzenetére
No igen, tényleg, hiszen sok a gazdag ember.
-
válasz
FoxiestFox #76197 üzenetére
Ati 7500/8500, Gef3.
Akkoriban persze inkább gyakoribb volt a geforce 2 mx/200/400 Nekem akkor Pentium 2 266-osom volt inno geforce 2 mx400-al -
válasz
FoxiestFox #76154 üzenetére
Natív vason akarom mindenképpen.
-
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #76140 üzenetére
holnapután fogok a retro gépem közelébe érni gondoltam addig informálódok. Csak gondoltam megosztom a félelmem hogy cseréljem le a sztenderd tesztpadom biztonsági okokból vagy nyugodtan használjam e majd abban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76132 üzenetére
+1
XP-t különféle változataival 2001-2009 novemberig használtam, vagyis kb 8 évig.
De legjobb a Win7 (amit jobban meggondolva még tovább használtam 2009 novembertől 2021 március 10ig) -
válasz
FoxiestFox #76098 üzenetére
inno3d agp -> agp-to-pci ->pci-to-pcie 1* -> pcie flexi hosszabító foglalat... Gyönyörű!
-
válasz
FoxiestFox #75992 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #76009 üzenetére
A hőfok gonddal én is úgy vagyok, amelyiket túl forrónak érzem, igyekszem valami +hűtéssel ellátni, még akkor is ha a gyártó szerint nem kell rá. Egy GeF2MX esetében persze még nem nagy a gond, beszerezhető ha meghibásodik, bár ki tudja meddig...ritkább darabok esetén mégjobban igyekszem óvni a meglévőt. Most éppen azon gondolkodom hogy a 7900GS- re hogyan tudnék sufniventit tenni. Házventinek pont elfért egy 12cm- es, de ennek ellenére még elég nagy hőfokot mutat terheléskor a videora, a borda nagysága tűrhető, a venti kicsi sztem.
-
válasz
FoxiestFox #76004 üzenetére
A 128bitesek általában jobbak, a kisebb 128- asok feljönnek, a nagyobb 64- es modellek szintjére. Eléggé vegyes a mezőny, de ebben a táblázatomban lehet kicsit következtetni az arányokra, van benne egy GeF2MX400 is.
Egyszerűen el tudod dönteni, mindkettőt leteszteled a célgépben (még drivert sem kell cserélned) pár prg/gameval, összesíted, jobbikat használod.
-
válasz
FoxiestFox #76004 üzenetére
Igaz gf4 mx4 de hasonló lehet gf2 mx-vel is.
Ram időzítés is közbeszólhat.
[link] -
válasz
Nekem van liveom, amin nem hasznalom a gameportot. Sima, elso kiadasos live, a powermacban van. Ha budapesti vagy, elcserelhetjuk
-
gban
veterán
válasz
Fogadjunk nem tetted a gameport jumpert Enabled-re és telepítéskor nem pipálrad be a gameportot.
Valamint a biosban sem engedélyezted. -
válasz
Nem semmi, mert XP alatt aztán tényleg teljesen automatikus szokott lenni.
-
fpeter84
senior tag
válasz
FoxiestFox #75964 üzenetére
Igen, ilyennel én is találkoztam hogy a GOG csomag panaszkodott, de ha előtte a modernebb gépen kicsomagoltattam és már azt másoltam át a régire, akkor többnyire mentek a dolgok... De ha letöltés, akkor inkább igyekszem kerülni a GOG csomagokat pont emiatt, több velük a probléma a régi környezetben...
-
fpeter84
senior tag
válasz
FoxiestFox #75959 üzenetére
egyrészt a hangulata, másrészt hogy a vidkártyáim tetemes részének csak 9x-ig vannak driverei - persze az se baj ha XP-s drivere is akad az adott hangkártyának, de arra már a lapjaimon lévő integráltak is jók többnyire hogy szóljon valami... de a 9x problémásabb... a KT3 Ultra-n a VT1616-al eddig jók a tapasztalataim, de az 775i65G R2-n lévő cmedia-nak is ugyan van 98-as drivere, de ugyanazok az anomáliák előjöttek vele, mint a PCI-os régebbi cmedia-val. Plussz van több alaplapom amin nincsen semmi integrált, így néznék még 1-2 alternatívát mielőtt az ilyen kommersz szemeteket is csak 10-20e-ért lehet megkapni
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #75923 üzenetére
hifinel legtobbszor nincs mod illesztesre - igy lehet hogy tulvezerled, vagy nincs kihasznalva a teljes tartomany. studiocuccoknal hozza lehet illeszteni a bemeno jelszintet az adott mixerhez - igy egy olyan jelet kuld tovabb, ami "standard" es optimalis erossegu.
hangban hifinel ez ugy jon le, hogy vagy laposan szol, vagy "dogosen" - nem mellesleg befolyasolva a hangkepet, es lehet jol megboritva azt. mar eleve itt el van kefelve, amikor hifis rendszert epit az ember - a tobbi vudus nyalanksagrol nem beszelve. studios cuccoknal meg jobban kovetik a szabvanyokat, es ezert szolnak gyakran kiegyenlitettebben, mindenfele erre arra hajlas nelkul, nehezebb is eladni az alkarnyi kabeleket milliokert. normalisabb hifis gyartok azert odafigyelnek erre, es pontosan egymashoz illesztik a keszulekeiket (naim pl).
ha aktiv szimmetrikus monitorod van, mindenkepp ajanlott vmi szimmetrikus kimenet (mixer, audio interface, ilyesmi).
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #75921 üzenetére
az illesztes fontos, hogy meg tudd rendesen hajtani az aktiv monitorokat
-
válasz
FoxiestFox #75913 üzenetére
BIOS- ban az alábbi lehetőségek szoktak előfordulni, már amelyikben van bármelyik vagy mindegyik. Init sorrend : Edge vagy Level - a slotok/integrált cuccok sorrendjének változtatása az erőforrások kiosztásánál. PnP config : IRQ kiosztás (1-15- ig) : PnP(auto) vagy Legacy. A Legacy régi jumperes kártyára, pld SB- re, manuálisan mondjuk 5- re teszed jumperrel --> akkor a BIOS- ban az 5- öst Legacy- ra billented(mondjuk ez Live esetén érdektelen, csak ha esetleg van más jumperes kártya, akkor avval lehet variálni). Sok lapon van PCISlot direkt IRQ kiosztás is, konkrétan megadhatod hogy melyik fizikai slot hányas IRQ- t kapja. Hasonlóan, némelyiken a DMA- kal is dobálózhatsz.
További tippek : soros1- et szoktam meghagyni, soros2- őt és az LPT- t tiltom, előbbi az alacsony DMA- ra hoz nyereséget, utóbbi pedig felszabadítja az IRQ7- et.
PnP háló esetén pedig gyakran alkalmazok egy cselt, az IRQ9- et Legacyra teszem, akkor oda tudom hogy PnP kártya nem fog kerülni, de a háló érdekes módon nem foglalkozik vele, ekkor pont arra ugrik rá - csali, arra jó hogy ne kavarjon a 10 vagy 11- re, a VGA és USB környékén, valamint a háló jól műkszik a 9- en, némelyik más eszköznek meg gondja lehet vele (asszem a timerrel is láncolva van, itt csak óvatosan szabad kavarni).
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #75905 üzenetére
"Pl azt se vágom miért csinálja, hogy a tálcáról nem tűnnek el a bezárt progik kockái, csak a címük. Ha rákattintok az ott maradt üres elemre, eltűnik." - Ezt a Win98 SE szerette nagyon csinálni nekem. Nagy néha előfordult WinME-vel is.
-
válasz
FoxiestFox #75908 üzenetére
Valami ütközés van abban a gépben. Ha a Live driver amit felteszel jó, akkor ha behúzza az fődrivert, WDM/VXD, utána automatikusan tolja a kiegészítőket, persze a gameportot is. De ha már az alaplap PnP rendszere nem látja rendesen a kártyát, akkor nincs eszköz id amire behúzza.
-
balintka
addikt
válasz
FoxiestFox #75905 üzenetére
Nekem is ugyanígy ott maradnak a kockák Win98 SE alatt. Megnyugodtam, nem egyedi gond akkor.
-
válasz
FoxiestFox #75898 üzenetére
Ez elegge erdekes, mert ugyan nalam mas a datum (8-1-2000), de nalam vannak a Live-hoz driver fileok itt felsorolva es van Resources tab is.
-
válasz
FoxiestFox #75896 üzenetére
Akkor ez a Creative cucc most nem is felkialtojeles? Milyen I/O cimeket hasznal? Van amikor tudsz valasztan tobb cim kozul, kezire allitva, nezd meg mindegyikkel. Van barmilyen mas gameport a rendszerben? Integralt hangkartya pl, vagy mas I/O kartya vagy hanggkartya?
-
válasz
FoxiestFox #75890 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #75875 üzenetére
Szerintem is, a WinME nekem nagy előrelépés volt a 98 után. Sokkal jobb volt. Sokan szidták, pedig a legjobb dos alapú OS ahogy írtad
Nekem is a Win7 a kedvencem, és ez a nyomorult Win10 a legutáltabb rendszerem eddigMindig változik valamit a viselkedése, persze hátrányára...
-
válasz
FoxiestFox #75881 üzenetére
Lett Creative MultiMedia Interfaced? Abban van a joy es az sb16 emulacio is. Csak ez az 1 hangkartya van a gepben? Egy darab ismeretlen eszkoz sincs? Akkor se ugrik elo, ha uj harevert kerestetsz?
-
válasz
FoxiestFox #75881 üzenetére
Nemtom hogy hibás-e. Ezekből elég kevés romlik el, ahogy tapasztaltam. Elég csak azt figyelned, hogy megjelenik-e ismeretlen eszköz a listában. Lehet hogy csak ütközik valamivel, báziscímet kér csak, de PnP- s, és ha feloldódik az ütközés, akkor megjelenik az eszközök között, amíg nincs ott, nem segít rajta egyik driver sem, ha van rá lehetőség, tedd át másik slotba, vagy cseréld meg másik kártyával, vagy a BIOS- ban próbáld meg az erőforrások kiosztását variálni(feltéve ha olyan a BIOS- od). - tippek.
-
válasz
FoxiestFox #75879 üzenetére
Ja, hát ott kell lennie, ezen a shootomon pld jól látszik, hogy az Awe és az Audigy gameportja is ott figyel.
-
válasz
FoxiestFox #75876 üzenetére
Gameport bent van az eszközkezelőben ?
-
válasz
FoxiestFox #75875 üzenetére
Sajnos a Me esetén megpróbálták ötvözni a DOS és az NT alapú kernel bizonyos API- jait, emiatt az tényleg tragikusan instabil lett.
A Win98 viszont zseniális, programozás-technikai bravúr, ahogy a DOS alapra ráépítették, a (részben) 32 bites kódot, most részleteztem a stabilitását, nem világos számomra, hogy mi az ami nem érthető ebből ?
A Me ellenben egy időzített crash bomba. -
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #75868 üzenetére
Nem is fogja felismerni. Control Panel/Gaming options; itt kell hozzáadni kézzel.
Most sajnos magyarul nem jut eszembe, az UOSP óta nem használok magyar Win98-at mert utálom a hunglisht.
Vagy a fent ajánlott joy.cpl-t üsd be a futtatás alatt -
válasz
FoxiestFox #75858 üzenetére
Hardveres bajuk nem szokott lenni, vagy javítható.
Wingman örök darab usb és gameporton is megy, modern gépekhez is teljesen jó. Egerekből egy ms intelimouse van az is halhatatlan meg az elkopó mx518 utódja a g400 ami szintén sztem a legjobb bár az modern. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #75850 üzenetére
Ha működik akkor nem kell hozzá driver csak a windows 98-ban a futtásba beírod hogy joy.cpl és konfigurálod.
DarthSun: A VH6-T nagyon jó lap és ha jók rajta a kondik, akkor stabil 98 alatt is. -
válasz
FoxiestFox #75847 üzenetére
Van errol valami keped/linked? Mert a google semmit nem talal. Milyen joy ez? Hany gombos? Hany tengelyes? GamePort? USB?
-
válasz
FoxiestFox #75833 üzenetére
Én már úgy vettem az SLI- nek valót hogy fel volt bordázva mindegyik, a bordák különbözőek, de a kártyák egyformák - [link], [link].
Már nem is emlékeztem kitől jött, de beugrott, itteni, most is aktív fórumtárs. Régi szép idők, nézem a PÜ- ket, 2010- ben vettem a kettőt, 1000HUF- ért, postával volt 1500. Akkoriban ultraszegény voltam, még ez is nagy kiadásnak számított.
Keményen mennek, itt pld "csak" 97MHz- en, de megfutják hiba nélkül a 110- et is.
A többin nálam sincs hűtő, melegednek ezek rendesen, de eddig egyik sem hibásodott meg, szólóban még 5db van különböző erősségű gépekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest