-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
megnéztem, és bár byte-ra pontosan azonos méretű az alliance+rush és a macronix+rush kártyák driver csomagjában lévő glide2x.ovl is, de hex editorral összehasonlítva kiderül hogy rengeteg byte-nyi eltérés van köztük... töröltem a gépről mindenhonnan a maradványokat, és csak a macronix-os ovl-t tettem be a játék alá, és ugyanúgy nem találja meg vele a kártyát a gtafx
-
fpeter84
senior tag
tehát a PLL-ed nem reagál on-the-fly az állításra? utoljára a huszonpár évvel ezelőtti 5x86-omon játszottam ilyet - ha 4x40-en indítottam el, akkor a UMC lap 20MHz-es PCI órajelet állított be és nagyon belassult, de ha 4x33-on elindult, majd az után állítottam az FSB-t 40-re hogy a POST táblázat után kiírta hogy 133-on fut a proci, akkor már 40MHz lett a PCI is, és "villámgyors" lett
egyébként most is egy hasonló lappal játszok csak ez SiS-es - éppen már meg is akartam írni, hogy sikerült feltámasztanom hamvaiból a sok sebből vérző lapot - ha sikerült stabilra összelőni mindent, akkor itt is belemászok majd az FSB és PCI órajelek kérdésébe
mi a PLL IC pontos felirata? már Super7 lapokon is találkoztam olyannal, hogy bár jumperes az FSB állítás, a gyakorlatban rá volt már kötve az I2C-je az SMBUS-ra is, és szoftverből is lehet baxtatni az FSB-t újraindítás nélkül -
-
-
fpeter84
senior tag
huhhh, de szuperül összefoglaltad
szóval akkor elvileg minden voodoo variánshoz van külön overlay, és előfordulhat hogy hiába rush, mivel nem az elterjedtebb alliance+rush (olyanom is van csak sajnos úgytűnik elhullott) hanem a macronix+rush kombó, így ehhez lehet másik ovl fájlt kellene találnom? illetve ugyanígy lehetne találni a V2 és V3-hoz is?
próbálom értelmezni a vogonos v2 listát, említi a GTA-t is - a "retail" elvileg azt jelentené, hogy benne kéne lennie a v2 támogatásnak a gtafx-ben? -
-
AMD only ram kínai kifejezés, arra utal hogy olyan elrendezésű/szervezésű amelyet intel nem kezel.
Még régen említettem logouton is. [link]
De hivatalosan is lett kiadva amd only ram, valami radeon ram vagy mi néven ami pont ilyen szervezésű.With 11 column address bit support by the AM2 memory controller, the number of addresses in each row or page can be as high as 2048 individual entries for a page size of 16kbit. Unlike modules based on standard 10-bit column address chips with an "8k" page size, the new Titanium AM2 Special modules take advantage of the AM2 controller's feature set and provide a single rank solution with 2GB density using 16k pages. This allows the controller to stay in page twice as long compared to standard memory architectures, thereby achieving unparalleled performance.
Bár inkább arról van szó hogy batár módon több chippet kötöttek be valahogy párhuzamosan vagy fene tudja sorba amelyet intel chipset/imc nem tud címezni rendesen.
DDR1-nél látszik hogy a szervezés is más:
Az alacsony sűrűségű chipek 64Mbit-es mélységűek 8bites adatszélességgel, ebből jön ki 512Mbit-es végeredmény. Ezeket ramokat 64Mx8-al jelölik.
A nagy sűrűség pedig onnan jön hogy 128Mbites mélységűek 4bit szélességűek. Ugyan így kijön az 512Mbit chipenként, ugyan annyi modullal. 1 rank az 64 bit széles.
Azaz 1Rx8 a normál intel ram, és 2Rx4 az amd only.
Ma már nincs ekkora jelentősége, intel megeszik mindent vegyesen ranktól és banktól függetlenül. Azaz a Ryzenek érzékenyek a szervezésre és visszafogja a teljesítményt a nem megfelelő szervezés.
Ma már van 1Rx16-os is amelynél ténylegesen van teljesítmény visszaesés.
Nálam most 1Rx8 2666-osak vannak a nagy inteles gépbe de voltak benne 4Rx4-esek is ott azért volt visszaesés a nagyobb moduloknálPersze itt most core2-ről van szó ami amúgy is dual channelben bőven el van látva sávszéllel, a kicsi modellek ki sem használják rendesen a dual 800-at sem. Nincs jelentősége a szervezésnek a kompatibilitáson kívül.
-
-
-
fpeter84
senior tag
az XTIDE 12KB-ját a 128KB elejére tettem meg mögé 116KB üreset és így irattam fel az awdflash-el és tökéletesen működik
a 486 lap BIOS-a 64KB, meglátom hogy ott is működik e ez a trükk, ha nem kipróbálom a duplázást is
de ha már van működő XTIDE ROM-om, akkor lehet kipróbálom a GUS P&P, meg valami noname SBPro komp kártya IDE portját is, hogy mit villant rajta a MicroSD vagy SSD háttértár -
fpeter84
senior tag
No igen, pont azt néztem hogy egyik foglalatos hálókártyámon se látok 5V/12V jumpert vagy a helyét... Szóval vagy szoftverből oldja meg, vagy tényleg nem tudják ezek az írást - esélyesebb az utóbbi...
@frescho
Az EEPROM-ot a hálókártyára érted, hogy azok nem kezelik a flash-eket csak az ablakos EEPROM-okat még olvasás szinten is, vagy az alaplapokra is? Mert már a Totem TM-486SPS lapomon is flash van, és van "Flash Vpp selection" jumper lába is, szóval elméletben már ezzel is lehetne szoftverből frissíteni, kérdés hogy talál e az ember olyan ősöreg awdflash-t hozzá amivel sikerül is. De mivel pont hogy ebből hiányzik per pill a chip, így valahogy kívülről kell megoldanom a mutatványt... -
Bile Demon
őstag
Nem érdekel a printer színe. Nem nézegetem.
Csak példa volt, hogy az az oldal sárga, ahol Napfény érte, a másik oldal és az árnyékos részek nem.
A középső része szürke volt a két széle egyforma világosszürke/fehér.
Az is lehet, hogy a bal eleme más gépen készült más keverékből... azért bírta jobban.Mondjuk ugyanez figyelhető meg az előző billentyűzetemen (1999-2012-ig amit használtam) illetve az előző bézs gépházam előlapján is.
2m-re jobbra van a lezárt radiátor és ablak. (Nem fűtök, túl meleg a szoba a szomszéd miatt, 24-25 fok, ha nem nyitok ablakot, tehát padlófűtés + falfűtés + sönt szabályzás van).
A kép a lámpafénynél készült, balról szemből, azért olyan, hogy balról jön a fény.
Ja a radiátor direktbe nem látta sose a printert (két polc közte volt) infrasugárzás nem érhette onnan. Csak az UV az ablakon az égből, direktbe nem sütött rá a nap (É-NY fekvés) és délután masszív sötétítés. -
arn
félisten
Nem ujra kezodik, sose allt le. Az abs muanyag lebomlik (marmint elvesziti a szinet, rugalmassagat), akarmi tortenik, csak a sugarzas (ho, feny, etc) felgyorsitja a folyamatot. Ki lesz feheritve a felso reteg, de folyamat zajlik - sot igazabol kemiailag adunk neki meg egy pofont, csak kozmetikailag jobb lesz.
A multkor linkeltem egy kemiai folyamatot rola, nem ertek hozza, csak tippelek, hogy a degradacioval csatlakozott plusz oxigent loki ki feherites, de idovel ujra letrejon az a kotes a levego es a sugarzas hatasara - sajnos az anyag szerkezete igy is megvaltozott, nem megegyezo az eredetivel.
Tartsd sotet huvos helyen, sugarzastol tavol.
-
-
-
Bile Demon
őstag
Czo: Nem nagyon vagyok benne a Win XP logok nézegetésében, de kiindulásnak mindenképpen jó.
FF23: Köszi, letöltöttem, ki fogom próbálni.Eszembe jutott, hogy a gyári 5.10-es driver nem is teleepült fel - mondván, hogy nem talált kártyát (FireGl 8800). Úghogy csak az Omega driver lehet a bűnös.
-
Csak hangkártyát programoztam fel eddig, VGA estén a pontos okát nemtom, csak tapasztalatom van a leírt setekkel. Ha belövöm a fenti módszerrel, majd visszateszem a soros-párhuzamos portokat enabledre, akkor bukik a mutatvány - nem fog menni valamelyik hang/video, rosszabb esetben kékhalál vagy leáll hibával, fagyással a 98 betöltése.
-
Igen, de...ha leugrik IRQ7- re a video, akkor a buffer kezdőcíme is változik, már a BIOS szerint, 98 alatt a driveres is eltolódik(talán kikerül a SCSI tartományából). Sőt IRQ 3/4- en is megy az FX5700 gondolom, mert az 5900XT/6800GT gond nélkül. 3/4- re is leugorhat, de azt az IRQ holder 98 alatt az USB mellé rakja általában, és mennek is együtt, legfeljebb kisebb sebességgel olvas penről pld.
Ilyenekkel tudtam megoldani a Win98EE#1 és #2 gépekben a dual video+dual audio működést, bár ott nincs SCSI, ami hajlamos alaposan bekeverni.
-
Párhuzamos portos ZIP100. Elvileg a 250 írja és olvassa csak lassan. A gyakorlatban meg folyamatosan hibát dob és nem hajlandó rendesen működni még a zsír újonnan kibontott lemezzel sem.
Majd megnézem linux alol is ezt a történetet, mert így ugyan megy a winimage, de a sebessége a "számítottam rá, hogy lassú lesz" és az "ennyi erővel soros kábelen is másolhatnám" között van, sajnos az utóbbihoz közel.
-
r0b3r
senior tag
Köszönöm nektek a segítséget! Akkor első körben megpróbálok billentyűzetet cserélni, még van itthon egy-kettő. Egy AT DIN-es DTK-t használok egyébként, aminek még fekete fémlemez alja van, pontos típust most fejből nem tudok. Érzetre már gumi dómos.
Ha másik, modernebb billentyűzettel sem működik, akkor még talán az is okozhatja a gondot, hogy egy 8 portos Compaq KVM switchen keresztül használom a retró gépeimet. Erről a billentyűzetről használom az összeset, AT-Ps2 átalakítókon keresztül, még az XT-t is. -
Én napizok dómost és mechát is, mindkettőből van, amit szeretek.
A Shinobi a kedvenc persze mert az nagyon univerzális, usb-n is, blútyúkon is megy az n-key +trackpoint, nem lehet nem szeretni.
Ez mecha de elég halk ahhoz képest (főleg a mousematon amin nyugszik).
A másik végén meg ott van pár kedvenc Thinkpad billzetem (560, 380 sorozat a 90-es évekből, T4x T6x a 200-esekből, ami meg dóm +változó kialakítású ollós mechanika. Csak ezeken gamingre elég ratyi a mátrix, de azért mindig együtt tudtam vele élni.
-
Kb ahogy bejöttek a gumidómos szarságok, úgy tűnt el egy időre az n-key rollover, nem?
Mechák nagy része akkor is tudta, most is tudja.Mondjuk nekem van egy ALSP klón kapcsolós mechám az valami nagyon furcsa mátrixot használ, eleinte azt hittem n-key de igazából nem az, csak nehéz olyan kombót találni ahol beakad.
-
-
-
Tényleg lehet, hogy összefutok majd idővel ólommentes forraszanyagot használó 2003-as 9600 SE-vel, de egyelőre ilyen még nem történt.
Megnézek ma néhány FX 5200-ast is 2003-ból, kíváncsi leszek az eredményre, meg arra is, ha esetleg lesz köztük ROHS Compliant, melyik gyártótól.
-
KROK640
nagyúr
Nagyon nem keverhetem, mivel az említett munkahelyen csak 2007-ben dolgoztam, úgyhogy ez valamikor 2007 elején lehetett, amikor ott kezdtem.
2000 október és 2004 dec 28 közötti időszak nekem nagyon nehéz volt, mert ebben az időszakban folyamatosan növekedett az internetre az igény (egyre több fórum, egyre több letölteni való) miközben 56K-s netem volt, és egy idő után nem volt rendes tarifa mint eleinte (mindenkinet pl, kiwi, meg társai), és emiatt rohadtdrága lett a netezés. Emlékszem, hogy ilyen havi 20-30 ezreket érte el a telefonszámlánk, diákmunkában gyakorlatilag csak erre kerestem, a szüleim meg örjöngtek! (így jobban belegondolva akkoriban iszonyú pénzt öltem az informatikába, az egyre növekvő telefonszámla mellett, még 2000-2004 viszonylatban az évekénti kötelező gépcsere (a fejélődés sebessége miatt ugye gyakorlatilag évente ki kellett cserélni a gépet). 2003-2004ben már mindennap suli mellett is dolgoztam, ugyanakkor délelőtt volt korlátlan netem (suli), így a számla mérséklődött a bevétel nőtt, volt fény az alagút végén, de az igazi az ADSL érkezése volt.
Emlékszem, hogy sok embernek volt, meg megrendelték és 2 hét múlva kötötték, én meg 2001 és 2004 között, különösen a a 2003-as ISDN kiépítés után 2-3 haonta bombáztam a matávot, hogy kérék ADSL-t mindig azt a választ kaptam, hogy nem lehet
2004 őszén aztán egyik haerom látta, hogy DSL központokat telepítenek, meg kezdett tejedni a szóbeszéd, hogy talán esetleg lehetséges, hogy esetleg lesz ADSL...
Aztán mikor decemberben rendelhetővé vált, akkor egyszerűen nem hittem a szememnek, azt hittem álmodok!Nagyon örültem, és dec 28án jöttek is bekötni. 512-es ADSL-t kaptam, amit másnapra 1Mbitre dupláztak (első duplázós akció), úgyhogy a boldogság hatalmas volt részemről!
Nem is a sebesség, hanem a korlátlan fenttölthető idő miatt (sokáig azért ha nem volt szükségem a netre offlineba mentem, megszokás miatt is, erről csak 2005 végefelé szoktam le a torrent miatt).
Egy édekesség még ehhez : 2003 decemberáben mikor kötötték az ISDN-t a szerelők viccelődtek, hogy majd egy év múlva meg a DSL-t fogják kötni. 1 évvel és egy héttel később tényleg a DSL-t kötötték és mindkét szerelő ugyanaz volt. Ezek tudtak valamit ...na vazz, jól elkalandoztam...
-
envagyok
veterán
Nekem is volt HP Ipaq Pocket PC
Talán még meg is van valahol.
Még navigáltam is vele autóval.
De a Nokia 6600-ám is hasonló királyság volt a maga idejében, azt használtam először navigációra 2004 körül.
A bluetooth-os gps-em is megvan hozzá még talán. Valami majd 100k összeg volt a GPS vevő magában
Sokat jártam külföldön ismeretlen címekre, így megérte.
Meg amikor a TomTom navigációt kellett hekkelni, meg térképeket "szerezni" hozzá, mert azok is külön pénzek voktak, meg a frissítések is.
Azért mekkorát változott a mobilos világ.
Akkor még az számított, hogy a kicsi méret a jó (asszonynak nokia 8800 volt) és ha egy teló nem tudott 4-5 nap üzemidőt, az már rossz volt. Most meg az 1-2 napnak is örülni kell.
Volt matrixos nokiám is (7110) , az is milyen menő volt, meg 6210, 6310,6310i.
Bőröndös telóval kezdtem (westel 450)Akkoriban még telket lehetett venni egy telefon áráért.
Előbbi ára közben 50x-esére emelkedett, utóbbi ára meg nullára degradálódott.
Kár hogy ezt nem sejtettem előre... -
-
quailstorm
félisten
-
Instant flash - ez tölthető le, és ezt kezeli a bios beépített flashelője, csak az tudja hogy ebből mit hova írjon, és mi az infó számára ami csak infó.
UEFI tool - ebbe ha betöltöd a bios file-t látod is a szerkezetét meg hogy mit lehet vele tenni
BIOS - ha lenne dosos flashelő, és ahhoz más szerkezetű file, az jó lenne, de mindegyik verzió ilyen -
fpeter84
senior tag
valahol még mindig megvan nekem is a dell axim x5 advanced-em - 15-20 éve vettem használtan, imádtam, próbálkoztam visual basic-es programozgatással, volt rá age of empires, pocketdos emulátor, minden mint a búcsúban... "play áruház" még nem létezett akkor, de kicsit utánajárva kalóz oldalakról szó szerint ezrével lehetett letölteni rá programokat - a mai napig megvan valamerre egy sok sok gigás mappa programok ezreivel - akkor még picit mások voltak a méretek, párszáz KB, 1-2MB-ból egész komoly dolgokat csináltak
#79942 DarthSun
egy próbát megér - valószínűleg a bios-on sok múlik, hogy a régi dolgokkal való kompatibilitáshoz mik kerültek bele, mit spóroltak ki belőle... -
Nekem is volt ilyesmim régen, 6 éve adtam el.
Akkor még az Operájában netezni is lehetett valamelyest (PH bejött pl élvezhető sebességgel).
PPC játékokra és zenelejátszónak használtam.
Itt egy-két korabeli kép: -
zoltanz
nagyúr
Köszi!
Most HDD-t megformáztam ugyanígy és Bios-ból sikerült a frissítés (Gigabyte dual-bios-os lap).
Valószínű vagy hardveres konstrukciós hiba, van vagy szofveres bug a pendrive kezelést illetően.
Más gyártók, márkáknál hosszú évekkel ez előtt megoldott természetes dolog pendrive boot, bios frissítés stb. -
törölt tag
Ezen is kb hasonló bridge chip van mint amit előbb fpeter84 linkelt, de köszönöm. 20 ezerért valóban kibaszott drága, lehetm veszek inkább egy lp usb 3.0 kártyát és egy adapter, bár az meg ronda, és egy showcase gépet szeretnék építeni.
A Linux-al kapcsolatban meg teljesen egyetértek, én is ezt vallom, meg senkinek nem akarom megmondani hogy mit használjon, itt a kollégáknak furcsa hogy valakinek más a véleménye, egyből kapja az ember az agymosott jelzőt, akkor ha neki furcsamód nem bugos a rendszere. -
-
-
Bile Demon
őstag
-
balintka
addikt
Ez meg így értékcsökkentő is. Szerintem ez nem kel el ennyiért, max. ha talál valami madarat rá.
MasterDeejay: Az Inno kártyát is szerintem kb. 5-6 ezer körül pár hónapja (tudom nem a legjobb minőségű, de akkor se annyi mégse mint ez a linkelt kártya). 10-20% meg nem ér ennyi felárat.
-
balintka
addikt
-
KROK640
nagyúr
"Bar az is igaz, hogy mindenfele fajta VIA lappal leginkabb az ultraolcso kategoriaban talalkoztam (Acorp, PC Partner), mert jellemzoen azon gepekbe kellett rakni, ahol az Intel Celeron melle mar se a ZX-re, se az LX-re nem volt penz (BX? ugyanmar), csak a megolcsobb VIA -ra."
jajj hány gépet építettem akkoriban én is így. A megrendelő inbél gyorsabb CPUZ-t akart, minél olcsóbb lappal. De nálam sem telt jobbra, (és 2001 tavaszáig rá sem jöttem mennyit számít egy BX Abit lap, szemben ezekkel az olcsó szörnyekkel) így bőszen én is ebbe az irányba terjeszkedtem, azok minden hátulütőjével. Mert volt ám bőven.
Akkoriban sokkal nagyobb különbség volt egy olcsó és egy drága lap között (főként teljesítményben és stabilitásban). Emlékszem, hogy a BX-es 366-os 458-on (ami kollégámnak volt) durván agyonverte a VIA lapos 550-re húzott 366-osomat, de aztán az új szerzemény 466@585MHZ-es Celeronmat is elverte a 458-ra húzott Celéeron BX lapban (játékok alatt FPS-ben, rendszer mozgási sebességre, érzésre, mindenre) ami azért akkoriban vaskosan égő volt. Ráadásul nekem 585-ön már hang sem volt, (és hangkártyát is kivettem emiatt), miközben a BX-es Celeronon hang is volt.
Na ekkor jöttem rá, hogy a következő gépemnél az alaplapon semmiképp sem szabad spórolni, akkor jött az Abit BD7 beta (és a lecke, hogy béta lapot sem veszünk), majd az ASUS A7V8X-X azzal, hogy "a mai olcsó lapok is jók már", tényleg nem volt rossz a széthúzott Athlon XP mellett, de 2006-ban mégis átálltam NForcera, ár megjegyzem messze nem volt akkora gyorsulás a VIA lap után mint a korábbi noname szarok után akárcsak a BD7 beta, de sajnos a VIAs ASUS lap meg lett villámcsapva, ami miatt 0 USB, és egyetlen IDE channel maradt működőképes, így meglehetősen nehéz lett vele az élet (pl a Windowst 1,5 évig nem tudtam újrarakni, mert hogy???) a HDDről meg csak úgy tudtam menteni, hogy átraktam másik gépbe, és a másik HDDmre mentettem, ami szerencsére a csapáskor nem volt benne a gépbe, de onnantól azzal a lappal végleg kiesett a mérete. (amikor 2×80GB HDDvel vagy azért nem mindegy, bár akkoriban még azért 1×80GBval is el lehetett lenni ...Utána jött az a szomorú felismerés, hogy sem a lapon, sem a tápon, sem a VGAn nem érdemes spórolni, a HDDn meg nem akarok, így maradt a proci meg a RAM, és így lett a Phenom 9500 mellé mindössze 2GB RAM (2009ben ez nem volt már egy előremutató megoldás, de még épp el lehetett vele lenni) majd az élet úgy hozta, hogy 2014 januárjáig el is szenvedtem 2GB RAMon, 2013 második felében már azért eléggé necces volt.
Csak sajnos az élet úgy hozta, hogy 2010 nyara és 2014 januárja között egy fillért sem költhettem gépre (támogatni kellett anyámat), sőt, sokszor enni is alig volt mit, szóval hiába akartam már 2012 végén 32/64GB-os SSD-t 2014 januárjáig semmi nem volt, 2013ban már nem is nézegettem h mi a menő, mert csak felbosszantott, hogy erre se meg arra sem telik (miközben napi 8 órában dolgoztam), egy idő után szándékosan nem is követtem a piacot emiatt, és ezért nekem ez az időszak elég erősen kiesik (max ha más gépét kellett csinálni, annyiból van meg)
-
Bile Demon
őstag
Ja értem. Szóval ezt javították, szuper!
Mondjuk ezt tudtam volna úgy kezelni, hogy 1db nagyobb HDD és nem SB live! kártya.Viszont engem az zavar, hogy minden 2db RAM-al csak minden második resetre indul és minden restart után lefagy, az nem VIA hanem gondolom EPOX specifikus, vagy még inkább egyedi probléma.
Egyébként átkondizás előtt nem túnt fel, hogy ezt csinálja, akkor is 2 RAM volt benne. Akkor csak a P95-ben hasalt el, reebootkor, nem emlékszem, hogy gondja lett volna. -
-
-
Bile Demon
őstag
így van, csökkentett módban listázza, ezen a kettőn túljut, aztán kékhalál egy pillanatra és restart.
Mondjuk most újrahúztam egy másik HDD-re.Végülis stabilitást tesztelni nem jó félholt rendszerrel.
Ezt meg elteszem a VIA laphoz. Átkondizás után újra próbálom.
Csak a módszer érdekelt, jó lehet legközelebb.
Elvben akkor működhet, hogy via4in1 és egyéb alaplap specifikus driverek uninstall után indítom a másik lappal? -
Czo
addikt
Nezem a wikin, hogy irjak, hogy volt idoszak, amikor ajandek RDRAM volt csomagolva a P4 melle. P1, P2 es P3 procibol vettem dobozosat, de P4-bol kimaradt. Nalunk is volt ez igy egybecsomagolva vajon? En egyaltalan nem emlekszem erre, csak hogy kemeny forintokat kellett a penztarnal hagyni az RDRAM modulokert. A wiki nem ir idoszakot, lehet, hogy ez a 423-as Willametteknel volt csak?
-
KROK640
nagyúr
Oh, a jó kék multi. Az volt a kedvencem, de 2004-ben leálltam róla, mivel túl drágának találtam, onnantól csak alkalmanként szívtam és maradt a kék szofi.
Mondjuk úgy komplett a cigivel úgy vagyok már 5 éve, hogy nagyon ritkán, csak ha haverokkal iszunk vagy ilyesmi, egy doboz egy hónapig elég.
Sajnálom már rá a pénzt ...PDA, még 2006ban nagy menőség volt, tök fölösleges eszköznek tartottam, lés az idő engem igazolt, végül nem elterjedtek, hanem eltűntek.
(tudod mióta van mobil netem? Tavaly november 5 óta)
-
-
KROK640
nagyúr
Mikor nekem ilyenem lett, akkor már 1700-as Celeronom volt, 256MB DDR1-el, GeForce 3-al meg 80GB + 40GB-os HDD-m.
Szóval valahogy nem gondoltam, hogy használni kéne(Sokáig ezeket dekorációs céllal gyűjtöttem (2001 környékén kezdtem), egy időben az volt a célom, hogy alaplapokkal, és kártyákkal beborítsam a szobám egyik falát, igazi high-tech hellyé varázsolva. Aztán nem lett belőle semmi, mert szülők kidobatták velem a lakásfelújításkor (2009), mondván ki se találjam ezt a baromságot, hogy hardverelemekkel borítok be egy falat (szétszedett winyók, már itt-ott lógtak dekor elemként a szobámban) aminek akkor nagyon nem örültem. Pláne hogy egy rakás működőképes gépnek és cuccnak is menni kellett, pl mindkét P4-esemnek, de a PIII-nak is, meg egy rakás más cuccnak is. Azért ma már látom, hogy nem baj azért, hogy nem állnak ládaszámra a "teszteletlen" 3-486-os, Pentium 1-2-es alaplapok, kártyák, döglött vagy nevetséges kapacitású HDD-k 20MB-ostól egészen 120GB-osig ).
-
arn
félisten
Vlbben gyk a legbudgetebb megoldas volt, de elsok kozott jott ki
Az 542xnel a busz is 16 bites volt a vlb ellenere, csak nem isa orajelen ment. De attol fuggetlenul teljesen hasznalhato cuccok voltak ezek a tridenttel egyutt. Az visionok es a tseng is nagyon tul van tolva, foleg ez utobbi, nem eppen problemamentesek.
-
-
-
arn
félisten
Ami kibirt mar 20 evet, az az alkalmankenti retrot is birni fogja. 34gxp van a p3ban, ez volt az utolso jo szeria, fireballbol meg az elso szeria frissitett verzioja, es a fireball stbol ketto. Az ibmek csapagyasodnak, de sajnos nehez ma mar olyan 90s vinyot talalni, aminek olyan hangja van, mint regen. Hang szempontjabol a connerek tok jok (amugy vacak volt regen, es ma is).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Netfone
- Hardverkemping június végén
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest