- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz67
tag
válasz
krisz67 #43715 üzenetére
Ebbe a VGA ba, meglehet úgy oldani a bekötést, hogy egy külön 400W os táprol kapná a PCI-E 6pin csatit?
A kari maga meg a HP gépembe lenne belerakva?Viszont csak egy PCI-E van a másik konfig tápján, azzal is menne szerintetek? Bírná a HP 365 W os tápom, a PCI-E n kiszolgálni?
(E5500 CPu társaságában)VGA: MSI NX 8800 GTX (DCV-00187-N4-GP)
DCV 12V 0.15A -
válasz
krisz67 #43709 üzenetére
A típus ott van rajta, csak a fotón nem olvasható.
Az is rajta van mi a bele, szerintem 486-os lesz.
Prolinea NET 1/25S? 486 SX-25?
Régen adtunk el pár ilyet, optika ugye kilőve, a vinyó abban is kicsi volt tehát a win rámásol és telepít nem volt opció, így átmenetileg szétszedve kapott egy cd-t a telepítésig. -
válasz
krisz67 #43671 üzenetére
1: kell hozzá egy un MFM csatoló-kártya (ISA csatolós)
2: GT430 helyén mennie kell, izomból erősebb is nála.
3: nyomtató-portra nincs átalakító, csak a régebbi széles soros portra, tehát a normál sorosra+szélesre szabad rádugni. DLink ?- nem jöttem rá ez mi lehet. Lemezek talán érnek valamit, ha célirányosan keresi valaki.
4: zöld lemez - lehet hogy van még újonnan is. -
-
válasz
krisz67 #37878 üzenetére
Segítek : itt kérdezd, jobban jársz
-
válasz
krisz67 #37175 üzenetére
A registryből ki kell gyalulni mindent ami az előző hangkártyatelepítésből megmaradt. Creative kártyákkal is előfordul ez. Valamelyik bejegyzés álcázza a hangkártyát. Ha tiszta a registry fel kell mennie. Egy esetben lehet még gond, ha valamilyen kém vagy féreg bújik a gépen, egy ilyen esetem volt, akkor csak a teljes újratelepítés segített. A féreg le lett szedve a fertőzött rendszerről de annyira megkavarta az egészet hogy nem ment fel a hangkártya telepítője ( Audigy2ZS Platinum Pro ).
-
válasz
krisz67 #37090 üzenetére
Ha szoftverekről van szó, akkor kérlek óvatosan fogalmazz ezekkel a "leszedem" kijelentésekkel, mert mint tudjuk, ezek a béta verziók már nem elérhetőek a microsoft honlapján, így letölteni csak tudtommal illegális helyekről lehet, ami pedig wareznek minősül, és tiltott itt az oldalon
-
válasz
krisz67 #36994 üzenetére
A "kocka" az gondolom jelen esetben a négyzet beceneve, az a 4:4, 3:3, 5:5 lenne, az is a különös ismertetőjele hogy minden oldala egyenlő hosszú.
5:4 és 4:3 "ugyanaz", mindkettő "kocka", de még inkább téglalap.
Méghozzá olyan téglalap, ami picit szélesebb mint amilyen magas.
Az arány meg a felbontásból jön ki, hogy 5:4 vagy 4:3.
Vagyis, 15 és 17 colosak azok leginkább 1024x768-asok, itt 1024/4*3=768.
A 19-esek jellemzően 1280x1024-esek (a kockák....), 1280/5*4=1024.
Amúgy én 2 éve vettem itt 19-es, 5:4-es, hangszórós, DVI-os (csak ilyet vennék, d-sub-ost nem igazán, előbbi digitális, másik analóg csatlakozás) FuSie-t 7500-ért, meg egy 17-es 4:3-as Hanns-G-t 5-ért, szintén DVI + hangszórós.
Egyik sem gagyi 20 ms, a FuSie 2 vagy 5, a másik meg talán 5 vagy 8, meg nem mondom. -
-
válasz
krisz67 #36922 üzenetére
egy Hanns.G 28 colos moncsim van.. gyűlölöm a fulHD-t... only 16:10-es képarány.. így ez a monitor is 1920X1200-as.... DVI nincs, csak D-sub meg HDMI... kipróbáltam mindegyiket, de nem látok különbséget képminőségben
jóóó nem egy csúcskategóriás monitor, de a céljaimnak megfelel.. játék filmnézés netezés, ilyesmi
-
Tim82
félisten
válasz
krisz67 #36922 üzenetére
Szerintem ha van rá mód, IPS vagy (S)PVA / MVA paneles monitort nézz. Szebb a képük (színek, betekintési szögek), mint a TN paneleseknek.
A Hardveraprón rendszeresen elő szokott fordulni pl. Fujitsu-Siemens P19-2, HP L1965, Eizo L768 - ezek általában 19", 5:4 képarányú, 1280*1024-es felbontású, jobb paneles, D-Subbal és DVI-vel egyaránt rendelkező darabok. HA-n 8-13k között vannak. 20k-ért megbízható boltból is kapsz ilyeneket (itt nyilván a garanciát és azt, hogy letesztelt, leellenőrzött példányt kapsz, fizeted meg). Bolttal gondolom, le lehet egyeztetni a szállítást is vidékre.
Kicsit olcsóbban, másik boltból is lehet ilyesmit venni. (Ettől a bolttól én is vettem két monitort - Fujitsu P22W-5-öt, sajnos már nem lehet kapni - ezeket használjuk jelenleg itthon.)
Még ez is nagyon jó vétel lehet.
A TN paneles monitoroknak egy előnyük van ezekhez képest, a jobb válaszidő, de ha csak nem vagy komoly FPS multiplayerben nyomuló játékos, szerintem ez nem jelent gondot.
-
-
-
-
Sanchez638
addikt
-
Ádyka
őstag
válasz
krisz67 #36697 üzenetére
Ha ilyen korú vasra van szükséged, akkor ennyit megérhet, hiszen a lap elvileg támogatja a Core2 proccokat is. Szerintem próbáld meg otthagyni azt a kazán HT-s procit, és tegyél bele ugyanazért az összegért valami E2xxx procit.
Csodára meg tuningra nem hinném, hogy képes a lap, az MSI mintha nem is ismerné el, hogy az Ő terméke. -
válasz
krisz67 #36600 üzenetére
Akkoriban még nem nagyon volt SMART, hogy ezeket az infókat elmentette volna a HDD
de biztos elgé sokat futott, mert míg manapság nem nagy érvágás ha megvesznek egy HDD-t de az sose kerül beüzemelésre. Míg régen egy HDD beszerzését kétszer is meggondolták, hogy tényleg szükség van-e rá, s ha már megvették akkor az garantáltan be lett fogva hogy visszahozza az árát
Tim82az átlag emberek gépében még midníg nem jellemző az SSD, és akkor finoman szóltam
az átlag ember továbbra is 30ezer Ft-okat szán gépre, vagy felújításra...
Én se váltanék vissza SSD-ről... de az átlag ember gépe még mindíg 1,5-2 perces boot idővel dolgozik, és kb leszarja... Mint ahogy én is leszartam még 2 évvel ezelőtt hogy a Vista így bootol.. egyszer töltsön be utána pörög.. abban a 2 percben meg elmegyek retyóra.. úgyse kapcsolgatom a gépemet
Még annyi, hogy sokszor úgy kérik ezeket a 25-30 rongyos gépeket, hogy monitorral...
az nem nagy dolog... 17-es CRT-k vannak 1-2k-ért amiknek szép a képük. biza volt az LCD előtt is élet
Jahh és a legócskább gépekre is lehet játékokat rakni. pont a napokban írtam a Sandy bridge alapú Pentiumról, hogy nem is olyan rossz... VGA nicns a gépbe... de nem is kell. Pici pacik a kislánynak, a fiúnak NFS Carbon, Flatout2 csak úgy repül, FPS-ből Far Cry, COD2szóval igen... 30-ból telljesen vállaható akár játékra is alkalmas gép megvalósítható
sokadik szerk:
Még valami! Van egy 80 éves hölgy, akinek a gyerekei Új Zélandon élnek. a hölgynek egy 1,7-es celós gépe van, 512MB RAM és komoly 10gb Quantum HDD... Win XP-vel... na hát gondolhatod a tempótés hallod hiába mondom hogy fejlesszünk már azon a kotlák gépen, jó neki... betölt a gép, megnyitja a gmailt, és közbe várjuk hogy megnyisson egy emailt.. 20 másodperc alatt meg is van... és jó neki... tehát nekünk ez tök használhatatlan lenne, de mások azt mondják az ilyenre is hogy megfelel.. tehát ez a használható/épp hogy használható megfogalmazás elég relatív
De amúgy a békesség kedvéért: Élljenek a Thinkpadek
-
unclefucka
senior tag
válasz
krisz67 #36650 üzenetére
Most adom el a Q9300-as konfigomat.
Nem szívesen adom el belőle csak a procit, de hát ilyen ez a popszakma.
Amúgy alapfeszen stabil 3GHz-en.
Írj privit, ha érdekel. (akár egyben is) -
Tim82
félisten
válasz
krisz67 #36661 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor annyi megkötés van, hogy a brand desktopokba általában Q-s Intel chipsetes alaplapok kerültek, amik nem kezelik a 5*** sorozat Xeonjait, csak a 3***-okat (ez annyiban rossz, hogy a 3***-sorozatban azt hiszem, nincs energiatakarékos változat). Amúgy mintha mikrokód-téren ugyanazt az azonosítót kapta meg egy Core 2 Quad és a vele azonos tulajdonságokkal bíró Xeon is.
-
Rive
veterán
válasz
krisz67 #36595 üzenetére
A gépek egy részében se RAM, se VGA. Szerintem valami raktár sarkából előrángatott levedlett masinák, nem 'rendes', használatban levő gépek.
Ui.: bocsánat, ez szakmai ártalom. Illetve már csak 'úgy maradt'... Ha látok egy PC-roncsot, egyből arra bukik rá a szemem, hogy mi van benne, hátha valami izgalmas
-
-
-
-
válasz
krisz67 #36531 üzenetére
Floppy-nál szerintem nincs az az ember aki minden esetben megmondja hogy kell legyen
szal próba cseresznye.. elég sok fajta drive van, nekem is van több oylan meghajtóm aminél a floppy kábelt így is és úgyis rá lehet kötni
IDE-nél szerencsére biztosabb megmondani: a 2 piros legyen egymás mellett... mármint a molex csati piros ere legyen az IDE kábel piros vezetékéhez "egymással szemben"...
Alaplapon picit oda kell figyelni, de tuti van jelölés, többnyire a csati valamelyik szélére 1,2 van írva míg a másik oldalára 39,40.
vagy egy fehér "csík"-al jelölik, ahova a piros szálnak kell néznie, illetve számozás esetében az 1,2 felé nézzen az IDE kábel piros jelölése... -
válasz
krisz67 #36529 üzenetére
Nézd már meg, szerintem fordítva dugtad rá az alaplapra(vagy az eszközökre) az IDE kábelt...
Floppy kábelnél mondjuk egyértelmű mert ott folyamatosan világít akkro a LED rajta.. de az IDE eszközöknél sok érdekes hibát okozhat.. pl akár nem adhat képet a konfig, vagy ad képet de nem pörög fel a HDD, ODD nem nyílik ilyesmi... szal sztem 99% hogy ez a gond -
gerlaip
addikt
válasz
krisz67 #36475 üzenetére
3DMark2001 egy 3D tesztprogram, ami a videókártya 3D teljesítményét méri.
Itt a fórumban - és egyébként a retró harvdvereseknél általában - nagyon népszerű, mert a processzor teljesítményére is igen érzékeny (és azért is, mert a régi, dx9 előtti videókártyákra van optimalizálva).Közben beszűkítettem a hibajelenség előfordulását. Az ATI videókártyák driverében ha Balanced mód helyett a Performance beállítást választom, akkor produkálja.
Lehet, hogy a program érzékeli, ha a beállításait felülbírálja a videókártya meghajtó programja, és letilt - nehogy igazságtalanul sok pontot érjen el a hardver.
Mindenesetre Balanced beállításon most hibaüzenet mentes a teszt, tehát nem kell kidobnom a videókártyát.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
krisz67 #36440 üzenetére
Próbáld meg a precompot 65535-re bepattintani, a floppys bootot felejtsd el, használj cd-t. Gyorsabb is
A hdd pedig gyanús hogy nem az igazi.
Floppykábelt cserélj hátha elpucolja a seek failure-t. Ha nem, akkor... floppy d4ive is csere.Gerlapi: nem kellene bajt okoznia, ha a sata controllernek vqn BIOS-a, annak márpedig van. Dosnak nem kell driver hdd-hez. Csak bios.
-
válasz
krisz67 #36440 üzenetére
Ja, ha bebootolna ODD- ről az is jó lenne ( ha tudja a biosa ), egy Win98 lemezzel idítva már több lehetőség is adódna. Ha olyan ODD- t teszel rá ami tudja olvasni már az RW lemezt akkor még jobb. Egy újjabb gépen kell készíteni egy DOS indítós CD- t, RW- s lemezre, aztán go.
-
válasz
krisz67 #36432 üzenetére
Látom úgy van beállítva hogy floppyról bootoljon de nem tudja olvasni a lemezt, vagy a lemez vagy a meghajtó nem ok. Kell egy jó bootlemezt készíteni másik gépben. Ha avval sem indul akor floppydrive csere. Azt is megpróbálhatod hogy a biosban a HDD- t állítod be a bootban elsődlegesnek hogy arról próbáljon meg indulni.Úgy látom hogy az auton van és felismerte a bios, bár a precomp- ban a -1 érték érdekes, ilyet asszem nem láttam még
, mindegy ha van a HDD- n valamilyen oprendszer, lehet hogy elindul. Jó lesz ez ha feléled, kicsit viharvertnek látszik de ha már megy érdemes lesz időt áldozni a kiglancolására.
-
válasz
krisz67 #36432 üzenetére
Bootolj cd-ről.
De azt olvastam, az lehet hogy ennél nem megoldható.
Akkor olyan floppyról és meghajtóról bootolj, ami tuti bootol más gépben.
Mert szerintem itt olvasási gond van, az meg lehet lemez és meghajtó is.
És próbáld meg megtanulni hogy hogy kell egy linket beszúrni, nem nehéz, külön gombja is van amikor írsz. -
-
-
-
válasz
krisz67 #36406 üzenetére
Köszi az infót
Viszont a warezre utaló kifejezéseket igyekezzük kerülni
Nem miattam, én lexarom/nám, de ha a kedves Prohardver! helyet ad itt nekünk témázni és ez a szabály, tartsuk tiszteletben, eddig sem piszkáltak minket, eztán se szálljanak már ránk
MurdR! Köcsög képfeltöltés -
válasz
krisz67 #36403 üzenetére
Van különbség a Home és PRO között vajon? látom én hogy a leírás ugyanannyit ír, na de a gyakorlatban...
Még az életben nem telepítettem XP Home-t
Azt mellékesen megjegyzem, hogy van bontatlan (értelemszerűen eredeti) HOme-m, akkor kibontom, és úgy dereng az még SP1-es lehet...
Mondjuk van bontatlan Vista Home Basic-em és Win7 32bit Home Ultimate-m is bontatlanok -
válasz
krisz67 #36363 üzenetére
Lehet hogy itt is beárazza valaki, az én értékeléseim eléggé eltértek az átlagtól. A Thomsonra még megvételt is ajánlottam volna régebben ( sima 486 DX- et kerestem ), de ma már van belőle rengeteg a gyűjteményemben. Aki célirányosan ilyet keres, megfizeti de azért nagy összegre ne számíts.
-
válasz
krisz67 #36361 üzenetére
- Thomson MD6J PABMDCB (P522329)
- Intel 486DX2-66/DA
- Intel Pentium MMX SL27JEzeknek van még retro értéke, azonban sokan sokféleképp áraznák be. A Thomson már viszonylag ritkábban bukkan fel.
Ez az én véleményem, szubjektivitás alaposan benne van......
(#36356) bacsis : gyanítom azért nem gyorsult mert ahogy kiköböztem a K6-III+ sem képes kihajtani.
-
válasz
krisz67 #36319 üzenetére
Ide fel tudom tölteni ha az új motorral felmegy, majd kipróbálom. Persze csak drivereket és ingyenesen használható programokat, licenszhez kötött cuccokat nem tölthetek fel.
(#36322) SP4C3 : itt is tilos a warez, asszem még a vele kapcsolatos hozzászólások is, meglátja egy modi aztán leszkapsz warn.
-
SP4C3
veterán
válasz
krisz67 #36309 üzenetére
@Ganz-[HUN]
Ha eljössz érte, akkor jutányos áron elviheted a komplett nosztalgia-szettemet, van jópár alaplapom, némelyik még üzemel is(de azok mind socket A foglalattal vannak felszarelve
)
Ha valakit érdekelnek és netán erre jár...
Na ez remek! Csinálhatnánk egy ilyen listát és fel lehetne tölteni ezeket a szoftvereket, van még nekem is pár!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest