- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
régebben sokat hajtottam ezt a moncsit, cirka 3-4 éve... akkor totál rendben volt.. és most is jó karakteres módban.. tehát lehet tényleg csak elállítódot..
Jahh tekerhetem, de ezek a xar tekerentűyk bent vannak a monitor hátulján a burok alatt.. csilalg csavarhúzóval hozá lehet férni, de van némi aggodalmam ott nyulkálni, még akkro is ha máanyag a csavarhúzó nyele -
Nálunk is anno megdöglött jópár, de azok 250-es FSP-k voltak, talán FSP-250PNR volt azok típusa, vagyis egy betűvel eltért ott a típus.
Minden túlélt mindent, még a codegenek is, de ezek sorban pusztultak el.
Egyébként tapasztalatom szerint a legtöbb noname nem nagyon döglik meg, kivéve a codegent.
Viszont sok márkás meghal.
Meg is van az elméletem hogy miért:
A noname könnyű, töküres, míg a márkás nehéz, tele van.
Utóbbiban így megragad a hő, és szerintem ez a fő oka a dolgoknak. -
Szinte minden AM2-es Asrock laphoz van AM3-as bios, pctreiber oldalán fellelhetőek (ha a hivatalosan nem találnád) a tiédhez konkrétan itt (2.616-tól támogatja az AthlonII-őt), lényeg, hogy max csak 95W-os AthlonII/PhenomII megy bele.
bacsis: Hivatalos oldalon már nem biztos, hogy fennt van, de teljesen korrekt béta biossal visz szinte bármilyen AM2+/AM3-as procit 95W-ig bezárólag.Ha már itt szóba került a 771-es Xeon, nincs véletlen vkinek elfekvőben 775-re átalakítója hozzá? (kallódik nálam 2db csak ennek híján nem tudtam kipróbálni őket)
-
Vladi
nagyúr
"netes sz*tyok erőforrásigénye igencsak megnőtt, úgyhogy ha 1-2 böngészőablak nyitva van akkor mostanra már szaggat a játék..."
Akkor ezzel a problémával foglalkozz. Büdös nagy kamu, hogy ilynekor új gép kell. Nem kell. Vagy pucold le a sok szrt, vagy tegyél fel linuxot netezni és ott pucold le a sok szrt. Kész.
mod:
Hát ez az! Aztán gyakorlatilag ugyan azt csinálod. Én már ettől agyérgörcsöt kapok, komolyan. -
Véleményem szerint egy jó AM2+ lap és hozzá egy Phenom II X4 proci mai napig elég még játékra is, persze nem hardkór gémingra gondolj, és persze nem erőforrás zabáló munkára.
Most AM3 konfigom van, de gondolkodom rajta, hogy beledobom a régi AM2+ lapomba a PHIIX4 procimat és azzal tolom tovább, ezt meg vigyék!
-
-
-
Én egy E8500 procit mondanék. Az Athon 64-nél kb. 20%-kal erősebb azonos órajelen, tehát ez a 3.16GHz-es E8500 egy 3.8GHz-es Athlon 64-nek felelne meg.
Vagy E7600, ami 3,06GHz, ha 1066-os az FSB-d, ahogy Gban mondja.
Szerk: AM2 vonalon a legnagyobb a 6400+ X2 (3.2GHz), AM2+ vonalon lehet 3.6GHz-es Athlon II X2 280-t vadászni, de az drága lesz.
-
-
igen, igazad van... félig meddig... mert a Quadro és FireGL-ek sok esetben kapnak "egyedi" GPU-t, amik desktopokon nincsenek, vagy csak később jelennek meg rá, vagy olyan portokat kapnak a kártyák amik szintén nincsenek a kifejezetten desktopba szánt kártyákon....
abban viszont igazad van, hogy a 2000-es évek elején a Quadro és Geforce ileltve Radeon és FireGL mind "ugyanaz" volt GPU téren -
-
-
bocsi átsiklottam rajta
jahh kipróbáltam több kábellel is.. próbáltam a slave-et is, a BIOS megáll mitnha érzékelne ott valamit majd nem talűl semmit.. kár érte.. amúgy érdekes a felpörgés indítás után kb 2 másodpercel kattan egy óriási nagyot, de tényleg nagyon hangosan, de utána teljesen egészségesen pörög és éri el az üzemi fordulatot, madj szépen pörög ahogy kell...
-
-
Nudlee
aktív tag
Érdekes darab, vajon milyen célközönségnek szánhatta a gyártó?
Egy XT lap a 386 / 486 korszakban...én tuti nem vettem volna meg
Ezeket a lapos gombelemeket / akkukat egyébként mikor kezdték használni? Én talán a P1 korszakra tenném, de lehet, hogy tévedek.
Valahol nekem is van egy működő Turbo XT lapom, de azon sajnos nincs integrált cucc. -
Elárulom az én infómat.
Minél hosszabb a vonal, annál jobb a gyártásminőség, ezáltal annál jobban húzható.
Ez az infó ezeknek a fénykorában jött, és teljesen igaznak is bizonyult.
Ez alapján járattuk a procikat, ez alapján válogattunk magunknak is, és amikor gyorsabbat kellett volna csinálni egy prociból, és láttuk hogy igen rövid a csík, hamar be is igazolódott, hogy hiába húzzuk, fagy. -
-
-
Bull Boss
őstag
Ezeket a lapokat általában irodai felhasználású gépekbe rakták. Akkoriban még erős S3 trio uralom volt, ahhoz képest pedig szerintem olyasvalakinek akinek nem volt pénze új AGP-s lapra és TNTre mondjuk annak egy jó alternativa lehetett. A dátum 2000 ne felejtsétek... Akkoriban még csak álom volt számomra az AGP...
-
Szerintem nem kell ehez lokal. A moderatorok eddig sem szoltak, ha valaki feldobott ide valami eladando cuccot, fokent ha regi "helyi lakos". Ugyanigy lehetett itt arakat megbeszelni stb.
Vettem en is draan valamit, mert szentimentalis vagyok es vettem fillerekert valamit, ami kuriozum es annyiert nem hagyhattam ott. Mondtam mar, hogy van egy 8"-es floppymeghatjom lemezekkel egyutt?
-
Ranagol_5
senior tag
Teljesen igazad van, retro-t árazni szinte lehetetle. Ha meg valamit árazni kellet, eddig is beáraztuk az érdeklődőknek. Az viszont tényleg idegesítő, amikor mondasz egy kb reális árat annak, akiről tudod, hogy semmilyen érzelmi viszony nem fűzi a cucchoz, csak guberálta valahol, és akkor rávágja, hogy de az ebay-en ennyi. (nem egyszer volt már ilyen itt a topikban, még a közelmúltban is)
De er re is meg van a szokásos válasz. Akkor adja el az ebay-en.
All in all, nem kell ármester, mert a retro cuccok árai nem elég koherensek. -
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
ízig vérig asztali.
viszont "az eszemnek van egy ötlete".
én kivettem a vramot, mielőtt lerohadt. holt poros volt. a megoldás a pofám előtt volt... délután ki próbálom, be válik e. ha igen, jöhet az új cmos elem problémája. honnan szerezzek? ez akku, vagy elem?
ha elem akkor meg oldom. -
-
-
-
G200 inkább a TNT1 riválisa, a TNT2-é a G400 volt, amúgy korabeli D3D-ben tényleg egész tűrhető, nameg az ilyen nóném (Aristo, Butterfly, EagleTech, Acorp, ColorMax, Manli, Ennyah, Sector, Powermagic és társai
) Tnt kártyáknál nagyságrendekkel szebb képe van.
Virge-en/Trio3D-én kb 2 tucat korai D3D-és vagy saját apis (S3D) játék megy csak, de a legtöbb normális sebességgel tényleg csak alacsony felbontásban (ált max 400x300), nem véletlen hívták 3D deceleratornak, ráadásul elég trehány minőségben, szóval tényleg csak arra jó megnézd ilyen is volt. -
quailstorm
félisten
Na, csak hülyeséget beszélek megint...
Millennium G200 ugye? (én csak a Millenniumig olvastam, meg a matrox millennium szóra is azt adja be elsőnek)
Nekem meg a simából van 1, meg egy nagggyon hosszú kártya ami szintén Millennium. ilyen az egiyk
ebből nem nagy cucc hogy PCI és gyakori nagyon -
-
Igy is neha kollegakkal ugy nezunk ki, mint egy kisebb szamitastechnikai bolt. Laptop, tablet, konyvolvaso es telefon. NEm ferunk el normalisan a 4 ulese helyhez tartozo asztalnal a sok cucctol.
Hogy legyen valami, ami mar csak felig off: Selejtezesnel kezembe akadt par erdekes dolog. Kimentettem AM2-es egybegepet es par AM2-C2D procit is. Sajnos igazan regi cucc nem volt.
-
-
Exian
addikt
Jah. Végül is nincs hátrányom belőle, miután csináltam mindennek külön partíciót.
Egyébként ilyen a gépezet:
HP Vectra VL400
Nagyon faja, tök szabvány laptop CD-ROM van benne, szerintem simán belemegy néhány HP laptopba
Kis IDE átalakító van rajta, azt leszedve teljesen szabványos laptop meghajtónak tűnik.
A HDD elhelyezése meg egyszerűen zseniálisan mókás, beletelt pár percbe, mire leesett, hogy hogy a fenébe kell kioperálni
Ismeri valaki ezt a gépet? Kegyetlenségből elkövetett szívatásnak tűnt elsőre, de aztán rájöttem, hogy tök jó, mert seperc alatt cserélhető a HDD.
-
Babetta-X
senior tag
Van hozzá egy ilyenem:
Illetve a processzor "kártyában" van két ram modul is. Ehhez végtérre is egy ISA VGA kártya, AT táp, és egy winyó kell, utána máris száguldhatnak a bitek.
Azt hittem valami értéke csak van, mert lehet szert tudnék tenni még egyre, de akkor nem küzdök érte.
-
-
-
nekem meg pont az jön le, hogy valahogy mégis gépen belül lesz a hiba
más gép nem produkálja a hibát, csak ez, de ez a gép 2 konektorra kötve is...
én még azt is eképzelhetőnek tartom, hogy mondjuk a HDD-től vagy az ODD-től szed be valami zajt vagy télleg a gépház...esetléeg valami fémforgács az alaplap alatt ilyesmi... -
-
-
-
-
petakpa1
őstag
Zsír
Nagyon köszönöm Rive!
Mondjuk egyenlőre sehogy sem tudom összehozni az első oldalon szereplő beállításokat az alaplapi beállítással
Az alaplapon lévő 1 és 2 jumper szerintem nem játszik, mert ezek attól függetlenül, hogy 66, 100 vagy 133 van bejumperelve egyaránt open az alaplapi manual szerint. Tehát 3-4-5-6 jumpereket kellene hozzápárosítanom az első oldalon lévő FS0-FS1-FS2-FS3 pinekhez.Itt viszont ellentmondásba ütközök, már rögtön a 66 MHz-nél. Alaplap manual szerint 66 MHz-hez JP3-4-5-6 egyaránt close, ugyanakkor 1 oldal szerint pont nem így kell a 66 MHz-et.
Igazából a lényeg számomra annyi, hogy max. 138 MHz-et lehet beállítani PIN-kel (jumperokkal), ezt pedig időközben megtaláltam jumper rakosgatással is
Ami még érdekes lehet, az a linkelt doku 8. oldalán lévő táblázat. Itt van pl. 147-152-154-157-159-162-166 FSB is, de ha jól értem ezt csak menet közben valamilyen célszoftverrel lehetne programozni. Pl. Speedfan anno ismert egy csomó PLL chipet, de Cypress-től csak a W311-et. Ha valaki tud olyan szoftvert, ami ismeri a W211BH-t ne kíméljen
-
petakpa1
őstag
Fotó sajnos elég problémás, mert gépbe van szerelve, és kértyák kábelek, maga a ház is takarja.
Az IC óra nem egy kis szürke fémszínű elem? Ilyenből kettő van:
14.3C94 és 24.C99. Az előbbi esik közelebb a jumperekhez, az utóbbi a PCI és AGP slot között van az alaplap széle fele. -
Pyton
aktív tag
Köszönöm a tápos válaszokat. Első körben szerintem nem fog kelleni a 75A, egy ráindítás, egy sima win asztalig betöltés egyelőre elég lenne. Ehhez szerintem nem kér túl sokat, csak legyen valami a kapcsain. Ezek a tápok, amiket linkeltetek, tudják tartani a feszültséget, ha hirtelen megrántja őket a kari 75 A-rel? (lehet, hogy hülye kérdés volt, elektróból sose voltam penge
)
-
petakpa1
őstag
Az FSB mindkettőnél 133-as, de a biztonság kedvéért csekkolom még ezt is meg a core feszt is.
A core fesz eltérés kevésbé izgat, max. beállítom úgy ahogy az 1 Ghz-es példány kéri, a 866-os meg kicsit többet kap, de mivel ugyanabban a generációban vannak, nem hinném, hogy baja lesz tőle, leszámítva, hogy szükségtelenül jobban melegszik.Melyik alaplappal lenne érdemes próbálkoznom?
Asus CUR-DLS, CUV4X-D, CUV4X-DLS?
MSI 266TD Master? -
Rive
veterán
Eeeegen, a PII szabvány az öt digitális VID jellel beállítható 1.8 - 3.5V tápot ír elő, tizen-valahány amper mellett. Egy szerver-VRM ennél valszeg nagyobb áramot is lead, szóval mondjuk egy négyutas szerver kiherélésével már egész közel kerülnél a megkívánt áramerősséghez... Persze a párhuzamosítás érdekes ügy lenne.
Ui.: pl. ilyen
-
Gona.
csendes tag
Szerencsém lett egy működő PCI54PV példányhoz, ezért összeszedtem némi infót, illetve megosztom tapasztalataim itt a nagyvilággal:
A PCI54PV amúgy TMC gyártmány:http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/T/TMC-RESEARCH-CORPORATION-Pentium-PCI54PV-VER-1-2A.html
http://www.elhvb.com/mobokive/archive/Tmc%20-%20MyComp%20-%20Mynix/manual/TMCPCI54PV.pdf
http://web.archive.org/web/19970610003025/http://www.mycomp-tmc.com/bpent.htm
A memóriákat párosával kell rakni bele, de 1-3 és 2-4, mert úgy vannak a bankok. Az EDO ramot nem igazán támogatja, elindul vele, de érdekes dolgokat művel. VLB-s videokártyák felével is érdekes dolgokat művel:
ARK1000 : megy
Cirrus : szín problémák
NCR : nem bootol
S3 805 : megy
S3 964 : megy
S3 Trio32 : monochrome fekete-fehér
Trident 9440 : szín problémák
Tseng 4000 : megySzóval ha nem megy egy VLB-vel, akkor másik kártyát kell keresni. Elég sok PCI videokártyát kipróbáltam és ott nincs ilyen gond.
-
-
snake1977
őstag
Vettem én már újragolyózott vga-t is, egy hétig sem üzemelt és a tulaj nem szólt róla, (ezért nem veszek semmit már gyári gari papir, vagy hosszabb (1hó min.) gari vállalás nélkül ami komolyabb cucc), ugyanúgy átverik vele az embert ahogy a sütött kártyával, bár utóbbit kicsit könnyebb talán kiszúrni, ha odakozmált vagy deformálódott a bármilyen müanyag alkatrész rajta.
Persze egy próbát megért havernak is, mondtam is neki vagy huzza egy pár hétig vagy nem, de ha nagy szerencséje van akkor talán hosszabb távon is, de készüljön fel rá hogy bármikor beadhatja a kulcsot. -
Exian
addikt
"A trükk amúgy annyi, hogy pihentetni kell egy-két napot szétszedés előtt, áramtalanítva. A fénycső igen sokáig tárolja a feszt, megrázó élmény tud lenni."
Ami bármilyen elektromos kütyüre igaz és célszerű alkalmazni, főleg, amik tele vannak pufferkondikkal: áramtalanítás után nyomkodni párat a bekapcs gombon, arra általában leszívják a tekercsek, inverterek az összes feszkót
De a fénycső más tészta, nem tudom, monitort kapcsolgatva áram nélkül működik e ugyanez. De talán igen.
Ezt a trükköt amúgy szoktam sokszor szemléltetésként mutogatni (nem szakmabeli) munkatársamnak, amikor egy-egy gépet épp szétszedek. Szoktam mutatni, hogy "nézd, nincs is bedugva a tápkábel, de ha megnyomod a bekapcsoló gombot, a ledek felvillannak és a ventik is beindulnak egy pillanatra"
Én egyébként ezért kaptam a szakvizsgámon plusz pontot, amikor tápot kellett javítani, hogy előtte dróttal kisütöttem. Azt mondta a vizsgáztató, hogy eddig még soha senki nem csinálta, és amúgy érdekes, de nem is volt elvárás
Pedig szerintem alap dolog, bármilyen szinten nyúl bele az ember a gépbe, hogy áramtalanítás után kisütés...
-
Balathruin
veterán
-
cheatergs
senior tag
DTK márka.
Ha jól értem, akkor PS2-es egeret és billentyűt javasolsz. Ez a készenléti probléma a nagyobb teljesítményűekre is vonatkozik? Vagy csak a koruk miatt?
CD-n, vinyón kívül nem rakok bele mást semmit. Jelenleg egy 400-as PPGA-s Celeront G200-zal választottam neki társaságnak. Arra gondolom elég.
-
Ádyka
őstag
Tudom, hogy van ilyen, de hol / mit kéne ellenőrizni?
Más:
Felbuzdulva az előbbi hotswappes sikeremtől, vettem a bátorságot, és gondoltam felrakom a 686NX-re az utolsó hivatalos 1.4-es biost. Naggyon kell nekem az a DMI support, amivel többet tud.
A dos4gv-s flasshelő progija kiírta, hogy nem támogatott bios, nem ismeri a chipsetet stb stb, azaz nem tud flasshelni. Jó akkor ennyit erről. Kilépés.
Ctrl+Alt+Del..... nincs kép, keresi a floppyt. Mondom mi ez? Nem is flassheltem semmit.
Isa Realtek be, floppyra fel a bios... autoexec.bat stb.... flashelő elindul, de még be sem töltötte, csak megáll. 6-8 perc után semmi, csak áll.
Ok, újraindítás. Nincs semmi kép, nincs floppy kerregés. Hűdeklassz. monom mi ez? El sem indult semmi progi, és mégis minden próbálkozás után lépésről lépésre pusztul a bios?Akkor mielőtt még felkerésném a fórumban a kollégát aki már égetett nekem P2LB biost jött egy uccsó próba.
Elő az előző VX lap, boot, VX bios ki, PPro bios be. Giga progi megint nem ismer semmit, awardflash szintén. Uniflash hiba nélkül beleflasshelte az 1.4-et. Na, mondom ez talán még jó is lehet.
És jó lett.Lett DMI
Sokkal gyorsabban kezeli le a 128 Mb EDO-t postnál (1.32-nél lassan fogta fel ezt a sok ramot), és minimálisan változott a biosban a memória időzítés kapcsolgatás is.
Öröm van.Azért vicc, hogy ilyen szemét flasshelő programokat adott a gyártó a régi lapokhoz. Gyakorlatilag ennek az elb@szásáról sem tehettem, mint annó az Asus oldaláról letöltött szar bios felrakásáról sem. Kismillióan felrakták azt is, és cseszték el vele a lapjukat az emberek.
-
Igen, én is hasonló álláspontra jutottam.
Illetve annyiban pontosítanám, hogy amiket meg lehet javítani azokkal már nem éri meg foglalkozni.
Korábban mennyi fet hibás lap volt, vagy más apróbb hibás, most meg északi / déli híd hiba, korábban a bios hiba is javítható volt, ma azt sem tudom hol a bios chip...
Ugyanez vga-k esetében - kedvencem a 9200 széria volt, azoknál 100-ból 99x egy fet halt meg ha nem ment egyáltalán, abból javítottam meg a legtöbbet.
Ma meg ez a reball, ááá.... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged