- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Találtam még egy esélyes AGP-s videókályhát, egy ATI Radeon 7000-est, elvileg 32MB rammal (pontos típus: RV6DL, vagy még egy jelzés van rajta: CGA-7032DTV).
Ezen elfutna valamilyen játék? Sosem játszottam vele, sima 2D-s kártyának használtam, arra nagyon jó volt, úgy emlékszem nagyon szép képe volt.
Gondolom a 3D képessége nem túl jó, de van rá játék tippetek?
Én keresek nagyon egy autós játékot, de nem ugrik be a neve. Annyit tudok, hogy Microsoft készítette és valami városban lehetett menni vele ilyen-olyan autókkal, talán busszal is és elég jó volt. Legalábbis én elszórakoztam vele anno. Valakinek van tippje, hogy melyik M$ játék lehet?
-
Fenyő
őstag
TNT2 M64 lesz az szvsz, de abból 16 meg 32 megás volt, a 9000-es Radírt leszámítva, eléggé hasonló kategóriák ezek a vgak, olyan 300-600Mhz körüli gépekbe passzolnak leginkább, a 9000-es Radír mehet kisebb P4-esbe is (olyan 1-2 Ghz közötti P3/4 Athlon/Duron/Athlon Xp gépekbe illik leginkább). Modernebb játékcímekbe elég necces mi az ami abadonware már, itt nézz körül pl., ezek tuti azok már, amit bacsis írt azok mind szép és jók, csak tuti, hogy nem szabadon terjeszthetőek még.
-
Yutani
nagyúr
Ez a gyártó által javított és újra eladott dolog mondhatni normális, ezt szokták hívni manufacturer refurbished termékeknek. Nekem nemrég cserélte a Sapphire a HD 7870 kártyámat, mert black screen dead-es volt, és a kisker gari lejárt. Kaptam cserébe egy ugyanolyan típusú, de nem új kártyát a cseh Pegatrontól. Nyilván ez is ilyen refurbished cucc volt. Egyedül a hűtés műanyag borításán láttam, hogy nem új, mivel volt rajta nagyobb 1-2 karc, ami új cuccon nem fordulhat elő. De nem gond, mert a kártya hasít szépen!
-
Rive
veterán
Előfordul. Nálam mondjuk főleg VIA chipekkel volt. Egy idő után rászoktam, hogy mindig a hátoldal felől tapizzam a chipeket.
Amúgy a készenléti 5V a bűnös. Illetve a chip a bűnös, az 5V csak a kraftot adja...
Fogd fel így - én így fogtam fel: ezzel a lappal se kell többet vacakolni
A mérőfüst egyértelmű.
-
Balathruin
veterán
Akkor azért büdösödött nekem is a Giga lap kb. 2 perc után.
Minőségi. Az már hagyján, hogy a procit sem lehet megnézni a biosban, de azért komoly volt, hogy ennyi idő után adott képet (korábban próbáltam, nem jött össze), bár lehet a Voodoo miatt jött az is... Mentettem is ki belőle. Jött a szag, kihúz, kerestem mi lehetett, de aztán annyira hamar kihúztam, hogy nem derült ki mi volt az. Mentettem a kártyát rögtön, remélem nem lett baja, azóta nem volt működésben. Kép nemsokára.
-
Fenyő
őstag
2400+-as Sempron az kb 2000+-es Athlon Xp szint, emellé a 9000Pro nem is olyan vészesen aránytalan, ami nagyjából illik hozzá az a 9600Pro/Xt vagy max egy 9700-es, Nvidia fronton FX-ekből csak az 5900-as volt épkézlábbab, egy 5900XT bőven elég hozzá vagy esetleg egy sima 6600-as.
478-as erősen függ milyen procit szánnál bele, mert egy 1.7-es Cerka még egy Ti4200-at sem hajt ki, egy 3 giga körüli HT-és P4-es mellé viszont komolyabb karik is mehetnek; Ati fronton 9800Pro/XT, X800Pro/GTO/XT, X1650Pro, esetleg X1950, de ezt már nem hajtja ki teljesen, Nividia vonalon 6600GT, 7300GT/7600GS GDDR3, 6800-as széria és a 7600GT ajánlható.
Gondolom az árak és a beszerezhetőség is fontos tényezők; Ati 9600-os széria kb 1-2 ezresből is fogható, viszont 3-ért már 9800Pro/6600GT is elérhető (és ezek igazán korhűek is egy 3 gigás P4 mellé), 4-5 ezer körül az X800/6800/7300 széria tagjaiból lehet válogatni, a 7600-os ennél egy picit drágább, az x1950-est meg már olyan 7 ezer körül mérhetik, amiért pcie fronton nagyságrendekkel jobb kari kapható, szóval nem igazán éri meg már a ráfordítást.
czundermák: 754-es A64-ek idejében már az X800XT, 6800 Ultra voltak csúcs, egy 4000+-es példány szvsz azokat is simán meghajtaná. -
-
Fenyő
őstag
Ha van hozzá 9 tűs csati (egy 9 tűs soros hosszabbító kábellel + egy apa-apa fordítóval van egy CGA moncsi nálam is megoldva) akkor bőven megéri (CGA/EGA monitorok már nagyon-nagyon ritkák, drágábbak bármilyen VGA-nal, 3-5 ezer körül is el lehet kérni értük), szóval csapj le rá.
Szerk; most böngésztem képet hozzá, tényleg van 9 tűs kimenete és TTL-be is lehet kapcsolni, szóval annyiért ajándék. -
Fenyő
őstag
Én ilyeneket 500-1000 körül vettem annó, nem tudom most mi az árfolyam, azt tudom, hogy a Graviseké eléggé elszállt mostanában, pedig pár éve még szintén ilyesmi áron táraztam be őket, tehát ha mondjuk fullra van pakolva rammal és ilyen full length változat, akkor 2 ezer max, amit érhet szvsz, de kis szerencsével olcsóbban is fogható, csak türelem kérdése.
-
gban
veterán
Én is most rakok össze egy gépet, 3000+ mobile sempron + 754-es lap.
Ment már sokat ebben az összeállításban.
A buktatója a megfelelő hűtés kialakítása.
Én tettem a lapra egy olyan keretet, ami 754-es rögzítésű, de megy bele 478-as hűtő is, van annak is beakasztója. Ebbe pedig egy 478-as CM hűtőt, aminek a 2 oldala alul magasabban van mint a közepe, így ráér a magra a borda felülete.
Egyenes aljú borda felül a keretre, és nem ér le a közepe a magig, ami ugye alacsonyabban van mint a kupakosok esetében, és a keret alapból kupakoshoz lett méretezve. -
pc-user
senior tag
Nekem van itt, Miskolcon pár darab 3,5-es floppy meghajtóm, ha valamikor erre jársz, neked adom
Más:
A jómúltkorában írtam, hogy bekapcsolási gondjaim akadtak egy IBM ThinkCentre géppel. Többek tanácsára ma végre szétszedtem a tápot, hogy megnézzem, rendben vannak-e az elko-k. Púposodás miatt 2 db-ot cserélnem kellett. Na annyi még volt itthon, viszont ha legközelebb újra előjönnek ezek a "tünetek", cserélem az összeset. A pc ismét üzemel rendesen, mint hajdanán.
Ha lesz kedved hozzá, kukkants bele a vacakoló IBM-eid tápjaiba! -
Mind nagy kincs. LaposSeagatet én is helyeztem üzembe régen, asszem ugyanilyen volt. DIN>PS2 / PS2 >DIN konverterek hasznosak, nekem is van pár db mindkét fajtából, van két AT billem, de nemrég vettem tartalékba egy PS2- őt, meg voltak régről ilyen átalakítók.Boltokban már nem nagyon látni, be kell spájzolni belőle.
-
Az azért érdekes hogy 462-nél egy pici kis műanyag darabra feszült rá a fém átfogató és nekem azért egyszer sikerült letörnöm egy zalman réz hűtővel a középső pöcköt szerencsére tartotta még a két szélső. Intelnél csak azt a benyomós izét törtem szét, valahogy nem érzek rá és nem tudom melyik pozícióba kell benyomni és elforgatni. 478-as keretet is törtem de csak a szélét amikor feszegettem le.
A legkönnyebben felrakhatók az talán a kisebb P1-as hűtők voltak. Arra emlékszem hogy a HP Vectra-ban egy darab hajlított fémdrót tartotta a hűtőt. De a slot1-es megoldásokat tartom a legjobbnak, nyilván ma más kevés lenne.
A kedvencem egy brutálisan egyszerű hajtogatott borda a P2-esemen passzívban.Főt tuningolva legalább 60 fokon a kis méretű zárt házban, de akkor még nem volt gáz hogy ennyin megy egy proci. Munkahelyen prescott cerka idle megy 60 fokon napi 8 órában 8éve.
Ja egy kép alternatív felhasználásra:
Cikk -
snake1977
őstag
Na egen, a német minőség, ha csak a kivehető ajtós NDK tumixgépet veszem alapul...
De komolyra forditva a szót, a kinában gyártott dolgoknál erősen megkérdőjelezhető a minőség, persze ott is készülnek jó dolgok, ha valami neves gyártó kihelyezett üzeméből származik. Viszont a vateráról már nem vásárolok, a 3 hó csere garit évényesiteni szerettem volna, de közben rájöttem a postázás + utánajárás nem éri meg a fáradtságot, főleg ha egy ugyanilyet kapok, még a végén harmadfokú égési sérülés lesz a jutalmam.
Egyébként én utoljára vérnyomásmérőt vettem a Lidl-ben, 3ezer pénz volt akciósan, néha jó áron vannak müszaki cuccok ott is, sosem gondoltam volna hogy még forrasztó pákát is lehet kapni ilyen helyen, bár a vérnyomásmérő se semmi
Előbb utóbb majd csak lesz újra a kinálatukban ilyen forrasztó állomás, viszont akkor arra én is benevezek.Tim82: Köszi a tippet, de én legtöbbször csak retrós dolgokat javitgatok, ez inkább a "nagyok" helye.
-
snake1977
őstag
A vateráról rendeltem tavaly nyáron 1500-ért ilyen vékonyhegyű 40w-os noname pákát, made in china...a második forrasztásnál elkezdett melegedni a megfogható része, félre tettem nem gondoltam hogy probléma, 3perccel később leverte a villanyórát, a nyél meg halmazállapotot váltott.
-
gban
veterán
Nem szántam viccnek, komolyan vigyázni kell ha már bevezették, és nem attól függ hogy kint ülsz-e, hanem hogy meglátják-e hogy elviszel valamit, ki látja meg, hogy értelmezni, és be tudod-e bizonyítani hogy nem kitettet vittél el, hanem neked adták.
Különben talán valami olyan is volt anno a cikkben, hogy ha valaki kiviszi a házból, az már lomtalanítottnak számít, nem kell leraknia, pont a kifogások elkerülése végett, mert lényegében bizonyíthatatlan lenne a dolog az "üzletszerűekkel" szemben. -
Ádyka
őstag
Ha látsz HP 690C nyomtatót kidobva, vagy hasonlót, ne felejts el. Csak egy kis műanyag kéne belőle.
-
gban
veterán
Vigyázz, lehet hogy tilos!
Nem tudom már bevezették-e a törvényt, de arról volt szó, megszüntetik a lomtalanításkor tapasztalható.... khm... szóval gyűjtögető állampolgárok által okozott "jelenségeket", és amit valaki kitesz, az a lomtalanító cégé és lopás, vagyis bűncselekmény lesz elvinni. -
Fenyő
őstag
Én az external battery connectorra szoktam CD audió kábellel 3v-os Li elemet kötni (vagy ha van hely, akkor rossz lapokról a Li elemtartót is át lehet pakolni az akksi heylére), ez kb 60 Ft-ból kijön/lap.
Amúgy ha már vinyókról volt szó, nekem a legrébbi darabom, egy duplamagas 5,25-os 20 megás asszem tán IBM mfm vinyó (de most ezért nem fogom előásni), Fast Tarcker-el annó mi is bohóckodtunk haverokkal.
-
gban
veterán
Én ezt úgy csinálom, hogy fogok egy efdisket, ott megabájtra meg tudod adni hogy hol kezdődjön és végződjön egy partíció.
Elkezdem dos alatt formázni, megnézem hol dob hibát.
Ha 85%-nál, akkor a partíció kezdete 0, vége pedig kiszámolható az össz méretből amit meg kiír.
Ha az elején van szektor, mondjuk 5%-nál, akkor a partíció kezdete lesz mondjuk 7%-nál, és megnézem hogy elég-e ennyit üresen hagyni.
És így tovább, ki tudod sakkozni a legnagyobb egészséges partíciót - vagy akár többet is ha 2 tömbben vannak bad sectorok. -
Fenyő
őstag
-
Fenyő
őstag
Elvileg akkor 128kb-nyi (vagy ennyire jumperelt) L2 cache-ed van (ha speedsysben is itt (128) törik meg a diagram akkor biztos), a 486-os lapok biosának L2 cache kezelésében van egy bug, és most ollózok a 486 vlb tesztemből, nevezetesen ha processzor L1 cache-e write back módban van, akkor L2 cache-et érdemes inkább write trough módba rakni, ui így kapjuk az optimálisabb teljesítményt (ami a cache-en kívül a memória alrendszer sebességét érinti jelentősen) ami minden tesztprogramban kimutatható. Ha a proci write through-os, akkor viszont az L2 cache-t érdemesebb inkább write back módra állítani (lehetőség szerint az alternatív tag and cache chip opciót is engedélyezve avagy 7+1 bit módra állítani, ellenkező esetben, ne lepődjünk meg ha csúfosan visszaesik a memóriaátviteli sebességünk).
-
Rive
veterán
Abban a lapban ha van L2 cache, akkor valszeg 256k a chipek alapján. Azaz a 128k-256k közötti szakaszra írhat hülyeségeket.
Illetve: nem tudni, hogy milyen módon kerüli ki a program a cache használatát. Nem tudni, hogy vajon tényleg kikerüli-e...Úgy emlékszem, a cachemem programnak van DOS verziója. Megpróbálnád azzal is?
-
Exian
addikt
Nos, szálszakadás foltozásban már nagyon otthon vagyok, egy 5cm-es drótocska ennek a lapnak is megoldotta a billentyűzet gondját
Szóval megy a lap, le is futtattam mindkét tesztet. Az eredmény érdekes, de számomra értelmezhetetlen, segítsetek, hogy most akkor mi van??!!
Cachechk progi eredményei:
Cache engedélyezve:
L1 cache 8KB, 34.5 MB/s
L2 cache 128KB, 24.3 MB/s (elvileg OK)
Main memory speed: 12.2 MB/sCache tiltva:
Ekkor csak a 8KB-os cachet látja, ez rendben is van, de:
Main memory speed: 21.1 MB/sSpeedSys progi eredményei:
Cache engedélyezve:
Speed index: 25.71 (nemtommi, nem volt mértékegység utána)
L1 cache: 34.69 MB/s
L2 cache: 25.16 MB/s (hasonló, mint a cachechk eredménye)
Memory throughput: 17.65 MB/sCache tiltva:
Speed index: 41.64
L1 cache: kb. ugyanaz, L2 nincs.
Memory throughput: 22.85 MB/sAkkor most?
Van cache vagy nincs?
Én csak azt nem értem, hogy tiltott cache esetén miért nagyobb az érték mindkét tesztproginál? Vagy ez így rendben van?
Lassítja az L2 cache a sebességet?
-
Exian
addikt
Elolvastam... akkor ez egy ilyen bóvli lap
Minden stimmel, amit írnak: vékony vacak nyák, hajlik ezerrel, beforrasztott BIOS, "cache" modulok úgyszintén, ócska, talán használt hűtőborda a CPU melletti alkatrészen, összevissza hibaüzeneteket produkál induláskor (hol a BIOS beállításokra hivatkozik, hola memória nem stimmel, ésatöbbi). Szóval szuper, sikerült szereznem egy eredeti, hamisítatlan HAMIS 486os lapot
Egyébként egy szintén érdekes processzor, egy 486DX4-120MHz-es ST proci volt benne, de azzal nem indult be. Most egy SX-33-ast raktam bele, ezzel elindul, de... hibaüzenet hegyek, de a billentyűzetnél tényleg fizikai hiba van, annak az egyik vezetéke meg van szakadva (műszerrel kimértem szakadásmérővel, nem megy át jel).
Hát kössz a felvilágosítást, ezt a lapot szerintem - ha működik, ha nem - ki fogjuk állítani, mellé magyarra lefordítva az írást, amit linkeltél
Csak hogy legyen ilyen is... hamis a baba.
-
gban
veterán
Nem sokra jó már
Az meg egy dolog hogy mennyiért hirdetik, és megint egy másik hogy el is viszik-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vicces képek
- MotoGP & WSBK
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest