Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Háztémára: én épp fordítva csináltam, a mostani otthoni szervizesem gépem egy AT házban van. Nagyon tetszett a ház kialakítása, ráadásul egy utolsó kategóriás P1 volt benne gyárilag, amin már voltak ilyen-olyan portok integrálva és egyébként teljesen ATX szabványú volt (PS2 portok, comportok és egyebek integrálva, csatlakozók ugyanott, ahol a későbbi ATX alaplapokon van).

    Így hát ebbe költöztettem a gépem, ami szintén lassan retrós: egy 754-es tokozású nemtudom már milyen ASUS lap van benne, egy 2GHz körüli egymagos CPU-val, 1GB DDR1 rammal.

    Egyedül a táppal volt gond, mivel AT-s volt benne és a kapcsolója is AT-s, de arra kötöttem az alaplapi Power SW-t. Annyi a trükk bekapcsoláskor, hogy kétszer kell megnyomni: első benyomásra ugye bent is marad, ha nem nyomnám meg mégegyszer (hogy visszaugorjon), akkor leállna a gép 5mp után, hiszen olyankor zárva marad a kör :) Így a bekapcsoláskor kétszer kell benyomni, de amúgy teljesen üzemszerű...

    Azért tetszett ez a ház, mert nagyon jól szerelhető, bár elég szűk, de iszonyat masszív, vaskos darab és az alaplap is kihúzható hátrafele, ha szerelni kell. És mivel ez szervizes gép, sokszor próbálgatok benne régebbi alkatrészeket, így fontos, hogy gyors és kényelmes. Tudom, egy szervizes gép legyen az asztalon szerteszéjjel ház nélkül, vagy ahogy sokan szokták, a falra felerősítve valahogy, de nekem van 3 kisgyerekem, muszáj mindent zárhatóvá tenni :D Így is rendszeres játék, hogy a mobilracket kihúzzák és oda rejtik el a kisautót, kismacit, kisakármit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák