- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
bacsis #30435 üzenetére
Teljesen egyet értek, nekem X-Fi gamerem a havernál van és örülök neki hogy megszabadultam tőle mert instabillá tette a gépet. Kékhalálozott, kattogott pattogott még a PAX driverrel is. Most megvagyok egy sima usb-s fülessel (Platronics 780) ami hangzásban érzetre simán veri a korábbi x-fi + zalman gamer kombót.
Amúgy hardverileg tényleg jó cuccok ezek, csak ahogy írtad driver.... -
quailstorm
félisten
válasz
bacsis #30435 üzenetére
valami driver csak van
Én egyéb jelzők nélküli verziót használtam 8.1-en. -
-
-
Pyton
aktív tag
válasz
bacsis #30260 üzenetére
Hű, ez igen! Ahogy olvasgatom ezt a topicot, egyre nagyobb bennem a késztetés, hogy valami hasonlót összerakjak, van itthon annyi minden régi cucc, hogy még a fele is sok.
Pentium overdrive nem megy a lapba? Vagy az már nem fér bele a platform kritériumokba?frescho: ezt hogy kell érteni? Van 2 olyan intel chipsetes(ZX, BX) lapom is, amin van 75 MHz. Vagy ezt már a gyártók hekkelik rá?
-
quailstorm
félisten
válasz
bacsis #30250 üzenetére
350-et írt a BIOS. Többet nem tudok, kérem kapcsolja ki. De hagyjuk ezt a témát mert előreláthatólag hónapokig nem fogok nyúlni még a kész gépekhez se, nemhogy az alkatrészhegyhez.
A CPU meg mint kiderült 333-mas.Azt meg értem, hogy mit mondasz, de így kaptam. 350-et írt.
-
westcoastog
veterán
-
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #29818 üzenetére
Azt tudtam hogy a Cyrixnak gyártott van is 1-2 procim, de hogy a zintelnek is...na nekem ezért furcsa, azért a zintelről nem gondoltam hogy bérmunkában gyártat azért ennyire csak nem volt kevés a kapacitásuk, bár végülis az IBM saját gépébe került ez a cpu, (pc 330) így inkább arra gondolok hogy simán legyárották egy helyen az egész hóbelevancot, és nem kellett szállítani stb. lincenszelve meg talán olcsóbban megúszta az ájbíem az egészet saját magának legyártva.
Vagy nem, de az egyik biztos.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bacsis #29795 üzenetére
Igen az ODD problémát én is tapasztaltam, habár kiküszöböltem aval, hogy felkopíróltam az installmappát a C-re, majd ha kér file-okat akkor betallóztam, majd ha kész akkor meg lesz az ODD.
Sancheza: ilyenkor kövezkezik a másik gépben való kipróbálás.
SCSI-t nem igen használok, viszont néha jó pár SCSI ficsőr miatt.
amikor 6-HDD-t használok telepíténél. -
-
válasz
bacsis #29795 üzenetére
A Win98 az újraindítás után már töltögeti be a saját vezérlőit, valószínű hogy az eszközök új erőforrásokat kapnak, ezután már akármi lehet....
Telepített Win98 eszközkezelőjét ha megnézed az IRQ- k és egyéb erőforrások nem mindíg ott vannak ahol a BIOS default ( telepítéskori beállítások ) értékei, ez rendszerint nem is okoz problémát de ha ebbe a kavalkádba egy SCSI kártya keveredik.....
Fenyő : de attól még a Win98 saját vezérlőjémek be kell töltődnie immár a megfelelő programokkal előkészített HDD- ről és továbbra is látszania kell az optikának Win alatt, DOS alatt persze megfelelő vezérlő kell.
-
válasz
bacsis #29795 üzenetére
Amikor a win95-öt cd-rom támogatással telepíted akkor először betölt egy dosos drivert az odd-hez és ezt használja, ha a vezérlő pnp-és akkor nincs is a dosos driverre a telepítés után szükség, tehát alapértelmezés szerint nincs benne az indítófájlokban a dosos cd-rom driver...
-
válasz
bacsis #29791 üzenetére
A SCSI kártya erőszakos néha ( laptól is függ ), 14, 15 IRQ- ra terpeszkedve lehet hogy lepostol a SCSI BIOS, de a meghajtókat már nem látja, ütközik az IDE ( kártya v alalplapi ) vezérlővel. Hálókártyával ( 9,10,11 IRQ- n ) és hangkártyával ( 220,5,1,5- ön ) is hajlamos ütközni de ezen esetekben le sem fut a SCSI BIOS vagy bejelentkezik de hibát jelez ( vezérlőtől függ ).
-
válasz
bacsis #29791 üzenetére
Van pár Vipes lapom, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy csak letiltott proci kessel menne, ott vagy a lap döglődik vagy vmi beállítási probléma lesz, scsi-hoz nem nagyon tudok hozzászólni, az a néhány vezérlő meg hdd ami akad az gond nélkül megy (de ez nem túl mély merítés), csak a szokásosat tudom mondani, jumperelés, kábelezés, terminálió ellenállások átnézése...
-
ebegab92
senior tag
-
válasz
bacsis #29751 üzenetére
Értem én hogy nincs bad rajta, csak ha a lap (vagy a kártya biosa a lap biosa miatt vagy mittudomén de valamiért nem látja) valamiért nem látja csak 525-ig vagy hol volt a limit, akkor simán ez a tünet.
Nekem volt anno egy 1 gigás noti hdd-m, amit asztali lapban simán particionáltam, majd formáztam, majd betettem notiba, az meg 99% után bad sectorokat dobott végig - nem ugyanúgy kezelte, így az asztaliban adott partíció sem volt nyerő, törölni kellett, notiban rátenni, és akkor már jó volt. -
-
-
Sanchez638
addikt
válasz
bacsis #29651 üzenetére
Itt nem volt ilyen probléma, 20gb-30gb nyers videó fájlokkal dolgoztam. Hds is tud hülyeségeket mutatni, mindig formázd, és rakj egy jó adag cuccot rája. és nem kell a mélyformázás nincs értelme
Fenyő A seag(h)ate én már nem szeretem, a sata-s darabok rosszak. Wd-ből a Blue ami rossz, nagyon sok volt nálam rosszan, IDE-ből rohadt gyors és megbizható. Black meg hát változó jót kell kifogni.
Idáig ami tényleg jó vinyó az a Samu és a Régi Wd Caviar, amelyik nincs színezve
-
válasz
bacsis #29648 üzenetére
Egyik haveromnak dettó van egy 80-as Samuja 11%-os kondícióval, a bad szektorok szerencsére a vinyó elején vannak egy csokorban, úgyhogy a vinyó első 7 gigáját partíció nélkül hagytam, mondtam neki cserélje ahogy tudja, ez volt vagy 4 éve
, azóta is megy.
Az új Hitachik viszont nagyon silány minőségűek (Kürtös info), nálam 1-2 éve egy 500-as Hitachi döglött be ugyanígy mindenféle előjel nélkül (100/100-ról), az újabb szériákból a fekete WD-t mondják még talán a legmegbízhatóbbnak, régi Seagatekkel viszont nekem nagyon jók a tapasztalataim, egy deglettem sem volt vagy fordult meg nálam. -
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
snake1977
őstag
-
-
válasz
bacsis #29448 üzenetére
Azért annyira mégsem, hiszen ők tervezték a kártyát.Csak haladó felhasználó vagyok. Viszont az utasításkészletet már ehhez is megszereztem assemblyben (eddig csak C nyelvű driver-forráskódom volt, de nem értek C- ül) , így a felprogramozás is menni fog, evvel lehet hogy Yutani szakértő urat is megelőzöm GUS téren
-
-
-
válasz
bacsis #29282 üzenetére
A TNT nagyon melegszik, így van. Az Nvidia valójában a TNT2-vel valósította meg azt, amit a TNT-vel akart eredetileg. Azt már sikerült jobb gyártástechnológiára tenni (0,25 mikron), magasabb órajelet tudott elérni kisebb hőtermeléssel (plusz egyebek, mint a nagyobb memória támogatás és 4xAGP).
-
válasz
bacsis #29272 üzenetére
Azért kerestem, mert ez volt az első igazi 3D gyorsító kártyám! Előtte volt egy PCI-os ATI Rage IIC (asszem), olyat is kéne majd szereznem.
Amire emlékszem, ezek voltak anno:
Diamond Viper V330 4MB AGP (van)
Diamond Viper V550 8MB AGP (van, meg egy 16MB TV-out PCI verzió is)
Diamond Viper V770 16MB AGP (van, de 32MB)
ELSA Gladiac GeForce 2 GTS 32MB (van, de TV-out verzió)
Abit Siluro GeForce4 Ti4200 64MB (nincs)
Club3D GeForce4 Ti200 128MB Gamer Edition (van)
HIS Radeon 9500Pro (van, de nemtom a márkáját)
GeForce 6800 128MB AGP (6800XT PCIe verzió van belőle)
GeForce 7800GT 256MB (7800GTX-512 van)
Radeon x1950Pro (nincs)
Radeon HD 3850 (nincs, de van 3830!)Igazából a GF4 után már összefolyik minden, de tulképpen a GeForce 9x00 sorozatig van szinte minden generációból egy-egy kártyám, kivéve az FX-et. Abból egy 5700Ultra vagy 5900XT vagy ilyesmi kéne.
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #29278 üzenetére
Igen, nagyon nagy procival, gyenge képpel, és szembe állítva a voodoo-nál is gyengébb rush karival.
És ha ezeket a karikat korabeli gépekben nézzük (max PII) akkor már talán nem is megy olyan jól a Riva. Voodoo sokkal kevésbé volt procifüggő.
Mondjuk amikor MMX262MHz-ről BX + celeronA 450-re cseréltem, a voodoo1 is nagyon megtáltosodott. -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #29276 üzenetére
Épp néztem GAI régi bemutatóját, és ott le van maradva a rush a riva 128 mögött. Aztán a konklúziónál megemlíti, hogy rush a voodoo1 szintjét sem éri el. És valóban nem. Ezexerint még közelebb van a riva 128-hoz a voodoo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged