- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #105562 üzenetére
Kurzor gombokkal se ment a Carma2 ?
Én mindig azokat használom, a WASD kombó sosem állt kézre, nyomtam minden mást is.
Amelyik játékban nem volt megoldható a WASD átkalibrálása kurzor gombokra, az számomra nem létezik.
Az Ins/del, home/end, pgup/pgdn szintén fonotos résztvevők játékban nálam is.
A numpad meg számológép nálam, illetve kiemelt multimédia vezérlő az MPHC-ben mióta világ a világ.
A legjobb akkor lenne számomra, ha ezen gombok a billentyűzet bal oldalán lennének ugyanebben a leosztásban, de ilyen aligha létezik. -
válasz
KROK640 #105567 üzenetére
PCEm a pontos neve az emunak. Nem kell kódfejtőnek lenni, akik nem értenek az emulációhoz, mint pld én, azok is könnyen megtanulhatják, relatíve egyszerű a használata.
32MB RAM picit overkill, de annyit lőttem be, fut a Smartdrv, az elég sok XMS- t lefoglal, és van bitang nagy custom Doom pályám is, azt betöltve szépen leáll a Doom, out of memory- val, ha csak 16MB van beállítva.
Az emulált alaplap egy Chaintech 1MB alaplapi kessel, az akár 256MB RAMot is be tud kesselni.
Ennek az emulátornak az is az érdekessége, hogy menet közben is lehet procit cserélni, nem kel leállítani a gépet, tehát akár játék közben is lecserélhetem a DX4- et egy PODP- re, vagy ha lassabb kell, akkor pedig egy sima DX40- re. Persze csak olyan procira, amit az emulált alaplap támogat.
HDD- ket be kell állítani, mondjuk 1 szál floppyval is bootol természetesen, de kell a sok hely, sok prog+game ment rá.
A hardverelemeket a futó kis ablakban lehet kiválasztani, a floppy/CD/Zip lemezeket pedig a felső menüben tudom cserélgetni, mindegyik média lehet fizikai lemez vagy image állomány is. Ha mindent beállítottál, akkor pedig forróbillentyűvel fullképernyőre kapcsolható a gép. -
válasz
KROK640 #105558 üzenetére
A gazda-oprendszer Win10, csak amiatt látod Win7- nek mert fel vannak telepítve a gadgetek. Az updatelt gadgetcsomag felmegy Win11 alá is, valamivel elfogadhatóbban néznek így ki, főleg ha az üvegezés is be van kapcsolva.
Az emulátor a PCEm, jól felfejlesztették, az utolsó verzió már nagyon sokat tud, valamint könnyen használható.
Az emulált oprendszer pedig a Win3.11, jobban kedvelem, jobb mint a sima 3.1.
Az emulált vas : i486 DX4/100, 32MB RAM, S3 Virge 4MB, Awe32, Novell 2000 háló, 1.44FDD, DVDRW, 500MB+2x2GB IDE HDD.Felpakolok rá még egy Explorert, ha az fent van, akkor fut alatta a legújabb Aida is, ki lehet íratni a hardverösszesítőt.
-
-
válasz
KROK640 #105529 üzenetére
Ez a Chicony KB9820-as tipusu billentyuzet, valamikor '96-'97 korul vettem (A kep pedig 2003-as; mivel volt elotte is digigepem, kene talalni a Toshibaval fotozott kepeket is valahol), akkor egy vagyon volt
. Aktivan hasznaltam 2006-ig, amikor a fogep is iMacra lett cserelve, a PS/2 keyboard pedig nem volt bedughato, illetve, amiket akkor vettem PS2/USB atalakitokat, azokkal csak a baj volt. Pl. sleepbol ebredve fixen be volt nyomva egy gomb, kihuzas/bedugasig, vagy sleepbol mindig felebresztette a gepet, vagy sleepbol sosem lehetett a periferiaval felebreszteni a gepet. Szoval, itt nyugdijba ment. Majd kb 2008-tol 2016-17-ig ujra daily hasznalatban volt a munkahelyen. Majd, a regi gepeim kb ujraepitese ota, visszakerult oda, ahol anno is volt
.
A numerikus gombokat kb soha nem hasznaltam, a notebookoknal a pgup/pgdown/home/end meg mindig ossze-vissza volt (az egyiken itt, a masikon ott, a harmadikon amott), igy ezekrol meg kb leszoktam. Illetve, mivel Applenal mindig ugyonott van/volt az elmult 25 evben, igy itt vissza is szoktam.
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #105540 üzenetére
Igen, amíg a fő platform a windows xp volt, addig úgyis gyakoriatilag minden 32 bites volt. El lehetett lenni socket A-val is. A 3850-el keményen ki lehetett tolni annak a gépnek az élettartamát 2014-ig is akár. Vagy akár egy első generációs athlon64-et is meg lehetett vele etetni.
Persze az nvidiát se kell félteni, mert ők meg egyenesen PCI-ra releaseolták AGP helyett az összes generációt egészen kb geforce 610-ig. Ők úgy közelítették meg, hogy inkább a low-endet hozzák ki pci-ra, a high end erőltetése helyett, ami végülis hosszabb távon egy reálisabb döntés üzletpolitikailag, bár gaming tekintetében egy 15w-os pci kártyával azért nem lehet lehengerlő updatet végezni egy gépen.
-
válasz
KROK640 #105531 üzenetére
Igen, 2 féle addon van rá telepítve, a Dashboard, és a Calmira-2, utóbbi startmenüt+tálcát ad hozzá, XP+Vista stílusban, kódban, bitang jó, mintha szószerint Vistát használnál.Minden marad a Win3.11 specek mellett, csak a használatot teszi olyan kényelmessé, mint a későbbi Win alatt.
-
válasz
KROK640 #105432 üzenetére
Mi az, hogy mai?! En 96 ota asztali gephez valo, laptop billzeteket hasznalok!
Az nem ma volt
. Mi ezekkel a baj amugy? Ezt pl anno azert valasztottam, mert wireless volt, kicsi volt, kenyelmesen olbe lehetett kapni jatekhoz. Mire jottek a DivX filmek, addigra "elo lett leptetve" emiatt taviranyitonak is. A "media gombok" ne tevesszenek meg, a billzet oregebb, mint a media gombok, igy egyedul Windows 95 alatt ment, ha a floppyrol felrakta az ember a driveret (azt hiszem, mar 98-ra sem tudtam telepiteni, de ezt ki kene probalni, hogy kideruljonl).
A billzet koszoni szepen, ma is el, mozog, mukodik, a retro gepem billentyuzete
PS/2-es csatolasu. Van benne egy "bena" eger is, arra volt csak jo, hogy "taviranytiasnal" lehessen egerezni is.
Itt egy kep 2003 augusztusabol:
-
Vladi
nagyúr
válasz
KROK640 #105284 üzenetére
ejj ejj... ezek a viták tök olyanok, mintha 1924-et írnánk és nem 2024-et.
2 db extrém fontos változót sose vesztek figyelebe. 2 szó:
- demográfiai összeomlás
- erőforrások kimerülése.Jó oké. ez kettőangégyzeten szó, de akkor is.
(#105301) Pista0001:
Amikor megtalálták a fosszilist, akkor 1 energia befektetésével nyertek 150. most ez a szám olyan 4-5... Nem úgy fogy el, mint a kifli a boltban, hogy van 6 megvesznek 6-ot és akkor marad 0.
Úgy fogy el, hogy jó előre látszik, hogy fogy a készlet. A könnyenolcsón kitermelhetőek elfogynak/tak, így egyre drágább. Aztán aki hozzáfér az egyre keményebben őrzi a készleteit stb.(#105302) DarthSun
atomot senkise fog dobni. ha mégis, akkor egy ukrán falura, vagy egy kicsi hajóra a fekte tengeren. Aztán a háború véget is ér, mert oroszo kapitulál... aztán próbál Kína ellen védekezni valahogy.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #105298 üzenetére
Már a 90-es években azt tanultuk az iskolában, hogy a kőolaj 20-25 év múlva elfogy, ez úgy 15-20 éve telt le. Elfogyott? Nem. A 70-es évek óta tudja az emberiség, hogy a környezetszennyezés tarthatatlan, mégse szűnt meg a környezetszennyezés az elmúlt kb 50! évben, arra se vennék mérget, hogy esetleg számottevően visszaszorult volna. Mindemellett a tőkések ebben a gazdasági modellben érdekeltek, és ahogy megállapítottuk, a politikusok egyrésze közülük kerül ki, más részük igen nagy mértékben függ tőlük, szóval nem lepődnék meg, ha 10-20 év múlva még ebben a rendszerben vakarnánk a fejünket, hogy ha már alapjövedelem nem lett, legalább nyugdíjunk legyen.
-
válasz
KROK640 #105286 üzenetére
Főleg, hogy a meglévő nyugdíjasok a korhatár emeléssel sem esnek ki : erre volt már ellenpélda, a túl korán nyugdíjba vonultakat, ismét munkába kérték, ha nem mentek, akkor pedig járulékot vontak a nyugdíjukból, nem is tudom mikor volt, 10 éve kb.
Sztem én már maradok a nyugger státuszban, kivétel a pénzügyi összeomlás, vagy egy globális világháború, ezek játszhatnak, de most éppen csak tippelhetők, nem tudjuk mit hoz a jövő.
Az elöregedés miatti idősebb szavazók sokan vannak, és tényleg kellenek a mindenkori kormánynak, legalábiis egyelőre, de hát a választási törvényeket is lehet módosítani... -
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #105284 üzenetére
"Épp ezért nekik is érdekük lesz, hogy a "plebs" bevételhez jusson."
A tőkés majd profilt vált, átáll olyan dologra, amire lesz fizetőképes kereslet. Nem pont ugyanaz a motiváció az emírségekben, mert ott a kínálati oldalon várható 20-30 éven belül probléma, de azért mégis megmutatja, hogy a tőkést nem érdekli, mibe invesztál, amíg az jövedelmet hoz.A kísérleted érdekes, de annyira azért nem meglepő. Az emberek hozzászoktak a 8-12 óra munkához, beállították az életszinvonalukat ahhoz a bérhez, és még így is van, amire nem futja. Ismertem egy palit, aki éjszakás tökösnővér volt intenzív osztályon, aztán ahogy a gyerek cseperedett, rájött, hogy néha összefutna vele. Át is állt nappalosra. Egy hónapig. Aztán megnézte a fizupapírt, mellétette a "csekkeket", és ment vissza éjszakásba.
Szép gondolat az alapjövedelem (meg a környezetvédelem), de a jelen gazdasági modellel nem lesz soha.
-
válasz
KROK640 #105282 üzenetére
Én egy amcsi too big to fail kategóriába eső banknál dolgozom, cyber securityben, nagyon erős törekvések és több jelenleg futó projekt is van a jelenlegi manuális folyamatok automatizálására.
Két hónapja került az egész globál csapatom új domain alá, elsődlegesen az automatizáció céljával, tehát a megszokott, minden governance munkában meglévő redundáns adminisztrációt és excel sheet és adatbázis töltögetést akarják elsődlegesen eltüntetni.
Ettől még nem veszíti el a munkáját - egyelőre - senki, de adaptálódni kell, én pl megnéztem milyen SIEM eszközök ívelnek felfelé az iparágban, és elkezdtem azokat megtanulni.
Ezek olyan dolgok, hogyha hagyod, elmegy melletted a világ, aki viszont jól helyezkedik és alkalmazkodik, az meg tudja ezt is lovagolni, és kevesebb munkával kereshet ugyanúgy, vagy jobban.
Persze sokféle alacsony szintű admin munka lesz az enyészeté valószínűleg. -
arn
félisten
válasz
Nyilvan az ai elsodleges feladata a termelekenyseg novelese lesz, tobb munkahely atalakul, mas kepessegekre lesz szukseg. De ez azert parszor mar megtortent az emberi civilizacioban, a gepesitessel, az ipari forradalommal, futoszalagokkal, szamitogepek, megjelenesevel, stb.
Ebben inkabb azaz ijeszto, hogy most eloszor elveszithetjuk a kontrollt, illetve megszoktuk, hogy vannak nalunk erosebb allatok, gepek, de azt nem, hogy okosabbak.
Alapveto feladat lenne a digitalis tartalom megjelolese hogy ez aival keszult, mert a jovoben nem fogjuk tudni visszavezetni, hogy melyik emberi es melyik nem, es ez rengeteg problemahoz fog vezetni. Egy elonyunk van a gepekkel szemben, hogy gyakran kiszamithatatlan a reakcionk es a gondolkodasunk.
-
válasz
Ok, hogy (most hasamra ütök) tizedannyiba kerül majd egy termék előállítása, de ha nem lesz kinek eladni, akkor mégsem jó business.
Kulcsfontosságú meglátás, erre már én is gondoltam, sőt arra is hogy a mai brókerek, bankárok ezt nem látják előre, a jelen áru és valuta kereskedelmét frappánsan megmagyarázzák, de a jövőbeli chrast képtelenek megjósolni.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #105260 üzenetére
A leggazdagabbak már most is olyan baromi gazdagok, hogy azt elképzelni se nagyon lehet, mégis csak egy dologra fordítják a tőkéjület. Hogy még gazdagabbak legyenek. A top 1 százalék vagyonával már most is sokkal jobb lehetne a világ, de ez nem céljuk, és szerintem később se lesz. Az ai fejlesztés, a gyárak üzemeltetése mind az ő pénzükből megy. Szerinted ezt a pénzt nem szeretnék viszontlátni? Helyesbítek, nem csak azt a pénzt, amit befektetnek, hanem a többszörösét? Ahhoz, hogy az állam alapbért tudjon adni, nagyon komoly állami bevételekre lenne szükség. Az Emírségekben ez működik, mert az olajbiznisz az állam kezében van, azok az újabb beruházások, amikkel az olajbizniszt szeretnék hosszú távon kiváltani, szintén, szóval van és lesz miből az állam fizesse a polgárait. Viszont nem az ott élőket! Ne felejtsük el, hogy ez a modell vendégmunkások milliói nélkül ott se működne! Jó, az ai és a robotika kiválthatja a vendégmunkásokat. Akkor kb az valósulna meg, amit mondasz, de ehhez továbbra is az kell, hogy azok a vállalkozások az állam kezében legyenek. A nyugati modell nem ilyen, a vállalkozások magánkézben vannak, a magánemberek meg nem szívesen adnak a pénzükből másoknak. Az állam csak úgy tudná finanszírozni az alapbért, ha a válallkozásokat igen nagy mértékben megadóztatná. Na ez az, ami nem valószínű, hogy menni fog...
Az államok most is pénz szűkében vannak, az állami intézmények roskadoznak rengeteg fejlett nyugati országban, a szociális ellátások egyre inkább alulfinanszírozottak, a nyugdíjrendszer roskadozik. A gazdagok nem járulnak hozzá illő mértékben a népesség jólétéhez, és erre a kormányok se fogják tudni rákényszeríteni őket demokratikus eszközökkel. Pontosabban a kormányok se fogják akarni, elvégre az azokat alkotó emberek, illetve maguk az államok is sokszor ezektől a gazdagoktól függnek.
Már régóta van nagy baj a Földön töb területen is. Környezetszennyezés, túlnépesedés, gazdasági egyenlőtlenségek, stb. Az emberiség tud ezekről, mégsem változtat rajta, mert aki tudna, annak nem fűződik (gazdasági) érdeke hozzá. Én inkább tartok valószínűnek egy olyasmi jövőképet, mint ami az Elysium c. filmben volt, hogy a felső 1% valami izolált helyre csoportosul, és ott éli azt az életet, ami minden embert megilletne, a többi meg nyomornegyedekben él, és éhbérért dolgozik valamit.
-
-
zotyesz66
őstag
válasz
KROK640 #105105 üzenetére
Fura, de engem pont érdekelnek ezek a korai integrált VGA lapok. Sis chipsetesem nincs, de Via van (Trident Blade) szerintem nem annyira gáz, csak leginkább megkésett. Epia teljesen OK szerintem. Elfogadnék egy nemrég emlegetett Super7-es Aladdin VII-est is, de az eléggé reménytelen.
Most viszont beesett egy szintén emlegetett PCChips M754LMR+, a hírhedt Aladdin TNT2-vel. Azt kell mondjam, normálisabb procival egyáltalán nem akkora borzalom. PIII 667-tel egész használható. Persze ez is megkésett, 2001-es a lap. -
válasz
KROK640 #105092 üzenetére
Fx5200-ast visszafogta ha csak 64bites volt rajta a ram, de amúgy minden korabeli kártyára jellemző volt. És persze itthon ezek voltak inkább elterjedtebbek, ezért volt rossz híre. Meg amit írtam régen hogy az új számozás kevert be azaz 4200 után az 5200 logikusan gyorsabb kellene hogy legyen.
Volt nálam pár oem gép amiben nem volt agp csak a helye, S478 platformon.
Később is jobbféle 6200@6600/6600GT 7300GT/7600GT élhető volt, 8600GT meg már nem hozta azt az arányt amit a 6600/7600 adott, 8800Gt volt a best buy. Ezenkél meg a GS/GT kevert be eléggé, meg ugye szintén trükközés a ramokkal bár nem annyira vészesen mint korábban. 9600-asok 64 feldolgozóval már jobbak voltak. Aztán persze átnevezősdi ezerrel.
Mindíg volt meg van is valami bár mostanában sok sok éve unalmas a videókártya piac. -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #105092 üzenetére
Ezek teljesen külön technológiák, több generációnyi távolságban. Elméleti szintetikus benchmarkértékeket maximum az adott generáción belül lenne értelme összehasonlítani.
Sok gépben nem volt AGP akkoriban, főleg az OEM alaplapokról hiányzott, de a multimédiás gépek, htpc-k, epiák, szerver alaplapok, stb is csak pci porttal jöttek. Ezekben általában volt integrált videó - intel 8xx, sis, vagy akár chrome - de ezeknek a teljesítménye azért nem volt valami fényes. Két lehetséges megoldás volt arra, hogy ezektől elmozdulj, az egyik, hogy valami nagyon régi pci-os kártyát tettél bele (régebbi riva128,at voodoo3mat, kyrot, stb) de ezek alig voltak gyorsabbak az integráltnál (sőt, sok esetbeen lassabbak is voltak). Az egyetlen modern lehetőség az fx5200 pci volt, ez jóval gyorsabb azoknál az integráltnál, és viszonylag emberi áron is volt. Más alternatíva nem is volt. Esetleg radeon 9250 pci, csak az meg egy évvel később jött ki, és csak dx8-at tud.
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #105084 üzenetére
Alsó hangon 2x-3x gyorsabb a PCI-os FX5200 mint az MX400.
Van PCI-os FX5200-asom, és AGP-s is, kb 10% a sebességkülönbség a kettő között (mindkettő 64 megás, 64 bites). Megjegyzendő, hogy a 10%-os különbséget AGP2x-es alaplapban mértem. AGP 4x mellett lehet, hogy valamivel nagyobb különbséget is lehetne mérni. De csak AGP 2x alaplapom maradt perpill (nem gyűjtöm ezt az érát).
Annyira azért nem volt rossz az FX5200, mint ami a köztudatban él. El lehetett vele lenni azért. Főleg az OpenGL teljesítménye volt jó.
-
válasz
KROK640 #105082 üzenetére
Asus v8440 Deluxe (Ti4400)-at mar siman meg lehetett venni 2002 aprilisaban (ekkor vettem). Tenyleg kene irnom vram tesztelo appot, es megfejteni, hogy a gpu forrasztasa szallt-e el, vagy valamelyik vram chip es megcsinalni vegre szerencsetlen kartyat.
szerk: 8460-at akartam volna, de azt mondtak, hogy varni kell meg ra...
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #105070 üzenetére
Nálam a maga idején az S939-es 3700+ HD3850-nel volt leginkább ilyen összeállítás, most Lynnfield mellett van R5 250, meg Haswell mellett 1050ti. Annó az Athlon XP mellett korhű volt a 9600 pro, az egész volt elavult.
Volt "régi" kártya újabb platformban is, amikor az S939-et az AM3 váltotta, a 3850 maradt. Annó a Lynnfieldbe 5770 került, ez lett egyszer upgrade-elve 7870-re. Ez volt az egyetlen eset, amikor a több generációval újabb vga még felső kategóriás is volt.
Ja, meglett a 9600 pro a mostani Athlon XP-be, működik, csak a ventije zörög veszettül. Sajnos az akkoriban nagyon népszerű passzív megoldások manapság nem nagyon elérhetőek, meg szerintem bele se férnének a Terminatorba. Itt még takarítás előtt, azóta a hiányzó hűtésrögzítő pint is pótoltam.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #105073 üzenetére
"Az FX5200 meg még a GeF3-nál is lassabb volt*, ami addigra már olcsóbb is volt mint az FX5200, szóval ha a rácsapást úgy érted, hogy rácsapott, hogy ez sem kell, akkor egyetértek. De különben sokkal inkább GeF3."
Nagy halmazban ez igaz, de nem mindegy hogy milyen FX5200 és az se mindegy hogy melyik GF3 Ti200 a szereplő.
Korábban dobtam be több féle FX5200-as VGA-val méréseket, a legerősebb FX5200 bizony szintet hoz a gyengébb SDR ramos GF3Ti 200-al, Athlon XP2600+ és P4 Prescott 2,8 GHZ CPU mellett is.
#105074arn:
A maguk idejében bizony nem volt meg a rálátás az összes variációra (nemzeti vagyon is kevés lett volna rá), ha valaki FX5200-at vett, sanszosan a többség nem az elit drága verziót vette meg, hanem a legolcsóbb fapadosat, annál viszont a gyengébb SDR-es GF3Ti is jobb volt.#105077Pikari:
A GF3Ti200-amat 2004-ben vettem, kéz alól 15e-ért, fullos, dobozosan. És ez a gyorsabb, DDR RAM-os volt.#105078Pikari: A PCI-os FX5200 akkoriban is rétegigény lehetett, leginkább muszályból (nem volt AGP a lapon).
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #105071 üzenetére
A geforce2 szériával az volt a legnagyobb baj szerintem, hogy a kártya (és a hozzá szánt játékok) olyan 800 mhz körüli p3 magasságában kezdik jól érezni magukat, miközben az emberek tipikusan 400as celeroncs mellé tették, mert csak arra volt pénzük.
Jobban járt az, aki ezt az érát kibekkelte valami tnt, 3dfx vagy matrox kártyával, aztán egyből az FX5200-ra csapott rá.
-
Pikari
veterán
-
válasz
KROK640 #104673 üzenetére
A 8500-zal eleinte a driverek miatt volt gond, de amúgy nem volt rossz. Persze a maga korában, mert akkor hihetetlen gyorsasággal avult el minden. Az a 9100, 9200-as átnevezés meg nagyon gáz volt. Ahogy az SE néven gyártott borzalmak is. Az MX széria meg ha nem figyelt az ember teljes lutri volt, mert a két véglet között szerintem volt minimum egy 2x-es teljesítmény szorzó.
4th gen i5 miért lenne retró? Frankón megy rajta a Win 10. A műhely gépem most tápoltam, valami H67-es deszkára épül az egész.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #104673 üzenetére
Most a legrégebbi gépemben, az AThlon XP-ben nekem is 9200 van sajnos, még mindig nem sikerült bele értelmes vga-t szereznem. Egy 9600 proval kibékülnék, de igazából újabb középkategóriást szeretnék bele.
#104674: Van 2 R5 5600-am, a G-ről mondhatom, hogy használom napi szinten, azon mozizunk. A másik csak játékra van bekapcsolva, van, hogy pár napig minden nap, van hogy hetekig semmi. A leginkább napinak mondható, az a subnotebook-om, egy Lenovo X201 tablet 1. gen. i5-tel, teljesen elvagyok vele. 4. gen. i5 is van, most is annál vagyok épp, némi régebbi játékra ez is hibátlan, de természetesen sima napira is emellett, 4×4 giga ram és egy 4 gigás 1050ti van benne.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #104388 üzenetére
Ugye? Már akkor (is) retróztam.
A P2-vel elég jól elvoltam, NFS Porschéztam, neteztem, zenét hallgattam. A P4-et sajnos nem tudtam sokáig élvezni, pedig klassz gép volt az még akkor. Az egyik munkatársam gyerekei évekkel később is P4, 512 ram, Radeon 9200-on NFS Carbonoztak.
Az Athlon XP-m annál a gépnél azért sokkal jobb volt, az Athlon 64-gyel meg már nem éreztem magam hátrányban játékot tekintve. Játékok alapvetően elvoltak 1 maggal, az egy szálas teljesítménye meg egész jó volt, 2 giga rammal és a 3850-nel minden ment, ami nekem kellett. A lövöldözős játékok sose vonzottak annyira, az autósokhoz elég volt. Az AM3-as már korszerű volt, de belépő szint, mellesleg a 3850 maradt benne. Az első korszerű középkategóriás gépem az i5 lett 4 giga rammal és 5770-nel. Annyira up to date azóta se voltam, a mostani legújabb gépeimet is akkor vettem, amikor már kint volt az utód.
-
válasz
Az Athlon XP szörnyek után, 2003/2004 körül kezdtem el építeni a Pentium4 gépem, akkor még P4 1,8A procival, ami 2,4Ghz-en ment vidáman.
Valamivel később cseréltem 3,06Ghz HT-ra, amikor már az is budget lett, ez egészen sokáig így maradt.
HDD, RAM és Graf kártya persze cserélődtek, bővültek benne. 2009-2010-ben még voltak hozzá AGP csatolós fejlesztési lehetőségek. Blu-ray filmeket is simán vitte/viszi.
Végül, 2014-ig ez volt a fő gépem, az eredeti alaplappal. Ha jól emlékszem akkorra vezette ki a Youtube a flashes videókat amiket addig a P4-ben lévő Ati kártya még HD-ban is szaggatás mentesen játszott. Ennek a hiánya már elég nagy csapás volt hogy rávegyen a váltásra, amúgy még nyúztam volnaWin2000-el kezdte, majd WinXP, WinVista és Windows7 ment rajta, illetve megy most is.
Azóta sem volt egy gépem sem ami 10 évet bírt volna.És még azt mondjátok, hogy csak most van az az időszak amikor régi gépekkel is el lehet lenni
-
válasz
2005 nyar vegen mar az elso hackintoshokat probalgattuk a P4-es gepeken, hogy milyen lehet Intelen az OSX. Persze volt ugy, hogy azert meg vett az ember a 2005 ev vegi PowerBook-okbol (nekem is 2005 oktoberi a PB 12"), hogy aztan 2006 januarjaban megerkezzen az Inteles iMac es MacBook Pro. Bar a 2006-os iMac Core Duo is megvan meg, de nemigen volt bekapcsolva az elmult 10 evben).
-
válasz
KROK640 #104307 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem, egészen pontosan 2001 novemberben vettem ilyen Palomino XP1600+ procit. Annak idején, részemről a Divix kódolás miatt volt érdekes, meg persze a játékok sem teljesítettek rosszul.
Itt egy Anandtech teszt
Ha a maga korában vizsgáljuk, elég szoros volt a verseny a Willamette P4-ekkel szemben.
Később, a Thoroughbred B-k valóban sokkal durvábbak voltak.
Emlékszem, volt nálam kölcsön egy 2400+. Az akkori állapotú Windows szárnyalt vele. Nem tudom, olyan érzés volt, mintha 2 GHz felett kezdett volna el úgy igazán működni ez a technológia.
Konkrétan ez a proci most is nálam van, mivel a tulaj később lesarkazta és nekem adta dísznek. Egy ideig még néha elindult így is .. amikor éppen olyanja volt.A Tomshardware füstölés videó vajon hányszor volt már téma az utóbbi évtizedekben
Ami szerintem nevetségessé teszi:
- levette a coolert a P4-ről, lelassult, ment tovább, így lett 29 fokos a proci ... no comment
- visszarakta a coolert (hasonlóan szoba-hőmérsékletű) erre azonnal felgyorsult eredeti állapotra.
- az AMD rész lehet valós az első genes alaplapokkal. Ki tudja.De ha jól láttam Bacsis nemrég megpróbálta reprodukálni, és végül nem sikerült. Így tudományosan továbbra sem bizonyított, hogy annak idején füsttel mentek volna az AMD procik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #104307 üzenetére
Nos, nekem egyik s462-es cucc se a maga idejébe volt, mind később, a Palomino a P4-el egyidőben, a Barton meg csak retróként.
A VGA benchek azért mutatták a tutit.
P4-el egy időben (2005 körül) a Palomino mellet X1950GT volt, hát kanyarba sem volt vele, megjegyezném a P4 sem az utólagos mérések alapján (anno csak éreztem), az AM2-vel már okésan ment (Athlon A64 X2 5400+ Windsor)#104300Yutani: pci-e szabványról hallomásom volt, de előszőr 2008 körül találkozam vele, az AM2-es Asrock Dual lapomnál, ám én abban még AGP-s X1950GT-t hajtottam.
-
Vladi
nagyúr
válasz
KROK640 #104304 üzenetére
Hát jah, ez így maradt meg bennem. Egyik havorm vagy 1-1,5 évvel hamarabb tudott beújatani gépen. Nekem csak később tellett rá. Akkor lett a 939-es gépem. Amit még most is használok műhely pc-nek. Már ha siekrült a vga problémámat megoldani.
persze így, hogy sose csinálom sose készül el. De ez van, van párhuzamosan 73 projektem és felváltva csinálom őket. Néha flowba kerülök, akkor haladnak. Persze vannak határidősek is, most például már nagyon be kéne ületetni a paradicsomokat.
aztén persze jött az am2-es korszak. 905e proc... mennyire szerettem... oh wait! Épp arról gépelek.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #104309 üzenetére
Alig fél órája akadt kezembe a rendőrségi papír a betörésről, az 2005. őszén volt.
Szóval 2005. nyár vége, ősz elejéig voltam P2 400-on 256 MB rammal, integrált ATi Rage pro turbo 2X agp videoval, dedikált 4 MB vrammal (Compaq Deskpro EN sff, ha jól emlékszek, ha igaz, lesz hamarosan egy újra
).
Ezt követte családtagtól a kiöregedő P4 NW 2 GHz 1 giga rammál és 9800 proval, amit elvittek a betöréskor. Vissza a P2-re. Ez a gép amúgy afféle háziszerverként megvolt még sokáig.
Még 2005-ben, vagy talán már 2006-ban lett az Athlon XP a Lehel piac emeletén található használt gépeket is áruló üzletből. 1 giga ram, vga asszem nem volt benne. Egy 9600 prot sikerült vennem bele, azt használtam 2007-ig vagy 2008-ig. Akkor lett ugyanattól a családtagtól az az Athlon 64, amire 2005-ben a P4-et cserélte, ő ekkor 775-ös ddr2-es Intelre váltott. Volt már ddr3, kérdeztem is tőle, miért nem arra váltott.
Szóval nagyságrendileg 2006-2008-ig használtam a Tbred B-t.
Retróban más a helyzet, ha úgy van, ahogy mondod, akkor Bartonra naptárazni nehéz dió. Amelyik korszakban kijön az ereje, az 2005. után, de az már nem az ő korszaka, volt már Athlon 64. Ami a saját korszaka az 2005. előtt, ott meg a Tbred B akár jobb is lehet, ha jók értem.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #104293 üzenetére
Annó, amikor Tbred B 2400+-om volt, szerettem volna legalább 2500+ Bartont, most, hogy 2500+ és 2800+ Bartonom van, sírjam vissza a Tbred B 2400+-t?
A 939-et nagyon szerettem, sokáig elvoltam vele. 3000+-szal, 1 giga rammal és 6600GT-vel kezdtem, 3700+, 2 giga ram és HD3850 volt a vége. Kicsit irigykedve néztem a 2 magosokat meg a core és core 2 procikat, de 939 X2-k nem voltak olcsón, Intelből a E2xxx se nagyon fért bele, mert komplett platform csere lett volna. Mivel alapfelhasználás (film, net) mellett gyakorlatilag csak játszottam, igazából csak a szemem kívánta a 2 magosokat, kihasználni nem tudtam volna. Nekem az AM3 hozta el a 2 magot, de nem maradt sokáig, kb 1 év után 4 magos Core i5-re sikerült váltani.
-
válasz
KROK640 #104287 üzenetére
Nekem valami kellene a pentium anniversary edition-hoz (h85 is tudja elvileg) amiben lehet húzni. Eddig amik voltak azokkal nem lehetett.
Szállítás drága viszont superbuyon kersztül igényes és biztos ideér. Áfa kérdés érdekes mivel ügynökön kereszül veszed aki ráírja az 1 usd-t is és ad róla olyan számlát. (érdekes megoldás de elvileg legális mivel az eladó a superbuy lesz)
H61-es lapom meg kettő is van vagy három, i3-ashoz ami van meg kissé luxus lenne ilyen abit lap, főleg hogy kukáztam egy fullos h77-es lapot nemrég ami csak a rossz elem miatt nem indult.
Igazából ami kellene most az egy uefi képes 775-ös lap quadhoz valami normális.Na szólval következő Basics live-ra az alábbiak lesznek ha minden összejön.
LGA775 platformon Windows11, RTX3080, Cyberpunk teszt. Mert core2 mindenre elég nem? (AVX patch lesz)
A nagy X299-es platformra Win7 64bit, voodoo3 3000 Glide teszt. Itt nem újdonság, csináltam már hasonlót de Tiktokon lehet páran megnéznék. Lap tud legacy módot szóval működhet.
Eselteg voodoo2 szintén glide teszt win11 alatt. Mert a glide eredeti hardveren a legjobb szerintem.
ugyanitt voodoo1 dos glide, bár nem tudom hogy működne-e. -
-
válasz
KROK640 #104129 üzenetére
686 prototípus
Mindig szerettem ezt a filmet. Tutira hatást gyakorolt rám tudat alatt, miért is szeretem annyira a 6x86 processzorokatMost is építem a régi gépet. Szegény már vannak kontakthibái, a cache modult nem is lehet teljesen bedugni, kicsit ki kell húzni hogy tutira érintkezzen. Procit nemtom hányszor cseréltem, mostam át, igazgattam a foglalatban hogy jó legyen (bedugós LIF foglalat)
Most éppen egy Pentium MMX van benne, tökéletes, gyors, Quake megy mint állat ...
de basszus ...
ez mégsem egy 686-os.
Feltétlenül ki kell majd szednem. Egy 6x86L de inkább egy 6x86MX-et tervezek helyette ... amelyik kibírja a 3,3 Voltot, mert csak az van.
Mondjuk ha a Pentium MMX bírja, akkor ennek is ki kell (nyilván kisebb frekin mint a gyári)A foglalat miatt a lábakat is tökéletesre kell majd kifésülnöm. Pár procit már elég csúnya állapotból is sikerült visszahoznom.
Youtubeon néztem, hogy valaki képes leforrasztani, meg új lábat berakni ... ahogy nézem a retro árakat, egyre csábítóbb a "javítsuk inkább meg" hozzáállás bármilyen állapotban is van valami+
90-es években volt nálam egy lemezen terjesztett magyar "újság", nem tudom mi volt a címe, de akkor egy új megközelítés volt, ami végül nem nagyon terjedt el. Emlékszem abban írtak 786-osról is, legalábbis megemlítették, hogy az mennyire gyors lesz majd -
válasz
KROK640 #104128 üzenetére
Ezt képzeld el feketében. Hátul bő hellyel a koposónak, B oszloptól hátrafelé fekete csipkefüggönnyel.
Feltételeztem, hogy a CX-ből egyértelmű, hogy Citroen. Dízel AX-hoz volt szerencsém rövid időre. Nagyon nem ment, de nem is fogyasztott. mivel nem volt értelme taposni, ezért nem nyomtam, így 3-4 liter között elballagott. De annyi életkedv volt abban az autóban, mint egy triász kori fosszíliában.
-
gban
veterán
válasz
KROK640 #104087 üzenetére
Egyetértek, nem ritka és nem különleges a 4 megás Virge.
De itt nem Virge a téma
Komolyan oda visz ez a write-only mód hogy már ott tartunk mint a viccben.
“Megkérdezik a jereváni rádiótól, igaz-e, hogy Jerevánban Moszkvicsokat osztogatnak.
Válasz. "A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.” -
válasz
KROK640 #104050 üzenetére
Igen, a user is írta hogy Sempron van benne.
Nézegetem a kínálatot, 2 oldalról átlátszók vannak. Az enyém olyan középmodern, a most kaphatók meg újmodernek, ott már a fene tudja hogy kell szerelni, tápegység is valami front setup, meg emeletes az egész.
Nézem hogy vagy 10k- val olcsóbb is volt, mint a korabeli ár. Ennek az előlapi vastag üvegéből kéne készíteni az egészet.Látok egy ilyet, van benne 3 beforgatós hely is, ebbe költöztetve a Zen2- őt, odaférne a V2SLI+SB0060 trio, az alaplapon meg maradhatna a GTX+7900GS, mégfullosabb Win98 gép lenne. A kívülre néző 5.25 hely hiánya nem annyira gond, optikából most is külsőt használok.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #104016 üzenetére
A Pentium-M / Centrino-s vonal (mobil) 2003 körül jött be.
Volt olyan notim akkoriban. Procit is rendeltem bele USA-ból, nagyobbra upgradelni.P4-hez képest alacsony órajel (1.5-2.2GHz körül) és alacsony fogyasztás jellemezte.
Tudtommal ehhez nyúltak vissza a Core procik fejlesztésénél.
-
zsid
senior tag
válasz
KROK640 #103997 üzenetére
A userbenchmark egy teljesen "kamu" oldal, ami csak a turbo time limiten belül mér ( és az sem biztos, hogy minden magot ). All-core workloadokban a 14400F teljesítménye is duplája a 10400F-ének, a 14400F is megkapta az E magokat.
frescho: van ami nem hogy 6 magon túl nem skálázódik, de előfordul hogy 2-ig sem. A CAD szoftverek általában nem mennek egy mag fölé ( leszámítva az animációt,rendert stb ), mert nem lehetszétbontani a munkafolyamatot több szálra. Van amit logikailag nem lehet párhuzamosítani így sosem fog skálázódni a magok számával.
-
válasz
KROK640 #103991 üzenetére
Celeron 300 1998 nyara
Celeron 1100 2001 vége
Van az bőven 3 év is.A 10400 és 14500 (bocs, tudom 14400-at írtál, de az régi csak újraszámozva) közti különbség pedig nem 20% hanem 270%
De írhatnám a 13500-at, a kettő között szintén 2-3 év
Ne vicceljünk márVagyis akkor mégiscsak ugyanott vagyunk fejlődésben.
-
zsid
senior tag
válasz
KROK640 #103978 üzenetére
Van a vegyes magoknak is értelme, mivel a fentebb emlegetett programozók...
Viccet félretéve: az AMDnél van egy elméleti lehetősége annak, hogy egy I/O die mellé Zen4 chipleteket párosítsanak Zen4C chipletekkel. A Zen4C magonként ugyanaz, mint a Zen4 csak sárábben vannak pakolva a chipletekre így 8 mag helyett 16 fér rá, de a hőtermelésük korlátozza a max órajelet. Nincs közöttük olyan fizikai eltérés, mint az intelnél így a feladatütemezőnek elég órajel szerint kiosztania a munkát.
Egy procin belül lehetne egy 3D cache-es 8/16-os Zen4 chiplet és egy 16/32-es Zen4C. a kevés szálat, de magas IPCt igénylő alkalmazásoknak is megfelelően ki lennének szolgálva és a sok szálat párhuzamosan terhelő feladatoknak is jutna akár 48 szál. Olyan lenne, mint egy felpumpált Ryzen 9 7950X3D. Biztosan van olyan munka, ahol szükség van mindkét tulajdonságra és szerintem kelendő is lenne, mivel az AM5 az elég olcsó a Xeon W vagy Threadripper platformokhoz képest. Valószínűleg azért nem dobott ilyet piacra az AMD, mert ezzel a Threadripper sorozat alját kannibalizálná, abban meg semmi érdeke.
Ha a magok egyformák és csak órajel különbségek vannak akkor lehet ez jó a PCnél is.
-
Pista0001
addikt
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #103941 üzenetére
V2 nem sok embert erdekelt mar 2000 kornyeken, es mar csak amolyan retros-nosztalgikus dolog, mint hogy en az isa buszhoz es a gushoz ragaszkodom. Akkoriban olyan utemben jottek a hwek es a swek, hogy az emberek nem x eves jatekokkal akartak jatszani elsosorban. Az elso retro buildem epp egy ghzes p3 volt gtssel v2vel es meg awe32vel, gussal, stb - amolyan svajcibicska, az egyik elso alkatresz amit kiraktam epp a v2 volt. A v2 buildben is megfogadtam, hogy csak olyan kartyat rakok melle, ahol mindenben a v2 lesz a 3d, amugy nem latom ertelmet.
A demok es a demovetitesek miatt 2002ig maradt a gepemben a gus, amugy a fene sem nezegette mar a dosos jatekokat akkoriban - most hogy mindketto retro, a dos szamomra erdekesebb. Mai szemmel a dosos pixeles jatekok szebben oregedtek, a korai 3ds dolgok, foleg amelyik nem a jatekmenetre, hanem a latvany probalt eladni (turok, incoming meg ilyesmi) teljesen erdektelen. Egy halflifeban meg akkoriban sem csak a latvany dominalt.
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #103929 üzenetére
itt meg win98 elott vagyunk, 98 kozepen - a wines 3ds jatek felhozatal kb a 97es masodik feletol 98 elso feleig terjed, minden mas doson van. igy egyaltalan nem felesleges a pcios kartya melle egy dosos isasat tenni.
retrozasban altalaban szeretik kimaxolni a dolgokat, pl 450re a p2ot, pedig az elso bxes konfigok p2-400al jottek, mire a 450 kijott, mar ott volt a tnt is, meg hangkartyaknal a vortex es live.
ez a 98-2000 meg a 90es eveken belul is egy szuperizgalmas korszak volt (kb egybeesik a bx megjelenesevel es kihullasaval), havi szinten voltak elkepeszto ugrasok, ossze lehet sokfele topgepet rakni.
hwszinten epitettem 97es 2001es gepeket is, de azokkal vhogy sose szimpatizaltam, nagyon atmeneti korszak (dos-win, win98-winxp).
-
válasz
KROK640 #103896 üzenetére
Intelt azért adtam el mert AI-ra nem jó, pontosabban a 16gb rohadt jó rajta de cuda-ra van írva szinte minden, amd támogatása is eléggé gyenge ilyen téren. Majd kell még valami olcsó nagy vramos kártya. Talán ha lesz olcsón még Tesla P40 24gb akkor az, de igazából 3060 12gb is eléggé hívogató. Mindenképpen külön kártyát szeretnék mert játékokban kísérletezem ki a dolgokat. [link]
Basics elment a tiktok irányába, de teljes mértékben megértem. Nézettség nála sok tizenezer videónként, gondolom támogatást is kap amit meg is érdemel mert szerintem jól szórakoztat. Tiktokhoz el kell kicsit kurvulni, azaz gyakran kell úgy tenni ahogy a közönség szeretné (meg ugye reklámozni magát vagy valamit ami támogatja). Ez már kissé munkára hasonlít de ha szereti csinálni én támogatom ha tudom. Nekem 3 gyerek melett nincs rá időm pedig tudnék tartalmakat generálni, alapanyag van hozzá.
-
válasz
KROK640 #103892 üzenetére
Volt egy CMP 100hx bányász kártyám 59eft-ért ebayről azt beszámolták 100eft-ért 175eft-os 3080FE-be, úgy hogy igazából olyan 135eft-ba volt kb. Aztán eladtam az inteles kártyát is 120eft-ért szóval 15eft-ból volt meg a válltás. Van olcsóbban is de direkt FE verziót kerestem mert a gémerektől okádok.
Itt aprón sima egyszerű 3080 FE sok értékelésű eladótól, minden nélkül azaz tápkábelt kaptam valami masszivnak látszót. Egyedüli negatívum hogy azt mondta nem volt szétszedve és gyáriak apadok de itt most ez pozitíum volt hogy nem kellett padoznom mert azért az extra költség/idő. Rajta lévő paszta nem tudom mi lehetett de rosszul volt felvive, alul vastag rászáradt felül meg vékony folyós. Nincsenek illuzióim szerintem biztosan bányász kártya volt, ami részemről nem baj ha normálisan volt üzemeltetve. Bár a padozás pasztázás minőségéből ítélve háát nem lehetett egyszerű élete a kártyának, ez még az eredeti 2020-as korai verzió.A gond az hogy ez a tiktokosoknak készül elsődlegesen, azaz mobil tartalomnak. Sajnos ennek megfelelően ezt akarja a többség aki nézi. Itt nem a hardcore retrósok lesznek megszólitva hanem az átlagos emberek.
-
válasz
KROK640 #103890 üzenetére
Fullhd-ra tényleg sok kicsit, én ugyan használom 1440-re is. Igazából 60hz-en felét eszi mint az intel A770-es miközben jóval gyorsabb nála. Így eléggé hatékony viszont tényleg elég lett volna egy gyengébb kártya is.
Hála a jó égnek rendbetéve a hűtését és alulfeszelve már 3dmarkok alatt sincs semmi hangja. Szétszedve: [link]
Előző tulaj szerintem rosszul rakhatta össze mert látszik hogy nem gyáriak a padok ami jó dolog és a kence sem a gyári, viszont nem volt egyenletesen összerakva. MX6-ot kentem rá, padokat hagytam bár szét vannak törve de egybefüggőek.
Így kijavítva meg vagyok vele elégedve.
Azzal van a bajom hogy nvidia így kiadta kevés és rossz gyári padokkal totál kiélezve a hűtését holott bőven lehet ultra halk kártyát csinálni belőle. Az meg hogy 1050mv-on hajtja hát nem vagyok meglepődve, valszínű hullámzó minőségre számított, valójában az összes ilyen kártya megy kevesebbel is.Illetve úgy néz ki ma lesz a tiktok talán 18-20h felé, nem vasárnap.
Szóval akit érdekel Bacsis - Masterdeejay mega live lesz videókártyákkal esélyesen ma este! -
-
-
válasz
KROK640 #103817 üzenetére
Nem a fogyasztás a lényeg, mert egy 1366-tal többet is meg lehetett etetni, hanem ahogy kapuzták a tápot. Persze az is számított, de a Prestonok és csurig húzott 100W fölött fogyasztó procikon ez túl tett egy téren. Az agresszív powermanagement miatt a pillanatnyi fogyasztás ugrás szerűen változott. Ezeket az impulzusokat kellett lekövetni, elviselnie, illetve ugye túllövés nélkül szűrnie az alaplapi táp részlegnek. Pongyolán fogalmazva egy tápban lévő FET akkor melegszik a legjobban amikor átkapcsol nyitás és zárás között. Gyorsabb átmentek -> nagyobb szabályozási frekvencia -> több átmenet -> jobban melegszik a táp rész. Ez ugyanannál a lapnál jól érezhető, egy 1055-ös X6 és az elvileg ugyanakkora fogyasztású 6100-as FX közül a másodiknál kézrátétellel is meg lehet állapítani, hogy az FX jobban terheli az alaplapi tápellátást. Több esélyt adtam az FX-nek, de az AMD lukat lőtt vele
arn: már csak egy bátor jelentkező kell
-
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #103767 üzenetére
Tobb kliens eseten… meg van egy csomo olyan szolgaltatasa, ami baromi hasznos (az adatvedelmen felul, mindenfele szerver, vpn, mobilis fotok auto mentese, etc), amugy fogyaszt vagy 5 wattot
nalam 24tb van benne.
Es kliens eseten se vmi pckre gondolj, pl rpi, tablet, mediaeszkozok. Mindhez kellene vmi adattarolo kulon, igy meg egyben van minden es az adatmentes is megoldott.
A laptopban 256m ssd van, fele ures.
-
válasz
KROK640 #103772 üzenetére
Ha beleférne a gépem bele is raknám.
https://prohardver.hu/teszt/harom_komplett_pc/chieftec_giga_hazban.html?stext=fok
Meg ugye ez még masszív, rá lehet állni, nem nyeklik.
Nekem a hasonló korú bravo szériás van. Illetve még 4db tartalékban
Ha lenne valami masszív eatx max 20eért már venném is. Persze csak felsőtáposat. -
-
-
válasz
KROK640 #103733 üzenetére
Nálam, egyszer volt 1:1, még 286-on az 1MB RAM mellett 1 MB VGA kártyával.
Ez az alaplap/proci/ram fejlesztésekkel feljött 1:8-ra még DOS alatt. Az 1 MB VGA kártya, érdekes módon sokáig bírta.
Ez az 1:8 arány meg is maradt a 2000-es évek elejéig. (szerettem a sok RAM-ot ... korán átálltam Win98-ról béta verziós Win2000-re)
Ezután, szép lassan csökkenőben volt az arány. Most éppen 1:2
De szerintem nem lehetetlen, hogy pár éven belül 1:1 lesz ismét, annyira grafikus kártya függő lett a gaming szektor. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #103751 üzenetére
Én jónak éreztem az 1,8-as P4 NW-t, 3,06 GHZ-re tolva.
2008 elején tufatosult bennem, hogy kevés a P4 akármi, mivel a 6600GT-t egy X1950GT váltotta, az meg csak malmozott kb, persze így is javult a game, de akkor iss.
Azóta a benchek hozták az akkori elképzelésemet, azaz az X1950GT-hez is inkább dukált egy nagyobb órajelű AM2/AM2+-os Athlon X2 valami (ezt meg is kapta egy öszvér Asrock lapban anno, Atlon64 X2 5200+ (2*1 MB L2 cache) mellett), HD3850-hez meg Core 2 alapú Pentium vagy Core 2 Duo, szintén 3 GHZ körül, legalább.Giga P35: mennie kell SSD-vel.
írtam PÜ-t.
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640 #103748 üzenetére
A tárhely manapság nagyon változó, mert nagyon eltérő igények vannak: aki nem sok fájlt tölt le vagy tart meg, azoknak 1-2TB SSD elég szokott lenni Stream és felhő mellett, aki pedig szinte mindent letölt, azoknak meg 40-50TB sem feltétlenül elég. Ami sokak részéről várós, hogy a következő generációs APU-k már elég jó MI-vel fognak rendelkezni, így lejátszás közben SD/HD tartalmat tudnak felkonvertálni FDH/UHD tartalommá, emiatt lehet spórolni a tárhellyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest