- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Ranagol_5 #61913 üzenetére
engem csak a hwek szoloban nem erdekelnek, mindig megcelzok egy kort adott konfighoz, swkornyezethez. a 775 vege mar a vista eleje, igy inkabb belottem az xp korszak veget (ez az "xps" gepem)
eddig az egesz gep van kb 80 euroban, pedig elegge kimaxoltam a korszakot. x38as lappal, qx9650el es 8800ultraval sokkal tobb lenne, es ez a gep tobbnyire porosodni fog, mert a hasznalati erteke kb semmi a korabbi vasakhoz viszonyitva. az ekkor megjelent programok altalaban mar mind kifogastalanul mennek az aktualis gepemen is.
Asus P5W DH Deluxe rev 1.04
Intel Core 2 Extreme QX6700
Zalman CNPS9500 AT
Corsair XMS2 DDR2 800 1G 2x
Asus EN8800GTX 768M PCIe
Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty SB0460 PCI
Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty SB0250
Western Digital Raptor WD1500ADFD 150GB SATA
Western Digital RE2 WD5000YS 500G SATA
Pioneer DVR-111DBK DVD writer IDE
Chieftec Mesh CA-01 Big Tower
Papst 4412F/2GL 120mm
Corsair CMPSU-520HXa 8800gtx es a qx6700 a legujabb az osszeallitasban, 2006 novembere - tehat kb ekkor lehetett volna osszeallitani egy ilyen masinat. igazabol csak a haz hianyzik, mert a mostani egy batar, a p180 meg csak nem akar osszejonni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #61910 üzenetére
A Dark Rock Pro 3 élből 163mm magas.. félő, hogy nem fog beférni, pedig imádom ezt a hűtőt, ez a konfig házba építve (retro s775-ös konfigom házába volt előtte, sajnos az oldalablakból ott is ki kellett vennem az oldalventilátor tartó keretét, mert az egyik rögzítő fül pont beleért a hűtőbe, pedig bitang jó kis ház, elől 2*120, hátul 1*120, felül 1*200 és oldallapon 1*120mm-es ventik).
Még a végén kell rá dobnom egy játékvizet.
Mondjuk, az oldallap 250-es ventije telibe hűtené kb. az egész alaplapot, pont ezért is szemezek vele (a VRM nem nagyon melegszik, de az északi híd az forrófejű tud lenni).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #61895 üzenetére
Nekem E5 3.2S1 van, ezzel nem volt ram gondom, 3 félével próbáltam:
4 GB-os Micron REG ECC 1866 CL13 (4*4 GB)
4 GB-os Crucial DDR3L 1600 CL11 (4*4 GB)
2 GB-os G.Skill Rip Jaws X 2133 CL9 (4*2 GB) - ezekkel a ramokkal nem megy max értéken, csak 1600 CL9-el, ahhoz képest jól zúz Quad-Channelben, így megyen az E5-1650v2-vel, all-core 3,9-re állítva: -
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #61889 üzenetére
Már ki lehet fogni a tutit ezekből is, jó áron.
Legjobb áron manapság az s1155-ös Sandy-k mennek, az s1155-ös Ivy-k ára viszon igen nagyon el van szállva, csakúgy mint az s1150-es Haswell-ké...
pl. most néztem, i7-3770k 45k!?!
Gyááá...... ennyiért inkább tényleg X99-es cucc...
E5-1650v2 (i7-3770k + 2 mag/4szál) 25k-ért vettem nemrég (s2011), mezei 4C/8T-s E5-1620v2 (i7-3770) 11k volt, ezek már majdnem világbajnok teljesítmény/ár viszonyok.
Hozzávaló új, kínai lap, amiben működik a Quad-Channel is, M2 NVME SSD támogatással már van 30k-tól...
(#61886) envagyok :
GeForce 6800 Ultra.... de még a GS se volt rossz anno.. mennyire vágytam egy olyanra a 3 Ti 200 után... aztán lett belőle egy MSI NX 6600 GT 128 MB, ezen floppy táp kialakítású segédtáp csati volt, legalább értelmet nyert a P4-ben a táp floppy csatlakozója is.
-
válasz
Ranagol_5 #61851 üzenetére
Szép masina lett, nembaj ha hangos kicsit, némelyik nálam is hangos, de azért az MFM körfűrésztől messze van. Az FX- es gépem viszont nagyon halk lett, pedig abban van a legtöbb venti, viszont azokat a fiam szerelte be, nem csavarral, hanem szilikongumi rögzítéssel.
(#61860) Ganz-[HUN] : jókis lapnak néz ki, mivel tele vagyok AMD gépekkel, gondolkodtam a 775- ön, elvetettem, aztán a 1366- on, de nemrég láttam egy csodás 2011- est, most az kellene
, de marha drága, igaz most már felugrottam a nyomorból a szegény rétegbe, lenne rá keret, de még gondolkodom mi legyen.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ranagol_5 #61853 üzenetére
Egy nagyobb bordát rakj rá. Azzal el fog menni passzívan, de tuning mentesen. Zalman-nak vannak jó megoldásai(2 fajta is akad, mind2 kék. Csak nagyok). De a Titan -nak is van afféle vga hűtése ami rá fog menni, csak nézd meg a lapon van e alkatrész a közelébe.
Zalman:
Titan:
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #61232 üzenetére
Hd6990 nekem is van 2, teszteltem azzal is Quad cf-ben.
Csak most 10 éves jubileumi konfig lett, akkor meg még sehol sem volt a hd6990, úgyhogy most pihiznek a dobozban.
Az a jó a 1366-ban, hogy nem kell külön setup sli-re és cf-re, mint előtte, így ebbe belemennek majd a gtx590, és a 690 Vga-k is, ha a lanparty x58-as gépemet átrakom a fő pc-nek, abba van most a GTX690, és van egy EVGA lapos rendszer gtx590-el, de azt vmi újabb vga-val el fogom adni, úgy döntöttem.
Nem rossz a P6t v2 deluxe, talán van kép itt pár hónappal ezelőttről, akkor azzal és egy tt kandalf házzal ment a hd6990 qcf -
flymi
addikt
válasz
Ranagol_5 #61203 üzenetére
Akkor még bármi lehet, a remény megvan rá. Talán életre lehet lehelni másik lapban.
Nekem sem lesz túl sok időm. Áprilisra van kiírva az asszony, de lehet korábban kikéredzkedik a jövevény.
Addig még el kéne rendezni pár dolgot a hw részlegen.arn: Igen, kizárólag így érdemes hozzáállni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #61091 üzenetére
Bár azóta feltoltam 1600-ra, ezt engedi a lap BIOS-a.
Jövő héten vmikor. megérkeznek a Crucial ramok utódai, mennek vissza az i5 6600k mellé a H170-es lapba, jó áron jutottam hozzá 4*4 GB Micron 1866 CL13-as REG ECC ramokhoz.
Öcskösnél, biztos hogy nem a Windows maga a hiba forrása ? Vagy egyéb más szoftver/hardverelem ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #61091 üzenetére
Valami tying-tyung akkor.
Az enyémről a sandy/ivy bridge topikban írtam részletes beszámolót, pár képpel és méréssel.
2 féle rammal is próbáltam, G.Skill Rip Jaws 1600 CL9 2 GB-os modulokkal és jelenleg Crucial DDR3L 1600 CL11 1,35V 4 GB-os modulokkal megyen a Quad-Channel és nem hibázik sehogy sem.
A linkelt mérésnél 1333-on mentek a ramok, erre állt be alapból.
-
válasz
Ranagol_5 #61063 üzenetére
1866- os CL10 ramokkal kaptam a cumót, amit még mindíg lehet kapni újonnan, vettem is kettőt még, 16GB elegendő.
Tuti hogy nem kell a 1366 (most legalábbis), bőven jó az FX is nekem. Ráadásul ugye a vétel mindíg rizikós, lehetnek rejtett hibái, amit az eladó esetleg nem közöl
. Az FX félgép ami jött, arra tudom hogy vigyáztak, újszerű, hibátlan.
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #60658 üzenetére
+1
Nekem is, Dual MSI lapb van 2*1.4 p3-al de azóta én sem láttam 1.4 p3at.Most Győrben az audit sztrájkkal jött ki, hogy egy átlag srác cnc-n eddig 300 nettó körül keresett, most 400 körül fog, de a német-magyar béremelés magasságának százalékos különbözetéből kiderült, hogy kint ugyanezért a munkáért kb 1.5 millió forintot kapnak kézhez a kinti gyárban.
-
-
válasz
Ranagol_5 #60361 üzenetére
Aopen i855GMEm-LFS
Ezért kár hogy nem megy. Érdekes egy lap. Mobil Pentium M brutál erős volt akkoriban. Belerakni valami olcsó celeront pl: 370-est belőni 533-as fsb-re szétfeszelve megtolva még setfsb-vel amennyit bír a lap. Összevetni a korai A64-ekkel.
Ma már persze egy 770-es pentium m is ezresért van.
Ami még érdekelne de sehol nincs az a korai Sossaman Xeon dualban azaz a Core Duo első xeonjai de ritkák nagyon. Azok talán még ma is használhatóak lennének. (leszámítva azt hogy csak 32bitesek) -
válasz
Ranagol_5 #60108 üzenetére
Igen, nálam a 800- assal is öröm a köbön. Robosztus mint a Katmai, csak magasabb órajel. Alacsony cache órajel, de nem gond, feelingje talán ettől is van. Ahogy a saját mérések alapján lassan kirajzolódik, a VGA-k kihajtásában így is megközelíti a Coppert, a lépcsők még épp elegendő adatot pumpálnak a mag felé. K7M is szerencsés deszka hozzá talán
. A TBird meg már inkább a socket előfutára. Persze ha utánam dobnák, azért kipróbálnám
.
(#60109) iday : végülis akkor mindegyik procival tudnál komplett gépet építeni
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #59850 üzenetére
Mivel ezek gyárilag selejtesek, mert az ólom nélküli forrasztás még gyerekcipőben járt, időzített bomba minden 7xxx-es, 8xxx-es, és 9xxxx-es videókártya.
Nekem is volt 1db gyári 8800 ultra, ami tényleg érintetlen volt, én pasztáztam újra először, csontkemény volt, aztán beraktam a gyűjteménybe, majd pont a napokban szedtem elő újra és se kép, se hang.
Már nem is vágyok rá, elég a gtx, abból is van ultra szintre tuningolt gyárilag pl evga acs3 ko, de azokon legalább rendes hűtés van.Nekem a vadiúj 8800gts 640mb is kb 2 hétig bírta, szerencsére azt ausztriában rögtön cserélték kérdés nélkül
-
válasz
Ranagol_5 #59107 üzenetére
Nincs mit
Nem új telepítés, simán ami rajta volt arra, illesztőprogram frissítése > saját lemez > betallóz, kétszer, vagyis minkét kártyán, oszt kész is. Csak mint fentebb írtam fő a biztonság, előtte leGhostoltam a vinyót egy másik 40- esre - disk to disk, ha netán javíthatatlanra kavarnám. Meg majd a későbbi telepítgetéseknél is jól jöhet ha valami megroggyantaná az eredetit.
-
válasz
Ranagol_5 #59100 üzenetére
Probléma megoldva. Másik driver. Evvel 8/16- ot mutat. Az eredmény is nőtt, de az valszeg amiatt mert Tweakerrel kikapcsoltam a Voodoo- kon is a vertical sync- et.
Lenyomtam a Phils eredményét
Ezt a drivert + tweakert felmásoltam az FTP- dre. A megosztás root- jában hoztam létre egy Voodoo2 könyvtárat, abban van.
Az eredményem még valszeg nőni fog majd, a Voodook itt még csak 107MHz- en mentek (115- re képes mindegyik), beállításaikat is finomítom még egy másik utillal, valamint ez a CPU ramcsere után (133- ra), röhögve viszi az 1100- at is.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Ranagol_5 #59089 üzenetére
Érdekes lehet.
Na meg ritka... az ebay egyetlen darabot sem ismer. -
válasz
Ranagol_5 #59027 üzenetére
Igen, ez is még bővebb nyomozást kíván, hogy akkor most mi a túró van. Másik driver, beállítás, vagy valami érdekesség amit még nem tudunk.
(#59028) r0b3r : a nem korabelieket preferálom, tehát minden ami megy 2x AGP- ben, GeF2-4, FX- ek, R9700-9800-7000-8500
(#59029) envagyok : feelinges a Glide miatt
(#59032) arn : azért egy K6-III+ 600MHz körül állva hagyja az MMX- et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest