- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxxenergie
senior tag
Köszi mindenkinek, ezt speciel nem tudtam XP alatt nem kezelik a WIN-ek a két procit, mennyi GB telepítve egy XP ezeknek a játékoknak amik mennek rá elég sztem össz vissz egy GB is. Illetve SB GOLD-nak lesz XP drivere meg AGP-s VGA-nak vajon ami geforce2 32-64 MB majd megnézem pontosan.
Köszönöm.
-
Nehéz kérdés. FX5700- at egy gyors Tualatin kihajt, 6600GT mellé már egy gyors Barton vagy P4 kell sztem. Úgy vettem észre hogy a 6800GT- t meg már a Gallatin sem hajtja ki de tesztekben profitál az erős kártya miatt. A 6600GT- t már kihajtja a Gallatin is. Egyéni tippek, hozzáértőbb majd eldönti.
-
Titmouse09
aktív tag
Már próbálni akartam egy másik táppal (az már minőségi
Mercury ) de azzal semmire sem jutott a gép. Bár nem most volt már, de próbáltam. Arra olvastam valahol, hogy az ATX nagyon korai kiosztása más volt. Ugyanis AT és ATX csatlakozó is van az alaplapon.
Egyébként megméretem, a feszültség megvan az 5 és 12 Voltos ágon is, persze az Amperről nem tudok semmit.
Kezdem úgy érezni, hogy amennyire nem szeret engem a gép, annyira szereti az eredeti alkatrészeit
Másik gépbe ezeket a cuccokat nem rakom, mert asztali gépe csak a szüleimnek van, azt meg nem háborgatom inkább, így is elég házsártos az is. Lehet akkor veszek egy másik kábelt, azzal kipróbálom. Ha az sem lesz jó, akkor veszek inkább egy raspi-t és azzal töltöm el az időm
-
Titmouse09
aktív tag
A táp a modern világ 8. csodája, mégpedig egy 200 Wattos (AT) JNC Vargáné IBP-42.
Őszintén szólva ezt a CD meghajtót nem tenném be nyugodt szívvel egy jól működő gépbe. A Floppyt pedig kihúztam, mint fölösleges fogyasztó, és esetleges hibaforrás. Bár működőképes!A jumpereléssel mi gond lehet? A Kábel végére tettem a Master-t, középre pedig a Slave-et. Próbáltam a 2es számú HDD-t magában még két módon: van rajta egy rajz, hogy gyárilag hogy van jumperezve és van rajta single (jumper nélküli) rajz is. Mindet megpróbáltam már.
-
-
Madara-san
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igen az is egy megoldás lehet, hogy átrakjuk lokálba, de akkor buktak a topik látogatói ~39000 szakmai hozzászólást.
gban: igen úgy gondoltam én is. De akkor tényleg csak főváros-környéki adok-veszek lenne engedve.
ViZion: ha ennek a topiknak szántad, akkor lehet kicsit elhamarkodott volt.
-
-
-
-
-
Fenyő
őstag
66 Mhz-es kártyákról, portokról nem igazán tudok nyilatkozni (valószínűleg nem voltak túl gyakoriak, ahogy írod), viszont pl. 64 bites scsi kártyák előfordultak, amik arról ismerőszettek meg, hogy a normál pci porténál hosszabbak voltak a csatálokozóik, ahogy maga a 64 bites pci port is (mondjuk inkább server környezetben fordult elsősorban elő, asztali lapokra azt sem túl gyakran pakolták).
-
-
bacsis
Közösségépítő
szerintem nem véletlen mért sanchezsa sem 97MB/sec-et.. ez nagyjából korrekt eredmény a 133MHz-es 33MHz-es 32bites PCI BUS tudásához képest...
sanchezsa! Mérd már le a legmodernebb gépedbn is, és ha ott is ennyit mér...
Jahh de az se jó, mert ha maga a kártya 33MHz-es 32bites kommunikációra képes, akkor sem fog többet menni -
-
Tim82
félisten
-
gban
veterán
Én is így gondoltam, hogy ha nincs konkrét infó, akkor nem tenném tönkre.
De bíztam benne, hátha a szakértő szemnek van rajta valami ami alapján lehet tudni hogy alkalmas a feladatra.
A paneltápból atx jön ki, az megoldható lenne atx apa - atx apa kábellel (ha más nem, legyártom).
Igazából az sem biztos hogy megvan a paneltáp atx-én az összes szükséges feszültség. -
Vladi
nagyúr
Én nem. Mondjuk én nem is nagoyn veszek új gépet 2024-ig. Ha meg már a phIIx4 se bírja tovább a youtube videókat kivágom az összes gépemet a roncstelepre és járok könyvtárba.
Nem, intelezni nem nagoyn fogok.
Jó mondjuk most is inteles gépen írok, de ezt thinkpad, ez más.Tulajdonképpen mindenki el van ájulva az újabb proccoktól. De 1 éve raktam össze apámnak gépet. Megnétem az intel cerka és az amd árakat is. Aztán vettem egy amd-t...
-
bacsis
Közösségépítő
mi kemények vagyunk
egy 6 hengers Phenom II-m van 2,8@3,8-on... piszokmód nem érzem hogy váltani kéne.. egy R9 280X van mellette... kb minden játék hasít csuma graffon, 1920X1200-ban... nem kell Intel... ezt a procit 25ért vettem.. megnézném hogy egy Intel 25k-s CPU-ja mit szólna ugyanezekhez a felhasználásokhoz... szerintem megilyedne az R9-től -
satee76
aktív tag
2013-ban felültem arra a vonatra hogy a heterogén programozású magoké a jövő, mentem az AMD után.
Elnéztem a Kaveri hiányosságait is, hittem hogy majd jobb lesz. De amikor kiderült, hogy a Zen FM3-ban már nem feltétlenül lesz APU a fő irányvonal, egy kicsit úgy éreztem, hogy átb...tak.
Sok éves ígéretek (részben vagy soha be nem váltva...ezek jellemezték az AMD-t)A másik a Broadwell-ek megjelenése. Ahol az IGP valószínűleg meg fogja ugrani az AMD IGP-k teljesítményét.
Az egyetlen piaci szegmens, amit a zöldek uraltak. És ezt sem bírják meg tartani.Én építettem egy 775-ös 2 magost és innen fogok felfele fejleszteni (a végső cél egy Q9650"The Boss" beépítése)
-
C64 (újabb féle gyengébb SID-es) legstabilabb gépem volt és boot időben semmi nem lépi meg
AMD 386 40mhz noname lap
AMD 5x86 133 noname lap
Intel Pentium 2 266mhz Klamath kályha de szerettem Chaintek 6LTM lap
AMD Athlon XP 2000+ SD rammal Acorp lapban de jó vétel volt, 2v-al is kínáltam
AMD Athlon MP 2600+ Abit NF7 lapban a legjobb gépem volt mai napig 2.6Ghz stabilan, 2.9-en bootolt még!
AMD Athlon s939 3200+ Giga lapban semmi extra
AMD Athlon X2 4200+ Giga majd Abit AN8 32x lapban fasza Adata 566-os ramokkal amik 640-en is mentek (DDR1!)
AMD Phenom1 9550 amit rohadtul megbántam, asszem giga lap
AMD Phenom2 955BE Giga lap majd foxconn mert tele lett a faxom a giga lapok ilyen olyan bajaival
AMD X6 1090T foxconn lapban, jelenleg asszony netezik vele meg néha én
Dual Xeon E5450 brutál sokat szívok vele hála a HP lapnak, most valószínű lapcsere lesz vagy baltával vágom szét és rituális keretek között feláldozom a tűzistennek.Laptopban csak Intelem volt/van!
Dell D500, D600, D410, E4200Következő biztos hogy pár gennel régebbi dual Xeon lesz, új asztali Intel nem kell mert túlárazott és okádék.
AMD meg már unalmas.
-
gban
veterán
Én nem inogtam meg
Maradtam az intelnél, jó régóta.
Utoljára volt egy 3500+ 939-es, utána csere 775-re, egy ASRock 4Core stb. fentebb említett lapra, egy E2140-nel. A lap azóta is maradt, a procikat meg legtöbbször "szőrében" cserélgettem.
Volt E2160, E4300, E4500, E5200, E5300, E7200, E7300, és most E7500. -
bacsis
Közösségépítő
ez alapján
megtaláltam azt a DIP kapcsolót, amivel ki lehet lőni az Integrált VGA-t, így egy ISA-s kártyával is elindul mostmárPersze ez csak félsiker, mert a 40megás HDD-je lehet hogy xar, DOS6.22 nem látja... bár ez a jobbik eset lenne.. attól félek, hogy a BIOS-ba kellene beállítani a HDD-t, csak oda nem tudok belépni
szemét compaq gép, a BIOS-ukat sokszor úgy kell feltelepíteni.. ennél is azt kéne sztem.. már csak azért is mert írja is hogy rakjam be a diagnosztika lemezt a floppy-ba... -
Egyébként az ötlet jó, egyszerűbb lenne a mutatvány, van még egy P75- öm amin jó még a Dallas de előbb-utóbb az is rosál majd. Nem kellene kiforrasztani. Bár van egyszerűbb módszer, 60- as szög vörösre hevítve, egy pillanat alatt kikapja a műanyagot
, csak az alaplapra kell addig tenni valami védelmet, ne arra follyon az olvadt műanyag.
-
bacsis
Közösségépítő
elfogyott a belső PH-s tárhelyem.. azért is lett agyon butítva a kép minősége.. .de majd töltök fel külső tárhelyre
abba a spéci kártyába egy sok eres, kb mnint egy 50-68pines SCSI kábel megy, mármint az egyik fele, a másik fele az LCD-be, illetve van egy vékony 5-6-8eres szalagkábel ami még belemegy a kártyába... -
-
Ádyka
őstag
Ezt a Li-Ion-t már tettem rá 3/486 lapra amin kifolyt a 3,6V-os Varta.
Amúgy ebben az odinban van valami kis battery ami 3V-os? Ez akksi vagy elem gyárilag?Itt is írják, hogy ne akkut használjunk, de csak a kis energiaigényre hivatkoznak, azaz, hogy felesleges, mert valszeg nagyobb lesz az önkisülése, mint amit valójában fogyasztana belőle a cucc.
"Don't use rechargeable batteries. These are intended for short-term use with strong charge and discharge intervals - not for long-term storage with a comparatively small discharge rate. The daily self-discharge rate on some rechargeables is higher than the current taken by the RTC. "
-
bacsis
Közösségépítő
nem tudom vissább venni az órajelet.. max ugye kvarc cserével... 80MHz-es van benne...
eredetileg az tuti hogy nem 486DLC procc volt benne... meg nem is 256K Kess, azt már én mókoltam bele...
De ami a lényeg! összejött a 2 hangkártya!
gban volt a megoldáshoz a legközelebb!
tényleg sérült volt a file... bár az kérdéses hogy mitől sérült meg?!letöröltem az egész SB16 mappát, majd újra kicsomagoltattam a telepítővel, újra telepítettem, és gyönyörűszépen megy Win alatt is a 2 hangkártya
Köszi srácok
Egyenlőre meghagyom ezt a lapot alatta, aztán majd meglássukViszont lenne itt még valami!
Letöltöttem egy DOS-os midi playert, most fejből nem tudom mi a neve.. itt a topicba kerestem rá, és benedekco valami 2010-es hsz-ében javasolt egy DOS-os midi lejátszót, de most nem találom... szóval letöltöttem, indítanám, szépen felismeri a hangkártyákat meg minden, majd kilép hogy nem talál VESA VGA BIOS-t...
gondolom nem csak VESA-s VGA-val tudna elindulni.... csak gondolom a generic DOS VGA driver nem fexik neki... amúgy egy Tseng ET4000 van a gépben...
akkor ehhez kéne szereznem egy DOS-os drivert?szerk meg is van! SoundWorx midplay
-
bacsis
Közösségépítő
huhh megvolt a nagy műtét... először sikerült valamit úgy elállítani hogy a kép is eltűnt grafika alatt DOS-nál pedig futott a kép.. addig pöcögtettem, hogy megállt a kép és a játék is szépen megy rajta.. köszi a tippeket
szerk: na jó mégse százas mert csak a monitor kb 60%-án van kép alul felül vagy 5centi széles csíkban nincs kép és akárhogy tekergetem nem akarja nyújtani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Suzuki topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest