- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stormbird
tag
válasz
laca000 #24149 üzenetére
Már épp lebegett a kurzorom a megveszem gomb felett az asrock lapnál épp azt néztem milyen szép fekete és milyen jól mutat az a betű belevágva a chipsett hűtőrácsba. De gondoltam felficcenek ide mielött shoppingolok. Köszönöm a segítséget és akkor maradunk az asusnál. Még ezt néztem GA-970A-DS3
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #23917 üzenetére
Koszonom kedves kollega, a tanacsodat es a diagramot. De a diagram miatt kicsit nyeltem, mivel a 7870 CF es a 7950 CF kozott 1 (egy) FPS a kulonbseg (most 7870 CF-em van). Na ezt nem gondoltam volna, ha ez igy van akkor bizony ugrik a 7950 CF. Ebben az esetben vagy belemegyek egy GTX 690-be vagy megvarom a 7990-et. Ez azert egy kicsit zavar hogy 1 FPS legyen a kulonbseg. Mind1.
Egyebkent mar beszeltem par kollegaval akik 79xx -rol leptek GTX 580-590 / 680 iranyba es mind azt mondta hogy zabal, melegszik de jobban szeretik a jatekok.Meg egyszer kosz
-
aAron_
őstag
válasz
laca000 #23917 üzenetére
azért ez a diagram mai driverekkel szerintem kicsit sem így nézne ki, azt muszáj hozzátenni
miklosss2012: ez lehet érdekelne több mint érdekes
-
válasz
laca000 #23805 üzenetére
Akkor nézd meg BF3 multit, azért linkeltem eme játéktesztet, mert pillanatnyilag technikai szempontból ez az egyik legmodernebb játék engine. És akár mennyire kellemetlen, az új motorok nagy részénél nem sokra mész az izmos GPU-val, ha a CPU nem tudja etetni, tetszik, nem tetszik, ez van.
Olyan fogalom, hogy játékot valmi "kihajtana" szerencsére nem létezik. A "kihajcsa" agymenésnek az a lenyége, hogy egy adott hardware páros esetén egy bizonyos alkalmazásra vonatkoztatva, valamelyik hardware elem jelentősen korlátozza-e a másik kihasználtságát, vagyis van-e a rendszerben olyan elem, ami jelentősen szűk keresztmetszet.
És igen, a mai modern enginek esetében az álatalad említett Phenom II-es sok helyen már igen szűk keresztmetszett lehet, FHD-ben is. Ez van,
És miért, majd 7870 alatt, szűrőkkel magasabb lesz a 6100-as min FPS-e, ne viccelj már
-
sg22
senior tag
válasz
laca000 #23805 üzenetére
jah, a játékok többségére is még érvényes ez a phs alapelv, hogy erős vga, kevésbé erős cpu kő'.
én ASUS M5A97 EVO R2.0 lapot venném vagy 6100-zal (amit ezzel a lappal igencsak meglehet hajtani 4ghz+ felett) vagy ha nincs igy rá keret akkor 4300...
mondjuk attól függ, mert multis játékoknál meg igencsak elkell az erősebb cpu, gondolok itt a bf3-ra multiban, vagy izmosabb mmorpgk-re pl rift és társai
-
-
törölt tag
válasz
laca000 #23546 üzenetére
Ettől függetlenül én továbbra is elégedett vok a 990FX Ext3-mal...
A 8120-am szépen elketyeregteti 3.6GHz-n és ezzel teljesen boldog vok...
El kell dönteni mire kell, ha nem akarsz tuning bajnok lenni, akkor egy jó szolgáltatásokkal rendelkező, jó árú megoldás. Ha meg tuning bajnok akarsz lenni, akkor ott az Extreme9... -
MrM94
addikt
-
Yeffy
veterán
válasz
laca000 #23451 üzenetére
tudtommal nem, hanem a gyengébb késleltetésű RAM értékeire fog beállni/kell beállítani a "jobb" memókat, és ennyi. ha jól tévedek...
ez kb olyan szerintem, mint anno, mikor volt 800 MHz-es CL4 DR2-m, és kaptam kölcsönbe mellé CL5-öset kölcsönbe. mentek gond nélkül, csak ugye a CL5-re kellett belőni mindet...
-
vati182
aktív tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #23405 üzenetére
Azert meg tesztelgetnem alacsonyabb feszel is, csak ugy a moka kedveert de nincs idom sajnos. De igy is tokeletesen meg vagyok elegedve a 8350-el, nagyszeru processzor.
Hulye voltam hogy annyi penz kifizettem az intelnek (3570k, z68, 2600k, z77) amikor elottem volt a megoldas.
-
vati182
aktív tag
válasz
laca000 #23377 üzenetére
De akkor nem lenne értelme lecserélni arra az asusra? amit linkeltem előzőleg? Ha ezzel tudom megfelelően tuningolni akkor miben rosszabb mint az asus?
Mármint ha mégis bírná a tuningot, abban az esetben.. Meg mennyire ugrik meg a fogyasztás, mert néztem ugyan teszteket, de abból nem tudtam megállapítani, pl: ha most 1.3 megy a feszültség és lejjebb veszem 1.2 re de a procit felhúzom 3,5ről 4.0re akkor ugyan azt a fogyasztást fogja produkálni?
Bár mondjuk ati7770 van a gépben így is pl BF3 alatt 40% mutat procinak 100% VGA-nak szóval nem tudom hogy lenne e értelme húzni... -
vati182
aktív tag
válasz
laca000 #23371 üzenetére
Az emlegetett Gigabyte az melyik, de ez meg sokkal drágább.. Mit nézzek meg ezen a z ashrok alaplapon mi az ami szűk keresztmetszet lehet? mit kellene megtennem mit csináljak az UFIben? Mit kezdjek el húzni nála? hogy kideríthessük jó e vagy sem? és minek a hőfokát figyeljem?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
laca000 #23334 üzenetére
A höfokról van szó nem a feszröl.
Nem szeretek károgni, de szerintem a 4.5-4.6ghz és 1.45v körüli adatoknál nem reális az 50 fok egy óra 100% terhelés után.
Az aida nekem is akörül mutat, de nem érzödik okésnak.
Persze igazából tök mindegy, mert amig határon belül van és nem szabályoz le kit érdekel :-) -
- = Zk = -
félisten
válasz
laca000 #23239 üzenetére
noigen...
nekem szódával elment volna, ha kicsit mókolom, de.... ink lecseréltem.
a BIOS-szal sem voltam megelégedve. instabilnak éreztem... a jelenlegi ramoket képtelenség volt belőni a gyári írt értékekre. cpu tuningban is elvérzett (nálam!)...lekopogom, az asus hozta amit elvárok tőle. sőt (Y)
-
RVR400
veterán
válasz
laca000 #23273 üzenetére
Inkább vicces, mint érthető, mivel ezzel a kijelentéseddel a topiclakók 90%-ának sikerült beszólnod, mert nem Crosshair vagy Sabertooth lapot vettek, hanem többen is csak ilyen gagyikat használunk.
Mondjuk a múltkori nV-s flém után már nem is értem, hogy miért veszem fel ezeket. -
RVR400
veterán
válasz
laca000 #23268 üzenetére
Utolsó dolog. Írtam egyikőtöknek is, hogy vegyetek vizet, mert így meg úgy? Szerintem nem, sőt leírtam, hogy megértem, hogy miért használ valaki drága léghűtést. Ahogy azt is leírtam, hogy nekem a Thermalright Macho sem volt az igazi (gondolom visszaolvasni nem szokás). Annál többet pedig nem számok léghűtésre, mert akkor lassan én is oda jutnék, hogy veszek inkább annyival többért Intelt, és kiröhögök itt mindenkit a gyenge AMD-jével...
-
RVR400
veterán
válasz
laca000 #23265 üzenetére
Ha nem 16 éve foglalkoznék informatikával és hardverekkel, akkor biztosan elfogadnám a tanácsodat. Egyébként feltűnt, hogy nem kerestem semmiből sem kiutat, és tanácsot sem kértem? Eddig legalább ez a topic nem szólt fogadatlan prókátorokról, de úgy látom, ahogy a házventisbe is jött ez, most itt is.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
laca000 #23168 üzenetére
Ezt látod nem is vitatom, nem valami bizalom gerjesztő a procim gyári hűtése. De mint egyszeri júzer, "szórakozik", dolgozik a géppel, feltételezhetem, hogy a gyártó megfelelően méretezte, minden nem kifejezettem extrém eshetőséget figyelembe véve. Ha én szeretném pl a családi videó gyűjteményt átkonvertálni és ehhez 3 napig folyamatosan 100% kell menjen a cpu hiba nélkül szvsz jogosan el is várhatom. Ha ez nem teljesül, akkor ott hiba van, amire meg ott a gari. Az meg nem lehet megoldás, hogy hüje júzer cserélj hűtőt, oszt jó lesz. Nem mindenkit zavar a hang, nem mindenki tudja mi van a dobozban, ect.
-
miresz
veterán
-
Yeffy
veterán
válasz
laca000 #22873 üzenetére
ezzel kezdem mindig, és nem müxik ezután sem.. valamiért, ha be"sleepel", csak az áramtalanítás segít visszahozni...szabjan: őő nembaj
Vizion: hátha, bár szereintem valami hardveres f_szság lehet, nem win hiba. de lehet...
hegesztgetsz?nekem is kéne, óó, hogy rohadj meg
-
sg22
senior tag
válasz
laca000 #22858 üzenetére
azért ez a kina=szar már egy pár éve nem igy van. azért megy ki minden gyártó kinából a saját országába amerikába, eu országokba, mert lassan drágább kinában gyártatni, pont azért mert már minőséget csinálnak.
szerk: tudom mert egy tajvani cégnek dolgozom, és ők is már tajvanban gyártatnak a saját gyártósorukon, pont az elobb emlitett dolgok miatt
-
Yeffy
veterán
válasz
laca000 #22839 üzenetére
igen, azt jelenti, tisztában vagyok vele, de köszönöm, hogy emlékeztettél rá.
ha jól látom, ez FX topik, nem Ati topik. bár ettől függetlenül elképzelhető, hogy a többség itt ATI "fan", én nem tartom magam annak.
volt mindkét gyártótól low end-től felső-középig VGA-m, nem tapasztaltam egyikkel sem ilyen gondot.
nyilván egy elvetemült Ati fan nem így látná, ahogy mondod.
de ugye ez bármely márkánál így van...
én igyekszem ezt kerülni, mindig az ár/érték mutató, de főleg a pénztárcám a fő iránymutató vásárlásnál, mivel azt elég gyakran kihajcsa' egy izmosabb VGA beszerzése...ez már egy fokkal konkrétabb volt, bár bele lehetne még kötni, hogy ugyan melyik játékok voltak azok, biztos elcsesztél valamit, stb...
de mivel nem vagyok már régen up2date a játékokkal kapcsolatban, ezért csak annyit mondok, hogy te tapasztaltad, biztos így van.
ám a kérdés, amit feljebb felvetettek, nekem is szöget ütött a fejembe, h akkor miért csak most váltottál brandet, miért nem korábban?
mondjuk nekem tök8, annyira nem izgat a téma, te dolgod.
csak gondoltam, hozzáfűzöm.Vizion: na, ez már konkrét leírás volt, tenkjúú...
és igen, valóban vannak sajnos ilyen bajok, ez esetben meg tudlak érteni.de nem óhajtok itt senkivel sem vitázni erről, csak kicsit hülyéskedni akartam, illetve konkrétabb válaszokat kapni, amik meg is jöttek...
én elégedett vagyok mindkét oldallal, szóval nem óhajtok kardoskodni egyik mellett sem. pláne, mivel nem fizetnek érte, én meg minek fanboyoskodjak?
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
válasz
laca000 #22805 üzenetére
"Nekem volt bajom a Catalyst-al, vagy fogalmazzunk úgy, nem elégített ki, ami egyébként kihozható lett volna, vagy lenne, a 7970-ből.
És abszolút nem bántam meg az 590-re való váltást.
Sőt!
Emitt legalább naprakészek"Akkor lehet nem kellene feleslegesen ellőni ilyen hsz-eket és nem indulna meg ez a meddő és parttalan beszélgetés...
-
kovsol
titán
válasz
laca000 #22805 üzenetére
Testvér ...
Itt gagyizod a drivert, de nekem volt NV és AMD kártyám is és egyiknél se volt gondom a driverrel, szóval én konkrét páldákra vagyok kíváncsi, mert "gagyi" "nem hozza ki ami benne van" stb ez így csak szavak a levegőben és ilyenekből születnek az ilyen urban legend cuccok, és senki nem mond konkrétumot, ha meg valaki rákérdez akkor mi is volt az konkrétan sose jön a válasz. Ha már leírtad valahova nekem az is jó ha belinkeled azt a hsz -t.
-
kovsol
titán
válasz
laca000 #22799 üzenetére
Soroljál fel nekem konkrét dolgokat ami szar az AMD driverben és az NV ugyan ott miben jobb ? Mi az, hogy ami ki hozható lenne a 7970 ből ? honnan tudod, te hogy mi van benne ? Vagy te ránézel és tudod, hogy itt bizony a driver miatt csak fele teljesítmény jön ki belőle ?
Meg miért csak januári lenne a legfrissebb? Az, hogy rádobnak egy WHQL minősítést amit az MS talált ki, nem lesz különebb a driver, mint egy béta. -
RVR400
veterán
válasz
laca000 #22634 üzenetére
A játék közben, mikor van időm figyelni a sarokba, az akkor látott átlagok 30-35, A benchmark által kiadott eredmény pedig az, amit beírtam. Amúgy OC-zve van az OC, de felidegesít, mert mindig eljátsza, hogy amikor újabb drivert rakok fel akkor mindig vissza kell vennem az órajelekből. Először 1260/5600 MHZ simán megvolt az első driverrel. Azóta visszaléptem 1180/5200-ra, de megvárom a következő drivert, hátha jó lesz.
-
xatos3
senior tag
válasz
laca000 #21979 üzenetére
ne vedd magadra mert általánosságban értem:
a hülyegyerek megveszi a 17 ezer forintos fa-lapot a 40ezres normális helyett aztán itt sírnak phn hogy nem lehet tuningolni.....
há b+ jóhogy nem lehet egy alsókateges lappal.... teljesen más alkatrészekből van összerakva mint egy komoly lap
aki tuningolni akar annak minimum giga 990FXA-UD3 vagy ennek megfelelő asus........
és akkor nincs hiszti hogy megég a rendszer meg nemtud tuningolni,
( a gyári hűtővel megpróbál oc-zni dolgokat inkább nem is említem),de ugyanez igaz a tápra is.... lemértem és jópár teszt is igazolja hogy ilyenkor már csak a proci magában megeszik 210wattot.... de jó lesz a 450es táp igeeeen
a maga kis 80% hatásfokával AZ 360 WATT de etessünk még ramot, alaplapi dolgokat, hdd-t és vgat (ez minimum 130w, de ugye ha nagy vga akkor 200+watt) meg a körítést.... meg ugye végképp értelmes a tápot az első napjától maxon járatni, ha izzadjon ahelyett, hogy 3/4 gőzzel menne szép kényelmesen egy nagyobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Windows 11
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged