- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
válasz
eldiablo #48778 üzenetére
Igen, szándékosan a gyengébbet adom neki, had szívjon vele. Mivel nekem 2133MHz-en nem hajlandó 30-as tRAS alatt rendesen működni, hanem kernel power miatt BSoD-ot kapok pl. egy ablakváltásnál, számomra egyértelmű, hogy az időzítés miatt kékhalál, és nem túlmelegedés miatt (tomshardware-n még ezt is megemlítették). Gondolom nem az időzítés "szűkítése" fogja megoldani a problémát.
-
pEtii94
tag
válasz
eldiablo #48778 üzenetére
Olvastam én is igen, hogy az ilyen problémát szinte lehetetlen pontosan meghatározni. Olyanokat is olvastam, hogy volt akiknek több audio driver volt fennt és az kavart be, megnéztem nálam is, el is távolítottam/tiltottam a feleslegeseket, de a probléma így is fenn áll. Amúgy meg ha nincs overclock-olva a CPU akkor nincs gáz, bár lehet hogy a tápom volna kevés neki ? =/
-
MrM94
addikt
válasz
eldiablo #48348 üzenetére
Ezen mekkorat nevettem
Errol eszembejut egy gepszereles sztori,havernal ugyanilyen lappal.Csávóka szétszedi a gépet..
Kiveszi a videókártyát procit meg sallangokat..
És elküldte a masik srácot egy nagyobb csavarhuzoer..(azt akie volt a gep)
Csavoka visszajon a csavarhuzoval,ertetlenul all a gep felett nez a haverre,haver nez ra hogy ez mit nez?
Erre csavoka megkerdi,csavarhuzoval a kezeben,hogy ezt most hova dugjam?
Hat anyadba,hat hova.....
Es szakadtunk a rohogestol... -
szivacs1987
aktív tag
válasz
eldiablo #48146 üzenetére
Én a játékok 90%-ban a procit "lekorlátozom" 6x3,4GHz-re, így az alap r9 270 mellett még mindig nincs cpu limit(multikat(fps) nem szoktam játszani, meg wathdogs vagy mi ami új és eszi a procit).
Amivel játszok:
Tera(FHD max graf)
Aion(FHD max graf)
Skyrim(FHD kb.80% graf)
TDU2(FHD max graf(AA 4x))
Ezeknek elég bőven a 6x3,4GHzAz Eurotruck2 nél(FHD max graf) engedem 6x4,5GHz-re, mert mikrolaggok vannak(gondolom a jó optimalizáció miatt), de így is csak átlagban 20%-on megy a proci
Ja és a vga kihasználtság 95+% mindig.
-
vakond5
őstag
válasz
eldiablo #47993 üzenetére
1: CnQ-t minek kapcsolná ki?
2: Asus lapoknál, legalábbis azoknál, amiket eddig láttam, az automatikusan beállított CPU-NB fesznél kisebbet nincs értelme megpróbálni, mert post-olni se fog a bios.@baboss: Szerintem maradj 1.5V alatt, ha 24/7-es beállítást akarsz, az a biztos. Ha olyan 1.472-1.488 körül stabil a 4.7-4.8, akkor inkább maradj annyin, mert felette már igencsak elválik a racionális dolgoktól az órajel/feszültség görbe minden FX-nél, ráadásul annyit úgysem fog hozni 1-200MHz, hogy megérje annyival magasabb órajelen, de főleg feszen járatni.
-
Tito30
tag
válasz
eldiablo #47846 üzenetére
Igen ebben is van valami,majd átfestem
De most komolyan az északi híd játék alatt a 8120-al is olyan forró volt,hogy nem tudtam megfogni milyen lenne a 9xxx-es szériával
Ennek a lapnak az a gyengéje,hogy még a memóriát is alapból hűteni kell. (legalább is a gyártó ajánlja a stabilitás érdekében)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #47814 üzenetére
Hát, 2400-on a DDR3 képes CL10-ben menni a 8GB-s modul. Alapon, és még nem beszélünk tuningról.
A fő előny az lesz, hogy lesz 2*16GB-vel 32GB-s kit.
Ha mondjuk a 8GB-s DDR4-es 3GHz-s modul képes lesz hozni CL10-12 körül az órajelét, vagy többet, szerintem akkor lesz az igazi.
DDR3-nál kiderült, hogy hiába a magas órajel, ha lazák az időzítések, lassabbak a ramok. Mondjuk teszt nem nagyon van még a DDR4-ről, de ha azok is hasonlóan fognak viselkedni, akkor mindenképp érdemes lesz várni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
eldiablo #47814 üzenetére
Szerintem sincs sok értelme a DDR4-nek lehet hogy gyorsabb de ott az alap 2400 körül kezdődik nem pedig 1066-nál.
Szerintem amúgy ez az FX kategória nagyon elment rossz irányba de nem is azért mert AMD hanem azért mert nem lett kellően foglalkozva vele.
Ha most vennék processzort több mint biztos hogy Intel lenne.
Meg ez is, most jönnek rá hogy túl van árazva a 9590 és társai.
Amúgy ez igaz, jó lenne egy új chipset, meg így is elég vicces a felhozatal, oké Intelre mindig több lesz de jelenleg nem túl sok elérhető AMD 9xx chipset-el ellátott "GAMING" alaplap van szerintem.
De ennek a DDR4-nek kb annyi értelme van mint a SATA-Express-nek, de ez szubjektív!
Ami még elszomorító, az az AMD féle driver frissítés, 4 hónapja jött ki az utolsó ... -
djculture
félisten
válasz
eldiablo #47812 üzenetére
Ne is mond pont az apu-s topikban linkelt valaki egy aida64 testet az athlon x4 740-röl húzva aminél fényévekkel jobb értékeket kaptam az én ezer éves am3-as athlon2 x4-emmel.. Tudtam hogy gyengébb a cpu rész de hogy ennyire hogy egyes tesztekben fele annyi pontot kap mint az én ős am3-as athlonom az azért meglepett..Valaki amúgy csinálhatna egy fx 4xxx vagy fx 6xxx tzesztet is ha megkérhetném..
Ezekt kellene lefuttatni és belinkelnia legújabb verziós aidával..[link]
-
AusWolf
őstag
válasz
eldiablo #47620 üzenetére
Ez jó szöveg!
Együtt vettem a procit a deszkával (teljes gépfelújítás volt). Akkoriban még reménykedtem benne, hogy jó barátok lesznek.
Most meg pénzszűkében nem tudom lecserélni. Meg amúgy is... 7970 mellé jó ez 4,2 GHz-en is, amikor meg már kevés lesz, akkor inkább az egész gépet eladom ahogy van.
-
antikomcsi
veterán
válasz
eldiablo #47578 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni.
Az én 8350-em 1.62V-al nem is lehetne tesztelni, mert 1 percen belül megsülne, illetve 1.5V-al 4800MHz-en simán kieszi a konnektorból a 300W-ot. De ilyen feszültséggel nem lehet 24/7-ben használni, mert játék közben túlmelegszik. 1.45V-ig még használható.
210W-nál pedig jóval többet fogyaszt még így is, ahogy most használom. Ez is konnektor érték.
-
DoxaM
aktív tag
válasz
eldiablo #47481 üzenetére
Mihez baromira kevés?vagy mire?3570k-hoz képest nem gázos...pont amennyivel olcsóbb.Bár én nem látnám, hogy a zintel 4x annyit menne
(a 4770k-t azt tudom, h 30-40GB körül van, de az más súlycsoport, nem?
)
[3570 4.5] itt meg az enyém : [fx6300 4.5]
-
Pancsermeste
őstag
válasz
eldiablo #47324 üzenetére
Én visszasírom a jó kis Extreme4-esem. Izgalmas időszak volt... kezd uncsi lenni a Saber.
(#47327) RazoR8402: Persze, hogy megfelelő tuningra! De ezt neked kell tudni a legjobban, hiszen nálad a lap! Vagy esetleg cseréljetek lapot EnterR kollegával, majd jóól leteszteli a lapod!
-
Comic
aktív tag
válasz
eldiablo #47214 üzenetére
Hogy melegedés, vagy volt, az ebből a szempontból mindegy. Így, a jelenlegi konfig nem bírta.
Vagy egy Asus Arctic Square fog rátelepedni, vagy egy Brocken. Csak meg kell várnom, hogy ki tudjam köhögni az árát.
Korábban rendeltem ebay-ről előlapi panelt, lassan meg kell, hogy érkezzen. Ha bele kerül, akkor többet fogok tudni, mert legalább majd látom a hőfokokat direktben és nem kell a terhelést kiváltó játékból kilépnem, hogy megleshessek egy-egy hőfokot...
A másik, ami feltűnt, hogy a gépet túlnyomó részt World of Tanks-ra használom és megy minden, csak maga a játék fagy be.
Alt+F4-el ki és láss csodát, a win és minden más fagyás és error mentes, de a játék nem igazán eszi meg az OC-t...
Nem értem, hogy mi lehet a baja, de ez van... -
Comic
aktív tag
válasz
eldiablo #47203 üzenetére
Egyenlőre visszavettem az alapra, mert a ram húzása nélkül nem látom értelmét.
Az én igényeimnek így is bőven elég a cucc...
Kb fél óra stresszteszt után, futás közben kikapcsolt a gép. Gondolom veszélyes túlhajtás védelem levágta.
A ram nem eszi meg hosszú távon az OC-t. Sajnos a DRAM volt-ot nem tudom, legfeljebb 0.2 volttal emelni. Úgy meg nem indul el. Valamiért a 0.15-öt nem veszi be a BIOS... -
-
Comic
aktív tag
válasz
eldiablo #47174 üzenetére
Ezt este, ha hazamentem megnézem.
Azt tudom, hogy a World of Tanks alap frekin HD+ultra beállításokkal 30-40fps-t futott, 4.2Ghz-en viszont 50-65-öt visszaesések nélkül.
Evvel szemben az A8-3870k-mon az alap 3.0-val max 40 fps-t ért el és azt a procit 3.1Ghz fölé nem is tudtam vinni... :SHogy érted, h az a hűtő nem egy ilyen procira való?
-
vakond5
őstag
válasz
eldiablo #47131 üzenetére
Monitorozó szoftvert eleve öngól bármiféle benchmark közben futtatni, mivel a bench-eknek pont az a lényege, hogy semmi sallang ne fusson, és a tényleges teljesítményt lehessen értékelni. Monitorozók annyi mindent figyelnek, hogy ugyan mérésen kívül semmit nem számít, viszont mérés alatt pont eleget ahhoz, hogy a te példádra jusson az ember.
@zsoleszka17: Szerintem abszolút.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eldiablo #47131 üzenetére
Nekem tegnap a CF-fel együtt fagyott szét a gép, igaz, monitoroztam közben, de benne volt a pakliban, hogy a 2. kártya nem fogja bírni azt a tuningot, mint az 1. Így, visszavettem az órajelet, és minden ok, bár persze benne van a pakliban, hogy ez is közrejátszott. Visszavettem a GPU-t alapra, most csak a vram van meglökve, eddig ok (kopkopkop).
Procinál is monitoroztam hwinfo--val, ott nem tapasztaltam különbséget.
Eddig 731 pont volt a max 4,6-on, most mértem egyet, hogy futott a HWInfo, 725 pont.
-
Habugi
addikt
válasz
eldiablo #47107 üzenetére
Ezesetben, ahogy azt jóapám mondani szokta..: "Ez egy erős érv..!"
Nagyon szép egyébként mind eredmény, mind órajel/fesz szempontból amit összehoztál!
Szerk. #1
Nézegettem a közelmúltban a HWBOTos 83**-es toplistát, talán pont te linkelted nekem, elég előkelő helyen lenne az R15ös eredményem 5Ghz-en, főleg ha a léghűtéses listára szűrtem rá.
Érdemes oda felregelni és listáztatni az eredményt? Úgy rémlik egy elég elite társaság, abban sem vagyok biztos hogyan lehet/kell regelni.Szerk. #2
(#47109) eldiablo:Az igen!!!
Azt gondolom tudod, hogy egy 8magos 4.5Ghz körül megy ennyit? -
lee56
őstag
válasz
eldiablo #46806 üzenetére
...én tévedtem, sorry. De most 6-ból vagy 8-ból, nem mindegy?
Bizonyára tudnék, ha letiltok pár core-t, mivel ez is Piledriveres FX, és ha kapnék egy-két válogatott példányt.De talán még ezzel is menne, majd egyszer a poén kedvéért kipróbálom.
Amúgymeg nem látom sok értelmét 1 modullal tuningolni, superpii versenyeken kívül maximum az ilyen ultimate tuning meg világrekord kísérletek kísértésére jó csak, manapság szerencsére! már a két mag nem elég mindennapi felhasználásra/játékra/munkára sem, főleg nem ha ilyen erős, mint az FX-eké.
-
ViZion
félisten
válasz
eldiablo #46590 üzenetére
pl. ott, hogy a CPU support listben sincs benne, ha valami gondja lesz, akkor csak a szerviz jófejségére alapozhat. Másrészt használhatatlan kacatot adtak neki, miért ne tehetné szóvá? Mivel a két dolog nem passzol, mégha el is indul vele...
Habib[HUN]: ebben is van valami, vittek már kvázi gamer laptopot fészbúkozásra... az i3 az istenért nem volt jó, mert a barátja i7 lapost mondott, abból meg nem enged...
Meghajolunk a szakik előtt és írjuk a számlát, kész. De itt nem erről volt szó, boltostól kért szaktanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest