- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoxaM
aktív tag
válasz eldiablo #47481 üzenetére
Mihez baromira kevés?vagy mire?3570k-hoz képest nem gázos...pont amennyivel olcsóbb.Bár én nem látnám, hogy a zintel 4x annyit menne (a 4770k-t azt tudom, h 30-40GB körül van, de az más súlycsoport, nem? )
[3570 4.5] itt meg az enyém : [fx6300 4.5]
-
DoxaM
aktív tag
válasz Apollo_21 #47437 üzenetére
találtam neked böngészgetni valót, itt általában minden párosítást megtalálsz, keresgélhetsz rá [mark chart] Igaz, h szintetikus, igaz, h nem 100%-os, de azért tükröz ezt-azt 3570-ről nem tuti, h váltanék...
-
-
DoxaM
aktív tag
válasz szivacs1987 #47342 üzenetére
Így ok, kösz a kultúrált ötletelést. Annyiból igaz, hogy hiányos/kevés infót adtam meg a "kezelésre"...Rengeteget tuningoltam már, így csak átfutottam a dolgokat az összefoglalóban. Természetesen, minden nagyjából be volt lőve a bios-ban és a bios is kimutatja az "adjust" értékeket. Tehát, ram V-t emeltem, időzítéseket lejjebb vettem (van vagy 15 fajta..gyűlöltem állítgatni), 1466-vége pont ott van még CL8 vége, egy kis Volt az nb-nek is, a cpu/nb-t és ht-t nem piszkáltam, turbo meg eco cuccok kilőve..és ezek után sem akart működni, ekkor írtam.
Csak gondoltam, aki vágja a témát, annak evidens lehet, h az alapdolgokat belövögettem és azután nyígok már
Ma pedig nem hagyott nyugodni a gondolat újfent és megpróbáltam megint a 220 fsb-t még tágabb időzítésekkel, bár még cl8-on maradva...eddig az volt, hogy save&restart...nem bootol -> clear cmos. Most megint save..megint nem bootol, de most nem töröltem a biost, hanem fél perc várakozás után újra indítottam és elindult, minden szépen 220fsb-vel na mind1, érthetetlen....HT-t felvettem 2600-ra, az időzítéseken szűkítettem és most gond nélkül megy...egy olyan 3gb/sec-et hozott memoriába, proci maradt 4.4-en..
Így már érthető, h ezeknél az eseteknél nehéz okosat mondani.... -
DoxaM
aktív tag
Köszi, akkor, hagyom a winf0st
Chief ctg450-80p a tápom, mellette meg a hd6850-es szal nem egy durvulás azért.Mivel 4.5Ghz-en 1.45V-vel nem fagyott le prime, se mark, se semmi így gondoltam túl sok vizet nem zavarhat a táp, ugyanazon Voltok beállítása mellett az fsb-be (persze, tuningnál emeltem valamennyit, de mint mondtam, nem fagyott meg semmi úgy).Sőt, amikor minden fesz alapon volt, a proci frekivel egyetemben és úgy sem bootolt be 220as fsb-vel Egyébként most ez nem egy olyan, hűde nagy probléma mert gyors így is, csak azt hittem csuklóból van erre megoldás már mondjuk, a turbóra lehetne....
-
DoxaM
aktív tag
válasz ViZion #47305 üzenetére
Igen, ismerem az ilyen "kollégákat", ahelyett, h leírná a tapasztalatát egyszerűen, ahelyett nézz át 5000 oldalt!, ott van!, meg full hülyének nézi az embert, meg h azzal nem fog menni! hát köszi. Akkor inkább ne szóljon már semmit..nekem sem esett sose bajom és fájdalmam (sehol) azért, ha valaki rákérdezett pár ismételt (vagy nem ismételt!) dologra és normálisan válaszoltam.
Bár egész egyszerűen konkrétat nem láttam erről sehol, és a konkrét msi lapról sem találtam érdemleges dolgokat, csak én naív gondoltam, h lesz olyan, aki belinkel valamit, amit nem találtam meg, vagy értelmesen segít
Jó, mondjuk te nem ilyen voltál, csak az ilyen fölöslegesen okoskodóknak nem látom értelmét a fölösleges b@szogatáson kívűl.
Előtte gugliztam a memorián és szorzón kívűl nem bolygattam semmit.Normál értékekre állítottam be a cpu/nb-t meg ht-t is.
Most 4.4-en load 1.4V-vel stabil és 55-57fok maxba (4.5-ön csak 1.44-el volt stabil ennyit meg nem akarok adni neki) , nb,sb voltokat minél lejjebb próbáltam hagyni. -
DoxaM
aktív tag
válasz szivacs1987 #47301 üzenetére
Mit felejtsek el? Most 4.5-ön stabil prime95-tel, csak az fsb-t akartam volna feljebb venni ennyi, meg megtudni egy átlagfeszt ezen az értéken.Köszönöm a "hasznos" tanácsot, na mind1
[ Szerkesztve ]
-
DoxaM
aktív tag
sziasztok,
Én is beléptem az fx klubba, egy ph fórumtárs segítségével konkrétan egy fx6300-as példánnyal, amivel nagyon meg vagyok elégedve. A lap sem a legrosszabb hozzá, msi 990fxa gd65..viszont a beállításokkal nem vagyok éppen tisztában.. Első körben, sajnos a lap topikjában kb 10 hsz van nem pörög igazán...olyan problémám lenne, hogy az istenért nem akarja az amd chipsetet installálni a motherboard chipset installáló..mindenképp a videó kártyámat akarja :S teljesen hülye...a live update meg mindig azt írja, hogy mb chipset not installed :/ de egyszerűen nem tudom installálni érdekes.
A második, hogy átlagosan 4.4-et mennyi Voltal mennek ezek a procik? mert nekem csak olyan 1.41 körül stabil mármint, 1.41 valós Volt load alatt, biosban ez olyan 1.45V.
A cpu-nb arány és ez a HT arány számít bármit is?Furcsa, h 220-as fsb-vel hiába mókolok nem tudom működésre bírni...pedig az elején ment Energia gazdálkodásra mindent kikapcsoltam...a turbó mód is egy rejtély volt számomra, mert az intellel megvoltam elégedve, amikor nem kellett a hajtás, jóval lassabban mentek a core-ok, de amikor load volt, akkor minden core hozta a teljesítményt (tehát ugyanazt kaptam load teljesítményre úgy is, mint amikor le volt véve a c1e és minden mag maxon ment mindig), itt meg load még 1x sem ment turbó szorzóra beállított sebességgel..volt amikor 1500mhz-et írt Ígyhogy, kikapcsoltam a fenébe, de ez azért kicsit bosszant, h ilyen idétlenül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Banggood
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest