- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz
Omli85 #65909 üzenetére
Persze, úgy gondoltam én is. Vagy egyben egy blokk, vagy két külön sorba kötve a többivel. Csak ugye kéne a blokk, amit hivatalosan nem igen gyártanak. Tody legyártje nekem, ha adok pontos méretet, de mivel a cpu merev csöves vízhűtéssel van vizezve, jelenleg ez elég macerás lenne.
Átépítek mindent, a gépet kiszedem a házból és az asztalba építem, de rengeteg tervezést igényel, plusz sok idő összevadászni minden alkatrészt. Egy szó mint száz, majd csak szétszedésnél fogok tudni mérni, vagy, ha lehet venni olyat , ami jó rá, veszek. A merlinnél csak vonogatták a vállukat (persze virtuálisan).
-
-
komi77
senior tag
válasz
Omli85 #65793 üzenetére
Zalman Z11 Plus HF1 típusú házat használok. Minden ventilátor helyen van venti, sajnos a gépház oldalán nincs gyári szellőzés. A procit Cooler Master Seidon 120V hűti. Ha maradnék a léghűtéses megoldásnál milyen házat + hűtőt ajánlanátok? Egyelőre vízhűtést nem tudom megfizetni.
-
dethroner
veterán
válasz
Omli85 #65666 üzenetére
Ahha értem, szóval a két kattintás a bios-ban az nagyon nagy macera, de venni egy plusz eszközt arra a célra, amire amúgy ott a célszerszám (pc) az már mekkora királyság. Hm, talán egyszer rájövök a lényegre de bevallom most még csak elképzelésem sincs erről.
Neked is ajánlom figyelmedbe figyelmesen elolvasni azt amit írtam, mert nem azzal van bajom hogy ha nyúzom akkor zabál. Helyes, én adtam neki rá utasítást hogy gyorsan fusson, ez az ára. De ha netezés közben eddig megvolt 0,8V-ból is, akkor most se egyen 1V-t ha csak ketyeg üresen. -
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #65592 üzenetére
Áááá, nem hajcsa ki, proci nem is 100%, látod? FELESLEGES.
Meg kamufakecsalókbiztos, minekazavégéa...De nem is ez a lényeg igazán. Nálam is a VGA fogy el, de mindig meg akarnak győzni, h cseréljek procit, mert azzal jobb lesz, nagyobb VGA-t meg nem bír el... LÁTSZIK IS a videón.
Most vittem végig a Bioshock Infinite-t (eeegen, új korában drágállottam
), nem ultrán, egyel alatta, meg sem reccent, tökéletes volt a 280X-el is, ráadásul nem "csak" 4,8 GHz-re raktam a procit, 4,9 sem volt jobb sehol, de jobban melegedett.
-
Jakuskacsa
senior tag
-
zsola824
csendes tag
válasz
Omli85 #64825 üzenetére
Kicsit sem vagyok járatos ebben a feszültség állítós játékban és őszíntén szólva kicsit tartok is tőle, de örülnék ha nem kéne alaplapot váltanom 3 hónap után. Az összefoglalóban van valami leírás? Ha igen, az is le van írva hogy mennyire érdemes levenni a feszültséget?
-
Leon77
őstag
válasz
Omli85 #64735 üzenetére
Játék: COD Adwanced Warfare MP
Proci kupak maximum 55 fok. Vga max. 63 fok, egyéni venti profil. Tápom egy Chieftec 620-as, alul van, tehát kívülről kapja a hűvös levegőt. A házba a gyári 2 ventin kívül fújja be a levegőt 2 db 12-es vanti és kifele pedig 3 darab 12-es venti. A házon belül a lapra pedig 2 darab 8-as venti fújja a levegőt.
a proci pedig 1,4voltot kap.
-
Habugi
addikt
válasz
Omli85 #64710 üzenetére
Igen, ugyan úgy megőrül a túl-sok FPS-től mint anno a Skyrim, viszont benne van vagy 100órám a játékban és bátran állíthatom hogy 90es FRTC-vel egyetlen egy buggal sem találkoztam még, zárt helyeken sem.
Vsyncet "kalandos" móka kiölni belőle, ha jól emlékszem 3 v. 4db init is át kell írni de marhára megéri.
Első indításnál (FHD) ugye még a föld alatt.., zárt kis hely kvázi sok FPS-t várna az ember, ingame forced vsync miatt 300-800Mhz körül/között tipródott a GPU, ez még nem is lenne gond csak a gyakorisága.., kb minden másodpercben ugrott fel-le az órajel és ettől olyan mikrolaggos volt hogy nem hittem el..
Na ekkor döntöttem el hogy ennek véget vetek, kiöltem a vsyncet.., nem hiszed el, ugyan ott ahol addig 40-50FPS volt utána 160-180FPS-t ment. Ez a hurrá, csak igen, jöttek a bugok.
Topicba be, többiek 90FPS FRTC limitet ajánlottak, belőttem, működött, megszűntek a bugok, viszont ettől a "leszabályzástól" is ugrált még picit az órajel, persze a mikrolaggnak már nyoma nem volt de biztos ami tuti PP/ULPS-t is kikapcsoltam, na ez volt a végső kenet, úgy ment mint az álom.Szépen rá is próbáltam 1440p-re (VSR), max beállításokkal, kivéve tán Godrays, meg sem kottyant a kártyának, maradt is úgy..
GennyWorks.., szabhatsz magadnak elvi korlátokat de az összessel ez van, inkább fordítok rá pár percet sem mint hagyjam magam szívatni.
-
Habugi
addikt
válasz
Omli85 #64708 üzenetére
Nálam 1440p-ben sem nagyon megy 60alá, általában 70-80, nem hogy FHD-ban, Hawaii topicban anno leírtam, szóval bátran állíthatom a világon semmi gondja nincs az AMD hardverekkel.
Ahogy említettem is, leírtam oda anno, hogy heréltem játékban a forced v-syncet mert borzalmasan futott vele, valamiért nagyon, indokolatlanul lefogta a GPU órajelet.
MSI AB-vel kikapcsoltam a Powerplay & ULPS duót, így mindig max órajelen marad játék közben a kártya, driverből FRTC-vel pedig belőttem a Fallout mellé 90FPS-es limitet, hogy a túl sok FPS-ből adódó bug-ok is elmaradjanak.Kvázi az első pillanattól úgy megy a játék mint a veszedelem.., próbáljátok ki.
-
freestailo
őstag
válasz
Omli85 #64699 üzenetére
A probléma elég összetett, nem is biztos hogy szükség lesz tuningra, konkrétan fallout 4 akad egy két helyen 8320+390 mellett is (a játék nem eredeti). Kicsit olvasgattam ezügyben, de úgy látom még 980TI-n is csak 60 fps körüli értékek vannak. Arra gondoltuk kicsit meghúzzuk a procit, mert i7 és hasonló vga mellett olyan kb +10 pfs-t lehet elérni, lehet megoldható lenne az alacsony FPS probléma, és a drop is. Utánajárok hogy van e értelme mókolni vele és visszatérek, adatokkal stb.
Tegnap este belenéztem a gépbe amúgy 700-as be quiet táp + egy közepes méretű hűtő volt benne márkát nem tudok (valami olcsóbb lehet) ránézésre max fél kilós 1 db 12-es ventivel 5 hőcsővel. Nem valami komoly. A ház rosszul szellőző helyen van az asztal alatt egyik oldala érinti az asztalt. Úgy látom komoly tuning, radikális változtatások nélkül nem képzelhető el, bár a hw biirná (az alaplap egy giga GA-970A-DS3P) 16 giga rammal (ezt nem tudom miféle).
-
lsc
nagyúr
válasz
Omli85 #64674 üzenetére
Köszi, viszont plusz 15-öt nem ért volna meg a váltás, a legolcsóbb saber 35 körül volt.
#64653) .zSoLTi. : Mindenképpen jobb ez a lap mint a 970, az 21,5-ös szorzót tudott sok próbálkozás után ezzel a procival, előtte a 6300-al még ennyit sem. Ezzel a lappal első nekifutásra ment a 4400 alapfeszen, usb3 is sokkal jobb, a hangkártya sem hülyül egyelőre. Melegedni a 970 is melegedett, szerintem jobban mint ez, kár hogy azt nem néztem prime 95-el. A hűtés egyébként a feteken szinte egyforma a két lapon, árból kiindulva a fetek is szerintem ugyanaz a kategória, a 8+2 eleve stimmel. Lehet egy másik vagy egy rev2-es lapról nem váltottam volna.
-
Tubica
senior tag
válasz
Omli85 #64641 üzenetére
Na, most 23,5x200 mhz-en van a processzor. Adtam neki +0,075V-ot. ( Így most 1,488V )
Így, most ( eddig ) prime95 alatt stabil, nem hibázik, az első tesztek le is futottak.
Hőfokok ! :
- Processzor : 53-59 fok
- Északi híd : 48-52 fokEzek az értékek normálisak ? Ha így hagyom, jelentősen megrövidül az élettartama a kockámnak ?
A vrm bordához nem tudok ventit rakni, mivel egy dark rock pro van a procin, mögötte pedig egy F12-es venti szívja ki a levegőt ( ami elég meleg ). 5mp-ig lehet fogni a bordát, utána már elég kellemetlen.
Üdv. Tubica
-
Tubica
senior tag
válasz
Omli85 #64639 üzenetére
Szia !
Köszönöm, a segítséget, utána fogok járni a leírtaknak, és megnézem, mekkora fesz kell neki
Csak a szorzón, és a feszültségen állítsak, máson nem kell, ugye ?Ha ezeket emelem, nem lehet az, hogy nem fogja bírni a lap, és a VRM feladja a szolgálatot ?
( Mert az előző lapomnak a 4pin-es alaplapi tápcsatlakozója egyszerűen megsült )Üdv. Tubica
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #64609 üzenetére
Swbf et csak probaltam de meg nem szantam magam ra h megvegyem. A beta eleg jol ment es nem fűtötte 55 fok föle a cput. Viszont az teny h 4.7 föle ezzel a hűtővel nem tudok menni mert nagyon sok voltot kellene emelnem. Probaltam 4.9 en is de ott mar 1.43 at ker azt meg az cb15 is elfűti. De ahogy nezem a viz sem birna. Egyebkent nem kell 2 kilos cumo nalam egy alpenföhn broken 2 siman hűti, viszont 3 venti csapja a szelet csak a cpu hűtőröl. Igyekeztem halk nagy teljesitmenyűt ratenni. De mibt mondtam engem nem zavar a hang.
-
Lui76
őstag
-
Jakuskacsa
senior tag
-
simo9555
tag
válasz
Omli85 #64258 üzenetére
Hát sajnos ez a baj, hogy ha 4 fölé viszem eléggé éhes az én kockám. De ez még nem lenne gond, csak az alaplapon majdnem max-ra kell állítanom a feszt hogy stabil legyen, és monitorozva így is csak 1.46 körüli érték. Pedig egy elég drága lapról van szó én sokkal többre számítottam ennél. A 4 Ghz-t egy sima lap is tudja nem kell hozzá nagy cucc. Ha pedig feltolom 4.5-re és biosba olyan 1,55 körül akkor stabil(persze ilyenkor se ad le többet csak 1.48 kb), viszont már terheletlenül is 50-55 fokos, terhelve meg sem néztem.
-
Lui76
őstag
válasz
Omli85 #64254 üzenetére
Korábban egy enarmax liberty 400 dolgozott az fx6300 alatt még.
(3.3V@26A, +5V@28A, +12V1@20A, +12V2@20A, -12V@0.6A,)Adódott alkalom és vettem egy kicsit nagyobbat - 500W-os tápom ami lett sem sokkal többet tól 12v-on .
DA-500M
De azt reméltem hogy ez elég meg effektívebb stb. , meg közben a vga-m is kisebb fogyasztásúra cseréltem.Remélem más lesz a gond , mert nagyon pozitívan indult az FX8320E procim és most kuszálódott össze minden.
4400-ig visszavettem , mégis játék közben meg megállt a kép 2mp-re .Visszaállítok mindent és újra kezdem az egészet .
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #64210 üzenetére
Nos most nemrég volt egy bios default, aztán elkezdtem az elejéről mindent... nos most összhoztam egy nagyon stabil hűs beállítást, 1,344-1,356 volt, 4,7ghz, cpu/nb-n feszen emeltem egy kicsit, kellemes 740 pontot hoz a cb15, ibt very high 3. kör után még mindig 64 fok volt... asszem ennyin marad! esetleg majd hétvégén megnézem, hogy mi a vége, de szerintem elfog forrni, nem akarom eröltetni...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #64207 üzenetére
fűteni viszont fűt, még ilyen feszen is... meg kell próbáljam lehozni olyan 1,36 köré, ott még bírom hűteni... de majd hétvégén, most csak nagyjából megnéztem mit tud... meg még a ház is szanaszét van szedve, csak azt akartam tudni, hogy a cpu mit tud, meghogy érdemes volt e lecserélni a hűtőt... de úgy néz ki mindkét téren csatát nyertem... viszont érdekes, hogy alapjáraton magasabb 2 fokkal a hőmérséklet mit az előző hűtővel, fönt viszont olyan 58-60 fok körül megáll a melegedés, és ott már nagyon lassan kúszik fölfele ibt alatt.. az előző kockával és hűtővel viszont pik-pak elértem a 66-68 fokot... játék alatt olyan 50-55 fok között tudom tartani... kár hogy ezt az alpenföhn-t nem lehet menetirányba rakni... sokkal jobb lenne a hűtés.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Omli85 #63978 üzenetére
Ezen gondolkoztam még én is, hogy esetleg a 6300as jobb lenne, de igazából az illetőnek a lehető legolcsóbban kell megoldani, és valami olyat, ami nem 2000 éves. Most egy Asus M2N68-AM SE2ben egy egy 4200+ X2 fut, és szeretne valami jobb procit. Viszont azzal a lappal nem érdemes foglalkozni, sőt, gyak az egész konfig túl öreg már.
A 6300as még azért vetődött fel bennem, mert nem tudom, hogy most hogy is készülnek a kissebb fxek. A hibás 8000es szériába tartozókat vágják meg? Ha igen, akkor gondolom a 4000esekben sokkal nagyobb a tuning potenciál, mint a 6000esekben.
Még ki kell derítenem, milyen tápja van most, és ha kell, akkor azt megdumálni, hogy cserélje.. viszont ugye tápból tilos gagyit venni, a nem gagyi meg nem 5000.... inkább 15000nél kezdődik.
Ráadásul mindezt úgy, hogy ő Budapest mellett lakik, én meg Rotterdam mellett... Kicsit nehéz szemrevételezni, mégis mi van a gépében.UI; azzal, hoyg kihajtsae a VGAt, tuti nem lesz gond.
Egy Asus Geforce GT520 van benne neki most.
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #63620 üzenetére
Nálam is ez a terv, ezért is szeretem az AMD-t, hogy nem kell egyben mittomén 150k-ért gépet cserélni. Alaplap+DDR4+olcsó APU (és kompromisszum a játékokban pár hónapig, de jellemzően júniusig nem sok időm van rá amúgy sem), ősszel meg valami zen proci, ha van keret, akkor esetleg jobb deszka is, ennyi.
-
denko
senior tag
válasz
Omli85 #63611 üzenetére
mint vevő, eggyet kell hogy értsek veled, viszont ez nem ilyen egyszerü kereskedelemben, valószinőleg a beszerzés USD-ben történik legalább is az első, és az árak nem csak nálunk hanem máshol is megnöttek.
De mostmár kiváncsi voltam és utána nézek hogy EU ban mennyibe fájnak ezek
Illetve azt illik tudni hogy magyar piacon az árak attól függetlenül hogy a " magyar pénztárcának" dárágák, általában piaci árak alatt vannak, a sok áfacsalás miatt, egymást tapossák a kereskedők, de akkor sem fognak tudni leljebb menni mint aki "áfázik". Erre nagyon jó példa a mobiltelefon. Általában kiskerben jobb árakon lehet kapni mobilt mint eu-s nagyker beszerzőktől , de kifelé meg nem viszik öket, csak csavarokkal m.on ból, valjon miért
-
pipo112
őstag
válasz
Omli85 #63607 üzenetére
a us dodó 292 Huf középárfolyam szvsz nagyon sz@r a Forint az euro kevésbé számít az csak a deviza hiteleseknek jelent sz@rt . A Magyar piacot az usd befolyásolja jobban de nézz utána .
a tévedés jogát fent tartom és az esetebenszerk: meg ilyenkor év elején mindig felfordulás van a boltokban az árakkal.
-
válasz
Omli85 #63459 üzenetére
hát nekem gyári win van szvl még aktiválni sem kell . Volt vagy 10 perc az install amíg pendrivról felrakta ... ráadásul lehúzott minden drivert... Alapból c : re semmit nem mentek .
Igazából csak el kellett indítani az origint , steamet , blizzard apot és kész volt a gép....
Most azt csinálom hogy egyesével rakok újabb drivereket fel és mindig tesztelem , hogy akad e a hang vagy nem...Eddig vga-t meg a hangot raktam legújabbat a többi a gyári ms amit leszedett magának... (nélkülük nem ment a sw bf
)
Eddig fasza, nem akad semmi és szomorú de tényleg lőőővésem nincs mi a faszom baja volt...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #63455 üzenetére
Nálam 970 gamingot hajt egy 8 hengeres, és köszöni, mindkettő elvan egymással. Játszható, élhető +60 fps eim vannak minden általam játszott játékban. Én sem érzem, hogy most szegényebb lennék mert nincs gyintelem, ha lenne egy i5/i7 em elég zsebbenyúlós lenne az összeg, amivel max 10-20 fps-t nyernék. Ami meg fölösleges egy amúgy is 60 hz-n frissítő TV-hez... na de ez már ilyen. Egy 9370-9590re azért még fáj a fogam, de nem sok eladó van fönt, ha van is, azokat pikk-pakk elviszik...
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #63438 üzenetére
Már rég nem volt itt "kihajcsa" a téma, nekem továbbra is az az álláspontom, h nem lehet abból baj, ha van a VGA-ban tartalék. Egy 390/290-nek fHD-n az adott játék megy halkan, ahol mondjuk a 270 már üveghangon hűt... Tehát ha van rá pénz, érdemesebb a nagyobbat megvenni (hasonlóképpen prociból is). Persze kinek mi és kinek mennyit enged a pénztárca. Nagyon aránytalan konfignak nincs értelme az is tény (mittomén 2×390X-et egy 6300-as proci mellé rakni), de ésszerű keretek között megnyugtató, h van ott még kraft. 280X-em downclockoltam, fps-ben nincs érezhető változás, viszont nem akar felszállni játék alatt.
Ha tehetem majd én is 390-re váltok, ha nem is "hajcsaki" mint egy i5, de sztem az az egyik legjobb VGA, ami még megfizethető.
-
arnoldito
senior tag
válasz
Omli85 #63393 üzenetére
Áramlás van, most töltöttem fel, szépen mozog a víz a tartályba, gondolom akkor jó az áramlás.? Levegőt próbáltam kiszedni minél jobban, szokásos oldalra, orra való forgatással próbáltam kiszedni minden levegőt. A felfogatást ahogy néztem nem lehet elrontani, a rajz alapján csináltam minden a helyén, jó paszentosan rajta van, éppen csak borsónyi paszta nehogy túl vastag legyen. Radi hő terhelés esetén 32fok a víz is kb annyi, ha nem terhelem akkor leesik 25fokra.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Omli85 #63378 üzenetére
Nálam így van belőve a proci ps-checkkel
A Volt az IBT alatt mért hwinfo64-el.
p0 4500 1,416V
p1 4200 1,332V (ide elég az 1.3V is, de feszt nem akarok pscheckkel állítani és 4300-hoz meg kevés a fesz)
p2 4000 1,248V
p3 3700 1,164V
p4 3300 1,044VÉn azt gondolom, hogy 3500MHz-hez elégnek kell lennie az 1,2V-nak(gyárilag az enyém ennyit kapna)
-
Kroni1
veterán
válasz
Omli85 #63378 üzenetére
Nekem 4GHz-en ment 1.2V-on az FX6300-asom full stabilan. Többet nem nagyon tudtam adni neki, gyenge hűtő miatt..
Taifa Díaz: Ja persze, tudom hogy ez nem számit tuningnak, csak azt hittem azt mondjátok, hogy a Dirt játékok alapvetően rosszak és tuning nélkül is kifagynak, de akkor félreolvastam.
-
mackosajt
addikt
-
válasz
Omli85 #63234 üzenetére
jah pont olyan ,de fura hogy 2d alatt csinálja és tényleg full random. Gondoltam már vga ra is mivel youtube vga ból megy és gondolom a film lejátszása is... ki kéne kapcsolni a hw gyorsítást mindenen..
De komolyan nem tudom ... néha baszottul idegesít főleg , hogy ha hangosan hallgatom a zenét, szerencsére gépen ritkán nézek filmet.
vizion : gyári win 10es defendert használom mivel össze fosta magát kasperskym (vicc hogy közbe meg telik a vásárolt lincence bár már abba is bele szarok) csak működne ez a fos rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest