- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
MongolZ #64234 üzenetére
Igen persze, magyarázd meg nekem h a 10 ezres ház jobb mint a 60 ezres házak, csak mert neked az van. Itt nem merül ki a dolog annyiban, h mekkora batár venti van benne. Tudjuk már a maga helyén kezelni a dolgokat! Volt nekem is nagyventis házam mégis a mostani jobban szellőzik. Nem a venti mérete a lényeg, hanem az mekkora kereszthuzatot tudsz benne csinálni és milyen anyagból van a ház maga.
-
zsola824
csendes tag
válasz
MongolZ #64110 üzenetére
Nagy öröm lenne, ha a mostani hűtővel lehetne valami áthidaló megoldást amivel kihúzok pár hónapot. Mondjuk olyasmire gondoltam, hogy két ilyen cougart tenni a bordára. Úgy van fent a cougar venti ahogy a képen is amit MongolZ mutatott.
Óriási amatőr hiba, fejemet verem a falba... a hátsó venti nem ment most mert rosszul volt rádugva....... -
Habugi
addikt
válasz
MongolZ #63906 üzenetére
Semmit, egyszerűen belém akadt a szó is..
Szurkolj neki hogy nem pl AIDA-val monitorozta közben, a közelmúltban volt pár verzió ahol a kupak szenzor és a maghő kalkulált megnevezése/"szenzora" fel volt cserélve, kvázi ha ilyennel nézte akkor a kalkulált maghő volt neki 80fok, az azért szuper mert a kupak cirka 95 körül járhatott.
Még tesztelgeti kicsit és holnap reggelre a 8320asból 8211,4-es lesz!Amúgy lassan 4éves arhtitektúra, az ember azt hinné aki ilyen procit vesz tudatában van annak vagy legalább hallott róla itt-ott hogy nem használjuk őket gyári hűtővel. Még ha halláskárosult is valaki és nem zavarja a hangja akkor sem alapbeállításokon eresztjük rá arra a kotvány nyominger hűtőre a stressztesztet hanem Turbo oFF, alulfesz stb.., ja és szigorúan csak Igluban.
Max ennyit tudok mondani..
-
Habugi
addikt
válasz
MongolZ #63903 üzenetére
Nem, nem az.
Alapbeállításokkal (Turbóval tokkal vonóval..) simán mehetne akár 90-100ig is.
Told a stressz tesztet a gyári hűtőnek, részemről 10 körös IBT VH-t javaslok, ha nem kapcsolja le a hővédelem és/vagy következik be atomvillanás akkor meglehet a 100°C is, majd meséld el milyen volt!
-
rambustibi
őstag
válasz
MongolZ #63865 üzenetére
Itt az én GTA5 bench tesztem FX9590+Titan X: [link]
Ajánlom futtasd egyszerre a 2 videót, és azt is hozzáteszem, hogy én 2K-ban toltam MSAA 4X!!!! De a beállításokat látod az elején. Az FX9590 alap órajelére +100Mhz-t tettem.Halkan írom, hogy az azonos beállítású gyíkhét 5960X benchre is rávert az FX
Ott a leírásban a link
-
Antigua
újonc
válasz
MongolZ #63874 üzenetére
Köszi az infót és a linket!
1.Szerintem veszek akkor egy alaplapot is mert tartok attól hogy az FX 6300al ugyan ott volnék mint most a Phenon II X4 965-el. ( Úgy tudom azonos a teljesítményük) Az FX6350 meg nem írja a táblázat így ez kiesik.
2. Szerinted milyen lap lenne jó egy FX8320-hoz ? -
ViZion
félisten
válasz
MongolZ #63860 üzenetére
Ez meg mi? Core i3 6100 -nál az FX-6300 10%-on belül van...
Másik teszten meg látszik, h pl. Metro elég fos, hiába a tuning, nem is gyorsul... Ez a 2. teszt eléggé fura nekem, frankón egy "inteles" teszt, más oldalon is kellene nézni, ennyire nem gáz a 8320E sem, illetve lehetne egy 8350 a tesztben. Nézed ezt: [link] vagy ezt [link]Arról nem beszélve, hogy ha valaki nem 100k felett vesz VGA-t, akkor bizony elég neki egy jó FX is. Viszont 100 k felettiekhez lehet az i3 is kevés... sőt, biztosan az lenne. Megint oda érünk, h akkor 70k proci, 110-130k VGA. Ha meg elég egy olcsóbb VGA, oda elég az olcsóbb FX is. Mindenki döntse el, mire mennyi pénzt szán.
.zSoLTi.: 9590-et sem sokan használják alapon... nekem a 9370 @4,8 GHz ketyeg, ki kell pucolnom a blokkot, most rendes szivattyúval menne ez még feljebb is
-
mackosajt
addikt
válasz
MongolZ #63860 üzenetére
Érdekes linkek.
Az első esetben a bő tizessel drágább i3 versenyez az fx-6300-al, és hol ez, hol az nyer.
A második linken meg csak kikap a 8320E.
Akkor valahol, valami nagyon rosszul működik.Azért jók ezek a tesztek, mert írhat bármit a grafikonba.
Aki spórolni akar, használt fx procit véve még igen jó játék élményt tud kapni, olcsón.
-
mackosajt
addikt
válasz
MongolZ #63856 üzenetére
A körberöhögésen én is röhögök. Már bocs.
Azért húzó nevekben, amit sokan tolnak/vettek meg előre, mint bf4, gta5, elég szépen röhög az fx az i3-on.Nem mondom, hogy nincs olyan játék, ahol utóbbi jobb, de nem körberöhögve.
OFF vége.Egyébként, tényleg, ha valaki most akar fx-et, tegye, de csakis olcsón. Ha bír várni, akkor várjon a zen-re. Hátha jó lesz.
-
mackosajt
addikt
válasz
MongolZ #63839 üzenetére
Azért maradjunk annyiban, hogy szerencsére bár gyenge az 1 szálas teljesítmény, a programok többsége manapság már nem 1 szálra épül, de tény, kevés a 8 szálat használó program, így gyakorlati haszna a 8 szálnak kisebb, mint a jóval kevesebb szálas (i3) inteleknek.
Ezért fordulhat elő, hogy i3 vs 8350 hasonlítások alkalmával i3 tudja tartani a lépést, de...
amikor meg kéne a 4-6-8 szál, akkor meg tud teljesíteni az FX, ráadásul lépést tud tartani i5-tel is, töredék áron.
Az i7 6700K nem 2 Ft, a 8350 meg hozzá képest aprópénz. Hogy a példádnál maradjunk.Aki 120k-s proci és 200k-s VGA mellett fogyasztástól fél, annak meg gratula. A 6700K tuningolva fog fogyasztani szintén, igaz, nem FX szinten.
-
repvez
addikt
válasz
MongolZ #63835 üzenetére
igy van mindig próbálom megcélozni ezt a szintet a közép felső kategóriát, mert ár/érték arányban ez a legjobb.
Bár mostanában egy kicsit elszáltak az árak.2009ben még bőven 50k alatt volt a közép kategóriás VGA-k ára , most meg a 100at surolja és ráadásul nem is érzem akkora fejlödésnek az elözöekhez képest lévén ,hogy már a 2. átnevezése a chipnek a mostani.
ezért várom az uj szériát , ott már muszáj uj architektúrát késziteniük, és remélem az a középkategória tudni fogja azt a szintet mint a mostani felső-alsó kategória. 290es körüli szint. ugy a 60-70k áron. -
repvez
addikt
válasz
MongolZ #63828 üzenetére
egyenlöre a teljes gépcsere kizárva mert a VGA a leggyengébb láncszem most a gépbe és arra várok, hogy nyáron kijöjjön valami tényleg uj fejlesztés én nem egy átnevezett tulárazott valamit kell vennem több éves fejlesztést.HD4850 1gb os VGA-t cserélnék mellé.
igy ha már tipusú procit vennék akkor nem lenne értelme meghagynom semmit és most nincs 2-300k-m hogy gépet cseréljek.
Az intel vonal számomra megint kizárva, mert ott egy alaplap majdnem többe van mint itt a CPU+lap együtt.
A proci sem olyan égető most mint a VGA csak gondoltam amig forgalmazzák az FX vonalat addig megveszem a lehető legnagyobb még támogatott procit a lapba és azzal talán elleszek egy darabig.Meg ha hinni lehet a hireknek a DX12 majd változtatni fog a magok kihasználása terén és sokat lehet rofitálni a minél több magból. -
ViZion
félisten
válasz
MongolZ #63796 üzenetére
Akkor állítsd be a 4,6 GHz-t és turbónak mittomén 4,8-at próbáld. Csak azt nehéz kitesztelni, h mennyire stabil. Vagy nem tudom lehet-e IBT-nél állítani, h csak 4 maggal tolja
de most kicsit zokni az agyam, bocs. Hmmm. mintha prime-nál lehetne állítani, valami rémlik.
-
Kroni1
veterán
válasz
MongolZ #63792 üzenetére
én is azt tanácsolnám, hogy a turbo-t offra tedd, és adj meg egy tuningolt állapotot. Ha itt stabil a cucc, akkor visszakapcsolhatod a cnq-t, a C1 és a C6 state-et is akár.
ebben az esetben sem fog pörögni a proci csak akkor ha kell, amikor nem kell, akkor meg az energiatakarékos frekire és fesz-re fog visszaállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest