-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbika88
senior tag
válasz
Yllgrim #44726 üzenetére
Oh my god...
Köszi.
Úgy látom azért az a kártya nem fázik
Utoljára régen a passzív hűtéses 7600Gs nél láttam ilyen hőfokokat.
Az enyém hűs de legalább nem tuningolható, pw limit +20 Trixxben de 1100 főlé küldöm, és terhelve kék halál, pedig ott még tudnék sajtolni ki egy pár efpéöst.(#44727) ViZion
Az a baj, hogy mindig van valami akció, leárazás és nem tudom megállni, hogy ne vegyek, jó példa mai is, crysis 3 csak 9,99 na..
Steamemben is 49db gém, meg a polcon még vagy 20. Már nem is merem házho szállítást kérni, mert az asszony meg megöl -
ViZion
félisten
válasz
Yllgrim #44695 üzenetére
Nekem a 3 nincs meg, első 2 részt kijátszottam párszor. Itt a STALKER Lost Alpha is, kitömrítve, de nincs telepítve. Nemrég volt left 4 dead, az is megvan, le kellene tölteni... nincs idő.
Te jó ég! nekem ezek szerint szinte ingyen volt a 16 GB ram. Kb. 18-19k volt futárral.
-
b1sti
senior tag
válasz
Yllgrim #44689 üzenetére
Elég sok meggyőző érvet kaptam a minap az AMD vonalról
Nem hiszem, hogy belehalok, ha adok a kis életemnek egy új érzést
Mit veszíthetek? Nagyon semmit... a régi asztalimhoz és a mostani laptophoz képest tuti előrelépés lesz
VGA tekintetében pedig valószínű, hogy R9 280 lesz és egy db-ig nem tervezek majd bővíteni, cserélgetni 1-2 évig tuti nem
hackeeeee, luimapeiz: köszönöm
topicban megkérdem majd, hogy a színeknek van e szerepük... bár ha jól tudom, akkor nincs
Egy cég szerint a kék színűre csak 3 gari jár, a feketére és a fehérre 10 év
ViZion, - = Zk = - : nektek is köszönöm a választ. Régebben voltak gondjaim a Kingstonnal, ami ezer éve volt, de vmire fogni kell
és mivel csak ezt az egy okot tudom mondani, így csak ezért lesz Corsair
Amúgy a PnP-s Kingston az jó vagy jobb, ha magának állítja be az ember?
Kedves mindenki, aki aktívan részt vett ma párbeszédünkben:
Úgy döntöttem, hogy "átpártolok" az AMD vonalra! Így magatokra vessetek, hogy ha majd jövök segítséget kérni ezt meg azt beállítani -
hackeeeee
Jómunkásember
-
MrM94
addikt
válasz
Yllgrim #44568 üzenetére
Na,megint jovok konkluziot levonni.Eloszor is gratulalok az 5GHZ hez!
Masodszor ha megnezed a te Vantage eredmenyed es az Ugabuga eredmenyet,akkor latszik,hogy a te processzorod meg ker egy kis feszt,mert levan folytva.Lemerem fogadni h 20 kor IBT Very High utan,vagy errort dob,vagy kevesebb gigaflopsot mint a Habugie.
2.Habuginak 280x e van ugye?Ami egy 7970...Neked 290x.. +- 100 pont ide vagy oda nem szamit...De nem erdekes ez hogy a te 290x ed ugyanannyi pontot ad Vantagebe mint egy 7970?
Latod,errol beszeltem neked hogy cpu limited van -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Yllgrim #44592 üzenetére
Nekem van a haf-hoz egy garnitúra Demciflex, Demcifilter szettem. Miután leszedtem, ~10 fokkal lett hűvösebb a konfig, azóta nem használom.
Inkább 1-2 hetente kitakarítom.
Viszont, amíg fent volt a szűrő, szó szerint semmi por nem ment a gépbe. De azt is hozzá kell tenni, hogy 3-4 barral épp, hogy át lehet fújni a szűrőt, olyan sűrű.
Mondjuk akkor még levegővel volt hűtve, és 965 volt.
Abba nem gondolok bele, hogy mennyi volt, és ahhoz képest porosodik a polcon.
-
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim #44567 üzenetére
Félreértettél, nem összpontszámról beszéltem mert az kb arról szól ki vesz magának drágább VGA-t.
10k Physics score!
Olyat nem láttam még FX-től, pedig te már 16-ra megközelítetted!(#44568) Yllgrim:
Vantage alatt ugyan nem írtad mennyi feszt adtál neki de látszólag kevesli, mert a 8320asom 4.9en csinált majd 27k Physicset.
Itt jön be a képbe amit hackeeeee is említ, esetleg kicsit több fesz, magasabb physics?
A 290X-ed is alig csinál többet mint a húzott 280X-em, a 290/290x topic alapján pedig az enyém ezeken az órajeleken "csak" egy gyári OC-s 290 teljesítményét hozza pl. Valley alatt, a 290X-et meg sem közelíti.Szóval szerintem a Vantage eredményedben még bőven van tartalék!
Kérdés, nem tudom milyen Wint használsz, amennyiben Win7 64-ed van, feltetted a 2db Mircosoft fixet ami a magok (FX) működését optimalizálja? Win8.1 esetén sztornó mert abból már alapból benne van.
(#44577) kircso13:
Ugyan ilyen lapom van mint neked, de nem tudom neked melyik revizio van.
Ami biztos: Turbo, APM Master, CnQ, c1e/c6 state OFF!Turboval próbálsz operálni szerintem azért nem hagyja neked babrálni a feszt, kapcsold ki nyugodtan mert a világon semmit nem nyersz vele, cserébe viszont szivat és indokolatlanul sok feszt ad a procinak sok esetben.
Alaplap rev 2.0 fölött előfordulhat, hogy elmelegszik a VRM, ha a Turbot kikapcsoltad és elkezdtél neki nagyobb feszeket/órajelet adni és netán droppol, nézz rá a VRM hőmérsékletre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Yllgrim #44573 üzenetére
Stabil ez így is, nincs ezzel semmi gond, amikor volt a meleg ~27-28 fokos szobában 50-52 fokosak voltak a magok max IBT alatt.
1-2? Nemnem..
Crysis 3 pl. High-on lagolt, most, hogy belőttem a feszt, veryhigh-on 40-100 FPS között ingadozik.. És, nem történt más változás, csak adtam egy kis feszt a procinak, semmi több.
Hang.. A 4db Swif2 120p, maxon ~1800RPM-en..
-
-
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim #44532 üzenetére
8320as a verdám szíve..
Vígasztaljon a tudat, nekem esélyem sincs meghűteni 5ghz-en egyelőre.
Pár hét és lesz új ház, kap egy ilyet is [link], no és persze úgy döntöttem bitangabb ramokat is veszek neki, a mostaniak elég lomhák és a tunningot se szeretik.Az egész project durván annyiba fog kerülni mint egy 4790k, de nem érdekel!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Yllgrim #44371 üzenetére
Ennyivel nem sütöd meg.
KHX1600C9D3/4G 4GB 512M x 64-Bit DDR3-1600 CL9 240-Pin DIMM modul, 1,65V gyárilag.
No de mindegy. Én próbálgattam, magasabb órajelen, de gyengébb időzítéssel lassabb volt az 1600-as ram. Így maradt az 1600MHz, jobb időzítésekkel.
-
-
válasz
Yllgrim #44342 üzenetére
Tökéletesen megfelel ami van
/családra költöm a kis +pénzem inkább mint hardverre... célnak megfelel, sőt még több is.../
(ki se használom) a komolyabb lap meg FX9xxx -hez ajánlott / kell. (de az az FX nekem már nem kell... bőven elég az M5A97 EVO R2.0 a 8350 -hez is.. VRM Temp. -el sincs gondom, megvan a házszellőzés is, mi kell még ?)
L
-
-
Maotun
őstag
válasz
Yllgrim #44161 üzenetére
Alapon a 4,7 ghz-5ghz turbó beálítás prime stresz 1 óra után 60c kupak hő 45 magok
bf4 több óra multi után se ment 55c fölé a hő,
Hangja nagyon baráti de ha csend mániás vagy [link]cseréld erre a gyàri ventiket ezek némák .furcsa de azt érezni ennél a hűtőnèl minnél nagyobb terhelést kap annàl jobban teszi a dolgàt
Nekem 3 db ventivel megy és a @5,1 ghz.-t is 74c-on tartja prime alatt
Nem jó a link tabról nem müködik thermalright ty-140 ventiről van szó -
Maotun
őstag
válasz
Yllgrim #44154 üzenetére
CoD Ghost, NFS, Tomb Raider, Thief, minden 100%os gpu" usagéval" megyen BF4 mantle szintén 100%on van meghajtva, Msi AB vel monitorozva.
Cpu meg energiatakarékos funkciokkal 80-90%-onerős, csendes, hűvös,
[ezzel hűtöm tudja amit a corsair H100i] -
MrM94
addikt
válasz
Yllgrim #44137 üzenetére
Nem jovok en semmi olyannal h nem hajtja ki.Engem nem erdekel más.
En a becskotelessegemet megtettem,hogy elmondtam mi a helyzet onnantol aki meghallgatja meghallgatja aki nem nem magasrol teszek ra.Elmondtam a sajat tapasztalataim,mint ahogy aztis h akarhanyszor uj HW em lesz lasd most pl gtx 690 nezegetem a netes teszteket s egyaltalan nem mervadoak 90% egyaltalan nem.
En itt befejeztem.Azert jo lenne nem itt Flamet kelteni ,hogy AMD VS NVIDIA igy meg ugy,Offtopicba viccet lehet csinalni belole itt nem.Ez egy szakmai topic,semmi koze nincs a videokartyaknak az FX processzorokhoz azon kivul h AMD AMD. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Yllgrim #44137 üzenetére
Noh, akkor....
1. nem veszem ki, és nem bacarintom ki. ugyanis 1 játék miatt nem veszek Radeont. elég volt 8 évig
2. a New ORder nálam is hibátlanul ment a kezdetek óta. semmi lag, röccenés, böffenés.
3. az, amit Te tapasztaltál, az nekem nem mérvadó (pl nálam a 270X CF szépen muzsikált, csak bactak alá írni épkázláb drivert.. lsd Thief 2014)
4. nézted már amúgy a Watch-Dogs-ot?!
szerk.
5. ha sokat bosszankodok, lehet i7-re váltok -
dergander
addikt
válasz
Yllgrim #43809 üzenetére
Nemsoká jön az új DX12 és mantle korszak,utána már nemkellesz annyi CPU erő az olyan kaliberű kártyához se. Alapórajel és a kártya nyugodt szivvel pörög majd 99%on.
A mostani "kihajcsa-e" mizéria pedig a szép és okos MSnek köszönhetjük aki nagyon szép irányba vitte az egész piacot a csodálatos APIjával. Ebből is látszik hogy egy Kaverinek is elég kellene lennie bármely játékra lást Xbox csakhát a jelenlegi DX korlátot vet.
-
xatos3
senior tag
válasz
Yllgrim #43669 üzenetére
azért a vid control meg thermal throttling kikapcs is eleget segíthet, de akkor azzal a hűtővel melegebb lehet akár 10 fokkal is
nomeg ez az állandó vita.... ha valaki felsőkateges procit vesz akkor miért nem felsőkateges alaplapot vesz hozzá? főleg ha ennyire rigolyás minden fps-órajel-vid droppra?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43626 üzenetére
, ugyes vagy !
Ezert ha skegness/boston/lincoln kornyeken jarsz meghivlak egy fish&chips-re
Maskulonben gyere atal ide OFF-olni....az egyik legbaratibb es legjobb topic a prohardveren ! Ever .....
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43622 üzenetére
En egy ROG lapban eljutottam atomstabilan 5.1 GHz-ig. Amikor azt mondom hogy atom stabil, az atomstabil (aki ismer tudja hogy tesztelem a processzorokat).
Ugyanaz a processzort "sima" asus-ban nem tudtam stabilizalni meg 4.8 GHz-en sem.(#43621) EnterR : ertem, igy jogos !
-
-
xatos3
senior tag
-
dergander
addikt
válasz
Yllgrim #43506 üzenetére
Amúgy szépek ezek az AMD Tunningok,csak épp ehez a teljesítményhez sajna a CPUnak ennie kellett vagy 280wattot.
Én ezért nem toleráltam annak idején ezt,egy erős VGA mellé a jelenlegi DX apival brutál tunning kell 4.8Ghz ahol már bőven csak a CPU 200watton van.
Később persze változik a helyzet a DX12 mérten ahol a CPU sokkal kevesebbet fog dolgozni,felesleges téma ez hogy most jelenleg melyik proci mit hajt ki. Már a Mantle is bebizonyította mit is tud valójában,a DX12 meg csak hab lesz a tortán -
válasz
Yllgrim #43420 üzenetére
Ha korrekt osszehasonlitast akartok csinalni, akkor ezt az msdn bejegyzest ajanlom: [link]
Persze erdemes elgondolkozni, hogy az utolso par ℅ mennyit er, kell-e a 100 fps, vagy eleg, ha a vsyc-et hozza a gep. Dok embernek meg a 30 fps is eleg 16-os minimumokkal.
Sajat tapasztalatom az, hogy a kekek elorebb jarnak, de ott a HT tud erdekes dolgokat produkalni. Egy GTX760 mellett 4GHz-en jaratott 8350 nem hajtja ki maximalisan a kartyat. 4.5GHz-en alakul a dolog, de cserebe a fogyasztas is el kezd szarnyalni. 4.2G egesz jo kompromisszum...
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yllgrim #43416 üzenetére
Tényleg semmi közöm hozzá, de feltűnt ez a 70+ hsz reggel óta.
Jelentem az 1400-as Tualatin is 100%-on járatja a HD3850-et mégsem hajtja kifele. Lényegében, ha erre akarod alapozni, akkor berakhatom a 290-et egy 4000+ Mobil A64 mellé s754-be aztán az is ugyan úgy 100%-on fogja hajtani, tehát egy 4000+ Mobil Athlon 64 kihajtja a 290/X-et... sajnos ez nem ennyire egyszerű.
-
MrM94
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43403 üzenetére
Nem kell Ghost-ot vegyel...olyasvalaki kell akinek van akkor 290X es i7-e....peldaul @malibutoni-nak vagy egy 4770K-ja es 290X-e...meg kellene vele beszelni.
(#43404) ViZion: tudom ormanyos...nem is mondok semmit...nem szeretnek intel vs AMD topicot..csak jo volna az orokos "kihajcsa-nemhajcski" -temara pontot tenni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43389 üzenetére
Pont ezt szeretnem magyarazni hogy a macska gepeben meg egy szerencsetlen GTX 580-at sem hajtot ki (mi egy GTX 760 szint) egy 8120-as FX a Crysis 3-ban...tehat jatekban nem tesztben. Pedig a processzor ha jol tudom olyan 4.3-4.4 GHz-en ment.....
Ertsd mar meg hogy nem erdemes olyasmit allitanod ami nem realis. Nem ma kezdtuk a CPU/VGA-kat tesztelni.....
De reszemrol is inkabb zarom, nem erdemes vitazni...nem erted a lenyeget. A Vantage-ban direkt a Graphics score-t irtam es nem az osszteljesitmenyt. A lenyed az hogy melyik processzor tudja jobban megtaposni a VGA-t. Mind1...legy te megelegedve a tiedel ...az a lenyeg !
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43363 üzenetére
Vajon mit kellene csinalnom ahoz hogy ertsd meg hogy nem hajtja ki.
8350@4.6 GHz + GTX 780 = 34.906 GRAPHICS SCORE
3770K@4.4 GHz + GTX 780 = 45.165 GRAPHICS SCORE8350@4.6 GHz + HD 7870 CF = G.S. : 36.262
2600K@4.6 GHz + HD 7870 CF = G.S. : 47.076Ezek az en eredmenyeim, nem internettes szarsagok. Sajat tapasztalatom szerint az FX-8350 nem kepes kihajtani egy GTX 680/ 770 / HD 7970 / R9-280X videokartyaknal erosebbet.
Toljal kerlek egy Vantage tesztet 5 GHz-en es megmutattom neked hogy nalam jobbak az eredmenyek egy alap 3770/4770K-val + alap 780-al (ami gyengebb mint a 290X).En is szeretem az FX-et....de azert jo volna ha realisak maradnank es nem kezdenenk szarnyalni.....
-
-
válasz
Yllgrim #43260 üzenetére
Nekem ezek lettek, kis megosztás akit érdekel (nem mostani, de BIOS OC Profileba elmentve)
és igazából nem néztem meg, hogy mi a CPU alja 4.5GHz felett (csak becsült / megadott fesz értékek, de stabilak !)Cinebench R15
4.0GHz , 4.5GHz , 4.6GHz , 4.7GHz , 4.8GHz , 5.0GHz3DMark Fire Strike (itt a Physics Score ami jónak mondható kb.)
3DMark Vantage , (CPU Score)
/lehet majd 1x nekiállok a CPU feszt csökkenteni, mert biztos menne az lejebb is !/ (érdemes megpróbálni)L
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yllgrim #43260 üzenetére
Megnéztem magamnak a mezei 290-et, hogy mennyivel tud kevesebbet a nagy testvérnél FX mellett. Igazából szépen kijön a különbség köztük. Próbáltam az órajeleid belőni, de 1160Mhz-en már hibázok 1,3V mellett is, szóval maradt az 1140/1330 1,235V-on.
A CPU 1,45V mellett futott. Tesztelgettem anno 5000 és 5100 Mhz-en, de ott már tényleg csak a lélek tartja össze, nem is adott ekkora phisics pontszámot.
-
-
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim #43260 üzenetére
Grat a sikeres 4.9hez!!
Valamiért még mindig 3k-val kevesebbet mész Vantage alatt mint a 8320asom.. [link], nomeg huh, azért nem akármennyire éhes a 8350esed!
Ezért szoktam mondani hogy elég a 8320, jó lapban sok esetben ugyan annyit mennek mint a nagytesó csak kissebb étvággyal.Firestrike eredményed viszont hajmeresztő
Nagyon durván aszfaltszaggó a 290ed is, 12k azzzz juj!Tegnap újrapasztáztam a procim, ViZion tanácsára ezúttal MX-2 vel, nem mondom meg hány fokot nyertem vele mert eltesztek inkompetens baromnak, fogalmam sincs mit rontottam el előzőleg de valamit nagyon, gyári Scythe paszta és az MX-2 között nem lehet ekkora difi.., viszont ennek örömére 5+Ghz tesztek és eredmények coming s0.on!
Szerk.: ahogy látom ezzel sikeresen be is robbansz a Vantage (ATI/AMD 1 GPU) top40-be, végre nem leszek ott egyedül!!
-
válasz
Yllgrim #43253 üzenetére
Cinebench R.15 -t is csapasd neki (5.0GHz-n)
én anno leteszteltem 4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0GHz-n és szép javulás volt tapasztalható pl. 4.5 és 5.0GHz közt ! (meg a 4 és 5GHz közt... ez 1GHz+ ami szép!)/teljesítménybe/
Vantage / egyéb 3DMark ver. is mehet neki, ha mindet viszi akkor jó !L
-
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Yllgrim #43189 üzenetére
Nem szeretnelek megserteni de a 8350 NEM hajtja ki a 290X-et..sajnos
. Lehet van ahol 100 %-on jar a VGA de ugy altalaban nem. Mint fentebb irtam nalam 4.8 GHz-en mar a 780-as is kemeny dio volt neki...pedig az 290-el van pariban.
De hogy bebizonyitsam hogy igazam van, gyere atal az OFF-olosban es kerd meg @malibutomi-t hogy azonos orejelu kartyaval teszteljen neked...mondjuk az o CPU-ja legyen 4 GHz-en a tied pedig 4.5-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest