- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
Dickinson #44544 üzenetére
Egy komolyabb FX tunning (és mi számít annak ha a stabil 5ghz nem..
) nem is az igazi ha nem kell hozzá buherolni, hajlítgatni kicsit ezt-azt. Egy 10éves keskeny házba van nálam bezsúfolva minden, amikor a 280x-et beleraktam annak a hőjével is alig birkózott meg, nagy fun volt elérni benne a mostani állapotokat. [link]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Dickinson #44544 üzenetére
Én úgy jártam, hogy elméletileg 2mm maradt volna hézag a ház és a hűtő között, de a vége az lett, hogy kicsit feszül az oldal, szóval összesen 3mm-t tévedett a 2 adat a valósághoz képest, szóval nálad meg még nagyobb is a hűtő.
Nem lebeszélni akarlak, de én így jártam -
Dickinson
tag
-
ViZion
félisten
válasz
Dickinson #44299 üzenetére
"biosban nagyjából minden órajel és feszültség dolog auto-n van"
Akkor n+1. alkalommal is leírom (amit előttem is sokan már leírtak):
FX procikhoz az AUTO beállítás SZAR. Illetve jó, ha excelezni akarsz. Komolyabb terhelésre indokolatlanul sok feszt kap a proci, ezt tetézi az olcsó lapok gyenge tápellátása és kialakul a kép, hogy az FX szar. Pedig nem, csak az AMD kicsit jobban kellett volna figyeljen a mogo gyártókra, meg az auto feszek beállítására. Tessék összefoglalót olvasni, beállítgatni amiket kell."Jajj, de én nem tuningolni akarok" - akkor ne a frekit emeld, hanem a feszültséget csökkentsd, ennyi.
"jajj nem értek hozzá" - akkor mit keresel? Hívj valakit aki ért hozzá.
"jajj tönkremegy" - igen. Semmi nem tart örökké. Ha tesztelés közben nem pöckölöd le a hűtőt, vagy nem tépsz ki lábakat, és nem állítasz ~1,55 V fölé feszt a procinak, akkor nem halhat meg. Viszont tuningolva nem 30, hanem csak 18 évig fog üzemelni.
"dehátmá'..." - ilyen szó meg nincs is.Remélem mindenre válaszoltam, jó olvasást. Ha elakadsz itt vagyunk
-
ViZion
félisten
válasz
Dickinson #44293 üzenetére
ehh. Feszültségtől is függ a hőfok, de a kockák sem egyformák. A hűtésed is lehet még fejleszteni.
Az Asus lapról meg úgy írsz, mintha egy belépő kategóriás lap lenne...
nem az. teljesen korrekt lap, ésszerű tuninghoz. Jó hűtéssel 4,5 GHz felett is lehet 24/7-re belőni, de nézd meg diablo miket művel vele. Nagyon jó mobo az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged