- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dantambt
tag
válasz
xatos3 #25800 üzenetére
corsair vengeance 16gb 1866mhz
2t caviargreen vinyó( próbáltam már más vinyóval is)
táp: Crossair Ax 850w
a játékoknál 5fps re is lemegy a metronal, crysis 3, pl
ami jól meg pl a cod bo2 150-200fps,
úgy vettem észre amikor nagyobb teret ábrázol a játékban akkor kezd akadni, vagyis hatalmasat zuhan az fps.
a metron a patchek fennt vannak. (ha teljesen lehúzok mindent akkor is ugyan úgy akad mint ha maxon full hdban)
driverek frissítése megvolt.
13,5beta2 van fennt de már próbáltam régebbivel custommal is.
a Hangkártya lebutítást a játékokban állítsam?
jelenleg a cds van fennt -
sto1911
veterán
válasz
xatos3 #25786 üzenetére
De, jo helyen van a lapon! 0 es 2-es porton van, most ujraraktam egy vinyoval, pendrive-rol, felment szepen. Viszont a betujeleket megint elbaxta, C: az os, aztan D-n a pendrive, E: meg a masik particio... Mindegy ennek mi hova van dugva, ennyrie keptelen
Koszonom mindenkinek!
-
Jim76
aktív tag
válasz
xatos3 #25682 üzenetére
Cseszdmeg, ha tudnád mennyit kerestem, kinél láttam, aki nagyon dícsérte
Nálam ráadásul, mikor rá akartam próbálni, a pereme beszorult a bordák közé, és úgymaradt, így nincs gondom a rögzítésre semMinden kisbordás vrm-es, vagy pici chipset hűtős lapra kötelezővé tenném, minden problémát megold hangtalanul.
-
Jim76
aktív tag
válasz
xatos3 #25592 üzenetére
Ha abban az időben a régi sorrendet a "previous" lista értékei alapján valaki itt, ebben a topicban közzéteszi, helyben főbelövés járt volna érte, de minimum egy életre hazugnak bélyegezték volna
(asrock a teteje, asus az alja... pedig volt ilyen, kétségtelen, asus minőségben javult, de ezek szerint volt is honnan, asrock teljesen elvált az asus-tól, ill. attól a cégcsoporttól, és önállóan már vannak bajok, msi meg ráment valószínűleg a mennyiségre, ha már a minőségi versenyben nem érte meg többet ráfordítani, ez is meglátszik)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #25585 üzenetére
részemről biztos... de mivel nem nyugodtam ,ezért odaadtam egy nálam sokkal többet tudó/értő emberkének... AMD vonalon nem ismerek nála jobbat (Y)..."ismerem" régóta, az Ő FX-e van nálam....
de hogy Ő elakadjon, akinek van türelme kutakodni, érdeklődni... szal...jah lehet nem neked adtam oda, az volt a baj
am szvsz Giga fórumban fent volt a labda, lehetett vna jönni tuningolni hozzám. van sör, szilvapálesz, becher, whiskey, bor...
de nem gyütt senki -
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #25575 üzenetére
fúgecc
nekem a 4,6-hoz kér(? adtam neki!) 1,392V-ot...+ a digi vrm amit ad neki... de 1,4-en még nem láttam a "mérőt".
jah, játékok alatt max 61 fok.. BF3 4-5 kör egymás után...1,5-ről "ledroppolni" nem semmi
nekem nagyon bejött ez a Noctua....meglepően jó.. pedig DarkRock Pro2-t akartam.
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
xatos3 #25570 üzenetére
" a vélemények megoszlanak "
szerk.
vízzel a 4800-ra?... egy Giga lappal..? neeee bohóckodjunk már kéremszépenén ha kicsit odateszem magam, nekem az léggel is megvan
hohóóó
az aláírásodban 4,5GHz van írva, ide meg 4,6-ot írtál.. szóval, mi az igaz?!(#25572) sto1911
jogos, a 790X-DS4-es lappal nekem sem volt gondom....
-
Xeon Cpu
csendes tag
válasz
xatos3 #25211 üzenetére
[dual socket 2011 van most látod ]
De játszani akarok ahhoz kell valami normális gép (olcsósága miatt gondolkodom AMD-n)
Revodrive x3 ,viszont táp csak 1160W, 6x2 tb vinyó is van de ezt most hagyjuk inkább
Jó fogalmazzuk át
Játékra szeretnék AMD gépet Alaplap+Proci+VGA mit ajánlotok.
Lehet így kellet volna kezdeni upsz,.. -
válasz
xatos3 #25108 üzenetére
Hát a saját 8120+H100-as kombinációm alapján a 4700 nem valószínű.
De kitudja, lehet szerencsés vagy és egy olyan CPU-t fogtál ki, melynek alacsonyabb fesz kell a 4.7-hez.(#25109) - = Zk = -:
Árához képest gyengén és hangosan muzsikál:
Rosszabbul hűtött, mint a mostani Noctuám. -
gyuszaa
őstag
válasz
xatos3 #25006 üzenetére
A gányolósban.
-
vakond5
őstag
válasz
xatos3 #24941 üzenetére
Az a baj hogy mikor 2010 körül tényleg komolyra fordult az FX téma, nagyon nagy dolog volt szerintem '14-re kitűzni az Excavatort.. az ilyen előrejelzés nekem olyan mint az időjárásjelentés: ne akarja nekem senki megmondani, hogy egy hét múlva milyen idő lesz. Millió meg egy dolog befolyásolja.
-
ViZion
félisten
válasz
xatos3 #24860 üzenetére
Nem igazán értem mire írod, vagy mi is akart ez lenni
Igen, belelátok. Több nagyker árlistát látok, hogy jön ez ide?
Nem a jelenlegi készletről volt szó, hanem az esetleg bekövetkező árcsökkenésről.
Igen-igen, ebben van itt is vita, h pl. ipon és hasonlók bruttó árai némely nagyker nettó árát verik, de hát gondolom más mennyiséget forgalmaznak, más áron kapják. Persze munkatársam összeesküvést, áfa csalást és szervkereskedelmet sejt mögé... engem meg nem érdekel. -
Yeffy
veterán
válasz
xatos3 #24417 üzenetére
pontosan! nem véletlenül van nekem is szpíker rádugva a deszkára...
mikloss: persze, csak hülyültem, felsőkategos lapoknál ez tényleg megengedhetetlen volna. botrány, mait a gyártók művelnek ezen a téren (is)...
Csigusz: drága barátom, csalódtam benned. mélységesen meg vagyok bántva. ezt a hátba szúrást igazán nem vártam/tuk volna tőled, az FX topik nagykövetétől..
ezért ezennel felkérünk, hogy hagyd el a házat!! MOST!!!44444444négynégynéééééégy -
ViZion
félisten
válasz
xatos3 #24127 üzenetére
Kilowattos táp is "megszaladhat", ha pl. későn kapcsol le, vagy valami más olyan hibája lesz, nem függ a teljesítménytől (amíg nincs túlterhelve természetesen). Ez a minőségtől függ. Amúgy a túlméretezett táp sem jó, a hatásfok görbét meg kell nézni, de ált. a 20-30%-on járatott tápoknak is rossz a hatásfoka.
-
Csorosz
aktív tag
válasz
xatos3 #23932 üzenetére
Ahhoz képest elég komolyan gurul. Az FX6200-at az am3-as lapok 5-10% -a támogatja, ebben az árkategóriában nincs más alternativa. Azért ez a Sempronos beszólás kicsit gáz.
Valóban alja egyébként, de 140W-os TDP-s procikat hivatalból fogad, ugyhogy annyira nem vok bexarva. ;-)
Attól, hogy valami olcsó, még lehet jó. És eddig nagyon jó!
Továbbá 3 év gari van rá. Mit veszthetek? -
Csorosz
aktív tag
válasz
xatos3 #23923 üzenetére
4 slotos lappal, a slotokban bárhova rakva a 2 modult, nem indult el a lap cr1-ben, és dualban.
Viszont most hogy bepöccentek a ramok, kiváncsi voltam, hogyan muzsikál ez az ezeréves lowend Nforce720D chippes Asrock lap egy kis tuninggal.
Meglepődtem. 8)
Mint ahogy azon is, hogy mekkorát ugrott a vga pöckölésével a 3dmark2011.
Nem gyengén VGA limites a gépem. Pedig azt hittem egy 7850 oc már megfingatja ezt a szerencsétlen FX6200-at, de tévedtem. Ezekszerint nem igazán van szükségem erősebb procira igaz?Összehasonlító link, csak a VGA változik 920/1250 @1050/1350...CPU4,4ghz - Ram1900Mhz DUAL
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
xatos3 #23923 üzenetére
Meg nem dontottem el, ez is egy varians lenne, mert olcsobban kapnam meg mint a referencia 7970-est. Utananezek, kicsit azert dragalom a 800 angol fontos GTX 690-et. 498-bol volna 7950 CF es 620-bol pedig 7970 Ghz CF.
A Titan meg szoba sem johet. Elvbol nem vagyok hajlando egy vagyont fizetni egy hibas Tesla kartyaert amit megprobalnak rakenni az NV fan-boyokra.
-
Csorosz
aktív tag
válasz
xatos3 #23908 üzenetére
Pont ez volt a poén...
De Te sem figyelsz, csak értékitélsz, hogy 3 hetente hozzák fel a témát...
Szóval a poén: 4 slottal nem ment a 2 modul duálban 1866-on, csak 1600-on.De most már megvan a megoldás. CR2 és müködik 2 modullal duálban.
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 64-105-0000010-00101111-060512-nVidia$AS617105_M3N78D FX BIOS P1.10
Alaplap neve ASRock M3N78D FXFront Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa AMD K15
Valódi órajel 200 MHz
Effektív órajel 200 MHz
HyperTransport órajel 2000 MHz
Északi híd órajele 2200 MHzMemóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa Dual DDR3 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 28:6
Valódi órajel 933 MHz (DDR)
Effektív órajel 1867 MHz
Sávszélesség 29867 MB/mpKöszönöm mindenkinek.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
xatos3 #23467 üzenetére
Leggel maximum az 5.1 ghz-et tudom tartani 1.525V feszel. De ha meg egy kicsit kiserletezek szerintem az 5.2 ghz is lehetseges.
De eleg fura az hogy 4.5 ghz-en eleg neki az 1.368 V hogy teljesen stabil legyen, de mar 4.6 ghz-re szuksege van 1.4-1.42 V-ra. Es oriasi ugras ahoz kepest hogy 4.6-rol 4.8-ra 1.437 V kell.
Szerintem 1.55-1.565 V-al menne 5.2-5.4 ghz-et, amit szerintem meg a silver arrow hutene. -
Asbee
veterán
válasz
xatos3 #23444 üzenetére
Ezt fejtsd ki bővebben kérlek. Ezzel az asrockal tudjuk voltak gondok. Az Asusokkal nem szokta, de nincs a listában, az említett MSI pedig minden tekintetben jobb az említett Gigánál.
(#23441) Tomax89: Az asrock felejtős, ebből a háromból az MSI a legjobb de a Gigával is jó tapasztalatok vannak így ha az szipatikus veheted azt is. Ahogy írták is Asus lapokat is nézd meg ebben az árkategóriában. Nagyon jók velük a tapasztalat.
-
Brekkk
őstag
válasz
xatos3 #23164 üzenetére
1. értelmes felhasználó nem használ gyári hűtőt
Normális gyártónál nem kell ilyenre figyelni. Intelnél a gyári 2500 K cooler símán vittel a procit, még IBT alatt is rosszul szellőző házban. Ennyi.2. jóhogy throttlingol prime 95 alatt mivel 3szor akkora terhelést kap mint bármi mástól a világon
Intelnél a gyári 2500 K cooler símán vittel a procit, még IBT alatt is rosszul szellőző házban. Ennyi.
Throttlingra meg gondolni sem kell.4. szellőző ház
Egy nagy hűtő annyi pluszt jelent pénzben, mintha Intelt vettem volna.
Drágább ház is kell. Akkor miről beszélünk az AMD-nél
Az Intelhez nem kell ilyenekre figyelni
Normál felhasználásról beszélünk, nem tuningőrültekről. A normál felhasználásban, egy rendelés még bele kell férjen, de úgy látszik az AMD coolere még erre sem alkalmas. Legalábbis az 5000 RPM-es ventivel semmiképp.
A csicsás fémdoboz helyett, adhattak volna hozzá való hűtőt inkább.
Sehol nincs az leírva, hogy az AMD különleges bánásmódot igényel. Új hűtő, különleges ház.Van egy I5-ös Sandy gépem, rosszul szellőző házban, tudom miről beszélek, de szerintem te nem.
Intelt valószínű csak képről láttál, mert nem saját tapasztalatod van vele az tuti.
Nyáron nagy melegben, gyári hűtővel Linx alatt 75-80 fokos volt az Intel proci 3000 RPM fordulattal.Most ez az AMD, télen 5000 RPM mellett sem bírja a terhelést, mi lesz ezzel nyáron?
Az Intel ventijét is hangosnak találtam 3000 RPM fordulat mellett. Csak ezért vettem rá nagyobb hűtőt, nem a hőfokok miatt.Egyébként a proci tényleg nagyon gyors és jól használható.
Nekem most egy Thermaltake V2-es házban van a gép. Intel is volt ebben, és nem volt vele melegedési gondom. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
xatos3 #23164 üzenetére
1. Nettó hülyeség. Miért ne használhatná?Nem a processzorhoz adják?Vagyis feltételezhetem, hogy le tudja hűteni.. Ha nem az nálam kimeríti a gyári hiba fogalmát...
2. teljes terhelésen is le kell tudnia hűteni, teljesen mindegy, hogy prime 95 vagy egy videó konvertáló program, ect terheli. -
sg22
senior tag
válasz
xatos3 #22115 üzenetére
pár oldalllal ezelőtt is irtál a tápegységekről egy bődületes nagy hülyeséget, és most is. ha nem tudod miaz a hatásfok, meg mi hogy működik olvass már utána légyszives. 26ezer cikk van tessék itt van egy.
az a lényeg hogy mennyit ad le a 12v-os ágán, nem a hatásfok. nyilván az is számit, azért ne legyen 80% alatti, de ez csak annyit befolyásol, hogy milyen hatásfokkal alakitja át az áramot, mennyi a veszteség. a teljesitmény az teljesen más dolog, és most arról beszélünk.
2 db 12 v-os ága van tipikusan ezeknek az 350es fsp tápegységeknek, 16a-16a-rel. összesen a két kombinált ágon 300wot tud leadni, szóval 300w-ig elbir mindennel, ez pedig NAGYON-NAGYON sok konfigra elég. az a10 5800knak 100wos MAXIMÁLIS tdpje van. olyan simán elvinné ezt a konfigot az a jkis fsp táp, hogy csak na. még ha berakna mellé egy 250w-ot zabáló gtx titant akkor sem lenne probléma.(azért ne rakjon senki egy 8ks táp mellé egy 300ks vgat)
de itt van olvassgass iponon kinek milyen konfigja van amit ez a táp hajt
szerk: pl a te konfigodhoz is teljesen felesleges az a brutal 700wos tápegység. mondjuk ha beleraknál még egy 7970et akkor talán...
-
werszomjas
addikt
-
ViZion
félisten
válasz
xatos3 #21976 üzenetére
ööö miért is pici egy VGA-s rendszerbe 450 Watt? Ha a proci kajál ~160 W-ot, + a VGA is kb., az is csak ~300 W... mellette az SSD, HDD, ventik, etc. összesen sincs 50 Watt...
Én meg azokon röhögök jót, akik megveszik a 6-800 Wattosat, de valami ócó márkát, LC Powert vagy kodegányt, de nyugodt, mert ott az a bitang sok Watt...Mondjuk amit Miresz írt, elgondolkodtatott az a plusz 2000 Ft... hátha CF konfigot fogok csinálni...
-
gaben82
tag
válasz
xatos3 #21782 üzenetére
A hűtőnek jónak kell lenni, már 1x újrapasztáztam(először én is erre gondoltam), de elsőre is jónak tűnt.
de ha alul feszelem, és lejjebb veszem az órajelet még az 50 fokot sem éri el és restart van.megpróbáltam 2200/2200 nb/ht de semmi restart. 2000/2000-en is...
próbáltam a ramokat áttenni a másik két slotba, próbáltam 1 rammal is...ami érdekes hogy most futtattam prim95-öt small fft és bled-et is azzal nincs restart...
van másik vinyó, megpróbálom a win telepítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest