- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Stylerr #42907 üzenetére
igen-igen, csak számomra sok... mert Game alatt pl. nálam 40-42c fok max.
/gyári értéken.../
A CPU meg bírja rendesen. ugye gyári védelemmel ellátva így ha neki magas a temp akkor úgyis lekapcsol majd
/én is ennek tudatában játszottam el a nagy OC -t az FX-nél és 1.5v felett már vigyázni kell.../L
-
kungzi
veterán
-
lee56
őstag
válasz
Stylerr #42417 üzenetére
Mert a Valley nem nagyon izzasztja meg a nyolcmagos FX-eket, jó ha két magot terhel meg, azt nem processzorteljesítmény felmérésre tervezték. Látszik is hogy az alaplaphőmérsékletnél csak alig melegebb a socket, a magok "hőmérséklete" pedig alacsony terhelésen közelebb áll a valós socket temphez. Mondjuk érdekes egy kicsit mert idle meg megint legalább 10 fok a difi a kettő közt.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Stylerr #42408 üzenetére
Nálam is (most néztem meg) és (20 helyett) 20.5x szorzón megy max. (4113MHz) peddig Turbo Disabled a BIOS -ba
igaz én azt az elalvás cuccot nem szoktam használni, csak bekapcs és ha nem használom, vagy nem töltök le / fel akkor gép OFF./ez érdekes jelenség... valaki tudja mitől is van így ?/
(#42410) Nxn908xxx: notinál szoktam használni, mert ott van értelme... viszont PC -nél semmi /ezen a PC-n most First kapcsoltam be az elalvás dolgot/
L
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
Stylerr #41663 üzenetére
A CPU hő mindenkinél más, 72 fokig engedheted, ha a CPU core nem lépi át a 62-t. 60-ig engedd a core hőmérsékletet, de figyeld hogy azért a "CPU" se legyen 72 fölött. Ez attól függ hogy mekkora különbség van nálad a kettő között. De általánosságban a core fontosabb.
Ja és Prime95-öt futtass! -
pd
tag
válasz
Stylerr #41591 üzenetére
Hát, nekem hosszabb nyúzás után szintén langyos szokott lenni, az oldala (a CPU mögött) meg meleg. Hogy a hűtő jól van felszerelve vagy sem, annak nem tudom, mi köze lehet hozzá. De ha logikusan végiggondolod, a CPU hűtője meg a ventilátorok küldik a levegőt a 60-70 °C-os bordáról, így eléggé elkerülhetetlen, hogy maga a hát is felmelegszik.
Ha hajszárítóval küldenéd 10 percig, akkor sem maradna hideg.
-
=HG=
addikt
válasz
Stylerr #41479 üzenetére
Például core temp-el megnézed, hogy terhelve mennyi a procid vid-je (ez gyárilag beállított optimális fesz érték, minden procinál más) Ehhez képest adsz a procinak + /- feszt. Az, hogy mennyi kell a procidnak, neked kell kitapasztalni!
(Tehát ha a procid vid-je 1,315V terhelve, és offsetben adsz neki +0,085-öt, akkor 1,4V-ot fog kapni terhelve ) -
pd
tag
válasz
Stylerr #41479 üzenetére
Offset módban ha állítod a feszültséget, a kis érték mellett (pl. 0,00625) ugyanúgy írja az éppen aktuális feszültség értékét. Ha állítasz rajta egyet, majd mented és újraindítod a gépet és újra belépsz a BIOS-ba, látni fogd, hogy más érték szerepel ott is.
Nekem ugyanaz a lapom van, mint neked, nálam Offset módban a CPU feszültségénél 1,382 V-ból vonja le illetve adja hozzá a +/- után beállított értéket.
Ugyanez az érték a CPU/NB feszültségénél 1,225 V.
-
ViZion
félisten
válasz
Stylerr #41461 üzenetére
Nem nagyon lehet, mert minden proci más... ofset mód mínuszba rak, alap frekit beállít, majd mittomén 1,15 V-vel teszt. Ha működik, akkor örül, restart, feszt lejjebb veszi, tesztel... kb. ennyi a metódus. Ha megvan a jó freki/ V páros, akkor lehet CPU/NB meg egyéb dolgokkal próbálkozni, onnan is elcsíphető esetleg valami. Logouton írt a kolléga a PSCheck progiról, azzal idle lehet fékezni kicsit.
-
marquuard
veterán
válasz
Stylerr #41443 üzenetére
Mozzila-val bezzeg tökéletes. Mi a franc van a Chrome-val? Eddig sose volt ez probléma. Ha mozgó kép van, állandóan beszaggat másodpercekre. Mozzila-val semmi gond. Érdekes. Akkor maradok Mozzilla-nal. Köszönöm.
Most nézem, ahol Flash van, Chrome ott is megakad. Mondjuk Google-n már meg se lepődök
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Stylerr #41288 üzenetére
Jó pár fok. Nekem egy Phenom II 965-ön volt először egy Freezer 13, majd azt cseréltem egy A30-ra és 5-6 fokot hozott az A30 rajta 3,8Ghz-en. Most egy 4,2-re húzott FX 8320-at hűt. Igazából 65 fok felett még sosem járt az FX, ez is extrém 1+ órás terhelés után volt. Így abból kiindulva, hogy a Freezer 13 azért jobb hűtő, mint a 7 pro...szóval van különbség az A30 javára. Valszeg hangban is.
De. 12 ezer forint sok az A30-ért. Én anno akciósan vettem itt egy csepeli számtech boltban 8 ezer jó magyar forintért. 10 körül ér maximum. A kolléga által linkelt Brocken viszont megéri az árát.
-
Compika
aktív tag
válasz
Stylerr #41169 üzenetére
Nálam is ezt csinálja vissza térve az alvásból meghülyül. Lehet hogy ennek az EPU/TPU kapcsolónak is köze van ehhez pontosan nem tudom hogy mit állítanak de valami energia takarékossághoz van közük.
Ha valaki tudja a megoldást én is kíváncsi lennék rá mert így kénytelen voltam kikapcsolni a windowsban az alvást. -
Ribi
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Stylerr #41070 üzenetére
Ott a pont !
Nézd meg a HDD-d HD Sentinel progival (lehet nem ír hibát, de tuti meleg az a HDD)
cserére szorul majd (én is tapasztaltam ezt korábban régi gépeknél)
ja és mikor ezt a jelenséget tapasztalod akkor nézz rá sentinellel, de alapjába véve is ránézhetsz...
vagy van más verzió ami megoldja a problémát (nekem nCore-n ajánlották, mert hozzájuk fordultam ezzel a problémával / észrevétellel) többet most nem tudok mondani, mert telefonról vagyokL
-
ViZion
félisten
válasz
Stylerr #39291 üzenetére
Igen. Sok feszt kér, melegszik, fesztdroppol a VRM, kikapcsol... de próbálni kell, lehetnek jobb példányok.
Update:
Nem hiszem, 1,3 V nem olyan sok, azt biztosan bírja... ASRock tulajokat kérdezd, vagy majd mondják ők.Kékszárnyas kakadu: Szívesen. Remélem bekerülhetnek, külföldi oldalak is vannak benne.
-
-
Picturemaker
őstag
válasz
Stylerr #39267 üzenetére
Ha leveszed a ház oldalát és hűvösebb lesz a cuccos, akkor az már régen rossz, mert azt jelenti, hogy nem jó a ház szellőzése. Ez játéknál, ahol még a VGA is befűt nem túl előnyös.
Légmozgást biztosítja valami a házadban, kiviszi valami a meleget?
Nem viccből, de ilyen proci alatt a VRM részt is kell hűteni.
Ha jól van a házban elhelyezve néhány venti, akkor a zárt házban hűvösebbek az alkatrészek, mint nyitottban. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Stylerr #39205 üzenetére
"....tehát a ventin van rajta a proci és a processzor felett a zárt gépháztető." - azért eltartott egy darabig, míg dekódoltam ennek jelentését!
Másik irányba nem tudod felszerelni a hűtőt? (tehát, hogy a hátsó venti/venti hely felé fújjon?) Mondjuk nem sokat számítana, talán 1-2 fokot. A mag hőmérsékletet pedig nem érdemes nézni, mert az hirtelen nagyokat ugrál, talán mert valóban nem mért, hanem számított/következtetett érték, mint ahogy azt itt mondták... bár én is szeretnék már róla olvasni valami hivatalos és számomra is érthető magyarázatot.
A kupak alatt viszont biztosan van szenzor, annak hőmérséklete szép egyenletesen emelkedik vagy csökken. -
Pancsermeste
őstag
-
zolee33
csendes tag
válasz
Stylerr #39198 üzenetére
kilett.
itt most az volt a lényeg mit csinál fix orajelen,csak ennyit akartam.
ezt a funkciot visszakapcsolhatod ha akarod.
most mennem kell,ebben tudnak segiteni
ugyis vannak hozzáértők,én csak a saját bőrömön szerzett tapasztalattal rendelkezem,de a papirforma nemmindig korrekt... -
zolee33
csendes tag
válasz
Stylerr #39186 üzenetére
na vagyok
spread spectrum kikapcs
c state support kikapcs
sb voltage 1.2
sideport volt 1.6
cpu vdda voltage2.56
load line calibration kikapcs
cool n quilet kikapcs
secure virtual kikapcs
enchanced halt state kikapcs
cpu termal throttle kikapcscpu ventilátor autora,és állitsd 45 fokra,ha az eléri felkapcsol.
de egy hűtő igazítás ráférne+ ha tudsz tegyél egy erősebb ventit rá.
anno vettem egy 4ft-os hűtőt,...trágya volt,levettem a ventit ment rá egy 2600-3000 rpm-es venti azóta 35 c egy fm2 es A6 os 2x4.5-ön -
zolee33
csendes tag
válasz
Stylerr #39181 üzenetére
kapcsolj ki minden auto-t hagy 200 on a frekit.a szorzot állitsd ugy hogy tetszésed szerinti órajel legyen.voltot teheted 1.3-ra és ha esetleg nem indulna lépésenként emeld,de nemlessz rá szükség.
+mindent kapcsolj ki ami a procit álligatja,és a cpu menüben vannb frekvenci multipler x10=2000mhz
ht bus speed 2000mhz
ht bus width 16 bit
cpu nb voltage 1.2v
memoria profilt tedd autora
ramok frekijét tedd alapra
ramok voltját is gyárira
turbo core kikapcs
meg van lent egy cpu calibration az legyen normal
valami spectrum kikapcs még megnézemmég bekukkantok a biosomba....mivan még
-
=HG=
addikt
válasz
Stylerr #39175 üzenetére
Részben.. Általában az auto beállítás esetén a proci nagyobb feszt kap, mint ami egyes frekvenciákhoz kellene...Viszont ezt nem tudod a végtelenségig csökkenteni, mert egy bizonyos feszt bekér a proci egy bizonyos teljesítményhez...Ezt neked kell kitapasztalnod, mert minden proci máshogy viselkedik... Viszont egy megfelelő procihűtő is kell, mert bizony az FX-ek tudnak melegedni.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Stylerr #39171 üzenetére
C&Q leveszi 1400 mhz-re, terhelés alatt pedig megemeli az órajelet és a feszt, azért ugrál az órajel és a hőmérséklet is. ez így jó, rendben van. Viszont a játék alatti 75 fok nagyon sok. Feszeket pedig a biosban tudod álligatni. Lapod topikjában szerintem jobban tudnak neked benne segíteni, de talán itt is találsz hozzá segédletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest